danik1 Dzien dobry!!! 09.07.05, 08:09 Dzien dobry spiochy!!! Pora wstawac. Za oknem takie piekne sloneczko!!! Szkoda dnia. )) Odpowiedz Link
danik1 Re: Dzien dobry!!! 09.07.05, 08:14 U mnie dzisiaj na elektronicznym tempka 36.77 i taka wpisalam na FF, ale za chwile zmierzylam znowu i bylo 36.89. Natomiast dowcipnie zwyklym termometrem bylo tak samo jak wczoraj 37. Chyba jednak te tempki z elektronicznego szaleja. W nastepnym cyklu tez sie przerzuce na zwykly i dowcipnie. To tyle u mnie a co u Was??? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Dzien dobry!!! 10.07.05, 16:01 Cześć Noc z soboty na niedzielę spędziłam już w moim nowym domku i dzisiejszą też tam spędzę. Cały czas kładziemy z M panele, skończyliśmy o 3 nad ranem. Za chwilę też jadę i będziemy układać panele. Jeszcze trochę i przeprowadzka U mnie 23dc i już dwa dni zapomniałam mierzyć tempki (tak bardzo wrzuciłam na luz, że zapomniałam). Teraz głowę mam zajętą czymś innym, humor mam dość dobry, nie jest rewelacyjny, bo przyjaciólka jest w szpitalu (ma operację na tarczycę), no i jeszcze miałam głupi sen, aż się uryczałam. Odpowiedz Link
natali7a Re: Dzien dobry!!! 11.07.05, 12:58 cześć wszystkim! Nie jesteście dzisiaj za rozmowne...pewnie przez ten upał.. U mnie dziś 4dc lub 3dc, choć tak naprawdę nie wiem, jak liczyć, czy od plamienia czy od konkretnego "zalania". Ale nie załamuję się na całej linii, choć nie powiem też żebym tryskała humorem. Postanowiłam, że odpuszczam wszystkie testy, zostaję tylko przy tmpce, o ile nie zapomnę jej zmierzyć.Zastanawiam się tylko nad gujazylem i oeparolem (chyba tak to się nazywa), ale nie wiem jak, kiedy i po ile - prośba do poinformowanych o pomoc! A tak na marginesie, to ja też spałam z soboty na niedzielę w nowym domu (choć jeszcze nie skończonym, ale było super przyjemnie, choć dostałam @@. Niestety Ty Siuba się szybciej wprowadzisz, bo ja to dopiero w sierpniu, a chciałabym już... Pozdrawiam wszystkie laski pa pa PS: Napiszcie jak to z tymi specyfikami Odpowiedz Link
punisherka Re: Dzien dobry!!! 11.07.05, 13:56 Czesc Wam!) Hmmm cisza jak makiem zasial.... Widze ze to jakas plaga przeprowadzek )))) Ja z mezem wlasnie szukamy gotowego domku do zakupu i licze na to ze najpozniej we Wrzesniu sie przeprowadzimy. Wybor odpowiedniego domu i oklolicy to powazna sprawa, a w ofertach niestety jak narazie nie ma za bardzo z czego wybierac;/ Ale jestem dobrej mysli.... Co do liczenia wlasnie dni trwania @ takze niewiedzialam jak to zinterpretowac, czy od dnia plamienia , czy zalania...Pozatym mam problem bo od tygodnia mam lekkie brazowawe lub bordowe uplawy (bezzapachowe)( charakterystyczne jak przed @) i boli mnie lewy jajnik...Mysle ze jest to zawirowanie hormonkow zwiazane z zamieszamiem wokol przeprowadzki i innych czynnikow ktore maja wplyw na moje zycie codzienne....A jaktam Wasze samopoczucie wzgledem staran? Pozdrawiam Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Dzien dobry!!! 11.07.05, 18:37 Co u Was tak cicho? pewnie wszyscy na wakacjach ,tylko ja zostałam w domu buuu tak mi sie strasznie nudzi,ze chętnie poszłabym gdzies lub pojechała ale mój M wraca zmeczony nic mu się nie chce,amnie trzyma to moje zwolnienie B1 czyli z leżeniem Odpowiedz Link
diament79 Re: Dzien dobry!!! 11.07.05, 19:44 Witam! U mnie gorzej, od piętku mam mdłości i wymiotuję, dzis było spokojniej, ale autem to za szybko jechac nie mogę, juz sie maleństwo buntuje... Jolu, chodzisz prywatnie do lekarza czy na fundusz? Ja byłam pierwszy raz prywatnie, od razu usg zrobił i skierowanie na badania, dzis byłam na kasę tylko po skierowanie, na szczęście dał mi Troszkę oszczędzę, ale prywatnie i tak będę chodzić. Aha, nie wiesz czy jest jakis sposób na piersi? Bo moje nie rosna, a boję się o nie bo mama mnie też nie karmiła bo nie miała pokarmu a ja bym chciała. Może juz trzeba o tym pomysleć? A jak mnie w pracy wkrzurzą to tez pójdę na zwolnienie i już, a co. Odpowiedz Link
jolanta8 Re: diament 11.07.05, 23:33 chodzę prywatnie i nie biorę zadnych skierowań na badania od "na kasę" musze robić wszystkie odpłtnie buu nie martw sie o piersi dziewczyny niektóre mówią,ze urosły im dopiero kilka tygodni przed porodem a to,ze małe nie znaczy,ze nie bedziesz mogła karmić. Ja chętnie bym Ci moje oddała urosły mi o dwa rozmiary do 75D i zauważyłam ,ze już mi brodawki znich wychodzą a na dodatek jest lato i moje piersi sa za bardzo uwidacznione i wkurza mnie to,ze facet widzi babę w ciązy i gwiżdże za nią albo głupio docina-co za brak szacunku dla nienarodzonego jeszcze dzidziątka lece już chyba do łóżka Dobranoc Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka :) 12.07.05, 10:57 cześć wszystkim !!!!!!! co tu taka cisza u nas buziaczki ze słonecznej Łodzi ))))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka :) 12.07.05, 11:00 u mnie 12 dc tempka 36,6 i ........ jest pęcherzyk ))))))) a tak sie martwiłam, ze nie mam owu a tu prosze jest. jutro znowu robie badania (LH i estradiol). te z poczatku cyklu są w normie )) hura hura hura !!!! Co u Was ? Odpowiedz Link
roleczka11 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 13:20 Cześć Wszystkim!!! EWciu, gratuluję pęcherzyków! Mówiłam że będzie ok! U mnie dzisiaj 14 dc i niestety nie czuję zbliżającej się owulacji. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 13:43 czołem roleczko !!! ostatnio pustki u nas ale to pewnie przez sezon urlopowy Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 14:03 cześć! tak sobie poczytałam Wasze wypowiedzi i widzę, że nie tylko mi się znacznie wydłużyły cykle ( Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 14:22 cześc goko !!! a co na to Twój ginek ? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania letnie - weteranki cd. 12.07.05, 14:43 cześć, mój gin jest na urlopie jeszcze tydzień, miałam wyluzować, po tym cholernie długim cyklu i widzę, że sie nie uda zbyt długo odpocząć. --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
goko1 chwila relaksu, ha,ha warto zajrzeć :) 12.07.05, 14:43 podobno nie macie co czytać, to przeczytajcie to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=24166433&v=2&s=0 --- www2.fertilityfriend.com/home/111 Odpowiedz Link
siuba79 Re: chwila relaksu, ha,ha warto zajrzeć :) 12.07.05, 17:01 Cześć Wszystkim Goko, to z tą myjką było super, ubaw miałam po pachy. U mnie 25dc i nic nie wiem, nie obserwuję, nie robię testów, tylko mierzyłam tempkę, ale tak wyluzowałam, że zapomniałam mierzyć tempki przez osttnie 4 dni, a wcześniej byłam przeziębiona, więc nic nie wiem. Przytulam się z Mężem wtedy kiedy mam ochotę, a nie kiedy muszę (bo dni płodne itp.), wrzuciłam na luz i jest mi z tym dobrze. Choć nie powiem że czasem brakuje mi "maluszka" i wtedy zastanawiam się czy aby dobrze robię odpuszczając sobie. No ale nic, narazie jestem zajęta mocno pracą i nowym domkiem. Dzisiaj idę do pracy na 18, a od środy do piątku mam wolne, więc szykuje się wielkie ostateczne sprzątanie przed przeprowadzką. Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu, żeby tu wpadać, dlatego nie gniewajcie się na mnie. A jak się przeprowadzę to z internetem będzie problem, bo nie chcę zakładać telefonu stacjonarnego, kablówki mi nie podłączą bo to za drogi interes, bo musieli by przeryć pół osiedla, będę miała satelitkę, ale nie wiem co zrobić z interenetem, skąd wziąść stałe łącza. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka. U mnie taki upał, że szok (dobrze że w pracy mam klimatyzację). ))))))))))))))) Odpowiedz Link
emania29 Re: chwila relaksu, ha,ha warto zajrzeć :) 12.07.05, 22:21 Hejka coś cichutko u was? pewnie większość na wakacjach... to dobry okres na produkcję )) Goko świetna strona dawno się tak nie ubawiłam)))))) Siuba możesz mieć stałe łącze radiowe ja mam takie może nie jest idealne bo czasem nie mam dostępu do internetu ale na domowy użytek wystarczy i jest nie drogie A tak pozatym to u nas wszystko w porządalu brzunio rośnie a dzidziuśka coraz mocniej kopie w czwartek ide do ginia może potwierdzi już na 100% płeć. Tylko upały nie do zniesienia w Warszawie to jest koszmar!!!!!!!!!!!!!!!! Troche teraz upiększam mieszkanko Jolu a nie wiesz co tam u Izutka i Portki ????? może Portka już zna płeć??? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: chwila relaksu, ha,ha warto zajrzeć :) 12.07.05, 23:04 emania ,nie wiem co bedzie miec Izutek bo chcą niespodziankę ale portka1 prawdopodobnie spodziewa się chłopczyka a Ty juz wiesz co masz pod sercem? Odpowiedz Link
eweks0 Staranka letnią porą :) 13.07.05, 10:26 cześć Kobietki co u Was, bo u mnie staranka )) ah życie jest piękne Odpowiedz Link
emania29 Re: Staranka letnią porą :) 13.07.05, 21:42 Jak widać Jolu same chłopaki będą ciesze się że u Ciebie, Portki i Izutka wszystko w porządalu!!!!!!!!!!! Ja ide jutro do mojego ginia więc może potwierdzi że to chłopak a jak nie to za 3 tygodnie ide na połówkowe do dobrego lekarza i nie wyjde dopóki nie zobacze siusiaczka lub pisiulki )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 09:09 cześć Dziewczynki u mnie 14 dc i znowu usg i badanie jak zachowuja sie plemniki w moim śluzie. mam nadzieje, że wszystko będzie oki. jutro wszystko Wam napiszę. pozdrowionka Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 09:47 Zdaje się, że tylko ja tu zaglądam od rana Odpowiedz Link
danik1 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 11:27 Pisz Ewciu pisz!!! Ja czytam. Nie pisze, ale czytam. U mnie wszystko po staremu. Dzisiaj mam 45dc, ale juz czuje, ze @ sie zbliza bo zaczely sie niewielkie plamienia. To dobrze, bo za tydzien wyjezdzam na wakacje i @ na pewno ze soba nie zapraszam!!! )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 11:41 cześć Daniczku ale super, ze masz urlopik odpoczniesz sobie i nabierzesz sił do dalszych staranek Odpowiedz Link
goko1 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 12:17 cześć dziewczynki, u mnie jakis znów długi cykl się zapowiada, ale chyba jakoś to przeżyję jakie mam wyjscie a poza tym tempka zatrzymała sie na 36.8 i tak stoi od kilku dni i ani drgnie, czekam na jakis spadek albo skok do góry, może w końcu owu by tak mnie odwiedziła Miłego dnia p.s. mnie też czasami tutaj nie ma, ale czytam Was często, nie za bardzo idzie pisanie, ale czytanie jest o.k. Odpowiedz Link
punisherka Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 14:26 Czesc dziewczyny! Czesc Ewcia!) Ciesze sie , ze Cie widze, bo cos ostatnio nie mozemy sie spotkac)Ciesze , sie ze u Ciebie pelen entuzjazm. U mnie troche gorzej... Ciagle mam uplawy od zakonczenia okresu...Brazowawe i bezzapachowe, jednego dnia zdaje sie juz koniec, a na drugi pelna para. Taki sam skutek mialam po odstawieniu pigulek kiedys, na co gin jak juz Ci opowiadalam przepisala mi polroczna kuracje na wyregulwanie. Ehh nikt nie potrafi na to nic zaradzic ;/ Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:09 Cześć Goko !!! cześć Punisherko !!! wiesz co ja tez mam długo plamienie po okresie. tzn normalnego krwawienia góra 2 dni a reszta to brazowawe plamienie. dlatego tez ginka kazala mi zrobic hormony. narazie wyniki sa oki . teraz czekam na wyniki z wczoraj Odpowiedz Link
punisherka Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:15 Aha, coz uspokoilas mnie, w zasadzie, wiesz jak mialam badania to okazalo sie ze zemna wszystko wpozadku, poprostu mam burze hormonalna, mam nadzieje, ze niedlugo przejdzie. Denerwuje mnie tylko to plamienie, bo czuje dyskomfort, szczegolnie kiedy mam ochot poprzytuylac sie z mezem...jemu to nie przeszadza ale mnie tak.... Pozdrawiam Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:16 nic mi nie mów. mnie tez denerwuje chodzenie z wkładką przez cały tydzień Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:18 a Wy na razie sobie odpuściliście ? czy moze coś się zmieniło ? Odpowiedz Link
punisherka Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:34 Tak, nadal podtrzymujemy decyzje o odlozeniu staran...Licze sie z moim mezem, ktory chce jeszcze ciut czasu, aby dac dziecku jak najleprze warunki, tzn chce przedewszystkim zebysmy juz sie przeprowadziliNie bede robic nic przeciwko mezowi, w koncy wychodze z zalozenia ze oboje musimy chciec, powiedziec, Tak juz teraz! Bez zadnych oporow ani zadnego ale Mysle, ze to dobra decyzja Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 15:56 najważniejsze, że się w tej kwestii zgadzacie Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 18:29 cześć Dziweczynki. mam dostęp do netu więc szybko pisze co u mnie. jestem po usg i badaniu PCT.prawdopodobnie jestem w trakcie owu bo pęcherzyk lada moment pęknie (gin powiedział, ze moze własnie teraz to nastepuje)staranka były rano. wszystko pięknie i wspaniale, bo przecież martwiłam się, ze nie mam owu (niepotrzebnie ) ale PCTest wyszedł negatywny robiony był po 10 h od przytulanka i "kilka plemników w polu widzenia o ruchu nieprawidłowym test negatywny" M ma badanie nasiania dopiero 22 lipca i nie wiemy czy to wina plemników czy ja mam jakis wrogi śluz. poradźcie co mam robić Odpowiedz Link
emania29 Re: Staranka letnią porą :) 14.07.05, 18:56 hej Właśnie wróciłam od ginia i jest mi smutno nie wiem czy mam się martwić?! wspomniał coś o łożysku że jest nisko i przodujące ale mam się wogle tym nie martwić bo to jeszcze może się zmienić że łożysko rośnie i się przemieszcza i że jeszcze może zmienić położenie i że dopiero w 25 tygodniu można mówić o łożysku. To po co mi to wogle mówił teraz będe się martwić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeczytałam troche o łorzysku przodującym i się załamałam((((((((((( smutno mi ((( jedynie pocieszające jest to że widziałam dzidziuśka i miewa się dobrze strasznie sie kręciochał, machał łapkami, dotykał buźki, ssał paluszka i wypinał pupkę A wogle jak chcecie mnie zobaczyć z brzuszkiem to podaje adres forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=26420716&v=2&s=0 Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 15.07.05, 08:01 cześć Dziewczynki !!!! emania wyglądasz super !!!!! z brzuszkiem ci do twarzy )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnią porą :) 15.07.05, 10:20 nic nie piszecie więc ja troche Wam opowiem co u mnie: tepmka dzisiaj skoczyła z 36,6 na 36,9 wiec owu była - mam nadzieje, ze dzisiejszy monitoring jescze to na 100 % potwierdzi. martwi mnie tylko ten negatywny wynik PCT. nie wiemy czy chodzi o wrogi sluz czy o słabe plemniki. moja ginka powiedziała nam na wstepie, ze jezeli M bedzie miał słabe wyniki to ona nie bedzie nam w stanie pomóc bo sie w tym nie specjalizuje. zreszta nie wiem, moze wtedy nic sie nie da z tym zrobić i nie bedziemy mogli mieć dziecka. najpierw sie cieszyłam, ze mam owu a teraz złapał mnie def, ze wynik jest do bani. na dodatek M uważa, ze narazie nie ma co dywagować na ten temat, bo nie mamy jego wyników i bedzie sie tym martwił później. ja nie potrafie o tym nie mysleć i wkółko obracam w głowie naszą sytuacje, co na pewno go męczy a mnie z kolei wkurza jego luzackie podejście. denerwuje mnie też, ze tak długo zwlekał z tym badaniem nasienia. już dawno moglibysmy mieć wyniki jakby tego nie przekładał i teraz juz byśmy wiedzieli czy chodzi o wrogi sluz czy plemniki. ale się rozpisałam ale troche mi ulzyło, bo jak sie wygadam, to mi przechodzi. piszcie co u Was Odpowiedz Link
danik1 Ewciu. 15.07.05, 10:37 Ewciu nie dwnerwuj sie bo Ci to w niczym nie pomaga. Bardzo dobrze, ze masz owulacje. Trzymam kciuki, zeby plemniczek jednak dotarl do celu bo przeciez w koncu potrzebny jest tylko jeden a nie caly milion, no nie??? Niech teraz Twoj M zbada nasionka i jezeli bedzie zle to napewno dostanie jakies witaminki wspomagajace. Jak jest ze sluzem to nie wiem. Mozesz tez miec inseminacje. Nie martw sie tylko a juz na pewno nie mysl, ze nie bedziesz miala dzieci. Wszystko bedzie dobrze, wiec juz sie nie zlosc tylko przytul do meza i zrelaksuj sie!!! )) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
danik1 Emaniu. 15.07.05, 10:42 Slicznie wygladasz z tym brzuszkiem!!! Jezeli lekarz Ci powiedzial, ze nie ma sie czym martwic to on chyba najlepiej wie, wiec juz mi tu nosek do gory i nie smutac sie. Taka ladna mama nie moze byc smutna!!! Czyli jak dzidzius odwrocil sie pupa to nadal nie wiesz czy to chlopiec czy dziewczynka??? Daj znac jak juz bedziesz wiedziala. Ciekawe czy Twoje przeczucia sie sprawdza!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Staranka letnia porą :) 15.07.05, 10:51 cześc daniczku )) łatwo mówić trudniej wykonać. martwię się ale juz mniej niz wczoraj. zobacze co mi dzisiaj powie moja ginka. przez telefon coś mówiła o wrześniowej inseminacji tylko, ze mój M nie bierze tego pod uwagę (przynajmniej na razie), bo uważa, ze widocznie natura wie lepiej i może nie mozemy mieć dziecka. Odpowiedz Link
danik1 Re: Staranka letnia porą :) 15.07.05, 11:01 Oj to Twojemu M nalezy sie duzy klaps na dupe!!! )) Trzeba wierzyc, ze bedzie dobrze Ewciu. My kobiety podchodzimy do spraw macierzynskich bardziej emocjonalnie niz nasi faceci, ale przeciez w koncu oni tez chca miec dzieci, wiec Twoj M na pewno nie zostawi Cie samej!!! Trzymam kciuki za Wasze staranka. Ja mam dzisiaj 1dc, wiec moje staranka wypadna na wakacje, ale nie nastawiam sie na nic. Wydaje mi sie, ze mam problem z hormonami i dlatego nie moge zajsc ewentualnie utrzymac ciazy, albo mam zrosty w jajowodach, ale to na razie tylko moje gdybanie. Wszystkiego dowiem sie w sierpniu na wizycie u gina. Odpowiedz Link
danik1 Re: Staranka letnia porą :) 15.07.05, 11:03 Zalozylam nowy watek. Zapraszam bo tu juz ciasno!!! )) Odpowiedz Link