Dodaj do ulubionych

Starania - czerwiec!!!!

30.05.05, 19:20
Po nieudanych staraniach w maju przyszly starania czerwcowe. Tym razem mam
nadzieje, ze beda szczesliwe! U mnie owulacja wypadnie gdzies w polowie
czerwca, wiec jeszcze jest troche czasu, ale warto zaczac sie przygotowywac.
Zapraszam wszystkie czerwcowki do wspierania sie w tych pieknych chwilach
staran i trudniejszych chwilach oczekiwania na (*)!!! Zycze duzo sily i
szczesliwego zakonczenia!!!
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:25
      no ale co? przyszła @?????????
      • danik1 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:34
        Tak, dzisiaj po poludniu!! sad((
        W nocy nie moglam spac, ale za to teraz jestem spokojniejsza!
        • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:38
          o choroba....przykro mi, naprawdę... sad ale za to tera koleżanka, testowac nie
          będzie nigdy wcześniej, prosze mi tu przyżeć!!!!!!!!!! no jusz czekam....
          ja się nie zapisuje nigdzie, na żadne staranka na razie...ja sobie odpoczywam,
          ale będę zaglądać , a co mi tamsmile))) powodzonka!!!!!!!
          • danik1 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:47
            Pszczolaasiu ja wiele razy testowalam przed @. Ten typ tak ma! Bardzo
            niecierpliwa jestem! Dziekuje Ci za troske i oczywiscie zagladaj ile dusza
            zapragnie! No i odpoczywaj sobie!!! Zdrowka Ci zycze!!!!! smile))
            • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:48
              dzieki i nawzajemsmile)) ale ty się tylko wykończysz tym testowaniem
              wcześniejszym...po co się nerwować, chyba, że lubisz, ja to wogle bym nie
              testowała najlepiej nigdy...ale niektórzy mają nerwy jak postronkismile)))) na
              razichosmile))))
    • fiamma75 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:43
      Jak wszystko będzie ok, to będziemy się starać pod koniec czerwca.
      • danik1 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 19:47
        Zycze Ci, aby wszystko bylo Ok!!!
    • joannach1 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 20:17
      To ja też dołączam do Was-starających się w czerwcu.robiłam rano test i nic,
      jedna samotna kreseczka.Ale w czerwcu starania na całego więc już się
      szykuję.życzę sobie i wam powodzenia wink
      • misia_7 joannach1 30.05.05, 20:58
        tu Cie mam wink , może jestem wścibska, ale czy nie za szybko testowałaś?
        może się uda? pozdrawiam
        • joannach1 Re:Misia7 30.05.05, 22:42
          ech kobito, szkoda gadać.jak tylko tempka obniżyła si.ę do 36,8 wiedziałam że
          nic z tego.poprzednio w ciąży miałam cały czas ok. 37,2 a teraz lipa.ale co tam,
          jeszcze trochę i do roboty smile pa!
          • misia_7 Re:Misia7 31.05.05, 18:57
            no właśnie, do roboty wink ja biore sie do roboty za 3 miesiace , ściskam papa
    • merunka Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 20:22
      Danik, przykro mi bardzo, ze nie wyszlo.. Ale wierze, ze lato jednak bedzie dla
      nas laskawesmile Przylaczam sie do staran czerwcowych, testowanko tak jak u
      Ciebie pod koniec czerwca, owu nie wiem, testow nie kupie, tempki nie bede
      mierzyc. W tym cyklu NAPRAWDE odpuszczam, robie sobie wakacje od obserwacji.
      Zreszta w niedziele rzeczywiscie jedziemy na tygodniowe wakacje, wiec z
      latwoscia wytrzymam bez termometrusmile Sciskam mocno merunka
    • sabi35 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 20:53
      Trzymam kciuki. Ja bym się chętnie przyłączyła, ale nie wiem kiedy owu wink
      Dlatego te starania takie przyjemne!
      • ivonne76 STARANIA - CZERWIEC - NO TO ZACZYNAMY !!!! 30.05.05, 20:59
        Dołączam się do czerwcowych starań, majowe niestety nie wyszły. Nie nastawiam
        się, że ma byc i koniec. Podstawa to wyluzować. U mnie dziś 3 dc. testować będę
        ok. 28 czerwca. A jak w tym miesiacu nie wypali, to na początku lipca
        wyjeżdzamy na wczasy i tam spędzę czas na lipcowych staraniach. Po grudniowym
        poronieniu (w 21 TC) to taki odpoczynek wręcz nam się należy.
        Życzę Wam wszystkim kochane dwóch grubaśnych kreseczek pod koniec czerwca. I
        sobie również.
        Iwona
    • misia_7 Danik! 30.05.05, 20:56
      przykro mi, że się nie udało tym razem, ale dobrze, ze masz w sobie tyle
      zapału i optymizmu wink Bede tu zaglądać i jak zwykle trzymam kciuki wink
      pozdrawiam
      • danik1 Re: Danik! 31.05.05, 09:45
        Dziekuje Misiu!!!
        A wiesz, ze ta rzekoma @ to byly plamienia, bo pozniej juz nic nie mialam i
        dzisiaj tez nie ma @. Nie ludze sie jednak bo tempka caly czas spada, ale
        martwia mnie te plamienia bo to juz drugi raz sie zdarza. Kiedys w jednym cyklu
        tez tak mialam a troche sie tu o nich naczytalam i teraz sie boje. Musze chyba
        znowu isc na badania?
        Pozdrawiam!!! smile))
        • misia_7 Re: Danik! 31.05.05, 18:55
          nic sie nie martw, ale nigdy nie zaszkodzi sie zbadać. powodzenia
    • monik39 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 21:30
      Ja też zapisuję się na listę-starania za ok. tydzień. Chyba że mój lekarz
      skieruje mnie na laparoskopię- w czwartek dopiero się dowiem.
      • kasia1077 Re: Starania - czerwiec!!!! 30.05.05, 22:00
        Witam wszystkie towarzyszki smile
        Nam również się nie udało w maju. Może w czerwcu ... Pociesza mnie to że po
        ciąży biochemicznej w lutym długość cykli wraca mi do normy. Od 44 w marcu do
        31 ostatnio. Biorę luteinę.
        Ściskam serdecznie. Buziaki.
        • ywak1 Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 07:50
          Ja zaczynam swoje starania od czerwca beda to pierwsze próby wiec w sumie nie
          mam nadzieji ,ale.... Pozdrawiam
          • stokrotka76 Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 08:36
            Dla nas w sumie to też pierwsze starania "pełną parą", bo w maju wyjeżdżałam
            bez swojego M, akurat pechowo wtedy była owu prawdopodobnie... A teraz zaczęłam
            grzecznie mierzyć tempkę i sprawdzać śluzik. Oby tylko przyniosło efekty. Ale
            staram się podchodzić do tego na spokojnie - jak nie wyjdzie teraz - wyjdzie
            może za miesiąc, dwa, trzy... Nigdy nie miałam problemów ze zdrówkiem, więc
            jestem pełna optymizmu smile
            • martann Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 09:03
              No ja też już mogę się dopisać bo z majowych starań nic nie wyszło sad nie wiem
              czy ten cykl będzie całkiem na luzie czy zdecyduję się na badanie - drożność i
              wrogość śluzu, w tej chwili jak pomyślę o kolejnych badaniach to mnie
              trzęsie smile ale pewnie jak @ przejdzie to nabirę siły...
              oby lipcowych starań nie trzeba było zakładać smile
              pozdrawiam

www2.fertilityfriend.com/home/9903e
              • marzenalep Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 12:15
                Ja w takim razie też się przyłączę, u mnie dzisiaj 1d.c. testować nie lubię bo
                za każdym razem jak robiłam test była jedna krecha i za godzinę pojawiała się
                @. W tym cyklu pomierzę tylko tempkę, ziółka jak piłam tak pić będę bo może
                pomogą a nie zaszkodzą i tyle. Na wynik będę czekała do 29 czerwca. Owu ok 17,
                18.06. Życzę Wam wszystkim - Powodzenia
                Pozdr Marzena
                ja też mam nadzieję że lipcowych nie trzeba będzie zakładać smile
                • bach28 ja oczywiście też 31.05.05, 12:25
                  się przyłączam
                  Buziaki Baśka
                  • martann Re: ja oczywiście też 31.05.05, 13:07
                    Kobietki czy wy w każdym cyklu robicie jakieś badania " taki mały kroczek do
                    przodu" czy jak..smile bo ja mam wrażenie ze jak w danym cyklu nie zaskoczyło smile
                    to musi być coś nie tak i w następnym wymyslam jakies inne badania bo jak w tym
                    się nie udało to niby czemu w następnym ma się udać .
                    Np w tym cyklu był monitoring był pęcherzyk, pękł było przytulanko we właściwym
                    czasie a tu co ? nic !!
                    • bach28 Re: ja oczywiście też 31.05.05, 14:08
                      ja osobiście nie po części z lenistwa a po części nie chcę się nakręceć tak
                      zeby strania niestały się moją prywatną walką i obsesją. Badania ogólne są ok i
                      co ma być to będzie jak za 3 m-ce nadal nie będe w ciązy zacznę coś robić w tym
                      kierunku teraz czysta przyjemność
                    • kasia1077 Re: ja oczywiście też 31.05.05, 15:24
                      Ja przez trzy miesiace mam brac luteine i próbowac ("nie nakręcać się za
                      bardzo, na spokojnie" wg słów gina), a jeśli nie uda się to będziemy robili
                      dalsze badania. (ten cykl to ten trzeci).
                      Pozdrowionka
    • ktat Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 16:13
      ja 3 cykl staran 4 po odstawieniu
      teraz 31dc @ niet ale objawow tez niet test 27dc negatywny
      dziwne plamienia 24,26,28 teraz brak

nie mam sily zastanaiwania sie i dumania nad organizmem daje na luz
      nie mysle o tym tylko sie ciesze tym co mam

a i bede pila ziolka a co tam
      • keri5 Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 17:13
        Po nieudanych staraniach majowych dołączam się również. U mnie 4dc i testować jeśli wogóle będę to pod koniec miesiąca. Mam aktualnie dużo stresu i przypuszczam że znowu nic ale grunt to pozytywne myślenie. pozdrawiam
        • ewa11a Re: Starania - czerwiec!!!! 31.05.05, 17:31
          I ja się dołanczam do was, u mnie dziś 5dc a w niedziele (prawdopodobnie) moja
          pierwsza IUI. Jestem lekko poddenerwowana ale mam nadzieje że wszystko dobrze
          się skończy.
          Trzymam kciuki za was wszystkich smile
          • hermiona_77 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 08:35
            U mnie też klapa...jedna krecha wczoraj wieczorem i dziś. Na razie jestem
            załamana. Ale oczywiście dołączam do was
      • kinia.zak Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 11:51
        Tylko tak dalej a zobaczysz że fasolka już niedługo zawita u Ciebie w brzusiu!
        • kinia.zak Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 11:52
          sorki to było do ktat!!!!!!!!!
    • ktat Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 10:43
      a mnie maz nakrecil zebys nie przerywali staran
      co prawda ja jeszcze nie dostałam @ wiec jeszcze jakby w majowym
      ale jak sie nie uda to na czerwiec tez sie zgłaszam
    • kinia.zak Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 11:54
      No to zaczynamy! dziś przyszła wredna @!!!!!!!!!!
      • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 12:13
        też się dołaczam, u mnie dziś 2dc i ostatni cykl z duphastonem!!! Tak naprawdę
        to jestem juz trochę zniechęcona i zmęczona tym wszystkim...prawdę
        powiedziawszy liczyłam na to, że się z tym duphastonem uda, ale czuję, że
        jednak nic z tego nie będzie. Czas pokaże.....

• stephany Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 12:41
      ja tez sie dopisuje maj poszedł w zapomnienie. zaczynam 2 cykl staran po
      poronieniu dzis 3dc przez pierwszych 7dc postanowiliśmy z mezem sie "odgrzybic"
      bo badania wykazały ze jestesmy wrazliwi od 5dc bede brac clo a pozniej
      duphaston. oczywiscie w trakcie monitoring i testy ovu. gujazyl popijam ale nie
      wchodzi mi strasznie. jak nie uda sie w tym cyklu to na wakacje spokój.
    • kropcia1 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 13:08
      zapisuję sie czerwcowe staraniasmile) To moja pierwsza próba..dzis jest 6 dc , ale
      nie mam pojęcia kiedy bede miec owulacje...bo mam strasznie nieregularne
      cykle..ale starania bedą jak najbardziej czerwcowesmile Zastanawiam się nad kupnem
      testów owulacyjnych...tak z ciekawosci kiedy mam owulacje i czy wogule ją mam..
      życzę wszystkim powodzeniasmile)
    • naka1 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 13:17
      zaczynam starać sie w czewrcy. a jak dobrze pójdzie to 14 dzień cyklu (cykle
      mam 28 dniowe) wypadają akurat moje urodziny i jeszcze obrona pracy mgr! jak tu
      wszystko pogodxic? ale obiecałam sobie, ze stresowac się nie będę. w szafce
      spokojnie spoczywa sobie test ciażowy i jak go kupiłam, to od razu poczułam -
      powiedziałam to moemu mężowi, że na tym tescie to kiedyś zobaczymy dwie
      kreseczki! smile oby to już teraz
      ps. chyba nie zapeszam takim gadaniem?
    • ivonne76 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 19:24
      Cześć dziewczyny, u mnie dziś 5 dc i od dwóch dni mam okropne bóle jajników,
      zwłaszcza prawego. Nie wiem co to oznacza, ale chyba nie owu ? przeciez własnie
      mi się kończy @. To raczej nie mozliwe. Jutro idę do ginki to zobaczymy, kazał
      mi zrobic badanie moczu i CRP i z wynikikami przyjsc do niej. Miałyście cos
      kiedyś podobnego ? bo mi taki ból zdarza się pierwszy raz.
      Oczywiscie staram sie razem z Wami jak juz pisałam we wcześniejszych postach.
      Pozdrawiam
      • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 19:48
        Iwonka ja tak miałam przy @ po poronieniu, napieprzał mnie za przep[roszeniem
        brzuchol tak, że myślałam, że umrę...
    • doko4 Re: Starania - czerwiec!!!! 01.06.05, 19:50
      witam
      My zaczynamy starania za pare dni owu prawdp. mam ok 15 czerwca ale wczesniej
      juz mozna ale słyszałam ze co dwa dni jest najlepiej żeby plemniczki byly silne-
      słyszalyscie to? Może jeszcze macie jakie porady aby ię udalo, Bardzo tego
      pragniemy to byloby ogromne szczescie jak by się nam udalo w pierwszym cyklu-
      staram sie w to wierzyc
      Powodzenia!!!!!!
      • ivonne76 Asieńka 01.06.05, 19:54
        Brzuch mnie bie boli tylko wyraźnie jajniki a zwłaszcza prawy. Lewy mniej,
        martwię sie trochę, bo mam cos takiego pierwszy raz. A jak sie okaże, ze to
        jakies zapalenie jajników to ze staran czerwcowych chyba nici sad Jutro sie
        wszystko okaże, oczywiscie dam znać.
        Buziaczki
        • pszczolaasia Re: Asieńka 01.06.05, 19:58
          no ja ja napisałam brzuchol, ale to chodziło o jajniki, naprzemiennie, raz
          lewy, raz prawy...ale pewnie leć do lekarza, ja wysłałam przyjaciółkę, z tym
          zapytaniem czy to normalne, a mój gin, do którego ona chodzi, powiedział, że
          tak...więc.. może to i normalne, nie wiem..ale gina się spytajsmile ściskam w
          pasiesmile))
        • martann Re: Asieńka 02.06.05, 09:55
          Ja mam podobnie, dziś 3 dc a ja wyraźnie czuję prawy jajnik nie boli strasznie
          ale cały czas go czuję, pamiętam w poprzednim cyklu jak byłam 6 dnia na
          monitoringu to powiedziałam że od początku cyklu czuję jajniki a gin na to że
          ok bo już rosną pęcherzyki, u mnie w 6 dc po 10 mm, ale jestem bardzo ciekawa
          co ci powie gin.

pozdrawiam
          • ivonne76 Martann 02.06.05, 17:34
            Byłam dzis u ginki zrobiłam badanie moczu i CRP tak jak kazała i wszystko jest
            w normie. Dziś 6 dc a mnie nadal bolą. @ mi
            się skończyła. Badała mnie moja lekarka i stwierdziła, ze z punktu
            ginekologicznego jest wszystko OK. Niestety nie mogła mi zrobic USG bo zespsuł
            się sprzęt.Mam jeszcze zrobić test ciążowy i oby to nie była ciąża
            pozamaciczna. Czy w twoim przypadku taki wczesny ból moze oznaczać szybką
            owulację ? jak to zinterpretować ?
            Pozdrawiam
            • ata76 Re: Doko4 02.06.05, 17:39
              co do Twojego pytania, to lekarze faktycznie zalecają przytulanko co dwa dni w
              tych dniach strategicznych, zeby plemniki były właśne silniejsze!!!
              • ata76 Re: Doko4 02.06.05, 17:41
                no i również życzę powodzenia!!!
                • bach28 hej dziewuszki 02.06.05, 18:29
                  jak tam i cona froncie słychać?????? U mnie na razie cisza fizyczne ale
                  psychiczne chwiejka że tak powiem. Zaczynam się bać że tym razem też będą nici
                  z tego starania a moja reguła co ma być to będzie do mnie ostatnio nie
                  przemawia i co zrobić z tą durna łepetyną kobitki?
                  • pszczolaasia Re: hej dziewuszki 02.06.05, 18:40
                    nawalić jąsmile)) chlapnij se piwa, lub wina, obejrzyj fajny film, jak i ja w
                    trudnych chwilach robięsmile))) Moja droga Bach, całusy ślę w durną łepetynęsmile))
                    zresztą nie wierzę, że jest durnasmile))))
                    • bach28 Re: hej dziewuszki 02.06.05, 19:18
                      oj durna zaczyna myśleć o ... i się przejmować bo ona bardzo chce dzidzię i no
                      sama wiesz durny ten łeb i jeszcze mnie dziś boli mocno
                      • pszczolaasia Re: hej dziewuszki 02.06.05, 19:27
                        oj wiem bejb, oj wiem... rozumiem Cię dobrze ... może jednak się dziś połóż,
                        nie nawalaj się , tylko przytul się męża i jakąś komedyjkę co? i tabletki
                        przeciwbólowe... a dzidzia przyjdzie obaczysz... nie wiem kiedy, ale
                        przyjdzie...
                        • bach28 Re: hej dziewuszki 02.06.05, 19:46
                          mój mąż też durnej głowie działa na nerwy ech jakoś będzie co Ciebie kjójewno
                          jak ty się czujesz i czy coś się wyjaśniło?
                          • danik1 Re: hej dziewuszki 02.06.05, 21:16
                            Witajcie!!!
                            U mnie nic specjalnego sie nie dzieje, oprocz tego, ze mam potop. Dzisiaj moj
                            3dc i nic mnie nie boli, a szkoda skoro mialoby to oznaczac, ze pecherzyki
                            rosna. Za to glowa tez dolega i mimo, ze to dopiero poczatek cyklu to tez sie
                            zaczynam martwic, ze moze i tym razem sie nie uda. Jezeli ja sie martwie juz
                            teraz to co bedzie potem???
                            Pozdrawiam Was i zycze milego oczekiwania na (*)!!!
                            • ata76 Re: hej dziewuszki 02.06.05, 21:43
                              no u mnie też dziś 3 dc i w końcu przestał mnie brzuch boleć!!!!

a jeśli chodzi o głowę, to jakoś tak brak mi wiary, że tym razem się uda, ale
                              wszystko przed nami, także trzymajmy się dziewczyny!!!!!!!!
                          • pszczolaasia Re: hej dziewuszki 02.06.05, 22:05
                            Bach moja złota u mnie nic się nie wyjasnilo... czekamy dalej, beta spada
                            zlosliwie wolno, a to coś rosnie we mnie i tyle na razie... Trzym się i jak cię
                            mąż będzie wkuirzał to go czaśnijsmile))) a co!!!!! apotem pocaluj gdzie
                            czasnęłaśsmile)))
            • martann Re: Martann 03.06.05, 08:33
              ivenne76 ja mam właśnie krótkie cykle a owu 10-12 dniu i może dlatego czuję
              jajniki tak wcześnie, w poprzednim byłam na usg 18 dc czyli 6 dni po owu i pop
              prawej stronie nie było żadnych torbieli ani innych stworów. Owu miałam z
              lewego pęcherzyka także myślę sobie że teraz czas na prawy smile
              Zrób test jak radziła ginka, szkoda że nie zrobiła usg bo na pewno byś więcej
              wiedziała ale myślę że to jest wszytko w porządku,
              no i nie denerwujemy się i czekamy na owulację smilesmile

pozdrowionka też dla innych kobietek no i dla tych nieznośnych chłopów smilesmile
              • ktat ale dzis brzydko 03.06.05, 08:39
                witam

ja Was czytam czasami pisze
                i mam straszne wachania moich humorków
                a wiec tak 27,33dc test negatywny
                dzis 34dc @ niet
                trzeci cykl strana - bezowocny

mam juz dosyc , odkladam wszelkie wyliczanki itd
                postanowilam sobie odpuscic bo juz stracilam nadzieje ze moze sie udac
                wiem ze szybko na ale widocznie slaba psychicznie jestem

sa wakacje juz prawie urlop piekna pogoda mam nadzieje a nie zastanawianie
                i myslenie
                z drugiej strony mamy bodowe wiec moze najpierw skonczymy
                ale strasznie bym chciała takie malenstwo na ale jak mam sie sama na wlasne
                zyczenie dreczyc to po co
                • pszczolaasia Re: ale dzis brzydko 03.06.05, 08:47
                  Ktat a jakie dlugie masz cykle? bo jesli wczoraj robiłaś test i był negatyw to
                  może do gina się wybierz co? a jesli chodzi o wyluzowanie na wakcje to rób co
                  ci serducho podpowiadasmile może akurat to pomożesmile a na pewno nie zaszkodzismile
              • martann Re: Starania czerwcowe 03.06.05, 08:41
                Dzisiaj 4 dc i starania będą w przyszłym tygodniu -cały tydzieńsmile owu
                statystycznie 10-12 dc także w końcu te moje krótkie cykle mają jakieś
                zalety :0).
                W tym cyklu mam takie postanowienie że będziemy przytulać się co drugi dzień (
                to są rady wielu osób) bo do tej pory były jakieś wyliczanki że by jak
                najlepiej trafić i jakoś bezskutecznie sad
                A jak to u Was ????
                • ata76 Re: Starania czerwcowe 03.06.05, 08:47
                  Martann u mnie dziś też 4 dc, i tak jak piszesz przytulanko powinno być właśnie
                  co dwa dni!!!!

Ktat, jesli czujesz, że musisz trochę odpuścić, to zrób to, a może właśnie
                  spotka Ciebie niespodzianka!!!!!!

ja z jednej strony jestem też już psychicznie zmęczona a z drugiej czuję w soie
                  wewnętrzną presję, bo zawsze chciałam urodzić przed 30, a czas mi jakoś ucieka
                  i coraz mniej czasu zostało sad
                  • hermiona_77 Re: Starania czerwcowe 03.06.05, 09:07
                    A u mnie 35 dc, ciagle brak @, ale to pewnie dlatego, że do nocy wt/śr brałam
                    co 6 h luteinę. Nie moge więc na razie zaplanować kiedy aktywnie dołączę do
                    czerwcowych starań...Jutro idę na badanie prolaktyny, od 3 tygodni biorę bromka
                    i zobaczymy jak podziałał. Jakoś tak szybko sie otrząsnęłam ze środowej
                    porażkina teście. Może to dlatego, że jutro mam urodzinki (28), przyjdą goście,
                    prezenty. Fakt, to mnie bardzo cieszy!
                    • kropcia1 Re: Starania czerwcowe 03.06.05, 09:19
                      O to bedzie imprezasmile ja mam dziś 8dc i chyba od dzis rozpoczniemy przytulanko
                      co dwa dni..jak uda mi sie kupic testy owulacyjne w aptece to zaczne testowac
                      od niedzieli...ale cos mi sie zdaje ,ze dlugo bede testowala bo mam
                      nieregularne cykle...czasem bardzo dlugie... pozdrawiamsmile
                      • martann Re: Starania czerwcowe 03.06.05, 09:35
                        noooo będzie się działo, miłej imprezki i sto lat smile
                        Ja testów już nie kupuję bo i tak mi nie wychodzą (nigdy testowa nie była tak
                        ciemna jak kontrolna) a owu potwierdziłam na usg i to jest ważniejsze smile
                        Ja to się śmieję że nie ja to nawet na testach owu nie zobaczę pieknych
                        ciemnych kresek a co mówić na ciążowym smile
                        • martann Re: badania 03.06.05, 10:36
                          Tak sobie czytam i czytam.... i chyba musze zrobić jeszcze kilka badań i może
                          ktoś ma jakies informację,
                          -toksoplazmoza
                          -różyczka
                          -cytomegali
                          gdzie w Warszawie można zrobić te badania w miare tanio ? smile
                          • martann Re: badania 03.06.05, 15:08
                            Może komuś się przyda.

Ceny badań w Warszawie, zrobiłam rozeznanie i ceny są bardzo różne:
                            najtaniej
                            Szpital Zakaźny na Wolskiej
                            toxo obie klasy -49 !!
                            cytomagelia obie klasy -58
                            rożyczka tylko Igg - 28

"Mariańska" przu rondzie ONZ
                            toxo - każda klasa -30
                            cytomagelia - jw
                            różyczka - jw
                            • ivonne76 Witam ponownie 03.06.05, 17:36
                              Robiłam rano test ciązowy - wyszedł negatywny. Wiec mam nadzieję, ze to nie
                              ciąża pozamaciczna. Jajniki mnie coraz mniej bolą - i dobrze. Chociaz nadal nie
                              wiem, co miał znaczyć ból jajników w 3,4 i 5 dc. Zostawiam wszystko swojemu
                              biegowi. Starań czerwcowych nie opuszczam. Dziś u mnie 7 dc. A, własnie mam
                              jeszcze jedno pytanko: mam skierowanie na testy alergiczne z podejrzeniem astmy
                              oskrzelowej. Czy podczas robienia testów alergicznych można sie starać o
                              dzidzię ? chodzi mi o te specyfiki, które wstrzykują przy robieniu testów, czy
                              one mogą zaszkodzić w jakis sposób ?
                              Pozdrawiam
    • danik1 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 20:46
      Witajcie!!!
      U mnie dzisiaj 4dc i chyba lapie mnie jakies chorobsko. Czuje bol w kosciach i
      chyba dostaje temperatury. Zamierzam na noc wziac panadol i chcialam zapytac
      czy w tej sytuacji jest sens mierzyc tempke, bo moze nie bedzie ona wiarygodna.
      Pozdrawiam!!!
      • misia_7 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 20:55
        danik
        faktycznie może nie być wiarygodna, ale u Ciebie dopiero 4dc i zanim cykl "się
        rozkręci" to już pewnie wyzdrowiejesz i wtedy możesz mierzyć. poza tym
        pierwszych tempek ( w trakcie @) raczej nie bierze się pod uwagę szczególnie
        jak masz długie cykle. życzę szybkiego powrotu do sił, pozdrawiam!
        • danik1 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 21:05
          Dziekuje Misia!!!
          Ufff, wiec moge jutro dluzej pospac!!!
    • kropcia1 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 21:35
      chyba nie bede robić tych testów owulacyjnych...myślicie , ze jeżeli bedziemy
      sie przytulac co dwa dni to wystarczy??hmmm już nie wiem co mam robić...z tą
      tempką to mi nie wyjdzie...nie mam do tego zdrowia, ani doświadczenia...
      • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 21:42
        no dziewuszki juz niedługo przytulanka fiu fiu! ciekawe co z tego wyniknie
        • martann Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 21:47
          nooooo staranka tuż... tuż.... i widzę że wiele z nas ma plan co drugi dzień smile
          może tak się umówmy w które to dni aby zaden dzień czerwcowy nie był
          zmarnowany ....hi hi hi ....
          no ale śmiech też jest nam potrzebny
          pozdrawiam
          • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 03.06.05, 23:22
            martann......... niezła myśl smile))))))))

że też mi do głowy takie pomysły nie przychodzą!!!

a w kwestii zasadniczej u mnie nadal @ trwa sobie radoście i jest wyjątkowo
            boląca i taka obfita....nie mogę doczekać się już końca sad((
            • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 11:20
              no coż, ja nieśmialo dołączę do tych starań, choć jeszcze nie dostałam @.
              Ale to kwestia dni, zebym nie powiedziala godzinsmile

moje starania - jesli wszystko dobrze pojdzie - przypadną na drugą połowę
              czerwcasmile
              • joannach1 Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 13:57
                ha ha cytrusowa, moje słowa rzec można... też czekam na @ ale już ją prawie
                czuję....może dziś, może jutro, ale będzie,skubana!dołączam do was i
                barrrrrrdzo się wczerwcu przyłożę do starań smile
    • beata.londyn Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 15:57
      Ja tez, ja tez!
      Pierwszy normalny popigulkowy cykl staran. Jeszcze sie nie oswoilam z waszymi
      skrotami i okresleniami, wiec pisze po swojemu.

Zycze wszystkim powodzenia!
      • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 16:13
        widzę, że jest nas coraz więcej w tych czerwcowych staraniach!!!Fajnie, bo w
        grupie zawsze raźniej i mam nadzieję, że będą to nasze ostatnie wspólne i
        przede wszystkim owocne starania !!!!
        • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 17:01
          ja tu jestem tylko turystycznie i towarzysko smile))) ale jestemsmile)))
          • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 17:11
            Pszczoła mówisz turystyczie....hihihihihi
            • pszczolaasia Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 17:12
              a co!! nie wolno mi??? kłaniam się Atasmile)) ładne foto....
              • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 04.06.05, 17:16
                wolno, wolno....jak nie jak tak!!!!!
                • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 09:38
                  no i jak tam starania laseczki ktoś już zaczął tak na poważnie?
                  • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 10:51
                    ja nie moge zaczac, bo jeszcze stary cykl - znow mi sie @ spozniasad
                    • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 10:52
                      no to kiepsko ale jak się zacznie to melduj u mnie jeszcze troszkę trzeba
                      poczekać do płodnych ale ja cierpliwa jestem i poczekam sobie
                      • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 10:55
                        hihihi, no pewnie przypadną tak w drugiej polowie miesiąca, bo z tym to nie ma
                        problemu. gorzej z fazą poowulacyjną, kotra mi sie wydluza...
                        • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 11:23
                          A mojemu M to już zapowiedziałam że jak tym razem nic nie wyjdzie to mu zrobię
                          krzywdę i rzucę rybkom na pożarcie bo są mięsożerne niech się boji trochę a co!
                          • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 12:00
                            no pewnie, moj jest chetny, jak najbardziej.
                            ale ja sie czasem zastanawiam czy ja chce dzieciątko, bo mamy odmienne
                            poglady...
                            wlasnie uslyszalam, ze mam siedziec w domu z dzieckiem, n i ze karmic
                            piersią...i wiele innych
                            • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 12:40
                              to uświadom swojego M że czasy to się trochę zmieniły i kobitki dzisiaj robią
                              to co one chcą ja ci powiem ze ja siedziałam prawie 3 lata z moim synalkiem i
                              karmiłam go rok piersią ale z własnego wyboru i nie było źle nawet powiem Ci że
                              tęskno mi teraz za tym czasem przy następnym dzieciaczku postąpiłabym podobnie
                              • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 13:13
                                tak, tak, on niby reforowalny, i mam nadzieje, ze tak bedzie

uhh, jak ja nienawidze czekac na @, ktora sie spoznia i nie wiadomo kiedy
                                przyjdzie
                                • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 13:18
                                  wierzę a ciąża na bank wykluczona?
                                  • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 13:26
                                    no a test nie jest wiarygodny???

@ powinnam dostac, wg wyliczen wczoraj.
                                    ale w zeszlym m-cu @ mis sie tezx spoznila, wiec zakladając dni spoznienia z
                                    tej ostatniej @, to jesli teaz mi sie tez przesunie, to dostane okolo srody...

zreszta nie mam zadnych obajwo -zadnego ekstra sluzu, powiedzialabym wrecz ze
                                    jest sucho, wrrr., cycki sa takie jak przed @, nawet zylki wyszly jak ostatnio,
                                    zoladek mi nawala, ale to nie am zwiazku z @ czy ciazą, bo ja zoladkowiec
                                    jestem...
                                    • bach28 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 13:45
                                      no jak robiłas test to pewnie niestety przylezie franca wkrótce
                                      • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 15:31
                                        u mnie dziś 6 dc i w końcu chyba @ zaczyna się kończyć!!!! Myłałam już, że
                                        nigdy to się nie stanie wink

a w kwestii działania, to tez jeszcze trochę poczekam, ale już niedługo wink

a jak tam sytuacja u innych koleżanek????????
                                        • joannach1 Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 18:30
                                          a ja nadal czekam na @. dzisiaj mija 30 dc i nic...do tego pojawiły się białe
                                          mleczne upławy. poczekamy, zobaczymy. nie czuję się ciążowo wink ale nadzieja
                                          umiera ostatnia
                                          • cytrusowa joannach1 05.06.05, 19:02
                                            wlasciwie dobre pytanie mi podsunelas: jakie to jest sie czuc ciazowo???
                                            • joannach1 Re: joannach1 05.06.05, 19:20
                                              he he inaczej wink poprzednio tak się czułam.i brzuch był inny i piersi i
                                              zmęczona byłam nieludzko,i od kawy mnie odrzucało.Jakoś tak inaczej się czułam,
                                              od razu wiedziałam że coś się zmieniło. A teraz jak mnie od kilku dni
                                              delikatnie kłuje brzuch(zamiast boleć na @)to nawet się nie cieszę bo to nie to
                                              samo.Cholernie skomplikowane, nawet nie umiem sie wyslowic hi hi.a ty już
                                              dostałaś @?
                                              • cytrusowa Re: joannach1 05.06.05, 19:31
                                                nie dostalam, zle sie czuje, strasznie slabo, no i ten zoladek...
                                                ale w celkach terapeutycznych bylo przytulanko, bo w przeciagu ostatnich paru
                                                mcy to jest najlepszy srodek na wywolanie @, hihih.
                                                no i na razie nic...najgorsze jest to, ze sie tak zmeczylam i dostalam
                                                zadyszki, jakbym Bog wie co robila, az moj M sie smial. ja zreszta tez...
                                                tak se mysle, ze jestem tym jedym z ilus pacjentow, ktorzy reagują na lek
                                                zolądkowy - jutro musze sie spytac lekarza

a co do @: no nie wiem co powiedziec...nie chce sie nakrecac...zakladam, ze mi
                                                sie po prostu spozni...
                                                jak do srody nie przyjdzie, zadzwonie do lekarza. zreszta jutro musze sie
                                                dowiedziec czy moj wynik badania chyba progesteronu (21dc) jest ok. Bo jesli
                                                nie - to moze byc przyczyną spoznionych @.

poki co moimi objawami @ są...wlasnie, dobre pytanie...
                                                piersi jakby mniej bolaly, raczej swędzą, sluzu raczej nie ma, co jest dziwne i
                                                brzuch mnie nie p[obolewa, tak jak to mialam kilka dni temu i mam zawsze przed
                                                @.

moze to sie dopieor zacznie za kilka dni...

A ty masz bilay sluz, tak???to moze byc objaw?
                                                • joannach1 Re:cytrusowa ;) 05.06.05, 20:23
                                                  podobno swędzenie piersi to pierwszorzędny obaw ciąży he he .ja miałam takie
                                                  mleczne upławy w poprzedniej ciąży ale miałam też ładną, wysoką temperaturkę. a
                                                  teraz skakała jak szalona i dopiero od kilku dni jest ok 37,1 . póki co życzę
                                                  chociaż jednej z nas ciąży(w tym cyklu oczywiście).pomodlę się dziś żarliwie za
                                                  ciebie, aby ci się udało, życze ci tego z całego serca. uściski. Aśka
                                                  • cytrusowa Re:cytrusowa ;) 05.06.05, 22:00
                                                    taaa...

nie, cos czuje ze przytulanko - jak zwykle - przynioslo efekty: zaczynam czuc
                                                    brzuch, tak okresowo a poza tym z jednej strony wlasnie mnie pobolewa...
                                                    ale jeszcze nawet ni ma brudzenia...

ja nie wiem dlaczego @ zawsze dostaje wtedy, kiedy konczy sie weekend...chyba
                                                    po to, bym z bolu wracala zgieta do domu, w trakcie zajec sie rozpraszala
                                                    bieganiem do kibla...uhhh, nie cierpie tego, mam dosc @
                                                  • ata76 Re:cytrusowa ;) 05.06.05, 22:08
                                                    no niestety @ ma to do siebie, że zawsze przychodzi w najmniej oczekiwanym
                                                    momencie, typu koniec weekendu, lub w pracy...skąd ja to znam....niestety z
                                                    autopsji, ale to jak my wszystkie!!!!

a swoją droga to przykro mi Cytruś, że jednak @ przyszła, ale jak to mówią
                                                    dziewczyny nowy cykl, nowa nadzieja!!!!
                                                  • cytrusowa ata 05.06.05, 22:10
                                                    chwila, chwila - jeszcze nie przyszlasmile
                                                    wciaz czekam...
                                                  • ata76 Re: ata 05.06.05, 22:12
                                                    a to przepraszam, źle doczytałam.....w takim układzie, oby jednak nie przyszła!
                                                  • cytrusowa Re: ata 05.06.05, 22:15
                                                    hihihi.
                                                    oby nie przyszla!

na dwa fora ciagniemy???taka mocna jestes???hihihi
                                                  • ata76 Re: ata 05.06.05, 22:16
                                                    własnie internet trochę mi ruszył, więc......co mi tam.... mogą być i dwa
                                                    fronty
                                                  • cytrusowa Re: ata 05.06.05, 22:28
                                                    hihi, pisze tu tez, skoro dwa fora, to dwa forasmile
                                                  • martann Re:cytrusowa ;) 06.06.05, 08:03
                                                    hej ! znowu poniedziałek sad
                                                    u mnie 7 dc @ już nie widać bo u mnie trwa 3 dni a jak owu 10-12 dc to chyba
                                                    czas zaczynać smile może ktoś ze mną ? będzie raźniej... hi hi hi
                                                  • ktat ja jeszcze nie skonczyłam majowych hihihi 06.06.05, 10:40
                                                    ja jeszcze nie skonczyłam majowych hihihi
                                                    u mnie 37dc
                                                    objawów @ i fasoli brak
                                                    tempka od kilku dmni ok.37 powyzej
                                                    testy 1-27,2-33 negatywne oba
                                                    nie licze na ciaze ukryta ale ciekawe czy sie wyrobie w czerwcu

moja kolezanka wlasnie w piatek sie dowiedziala przypadkiem ze jest w 4
                                                    miesiacu ciazy
                                                    @ regularnie była a objawów 0
                                                  • ata76 Re: ja jeszcze nie skonczyłam majowych hihihi 06.06.05, 10:43
                                                    Ktat, a robiłaś betę???? Byłaś u ginka??? Czy też może bywały już u Ciebie tak
                                                    długie cykle?
                                                  • ktat Re: ja jeszcze nie skonczyłam majowych hihihi 06.06.05, 10:59
                                                    no ja 4 cykl po odstawieniu tabletek
                                                    cykle 35,27,37

narazie nic nie robilam jakos zawierzam testom a tym bardziej ze nie mam
                                                    zadnych objawow
                                                    @spodziewalam sie juz 24dc poniewaz w dniach 24,26,28 mialam plamienia sluz z
                                                    krwia i myslalam ze juz po
                                                    a i skluzu wielkie kluchy do jakiegos 33dc
                                                    a teraz kompletnie nic boli mnie tylko lewy sutek i to strasznie

ale poczekam jeszcze z pokora
                                                    bo zapewne juz nie dlugo
                                                    a moze dzis pojade do lekarza sie zapisac
                                                    zeby mi cos poradzil na te nieregulanosci
                                                  • ktat Re: ja jeszcze nie skonczyłam majowych hihihi 06.06.05, 11:00
                                                    oj sorki cyle 35,27,32 i teraz
    • kinia.zak Re: Starania - czerwiec!!!! 05.06.05, 23:00
      Dopisuję sie do czerwcowych starań!!!
      A okropne jest to że niestety nic nowego sie niewydaży!!!!!!!!!!
      Niemam tym razem szans na iui i bede czekala na kase i następną szanse!!!!!!!!!
      sad((((((((((
      Smutno mi!!
      • kinia.zak Dziewczynki!! 05.06.05, 23:11
        Jestem już tak zakręcona ze dwa razy zapisuję sie na jednym temacie!!
        RATUNKU!!!!
        • martann Re: czerwcowe starania 06.06.05, 08:07
          poprzedni post gdzieś się wplątał w niedzielne....jak to sie stało????

oczywiście kobietkom do którym jeszcze nie zawitała @ żeczę aby nie musiły z
          nami ciągnąć tego wątku :0)
          • ata76 Re: czerwcowe starania 06.06.05, 08:32
            witam z rana!!!!

u mnie również 7 dc....w końcu @ się skończyła także czuję, że "wraca" do mnie
            życie...
            i oczywiście podpisuję się pod tym co napisała Martann obiema rękami!!!
            • hermiona_77 Re: czerwcowe starania 06.06.05, 09:11
              Witam drogie koleżanki! Do mnie w piatek też przyszła @, więc dziś już 4 dc i
              zaczynam CLO po 4 tabl., we wtorek za tydzień wizyta u gina i będziemy oglądać
              co sie wystymulowało. To juz 10 cykl starań, ale jakoś opymistycznie podchodzę
              tym razem.
              • marzenalep Re: czerwcowe starania 06.06.05, 09:45
                Witam po weekendzie, u mnie dzisiaj 7 d.c. owu ok 15-16.06 to jeszcze troszkę
                poczekam ze staraniami. Ja też w tym cyklu będę stosowała metodę co 2 dni,
                zobaczymy. M zapowiedziałam ciężki miesiąc ale nie protestował. W sobotę
                byliśmy u znjomych, którzy mają 10 miesięcznego synka, jak ja już bardzo chcę
                przytulać takie ciałko, ale moje własne, mój mały cud. A potem w kościele pełno
                takich maleństw z mamusiami, babciami az mi się na płacz zbierało z z żalu, że
                jeszcze takiego nie mamy. U nas to już prawie 3 lata starań, ale w tym cuklu
                zaczynam stosować metodę wizualizacji, trzeba coś z tą głupią głową robić hihi.
                strasznie się rozpisałam , przepraszam za moje wynurzenia.
                Pozdrawiam i życze powodzenia.
                Marzena
                • kinia.zak Do Marzeny!! 06.06.05, 12:14
                  A co to za me
                  toda wizualizacji???????
                  O co biega??
                  Napisz coś więcej na priva.
                  Pozdrawiam Kinia
                  • cytrusowa hallo 06.06.05, 14:58
                    koleżaneczki.
                    u mnie @ jeszcze nie ma, dzis 30dc przy 27-28dniowych, no co - widac zacznie
                    sie znow spozniac. a myslalam ze w ostatnim mcu spoznienie @ bylo
                    incydentalne...
                    uprzedze pytania - test robilam, ostatni w dniu spodziewanej @.

dzis czuje sie dalej nieciekawie ale to pewnie ta obrzydla pogoda, noramlnie
                    mam uderzenia gorąca, hihihi.
                    Wlasnie myslalam, ze dostalam @, a tu tylko nagle duuuzo sluzu podbarwionego.
                    Ale podbrzusze zaczelo bolec, wiec @ nadchodzi...
                    • ktat Re: hallo 06.06.05, 15:21
                      jejku u mnie 37dc (po 2 testach)cykle 35,27,32
                      brzuch mnie pobolewa (zła wiadomości o jennie i tak sie zaczeło )
                      mdli mnie i mam juz dosc
                      chce do domu

mialam sie zapisac do lekarza ale pewnie @ przyjdzie i nie pojde

• cytrusowa Re: hallo 06.06.05, 15:21
                        oj znam to - ja tez sie chcialam zapisac do lekarz,a ale znając zycie @
                        przyjdzie. bo zawsze przychodzi wtedy, gdy jej nie chcemy, prawda???

dzis kupilam test, moze pozniej zrobie...
                        • ktat Re: hallo 06.06.05, 15:22
                          jejku ja juz po dwoch 1 - 27dc rano a drugi 33 wieczorem
                          ja to mysle zeby isc i uregulowac te cykle bo mam dosc
                          • cytrusowa Re: hallo 06.06.05, 15:43
                            no ja tez dwa ropbilam, ale widac za wczesnie...
                            teraz jestem rozgrzeszona - trzy dni po terminie @
                            • ktat Re: hallo 06.06.05, 16:06
                              TO JA 33 WIECZOREM A @ MAX PO 35DNIACH
                              POCZEKAM MOZE SIE ZAPISZE
                              • cytrusowa Re: hallo 06.06.05, 16:23
                                no wiesz, chyba se zrobie test mimo wszystko, tylko musze napelnic pecherz,
                                hihihi.
                                • ata76 Re: hallo 06.06.05, 17:25
                                  no dziewczyny, a ja wam życzę, żeby @ mimo wszystko nie przyszła!!!!!
                                  • ktat Re: hallo 06.06.05, 19:06
                                    no ja sie jednak zapisalam do lekarza na czwartek jak @ nie bedzie to ideto
                                    bedzie 40dc
                                    a ciekawe co mam zrobic jak bedzie @
                                    • bach28 Re: hallo 06.06.05, 19:13
                                      a ja wam powiem że mnie takie lenistwo ogarnęło normarnie nic mi się niechce a
                                      tu staranka za pasem i co ja mam biedna począć?
                                      • ata76 Re: hallo 06.06.05, 19:24
                                        to na pewno tylko chwilowe i jak przyjdzie "ten" czas, to energia wstąpi w
                                        Ciebie!!!
                                        • bach28 Re: hallo 06.06.05, 19:26
                                          no ja mam atko nadzieje bo teraz leń do potęgi entej mnie dopadł ale natura mam
                                          nadzieję zadziała w soim czasie mam nadzieję.........
                                          • ata76 Re: hallo 06.06.05, 19:38
                                            jak nie jak TAK!!!!

na pewno tak będzie...a co będziesz sobie załować, a teraz nabieraj siły wink
                      • ktat Re: hallo 06.06.05, 15:21
                        a plamienia mialam 24,26,27 i w tych dniach pojawialy sie kluchy
      • eda34 Re: Starania - czerwiec!!!! 20.06.05, 21:38
        Miałam testować pod koniec czerwca, ale już nie muszę. Nie było przytulanek
        (zapracowany mąż, ja z resztą też). Szkoda, bo już się przyzwycziłam do tej
        chwilowej niepewnośći przyjdzie czy nie przyjdzie. Wiem, że przyjdzie. Ale
        trzymam za Was dziewczyny kciuki oby nie przyszła. Pozostało mi czekać na dni
        płodne w lipcu. Mam nadzieję,że będę sama na staraniach w lipcu. Poza tym mam
        małego doła bo moja bliska koleżanka urodziła syna inna urodzi za dwa tygodnie,
        a jeszcze inna na początku października. Oczywiście cieszę się ich szczęściem,
        ale Wy wiecie jak to jest. Pozdrawiam.
    • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 17:27
      widzę że sporo dziewczyn, które dziś mają 7 dc, no no no.... to będziemy zdaję
      się prawie równo "starać" ! Fajnie!!!
      • cytrusowa Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 17:43
        zrobilam test i oczywiscie negatywny - czyli nie pozostaje mi nic innego, jak
        uzbroic sie w cierpliwosc, ale taką mega cierpliwosc...
        • joannach1 Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 18:10
          ja już kupiłam 3 test i jutro rano robię.co mi tam, ile można czekać i udawać
          że się nie ma nadziei???? to już trzy dni po terminie, jeżeli raniutko nie
          przyjdzie , to robię teścik.cholera jasna, cytrusowa, miałam takie fajne
          przeczucie że u ciebie będą dwie kreski!!!!jak mi cykl szwankuje to i i ntuicja
          siada sad
          • agy25 Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 18:29
            niesmialo chcialabym sie wpisac na liste... czytam was juz od jakiegos czasu i
            teraz jak nigdy potrzeba mi wsparcia bratnich dusz...
            Wczoraj moje majowe nadzieje sie rozwialy i wlasnie wstapilam w 6 cykl
            staran... i wciaz staram sie myslec pozytywnie...
            • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 18:33
              Agy....przykro mi bardzo, pewnie nie jeden już raz to czytałaś, ale
              wiesz...nowy cykl...nowa nadzieja...powtarzam to sobie co miesiąc i czasami ta
              myśl daje mi siłę! Oby Tobie też!!!!!
          • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 06.06.05, 18:31
            Cytruś, może po prostu owu Ci się przesunęła....sama zresztą już nie
            wiem ....ściskam wirtualnie
        • joannach1 Re: Starania - czerwiec!!!! 07.06.05, 07:27
          zrobiłam rano test i wyszła jedna kreska. buuuu, niby wiedziałam, ale jeszcze
          się troszkę łudziłam sad no cóż 33 dc, czyli jeszcze poczekamy na @. ciekawe jak
          długo???
          • ata76 Re: Starania - czerwiec!!!! 07.06.05, 08:35
            Joanno , przykro mi bardzo, ale może jednak @ nie przyjdzie!!!!
    • eglantine ja też się dołączam 06.06.05, 23:29
      U mnie drugi cykl popigułkowy i pierwszy cykl starań, a konkretnie 20 dzień
      cyklu i owu raczej jeszcze nie było - mierzę tempkę i skoku jeszcez nie było, za
      to śluz jest płodny i mam nadzieję, że to już lada chwila. Cykle miałam przed
      pigułami długie - 33-35 dni, a pierwszy po odstawieniu 37, więc na razie
      długością się nie przejmuję. Przytulamy się co 2 dni. Życzę powodzenia i trzymam
      kciuki za nas wszystkie!
      • ivonne76 Starania lada chwila :) 07.06.05, 08:47
        witam
        U mnie dziś 11dc, wczoraj na USG pecherzyk 16 mm, owu przewidywana wg. ginki na
        15 dc. W czwartek robię testy alergiczne i do tego czasu nici z przytulanek -
        zalecenie ginki. Ale po testach odczekam 1 dzień i do dzieła.
        Pozdrowionka
        Iwona
        • martann Re: Starania lada chwila :) 07.06.05, 08:52
          u mnie 8 dc ale owu też za ok 4 dni, wg poprzednich wykresów.
          ładne pęcherzyki smile
          • cytrusowa oficjalnie... 07.06.05, 10:50
            rozpoczynam nowy cykl, w nocy nadeszla @
            1 dc

brzuch napierdziela tradycyjnie, ble
            • ktat Re: oficjalnie... 07.06.05, 11:26
              jejkus szkoda
              ale napewno to bedzie teraz ten cykl

u mnie 38dc
              boli strasznie i czekam

sciskam
              • ata76 Re: oficjalnie... 07.06.05, 19:14
                Cytruś przykro mi, ale może to będzie ten właśnie cykl, czego Ci bardzo bardzo
                życzę!!!!!
                • joannach1 co zrobić kiedy @ nie przychodzi???? 08.06.05, 07:35
                  to już 34 dc, @ niet, ciąży również niet i nie bardzo kurka wiem co
                  robić.czekac? isć do gina?jeszcze nigdy tak nie miałam, to ma być moja druga @
                  po poronieniu i wiem że często przychodzi z opóźnieniem. Chciałabym jednak
                  wiedzieć czy już mam się niepokoić czy jeszcze poczekać.poradźcie jeśli wiecie
                  co czynić. pozdrawiam. Asia
                  • ata76 Re: co zrobić kiedy @ nie przychodzi???? 08.06.05, 08:51
                    Joanno z tego co się orientuję (aczkolwiek moja wiedza jest teoretyczna), po
                    poronieniu cykle mogą być rozregulowane, więc na razie jeszcze bym się nie
                    martwiła....aczkolwiek wiem, że łatwo się radzi, gdy mnie to nie dotyczy!!!
                    • bach28 Re: co zrobić kiedy @ nie przychodzi???? 08.06.05, 09:22
                      nie wiem bo u mnie po poronieniu to ta franca regularna jak w zegarku, poczekaj
                      może jeszcze z kilka dni i ewentualnie wtedy do gina. Czytałam kilkakrotnie
                      posty o tej drugiej baardzo spóźniającej się. A u mnie maratonik powoli się
                      rozkręca tylko mój szanowny M zaczyna coś kichać i prychać od wczoraj , aż te
                      chłopy...
                      • ktat Re: co zrobić kiedy @ nie przychodzi???? 08.06.05, 11:13
                        u mnie 39dc @ niet fasolki niet
                        i czekam jak @ nie przyjdzie jutro ide do lekarza
      • martann Re: ja też się dołączam 07.06.05, 08:48
        witamy...witamy kolejne kobietki ale nas tu dużo,
        oczywiście dalej trzymam kciuki aby te wredne @ do was nie przyszły...
        u mnie wczoraj pojawił się już śluzik taki szklisty, wprawdzie jeszcze
        pięknie się nie rozciąga ale lada dzień będzie smile sorki za taki
        opis....poniosło mnie :0)
        u mnie staranka juz rozpoczęte smile

pozdrawiam
        • martann Re: ja też się dołączam 08.06.05, 12:20
          Ja to sobie myślę że jeszcze z tego braku @ coś wyjdzie smile a robiłyście badanie
          z krwi, to chyba najpewniejsze.
          ja dzisiaj byłam u gina bo miałam jakieś obawy o moją "szyjkę" tzn mam tam małą
          nadżerkę i prawdopodobnie jakieś zapalenie i chciałam skonsultować to z inny
          lekarzem no i poszłam do Instytutu Matki i Dziecka i okazało się że wszystko
          jest ok, żadnego zapalenia nie mam śluzik piękny i lekarz kazał wracać do domu
          i do roboty smile
          Byłam w szoku bo na moją prośbę dał mi skierowanie na toxo i różyczkę i panie
          od razu pobrały mi krew i to wszystko za darmo !!!!!!!! jak dla mnie to szok bo
          do tej pory za wszystko płaciłam.
          Oj troszkę sie rozpisałam...
          pozdrawiam
          • ata76 Re: ja też się dołączam 08.06.05, 12:35
            Martann, super, ze wszystko w porządku i też jestem zaskoczona tymi badaniami
            za darmo...cóż widać, że to zależy wszystko od podejścia lekarza!!!!!

i powtórzę też pytanie do Ktat, czy robiłaś już badania z krwi???????
            • ktat Re: ja też się dołączam 08.06.05, 13:10
              nie jeszcze czekam robilam dwa testy negatywne wiec nic z tego a jeszcze
              objawow ciazy nie ma tylko takie na @ juz drugi tydzien

ale jak nie przyjdzie to mam wizyte do gina na jutro na 18,15 wiec modle sie
              zeby nie przyszla
              • ata76 Re: ja też się dołączam 08.06.05, 23:09
                trzymam kciuki, żeby tak było!!!! Powodzenia Ktat!!!!!
    • girri Re: Starania - czerwiec!!!! 08.06.05, 17:45
      Witam wszystkich, czy moge sie dolaczyc? W maju tylko Was czytalam, ale od
      niedzieli juz wiem , ze ze staran majowych nic nie wyszlo...sad A choc byl to
      pierwszy miesiac prob zastosowalam od razu testy owulacyjne, bo mam bardzo
      dlugie i nieregularne cykle. Nastepna szansa pod koniec czerca (taki to pech
      jak sie ma dlugie cykle, ze od jednaj szansy do drugiej trzeba tyle czekac!)
      Oby czerwiec byl szczesliwszy! Trzymam kciuki za wszystkie starania.
      PS DO zalozycielki watku: Ja tez mam na imie Kasia i mam syna Danielka!
      Pozdrawiam!
      • ata76 Re: Girri!!!! 08.06.05, 23:12
        Kasiu oczywiście, że możesz się dołączyć i bardzo mi miło, że jako pierwsza
        mogę powitać "nową" koleżankę!!!!

powoodzenia i oby czerwiec był dla Ciebie i dla wszystkich innych dziewczyn jak
        najbardziej "owocny"!!!!!
        • ktat hej 09.06.05, 09:16
          termometr niechcacy stłukłam wczoraj wiec tempka ??

czekam na @ 40dc a jak nie bedzie do 18 mam wizyte u gina

zobaczymy
          znajac mojego pecha to przyjdzie @ wlasnie dzis jak zdecydowalam sie pobadac
          • martann Re: hej 09.06.05, 10:57
            trzymam kciukasy aby wszystko było po twojej myśli smile
            a co z resztą starających, żyjecie ? czy może te starania pochłaniają was do
            reszty !!!! smile
            • ata76 Re: hej 09.06.05, 11:23
              hi hihi....ja zyję nie tylko staraniami, ale fakt starania są w toku. U mnie
              dziś 10 dc i już zaczęliśmy działać smile)))
              • agabilinska2 a u mnie 24dc.... 09.06.05, 11:33
                czekam, czekam , a tempka szalejesmile fajnie by było prezent urodzinowy taki
                dostać - zdjecie maluszka - a urodzinki mam 26/6 wiec sznasa by była! jak ten
                czas powoli leci, jestem cała pochłonieta obserwacjami mierzeniem itd, maz ma
                mnie powoli dosyc , sama mu sie dziwie , że to wszystko wytrzymuje! jak dobrze
                pójdzie to na bete pójde w przyszły piątek!smile
              • espressoo nieśmiało... 09.06.05, 11:35
                dołączam do wassmile
                miało być w sierpniu, ale doszliśmy zgodnie do porozumienia, że zaczniemy w tym
                cyklu, co oczywiście niezmiernie mnie cieszysmile))

Także trzymajcie kciuki, bo ja kibicuje każdej z Was.
                • ata76 Re: nieśmiało... 09.06.05, 14:33
                  Espressoo i vice versa!!!!!!!!
                  • iva11 chciałabym się do was przyłączyć 09.06.05, 17:02
                    zrobiłam test negatywny tak wiec czekam na @ i bedę starać się ponownie moze
                    tym azem się uda w tym cyklu będę mierzyć tezęę
                    • iva11 Re: chciałabym się do was przyłączyć 09.06.05, 17:04
                      sorki tezęę = temperaturę
                      • ata76 Re: chciałabym się do was przyłączyć 09.06.05, 23:37
                        Iva, przykro mi jeśli chodzi o test!!!

i witamy w naszym gronie!!!!!
            • martann Re: staranka dc 10.06.05, 08:20
              Witam smile Jak wizyta u gina ? czekamy na dobre wiadomości !!
              u mnie dziś skok tempki o 0,2 więc to już chyba owu ??? albo po ???
              • bach28 Re: staranka dc 10.06.05, 08:56
                Hej dziewuszki!
                U mnie coś dziwnego się dzieje brzuch boli ale tak specyficznie nie tak jak
                zwykle na owu. Pozatym że dziwnie boli jakoś leci i starania wciąż trwają.
                Baj
                • ata76 Re: staranka dc 10.06.05, 18:36
                  a co tu taka cisza????dlaczego dziewczyny tak rzadko zaglądacie?????
                  • ivonne76 Re: staranka cd. 10.06.05, 20:01
                    Witam
                    U mnie dziś 14 dc i dziś zaczynam starania. Powstrzymałam trochę mężunia, zeby
                    wzmocnić plemniczki. Testuję ok. 28 kwietnia.
                    Pozdrowionka
                    Iwona
                    • eda34 Re: staranka cd. 10.06.05, 20:29
                      Dołączam się do czerwcowych starań. Owu mam dopiero około 14czerwca. Jeszcze
                      kilka dni zanim zaczniemy starania,bo zawsze robimy dłuższą przerwę przed owu
                      aby wzmocnić plemniki. W czasie dni płodnych prawie codziennie przytulanko.
                      Chociaż podobno lepiej co drugi dzień. Jak myślicie? Pozdrawiam wszystkie
                      czerwcówki.Eda
                    • bach28 Re: staranka cd. 10.06.05, 20:29
                      iwonka no ja dziś też tylko że moje starania trwają juz od tygodnia pamiętaj ze
                      my w grupie działamy kochanieńka i razem testujemy
                      buziaki Ci mocne przesyłam
                      • marzenalep Re: staranka cd. 14.06.05, 08:52
                        Witajcie, u mnie dzisiaj 15 dc. z wykresu wynika że owu nie było, śluzik od
                        dwóch dni z samego rana rozciągliwy a w ciągu dnia już nie. Najgorsze jest
                        to ,że zupełnie nie mam ochoty na przytulanko, doradźcie coś , bo jak tak dalej
                        pójdzie to nici z tego cyklu, macie jakieś sprawdzone sposoby na nabranie
                        ochotki? podzielcie się. Jeśli możecie popatrzcie na mój wykres czy owu będzie
                        już za chwilkę?
                        Pozdrawiam wszystkie starające się.
                        ttc.fertilityfriend.com/ttc/index.php
                        • ktat Re: staranka cd. 14.06.05, 10:49
                          hello u mnie 45dc wiec jeszcze majowka
                          6 dzien na luteinie
                          mdlosci wczoraj tempka 37,5 ( ale to po progesteronie )
                          czekam na @
                          jesli do 19/06 @ niet tescik mam zrobic
                          • agabilinska2 Re: staranka cd. 14.06.05, 11:37
                            ktat byłas na becie? 45dc to spoooooooro, luteina i duphaston to to samo wiec
                            nie ma mowy o tym by tempka po tym wzrosła!
                            • ktat Re: staranka cd. 14.06.05, 11:51
                              mi mowila ze moze troszke
                              u mnie widac 3 krechy roznicy
                              nie bylam czekam na @
      • danik1 Hej Girri!!! 15.06.05, 10:35
        Pozdrawiam Cie rowniez bardzo serdecznie!!!
        A w jakim wieku jest Twoj synek???
        Zycze szybkiego zafasolkowania!!! smile)
        • girri Re: Hej Girri!!! 20.06.05, 17:48
          Hej, 12.07 skonczy 2 lata. A ja juz bym chciala, zeby mial rodzenstwo. Czekam
          na owu, powinna byc pod koniec tygodnia, ale jak sie troche przesunie to nic z
          tgo, bo w neidziele wyjezdzam bez meza. Trudne te moje starania, bo mam dlugie
          i neiregularne cykle. Tez zycze jak tu mowicie "zafasolkowania"!
    • idalkas Pytanko 14.06.05, 12:32
      Czy szczepiłyście się na żółtaczkę przed samymi staraniami? Jeśli macie jakąś
      wiedzę na ten temat okresu jaki powinno się odczekać po ostatnim szczepieniu
      żeby bezpiecznie zajść w ciążę również proszę o info.
      Jaka jest opinia Waszych lekarzy? Szczepiłam trzecią dawka (9 czerwca)i nie
      wiem ile mam czekać. Jedni mówią ze można starać się odrazu inni aż o 3
      miesiącach karencji. Małam się starać od lipca a jak przyjdzie mi
      czekać do wrzesnia to się chyba załamię sad
      • danik1 Re: Pytanko 15.06.05, 10:43
        Hej!!!!
        Widze, ze wiele z Was jest juz na finishu!!! Mam nadzieje, ze bedzie duzo
        pozytywnych testow!!!
        Ja niestety w tym cyklu tylko Wam kibicuje bo dopadla mnie choroba i skonczylo
        sie na antybiotyku!! sad
        Pozdrawiam Was i zycze powodzenia!!!
        • ktat Re: Pytanko 15.06.05, 10:56
          u mnie 46dc mdlosci od 43
          umieram
          na luteinie 7 dzien

@ powinna byc w trakcie luteiny czy juz po odstawieniu
          jak mialyscie bo to chyba roznie
          • martann Re: cd 15.06.05, 12:32
            Hej u mnie już po staraniach ..dawno smile
            ktat czy Ty naprawdę nie robiłaś jeszcze bety ... ale masz nerwy.. trzymam
            kciuki oby to było to smile
            o luteinie nic nie wiem,
            pozdrawiam
            • ktat Re: cd 15.06.05, 12:54
              no ja nie mam cierpliowsici testowalam 27 i 33 i nic wiec juz sie nie ludze
              tylko jak pomysle ze najszybsza owu w lipcu to az sie nie chce....

smutno
              • bach28 hej kuleżanki 15.06.05, 21:59
                co słychać na froncie?
    • wikied Re: Starania - czerwiec!!!! 15.06.05, 12:38
      Trochę sie zawiodłam myśłałam, że maj będzie szczęśliwy ale cóż trzeba otrzeć
      łzy i próbować smile2 dc więc jeszcze trochę czasu... Mam nadzieję,że tym razem
      się udasmile))
      • ivonne76 Re: Starania - czerwiec!!!! 15.06.05, 22:48
        Hej
        Ja już po staraniach, juz po ovu, dziś 19 dc, testuję ok. 28.
        Pozdrowionka
        Iwona
        P.S. Bach, i jak tam u Ciebie ? my tak na dwa fronty działamy ? hehehe
        • hermiona_77 Re: Starania - czerwiec!!!! 16.06.05, 12:29
          Witajcie dziewczynki, u mnie optymistycznie - we wtorek na monitoringu miałam 2
          pęcherzyki ok 15 mm, wczoraj miałam podany Pregnyl, jutro do gina z mężusiem i
          będą badać jego żołnierzyki. Po złych wynikach z poprzedniego miesiąca Mężuś
          wziął sie do galopu, sport, witaminki, zero gorących kapieli i niepalenie.
          Liczymy na wielką poprawę i jutro do dzieła!Jak nie będzie poprawy to znowu
          inseminacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka