Dodaj do ulubionych

wieczorne testowanie

22.04.05, 21:36
Cześć, Jutro mam robić test - ostatni dzień Duphastonu. No i nie wytrzymałam -
zrobilam przed chwilką - po 21.00. No i - nici. Jenda kreska. Ale tak się
zastanawiam - bo w sumie powinno robić się rano. Jak myślicie - jest szansa na
jutrzejsze poranne II kreseczki, czy już raczej szykować się do następnego
cyklu....?
Obserwuj wątek
    • habby Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 08:05
      Witaj!! Normalnie, mam tak samo!! Wczoraj dzień spodziewanej @ no i nie
      wytrzymałam, no i buuuu, jedna kreseczka, tempka 37,2, ale @ już leciutko
      czuję!! Może ta tempka z tego duphastonu taka duża!! Kurczczek no!! Czekam na @
      niech nie opóźnia moich majowych pierwszych planowanych staranek!!
      Trzymam kciuki!! Pozdrawiam!!
      • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 08:43
        Kurczę, rano zrobiłam i też nic. Ale ... nadzieja umiera ostatnia. Ja do @ mam
        jeszcze jakieś 3 dni (robiłam dziś, bo nie wiem czy odstawiać Duphaston). Więc
        mimo tego, że był to pre-test to jeszcze wciąż wierzę, ale właściwie nie -
        raczej marzę, że może cud jakiś się stanie. Bo i moje endo z 9 mm. przed owu
        urosło do 15 tydzień po owu (no i gin mówił, że może to być to - zawsze mam góra
        11 mm) i piersi jakieś inne, i w nocy od tyg. upalnie, że spać się nie da... Ale
        może to urojenia sad
        Ale masz rację - jak ma przyjść wredota - to byle szybko, bym mogła znów zacząć.
        • aquarius72 Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 09:28
          Mam do Ciebie pytanie : jaka musi być minimalna grubość endo na tym etapie
          ciąży? (żeby można było domniemywać, że jest ciąża)
          • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 10:13
            Wiesz, nie wiem dokładnie - ale jak byłam w poprzedniej ciąży (niestety zarodek
            nie zagnieździł się - ale nie z przyczyn grubości endo) to miałam własnie 15 mm.
            Teraz jak byłam, to gin jak zobaczył tę grubość, to powiedział, że to może o
            czymś świadczyć i odprawił mnie słowiam " Dam pani kartkę - rozpiskę co kiedy na
            następny cykl,żeby nie zapeszać, ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebna" No i
            nadzieji mi narobił... No i podobno endo jest ciemniejsza wtedy w obrazie USG,
            bo bardziej ukrwiona.
            A Ty też jakoś teraz testujesz, prawda?
            • aquarius72 Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 10:57
              Jeśli @ nie przyjdzie, to w poniedziałek, ale nastawiam się raczej na porażkę...
              • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 11:04
                Powodzenia smile i daj znać.
                • pszczolaasia Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 13:30
                  Swaihwe... tak dla pocieszenia, albo i nie pocieszenia, nie wiem dlaczego pre-
                  test zawsze w wypadku testowania 2 dni przed spodziewaną @ był negatywny, po
                  terminie, lub w dniu @ już był pozytywny. w obydwu przypadkach jakich
                  testowałam. także - póki @ nie ma , póty jest nadziejasmile))
                  • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 14:54
                    Dzięki pszczółko. A jak Ty się czujesz?
                    Wiesz - dziś tempka wzrosła mi o 3 kreski - do 37, 4 smile Ale bóle mam silniejsze
                    jak na @. Ale - poleciałam do apteki i kupiłam quick view. Nie wytrzymałam.
                    Nakrecam się, no nie?! Zrobiłam przed chwilką i jest cień - widoczny dobrze, ale
                    cień drugiej kreski. Pamiętam moją poprzednią ciążę - choć była biochemiczna
                    kreska była wyraźniejsza. Nic - muszę uzbroić się w cierpliwość. Boże - już dość
                    nakręcania się!!!!!! Co miesiąc mam to samo. Fortunę wydam na testy
                    smile)))))Tylko co zrobić z Duphastonem? Lekarz powiedział, że gdyby coś - nie
                    wolno mi odstawiać. Co robić????
                    • pszczolaasia Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 15:23
                      ni odstawiaj!!!!!!!!!!! bierz go!!!!!!!! ja w poprzedniej też mialam
                      wyraźniejszą kreskę, ale wtedy robiłam dwa dni po terminie @, a teraz robiłam w
                      dniu spodziewanej @ i wyszła taka słabiutka... ale ciąża jestsmile))) czuję się
                      dobrze i czymam kciukasy za Ciebiesmile)))))
                      • pszczolaasia Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 15:24
                        do @ masz 3 dni tak? bierz ten duphaston!!!
                      • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 15:26
                        Kurczę, ale czuję się tak małpowosad(( A tempkę mierzę co godzinę!smile))Chyba
                        zupełnie zwariowałam. Pomocy!!!!!!!W kaftan bezpieczeństwa mnie ubrać i nie
                        pozwalać zbliżać się do termometru i kolejneo testu. Dobrze, ze mężusia nie ma,
                        bo chyba nie wytrzymałby z taką wariatką.
                        • zolka79 Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 15:54
                          czesc!!!mam rade temperature mierzy sie tylko rano po przebudzeniu przed
                          wstaniem z łóżka pozniej to nie ma sensu bo na temp. mają wpływ różne sytuacje .
                          więc takie panikowanie jest zbędne a pomiary nic nie znaczące .radzę zajrzeć do
                          ksiązek z biologii.
                          • swaihwe Re: wieczorne testowanie 23.04.05, 15:57
                            Dziękuję za radę. Wiesz, księżki z biologi - tak - wiem. Ale to jest podejście
                            racjonalne. A jak ktoś tak bardzo pragnie dziecka trudno mu podchodzić do tych
                            kwestii w ten sposób. Jeśli tak potrafisz - oj - jak bardzo Ci zazdroszczę... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka