13.09.05, 17:46
mam pytanko,tu gdzie mieszkam nie robia panstwowo w szpitalu badania na
chlamydie,a prywatnie drogo kosztuje.Czy bardzo konieczne jest to badanie?nie
mam kota ani z kotami nicdo czynienia(mam nadzieje ze nie pomieszalam czy to
choroba od kota).Pozdr.
Obserwuj wątek
    • olciablue nie od kotka:) 13.09.05, 17:55
      To nie jest choroba od kotow/psow/ziemi - mylisz z toksoplazmoza. Chlamydie
      mozesz wykryc dzieki specjalnemu posiewowi z pochwy, ale , choc czesto
      przebiega bezobjawowo, to chyba nie musisz czuc sie zagrozona, o ile twoj
      partner/maz nie ma objawow. Jest bowiem przenoszona droga plciowa, a podobno 9
      na 10 zakazonych facetow (ktorym, w tym wypadku bylby twoj zakazony od ciebie
      maz) ma objawy

Ale wiem ze dziewczyny pisaly, ze ta choroba sie jednak zdarza..wiec mzoe ci
      podpowiedza cos wiecej. Ale ja bym nie panikowala.... nie wiem, czy warto zaraz
      isc na badania, wiem ze sa drogie

w kazdym razie kotki sa niewinnesmile
      • beettinna olciablue 13.09.05, 18:04
        napisz proszę jakie objawy u faceta daje chlamydia
        Pozdrawiam
        • olciablue Re: olciablue 13.09.05, 19:02
          hmmm, dokladnie nie wiem, czytalam to w sierpniowym (chyba )Twoim Stylu, bylo
          dosc szczegolowo opisane. Jak znajde - za jakies pol godzinki - to Ci opisze
          • olciablue Objawy 13.09.05, 19:09
            Ok, cytuje z gazety: 'po 3-8 tyg od zakazenia pojawia sie dyskomfort w
            oddawaniu moczu zwiazany z zapaleniem cewki moczowej; rowniez sluzowa lub ropna
            wydzielina'

Ja robilam badania na chlamydie, bo mialam przez pol roku problemy z cewka, i
            myslalam, ze to mzoe to, choc nie wiem, jakim cudem, bo bylismy dla siebie z
            mezem pierwszymi partnerami. I wyszlo oczywiscie ujemne.

Jesli facet ma chlamydie, to automatycznie zaraza sie nia jego partnerka - i
            odwrotnie

jest na ten temat duzo info, gdy wpisze sie slowo kluczowe w wyszukiwarke -
            polecam

pozdrawiam

Ola
            • beettinna Re: Objawy 13.09.05, 19:54
              Dzięki wielkie.
              Ja po poronieniu też robiłam wymaz z szyjki na chlamydię-wyszedł ujemny.Też
              często miałam stany zapalne w okolicy pęcherza,cewki.Też byliśmy 1szymi
              partnerami ale myslę że to nie reguła....myślałam żeby mężowi zrobić badania-bo
              może zarażać ale tak jakoś zeszło że zrobiłam tylko sobie-jemu na samo słowo
              cewka-robi się słabo!!smile) a z krwi powiedzieli że 60 zł!
              Pozdrawiam
    • alesia Re: chlamydia 14.09.05, 15:27
      dziekuje za wszystkie odpowiedzi.No tak,tak myslalam ze pomylilam cos z
      kotkami,wiec sie od nich "odczepiam"smileMoj M.raczej nie ma takich problemow ani
      ja,ale moze lepiej zrobic ktoregos dnia.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka