katakli 11.04.05, 11:57 Cześć Babeczki, ostatnio dowiedziałam się, że te tabletki maja zły wpływ na plemniki. Czy macie jakieś doświadczenia związane z sulfasalazyną? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pandziksa Re: UWAGA NA SULFASALAZYNĘ 11.04.05, 18:52 Na co są te tabletki ? Jaka jest substancja czynna? Wiem tylko, że glikokortykosteroidy źle działaja na plemniki.To między innymi pulmicort do leczenia astmy. Odpowiedz Link
agadibi Re: UWAGA NA SULFASALAZYNĘ 11.04.05, 20:47 Ja mam doświadczenia z tym lekiem. Substancja czynna to salicylazosulfapirydyna. Wskazania: wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Crohna. Ja miałam to podawane w związku ze stwierdzonym rzs (reumatoidalne zapalenie stawów). Miałam wtedy powiedziane, że absolutnie nie mogę w tym czasie zajść w ciążę, a po skończonej kuracji muszę odczekać ze staraniami co najmniej pół roku. Nie mam natomiast informacji, jak to działa na facetów. Myślę jednak, że to niezły zajzajer, zresztą ogólne samopoczucie po tym miałam fatalne, chociaż opłaciło się to brać w moim przypadku - zadziałało! Pozdrawiam, Aga. Odpowiedz Link