Dodaj do ulubionych

prosze o interpretacje!!!!

02.06.05, 08:23
dlugo mnie tu nie bylo ale nie chcialam sie za bardo nakrecac!!!!ale teraz
cos dziwnego sie dzieje z moja empka i nie wiem co o tym myslec.podam wam
pomiary z poprzedniego cyklu i z tego co terzaz jest i dodam jeszcze jakies
male wyjasnienia.

4 36,6
5 36,6
6 36,55
7 36,5
8 36,5
9 36,5
10 36,7
11 36,7
12 36,6
13 36,55
14 36,65
15 36,7
16 36,6
17 36,4
18 36,65
19 36,65
20 36,6
21 36,4
22 36,35
23 36,4
24 36,5
25 36,6
26 36,7
27 36,4
28 36,6
29 36,65
30 36,9
31 36,8
32 36,8
33 36,7
34 36,9
35 36,8
36 36,95
37 36,8
38 36,8
39 36,8
40 37
41 36,9
42 36,8
43 36,9

obecny cykl(w tym mialam wczoraj bole owulacyjne i zdaje sie ze kolo 20dc
byly dosc dajace sie we znaki klucia i ciagniecia w jajniku!!!!)
6 36,6
7 36,6
8 36,4
9 36,55
10 36,7
11 36,5
12 36,75
13 36,8
14 36,75
15 36,8
16 36,6
17 36,8
18 36,7
19 36,8
20 36,6
21 36,5
22 36,4
23 36,5
24 36,6
25 36,6
26 36,6
27 36,5
28 36,55
29 36,65
30 36,75

co o tym myslicie?????a tak wogole to cos stracilam apetyt a jak juz cos rano
zjem to pozniej mi tak niedobrze na zoladku,tak troche mdli.moze swiruje ale
dziwia mnie te tempki?????czyzby bezobjawowa owu czy moze zas hakis dlugasny
cykl z tego bedzie!!!!
Obserwuj wątek
    • gocha500 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 08:51
      czemu nikt mi nie odpisuje sad((((((((
      • agabilinska2 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 08:59
        ja bym chętnie odpisała, ale trudno mi powiedzieć co o tym sądzić... poczekaj
        pomysle jeszcze, ale nawet ciężko stwierdzic kiedy była i czy była owu,
        poczekaj jeszcze chwilke jeszcze raz to poogladam
      • paula08 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 09:00
        Ale masz dlugachne cykle!!!smile moim skromnym zdaniem owu jeszcze nie bylo, a
        przynajmniej tempka na to nie wskazuje.... W poprzednim cyklu tez strasznie
        pozno wzrosla, czy Ty nie masz przypadkiem PCO? pozna owu to 1 ze znakow
        rozpoznawczych PCO. A co do obecnego cyklu- chyba musisz cierpliwie czekacsmile
        Pozdrawiam!!!
        • agabilinska2 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 09:04
          wydaje mi sie , że w poprzednim cyklu nie miałaś owu oczywiście biorąc pod
          uwagę tylko tempke ponieważ nie ma skoku temperaturki, powinnaś podać jeszcze
          objawy sluzu moze tym powinnas sie kierować, a w tym cyklu zupełnie to wszystko
          wygląda podobnie czyli brak skoku tempki wskazywał by na brak owulacji,
          postaraj sie obserwować śluz i szyjke,
          bierzesz jakieś leki? starsznie długie te cykle!
          • gocha500 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 09:12
            Aga ale przeciez w poprzednim cyklu jet skok tempki!!!!dziwne to wszystko.mam
            dlugie cykle to fakt ale nie stwierdzono u mnie pco.moja mama miala cykle nawet
            po 100 dni i zaszla w ciaze miesiac po slubie!!!!kurka nie wiem co o tym
            wszystkim myslec!!!!
            nie biore lekow a lekarze gin mie zbywaja.do jakiejs kliniki leczenia
            bezplodnosci moze i bym poszla ale mnie nie stac!!!!wiec pozostaje mi miec
            tylko nadzieje ze jkaos zajde wreszcie w ta ciaze!!!

acha a czty tempka zawsze musi wskazywac na owu????slyszalam ze czasem moze
            nawet wskazywac na cykl bezowu a owu jednak jest!!!!!a co z kluciem w jajniku???
            co z jakimis bolami w tej okolicy???czy to np nnie wskazuje na owulacje???
            • misia_7 gocha500 02.06.05, 23:51
              w tym pierwszym cyklu skok w 30 dc, w tym drugim jeszcze nie było, daj znać jak
              tempki jutro i pojutrze, bo tu też wygląda na owu około 30 dc.
              Długie cykle nie są anomalią w 21 wieku, wiec nie panikuj. Skoro jest skok, to
              pewnie i jest owu. Jeśli masz podniesioną tempke i wykluczasz wszelkie
              zakłócenia typu choroba, gorączka, libacja alkoholowa, nieprzespana noc , leki
              itp., to wskazuje to na owu - nie dam Ci 100%, ale organizm kobiety jest tak
              skonstruowany, że w zależności od poziomu hormonów zmienia się podstawowa
              temperatura ciała, a wykres dwufazowy (czyli taki jak ten Twoj pierwszy) jest
              dowodem na istnienie ciałka żółtego. Był to moim zdaniem cykl z owulacją, a ten
              drugi- pokaże czas. Nie martw się na zapas. Powodzenia
    • kathrin78 Re: prosze o interpretacje!!!! 02.06.05, 19:35
      Mierz dalej, narazie nie da się odpowiedzieć, czy w tym cyklu była/będzie owu.
      • gocha500 Re: prosze o interpretacje!!!! 04.06.05, 21:29
        hmmm nadal w granicach max 36,7!!!!!dziwny ten cykl!!!
        • gocha500 Re: prosze o interpretacje!!!! 04.06.05, 21:39
          acha czytalam o takim przypadku ze kobieta miala niskie tempki a jednak byla w
          ciazy!!!!jest to wogole mozliwe????ja na poczatku mialam podwyzszone tempki i i
          spore klucie w jajniku pozniej sie tempki obnizyly i bole w podbrzuszu takie
          ciagnece dziwne jakby oslabione miesiaczkowe bole wrocily kolo 30dc i tempka
          nadal bez zmian!!!!co ja mam o tym myslec??????dzialania byly w odpowiednich
          momentach??czy byl sluz owu????w sumie chyba byl w tych dniach co klucia mialam
          bo taki wodnisty byl-mialam uczucie ze mam tam mokro ale nie ogladalam sobie
          sluzu bo stwierdzialm ze niech sie dzieje co chce!!!!

wiec moze wiecie czy jest mozliwa ciaza przy takich tempkach????
          • olek771 Re: prosze o interpretacje!!!! 04.06.05, 21:52
            Witaj, tak naprawdę nie jest istotna wysokość temperatury, ale jej skok i
            utrzymywanie się potem na wyższym poziomie. Widziałam wykresy, w których I faza
            była w granicach 36.2 - 36.5, druga na poziomie 36.7 - 36.8. To jest kwestia
            indywidualna. Skok temperatury wiąże się ze wzrostem poziomu progesteronu,
            wydzielanego przez ciałko żółte, które powstaje ze ścianki pękniętego
            pęcherzyka (rzadko się zdarza, ze z niepękniętego). Dobrze jest jednak
            obserwować śluz (ale razem z tempką), ze względu na możliwe w długich cyklach
            tzw. "łatki śluzu płodnego". Poczekaj cierpliwie i obserwuj - owulacja może być
            później, niż to ma miejsce zwykle u Ciebie. A jeśli dalej będziesz miała
            wątpliwości, to polecam monitoring (przy jednoczesnym mierzeniu temperatury i
            obserwacji śluzu) - moze on coś wyjaśni.Pozdrawiam.
            • gocha500 Re: prosze o interpretacje!!!! 05.06.05, 10:01
              dziwi mnie tylko to ze mnie tak dziwnie jkby jajniki i macica bolala jak na
              okres-ale duzo duzo slabiej.w pochwie mam mokro a szyjki macicy to nie moge
              nawet dosiegnac!!!!!czy to wlasnie teraz nadchodzi owu????czy ja cos zle
              robie????a tak wogole to strasznie rozdraniona ostatnio jestem!!!!!
              • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 18:43
                no doslownie szajba mi odbija!!!!w macicy mnie tak jakby piecze czy szczypie
                czasami cosik!!!jestem drazliwa albo placzliwa!!!kiedys jak jadlam cokolwiek to
                nic mnnienie bylo w stanie ruszyc,nawet jak w telewizji lecialy jakies
                obrzydliwosci a teraz byle co i mi w ustach wszystko rosnie!!!od dwoch dni
                lapie mnie czkawka bez powodu!!!!!
                temperatury na nic nie wskazuja a mnie odbija powoli!!!!!zdaje sie ze jutro
                zrobie test od Ewy i wali mnie to wszystko!!!!!
                choc wszystko wydaje mi sie takie nierealne i niemozliwe ale nadziej zawsze
                mozna miec.
                • misia_7 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 19:40
                  gocha, nie świruj, bardzo Cię proszę. Będzie dobrze wink
                  • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 19:54
                    misia latwo mowic!!!!ale powiedz cy ma szanse byc w ciazy mimo tych tempek?????
                    nigdy sie tak nie czulam przed @!!!!!!
                    • misia_7 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 20:02
                      wiem, ze mi łatwo mówić, ale naprawde spokój jest ważny. Skoro cały czas masz
                      te 36,7 (?) to jest to możliwe, ale masz chyba niski progesteron, dlatego taka
                      mała różnica. Powinny być chociaż te 2 kreski różnicy... dopisz tempki
                      dokładnie jakie miałaś po 30 dc , może coś wymyślimy? czy mierzysz codziennie o
                      tej samej porze? godzinne odchylenie moze mieć znaczenie, więc zaznacz, jeśli
                      sie zdarzy, to moze trzeba coś skorygować... pozdrawiam
                      • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 20:06
                        wiec tak od 30 dnia jest bez zmian
                        31 36,5
                        32 36,6
                        33 36,7
                        34 36,6

mierze miedzy godz 6 a 7 rano.
                        moze podasz mi nr na gg??????
                        • misia_7 Re: chyba juz swiruje!!!! 05.06.05, 22:11
                          napisałam Ci na priv
                          • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 06.06.05, 07:01
                            wczoraj wieczorem bylo przytulanko.dzis nie zrobilam testu.tempka 36,55!!!
                            malo sad(((((
                            dzis ide kupic takie krople-rosmarinus compleks-ponoc reguluja miesiaczki!!!!
                            moja kumpela miala co pare miechow nawet co pol roku okres ateraz po braniu
                            tego przez jakies 2 miesiace to juz ma co okolo 35-45 dni!!!!!wiec moze mi tez
                            zejdzie z tych 45 do np 30.
                            zobaczy sie w kazdym razie.
                            • misia_7 Re: chyba juz swiruje!!!! 06.06.05, 19:52
                              to ziołowe są krople z rozmarynem? wypróbuj i nie martw sie. No faktycznie
                              niska ta tempka ;-( trzymam kciuki. powodzenia!
                              • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 06.06.05, 21:29
                                hmmm dziwne nie ma takich kropli!!!!bardzo dziwne!!!!wszystkie znaki na niebie
                                i ziemi wskazuja ze moze niedlugo bede w ciazy-nie wiem widze duzo kobiet
                                ciezarnych,co otworze jakas gazete ktora kupie to jest o ciazy,widzialam 7
                                lecacych bockow a dzis jeszce jak na ironie nie ma tych kropli nigdzie-tak
                                jakbym miala ich nie kupowac!!!!!!
                                ratuuunkuuuu-odwala mi!!!!!!!!!!!!!!
                                • fifka123 Re: chyba juz swiruje!!!! 06.06.05, 21:43
                                  wybiez się do gina i wszysko będzie jasne. Trzymam kciuki - wierz mi dokładnie
                                  wiem co czujesz.
                                  • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 06.06.05, 21:49
                                    fifka chyba najpierw to zrobie test!!!mam te testy od ewy-mialam 3 zostaly
                                    2,ale strasznie sie boje jutro rozczarowania!!!!!niby 3 testy-czyli do 3 razy
                                    sztuka!!!!oj-koszmar w ciapki!!!!ale chyba juz jutro musze przezwyciezyc ten
                                    strach i zrobic ten test!!!
                                    • gocha500 Re: chyba juz swiruje!!!! 07.06.05, 08:32
                                      no i zrobilm ten test-jak zwykle jedna krecha!!!!sad(((((((((((
                                      nie wiem juz co robic!!!jeszce wczoraj mielismy sprzeczke z mezem-facet zaczyna
                                      mnie nieziemsko wkurzac!!!!!jak tu czytam o waszych facetach to normalnie
                                      anioly-a moj to tak jakby mnei nei kochal,nie chcial dziecka-nie wiem juz co
                                      myslec!!!!!nawet badan nasienia nie chce sobie zrobic!!!!
                                      zalamana jestem!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka