Dodaj do ulubionych

Tromysza i spóła-buła;-))

04.05.05, 19:24
Hello wszystkim!
Zgodnie z tradycją rozpoczyną nowy wątek starego wątku hihihi
Dzis u mnie 1dc (a jakże powtórka z rozrywki juz od roku) więc nie mam za
bardzo sie niestety czym chwalicsad Taki mój los ale ja wciąż czekam.....
Kingusia-tez o tym myslalam zeby poczekac ale niestety tutaj sie naprawde nie
da.Za bardzo duza odpowiedzialnosc finansowa a mnie na to nie stac...byle
jaki błąd i czlowiek musi bulic z wlasnej kieszeni...po prostu szukają kozłów
ofiarnych-smutne ale prawdziwe. Mam nadzieje, ze zanim tamta umowa sie
skonczy znajde cos nowego.
No tak....ten cykl byl 30 dniowy cholercia...jakis taki dlugi w porownaniu do
poprzadnich i juz mialam nadzieje...a tutaj znów wielkie NIC ....
Obserwuj wątek
    • kingakw Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 04.05.05, 19:44
      Ewuś no to faktycznie brzmi nieciekawie. Atmosfera to jedna sprawa, bo można
      zacisnąć zęby i dotrwać, ale odpowiedzialność finansowa to nie przelewki, więc
      życze szybkiego znalezienia zcegoś porządnego smile
      • aquarius72 Witam w chmurny czwartek :-) 05.05.05, 08:47
        I co tam u Was dzisiaj słychać??? Bo u mnie dość ponuro (ale nie w sercu smile,
        ale pocieszam się, że weekend coraz bliżej i będę mogła się wyspać (bo z tym
        ostatnio to kiepsko było).
        Umówiliśmy się na rozmowę do ośrodka adopcyjnego!!!! smile, ale dopiero na 30
        maja, bo podobno bardzo dużo chętnych jest na adopcję. Ciekawe, co z tego
        wyjdzie...
        • ewaq Re: Witam w chmurny czwartek :-) 05.05.05, 08:50
          Mam nadzieję, że na dobry wątek trafiłam wink
          Podziwiam Cię aquarius...
          • aquarius72 Re: Witam w chmurny czwartek :-) 05.05.05, 08:53
            ewaq napisała:

> Mam nadzieję, że na dobry wątek trafiłam wink
            > Podziwiam Cię aquarius...

Kochanie - na razie nie ma za co... boję sie jak cholera...
            • ewaq Re: Witam w chmurny czwartek :-) 05.05.05, 08:56
              Za decyzję
    • annalalik Dla zainteresowanych losem Pszczoły 05.05.05, 08:48
      wiem, że część z Was się pytała co z Pszczołą więc wam zaraz tu podam notkę
      koleżanki (wczorajszą zamieszczoną na naszym wątku), która ma z Pszczołą stały
      kontakt:

"Dziewczyny właśnie wróciłam od Pszczółki i piszę jak na spowiedzi co się
      dowiedziałam. A więc po pierwsze Pszczółka dziękuje za wszystkie pozdrowienia,
      sms-y i dowody, że pamiętacie i myślicie o niej!!!!!!!Na wszystkie niestety nie
      jest w stanie odpowiedzieć, ale powiedziała, że nadrobi wszelkie zaległosci jak
      tylko wróci do domu!!!!
      A jeśli chodzi o sytuację to wygląda to następująco: jutro będzie miała robione
      usg i jakieś inne dodatkowe badania, niestetylekarze są bardzo tajemniczy i nie
      wtajemniczają Asię w żadne szczegóły, więc nie wiadomo jakie badania mają na
      mysli. W każdym razie codziennie robią Jej badania krwi, mierzą ciśnienie. Dziś
      podsłyszała, że beta nieznacznie spadła, ale jeśli chodzi o szczegóły, to tak
      po prawdzie nic Jej szanowni lekarze też nie powiedzieli. Jak więc same
      widzicie chyba jutro dopiero będzie coś więcej wiadomo.
      Jeśli chodzi o Asię, to trzyma się ona dzielnie i tak naprawdę sprawia wrażenie
      bardzo spokojnej. Myślę , że to efekt wsparcia jakie ma od męża , rodziny no i
      od Was!!!!!
      Dziewczyny jak będę coś więcej wiedziała, to dam Wam znać!!!!!!Mam nadzieję, że
      jutro w końcu się wszystko wyjaśni!!!!!!!!!!!!!!!!"

