dominika1973 09.08.05, 09:16 dziewczyny dziś zaczął mi się @ - niestety mam wrażenie, że mam za krótką tą drugą fazę co można zrobić aby ją wydłużyć? u mnie trwa 11 dni - tylko wiem, że to niestety za krótko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kask77 Re: II faza 09.08.05, 09:19 Jezeli starasz sie juz dluzszy czas-to mozliwe, ze to wina kiepskij II fazy. Skontaktuj sie z lekarzem.11 dni to moze byc zbyt krotko. Podobno suplementacja II fazy samym progestseronem nie zawsze daje dobry efekt- raczej powinno sie podstymulowac I faze, wtedy II sie poprawi. Tak twierdzi moj dr. Dlatego pogadaj ze swoim ginem. Pozdrawiam i zeycze fasolki! kask Odpowiedz Link
mimoooza Re: II faza 09.08.05, 09:30 11 dni to nie tak źle, co prawda niektórzy za dolną granicę przyjmują 12 dni, ale są i tacy, którzy mówią o minimum 10 dniach. Na własną rękę możesz łykać magnez z wit. B6 i Castagnus - ten drugi to lek ziołowy, poprawiający gospodarkę hormonalną w ogóle. Bierze się go przez 3 m- ce, można brać trakcie starań, tylko w wypadku pozytywnego testu trzeba odstawić. Suplementacja progesteronu w II fazie rzeczywiście pomaga, tylko to musisz uzgodnić z lekarzem. Ja biorę preparat progesteronowy - Duphaston od 8 miesięcy w II fazie cyklu i rzeczywiście wydłużyła mi się z 12 dni do 14. Tak czy owak, najlepiej porozmawiaj o tym z ginem Odpowiedz Link