kamelia111 21.09.05, 14:25 Czy ktoś przyjmuje Castagnusa bez wyraźnych wskazań? Jak, po co i dlaczego? Czy to coś daje? Czy uważacie, że Castagnus tylko wtedy gdy PRL jest za duża? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beettinna Re: Castagnus wspomagająco 21.09.05, 14:45 moja ssiostra bierze na regulację cykli po odstawieniu tabl anty miała cykle 60dni!!! i teraz castagnus jej unormował-jak poszła do lekarza to on jej dał duphaston ale ja jej odrdziłam i kupiłam castagnusa-jest zadowolona Odpowiedz Link
trosia Re: Castagnus wspomagająco 21.09.05, 16:28 Ja biorę Castagnus (dziś 34 dzień) na wyregulowanie cyklu po tabletkach anty. PRL mam w normie (wszystko inne też) a jednak cykle "szalały" od 28 do 38 dni i miesiączki miałam długie i obfite. Lekarz powiedział, że Castagnus nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
olciablue Re: Castagnus wspomagająco 21.09.05, 18:17 Tez kupilam castagnus bez zandych sugestii lekarza, i sprowadzam go az z Polski. (mieszkam w Kanadzie ). On nie tylko zbija prolaktyne (ktora ja mam ponoc w normie), ale rowniez reguluje cykl, ktory z kolei u mnie jest nieprzyzwoicie i denerwujaco dlugi. Jest fajna stronka z informacja o castagnusie, to strona Herbapolu, ktory go produkuje (to lek ziolowy) ja tylko nie wiem, czy brac go rowniez i po owulacji, bo jest info ze lep0iej nie brac w czasie ciazy, a co, jesli akurat sie zajdzie, i ze zrozumialych powodow o tym nie wie przez pierwsze 2 tyg? macie jakies pomysly? Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Castagnus wspomagająco 21.09.05, 18:24 Możesz brać, trzeba tylko odstawić przy pozytywnym teście. Odpowiedz Link
kamelia111 Re: Castagnus wspomagająco 22.09.05, 13:26 Na bocianie odpisali mi, że można choć nie ma dowodów, że jakoś pomaga... No to dziś łyknęłam pierwszą tabl;etkę. Cykle mam regularne i hormonki chyba też, ale nie mam śluzu płodnego (uszkodzone gruczoły szyjki???). Przeczytałam historię pewnej starającej się 12 lat kobiety. Jej odczucia były takie, że po Cstagnusie było dużo śluzu... Może mi pomoże? I tak chyba w przyszłym cyklu laparo (oby posiew był dobry), więc nie zaszkodzi... Odpowiedz Link
trosia Re: Castagnus wspomagająco 22.09.05, 13:39 Jeżeli masz regularne cykle to moim zdaniem lepiej pij ziółka na śluz (np. mieszankę nr 3). Castagnus chyba nic nie zdziała... Odpowiedz Link
kojosen Re: Castagnus wspomagająco 22.09.05, 13:52 Biorę castagnus drugi miesiąc ponieważ moje cykle są nieregularne od 28 do 49 d.c. ale po castagnusie wcale nie dostałam @.mija 69 d.c.Czy to możliwe ze mogł zaszkodzić? Odpowiedz Link
kamelia111 Re: Castagnus wspomagająco 22.09.05, 14:29 To jest ciekawe: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=268 Odpowiedz Link
kojosen Re: Castagnus wspomagająco 22.09.05, 15:04 no właśnie nie robiłam z 3 testy i nic.Mam pco takie długie @ mi się zdażały nawet dłuższe tylko ostatnio mi sie w miare wyregulował a chciałam jeszcze podregulować i no własnie @ brak. Odpowiedz Link