Dodaj do ulubionych

CLO- proszę o radę!!!

11.08.05, 18:08
Hej
To mój pierwszy cykl z CLO i zauważyłam dwie rzeczy które mnie
zaniepokoiły.Zawsze miałam krótkie cykle 21-24 dni,więc prawdopodobna owu
powinna przypadać między 10-11dc,zresztą zawsze miałam wszystkie objawy już
od 8dc tj. bóle jajnika,dużo płodnego śluzu i pozytywne testy owu,nawet w
ostatnich cyklach bezowulacyjnych miałam te objawy ,a teraz mam 9dc, zero
objawów i brak śluzu i negatywny test owu.Czy CLO przesuwa owu i upośledza
wydzielanie śluzu?.Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mycha79 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 18:17
      Jest dokladnie tak jak napisałaś. Clo moze opóźnic owu a takze wysusza
      śluzówkę. Ja zawsze clo wspomagam guajazylem lub wiesiolkiem ktore zwiekszają
      ilosc sluzu. Dziwie sie natomiast ze twoj cykl na clo nie jest monitorowany.
      • ola07 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 18:27
        Mam mieć robione USG w poniedziałek (jednorazowo),CLO biorę od 3-9 dc 2x1,dziś
        będzie ostatnia tabletka,więc chyba zadzwonię i przełożę to usg na jutro,bo do
        poniedziałku nie wytrzymam.Ja też łykam wiesiołek ,ale u mnie jak widać bez
        efektów.Dzięki serdeczne za odpowiedż .Pozdrawiamsmile
        • mycha79 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 18:35
          Wydaje mi sie ze jak na pierwsze kroki z clo to dostałas sporą dawkę. Ja
          zaczynalam od 1/2x1, potem byla jedna a potem dopiero dwie. No i przez 5 dni, a
          nie przez 7. Ale w koncu co lekarz to inna metoda.
          • ola07 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 18:51
            Mnie też się tak wydaje,no ale z lekarzem kłócić sie nie będę,bo by sie zdziwił
            skąd taka mądra jestem hihi.Jeszcze raz dziękuję za radę.Pozdrawiam.
            • paula08 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 18:58
              Rzeczywiscie konska dawke clo dostalas!!! ze ten lekarz sie nie boi??? ja
              zaczelam od 1/4 tabletki*1 przez 5 dni... W ogole nie slyszalam, zeby ktos bral
              dluzej niz 5 dni...
              • mycha79 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 19:04
                paula08 napisała:

> Rzeczywiscie konska dawke clo dostalas!!! ze ten lekarz sie nie boi??? ja
                > zaczelam od 1/4 tabletki*1 przez 5 dni... W ogole nie slyszalam, zeby ktos
                bral
                >
                > dluzej niz 5 dni...

Zgadzam sie z Paulą. A co do kłócenia sie z lekarzem to masz do tego prawo. To
                w koncu twoj organizm. Proponuje isc do innego lekarza. Mam nadzieje ze chociaz
                zleci usg w 2-4 dc zeby zobaczyc czy nie zrobila sie torbielka. Ale moze nie
                bedzie takiej potrzeby i zaciążysz smile))
                • ola07 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 19:17
                  Trochę mnie dziewczyny nastraszyłyście,właśnie dzwoniłam i umówiłam się na
                  jutro na usg,zobaczymy co tam wyhodowałam.
    • wiktoria33 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 19:49
      Ola lepiej na zimne dmuchac smile
      dziewczyny mają racje - 2x1 to duzo na 1 raz
      tymbardziej ze na clo niektorzy reagują bardzo szybko i nie zawsze neistety
      dobrze
      Ja bralam 1x1 (zaczelam w 5dc) a jak poszlam w 8dc na usg to mialam juz
      wyhodowaną 35mm torbiel! W sumie wzielam tylko 3 tabletki clo.
      mam nadzieje ze u ciebie tego nie bedzie
      pozdrawiam
      • mycha79 Re: CLO- proszę o radę!!! 11.08.05, 20:03
        Ja bralam najpierw pół i nie zadziałało. Potem brałam jedną i cos sie ruszyło.
        A w nastepnym cyklu (bez clo) mialam sliczny naturalny pecherzyk. Poszłyśmy z
        ginką jeszcze krok dalej i wzielam 2x1 ale wtedy wyhodowalam torbiel. Od tamtej
        pory minely 3 mies. i robie sobie przerwe z clo do pazdziernika.
        • ola07 Re: CLO- proszę o radę!!! 12.08.05, 19:18
          Właśnie wróciłam z USG
          W prawym jajniku wyhodowałam torbiel dwukomorową 35x26mm,a w lewym mam dwa
          pęcherzyki 18,9mm i 14,5mm,czy mogę mieć nadzieję że z nich będzie owu?,dziś
          mój 10dc ,endo6,8mm,jutro wyjeżdżamy i lekarz kazał sie zgłosić dopiero w
          czwartek,lub piątek,twierdząc że mamy sie starać od jutra.A wy co o tym
          sądzicie?.
          • amber2005 Re: CLO- proszę o radę!!! 12.08.05, 22:16
            Starać się możesz bo pęcherzyki pękaja przy 20-22mm, a rosną około 1-2mm na dobę
            Ale dawka Clo rzeczywiscie gigantyczna i to przy pierwszym stymulowanym cyklu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka