Dodaj do ulubionych

szyjka - jak ocenić czy jest wysoko???

12.08.05, 21:32
Dziś po raz pierwszy sprawdziłam szyjkę macicy. Wyczułam,ale głęboko - na
długości całego palca wskazującego. Nie wiem tylko czy to oznacza, że była
wysoko czy nisko, ponieważ nie mam porównania. Aha i jak powinna być w ciąży?
Obserwuj wątek
    • fiamma75 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 12.08.05, 22:41
      Jak jest wysoko to często trudno sięgnąć.
      Jesteś po owulacji, to szyjka powinna być nisko, twarda i zamknięta. W ciąży
      zazwyczaj jest właśnie taka, choć niektóre kobitki piszą, że im się unosi od
      momentu zagnieżdżenia - ale cały czas jest twarda i zamknięta.
    • mama-marty1 mia80 13.08.05, 11:06
      u mnie jest taka sama sytuacja,szyjka jest wysoko i twarda właściwie to
      pierwszy raz ja sprawdzałam i nie wiem jaka jest"normalnie" pisze tak ponieważ
      staramy sie o dziecko i byc może mam tak zawsze,i jestem troche skołowana bo
      nie weim co o tym myśleć.Jest to u mnie 26dc a 16 mam termin @ więc czekam smile))
      A jak to jest u Ciebie??
      • mia80 Re: mia80 13.08.05, 11:10
        Moje odczucie jest podobne. Jest wysoko i twarda, dziwnie, bo powinna być nisko
        i twarda, albo wysoko i miękka. Nic z tego nie rozumiem.
    • mama-marty1 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 13.08.05, 11:46
      a może to jest to na co czekamysmile czekam na wieścismile
      • mia80 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 13.08.05, 12:56
        A masz jeszcze jakieś objawy? Ja oczywiście tak - jak co miesiąc smile
        • mama-marty1 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 13.08.05, 13:11
          nie mam rzadnych innych objawów,tylko bolący brzuch jak na @już od dwóch
          tygodni smile i tylesmileoj szybciej do wtorku niech sie wszystko wyjaśnismile
          • mia80 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 13.08.05, 20:29
            No to trzymam kciukasy! Daj znać, ja testuję dopiero za tydzień. Brzuch też
            boli mnie od owulacji, a mam tak po raz pierwszy. Być może to efekt picia
            ziółek w tym cyklu. Wolę się nie nastawiać, bo znowu będę beczeć.
            • mama-marty1 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 17.08.05, 00:09
              I jak samopoczucie??? ja mam termin @ na 16 i narazie cisza,jednak testu
              jeszcze nie robie.wiesz ale syjka mi się zmieniła jakieś 3 dni temu
              jest teraz miękko szyjka zamknięta i gdzieś z boku i troszke niżej.Nie wiem co
              to oznacza może jednak zbliża sie @ i bedzie kilka dni póżniej.A jak to wygląda
              u Ciebie??Pozdrawiam
              • mia80 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 17.08.05, 08:20
                Mi także się obnizyła, ale cały czas boli mnie podbrzusze, wczoraj było apogeum,
                może to zagnieżdżenie? U mnie okaże się w niedzielę. Ja na twoim miejscu bym nie
                wytrzymała i zrobiłabym test.
                • mama-marty1 Re: szyjka - jak ocenić czy jest wysoko??? 17.08.05, 10:05
                  być moze kupie test dzisiaj ale jeszcze nie jestem pewna,temp utrzymuje sie na
                  37,1 no nie wiem bo nie mam żadnych innych objawów,ale pewnie podkusi mnie i
                  kupie sobie a jesli go zrobie to odrazu dam znaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka