02.06.05, 13:19
czesc mam pytanie ; na testach jest czasem informacja ze potrafia wyczuc ciaze juz po 6 dniach od zaplodnienia jak myslicie czy to moze byc prawda? 7-8 mamm planowy okres i tak sobie mysle czy pokazalby juz cos np jutro ( ja z tych niecierpliwych smile)
Obserwuj wątek
    • tromysza Re: test 02.06.05, 13:21
      ja bym nie robiła- choć zawsze robiłam smile))
      najlepiej czekać do spodziewanej @- wtedy wynik jest wiarygodny. A 6 dni po owu
      to stanowczo za wcześnie.
      • agabilinska2 Re: test 02.06.05, 13:27
        tez uwazam, że to za wczesnie, nawet jakby wyszedł pozytywny nie oznacza to, że
        ciąża sie utrzyma /niestety/, wiele ciąz we wczenym stanie obumiera i jest
        usuwana samoistnie z okresem, zatem po co ci takie strey? lepiej poczekaj
        cierpliwie przynajmniej do dnia w którym okres powinien wystapić, zycze
        cierpliwosci, aga
        • ktat Re: test 02.06.05, 13:44
          NO JA ZROBILAM 27DC(OK.15/16 OWU)i negatywny
          dzis 33dc i czekam @ niet a powinna dzis przyjsc

• kathrin78 Re: test 02.06.05, 19:30
      Poczekaj, zapłodniona komórka jajowa zagnieżdza się dopiero w ok. 7-8 dnia i wtedy zaczyna wydzielać się hcg, na podstawie którego działają testy. Poczekaj i jeśli okres się będzie spóźniać zrób test. Trzymam kciuki smile
    • pszczolaasia Re: test 02.06.05, 19:36
      tak jak napisałaś testy wskazuja ciąże około 6 dni od ZAPŁODNIENIA, nie
      owulacji, więc to jeszcze tylko tydzień, może poczekaj co? bedzie dodatni,
      będziesz się denerwować, zeby sioę nie poroniło, bo 50% ciąż się roni
      samoistnie a my nawet o tym nie wiemy, a ty będziesz wiedzieć... bedzie
      negatywny wpadniesz w otchłań rozpaczy...a będziesz w ciąży, tylko test za
      wcześnie zrobiłaś...i po co ci to wszystko..poczekaj to tylko tydzień...
      powodzeniasmile
      • misia_7 Re: test 03.06.05, 23:21
        o jeny, pszczolasia, tylko Ciebie zacytować.. podpisuje sie 100% pod Twoją
        opinią! wink
    • swaihwe Re: test 04.06.05, 09:24
      Pozcekaj, poczekaj. Choćwiem, z eto trudne - sama nie czekam nigdy, ale sobie
      obiecuję za każdym razem, że zrobię po terminie @. Ale Ty poczekajsmile
      • maga785 Re: test 04.06.05, 18:38
        Ja tez uwazam ze powinno sie robic test w dniu spodziewanej miesiaczki bo do
        tego czasu moze byc róznie.Ja kupiłam test tydzien przed @ i tak długo chodziłam
        kolo niego jak sep ze w koncu go zrobiłam i po 4 godzinach wyszła bladziusienka
        kreseczka.Nie wiedziałam czy mam sie sugerowac takim wynikiem czy nie.Zrobiłam
        potem w dniu spodziewanej miesiaczki i na szczesciwe wyszły dwie wyrazne
        kreseczki.Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka