magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 27.06.05, 13:08 Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Witaj wśród mam ) Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 27.06.05, 14:11 maju, to cudownie!!! Ale się cieszę? Będziesz lutówką!!! gratuluję!!!! A ja byłam w piątek na usg- moja dzidzia rozwija się wzorcowo!!! jestem taka szczęśliwa. już za 3 dni zaczynam 11 tydzień! Ale ten czas leci. I wzorcowo tracę talię. Fuq )) Ale co tam!!! Odpowiedz Link
mola16 Gratulacje Maju 27.06.05, 14:50 Maju, ogromne gratulacje. Wiesz nie mogłam sie doczekac wiadomości od Ciebie, i jak nigdy w weekend nie zaglądam na forum, tak tym razem w ukryciu przed mężem zaglądałam tu ale nie było jeszcze wieści od ciebie. Cieszę się bardzo, moja Majusia rónież. Dbaj o siebie i zrób koniecznie badanka. No czekamy na następne wieści. Tromyszko, faktycznie czas leci jak szalony. Talią się nie przejmuj. A i musze się pochwalić, że mimo tego, że już parę kg mam więcej to na ostatniej imprezie firmowej znajomi stwierdzili, że jak idę to z przodu nie widać, że jestem w ciąży tylko jak bokiem stanę to już brzuch odstaje. Odpowiedz Link
maja303 Re: Gratulacje Maju 28.06.05, 13:39 Dziekuje wam dziewczyny .też jestem pod wrażeniem tej nowiny ,no rodzinka juz została poinformowana ,babcie zadowolone i ucieszone a maz skacze ze szczescia jak wariat chyba nigdy go takiego nie widziałam juz sobie wyobrazam co to bedzie dalej ,dzis porobiąłm wyniki ale mysle ze wszystko bedzie dobrze tym bardziej ze czuje sie dobrze troche sie boje tego wszystkiego jak was czytam te wymiot mola ma kłopot z nogami szok ale co sie nie robi dla swojego maleństwa molu ja ciagle czekam na twoje zdjecia brzuszka tak obiecywałas i co/ zapomniałas juz?magda widze najbardziej jest przygotowana na przyjscie malenstwa a jak tam tromyszko dalej mecza cie nudnosci czy juz ustepuja Odpowiedz Link
mola16 Re: Gratulacje Maju 28.06.05, 13:55 Tak, tak Maju obiecałam i niedobra ze mnie kobieta. Ale jakos nie mam czasu w domku zaglądac na forum. Ale naprawdę wyslę wam wkrótce. Dziś mam szkołę rodzenia, wczoraj robiłam czereśnie w słoiki i tak zawsze coś wypada. Odpowiedz Link
maja303 Re: Gratulacje Maju 28.06.05, 15:28 Molu widze ze z ciebie niezła gospodyni, robisz słoiki -kompoty co żadko sie zdarza ,spotykam sie czesto z opinia ze sie nie opłaci a ty w 8 miesiacu ciazy jeszcze masz na to czas,ja robie tylko dzemy, i ogóreczki kisze i robire w ocet a tak nic pozatym , mam co prawda działeczke ale to na biezaca idzie , własnie sie na nia wybieram teraz trzeba sie dobrze odzywiac i uwazac na kilogramy (ale to przedemna) Odpowiedz Link
mola16 Re: Gratulacje Maju 28.06.05, 19:45 Tak Maju, czasami mnie coś dopadnie i albo sprzątam, albo gotuję i to przez jakieś kilka dni pod rząd. W ubiegłym roku jak zrobiłam kompoty z czereśni to z mężem tak się zajadaliśmy, że przed zimą już ich nie było. Dlatego zrobiłam troszkę więcej (czereśnie zdobyczne więc niewielki koszt). Wiem, że po porodzie to nici z takiego kompociku ale pewnie do końca sierpnia nie jeden słoiczek wciagnę. Reszta dla męża. Jeszcze dwa dni i idę na zwolnienie. To będa dwa długie dni pracy. A ty Maju pracujesz? Jeśli tak to w jakiej branży? (Jeśli można wiedzieć oczywiście) Odpowiedz Link
maja303 Re: Gratulacje Maju 29.06.05, 10:14 Molu dziekuje ci za fotki ale super brzusio, a ten całujacy brzusio to pewnie twój mąz ale czule całuje ,super zdjecia i wiesz nie wiem czemu ale wyobrazałam sobie ciebie inaczej,myslałam ze jestes brunetka ,wysoka ale fajnie wygladasz naprawde .Ja pracuje w firmie budowlanej jestem sekretarka szefa wiesz załatwiamy przetargi,dopilnowuje zeby wszystko było zamówione na czas terminy wykonane , szef tylko jezdzi i swieci oczami a robote wykonujemy my mróweczki ,dopilnowuje jak klient chce miec np.elewacje zielone zeby sprowadzono materiały na czas uzganiamy kolor i takie tam sprawy po prostu ,załatwiam aby wszystko było jak nalezy i powiem ci ze lubie swoja prace choc nieraz jest urwanie głowy i mam juz dosc bo jak sie zbiegna 4-5 remontó w jednym terminie to szef tylko zawali mnie papierammi i mówi pani maju to ma byc gotowe np na jutro i czy za tydzien i załatwiam dzwonie zeby towar był na miejscu zeby , aby nic nie brakował ,aby umowa była spisana ,itd ale narazie mam zwolnienie z pracy do czwartku w piatek juz ide i nie moge sie doczekac , ale narazie chyba nie bede w pracy mówic ze jestem w ciazy jak myslisz, Odpowiedz Link
tromysza Re: Gratulacje Maju 29.06.05, 11:08 mola!!!! Zamorduję Cię. ot co. ja tez chcĘ zdjęcia na mojego priva. CZEKAM!!!!! Odpowiedz Link
tromysza Re: Gratulacje Maju 29.06.05, 11:54 bardzo ładne )))) A ten co tak całuje brzusio to mąż niedobry co żołnierzyków zbadać nie chciał ))? A magdulka ma jakieś nowe zdjątka? Mola, ile przytyłaś w ciaży? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 29.06.05, 15:46 Faktycznie na fotkacj jest ten mój niedobry mąż co nie chciał zrobic badań żołnierzyków. A teraz zrobił się taki dobry, że szok. Czasami sama się zastanawiam skąd te zmiany? Ale chyba boi się, że coś myszy jemu zjedzą jak będzie mi żałował. Ale jak do tej pory nie mogę na niego narzekac. pewnie zrobiłby cos takiego jak twój mąż Tromyszko, że szukałby rosołu wieczorem aby zrobic mi przyjemnośc. ja na razie męczy mnie zgaga i mam opuchnięte nogi po całodziennym dniu pracy. Ale wkrótce będę leniuchować. Jeszzce tylko jeden dzień. t ty tromyszko jak się czujesz? Nadal masz mdłości? Maju widzę, że mamy podobne stanowiska, bo ja też jestem asystentką dyrektora tylko w innej branży. I chyba lepiej narazie nie mówić w pracy o ciąży. Ja tak bym zrobiła. Zresztą w swojej pracy powiedziałam dopiero jak byłam w 4 m-cu ciązy i zaczynał mi rosnąć brzuch. A i jeszzce co do dodatkowych kg to mam już 11kg do przodu. Odpowiedz Link
kornelcia75 Molu... 29.06.05, 21:17 to ja też poprosze o fotkę... wiem nie znamy sie długo ale śledze co u Ciebie i Tromyszki usmiecham sie i czekam Odpowiedz Link
mola16 Re: Molu... 30.06.05, 07:58 Kornelciu, wyślę jak będę w domku. Ale zaraz, zaraz, będę miała w wysłanych to prześlę i do ciebie. Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: Molu...Tromyszko... 30.06.05, 08:28 Molu jak Cię zobaczyłam to znowu zapragnełam mieć brzuszek,ale jeszcze poczekam troszkę hihi. Wygladasz ślicznie,brzuszek masz super! Przesyłam zdjęcia Maksa,tez tam jestem-troszku gruba hahaha,bo mam jeszcze 10 kg do zrzucenia.))) ps.Tromyszko Tobie tez wysłałam-mam nadzieje ze nie zanudzę pozdrawiam Odpowiedz Link
kornelcia75 Tromyszko 29.06.05, 21:20 Jak pewnie zauwazyłas wpadam na styczniówki zobaczyć co u Ciebie i reszty. No i trafiła wreszcie na Wasze forum moja przyjaciółka,jej nick to gosiek755,narazie mało pisze ale pewnie sie rozkręci dziewucha wszystkiego dobrego dla Ciebie i fasolki...przepraszam teraz juz chyba truskaweczki hihi Odpowiedz Link
kingakw Molcia 30.06.05, 08:38 A dla mnie gdzie fotki? Czekam na nie od kilku miesięcy, kasiuulka co tam u Ciebie? Odpowiedz Link
mola16 Re: Molcia 30.06.05, 09:25 Kingus, wysłałam. Nie było cię tak długo, że nie wiedziałąm czy chcesz mnie jeszcze oglądać. Kornelciu, twój synuś jest sliczny. Ja też chcę miec takiego bobaska. No ale cierpliwości to już niedługo. Odpowiedz Link
tromysza cześć :-))))) 30.06.05, 10:54 Zaraz zobaczę zdjęcia. Bardzo dziękuję. ja bym chciała mieć synka Maksa, ale memu ukochanemu Maks się nie podoba. buuuu. To znaczy podoba się, ale nie tak jak inne. chlip chlip. widzę, że na tym wątku są już same mamy in spe (czy. ciężarówki) i mamy już z berbeciami przy boku. Szkoda, że starające się już o nas zapomniały. ja wczoraj zgrzeszyłam. Poszłam z mężusiem do Sfinksa i zjadłam na kolację wielkiego pstrąga z grilla, pyszną surówkę i frytki. Nie powinnam jeść frytek, ale nie mogłam się oprzeć. Poza tym zrobiłam małe zakupy- dwie spódnice, dwie bluzki... i od razu mi lepiej. Rzeczy o rozmiar większe. Tak na zaś. No a teraz dogorywam przed kompem. Ale Ci mola zazdroszczę, że już idziesz na zwolnienie. Ale i tak długo wytrzymałaś. Wakacje Ci się należą. A co u reszty dziewczynek? magdulki, mai, kingi, która może -ech- napisze coś więcej niż tylko to, że chce zdjęcia moli. ot co... O starające się w ogóle nie pytam, bo skoro nas olewają- ich sprawa. no!!!! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: cześć :-))))) 30.06.05, 11:23 Helloo )Jeśli chodzi o fotki to mam ostatnia z 31 tc.Jestem ciekawa ile jeszcze mi ten balonik urośnie. Mówiąc szczerze to nie czuję tego ciężaru brzucha,biegam jeszcze jak sarenka ale jak mam iść po zakupy to dysze jak lokomotywa. Już pisałam na naszym starym wątku że jak waga w szpitalu dobrze wazy to ja mam na plusie 7 kg juz a jak źle to mam 5 Pani połozna uprzedziła mnie zanim weszłam na wagę że ona dodaje 2 kg i mi ulzyło.Dla mnie cyfra 7 kg to duużo haha. Odpowiedz Link
tromysza Re: cześć :-))))) 30.06.05, 11:28 Ale fajnie, że tak mało!!!!! Super. ja na razie nic nie przytyłam, ale bardzo sie pilnuję. madziu, kiedy przytyłaś pierwszy kg? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:22 OK wysle Wam mój balonik Tromyszko ja do 14 tc schudłam 1 kg.Dopiero potem zaczynałam bardzo powoli tyć.Tyłam ok 1 kg na miesiąc. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:24 Ale Ci fajnie. Mam nadzieję, że ja też nie roztyję się zanadto. Dziewczynki, jakie Wam się podobają imiona dla chłopców. My się ciągle zastanawiamy. Dziewczynka będzie na pewno Jagna. A chłopiec? Kacper, Jaś, Stać, Franek, Antek, Witek, Tobiasz, Jędrzej... kurczę, nie wiem. Żadnego nie czuję tak w 100 proc. Mój mąż to się uparł na Tobiasza. ale ja nie chcę buuu Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:34 Jak dla mnie to Tobiasz z tych co wymieniłaś. A dodatkowo Kubuś, Sammuel. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:36 Kacper, Jaś, Stać, Franek, Antek, Witek, Tobiasz, Jędrzej... kurczę, nie wiem. Żadnego nie czuję tak w 100 proc. Mój mąż to się uparł na Tobiasza. ale ja nie chcę buuu. Hm mi najbradziej podoba sie Kacperek ewentualnie Jaś.Podoba tez mi się Miłosz ale zostajemy przy Kacperku.Zróbcie sobie liste imion i wykreślajcie te ,które Wam sie najmniej podobają.Może dojdziecie do wspólnej decyzji.A może to córcia i wybór będzie oczywisty. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:39 Zdjęcia poszły. Moje typy imion to takie : Dawid Miłosz Oliwier Jakub Antek kolejność jest przypadkowa Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:47 Ładne. Mi najbardziej podoba się Antoś. Może po prostu będzie Antoni i Tobiasz an drugie, żeby mężuś miał się z czego cieszyć. Ale może to naprawdę Jaga. Dziś o 7. budzi mnie mój mąż: Myszko, myszko, wstawaj i patrz przez okno. No więc patrzę. A że mieszkamy na strychu (mamy sypialnię) to mamy piękny widok na niebo. - No co-pytam nieprzytomnie, bo nie wiem o co chodzi. Jak to co?- odpowiada małżonek. - Widzisz tę chmurę. To głowa naszej dzidzi. Oczka, włoski. To przepowiednia. - A widzisz czy dziewczynka czy chłopiec- pytam więc. - No jak to! Dziewczynka! nie widzisz loczków Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:09 Dziękujemy za pochwały na cześc Maksymiliana mojego Wiesz Tromyszko u nas tez był problem do samego usg kiedy lekarz powiedział ze bedzie chłopczyk miałam tylko imie dla dziewczynki Kornelcia,a potem zaczełam myslec,szukac i podobał mi się Maks ale Maks to mój teśc i tu był problem. Bo w koncu mój mąz słyszał te imie przez 29 lat,dałam mu 2 dni do namysłu i sie zgodził.A teraz wydaje nam się ze zadne inne do niego nie pasuje,no moze Maciuś bo mała Ola córka mojej kolezanki tak do niego mówi(ma 2 latka). Podoba mi się Antoś,Franio,Kacper. Mój drugi syn(jak to bedzie syn)na dzień dzisiejszy to Leonard-Leo-Leoś. Kolezanka na moim forum ma Leosia bardzo mi sie podoba imię.A mąz narazie mówi ze -nigdy!hehehe zobaczymy widze ze martwisz sie zeby za duzo nie przytyc?hehehe podziwiam dziewczynki które nie duzo przybrały w czasie ciązy ja niestety az 18 kg i nie mogę zrzucić tych 10 kg do wagi z przed ciązy,bo ja jesc lubię,ale moja kolezanka przytyła prawie 30 kg wszystkie w szoku byłysmy,jej córa ma 8 mc a ona jest ma wagę juz z przd ciązy. Wazne zeby sie nie obzerac zbytnio,bo często sie słyszy-jedz za dwóch-nieprawda. Ale oczywiscie nie przesadzac z niejedzeniem,bo znam przypadek ze dziewczyna tak dbała o linie jadajac strasznie mało prawie wcale bojąc sie o wagę ze urodziła wczesniaczka z bardzo mała wagą. Takze nie przesadzac w obie strony. Zyczę zebys szybciutko po porodzie wróciła do wagi wymarzonej. No a ja musze wziąsc sie za odchudzanie hihi Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 12:59 Ha ha ale mężus ma wyobraźnię.Ja tez Ci mówię że wybór będzie prosty,bo to będzie dziurka a nie ptaszek Jedno jest pewne,na pewno dziecko nie zostanie bez imienia. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:00 No i jak był robione w 11dc to może faktycznie tam siedzi dziewuszka. Ala Jagna mi się nie podoba. Odpowiedz Link
bania79 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:02 a ja znam jedną Jagienkę i super babka jest, więc to bardzo dooooooobre imię! Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:06 A mi się podoba bardzo. Jeszcze Lenka mi się podoba. No właśnie- co do imienia dla dziewczynki jestem pewna. Większości osobom to imię się podoba, ale nawet jeśli nie- nie robi to na mnie wrażenia, bo gdzieś wewnętrznie czuje, że ona ma tak na imię. Tak kosmicznie. Nie umiem tego wytłumaczyć. A dla synka coś mi się podoba 5 min- ktoś inny powie, że brzydkie albo banalne albo wydumane i ja już myślę: no tak. Czyli nie jestem niczego pewna. Ech. A Mola Wasz ew. synuś jak miał mieć na imie? Mi się jeszcze Pola podoba. I weronika i Gabrysia. Odpowiedz Link
kornelcia75 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:10 Lenka tez jest u mnie na forum a jej mama to Milenka-ładnie Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i inne:-))) c.d. 30.06.05, 13:17 Hej laseczki ,załozyłam nowy post bo ten starsznie długi. Odpowiedz Link