Czekamy dalej na wieści...

Ania
      • aquarius72 Re: Dla zainteresowanych losem Pszczoły 05.05.05, 08:52
        No to ja życzę, żeby wszystko dobrze sie ułożyło smile
        • ewaq Re: Dla zainteresowanych losem Pszczoły 05.05.05, 08:55
          Wszystkie wierzymy, ze tak właśnie będzie smile
          • tromysza Re: Dla zainteresowanych losem Pszczoły 05.05.05, 11:07
            cześć, dziękuję za wiadomości o pszczole!!!!! jesteście cudowne!!!!
            ja dziś tylko na chwilkę, bo mam zajob straszny.
            aquarius, miałam Ci zadać to pytanie wcześniej- czy możesz mi napisać co
            konkretnie powiedział Ci konował???? ten lekarz co mówił, że nie masz szans na
            macierzyństwo??????
            • aquarius72 Tromyszko 05.05.05, 11:39
              Konował uczepił się kiepskich wyników mojego męża - tzn. słabej ruchliwości
              plemników. Powiedział, że te wyniki są na granicy jeśli chodzi o możliwość
              podejścia do IUI, a lepiej by było in vitro. A co do mnie, to wykoncypował, że
              skoro mam taki niziutki progesteron, to owulacja pewnie też jest słaba (może i
              tak, ale pęcherzyki zawsze rosły mi dobrze - bez wspomagaczy).
              Wnioski : ja - stymulacja owulacji, a potem IUI.
              A więcej juz tam nie pójdę, bo powiedział, ze mamy u nich zrobić test PCT -
              spytałam po co, skoro i tak kwalifikujuemy sie do IUI? myślę, że chciał nas
              naciągnąć na kasę.
              • tromysza Re: Tromyszko 05.05.05, 11:41
                co to jest test PCT? A nie chcesz tej inseminacji? może to jest myśl
                • aquarius72 Re: Tromyszko 05.05.05, 11:57
                  Post coital test test po stosunku badający, jak zachowują sie plemniki w śluzie
                  szyjkowym. W przypadku IUI nie ma to znaczenia, bo plemniki podaje się
                  bezpośrednio do macicy.
                  Tromyszko może rzeczywiście IUI byłaby dla nas dobra. Chodzi mi tylko o to
                  denne podejście do pacjentów : zanim coś im zaproponujemy, to trzeba ich
                  maksymalnie wydoić.
                  10-go umówiłam się do kliniki w Katowicach. Tamtejsi lekarze sa bardzo
                  zachwalani, więc zobaczymy... mam jeszcze tą torbiel do wyleczenia.
                  Ogólnie to podchodzę do tego wszystkiego juz spokojniej - tam na Górze wiedzą
                  co robią... jeśli do tej pory nie jestem w ciąży, to widocznie tak miało być...
                  • annalalik Re: Tromyszko 05.05.05, 12:32
                    Mój lekarz (Dr Madej BYTOM) robi test zgodności nasienia i śluzu za darmo
                    (trzeba przyjść w trakcie dni płodnych z nasieniem męża). Koszt wizyty 80 zł i
                    płacisz tylko za wizytę. Jeśli w tym cyklu mi się nie uda to też idę na ten
                    test - wtedy bede mogla powiedziec wiecej.
                    • aquarius72 Re: Tromyszko 05.05.05, 13:50
                      annalalik napisała:

Aniu - tylko, że lekarz zakwalifikował nas do IUI juz ze względu na same
                      parametry nasienia, więc czy mój śluz jest wrogi czy nie i tak (zgodnie z jego
                      diagnozą) nie ma znaczenia, bo plemniki są za leniwe, zeby dopłynąć do celu...

Nawiasem mówiąc nie wiem, jakim cudem zaszłam w maju w zeszłym roku, a w
                      październiku miałam biochemiczną...
                      • annalalik jak nic 05.05.05, 14:13
                        zmienic trzeba lekarza...
                        • aquarius72 Re: jak nic 05.05.05, 15:44
                          No, właśnie to zrobiłam smile
              • ewaq Re: Tromyszko 05.05.05, 12:03
                A co to za konował? - jeśli można wiedzieć?
                • ewaq Re: Tromyszko 05.05.05, 13:03
                  to oczywiście miało być do aquarius
                • aquarius72 Re: Tromyszko 05.05.05, 13:47
                  To lekarz z kliniki leczenia nieplodności w Mysłowicach, u którego byłam ze dwa
                  razy i więcej nie pójdę...
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 13:38
      Hello ,hello .Witam moje kochane psiapsiółki.Dziś mam o 16,00 wizytę u nowego
      gina.Teraz moją ciąże aż do samego porodu będzie prowadził ordynator
      ginekologii i połoznictwa.Miałam z nim przyjemnosć zamnienić parę zdań jak
      byłam w szpitalu.Zrobił na mnie dobre wrazenie.Już się nie mogę doczekac kiedy
      zobacze mojego synka ,ostatnie usg (nie licząc w szpitalu) miałam 6tygodni
      temu.Trzymajcie kciuki za mnie bo to będzie usg połówkowe i troszke się boję.
      • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 13:52
        No to trzymamy Magdula - napisz, jakie tam cuda na USG zobaczyłaś smile
        • ewaq Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 17:04
          a u mnie 29 dc mija i chyba powoli zaczynam - jak to Wy nazywacie - nakręcać
          się, a pewnie niepotrzebnie...
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 18:54
      Jestem już po wizycie.Nasz synek waży już 720 gram.Nadal jest ułożony
      pośladkowo ale gin powiedział że ma czas na to żeby się przekręcić.Oglądalismy
      jak wygląda mózg,serduszko,tętnice,nerki,żołądek.Wszystko jest na swoim
      miejscu.Mój kochany synuś otwierał i zamykał buźkę aż mi sie płakać chciało jak
      to zobaczyłam.Jest cudowny.Moja waga tez jest książkowa ,przytyłam 2,5 kg.
      • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 19:12
        Cudownie Magdulko - to pewnie ładne zdjątka będą do rodzinnego albumu?
        • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 19:14
          Tym razem nie brałam fotek.Byłam tak pochłonięta tymi widokami że zapomniałam o
          fotkach.Najważniejsze że mały jest zdrowy i pokazał nam siusiaczka hahaha.
    • ewaq Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 21:58
      Bladym świtem udaję się na wyjazd służbowo-szkoleniowy i strasznie cierpię, ze
      nie poczytam Was aż do niedzieli. Może się jeszcze rano przetestuję (30 dc),
      ale może uda mi się przetrzymać, to po powrocie (o ile nie pojawi się @) będzie
      większe prawdopodobieństwo, ze to TO smile Ściskam wszystkie i zabieram się za
      pakowanie.
      • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 05.05.05, 23:00
        No to trzymam kciuki, żebyś zasunęła nam tu jakąś super wiadomością smile
        pa smile
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 11:36
      Watek spadł na drugą stronę ,tego jeszcze nie było sad.U mnie wszystko w
      porządku ,dziś byłam na badankch toxo i glukoza i wcale nie jest tak źle.Mi
      nawet smakowało to smile Dziewczynki jak Wasze starnia cio ?
      • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 11:40
        "W tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz" smile tzn, że najpierw
        chciał mój małżonek, a ja nie, a potem, kiedy ja bym się nawet skusiła, to on
        miał ciekawsze rzeczy do roboty. Liczę na to, że jak się trochę ociepli nasze
        chęci będą bardziej kompatybilne smile
        • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 11:45
          ja to się nie staram- jak już powiedziałam- na razie dość. Jestem zmęczona tym
          i zniechęcona. Nie chcę,żeby moje życie itd.
          Będzie co będzie. Ale ciągle was kocham smile
          • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 11:50
            Tromyszko - ja w zasadzie też nie...
            "Niech się dzieje wola nieba..." (jeśli już zaczęłam cytatem z Fredry)
      • ewaq Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 12:38
        No wlasnie, jak juz wspomnialam w innym watku - u mnie dwie krechy smile
        • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 12:42
          cudownie, ewa!!! cudownie!!!!! i to zaraz po odstawieniu pigułek!!! Ale Ci
          zazdroszczę!
          • ewaq Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 18:04
            Wielkie dzieki smile Teraz tylko zeby wszystko bylo dobrze...
    • balbina11 Re: Miałam piękny sen... 09.05.05, 11:52
      Trochę mi deprecha przeszła. Miałam dzisiaj piękny sen: dostaliśmy w prezencie
      od księdza chrzcielnicę, taką starą, kamienną - piękną. Może to znak? W tym
      cyklu nie biorę CLO, bo moje torbiele się wszystkie nie wchłonęły, z czterech
      zostła jedna z jakimś zwłuknieniem. Mam brać luteinę od 16 dc. Niestety testy
      owu nie pokazały drugiej wyraźnej kreseczki (bledźutką). Dzisiaj dopiero 13 dc,
      zwykle miałam wtedy owu, ale jeszcze dzisiaj zrobię test. Na przytulanko mam
      ogromną ochotę i moje kochanie też, więc korzystamy, choćby dla przyjemności.
      • tromysza Re: Miałam piękny sen... 09.05.05, 12:07
        i tak powinno, balbinko być!!! miło, że jesteś. kurczę, ja się do was
        przywiązałam. i nawet to, że się nie staram. i tak łączy nas cel- bo przecież
        chcemy mieć dzieci.
        • magdulka26 Re: Miałam piękny sen... 09.05.05, 13:23
          Ojciec Święty powiedział kiedyś takie słowa do chorego na raka chłopca...
          "Pamiętaj,że kazdy człowiek ma dobre i złe chwile w życiu.A kiedy miną te
          złe chwile,to zalezy tylko od Boga.I nigdy nie trać wiary."

Bardzo podobają mi sie te słowa i mocno wierze w ich sens.
    • moni27 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 13:45
      magdulka piękny cytat (przepraszam że sę wtrącam).
      • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 14:02
        piękny!!! moni, wtrącaj sie ile chcesz!
    • mola16 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 18:46
      Cześc dziewczynki, ja jak zwykle zaganiana. I w pracy i w domku. Dopiero
      wyszedł pan od wyceny okien. Musze zrobić w końcy pokoik dla dzidziusia a bez
      wymiany okien nie warto zaczynać.
      Tromyszko szukałaś mnie. Już jestem. Czy coś się stało? Widzę, że na razie
      odpuszczasz starania ale to dobrze. Nic na siłę. Najważniejsze abyś czuła się
      dobrze i portafiła wszystko wyśrodkować.
      A Kasiulka bidulka pewnie leży w domku i dlatego nic nie pisze.
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 09.05.05, 21:35
      Moni27 no cośty kochana smile pisz co u Ciebie ,ja cały czas Ci dopinguję i myslę
      o Tobie.Wierze ,że kiedyś napiszesz tu sliczny post że i Tobie sie udało.
      Na potwierdzenie moich słów ,dostałam kopniaki od Kacpra.
    • moni27 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 10.05.05, 09:30
      U mnie tragedia. Jestem strasznie przeziębiona. Już drugi tydzień jestem na
      zwolnieniu. Dziś u mnie 20 dc. Od czterech dni biorę antybioryk i się strasznie
      martwię czy jakby doszło do zapłodnienia nie zaszkodzi to fasolce. Powiedziałam
      lekarce że się staramy i ona dała mi taki, jak powiedziała - łagodny
      antybiotyk. Tutaj na forum też wyczytałam że składnik tego
      anybiotyku "amoxycilina" nie powoduje wad u płodu. Ale od wczoraj żołądek mi po
      nim wysiada. Miałam taką deprechę wczoraj że przepłakałam cały dzień. Ale dziś
      już jest lepiej - przynajmniej świeci słonko. Wirtualne całuski dla wszystkich
      piszących w tym wątku i dla bobasków w brzuszkach. PS. Mam nadzieję że się nie
      zarazicie. wink
    • ewula1 hejka 10.05.05, 20:59
      Cos spada ostatnio ten nasz wateczeksad no ale coz pewnie wszystkie dziewuszki
      zalatane i zapracowane... a jak tam nasze ciężaróweczki sie czuja??? a ja
      oczywiscie nie dostalam waszych fotek chlip chlip bo o mnie nikt nie pamieta a
      ja tez bardzo chcialabym zobaczyc wasze brzucholki i w ogolesmile)))prosze o
      fotki !!!
      Ja juz jestem baaaardzo zmeczona szkoleniem bo to juz ponad miesiac ale jeszcze
      tylko 3 dni i do realnej pracy...tylko tutaj znow schody...praca od 11 do 19
      codziennie i to z zywą gotówa sad(( nie wiem jak ja to przezyje......
      o staraniach zupelnie ostatnio nie mysle bo po prostu nie mam na to czasu....
      wiem tylko ze mam nowy cykle bo @ jzu sie skonczyla i tyle hehehe reszte
      pozostawiam Panu Bogu
      • aquarius72 Re: hejka 10.05.05, 21:45
        Dobry wieczór dziewczynki, pozdrawiam Cię Ewula smile
        A ja właśnie wróciłam od lekarza - torbieli żadnej już nie ma - tzn. chyba się
        wchłonęła czy cu? ale za to jest pęcherzyk 19,8 mm smile
        No i jak tu dziewczyny ufać lekarzom - gdybym zaufała poprzedniemu, to przez
        dwa miesiące po darmo nałykałabym się hormonów.
        Życzę wszystkim takich pozytywnych niespodzianek na wizytach lekarskich smile
        • ewaq Re: hejka 11.05.05, 07:44
          No to do roboty! wink Trzymam kciuki, bo i przy torbielach można... smile
    • ewaq Re: A tak w ogóle 11.05.05, 07:56
      to już mi lepiej smile Temperatura spadła do 37,1 i obeszło się bez madykamentów,
      tylko herbata z lipy i woda z sokiem z cytryny. Wprawdzie słabo się jeszcze
      czuję i w głowie jakoś tak się czasami kręci, ale to juz zdecydowanie nie to,
      co wczoraj.
    • mola16 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 12.05.05, 18:18
      Oj dziewczyny, ratuję wątek, bo jeszcze kilka kliknięć i leci na drugą stronę.
      Jutro mam urlopik i wybieram się na weekend do koleżanki do Szczecina. Podróż
      mam nadzieję, nie będzie męcząca. Około 200 km. W poniedziałek mam wizytę u
      gina i wówczas napisze Wam co bedzie czy chłopiec czy dziewczynka (mam
      nadzieję, że będzie widać).
      • kingakw Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 12.05.05, 18:24
        Cześć dziewczyny. Ja jak zwykle pracuję jak fanatyk. Do tego stopnia, że dzis
        myślałam że jest piatek i z takim przeświadczeniem napisałam maile, umówiłam
        się z mężem itp. Dopiero w drodze do pracy mnie olsniło smile
    • balbina11 Re: Piątek 13-go... :-) 13.05.05, 10:42
      Widzę, że wątek zwolnił tempo. Zmęczenie wiosenne? U mnie cuda wianki. Ten cykl
      bez CLO, bo torbiel się nie wchłonęła. Robiłam testy owu w 12 dc (słaba
      kreseczka) i 13 dc już bez kreseczki, więc albo owu była wcześniej (dziwne),
      albo nie było jej wcale. Natomiast od 13 dc do 15 miałam śluz z krwią. Nie wiem
      co to mogło być, torbiel pękła? Od wczoraj, czyli 16 dc biorę luteinę, ale
      krwawienia się skończyły... A było tak pięknie sad W przyszłym miesiącu idę do
      homeopaty, dotychczas bardzo mi pomógł.
      • magdulka26 Re: Piątek 13-go... :-) 16.05.05, 11:24
        Hop d góry !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nasz wątek umiera crying(((
        • tromysza Re: Piątek 13-go... :-) 16.05.05, 12:37
          Potrzebna mu kroplówka- hihihi.
          Madziu, co u Ciebie? A Mola już była na USG?
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 16.05.05, 13:03
      Tromyszko,u mnie wszystko w najlepszym porządku.Kacper daje znać o sobie
      codziennie i wczoraj mógł tego doświadczyc tatuś ,poniewaz dostała solidnego
      kopniaka.Czas mi biegnie nieubłagalnie i coraz bardziej sobie uswiadamiam że
      poród coraz bliżej.Nie powiem że sie nie boje ,bo bym skłamała.
      Mały na ostatnim usg był ułozony pośladkowo ,i jesli nie zmieni pozycji będzie
      cc.Ale wierze mocno że zrobi fikołka i ustawi sie jak nietoperz główka w dół smile
      Jesli chodzi o Molę ,to dzis ma wizytę ,czuje że to córcia .
      • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 16.05.05, 13:21
        kurczę, strasznie jestem ciekawa co ona tam ma w brzuszku. a co do porodu- no,
        będziesz potem opowiadać i znowu będziesz nas instruować. Tak to już jest, że
        na naszym wątku Ty przecierasz szlaki!
    • balbina11 Re: Brzuch mnie boli... :-( 16.05.05, 15:21
      Jeszcze ponad tydzień do @, a mnie okropnie boli brzuch - małpowo. Czuję się
      źle, dzisiaj dopiero 20 dc, a ja się nie wiem gdzie się schować. Boli i boli...
      Na szczęście tylko brzuch...
    • mola16 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 16.05.05, 18:57
      Cześć dziewczynki, no będę musiała Was jeszcze troszkę potrzymac w niepewności.
      Byłam na USG, pan doktor stwierdził, że dzidzia zdrowasza od mamy, i nie jest
      przerośnięta (bo mam cukrzycę). Więc pochwalił, że wszystko jest wymiarowo,
      tylko te długaśnie nogi. No ale oboje z mężem jesteśmy wysocy. Poprosiłam aby
      dobrze sprawdził, co dzidzia ma między nózkami. No i szukał i szukał i cos tam
      wypatrzył, ale powiedział, że albo są to jąderka albo wargi sromowe bo u
      dziewczynek one są dość nabrzmiałe. więc kazał mi cierpliwie czekać na następną
      wizytę za 4 tygodnie. Poza tym dzidzia ma 760g. A i chyba nudził moją dzidzię
      wizyta bo zaczęła ziewać podczas badania.
    • kingakw :))))))))))) 17.05.05, 07:15
      Cześć kochane. Dziś zrobiłam test, w 25 dc, wyszły II sliczne kreski smile)))
      Proszę o modlitwę, bo sluzik beżowy, jak przed @, a tak bardzo chciałabym by ta
      ciąża zakończyła się zdrowiutkim bobaskiem. Ale jestem w szoku, byłam pewna, że
      ten cykl jest nieudany, już zamierzałam przerwać do września starania.
      • pea_74 Re: :))))))))))) 17.05.05, 07:45
        Kinia! co za nowinasmile Bardzo sie ciesze i oczywiscie pomodle sie zeby to bylo 9
        szczesliwych m-cy.
        Buziaki
      • danik1 Re: :))))))))))) 17.05.05, 08:36
        Trzymam kciuki, ale ja cos czulam jak tak pisalas o tych swoich planach na
        najbliasza przyszlosc! Ty pewnie tez!!!
        Sypnij fluidkami jak bedziesz gotowa!!!! smile))
        • aquarius72 Re: :))))))))))) 17.05.05, 09:19
          Kinguś - ja też trzymam kciuki, żeby okazał sie z tego śliczny dzidziulek smile
          Bądź dobrej myśli...
          • mola16 Re: :))))))))))) 17.05.05, 09:29
            Kinguniu, ogromniaste gratulacje. Trzymam kciukasy. Dbaj o siebie.
            • zebra51 Re: pomożecie?? 17.05.05, 09:40
              Po pierwsze, gratulacje dla Kingi smile

Po drugie, mam pytanie: od 15dc do 25 dc muszę brać dwa antybiotyki: biseptol
              2x2 i unasyn dopochwowo. Czy do następnego cyklu zdążęoczyścić organizm?
              Chciałabym już poszaleć z mężem, ale obawiam się wpływu tych końskich dawek
              leków na ewentualną ciążę. Jak myślicie, zabezpieczać się jeszcze w następnym
              cyklu??
      • jedna_chwilka Kinguś :) 17.05.05, 10:04
        no strasznie się cieszę smile)))))))))))))))))))
        patrz jak gęba mi się śmieje
        idę powiedzieć naszym dziewczynkom smile
        Cmoki dla Wszystkich
        & miłego dzionka smile
        Jagoda
      • ewaq Re: Kingo gratuluję najmoooocniej jak potrafię! 17.05.05, 20:52

• magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 11:57
      Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nawet nie wiesz jak się cieszę smile))) super super super.Niech te 8 miesięcy
      upłynie w spokoju.
      • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 15:43
        kinga, gratuluję smile))))

Dziewczyny, jeśli ma się owu w 11 dc to kiedy najpóźniej powinna przyjść @?
        przy regularnych cyklach?
        • kattrin1 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 15:51
          zalezy jaka masz faze lutealną, 11 dc to @@ ok 24-25 dc
          • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 15:53
            jak miałam owu 15 dc to @ dostawałam na ogół 30 dc. to nie wiem ile faza
            lutealna? 15 dni czy 14?
            • kattrin1 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 15:56
              ja mam 13 dniowa faze, a u Ciebie z tego wynika 14 dniowa faza, wiec @@
              powinnas dostac 25 dc. najpóźniej 26 dc
              • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 16:07
                acha- niewiele rozwiązało to mój problem. sad
                mam dzisiaj straszną atmosfere w pracy- najchętniej bym trzasnęła drzwiami i
                wyszła. koszmar
                • maja303 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 19:27
                  molu znalazłam cie tytaj czy tu mogę dzielic sie z toba i z innymi
                  dziewczynami swoimi problemami w zwiazku z staraniami o dzidzie wspomne tylko
                  ze narazie nie stosuje zadnych leków aby przyspieszyc ten proces (a moze któraś
                  z was poradzi co mam robić czy juz powinnam zaczac cos stosowac czy to juz
                  alarm ze cos jest nie tak)lekarz mój powiedział ze jestem zdrowa i ze wszystko
                  jest ok, i że powinnam cieerpliwie sie starac bez wspomagaczy, powiem wam
                  jeszcze że nigdy jeszcze z nikim nie dzieliłam sie swoimi problemami w zwiazku
                  z ciaza to dzieki moli tu trafiłam ,dziekuje ci molu
                  • mola16 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 17.05.05, 19:55
                    Cześć Maju. Myślę, że dziewczyny nie będą miały nic przeciwko abyś dołączyła do
                    grona starających się. Ja jestem z dziewczynami ty od sierpnia-września
                    ubiegłego roku i pomimo tego, że jestem już ciężarówką nie opuściłam tego watku
                    i forum. Na pewno dziewczyny pomogą i wskażą najlepszą drogę do tego aby zostać
                    mamą.

Maju, przeczytaj sobie o testach owulacyjnych i może na poczatek spróbuj taką
                    oto możliwość. Jak będziesz miała sposobność zrób też badania o których mowa na
                    pierwszej stronie. O ile się nie mylę to ważna jest prolaktyna i progesteron.
                    Ale w tym najlepiej podpowie nasza Kinga, która dziś podzieliła się z nami tą
                    wspaniałą wiadomością o II kreseczkach na teście ciązowym.
                    • maja303 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 08:04
                      witam w deszczowy poranek ,ale dzieki moli jestem bardzo optymistycznie
                      nastawiona ,wczoraj stwierdziłam że 1,5 roku staran droga naturalna i bez
                      zadnej pomocy nie ma sensu , postanowiłam ze dzis po pracy kupie sobie te testy
                      (molu te o których mi pisałaś) i najpierw bede korzystac z nich .A moze jeszcze
                      powinnam cos zrobic- jestem otwarta na wszystkie wasze porady ,bo jestem
                      prawie sama z tym problemem oprócz oczywiście męza ,który wspiera mnie bardzo
                      mocno
                      • tromysza Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 10:14
                        mam dwie krechy. tadam!!!! jednak nasz wątek działa!!! Zachodzimy trójkami!!!!
                        • kattrin1 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 10:28
                          jeszcze raz Gratuluje smile))))) Zła passa przerwanasmile))) Dbaj o siebie teraz!!!!

Szkoda ze tylko ja biedaczek sama zostałam, ale to było do przewidzeniasmile
                          • aquarius72 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 10:31
                            No Kasia - sama nie jesteś niestety - jeszcze ja...
                            • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 11:04
                              No sama nie jestes ,została balbina i ewula i aquariusek smile czyli nastepna
                              trójka.
                              • kattrin1 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 11:07
                                juz beze mnie smile
                            • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 11:08
                              Maju,na dobry początek zbadaj sobie prolaktynę i progesteron,oraz LH i FSH.To
                              są podstawowe hormonki ,które duzo mówią o tym co sie dzieje w naszym
                              organiźmie.
                              LH i FSH w 3 dc
                              Prolaktyna i progesteron 7 dni po owulacji.Generalnie prolaktynę mozesz zbadac
                              w kazym dc, ale jak będzisz badać proges to możesz odrazu zbadac i
                              prolkatynę.Wszystko na czczo.
                              A czy Twój mąż badał nasionka ,jesli nie to niech to zrobi.Nie wiadomo po
                              której stronir lezy przyczyna braku ciąży.
    • mola16 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 11:40
      Maju, nasza kochana Magdulka dobrze radzi. Zacznij od podstawowych badań, a
      przy okazji zastosuj testy owulacyjne. Można zamówić je taniej niż w aptece u
      Ewy Analityk, chyba na pierwszej stronie jest jakiś link, a jak nie to w
      wyszukiwarce na pewno znajdziesz. Poszukałabym, ale w pracy nie mam za dużo
      czasu. Jak nie znajdziesz to daj znać.
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 11:44
      Podaje link do Ewy forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20897
      • maja303 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 12:31
        dziewczynay jesteście super testy juz zamwiłam, na stronie alegro u ewy , a
        badania chce zrobic w piatek rano bo jutro mam urwanie głowy w pracy ,wiecie
        jak to jest ;szef zarzuca cie sterta papierów i to ma byc na 'wczoraj '.A co do
        badania nasionek mojego meza to bedzie chyba ciezka sprawa wiecie jak to jest
        zaraz bedzie miał urazone swoje ego ,że musi isc robic to badanie,( ale mam
        nadzieje ze nie bedzie ciezko) ,a wasi mezowie tez robili takie badania, ja
        niegdy nie przypuszczałam że zajscie w ciaze to takie ciezkie zawsze uwazałam
        jak bedzie czas to zrobimy dzidziusia i juz a to niestety nie jest tak jak
        patrze na matki z wózkami na spacerach to serce skacze mi do gardła .Terz juz
        bym chciała pchac taki wózeczek a w srodku moje maleństwo,No dobra koniec
        marzen ide dalej pracować
    • magdulka26 Re: Tromysza i spóła-buła;-)) 18.05.05, 13:16
      Maju ,czasem męskie -ego trzeba schowac głęboko do szuflady smile My tez chodzimy
      do lekarzy ,rozbieramy sie,jestesmy badane przez mężczyznę.Jesli ktoś bardzo
      pragnie dziecka zrobi wszystko w tym kierunku.U nas nie było probemu ,mąż
      powiedział że jak będzie potrzeba to pójdzie.Ale jak się okazało zaszłam w
      ciąże i mąż nie musiał sie badac.
      Musisz porozmawiać z mężem ,przeciez to nic nie boli,a nasienie zawsze możesz
      zanieść Ty.
    • balbina11 Re:Gratulacje dla Wszystkich nowych przyszłych mam 18.05.05, 14:01
      Gratulacje i dbajcie o siebie. Mnie tu ostatnio nikt nie zauważa, ale to nic,
      tak widocznie ma być...
      • tromysza Re:Gratulacje dla Wszystkich nowych przyszłych ma 18.05.05, 14:07
        balbinko, jak to Cię nikt nie zauważa???? ja zauważam!!!! martwię się też
        bardzo o kasiuulę, i pytam gdzie ewula i dlaczego w ogóle nie pisze!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka