nitka111 Kochane !!! 24.06.05, 15:12 Dzieci być może trójeczka, zobaczymy czy uda mi się mieć w ogóle dwoje. A operacja oczywiście oczu, biust mi sie podobywuje i menszowi tesz. Jak rodzić to naturalnie i bez znieczulenia, przezyłam, czułam i wiem co mówię. Siedzę w domu ale nie wyobrażam sobie jak mogłabym się zaniedbać, nie umiem i robię to dla siebie przede wszystkim. I to by było chyba na tyle mojego zdania na poruszane tematy )) Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Kochane !!! 24.06.05, 15:15 ojej Niteczko, złota moja, kiedys na innym forumie czytałam, że pan doktor,m ktory pacjentce robił tą operację sam nosil okulary i na jej pytanie czemu sobie tego nie zrobił, odpowiedział, po duzych naciskach, ze on by sobie nie zrobił i juz, więc ja tez nie robię...poza tym mam jakąs taką dziwną wade, ze się nie łapię, więc jak wroga nie można pokonac cza go pokochać))))) Odpowiedz Link
annalalik Re: Kochane !!! 24.06.05, 15:18 A moj M musiał mieć operację oczka.. no ale jest juz po i jest ok - znaczy zeza mu zmniejszyli no i troche wade - ile sie dało - ale nadal marnie widzi na to jedno oczko. Niestety żadne szkła tego nie skorygują niestety. Przez ta wade tez do wojska nie mogl isc choc bardzo chcial (czasniety tak jak ja - bo ja tez do woja chcialam ale sie nie łapałam... bo brali tylko kogoś po kierunkach medycznych... ) Odpowiedz Link
annalalik Re: Kochane !!! 24.06.05, 15:15 Niteczko Jak tam dziś? Byłaś pewnie cały dzień "na polu"? Ja narazie siedze sama w domku i tak bedzie do wieczora No ale wineczka sie napije dzis i pozniej juz mezusiowi obiecałam masażyk. Będą świece, olejki i wogóle będzie miło Odpowiedz Link
ata76 Re: Kochane !!! 24.06.05, 15:17 no dziewczynki, ja spadywuję już do domciu, będę wieczorkiem )))) Odpowiedz Link
pszczolaasia SPADAM!!!!!!!!!!! czekam na info Sabi!!!!!!! 24.06.05, 15:22 miłego łikendu) Odpowiedz Link
annalalik Re: SPADAM!!!!!!!!!!! czekam na info Sabi!!!!!!! 24.06.05, 15:23 PAPAPPA Pszczoła - baw sie dobrze pod namiocikiem (dosłownie i w przenośni) Odpowiedz Link
jedna_chwilka od Toli i Gosi/Zuzi 24.06.05, 15:27 odrzuciło mi poczte żalujcie laseczki, żałujcie Odpowiedz Link
nitka111 A ja...... 24.06.05, 15:28 ....powoli kochane muszę się z Wami żegnać, trochę będę jeszcze z doskoku ale mogę i nie więc..... Zostawiam Was w niepewności, bo dzisiaj 33 dc i nic. No chyba że się jeszcze do niedzieli coś zmieni to napiszę. Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: A ja...... 24.06.05, 15:31 Nituś smokasy dla Ciebie i Bartusia **** Anuś w tlenie nie ma znaczenia ile adresów Odpowiedz Link
annalalik Re: A ja...... 24.06.05, 15:32 NITKA!!! Ty wiesz! Bociany zadziałają ))) CMOKAM Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: A ja...... 24.06.05, 15:46 nononono, ale nie o yo, nie o to, nie o to Odpowiedz Link
bania79 Re: A ja...... 24.06.05, 15:49 Na główce reglan obniżany..... także szaleństwo sikam!!!!! a wtedy też sikałam! Odpowiedz Link
bania79 Re: A ja...... 24.06.05, 15:48 Mumio czad!!!!!!!!!! a u nas dzis noc swiętojańska... puszczanie wianków i inne takie! pójdę se chyba, a co! Odpowiedz Link
annalalik Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:49 W poczekalni siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora. Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy. - Dziecko jest karmione piersią czy z butelki - spytał lekarz - Piersią - odpowiedziała kobieta - W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę. Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi. Przez chwilę je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni, kilka razy uszczypnął sutki. Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział: - Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka! - Wiem - odpowiedziała - jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam. Odpowiedz Link
bania79 Re: Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:51 jezusie! ale dowcip!!!!!! po prostu czad! tutaj też nie jest za wesoło... Odpowiedz Link
annalalik Re: Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:52 jak to nie za wesoło??? co jest? Odpowiedz Link
bania79 Re: Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:53 he he, no ten ostatni tekst taki był! Odpowiedz Link
annalalik Re: Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:54 tempota ze mnie - nie zakumalam Odpowiedz Link
bania79 zaraz tam 24.06.05, 16:02 mnie w niekumatości nie pobijesz czasem musze posty czytać 5 razy, żeby zakumać, a i tak czasem pytam o co chodziło! Blond normalnie klasyczny! I pomyśleć, że ja naturalna to conajmniej tak ciemna jak Tola! Odpowiedz Link
bania79 Re: Jak juz sie smiejemy to: 24.06.05, 15:53 współczuję kruszynce, cytrusi i innym, które będą się musiały przepić przez tą armię postów, żeby poczytać o co nam właściwie dzisiaj chodziło!!!!!! Odpowiedz Link
bania79 cytuję Anuś, cytuje 24.06.05, 15:54 oj widzę, że pasemeczka poblondziły poblondziły hihi hi piątek po południu to jednak super pora jest Odpowiedz Link
annalalik Bania 24.06.05, 15:55 Dokladnie.... )) Szatany z nas! Ale mnie jajniki napier... Cos czuje ze sie zaczyna chyba... Odpowiedz Link
bania79 Re: Bania 24.06.05, 16:00 No kochana... to ja nic nie mówię!!!!!!!!! ready steady GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! ty wiesz co Anuś, a ja już postaram się, żeby coś sie z tego wykluło! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Baśka 24.06.05, 16:03 na rany boskie a co Ty z etm chcesz mieć wspólnego? Odpowiedz Link
annalalik Re: Baśka 24.06.05, 16:05 Właśnie Banieczko????? Co Ty mi chcesz zrobić???????? no no no no no Odpowiedz Link
bania79 Re: Baśka 24.06.05, 16:07 ha, mam takie laleczki jakby woodoo jakieś z ameryki południowej czy cuś, koleżanka co pochodzi z Zimbabwe przysłała mi ze Szkocji! wiem, skomplikowane... 3 chłopców jest i 3 laski i się im powierza problemy i się wkłada do takiego woreczka płóciennego co to był w komplecie i oni się namiawiają co z temi problemami zrobić... ha, niezłe co? więc ja se dzisiaj z niemi pogadam na osobności z każdym o Nitce i Ani... oni już moimi problemami są znudzeni, ale innych chętnie wysłuchają! Odpowiedz Link
bania79 Re: Baśka 24.06.05, 16:11 no, niezły wynalazek mówię wam. Przywiozę na spotkanko, se z nimi pogadacie! są z drucików zrobieni i owinięci nitką jakby i mają twarze... lałam jak je zobaczyłam... aaa, i z instrukcją obsługi były! Odpowiedz Link
annalalik Re: Baśka 24.06.05, 16:12 no no no no no to Baniuś ty z nimi poważnie pogadaj!! Odpowiedz Link
cytrusowa hej 24.06.05, 16:05 no laski 0- zazylyscie mnie po prostu - odpadlam i nie bylam w stanie przeczytac wszystkiego. Upal na mozg mi sie rzucil i dobrze, ze jade do Gdanska, bo kolejnego dnia bym chyba nie przezyla tutuaj. Witam kolejną uroczą okularnicę - grunt to okularki na nosie Namiot - oczywiscie, ze bez malzonka nie pojade pod namiot, no i nie mamy namiotu Aha i chyba najwazniejsze - w sobote o swicie ma samolot, wiec chocby nie wiem jak by chcial, to nier wypali namiocik Wczoraj jak was juz nie bylo, radzilam sie kruszyny w sporaiwe tempoeratury - jakie wahania wskazują na owulację? chodzi mi o to, jak wyoskie mają być? bo u mnie wyglada to tak: 6dc - 36,3 7dc - 36,5 8dc - 36,4 9dc - 36,3 10dc - 36,3 11dc - 36,4 12dc - 36,2 13dc - 36,3 14dc - 36,3 15dc - 36,5 16dc - 36,6 sluzu w tym mcu jak na lekarstwo, ale taki plodny o byl dwa dni temu, wyrazna tlusta krecha dwa dni temu i wczoraj tyz, ale chyba slabsza. Wcozraj juz sluzu raczej nie bylo zbyt wiele, a jak byl, to juz mętny i srednio ciagnący Odpowiedz Link
bania79 Re: hej 24.06.05, 16:14 Madziu, ja ci powiem, ze nie wiem jak ta twoją tempkę rozumieć. Dużego skoku nie ma, więc nie kumam... ale może Ania, albo Asiulka będą barzdiej pomocne... Odpowiedz Link
annalalik Kurcze no... znow takie jakies obawy mam... 24.06.05, 16:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=25628379 Odpowiedz Link
bania79 Re: hej 24.06.05, 16:16 nie no nie mogę, wiecie co przeczytałam przed chwilką: "a co do termometrów elektronicznych, to są one surowo wzbronione w metodzie termiczno-objawowej" co za brednia.... Odpowiedz Link
bania79 Re: hej 24.06.05, 16:18 Ania, ty weź się nie przejmuj! Dobrze prawisz, normy to normy i trzymaj sie swojego lekarza. Komuś musisz ufać i wierzyć! Odpowiedz Link
annalalik Re: hej 24.06.05, 16:21 Moj doktorek powiedzial ze jak cos to sprobujemy obnizyc prl ale skoro biore duphaston, mam owulacje po clo to nie ma co... no ale sama juz nie wiem... Jak sie stara tak dlugo to sie czasem schizuje... ale nie STOP!!! Dzis niemoge sie denerwowac! Ide zupke zgrzac a potem winko i mecz (kurcze przy meczu pewnie tez bedzie stresik hihi) Odpowiedz Link
cytrusowa Re: hej 24.06.05, 16:21 wiecie co//tak se mysle, ze u mnie taka uroda jest i wiecej juz nie wzrosnie, a poza tym czynnikami niesprzyjajacymi jest ten upal, zmeczenie i ogolnie... owu byc musiala, bo kreska na tescie byla dwa dni temu bycza i indycza. widac, ze mi nie bedzie jakos oszalamiająco skakac jak u ciebie Aniu. aa, no i czy mam jutro mierzyc bladym switem? zawsze mierze o 7.30, a jutro o 7.30 to ja bede na lotnisku. moge o 5 rano zmierzyc - warto? no i nastepnego dnia, juz w Gdansku - mierzyc? czy zmiana kilkamtu i podroz zmienają na tyle, z enie warto... Odpowiedz Link
annalalik Re: hej 24.06.05, 16:22 Mierzyc warto... wiesz co - ja nie chce nic mowic ale ta niska tempka moze jeszcze skoczyc troche. Mnie sie TAKI skok zdarzył 1 raz Odpowiedz Link
bania79 lecę 24.06.05, 16:24 Pa Słoneczka! Cytruś, masz rację! jak była krecha, zanczy że była owu. nie sama temperatura decyduje przecie. Co do innej godziny pomaru to tez mi się kiedyś zdarzyło i nie zmieniło to znacząco wykresu! co co zmniany miejsca to już w ogóle bym się nie przejmowała... będzie dobrze kochana! Odpowiedz Link
annalalik Re: lecę 24.06.05, 16:28 To ze byla krecha nie świadczy ze byla owu niestety. To znaczy ze byl pik LH i ze po nim owulacja moze nastapic. Jesli nie ma skoku to albo pecherzyk nie pekl, albo pekl ale jest za malo prg i niedomoga cialka zoltego. Odpowiedz Link
kruszyna75 jestem 24.06.05, 16:43 Cześć Laseczki, przeczytałam wszystko. uwielbiam Was czytać, po prostu jesteście debest. Widzę, że Sabi jeszcze nie wróciła. Jagoda - a ja nie dostałam Mumio, kruszynki proszą o Mumio!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
asiulka1976 Prosze o skrot :O) 24.06.05, 16:44 ) czy sabi dala znak ?? co sie waznego wydazylo co powinnam wiedziec a nie zdazylam przeczytac ??? bo zaraz znow wychodze wwrrr dorwalam autko, jem kalafiorek i wychodze ) Odpowiedz Link
sabi35 Wróciłam 24.06.05, 16:41 od lekarza. Wyczekałam się godzinę w poczekalni, ciśnienie mi skoczyło na 142/80 (normalnie 110/70). Miałam tylko USG i widziałam pęczerzyk ciążowy oraz zarys żółtkowego (schował się na górze skubany). Więc pewności nie ma, ale przynajmniej nie jest pozamaciczna ani urojona Natępna wizyta za 10 dni. Potem byłam na lodach i wykąpałam się w letniej wodzie. Wieczorem idziemy na grila. To tyle. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Wróciłam 24.06.05, 16:45 Sabi jak pewnosci nie ma ?? o co chodzi widzialas to chyba na 100% czy nie bo juz zglupialam totalnie !!!!!!!! Odpowiedz Link
sabi35 Re: Wróciłam 24.06.05, 16:46 Widziałam ciążę ale nie widziałam dziecka (bo ma 2mm jeżeli wogóle). Jestem dopiero 5t2d. Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Wróciłam 24.06.05, 16:46 Sabi ))) trzymamy mocno kciukasy, oj tak mocno!!!!!!!!!!!!!!!! A my za chwilę na "Madagaskar" idziemy Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Wróciłam 24.06.05, 16:48 alez Wam zazdroszcze ) (przyznaje sie bez bicia) Odpowiedz Link
cytrusowa ania 24.06.05, 16:49 do tego, co napisals, to mi tylko nie apsuje sluz, bo teraz jest juz bialawy i klejący wniosek dla tepego jak ja, ze owu juz byla, nie? Odpowiedz Link
annalalik Re: ania 24.06.05, 16:55 Owulacja nasepuje w koncowce śluzu płodnego lub do 2 dni po nim Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Wróciłam 24.06.05, 16:51 hihihihihihiihiii Asiulka, a co u Ciebie???????????? Ja Ci nie streszczę bo za dużo tego, ledwo co przeczytałam ))))))))))))))) Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Wróciłam 24.06.05, 17:05 co u mnie? forumowo: 2dc 14cykl staran normalnie: jutro wielki dzien obraniam sie ) Odpowiedz Link
cytrusowa Re: Wróciłam 24.06.05, 16:47 no to super, poki co wszystko w porządku, wiec macie przed sobą spokojny wieczor a za 10 dni na pewno juz wiecej zobaczysz, nie? no! sciskam cie kofana! a wiesz, ze ja zaraz ide sie wykapac? bo nie wydole, uhhh Odpowiedz Link
jedna_chwilka Ależ Kruszynki Moje Złote 24.06.05, 16:50 poszło i do Was bo mam Was w niemoralnych adresach wpisane na ament Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: Ależ Kruszynki Moje Złote 24.06.05, 16:55 Jagódko, no bijemy się w piersi, zapomniałam o swoim gazetowym mailu, mam Mumio, sorki Jagoduś (tu kłaniam sie w pas) Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Ależ Kruszynki Moje Złote 24.06.05, 16:59 tylko tak sie bij żeby sobie płuc nie odbić, bo sie o malucha boje Odpowiedz Link
annalalik Sabi to super 24.06.05, 16:57 Za 10 dni sie okaze wszystko kochana - ale ja wierze ze bedzie ok Odpowiedz Link
annalalik Re: Sabi to super 24.06.05, 17:00 Sabi ja mam pytanie tak na wszelki wypadek (jesli sie teraz nie uda mi) - znasz moze ziola na obnizenie prl? Odpowiedz Link
kruszyna75 Ania!!!! 24.06.05, 17:12 Aniu, ja Ci powiem co u prl powiedziała mi moja endokrynolog. prl nigdy nie ma stałej wartości w ciagu cyklu tylko podlega wahaniom i wygląda jak sinusoida. Po to właśnie sa normy dolne i górne, których nie powinna przekraczac. Oczywiscie w okresie owu powinna byc w tej dolnej, pozniej wzrasta, bo tez odgrywa swoja role po zapłodnieniu. Po drugie jednorazowe badanie nic nie mówi i tak naprawde powinno się wykonać przynajmniej dwa razy (ja miałam 3 razy). Dostałam Bromka kiedy moja prl przekroczyła górną granicę. To tak a propos tego najlepszego poziomu do zajścia w ciążę. Jeżeli miałaś 19 ng (już nie pamietam jak dokładnie się pisze te jednostki) to jest OK, zwłaszcza jeżeli robiłaś w II fazie. Jeżeli w I fazie to jak masz wątpliwości to powtórz. ja brałam castagnusa, ale na prl mi nie pomógł, innych nie próbowałam. Ale najważniejsze... Anulka nie zamartwiaj się na zapas ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
annalalik Re: Ania!!!! 24.06.05, 17:15 Dzieki Kasiu... chyba za duzo czytam tego wszystkiego... jakbym miala prace to bym sie czyms zajela a tak... Odpowiedz Link
cytrusowa Re: 24.06.05, 17:37 czy wy wiecie, ze dzis ostatni odcinek Randki w ciemno? po 13 latach!!!! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: jak to czemu 24.06.05, 17:48 a bo to ktoś oglądał? pewnie słupki oglądalności oscylowały wokół błędu statystycznego, no to po co antenę tym zaśmiecać Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: jak to czemu 24.06.05, 17:49 i to za mój czy wasz abonament... wolałbym więcej teatru telewizji. No ale są gusta i gusta Odpowiedz Link
annalalik Re: jak to czemu 24.06.05, 17:53 Albo może jakiś programik przyrodniczy cos dokształcającego... tego przeciez jak na lekarstwo w publicznej TV Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: jak to czemu 24.06.05, 17:55 właśnie... a ja tak lubie oglądać kiedy Czubówna czyta narrację do filmów przyrodniczych Odpowiedz Link
cytrusowa Re: jak to czemu 24.06.05, 17:56 eee, ja tylko mowie, co uslyszalam, bo mam tv wlaczone. ja przece tez tego nie ogladam, co wy! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: jak to czemu 24.06.05, 17:56 ta ta a co masz bejbe teraz powiedziec? Odpowiedz Link
cytrusowa Re: jak to czemu 24.06.05, 18:08 no dobra, niech ci bedzie - to byl moj program, snilam o nim po nocy, niestety nie zakwalifikowalam sie do tego programu i meza musialam szukac przez intenret a tak chcialam przez televizornie... i jeszcze ta wycieszka-niespodzianka do Egiptu.... Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: jak to czemu 24.06.05, 18:12 a widzisz, rozszyfrowałam Cię, Moja Ty Złota Petronelciu Odpowiedz Link
cytrusowa Re: jak to czemu 24.06.05, 18:13 ahh a myslalam, ze sie nie wyda, buuu ktora sie za mnie spakuje? bo mi sie nie chce niestety, ale ktos musi... i nie wiem jakie cichy brac Odpowiedz Link
jedna_chwilka Sabi - info od Pszczoły 24.06.05, 17:00 nie denerwuj się niczem ściska Cię w pasie dzwoniła do mnie bo jej smsa wysłałam - taki ze mnie długi jęzo, zwykła pleciuga! Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Sabi - info od Pszczoły 24.06.05, 17:11 i jeszcze, że Cię tofa (jako i my Cię tofamy) i że będzie dobrze, bo kiedyś kuwa musi być. Cała Pszczoła cała ona Odpowiedz Link
swaihwe Re: Zaczynam się rozluźniać 24.06.05, 18:26 Hihihi, ciekawe co ędzie wieczorem.... A kadareczkę też lubię. Aby "kadareczka" przyniosła Ci szczęście. Odpowiedz Link
cytrusowa Re: Zaczynam się rozluźniać 24.06.05, 18:29 a wiec lete na hmmm, dokladnie na 17 dni ja tez nie porzepadam za lataniem samolotem, bo skacze mi mocno cisnienie i dostjae takiego buraka na twarzy, ze szok. no i jakas taka jestem rozdygotana zawsze...ale moze dlatego, ze wczensie musmy wstac, by dojechac do Dortmundu? who knows... Odpowiedz Link
swaihwe Re: Zaczynam się rozluźniać 24.06.05, 18:30 No to udanego lotu i super pobytu. I .. dużo odpoczynku. Będziesz czasem z nami, czy znikasz na te 17 dni? Odpowiedz Link
swaihwe ........?????.......... 24.06.05, 18:14 Tak po cichu i niesmiało... Przyjmiecie mnie z powrotem? Tęsknię do Was, a tak w ogóle to odeszłam nie dlatego, ze was nie lubię (jak KTOŚ stwierdziłą) tylk dlatego, że... ech... szkoda gadać. Sabi - gratulacje i spokojnie. Wiem, że sa nowe dziewczyny - hej - chwilę mnie nie było, ale wracam i mam nadzieję byc przyjęta...., a tu tyle zmian Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link
cytrusowa swaihwe 24.06.05, 18:17 my cie KOCHamy I WIEDZIALYSMY, ZE WROCISZ!!! potrzebowalas czasu Dobrze, ze juz jestes - witaj spowrotem sciskam cie mocno i glowa do gory. a jak bedziesz miala chęci i silę, to napisz co cie sklonilo do poprzedniej dycyzji Odpowiedz Link
swaihwe Re: swaihwe 24.06.05, 18:19 Cytrus, Jak się cieszę !!!Huuurrrraaaa!!!!. Słuchaj, a Ty jakoś "na dniach" do Polski się wybierasz.. Mam rację? Odpowiedz Link
cytrusowa Re: swaihwe 24.06.05, 18:22 masz racje immienniczko kochana - lete jutro skoro świt. z mężuskiem poki co no i siedze juz jak na szpilkach!!! Odpowiedz Link
swaihwe Re: swaihwe 24.06.05, 18:25 O kurczę. Na długo?? Fajnie masz. Chętnie tez bym gdzieś poleciala, ale mam avionofobie. Serio! Srraszliwą. Od 3 lat nigdzie nie poecialam. Trzy razy nawet bilet mialam już i nici z tego. Ale cóż - pzrejdzie może kiedyś. wcześniej latałam, ale też sie bałam. A jakie plany na wizytę w krau rodzinnym? Zwiedzanie zabytków, tak, hihihi Odpowiedz Link
annalalik No Magda 24.06.05, 18:18 wiedziałam, że zatęsknisz Co tam u Ciebie? Dawno nie gadałyśmy ;P Odpowiedz Link
swaihwe Re: No Magda 24.06.05, 18:22 No dawno - jutro będzie 2 dni Koleżanko. Ciekawe skąd ta pewność, hmmmmm)))) Odpowiedz Link
annalalik Re: No Magda 24.06.05, 18:25 A tak ogólnie to co u Ciebie? Wszystko spoko? Jakieś doły góry ew doliny? Ja sie dzis wykresem chwale (ale mi on w d*** da jak jutro spadnie temp tfu tfu tfu!!!) Odpowiedz Link
swaihwe Re: No Magda 24.06.05, 18:29 Ania, niestety u mnie raczej dioły . Znów wydaje mi się, że urodzenie dziecka jest niemożliwe dla mnie.... W pracy - koleżanka zaszła w ciążę, koledze 2 dni temu syn się urodzil. I co? Jakoś mi nieraźno (cóż to za słowo?) Cieszę się jednocześnie, że te wyniki mam takie dobre, ale zawsze jeszczejestmnóstworzezcy neizbadanych. Jedyne czym się pocieszam to tym urlopem.... ECH! Będzie si działo, będzie się działo A Ty myśl pozytywnie, Kochana, zwaszcza w perspektywie tego weekendu. Słuszysz? Odpowiedz Link
cytrusowa Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:32 no to Madziu tak bylwa, ze akurat inni mają to, czego my nie mozemy miec w danej chwili. bedąc ostatnio w Gdansku zupelnie przypadkowo spotkalam kolezanke z liceum - i widze co? brzuch -koncowke ciazy. wlasnie dzis dostalam smsa, ze urodzila Odpowiedz Link
swaihwe Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:36 Cytruś, ale wiesz, z eto nie jest taki łatwe - takei podejście. Chciałabym móc nie myśleć o tym wszystkim..... Bardzo bym chciała, zwłaszcza, ze gin stwierdzil, dodatkowo po tych badaniach, ze jest to problem mojej głowy. I co ja mam zroić - odciąć ją sobie ? Odpowiedz Link
annalalik Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:40 A ja czytałam w jakieś mundrej książce że to że kobieta nie może zajść w ciążę to nie jest problem głowy!!! No chyba że kobieta taka ma silną depresje! Zwykłe "nakręcanie się' nie blokuje nas przed zajściem w ciążę. Gdyby tak było to wszystkie małolaty by wpadały (a wpada tylko 1/10). To ze stres podwyzsza prl to fakt - i to moze blokowac nas - ale ponoc nie czesto sie zdarza ze kazdy tego typu stres powoduje zwyżke prl. Ten stres "włącza sie" dopiero PO stosunku wiec spoko. Natomiast stres typu egzaminy ktory trwa juz kilka dni przed tym dniem moze nam zablokowac owu i spowodowac wzrost prl sie rozpisałam jak rany ;P Odpowiedz Link
swaihwe Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:45 To ja już nie wiem. Prolaktyne mam w normie. Jeśli wszystko mam w normie to czemu nei mogę zajść? Odpowiedz Link
annalalik Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:48 Bo wspaniałe kobiety muszą trochę na wspaniałe dzieci poczekać Odpowiedz Link
swaihwe Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:49 Hihihi. Wspaniale dzieci moglyby być na tyle wspaniałomyslne, zeby szybciutko do nas przywędrowć, a nie włuczykijstwo uprawiać Odpowiedz Link
annalalik Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:52 Fakt ale zobacz - teraz uczymy sie pokory i cierpliwości ktore przydadzą sie poźniej jak juz bedziemy mamami. Widać tak musi być - ja się z nikim sprzeczać nie będę. Narazie mam świadomość że kiedyś sie uda. I do tego dążę Odpowiedz Link
swaihwe Re: Madzia i Ania tez 24.06.05, 18:53 Uda sie, uda. Mówię Ci - ja mam pzreczucie, ze Tobie już w tym cyklu . Lecę do domciu (jeszcze w pracy jestem). Pa! Odpowiedz Link
annalalik Re: No Magda 24.06.05, 18:32 No Magda - bedzie lepiej - uwidzisz no Nie ma co sie dołowac - sobie strzel pifko, ogladnij dzis meczyk na TVP3 (Polska - Serbia i Czarnogóra) i daj głowie odpocząć. Ja właśnie piję winko właśnie na rozluźnienie - tylko wiesz to Kadarka wiec obym za dużo nie wypiła skoro mamy coś podziałać Odpowiedz Link
swaihwe Re: No Magda 24.06.05, 18:34 Hihihihi, tylko nie zrób jak ja kiedyś Pisałam Ci. a piweńko - obowiązkowo- w tai upał!! W pracy tak gorąco - coś nie tak z klimą, ze pasć można. Odpowiedz Link
annalalik Re: No Magda 24.06.05, 18:36 No spić sie nie moge bo musimy cos podziałać. Poza tym bardzo mam ochote na to wiec... bedzie git Pifka nie mam niestety ale nie mozna tak łączyc Odpowiedz Link
swaihwe Re: No Magda 24.06.05, 18:39 No to dobrze wróży - ta ochota No to się wylozowywuj i miłego wieczorku. Odpowiedz Link
annalalik Re: No Magda 24.06.05, 18:41 Narazie kurcze to musze na mezulka czekac. Moze sciagnie ok 21 - 22 do domku Odpowiedz Link
cytrusowa a ja sie w koncu spakuje... 24.06.05, 19:03 i sie porzygam na samą mysl o pakowaniu w tym upale Odpowiedz Link
annalalik Cytruś 24.06.05, 19:04 biedulko - niech Ci mezus pomoze co? Ja lubie sie pakowac - gorzej z rozpakowywaniem P.S. No i mamy 400 postow... rekord to było ponad 500 chyba hehehe Odpowiedz Link
zuzia36 Re: Zuzia 24.06.05, 20:53 nie nic takiego, myślałam że komp świruje, ale jest ok nawet dobrze internet dzisiaj mi hodzi wiec spróbuje wysłać zdjęcia Oleńki A tak przy okazji to podobno czegoś nie dostałam, bo moja poczta sie ciskała ??????? Odpowiedz Link
annalalik Re: Zuzia 24.06.05, 20:58 sprobuje Ci to poslac A ja meczyk ogladam heheheh 2:1 dla naszych Odpowiedz Link
jedna_chwilka Ło mateńko :) 24.06.05, 21:05 swaihwe ile sie naszukalam bledu w adresie twoim zeby poczte, no ale nic znalazlam... mowilam ze kulowa babka jestes, strsnie sie ciesze ze jestes...z nami Odpowiedz Link
annalalik Re: Ło mateńko :) 24.06.05, 21:09 a ja zuzi posyłam - no chyba ze Jagoda Ty tez wysyłasz to przerwe Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:25 a co ja mam Aniu i do kogo slać Bejbi p.s. pifko se popijam, chromole diete i nie jedziemy na wesele dobrze, pedicure se zrobie u nas jutro 34 stopnie, czujecie akcje? Odpowiedz Link
annalalik Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:29 Zuzia - no jusz po meczu )) Świetnie grali Polacy. Oby jutro powtórzyli wynik Jusz nic nie musisz słać Słonko nikomu chyba A ja se kawke szczele. Mojego mezula jeszcze nie ma A mogie spytac czemu nie jechacie? Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:32 nie mamy czym... a i dobrze nam zrobi jesli poswiecimy ten weekend sobie tak niewiele mamy na to czasu... a i nasi perzyjaciele sie przeprowadzaja w sobote i chcialabym bardzo zobaczyc w niedziele ich nowy domek Odpowiedz Link
annalalik Pewnie ze tak Jagoda 24.06.05, 21:35 Poświęćcie sobie cza Mój mąż dzwonił że bedzie ok 23 dopiero I jak ja mam sie starac o dzieciątko? Mam nadzieje ze mnie kawa na nogach utrzyma... Odpowiedz Link
annalalik Pocieszam sie tym ze... 24.06.05, 21:38 .... wlasnie zbadałam szyjkę - jest jeszcze wysoko i mięciuśka wiec na starania jeszcze czas. Śluz tylko w środku - na zewnątrz juz kremowy sie robi Na bank dzis owu Odpowiedz Link
cytrusowa Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:36 to dbrze ze po meczu, bo moj sie wydzieral jak opętany. ze tez mu sie chce w ten gorąc. Jagodka - to se jutro posmakujecie moje cierpienia, te od okolo tygodnia a wiecie, ze tutaj ten upal ma caly czas byc? - tak do pocz lipca, bo tylko do wtedy jest prognoza. A to sie pomęczą, hahaha. Ja juz spakowana, znow mase rzeczy wzielam, nie wiadomo tylko po co... No i uwaga: jestem ambitna i wzielam zeszyty i ksiązke do niemca, musze nadrobic zaleglosci. Ciekawe czy mi sie zechce, hihihi. Odpowiedz Link
jedna_chwilka och jak mnie to wkurza 24.06.05, 21:39 kiedy ktos mowi - wrzuc na luz ale teraz cytrus z premedytacja ci powiem - wrzuc na luz - olej niemca Odpowiedz Link
annalalik No to sobie z Twoim M 24.06.05, 21:41 moge rece podac bo ja tez sie jak opetana darłam )) co do tempki to WARTO tylko trzeba sobie zanotowac ze byla wczesniej mierzona. No i w Polsce tez warto Odpowiedz Link
cytrusowa pytanko 24.06.05, 21:37 ania lub inne znawczynie - czy jest sens jutro mierzyc tempke? bo nie dosc, ze byloby to dwie godz wczesniej, to jeszcze stres i podniecenie wyjazdem i lotem No i pozniej w niedziele, juz w Gdansku to tez mam mierzyc? Odpowiedz Link
cytrusowa taaa 24.06.05, 21:49 a ja płynę i kibicuję M w jego pakowaniu, bo ja juz sie spakowalam, hihih. to widze, ze łykend zapowiada sie dla was emocjonująco... oh, wlasnie jestesmy po malym spięciu na temat sprezątania w domu po sobie, hehe sie facet pakuje, nic nie moze znalezc i do mnie z pretensjami - oh, kocham to. zostawilismy klucze sąsiadce, by wpadla podlac kwaitki, to wypada w miare ogarnąc,nie? ale po co. Ja jednak nigdy nie zrozumiem facetow. odpowiedzial mi, bym sama sprzątnela. Odpowiedz Link
swaihwe Re: taaa 24.06.05, 22:00 Wiesz co? U mnie było dziś z tego powodu też spięcie. Co jakiś czas przychodzi pani, która sprząta, ale mój M. nic na ten temat nie chce wiedzieć. Więc zabranie psów z domu, wpuszczenie pani itd jest zawsze na mojej głowie. Jak mnie nie ma - niema szans na przyjście pani, bo M. się nią nie zajmie. No nic- to mały ból. Ale dziś M. miał sprzątnąć. Wróciłam z pracy ok. 20.00 Upał jak cholera, ja 2 dc (wiecie jak fajnie jest w takim upale z @)i co? Owszem odkurzone, ale już na fotelach - nie.Bo po co? Reszta - kurze, kibelek, etc - nie ruszone. Więc się zabrałam za to a on z pretensją, ze przecież on posprzątał. Ech! Takie życie, chyba trza się z tym pogodzić. Odpowiedz Link
swaihwe Re: pytanko- cd 24.06.05, 21:47 Cytruś- coś mi się za szsybko kliknęło i wysłało. Otóż chciałam napisać, ż epewnie wyjdzie Ci kreska- dwie niżej jutro - bo wczesnei jest niżej, ale wiesz... Ja bym mierzyła Odpowiedz Link
swaihwe Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:31 hello, Jedna chwilko - wróciłam i się z tego bardzo cieszę i dziękuję za te wszystkie miłe słowa. Mój adres i nick to taki trudny raczej, wiem . Ale powiem Wam skąd się wziął. Swaihwe to taka indiańska maska, która była używana przez Indian NW wybrzeża USA i Kanady w czasie różnych uroczystości.A ja pisałam magisterkę o maskach indiańskich i tak mi zostało . Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:33 szszsz kurna internet przewalilam w te i we w te i nic nie znalazlam co by mi tlumaczylo haslo Odpowiedz Link
swaihwe Re: Słusznie Aniu 24.06.05, 21:38 Jej, Dziewczyny, aż się zaczerwieniłam..... Ale hopla na punkcie masek mialam. teraz już trochę mniej, bo dużo czasu zajęło mi zapominanie o archeoligii, wiec jak się już pogodziłam z tym, ż earcheologiem nei będę to trochę odeszłam od tematu. Ale prawda taka, że nadal mnie to kręci. A jakie macie Kochane plany weekendowe? Taki upał! Ha! Ania to wiemy,Cytrusia też... A reszta? Odpowiedz Link
jedna_chwilka Re: Słusznie Aniu 24.06.05, 21:42 Reszta: ja mialam jechac do Szczytan na weselicho nie jade, bo nie odebralismy autka z naprawy, ni mamy ciem dojechac Pszczola z Michem - pod namiotem Kruszynka z hasbądziem - we wkinie na Madagaskarze Atka - to ja nie wiem ale znajac jej zamilowanie do snu to tnie wlasnie komara Sabi - tanczy kubanczykowi lub go lodem oklada albo co tam jeszcze... Odpowiedz Link
jedna_chwilka a ... 24.06.05, 21:44 Jołasia ma szkołę - kuje biedaczka Baśka poszla na rynek wrocławski Tola nie wiem co? Tagnieszka - też nie wiem Nituś też coś zaplanowała - tak czy nie, czy juz pokickalam? Odpowiedz Link
swaihwe Re: a ... 24.06.05, 21:52 No właśnie. Dużo tych niewiadomych Ja powiem Wam, że to mój ostatni weekend przed urlopem więc pewnie pranko, zakupy (muszę sobie butki na deseczkę kupić), może jednak czas na kino i spacer z psami i mężem się znajdzie. No i babcię chciałabym odwiedzić. I duuużooo pracy w domu. A ma być tak ciepło... Odpowiedz Link
annalalik Ja juz sama nie wiem jak to bedzie 24.06.05, 21:43 maz mowil przez tel ze jutro rano znow musi jechac bo dzis nie skoncza pracy. No ale co mi tam - nie podaruje weekendu Odpowiedz Link
annalalik Że niby ja sie nakrecam??? 24.06.05, 21:49 nie nie nie poprostu juz sie nastawiłam ze mu najpierw zupke zgrzeje, potem kąpiel zrobie (po kapieli on sie rozbudza), potem masażyk i pukanko jakies. Znaczy Jagoda brzydko powiem ale poprostu, najnormalniej w świecie mam chcice!!!! Żadko mi sie tak bardzo czegos chce Odpowiedz Link
swaihwe Re: Że niby ja sie nakrecam??? 24.06.05, 22:17 Dobrze, dobrze Aniu Oby tak dalej. Cud-doktorek mówi.. A, już Co truć nie bedę co on mówi, ale to naprawdę świetnie, że tak się czujesz. Odpowiedz Link
zuzia36 Re: POLSKA WYGRAŁA!!!!!! 24.06.05, 21:49 uffffffff ale mi się ten mumio długo sciągał... Odpowiedz Link
zuzia36 Re: Porządeczek 24.06.05, 22:06 poszło, tylko odrazu mówie że nie wiem jakie wysłałam te zdjęcia, mam nadzieje że dobre A i Aniu prośba - przekaż dalej Odpowiedz Link
annalalik ZUZIA!!! 24.06.05, 22:07 Oleńka śliczna - a i Tobie pasuje taki brzdąc Piękne fotki. Gosiu wogóle to bardzo ładnie wyszłaś na tej foteczce - superowo Odpowiedz Link
jedna_chwilka sluchajcie, bo ja sie nie orientuje 24.06.05, 22:11 Olenka jest czyją corcią? nzaczy Gosia ja wiem ze nie twoja ale siory brata, szwagra teścia, stryjecznej wujenki? Odpowiedz Link
annalalik Re: sluchajcie, bo ja sie nie orientuje 24.06.05, 22:16 córcią koleżanki Gosinej z tego co pamiętam Odpowiedz Link
zuzia36 Re: ZUZIA!!! 24.06.05, 22:17 Oleńka faktycznie jest śliczna, co do mnie mam inne zdanie ale to jest najmniej ważne Czuje sie bardzo związana z Oleńską i jej mamą bo ona zajmowała się mną w szpitalu. Oli mama lezała wtedy z holestazą (nie wiem jak się to pisze), a ja wiadomo z czym... ale ciesze sie że chociaz coś dobrego wynikło z tego szpitala... miło wspominam pobyt w szpitalu (hihihi a codziennie tam jestem) Odpowiedz Link
zuzia36 Re: ZUZIA!!! 24.06.05, 22:21 mam jeszcze kolegę ze szpitala (też wtedy był w brzuszku). On sie rodził a ja miałąm zabieg ma na imię Kubuś i po wypłacie go odwiedzę i tez porobię zdjęcia Kuba urodził sie przez haburgera, którego moja teściowa zrobiła a tak na serio to jego mama myslała że sie przejadła i cała noc ją brzuch bolał a na drugi dzień rano wody jej odeszły Odpowiedz Link
annalalik ZUZIA!!! 24.06.05, 22:26 Ty sie nie kłóć ze mną - ślicznie wyszłaś!!! kropka! Odpowiedz Link
zuzia36 Re: ZUZIA!!! 24.06.05, 22:35 dobra niech Ci będzie !!!!!!! a jeśli chodzi o prostowanie włosów to właśnie M mi powiedział że było nawet ok.... i bądz mądry człowieku (kobieto).... Odpowiedz Link
zuzia36 Re: ZUZIA!!! 24.06.05, 22:41 ************************************************************* Odpowiedz Link
swaihwe Re: Widze ze juz Was nie ma - to ja tez spadywuje 24.06.05, 22:44 No to ja też. Papapapapa. Do jutra! Odpowiedz Link