Dodaj do ulubionych

Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :)

22.08.05, 23:41
Hej dziewczyny może któraś z Was też bedzie sie starac ze szczególnością w te
dni?
Jak tak to wpisujcie się bedziemy ze soba cały ten miesiąc, wspierać się i
wymieniać swoimi zdaniami oczekując na @ która oczywiście do nas już nie
przyjdzie!!
Obserwuj wątek
    • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 08:04
      Cześć Tusia. Jestem z tobą! Oby tym razem się udało. Dziś zrobiłam badania
      hormonów. Być może znajdzie się przyczyna dla której staram się już 4 cykl. Może
      ten będzie już ostatni?
    • kalan Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 08:51
      dołączam do Was dziewczyny. Jutro zamierzam zacząć mierzyć temp., a owu
      przewiduję na 3.09.
      • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 09:00
        mia 4 cykl to krotko w porownaniu z niektorymi
        u mnie trwa 7 cykl sponatnicznych staranek
        ale we wrzesniu zbadam sie dokladnie itd bo to juz 8 bedzie
        a lekarze do tej pory kazali czekac na unormowanie po 5 latach tabletek no ale
        tyle ...
        u mnie czekam na @ powinna byc 25 a owu na pdst. zeszłych cykli tez 3-6
        wiec do dzieła
        • daxie Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 10:07
          Ja też chciałabym się dołączyć - to będzie 2 cykl starań, oby pomyślny.
          Szczególnie będziemy się starać między 4 a 7.09. Kto wie może akurat uda się w
          moje urodziny 05.09? To byłby najwspanialszy prezent.
          • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 10:21
            no ja mam 13 wiec tez licze ze moze prezencik
            skoro nie na rocznice to na urodziny jakby co jeszcze mamy imieniny meza w
            pazdzierniku moje w listopadzie a w grudniu to moze mikolaj cos przyniesie
            skoro bocki zawiodly
            • daxie Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 10:29
              ja oczywiście nie pogniewam się jeśli uda się BEZ żadnej okazji smile)))
    • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 10:37
      Ja sie dołączam smile U mnie owu wypadnie ok 2 - 4 września, zobaczymy co z tego
      będzie, to mój trzeci cykl starań.

Pozdrawiam!
      • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 11:57
        U mnie tez drugi cykl starań tempke zaczynam mierzyć też od jutra.
        Jak narazie badań żadnych nie robilam z wyj. zwyklej kontrolnej wizyty u ginka
        i cytologii(jutro wyniki,mam nadzieję,że wszystko oki).w sobote wyjeżdżamu na
        wczsy w Bieszczadytam troszke sie odstresujemy to może tez nam pomoże, tylko że
        wracamy właśnie 4.09 jak trzeba się starać, troszkę szkodasad
        A może napiszecie coś wiecej o sobie?
        Ja mam 23 latka, jestem z Lublina i jestem rok po ślubie. w tym roku czeka mnie
        obrona pracy magisterskiej ale mam nadzieję,że dzidziuś nie przeszkodzi mi w
        czasowym skończeniu studiówsmile
        • daxie Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 12:20
          Ja mam 29 lat, mąż jest 2 lata starszy, nasz staż małżeński to rok i 3
          miesiące. Drugi cykl starań, piję ziółka nr 3 z bociana. Jestem z Poznania. W
          czasie, kiedy mam największe szanse wyjeżdżamy na klika dni nad morze.
          Być może morski klimat okaże się dla nas łaskawy.
          Pozdrawiam.
          • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 12:26
            ja juz po urlopie nad morzem caly tydzien @
            na mazurach czekamy na efekty ale chyba negatywne czuje sie okropnie

13.09 koncze 24 latka , maz w maju 25 lat
            28,08 I rocznica slubu
            staranka bez wspomagaczy 7 cykl po 5 latach brania tabletek
            tzn biore luteine i pije ziolka nr.3 od 7dc pierwszy raz
            • lavia78 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 13:15
              ja pewnie jesli wogóle bedzie owu to około 10 -13 a ciekawe kiedy dostane@ bo
              mnie to juz wszystko się pokiełbasiło (ostatnio 10 lipca @ potem 1 sierpnia..i
              jak tu wyliczyć owulacje (szczególnie że od marca ciągle cos się dzieje a nawet
              i brak owulacjisad .... a wtedy bede we włoszech moze mi jednak wypadnie do 10smile
              ponoc zagraniczne klimaty sprzyjająsmile powodzenia życze i czekam na @ (bolą mnie
              piersi moze sie pojawi wczesniej to i owu bedzie we włoszechsmile ścskam i
              pozdrawiam
              lavia
              ps. bede trzymac kciuki za was (ja już się stram od lutego...eh moje hormony
              zrobiły mi niemiła niespodzianke a latka lecą...eh
              • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 13:19

Ja mam 27 lat i mój chłopak jest rok młodszy, nasze starania w tym miesiaccu
                przpadna na czas przeprowadzki więc nie wiem czy nam to pomoże, ale nie ma co,
                trzeba spróbować wink

Pozdrawiam!
                Acha, też piję zióła nr 3 smile
                • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 13:26
                  czytalam ze malenstwo lubi sie przykeic do nowego miejsca
                  • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 13:27
                    No to ja to moje maleństwo serdecznie zapraszam do nowego miejsca smile))
              • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 13:25
                witam lavia
                no napewno sie uda zobaczysz wyjazdy sluza odstresowaniu i zaplodnieniu
                ja tez sie pseudo staram od lutego bo w styczniu odstawilam tabletki

i tez czekam na @ i czuje ze juz coraz blizej i przestalo bolec

cisza przed burza
                • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 14:08
                  Ja tez słyszałam,że wyjazdy pomagaja także zobaczymy czy sprawdzi sie to w
                  naszym przypadkusmile
                  Właśnie myślałam tez o piciu tych ziółek tylko powiedzcie mi czy trzeba miec
                  zdiagnozowane co jest nie tak, czy poprostu można pić tak dla wspomagania?
                  Ja nie biore tabl od listopada ale tak do (powiedzmy,że)czewca to staraliśmy
                  sie nie trafiac na dzidzie choć wiadomo bylo , ze to nie jest sposob antykonc.
                  (po cichu mielismy jednak nadzieje ze trafimy). Na dzień dzisisjejszy staranka
                  idą pełną parą i tak myslałam jak tu im pomóc?
                  buziaki
                  • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 14:09
                    .
                  • daxie Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 14:29
                    Piję ziółka, bo wspomagają pracę jajników W poprzednim cyklu pracowały jak
                    szalone, ale niestety ziółka jeszcze nie podzaiłały tak jak trzeba, więc od
                    wczoraj rozpoczęłam "2 edycję". Pije je od 1 dnia cyklu do owu - sama
                    sobie "przepisałam" taką kurację. Myślę, że jeśli nie pomoże to na pewno nie
                    zaszkodzi.
                • mirinda74 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 14:16
                  Witam i z przyjemnością dołączam się do grona.Walczę teraz 3 miesiąc z wysoką
                  prl ,ostatni wynik to 29.75 więc jeszcze muszę zbić bo za wysoka.Mam cykle 32
                  dniowe więc na weekend 04.09 przypadają te dni.Ja wspomagam się wit.e na dobry
                  śluz wiesiołkiem.Pozdrawiam

Aniołek IX 2004
                  • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 16:52
                    Mam nadzieję,że walka będzie owocna!!
                    Trzymam kciuki za nas wszystkiesmile
                    • aurora78 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 23.08.05, 22:23
                      Witam i również z miłą chęcią się przyłączam.
                      Owu wypada mi między 4-6.09. Będzie to mój 1 cykl starań.
                      Czuję ,że ten wrzesień będzie bardzo owocny!!!
                      Pozdrawiam

Mama Kamilki 25.01.1998 i Aniołka 03.2005
                      • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 24.08.05, 08:05
                        Moja owu przypada w naszą pierwszą rocznicę slubu i moje 25 urodziny. Oj będzie
                        się działo!
    • mia80 LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 08:28
      tusia.gru - 2 cykl
      mia80 - 4 cykl
      kalan
      ktat - 7 cykl
      daxie - 2 cykl
      xixx - 3 cykl
      lavia78
      mirinda74 - 3 cykl
      aurora78 - 1 cykl
      • ktat Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 08:37
        brawo
        bardzo fajniutko zrobione

jejus ja tu najdluzej sad
        • mia80 Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 09:00
          Ktat - ty najdłużej, więc dostajesz pierwszeństwo do zaciążenia smile
      • kalan Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 09:21
        Drugi cykl - to odnośnie listy smile)
        • ktat Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 09:29
          a to na tej liscie 1 u mnie wink
          a tak to jestem na forum 7 cykli
          a dziekuje starszym sie ustepuje hihihi

ale najlepiej bedzie jak nam sie szybko wszystkim uda
          • xixx Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 09:55
            No z tym pierwszenstwem to może wszytskie jej miejmy?wink Chcialabym, żeby w tym
            miesiącu się już udało...
          • ivonn3 Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 10:25
            i ja sie dołączam - zakładam owu ok. 8.09
            Niestety chyba teraz ja mam najdłuższy staż - 8 cykl starań sad
            • mia80 Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 12:01
              Z tym pierwszeństwem oczywiście żartowałam, ja też chcę w tym cyklu wink
              • xixx Re: LISTA STARAJACYCH SIĘ W POŁOWIE WRZEŚNIA 24.08.05, 12:10
                wiem wiem wink
    • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 24.08.05, 12:12
      wiem wiem
      ja nawet tak nie chce kazdej z nas sie nalezy

jejus czuje ze @ nadciaga
      jajniki raz bola raz nie a teraz jakies mdlosci (tak mam na 2 godz.przed) oby
      nie bo dzis ide na piwko a z @ nie bałdzo

uda sie we wrzesniu a jak nie to w nastepnym cyklu
      • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 24.08.05, 12:23
        Ja mam ostatni dzwonek podobnie jak Ivonne. Firma, w której pracuję sypie się i
        pewnie będą chcieli mnie zwolnić. Tak więc czasu mam niewiele.
      • mirinda74 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 24.08.05, 12:48
        Hej.Pozdrowionka mimo ulewy która męczy na Śląsku.U mnie też ostatni dzwonek w
        pracy bo chcą mnie przenieść do siedziby firmy a ja tak bardzo nie chcę!Więc do
        dzieła dziewczynysmile
        • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 24.08.05, 13:38
          Bardzo fajny pomysl z tą listą!! smile
          mirinda u ciebie pada a u nas w lublinie piekna pogoda, az humor lepszysmile Mam
          tylko nadzieje, ze od niedzieli bedzie tak ładniutko w bieszczadach, aby tylko
          nie padało, a bedzie oki.
    • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:16
      Dziewczynki zostal nam jeszcze tydzień przygotowań, zdrowej dietki a potem
      starania na maxa i czekanie na rezultatsmile
      • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:30
        Właśnie, lecę do sklepu po warzywka i owoce, a potem do apteki po Guayazyl smile
        • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:33
          jest ochydny w smaku! Nieprzstrasz sie wink Tez go pije, za kazdym razem mam
          gotowy kawalek czegos do zagryzienia bo inaczej nie idzie wytrzymac.wink
          • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:41
            Wiem, wiem, już to przerabiałam, ale czego się nie robi w desperacji smile
            Strasznie się boję pobierania krwi - to mój uraz z dzieciństwa - dużo mnie
            kłuli, a teraz (aż nie mogę w to uwierzyć) sama z własnej, nieprzymuszonej woli
            poleciałam na badanko. Taka jestem zdesperowana!
        • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:40
          mia a po co jest ten Guayazyl i ile kosztuje? Może ja tez zakupie?
          • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:42
            To syrop na kaszel, ale działa też bardzo dobrze na śluzik
            • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:42
              Koszt ok. 6 zł
              • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:47
                Jakie badania robisz? Ja w drugiej fazie cyklu mam zalecone badanie grupy
                krwi , progesteron CMU i HCV, te dwa ostatnie skróty nic mi nie móią, tzn.
                jeden z nich to wirusowe zapalenie watroby typu C ale nie wiem który a drugi,
                jakaś jeszcze choroba. Jak na razie inne badania mam bardzo ok, toxo, różyczka,
                cykle ok, owu jest itp. Na innym wątku zadałam pytanie o częstotliwość kochania
                się, ale nie mam odp, myślę że tu może być pies pogrzebany, po rozmowie z
                ginem, kochanie się codziennie od @ to chyba za często, jak myślicie?
                • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:52
                  moja kolezanka kochala sie co 2 dni 11 miesiecy i nic i wreszcie zaczeli w
                  ostatnim cyklu codziennie masz pewnosc ze nie ominiesz i byl ten wlasciwy strzal
                  mala ma 3 lata
                • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:53
                  Na własną rękę zrobiłam prolaktynę, progesteron, LH i FSH. 7 dni po owu
                  powtórzę jeszcze progesteron. Na razie tyle.
                  A co do częstotliwości przytulanka. Uważam, że co dwa dni jest ok. Lepiej zbyt
                  często niż za rzadko. A przed owu zastosuj się do wskazówek lekarza, mi też o
                  tym wspominał, że wskazana jest kilkudniowa abstynencja.
                • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:59
                  Kurcze z ta czestotliwoscia to tez slyszalam wiele wersji,ale toze codziennie
                  to raczej prawde ze za czesto. Plemniczki musza sie odnawiać, ja slyszalam o
                  wersji 3 dni wstrzemięźliwości przed, a w okresie plodnym co 2 dni.
                  Ja sama nie stosowalam jak narazie żadnej metody wiec sama nie moge potwierdzic
                  ani zaprzeczyc smile
              • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:49
                hejka
                ja tez sobie go kupie chyba a nie lepszy olej z wiesiolka czy jakos ??

ja czekam na @ bedzie dzis kolo 19 pewnie ale wogole nic nie czuje jakby to byl
                4dc a nie 24
                • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:54
                  Guayazl jest dużo tańszy, a podobno daje te same efekty. A może za wczesnie
                  planujesz zakupy? Myślę, że mogą ci już nie być potrzebne. Daj znać.
                • xixx Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:56
                  Ja biore olej z wiesiołka i syrop.

Co do częstotliwości, pogubiłam sie już, znowuz moj gin mówił, ze plemniki po
                  jednym dniu maja duzo mniejszą sznsę na regenerację i jak sie zrobi przerwę
                  przed owu, to one sie zdążą znowu naprodukować, nasienie męskie jak sie bada ,
                  to zawsze po 5 dniach bez seksu, żeby plemniki były w pełni sprawne. My w
                  zeszłym miesiącu kochaliśmy sie codziennie a jednak w ciąży nie jestem sad
                  Badania jak na arzie ok, ykle regularne, owu jest więc myślałam , że może tu
                  leży przyczyna...juz sama nie wiem...
    • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 25.08.05, 14:56
      od owu non stop bolaly piersi teraz kilka dni brzuch pobolewal a teraz nic
      czasem sie w glowie zakreci i takie cykle powinny byc zawsze..... wink

nie na bank przyjdzie ja to wiem i juz ....
      wiec sie przyda
    • ktat moze za bardzo myslalas 25.08.05, 14:58
      mi tak lekarz powiedziala ze mam blokade i juz
      wszyscy chca nakrecaja sie w rodzinie i ja i maz i mam sobie odpuscic ale
      niestety nie powiedziala jak....
      • mia80 Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:00
        Zgadzam się, mój lekarz też powiedział, że wszystko zaczyna się w głowie. I jest
        w stanie mi pomóc, jeśli się wyluzuję. Ah, łatwo powiedzieć...
      • tusia.gru Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:04
        Każdy każe sobie odpuścić tylko jak to zobić? Myśle,że każda z nas dojrzeje do
        tego na swój sposób. A z reszta to jest wątek na ktorym są osoby po raz ostatni
        na tym forum ...w polowie wrzesnia wszystkie sie przenosimy na innesmile !!!
        • mia80 Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:07
          Pewnie - będziemy mieć bliźniaki - chodzi mi oczywiście o znak zodiaku, chyba,
          że któraś z was by chciała dwa bąble za jednym zamachem
          • xixx Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:08
            Ja wole jednak jedno maleństwo wink Choc jak będą bliźniaki to nie będę
            płakała smile
            • ktat Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:13
              hihihi
              i bedziemy opisywac jak kopie itd
              ale fajniusko bedzie

tez sie nie obraze na 2 ale jednak na poczatek wolalabym jedno
            • daxie Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:14
              Mojej znajomej po 2 poronieniach los "wynagrodził" i urodziła trojaczki! Mnie
              wystaczy jedno.
              • mia80 Re: moze za bardzo myslalas 25.08.05, 15:16
                Dwoje to szok, ale troje to już bankructwo!!!
                • aurora78 Re:syrop na lepszy śluz 25.08.05, 21:57
                  Dziewczyny napiszcie coś więcej o tych preparatach na śluz. Gdzie kupić i czy
                  trzeba mieć receptę? Ja mam ten śluzik podczas owu taki mętnawy,więc warto coś
                  wypróbować. Owu mam napewno,nawet czuję kiedy,no i tempka też ok.
                  • mirinda74 Re:syrop na lepszy śluz 26.08.05, 10:50
                    Cześć.Też się przygotowywuję do działanka.Ja biorę od 3dc wiesiołek 2xdziennie
                    po 2 tabletki,a od 10dc do 14dc popijam syropek guajazyl,biorę też wit.E +cynk.
                    Więc czekamy na efekty,a jak by były bliźniaki też bym się nie pogniewała wink

Aniołek IX 2004
                    • ktat Re:syrop na lepszy śluz 26.08.05, 10:57
                      hej
                      ja zaczne pic syropek jednak bedzie potrzebny

ale naszlo mnie wczoraj kilka godzin po przyjsciu @
                      ze chyba z nami cos nie tak ze chyba jestesmy bezplodni bo 7 cykli i nic
                      az lzy mi pociekly pierwszy raz tak sie stalo
                      maz powiedzial ze jak trzeba bedzie to sie zbadamy
                      • mirinda74 Re:syrop na lepszy śluz 26.08.05, 11:19
                        Ależ moja Kochaniutka głowa do góry!napewno będzie dobrze!Nie załamuj się ,wiem
                        że przeżywasz trudne chwile ja też tak reagowałam i to nie raz,ale pomyśl nowy
                        cykl i nowa nadzieja!Pozdrawiam.Ja jestem po ślubie 5 lat i dalej się staramy
                      • mia80 Ktat 26.08.05, 11:20
                        Ja też cały dzień chodziłam jak struta, gdy dostałam @, płakałam, z nikim nie
                        chciało mi się gadać, nawet z mężem. Też myslałam, że coś jest nie tak i
                        rzeczywiście jest. Mam podwyższoną prolaktynę.Robiłaś wszystkie badania?
                        • ktat kochaniutkie jestescie 26.08.05, 12:03
                          i znow sie zmutno zrobilo moja psiapsiulka powiedziala ze mnie wzielo w trakcie
                          @ nic nie boli to mam dołek

wiem ze to krotko ale ja sie zaczelam bac
                          w czerwcu bylam u gina chcialam zrobic badania pwiedziala ze nie ma pospiechu i
                          mam wybrac luteine i czekac
                          poszlam w lipcu do zaufanej rodzinnej tez kaze czekac
                          no ale ile

robila jakies pdst po odstawieniu na krzepliwosc itd mialam za duzo bialych
                          krwinek ale to wina przemeczenia
                          i kazaly czekac ze mam sie regulowac po 5 latach tab.
                          ja sie boje bo w 05-08 2003 moj maz wzial 3 chemie i sie boje choc lekarze
                          mowia ze po pol roku wszystko wraca do normy
                          szczerze wolalabym wine miec po swojej stronie

widzicie popadlam wczoraj w jakas paranoje pierwszy raz w zyciu
                          • mia80 Re: kochaniutkie jestescie 26.08.05, 12:43
                            Na płatne badania nie potrzebujesz skierowania. Normy możesz porównać sama.
                            Oczywiście lepiej jeśli sprawdziłby wyniki gin, ale ja wolałam wziąć sprawy w
                            swoje ręce. Wiem, że 4 cykl to nie katastrofa, ale jeśli mam jakiś problem, to
                            wolę o nim wiedzieć już i już zacząć go leczyc, anie dopiero za rok tak jak
                            mówią lekarze. Nie chcę tracić aż roku na domnimywanie "a może się uda"
    • tusia.gru do zobaczenia za tydzień :) 27.08.05, 23:05
      dziewczyny wyjeżdżam jutro z samiutkiego rana w Bieszczady także nie bedzie
      mnie tu przez tydzieńsmile
      sprawujcie się grzecznie i dzielnie walczcie w przyszly weekend, bede trzymala
      za nas kciuki, a wy tzrymajcie za ładną pogodę!
      Do zobaczenia w poniedzialek
      papapapa
      smile
      • mia80 Re: do zobaczenia za tydzień :) 28.08.05, 10:30
        Wypoczywaj i relaksuj się - to w połączeniu z innym klimatem przynosi podobno
        świetne efekty
        • tusia.gru Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 09:46
          Już jestem.
          Szkoda,że ten tydzień tak szybko miną sad
          A co u was słychać? Jak starania, w toku?
          pozdrawiam
          • ktat Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 10:38
            hejka
            u mnie tempka wzrosla brak bolu jajnika zniknely wczoraj to chyba juz po owu
            staranka byly nie wierze w cud ale czekam
            trzymam kciuki
            • tusia.gru Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 14:03
              Ja na wczasach nie mierzyłam(leniuch), a dziś mialam 36,6 wiec jezcze chyba nie
              bylo wzrostu bo w poprzednim miesiacu to byla moja niska temp.
              Zobaczymy...
              Starania w toku, jesli sie nie uda w tym miesiącu to przyszły z testami owu bo
              nie mam bólu owulacyjnego i nie potrafie dokladnie okreslic TEGO dnia smile a moze
              mam tylko mysle,że to jelitka?smile
              trzymam kciuki za nas wszystkie...
              aha wczoraj jeszcze zauwazylam troszke płodnego sluziku wiec chyba czas
              najwyższy...

smile
              • kalan Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 15:42
                Ja natomiast martwię się moją temperaturą, niby najpierw 36.5, później 36.35
                (gdzie oceniłam owu. - tak mi się wydaje), a teraz 36.6 i ani trochę więcej a
                już 18 dc. Coś mi się to nie podoba. Zaczynam się martwić (w poprzednim cyklu
                wzrosła mi najwyżej do 36.85 i po tym zaczęła spadać na @). Co o tym myśleć?
                • tusia.gru Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 15:45
                  kalan a rozpisz wszystke temp co do dnia. To pomyslimy razem
                  smile
                  • kalan Re: do zobaczenia za tydzień :) 05.09.05, 16:05
                    1,2,3,4,5,
                    6 - 36.5
                    7 - 36.5
                    8 - 36.5
                    9 - brak pom.
                    10 - 36.4
                    11 - 36.5
                    12 - 36.4
                    13 - 36.35
                    14 - 36.6
                    15 - 36.5
                    16 - 36.5
                    17 - brak pom.
                    18 - 36.6 (to dziś)
                    Cykle zazwyczaj 29 dniowe. Temp. mierzę o godz 7.00 (ostatnie dni 6.25, ale to
                    chyba nie ma wpływu - podobno może być pół godziny różnicy) W zeszłym cyklu
                    mierzyłam od połowy i miałam tak od 36.6 wzrost do 36.85 i przed samym okresem
                    spadek do 36.6. Mierzę w pochwie termometrem owulacyjnym (z rozszerzoną skalą,
                    rtęciowym), zawsze 3 min. I co ty na to?
                    • mia80 Kalan 05.09.05, 16:15
                      Spójrz na mój wykresik - mam podobnie. W 12 dc plamiłam, więc uznałam to za
                      objaw owu, ale co dziwne tempka nie wzrosła znacznie, a owulacje zawsze miałam
                      pomiędzy 18-20 dc. Nie wiem co to może oznaczać. Zaczynam się martwić.
                      • kalan Re: Kalan 05.09.05, 16:26
                        Teoretycznie początkową fazę (tak do 14 - 15 dnia mamy podobną). Ja za owu
                        uznałam podobnie jak ty 12-13 dzień (miałam nieznaczny ból brzucha i niewielkie
                        ilości śluzu - ciężko zauważalnego z powodu staranek). Temperatura podobnie jak
                        tobie trochę mi spadła, ale dzisiaj się wzniosła. Zauważyłam, że mamy te same
                        daty początku cyklu (ja dostałam @ 19 - mała różnica) także możemy się dzielić
                        spostrzeżeniami. Zmierz temperaturę jutro rano i napisz jak to wygląda. Npisz
                        ilo dniowe masz cykle i jak mierzysz temp.
                        • mia80 Re: Kalan 05.09.05, 16:29
                          Cykle 31-32 dniowe, owu zazwyczaj pomiędzy 18-20 dc, i nigdy przedtem nie miałam
                          plamień w środku cyklu. Tempkę mierzę codziennie rano "dowcipnie" smile
                      • tusia.gru Re: Kalan 05.09.05, 16:27
                        kalan powiem ci szczerze , ze sama nie wiem bo dopiero sie wkopuje w tajemnice
                        nprsmile

moze poprostu Ci sie okres przedluży i skok bedziesz miala poźniej?
                      • kalan Re: Kalan 05.09.05, 16:30
                        ale patrząc na twój wykres z poprzedniego miesiąca, to wychodzi na to, że nie
                        miałaś jeszcze owu.
                        • mia80 Re: Kalan 05.09.05, 16:32
                          No właśnie, ale to plamienie i śluz wygląda mi podejrzanie. Może przez stres
                          wszystko mi się poprzestawiało, bo tak jak wczesniej pisałam straciłam pracę.
                          • kalan Re: Kalan 05.09.05, 16:35
                            Oj stres może zrobić swoje. Moja koleżanka, która się rozwodzi sad miała jeden
                            cykl 40 dniowy, a zaraz potem 20 dniowy. Miesz nadal temp. i się nie denerwuj (
                            ja poprzedniego miesiąca miałam streski i okres wydłużył mi się o 2 dni), a
                            utrata pracy nie należy do relaksujących spraw. Nie martw się, jeszcze wszystko
                            się ułoży. Teraz masz więcej czasu dla siebie smile
                        • tusia.gru Re: Kalan 05.09.05, 16:32
                          no właśnie poprzednio skok temp byl 20dc to i teraz tez jeszcze musisz troszke
                          poczekacsmile
                          • mia80 Re: Kalan 05.09.05, 16:34
                            To skąd to plamienie? Co ze mną nie tak?
                            • mia80 Umówiłam się do gina 05.09.05, 16:35
                              umówiłam się do gina na monitoring. Jak wrócę napiszę wam co i jak.
                              • kalan Re: Umówiłam się do gina 05.09.05, 16:37
                                Jeśli chodzi o plamienia - nigdy ich nie miałam to ciężko jest mi coś
                                powiedzieć. Myślę, że lekarz Ci pomoże. Napisz po wizycie, co on na to.
                              • tusia.gru Re: Umówiłam się do gina 05.09.05, 16:40
                                czekamy
                          • tusia.gru Re: Kalan 05.09.05, 16:37
                            My Kalan jestesmy na tym samym etapie tez mam 29 dniowe cykle ale jestem dzień
                            za tobasmile
                            Wiec pod koniec ty pierwsza testowac bedzieszsmile
                            • kalan Re: Kalan 05.09.05, 16:41
                              Jakoś się nie nastawiam w tym mies. Czuję się zwyczajnie (trochę kręciło mi się
                              w głowie, ale to może z nadmiaru kawy - kupiłam młynek ręczny i teraz mielę i
                              mielę, piję i piję - choć raz musiałam się aż chwycić krzesła). Ale to takie
                              bzdurki.
                              • tusia.gru Re: Kalan 05.09.05, 16:45
                                ja to nie wiem wg moich obliczen to wczoraj/dzis powinnam miec owu. Jak narazie
                                to jestem zielona w sprawach wyliczenia(2 cykl obserwcji) jak sie nie powiedzie
                                tym razem to nast miesiac z testami owusmile
                                • kalan Re: Kalan 05.09.05, 16:50
                                  No właśnie - ja też mierzę temp. drugi cykl, ale widzisz obliczenia co innego,
                                  a temp co innego. Powloli głupieję. Zaczynam mieć coraz większy mętlik. Ja
                                  uważam stranka w tym cyklu za zakończone, a tu dopiero zaczynasz i bądź tu
                                  mądry.
    • tusia.gru Obliczenia 05.09.05, 20:50
      Ja jak narazie moge odniesc sie tylko do jednego cyklu i miesiąc temu skok temp
      mialam 18dc czyli owu na 2-3 dni wczesnej. I tak tez założyłam w tym miesiącu
      owu w dniach 15-18dc czyli 4-6.09. A u ciebie Kalan jak było? I dlaczego
      piszesz, że już koniec staranek?
      • kalan Re: Obliczenia 05.09.05, 21:54
        W ostatnim cyklu 21 dnia (bo od tego zaczęłam mierzyć w poprzednim cyklu)
        temperatura tylko rosła, co pół stopnia co dwa dni. 21 dnia miałam 36.65, także
        dzisiaj mając 36.6 czekam już tylko na wzrost (zwłaszcza,że to mój 18 dc), a
        najniższą temperaturę mam już za sobą (w 13 dniu 36.35, a 14 - 36.6, uważam to
        za skok). Nie sądzę, bym zanotowała niższą. Ale cóż, to dopiero drugi cykl
        obserwacji (nawet niecały). Jak Ty to wyliczasz i co sądzisz o moich
        obserwacjach?
        • mia80 Witam po wiezycie u gina 06.09.05, 09:59
          Okazało się wczoraj, że mój pęcherzyk ma piękne rozmiary - 20 mm i lada chwila
          pęknie, więc szybciutko jak wróciłam do domu - kupiłam mężowi twarożek wink i
          rozpoczęliśmy intensywne staranka. Oczywiście były też przedwczoraj, więc może
          się uda.
          Zdziwiło mnie to, że to już, bo testy owu nie pokazały mi kreski. Tak więc - w
          poprzednich miesiącach myliłam się przez nie! i dlatego nic nie wychodziło.
          A plamienie mogło być spowodowane stresem, burzą hormonów - wszystkim po trochu.
          • kalan Re: Witam po wiezycie u gina 06.09.05, 16:16
            Więc było (raczej jest) tak jak przypuszczałaś.
            Życzę owocnej jesieni smile
    • althea35 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 06.09.05, 16:26
      Ja tez staralam sie w tym terminie! Czyli juz po starniach... Dzisiaj boli mnie
      brzuch... wiec to chyba dzisiaj mam owulacje. Za 2 tygodnie zosbaczymy...
      • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 06.09.05, 16:31
        ja tez juz czekam na @ oby zabladzila
        a prezent sie uda....
        trzymam za nas kciuki
        • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 06.09.05, 17:16
          mia80 mam nadzieje ze tym razem ci sie uda!smile
          my na dzien dzisiejszy zakonczylismy starania. Z rana nadal temp mi sie nie
          podniosła wiec chyba dobrze wycelowaliśmy, oby jutro juz się podniosła bo
          wszystko byłoby za wczesniesmile
          Teraz juz wszystko zależy od szczęścia my zrobiłyśmy co w Naszej mocy i teraz
          czekamy... aż pojawią sie niektorym jakies pierwsze objawy....
          • mia80 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 06.09.05, 19:41
            Tusia - my też już po. I też jutro powinna mi się ponieść tempka. Mam nadzieję,
            że już za dwa tygodnie będziemy sobie gratulować.
            Mam nadzieję że się uda. to mój ostatni cyjkl starań. Za dwa tygodnie już będę
            bez pracy. Ciekawe czy jesli po ustaniu umowy przyniosłabym zaświadczenie o
            ciązy przywrócą mnie do pracy. Ach, wszystko mi jedno - ważne jest tylko abyśmy
            wreszcie doczekali się maluszka.
            • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 07.09.05, 22:16
              Hej dziewczyny!
              Niestety dziś nie podniosła mi sie temperatura tak jak przewidywałam , nadal
              36,6.... czyli coś inaczej niz poprzedniosad mam tylko nadzieje ze to kwestia
              jednego dnia....!!! a jutro juz bedzie wyzej
              Troche denerwuje mnie to ciągłe czekanie , nie mam tyle cierpliwości !!! Kto to
              wymyslił aby tyle czekac, powinno byc wszystko na zawołanie i juz..... ale mi
              sie marzy co? hihihiihi
              A jaktam wasze wykresy temp. albo inne obserwcje, wiem ze to jeszcze wczesnie
              ale ja jakos nie czuje sie inaczej, i jeszcze ten brak skoku temp....
      • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 07.09.05, 22:25

• tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 07.09.05, 22:30
          Sorki za pusty coś mi sie kliknęło niepotrzebniesmile
          • aurora78 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 07.09.05, 22:49
            Witam wszystkich,
            dawno tu nie byłam,bo w dzień praca,a w nocy jeszcze więcej pracy nad
            dzidziusiem (oczywiście bardziej przyjemnej). Owu czułam wyrażnie 02,09,więc
            było intensywne przytulanko,póżniej poprawiliśmy 04,09 i od wczoraj czuje swoje
            piersi,czyli lekko bolą i ciągną. Jak myślicie,czy jest możliwe,żeby tak szybko
            były pierwsze objawy? Jestem już mamą,ale to było prawie 8 lat temu więc nie
            pamiętam,a ostatniej ciąży wolę sobię nie przypominać,a zwłaszcza porównywać.

Pozdrawiam i życzę sukcesów w "pracy"
            • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 08.09.05, 09:16
              u mnie owu wyrazna z bolu (bo po ziolach brak sluzu tylko wewnatrz ale to
              podobno ok) w piatek sobote 9,10dc a dzis 15 i nic
              wiec pewnie bedzie 9 cykl tylko juz bez staran
              • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 09.09.05, 20:15
                Hej.
                A u mnie sytuacja na dzień dzisiejszy przedstawia sie nastepujaco.... od
                wczoraj wzrost temp na 36,85 a poza tym nic nie czuje i nic dziwnego,
                odbiegajacego od normy sie nie dzieje smile
                Powoli nabieram przekonania ze jednak nam nie wyszlo w tym miesiacu, a z reszta
                mam małego doła i wszystko jest beeeeee ....
          • xixx Dwie kreski 11.09.05, 18:48
            Mam dwie kreski, @ ma byc w piatek i owu chyba byla wczesniej niz mi sie
            wydawalo, w kazdym razie dzis na tescie z allegro 2 kreski (taki jak od ewy)
            jednak mam dystans bo dwa miesiace temu mialam ciaze biochemiczna wiec zaczne
            sie cieszyc za ok 2 tyg, teraz spokojnie poczekam. Z obajawow mam czeste
            siusianie i wyrazne pobolewanie w dole brzucha. No i smak na czekolade - nutelle
            do wszystkiego.

>Pozdrawiam!
            • althea35 Gratulacje!! 11.09.05, 19:38
              Gratuluje dwuch kreseczek! Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze! Powodzenia!
              U mnie testowanie dopiera za okolo tydzien...
            • tusia.gru Re: Dwie kreski 11.09.05, 22:22
              G R A T U L U J E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              NO I JEST PIERWSZA, TO DOBRY ZNAK smile
              SPOKOJNYCH 9CIU MIESIĘCY I DAWAJ ZNAK CO I JAK
              ALE SUPER smile
    • kalan Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 09.09.05, 21:28
      Ja natomiast nigdy jeszcze nie miałam takiej temperatury - 36.9 (w ostatnim
      cyklu w tym smaym dniu miałam 36,65 - jakoś tak). Jednakże się nie łudzę, mam w
      dalszym ciągu mętlik informacji, za tydzień @.....
      • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 10.09.05, 14:46
        kalan bedzie dobrzesmile
        Jak nie teraz to za miesiąc, bedziemy razemsmile glowa do góry
        U mnie chyba tez nic z tego bo ostatnio (2 dni) mam biegunkę, zatrułam sie czy
        co..? Ale gdybym byla w ciąży to chyba niemożliwe bo w ciąży so zaparcia a nie
        biegunka...sama nie wiem czy tak jest pewnie zaraz napisze to pytane na
        forum...
        a z temperaturami to róznie bywa ty moze masz nizsze ode mnie niższe temp , ja
        mam 36,6..wiec wyzsze to musza byc juz w okol 36,9 aby byla widoczna roznica..
        dobrze bedzie, lece pytac sie o ta biegunke...smile
        smile
        • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 10.09.05, 22:10
          Z ta biegunka too nie tak ja myslalam, dziewczyny w ciąży mówiły ze na poczatku
          tez mialy i to nie małą...
          jednak coś czuje ze to jeszcze nie czas, dzis zaczely mnie bolec cycuchy, ale
          zawsze bola mnie tydzien przed @ wiec i teraz tak jest, brzuch mnie tez jakos
          tak pobolewa od czasu do czasu... a co u was bo jakos niewiele nas tu
          zostało...?
          • althea35 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 10.09.05, 23:27
            U mnie owu 6.09 - staralismy sie intensywnie! No i jestem dobrej mysli...
            Czasami pobolewa mnie bardzo lekko dol brzucha i i czasami czuje takie
            ciagniecie w piersiach. Troche chyba za wczesnie na objawy... ale moze to to!
            • kalan Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 11.09.05, 10:40
              Ja natomiast mam wrazenie balonowatego brzucha, ale to wynik zbytniego apetytu -
              ostatnio dostałam od siostry całe ogromne opakowanie czekoladek Lindt - jadłam
              je dwa tygodnie, ale czuję, że zrobiłay sowje- oj te słodkie grzeszki
              spowodują, że będę miała brzuszek, ale niestety nie ciążowy, ale tłusty smile))
              • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 11.09.05, 13:24
                Ja też ciągle coś podjadam i już mi sie robi brzuszek, szkoda tylko ze nie
                ciążowy smile) smile). A z moich objawów tez nic zaskakującego, jedyne to ze beczę na
                każdym choć troszkę smutnym filmie.. wcześniej tak nie miałam więc może
                hormony..?
                • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 12.09.05, 09:03
                  u mnie 19dc
                  wiec jakies 9 dni po owu
                  ale nie szukam objawow bo zawsze sie znajda
                  tempki nie mierze
                  i czuje ze 8 cykl stracony i juz nie mam sil na kolejny
                  • kalan Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 12.09.05, 16:05
                    Mi chyba pozostaje trzymać kciuki za Was, dziś spadła mi temp. o 0,1 - także
                    chyba już mogę zdać ten cykl na straty, zobaczymy jeszcze jutro....
                    • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 13.09.05, 17:45
                      ktat
                      nie podłamuj się bedzie dobrze!!!smile wiem, ze przychodza raz dni radości, a raz
                      doła ale w końcu uda nam sie wszystkim!
                      kalan
                      u mnie dzis tez temp 36,8 a byla 36,9 zobaczymy tez co bedzie jutro, moge tylko
                      sobie wytłumaczyc ze tą noc naprawde ciezko mi sie spało i obecnie jestem
                      strasznie zmęczona...
                      Zobaczycie dziewczyny co by sie nie działo trzeba wierzyć że dobrze będzie.. ja
                      mam dziś dzień śpiący bardzo ale jakoś taki optymistyczny choc czuje, że i w
                      tym miesiącu nie wyszło, ale mam już plany na następny: muszę zrobić p/c
                      różyczki bo zbieram się i zbieram... i następny cykl planuje juz z testami, wy
                      tez sobie cos zaplanujcie i zobaczycie jak jest lepiej.. smile choc jak pojawi sie
                      @ to troszkę smutku bedzie napewnosmile
                      • ktat Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 14.09.05, 14:20
                        witajcie ja pisalam 12,09 ze stracony i normalnie mialam racje bo dostalam
                        chwile po tym @ czyli 18dni cykl trwal ateraz kolejny 9....
    • althea35 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 14.09.05, 14:26
      Hej dziewczyny!
      Ale mi sie chce spac... moglabym spac na stojaco. Ciekawe czy to wina pogody,
      czy moze malego lokatora? Juz za pare dni testowanko i sie wyjasni mam
      nadzieje. A dzisiaj bylam na cytologii.
      A co u was??
      • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 14.09.05, 17:50
        ktat przykro mi, że przyszła ta wredna @ !!! Ale jakoś krótki cykl miałaś!?
        Odpowiem ci w poniedziałek dopiero na 100% czy będziemy walczyć razem dalej, na
        dzień dzisiejszy wydaje mi się, że na 90% tak więc do zobaczenia na następnym
        wątku...
        althea35
        ja też jestem cały czas zmęczona ale przez pracę, wracam do domu i tu tez jest
        kupa roboty więc kłade sie dopiero do spania i to zwykle koło 24 sad
        A jeśli chodzi o moją temp która ostatnio spadła, to dziś podniosła się aż do
        37,05 więc jeszcze nie zaczęła spadać... ale to i tak nie czas na spadanie
        (jeszcze 4 dni)
        pozdrawiam was i odzywajcie się

smile
        • kalan Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 14.09.05, 20:18
          Ja już muszę robić plany na kolejny cykl. Temp. soadła mi na łeb na szyje do
          36.5 - wczoraj i 36.65 dzisiaj, także jutro mogę się spodziewać mojej
          comiesięcznej koleżanki. Trzymama kciuki za Ciebie Tusiu...
          • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 14.09.05, 23:20
            oj kalan trzymaj i to mocno bo chyba nic z tego, dzis pobolewał mnie brzuszek
            jak na @, z reszta wieczór miałam pełen nieprzyjemnych nowości, juz zaczęło się
            wszystko układac a tu znowu BACH i spadają kolejne problemy, mój T to juz
            pewnie posiwieje do końca cały... i jeszcze ten dzidzius nie przychodzi sad
            dziś ja mam dzień smutasów sad
            • althea35 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 17.09.05, 12:20
              Tusia, glowa do gory! Wszystko sie pouklada, zobaczysz! I dzidzia przyjdzie w
              swoim czasi i nne sprawy sie wyjasnia!
              Usciski!
    • althea35 :(( 17.09.05, 11:11
      U mnie 28 dc i jedna smutna kreska na tescie.
      Ale mimo tego ciagle mam przeczucie, ze sie udalo i ze test byl za wczesnie
      zrobiony i dlatego nie ma drugiej kreski. Wiec czekam jeszcze pare dni i
      powtarzam... jesli @ wczesniej nie przyjdzie.
      Aco u was? Ktoras juz testowala?
      Pozdrawiam i zycze powodzenia!
      • mia80 Re: :(( 17.09.05, 13:20
        U mnie dziś 29 dc przy 31-32-dniowych cyklach. I znów - tak jak w zeszłym
        miesiącu bladziutka kreska na Quicku. Nie wierzę jednak, że mi się udało, w tym
        miesiącu miałam ogromny stres, nie mam żadnych objawów, no i poprzedni miesiąc
        mnie wiele nauczył. Nie chcę znów wylewać łez. Blada kreska to żadna kreska.
    • mia80 LISTA - CO U WAS? 17.09.05, 13:28
      tusia.gru - 2 cykl - czekamy na info
      mia80 - 4 cykl - testowanie 21.09.
      kalan - czekamy na info
      ktat - 7 cykl - nowe starania w październiku
      daxie - 2 cykl - czekamy na info
      xixx - 3 cykl - zaciążona - GRATULACJE!!!
      lavia78 - czekamy na info
      mirinda74 - 3 cykl - czekamy na info
      aurora78 - 1 cykl - czekamy na info
      althea35 - czekamy na info
      • althea35 Re: LISTA - CO U WAS? 17.09.05, 13:36
        althea35 - 1 cykl - 28 dc - test negatywny, jesli @ sie nie pojawi, nastepne
        testowanie 21.09.
        • mia80 Re: LISTA - CO U WAS? 17.09.05, 13:42
          Testujemy w tym samy dniu. Trzymam kciuki!
      • kalan Re: LISTA - CO U WAS? 17.09.05, 16:00
        Ja w tym cyklu odpadłam, ale juz trochę spojniej niż w poprzednim (gdzie cykl
        mi się wydłużył o 2 dni i miałam małą nadzieję). Tym razem cykl się skrócił o
        jeden dzień - 27 dni. Obecnie 3 dzień @ i plany na kolejne starania. Dzięki
        temu, że wróciłam po uelopie do pracy mam mniej czasu na myślenie, choć temp.
        napewno będę mierzyła(zaczynam już dostrzegać pewne prawidłowości, co jest
        pocieszające). Trzymam za Was kciuki...
        Aha to był 2 cykl (pierwszy z mierzeniem temp. od pocz. do końca)
        • tusia.gru Re: LISTA - CO U WAS? 17.09.05, 21:00
          wtajcie. u mnie problemy jakos zaczeły sie wyjaśniać jeszcze nie do końca ale
          są na dobrej drodze, więc troszkę jestem spokojniejszasmile
          A jesli chodzi o sukcesy tego cyklu, to chyba się nie udało: pobolewa mnie
          brzuszek jak już pisałam, przez ostat 2 dni temp miałam na poziomie 37,1 a dziś
          spadła na 37,0, piersi bolą strasznie (ale zawsze tak miałam przed miesiączką),
          nie mam żadnych objawów ciąży więc chyba NICI ze staranek...
          Dzis jest mój 28 dzień z 29dc, więc gdyby CO to testuje w poniedziałek 19.09 smile
          Dam Wam jutro znać jak z temperaturą, mam nadzieję, że już nie spadnie więcej,
          a jak u Was ? Występuje jakieś objawy TEORETYCZNEJ ciąży?

pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie, wspólnie będzie nam łatwiej,
          pamiętajcie!!!!! smile
          • tusia.gru A u mnie II !!!!!!!!!!!!!! :) 18.09.05, 12:31
            dziś z rana zmierzylam temp i była na poziomie 37,05, więc nie spadła!
            Postanowiłam wiec zrobić test bo dzis to na spokojnie, a jutro z rana do roboty
            wiec nie bedzie za bardzo czasu.
            Poszłam do pierwszej apteki i nie było Quick View, a ze on jest najczulszy to
            chciałam właśnie taki kupić bo jutro dopiero termin @, więc musiałam podreptac
            spory kawałek na piechotke do drugiej (akurat z rana dziś mój T zabrał mi
            samochód, bo on nie wie ze dzis testowałam, bo jeszcze wczoraj mowiłam , ze
            pewnie w tym miesiacu to nic z tego) i tam juz dostałam teścik.
            Szybciutko wrocilam do domu i zrobiłam sobie teścik... na początku pojawiła sie
            tylko testowa kreska więc stwierdziłam, ze lipa i zaczelam sprzatac w
            łazience... nagle patrze kątem oka a tu pojawia się delikatna druga kreseczka,
            az usiadlam sobie z wrazenia przygladajac się na test a ona pojawiała sie coraz
            bardziej wyraźna... i do tej pory została(pomyślałam nawet przez chwilkę ze za
            chwile pewnie zniknie ale nie, zostałasmile
            Teraz czekam z obiadkiem i dobrą nowinką na mężusia, tylko troche obawiam mu
            się powiedzieć bo gdy okaże się ze to jakas pomyłka, zły test itd. ale nie dam
            rady poczekac jeszcze kilku dni i dopiero po powtórce testu mu powiedzieć..
            to będzie napewno dziś...

Przesyłam wam wszystkim (niepewne jeszcze) fluidki
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

smile
            • althea35 Gratulacje!! 18.09.05, 13:48
              Serdeczne gratulacje!! O ile krecha nie pojawila sie po czasie, zalecamym na
              tescie to napewno jest wiarygodna!!
              Ja mam jakis inny test, ale jest na nim napisane, ze cos co pojawi sie po 10
              minutach nie jest wiarygodne.
              Mam nadzieje, ze u ciebie kreska okaze sie jaj najbardziej prawdziwa krecha i
              ze juz rosnie ci pod sercem malenstwo!
              • kalan Re: Gratulacje!! 18.09.05, 14:00
                Wielkie gratulacje!!!!!!
                Łapię fluidy....
                Spokojnych 9 miesięcy......
    • althea35 Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 21.09.05, 16:14
      Hej dziewczyny.
      U mnie juz wszystko wiadomo... nie bedzie majowego dzieciaczka. Wlasnei
      przyszla @, czuje sie fatalnie, caly dzien boli mnie brzuch.
      W wczoraj wieczorkiem juz myslelismy z mezulkiem, ze sie udalo. Bolala mnie
      glowa i bylo mi niedobrze. W niedziele tez mnie bolala glowa, caly dzien. A tu
      dzisiaj rozwialy sie wszelkie nasze nadzieje... ale moze to i lepiej.
      Czerwiec ladny miesiac, a w lipcu ja sie urodzilam... wiec moze bedzie
      dzieciaczek na urodziny!
      A co u Was??
      • tusia.gru Re: Owu między 3.09 a 6.09 - kto ze mną?? :) 21.09.05, 20:36
        althea przykro mi ze Ci sie nie udało ale nie trac wiary, nadejdzie i twój
        czassmile
        Moze poprostu nie mysl o tym tak duzo a się uda, zobaczyszsmile
        Ja myslalaam ze ten miesiac bedzie stracony i juz snulam plany na kolejny ... a
        tu jednak niespodzianka, i sie udałosmile
        Pozdrawiam Was wszystkiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka