meggi_05 03.10.05, 23:16 witam!!! które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbuje na dziewczynke pierwsza próba juz była 10 dnia cyklu,w sumie to było trochu spontanicznie ale moze moze cos z tego bedzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.10.05, 16:16 czesc ,ja probuje juz kilka miesiecy, jak na razie nic, moze w tym miesiacu sie uda, a plec jak dla mnie w tym momencie jest bez znaczenia, byle byla zdrowa dzidzia!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
spatrycja Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 13.10.05, 11:48 hallo ja tez zaczelam proby tak wiec przytulanko bylo we wtropek i wczoraj. Test wyszedl wczoraj pozytywny mam taka nadzieje, ze dzis bedzie owulacja i sie uda Moj wykresik: www2.fertilityfriend.com/home/Magda Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.10.05, 17:53 czesc spatrycja i co u ciebie?wyszło cos z tego przytulanska? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 13:57 czesc pewnie ze najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa!!! ale ja tak po cichu marze o córeczce,bo mam 1,5 rocznego synka udany szkrab jak byłam pierwszy raz w ciazy to nie planowałam płci,ale po cichu tez myslałam o córeczce,a jak sie synus urodził to nie zamieniłabym go na 1000 córeczek i nie wyobrazałam sobie jak mogłam chciec córke (tylko juz wczesniej wiedziałam z usg co bedzie) Odpowiedz Link
jj18 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.10.05, 12:14 Witam My młaśnie zaczeliśmy starania we wrześniu drugi cylk i nic!!! Wczoraj powinnam dostać@ a nie dostałam dziś zrobiłam test ciążowy i nic, mam nadzieję że może nastepnym razem no chyba że żle zrobiłam test Powodzenia dla wszystkich starających się!!!!! Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.10.05, 19:24 oj dziewczyny dziewczyny............ nie chce nikogo straszyc ale 2 miesiace staran to naprawde kruciótko. My próbujemy juz 9 miesiecy i jeszcze nic, a znam pary ktore staraja sie rok a nawet 1,5 i bez powodzenia!!!!! Tak wiec nie nastawiajcie sie na szybki "efekt", a byc moze szybciej sie uda. Ja tez myslalam ze wystarcza 2-3 miesiace i zajde w ciaze, a to niestety nie tak łatwo. Ale nie damy sie!!!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.10.05, 16:29 czesc no nie strasz,po tej pierwszej próbie to nic nie wyszło,bo to było za wczesnie 10 dzien,nawet dobrze bo porobiłam sobie badania na toksoplazmoze i teraz juz zaczełam tak naprawde ,bylo w 9,11 no i dzis bedziemy próbowac w 12 dniu,zobaczymy co z tego bedzie a moja kolezanka to faktycznie próbowała grubo ponad rok Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 18:18 hej my tez zaczelismy kolejne staranka (to juz 10 raz),no i tez dzisiaj mam 12 dc,to tak jak ty!!!! moze obie rownoczesnie zaciazymy???ale by bylo fajnie!!! a wiem ze mam pecherzyk 19 mm bo bylam dzisiaj na usg,wiec jest duza szansa,a za tydzien ide na kontrole,zeby sprwadzic czy jakas fasolka zakielkowala. trzymam kciuki za powodzenie mojej i twojej misji!!!!!!!!! papa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 19:26 czesc no super by było ja tez trzymam kciuki MOCNO u mnie wczoraj było kolejne przytulanskow 12 dniu, dzis przed południem robiłam test owul.i był negatywny,a teraz wieczór poczułam znajome przed owulacja kujkanie w brzuchu robie test i wyszedł pozytywnie!! wiec moze tez cos z tych wczorajszych przytulansk wyjdzie Moze faktycznie razem zaciazymy i przeniesiemy sie na inne forumdla zafasolkowanychdaj znac po tej kontroli a u ciebie to pierwsza dzidzia? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.11.05, 20:53 hej my tez sie ostro przytulalismy, tak mocno ze nawet nie mialam kiedy do netu usiasc!!!!!!!!! i tez mnie kluje od poniedzialku leciutko a wczoraj wieczorem i dzisiaj momentami dosc mocno!!!!! odwiedzalam disziaj w szpitalu kolezanke ktor jest w 7 miesiacu i mam nadzieje zazlapalam tam dodatkowo troche ciazowych fluidkow. a to ma byc nasza pierwsza dzidzia,a twoja tez 1???? fajnie by bylo jakbysmy sie obie przeniosly w tym samym terminie na inne forum!!!! trzymam dalej mocno kciuki no i nogi wysoko w gorze!!!! pozdro )) papa dam cynk jak cos bede wiedziec Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 01:42 czesc to przeslij mi troche tych fluidków no moja druga,mam synka skonczył własnie 1,5 roku ,słodki aniołek tylko czasami mu rózki wyrastaja dlatego teraz próbujemy na dziewczynke a co bedzie,to bedzie zeby tylko dzidius był zdrowy,bo to jest najwazniejsze ja tez trzymam kciuki,chociaz u mnie nie wiem czy cos z tego wyjdzie,bo od ostatniego przytulanka do owulki było chyba troszku dłuzej niz 48 godz.ale moze........? trzymanko i pozdrowionka Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 02:38 czesc dziewczyny jezeli mozna to sie tez dolaczam do staran,mam za soba 3 nieudane cykle,owilacje mam miec 8.11.i wtedy tez mam wizyte u gin.Zobaczymy czy pecherzyki sa dobrej wielkosci.Te starania sa o moja pierwsza dzidzie.Do tej pory przytulanka byly co dzien(mam na mysli te 3 nieudane cykle)wiec tym razem najpierw 4 dni przerwy przed owulacja i metoda co 2 dni zeby sie chlopaki mogly zregenerowac.Pozdrawiam i zycze nam wszystkim powodzenia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 15:26 czesc Olka no codziennie podobno niedobrze bo plemniki słabe i nieruchawe) a jak wy monitorujecie te pecherzyki? na usg dopochwowym? ok.8.11 to juz moge zrobic pierwszy test ciazowy,ale czuje ze nic z tego nie bedzie,za szybko by to była ,musze sie troszku pomeczyc nie) pozdrawiam was i tez zycze powodzenia Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 17:29 ja robilam usg dopochwowe w 7,8 i 12 dniu cyklu, i 12-go pecherzyk mial juz 19 mm!!!! a w poniedzialek 7.11 ide do mojej pani dr na kontrolke, ale nie wiem dokladnie jak to bedzie wygladalo czy tez usg??? to bdzie 19 dc czyli jakies 5-6 dni po owulacji, moze test ciazowy a moze badanie krwi,a le to chyba odpada bo mam przyjsc do gabinetu, jak cos sie dowiem to dam cynk, no a "doładowania" robilismy codziennie w poniedz, wtorek i srode, tak jak kazala p.doktor kiedys tez probowalismy co drugi dzien ale efektu jakos nie ma pozdrowionka pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 17:12 hello przeslalabym ci troche tych fluidkow ale na razie jestem sknera i nic nie oddam, dopiero jak u mnie zadzialaja to przesle )) ale juz masz fajnie ze masz jednego dzieciaczka, a dlugo przy nim probowaliscie??? trzymam kciuki nadal zeby sie wszystko przyjelo, a mysle ze ktorejs sie uda, a lepiej zeby nam obu sie udalo ) pozdro pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 19:10 czesc no najlepiej zeby obu nam sie udało,ja albo mam urojenia albo nie wiem co ,ale bola mnie CYCE!!!!!moze cos zakiełkowało???????????? no przy Kubusiu to poszło mozna powiedziec ekspres za drugim razem,az byłam zdziwiona a ciebie nic nie boli? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 19:13 a mozna wiedziec jak masz na imie,bo nicka masz super i jakos głupio mi do ciebie sie zwracac"czesc wjedzma co u ciebie" Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.11.05, 15:32 witam ponownie chyba mam jednak urojenia,bo dzis mnie juz nic nie boli chyba sie nie doczekam do testu,dzis jest dopiero 3-dzien po owul.wie czeba poczekac jeszcze z tydzien nie? niewytrzymam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 05.11.05, 16:15 czesc. mam na imie Wiola )), a ty? ja tez mam albo urojenia albo cosik zakielkowalo, sikam czesto, w nocy wstalam o 3!!!! bo tak mnie cisnelo! a spalam dzis prawie do 11!!!! no i sikalam juz 3 razy i ledwo skoncze to czuje ze mnie znowu jakby cisnie na pecherz. Co do cycow to tez mnie poboluja, zwlaszcza sutki, no i tak dziwnie pod pachami, takie wrazliwe bardzo. Ale ja sie wole nie nastawiac za bardzo bo przed @ tez mam podobnie, ale ze tak wczesnie po owu??? No i brzuszek mnie co jakis czas troszke poboluje, zwlaszcza kluje z lewej strony, ale wiem ze jajeczko bylo z prawego jajnika,wiec pewnie to moje zwidy!!!!!!!! W poniedzialek moze cos wiecej bede wiedziec to dam ci cynk. aha, gratuluje szybkiego strzalu na synusia, tym razem tez sie uda, a co do testu to mysle ze wytrzymasz bo nie masz innego wyjsca )) trzymam kciuki, pozdro pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:14 czesc Mariola no moze coc zakiełkowało u ciebie!!!w koncu po codziennych doładowaniachto az by pasowało sikanie to pierwszy objaw ,ja tak miałam w pierwszej ciazy,latałam co chwile i tez wstawałam w srodku nocy!!! tylko wtedy nie kojarzyłam tego z ciaza! po pierwsze nie byłam tak w temacie jak teraz a po drugie to wszystko odbywało sie bardziej spontanicznie niz teraz,nie miałam takiej obsesji Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:16 nie wyliczałam tak jak teraz i nie wyczekiwałam wyników z taka niecierpliwoscia jak terazdopiero potem skojarzyłam to sikanie i test tez robiłam o 4-rtej nad ranem,bo wstałam, przypomniałam sobie ze najlepiej robic rano no i półprzytomna robiłam test ,tak bez wiekszych emocji,patrze patrze i oczom nie wierze jest druga kreska!!! co prawda bledsza ale jest!!! budze meza ale nie mógł załapac,myslał chyba ze mi sie sni a potem wieczorem powtórzyłam i wyszedł tak samo no to tak było pierwszym razem,a teraz to zobaczymy??? mnie to juz nic nie boli,chyba miałam urojenia,czuje ze nic z tego nie wyszło,chyba za wczesnie było robione przed ow. zaczynam juz obliczenia na nastepny cykl Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:17 teraz jakby nam wyszło to byłoby super,poród koncem lipca taka fajna pora no nie?u mnie by był 25 lipca,a u ciebie dzien pózniej daj mi znac w poniedziałek,juz bedziesz wiedziec na pewno no nie? ale zycze ci z całego serca zeby było OKEY i czuje ze bedzie(po tych twoich objawach)a co do spania to masz superu mnie po zmianie czasu,synus mi robi pobudke po 6-stej i nie ma zmiłuj sie ciagnie mnie za nos,a jak to nie pomoze to udaje ze ma "ziazie" zeby zwrócic na siebie uwageto naraska,bo juz ci chyba cały zyciorys opowiedziałam trzymanko pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:19 musiałam tak rozdzielic list,bo tak sie rozpisałamze nie chciało mi posłac Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 22:58 cze Mariolka teraz siedze przy kompie i kluje mnie na dole brzucha z prawej strony, hmmm , chyba z obzarstwa, jak to przy niedzieli troche sie dluzej pospi, troche polazi no i duzo zre!!!!!!!!! a co do spania to codziennie wstaje o 6 do pracy i poki mam okazje do spania w weekendy to spie, bo kiedys takie dobre czasy sie skoncza, mam nadzieje ze wkrotce ) zastanawiam sie tylko czy p. doktor jutro tez bedzie mi robic usg, a jak tak to czy "cos" mozna juz zobaczyc???czy po niecalym tygodniu od owulacji mozna stwierdzic ciaze???? eeeeeeeechhhhhhhhh wieczorem sie dowiem to ci zaraz dam cynk pozdrawiam trzymaj kciuki mocno!!!!!!!!! papapa ) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.11.05, 14:40 Trzymam kciuki mocno!!!!!!!! chyba bedzie widac,skoro widac pecherzyki???????? a powiedz mi bo ja nie miałam nigdy usg dopochwowego,tylko przez brzuch ,a zawsze sie obawiałam i obawiam czy to boli??? albo jest bardzo nieprzyjemne??? daj wieczorem znac co u ciebie,nie zapomnij!!! a u mnie sie zaczeło gonienie do ubikacji,wiec albo cos jest,albo....przeziebiłam se pecherz wolałabym to pierwsze do wieczora pa pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 23:18 a wg moich wyliczen porod bylby na ok.29 lipca, tez fajnie bo tego dnia urodziny ma moja mamuska, zostala by babcia(po raz drugi, bo brat ma 6letniego szkraba)w swoje urodzinki!!!!! ) a 27 lipca urodziny ma moja cioteczka-matka chrzestna zreszta, a 31 lipca siorka, no wiec kontynuacja "lipcowych" by byla. ewentualnie poczatek sierpnia tez niezly bo 3.08 dziadzio śp. sie urodzil, wiec mam nadzieje ze jedna bedzie dobrze!!! paa do jutra ps.ale mnie kluje w brzuszku,na dole z prawej strony nadal, czyzby pizza zaszkodzila??? czy co Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.11.05, 14:44 kobieta.interia.pl/ jak tam nie byłas jeszcze ,to sobie wejdz,tam sa kalkulatory do obliczania owul,porodu ,kalend. i inne ciekawe rzeczy Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.11.05, 14:46 czesc Wiolka zapomniałas o mnie? co u ciebie? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 11:28 Hej dziewczyny u mnie byla wczoraj owu,przytulanka byly od 2 dni,teraz to juz praktycznie czekac na efekty,a u was co slychac?Pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 16:58 hej nie zapomnialam, po prostu w poniedzialek wrocilam od p.doktor ok.20 i juz nie mialam sily siadac do kompa, wczoraj za to od rana do 20 bylam w pracy i tez tu nie zagladalam a co do moich staran to nic konkretnego sie nie dowiedzialam, pani doktor chodzilo tylko o to zeby sprawdzic czy owulacja w ogole byla. No i stwierdzila ze owu na pewno byla bo na usg widziala jakis plyn poowulacyjny, ale ciazy na razie nie mozna stwierdzic po to jeszcze za wczesnie ,dopiero mam przyjsc jak nie bede miala miesiaczki, czyli za jakies 1,5-2 tygodnie. A jesli @ bedzie to bedziemy nadal monitorowac cykl jeszcze ze 2 razy, a jak nadal nic nie zakielkuje to bedziemy badac moje hormony i meza nasienie, itp. ale to ewentualnie po nowym roku. OBY NIE TRZEBA BYŁO!!!!!!! Na razie objawow ciazowych chyba nie mam, pobolewaja mnie troche cycki,ale przed @tez tak mam, no i co jakis czas boli mnie brzuszek w prawej dolnej czesci. no to by bylo na tyle co slychac u mnie, a u ciebie jak??? pozdro paa ) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 20:09 czesc dziewczyny!!!!! zycze ci Olka oby te przytulanka zaowocowałydaj znac co z tego wyjdzie a tobie Wiolka tez zycze zeby ta @ jednak nie przyszła i zeby cos w koncu zakiełkowało!!!zycze ci tego mocno!!! a u mnie to jest tak w jeden dzien czuje ze jestem w ciazy ,a na drugi wydaje mi sie ze nie,ale jutro rano robie test ,moze cos wyjdzie 9 dzien po ow. robie bo dłuzej nie wytrzymam!!! Od trzech dni biegam sikac co pół godz.troche mnie bola cyce i mam metaliczny smak w ustach,objawy prawdziwe albo urojone zobaczymy wpadne jutro bo musze pedzic do małego diabełka Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 21:46 Hej u mnie dalej sluz plodny wiec staram sie dalej,chyba cos pomieszalam z ta owuZa was tez trzymam kciuki dziewczyny.Pozdrawiam.Pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 10:34 czesc a robisz sobie testy owulacyjne? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 11:12 Hej w poprzednim cyklu stosowalam testy owulacyjne,i owszem byl pozytywny dzien przed owu,ale sie nieudaloA tym miesiacu bez testu,i jestem zdezorientowana,co z ta owu.No nic jak w tym cyklu,sie nieuda,to w nastepnym znowu z testami.I niebede sie bac ze owu przegapie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 16:49 ja probowalam z testami owu 2 miesiace, sierpien i wrzesien i nic mi nie pomogly, choc piekne krechy przepowiadajace owulacje mialam. teraz ten miesiac bez testow ale za to z monitoringiem na usg. pocieszam sie ze teraz mielismy wiecej okazji do przytulania, bo mielismy dlugi weekend, od soboty 29.10 az do wtorku 1.11 a owu byla albo 1 albo 2.11 wiec moze moze.... a same wiecie jak w srodku tygodnia jest z przytulaniem jak kazdy na inna godzine idzie do pracy i widzimy sie tylko wieczorami? papa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 16:45 Czesc Mariolka! nie dziekuje zeby nie zapeszac! ) ale od poniedzialku pobolewa mnie brzuszek z prawej strony, czyzby to mialo cos wspolnego z ciazą??? jak myslisz??? mialas tak??? moze malenstwo sie zagniezdza??? albo po prostu@ juz sie szykuje???? cycki tez mnie co jakis czas pobolewaja, ale mam tak co miesiac, a ty?? zycze ci 2 pozytywnego testu!!!!!!!!! Olu! tobie tez zycze powodzenia w starankach!!!!!!! papapa ;-*** Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 17:39 czesc dziewczynki u mnie lipa na całego,test negatywny a miało byc tak fajnie,obwieszczenie rodzinie w swietato jeszcze jeden dowód na to ze nic nie nalezy planowac,ale nie załamuje sie tylko szykuje siły na nastepny raz co do twoich objawów wiolka to nic ci nie pomoge,bo ja sama miałam rzekome objawy które chyba były urojone,jak zrobiłam test to przestałam biegac do toalety. A cyce tez mi sie zdawało ze mnie bola ,ale mnie chyba stanik uwierał,a przed @ mnie nie bola.Dawniej mnie bolały przed urodzeniem synka.Zycze ci zeby choc u ciebie cos zakiełkowało,a ja cie bede gonic,tobie Olka tez tego zycze Najlepiej jest sie starac,a nie myslec tak intensywnie,nie wyliczac,bo to podobno utrudnia zajscie. pozdrowionka pa pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 17:43 a ty Wiola kiedy robisz test? bo ty miałas ow.tak samo jak ja 1 lub 2 list. ja załuje ze nie poprzytulałam sie jeszcze w 13 dniu,moze by cos wtedy było? a tak to prawie trzy doby,to plem.pomarły Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:34 hej na razie nie bede robic testu, poczekam pare dni do ewentualnej @, jak jej nie bedzie. Juz kiedys robilam test przed @ i nic nie bylo to i teraz wole poczekac i zrobic dopiero w terminie@.A owu rzeczywiscie mialam ok 1, 2 listop., przytulalismy sie az do 3 list. A Ola ma racje, test moze jeszcze nic nie wykazac,zrob pozniej. Ja mam jeszcze jakies 3-4 dni czekania, do srody. trzymajcie kciuki papa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 19:46 Hej moze za szybko zrobilas test?Rozumiem ze @ jeszce niema,to zawsze jest szansa.A o tych negatywnych testach duzo sie naczytalam,ze nawet w dniu @ i po niej moga byc negatywne a mimo to fasolka byla.Mam nadzieje ze nic niepoplatalam.Wam tez powodzenia i dzieki za kciuki.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 20:09 no @ ma byc koło wtorku,test faktycznie trochu wczesnie zrobiłam,ale w 9 dniu juz moze wyjsc (podobno) ale wole sie nie nastawiac zbytnio,pisałam do Ewy o rade ale nie odpisała Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 21:49 Hej to naprawde dosc szybko.Poczekaj do @,tak pisze na tescie,a i to nieraz zawodzi,pozytywne wychodza nawet puzniej.Mususz jeszcze troszecze poczekac,powodzenia pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.11.05, 00:01 hm....... myslisz?????????? dzieki za rade mam jeszcze jeden test z apteki,najwczesniej pisze na opakowaniu robic na 2-3 dni przed @,no swoja droga to ja taka jestem z natury juz niecierpliwa Odpowiedz Link
niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:03 czesc dziewczyny czy mozna przyłaczyc? tez mam synka i tez marze o drugim dzidziu ,najepiej córuni Ale dopiero bede zaczynac staranka Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:05 czesc niki pewnie ze mozesz,kazdy tu jest mile widziany Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:06 halo Wiolka!!! co tam u ciebie nowego? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 14:17 oj niedobrze chyba @ sie zbliza czuje juz znajome przedmałpowe bóliki nastepnym razem musze próbowac trochu blizej owulki ,moze cos wtedy wyjdzie????? a co u was???? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:45 a moze te bóliki to rosnaca macica???? czy przy 1 ciazy cos cie na poczatku bolało??? ja nadal czekam, co jakis czas brzuszek troche pobolewa,wczoraj wieczorem mocniej, dzisiaj prawie wcale, ale juz nie klucia z prawej strony a w dole brzucha, bardziej na @ ;-((( tyle ze bez plamien ktore mialam zazwyczaj mam raczej niedobre przeczucia.......pewnie znowu nic........ bbuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 19:14 nie sadze,za bardzo znam te przepowiadajace bóliki,a pozatym robiłam dzis jeszcze jeden test tym razem owulacyjny i chyba by juz cos pokazało 3 dni przed @ ??? ile wczesniej masz te plamienia? bo ja przed ciaza nie miałam zadnych plamien tylko od razu @,a po porodzie,to miałam z tydzien wczesniej albo dłuzej!!! ale miałam chyba jeszcze hormony nie uregulowane,no a teraz to mam tak dwa czasami trzy dni wczesniej,jak myslisz to norma??? a co do bóli brzucha przy ciazy,to na poczatku bolał mnie jak cholerka,az sie bałam zeby sie nic nie stało! brałam magnez i nospe,to trwało gdzies 2 miesiace A nie kusiło cie zrobic test? nie buuuuu,bo moze akurat cos zakiełkowało??? chciałabym naprawde bo juz długo czekasz i ci sie nalezy!!! ja bym cie najwyzej dogoniła potem pa pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 13.11.05, 15:50 cze Mariolka!!! palmienia mialam gdzies 2- 3 dni przed @, teraz jeszcze nie mam, ale moze to przez te pigulki ktore mi lekarka zapisala na wyrownanie hormonow w cyklu po owulacji,nazywaja sie Cyclo-Progynowa i zaiweraja etradiol czy jakos tam.No ale nie wiem czy to norma z tymi plamieniami czy nie. z tego co wiem to test owu bylby chyba caly czas pozytywny jesli jest ciaza, a mnie na razie nie kusi zeby testowac bo juz za duzo testow zuzylam i nic wtedy nie wykazaly ;-((( brzuch mnie prawie caly czas boli, wczoraj wieczorem kolo 23-24 to klulo mnie znowu jak cholera z prawej strony, moze to jajniki??? a dzis troche pobolewa jak na @ a troche inaczej, trudno mi samej to okreslic. Ale wiesz co zauwazylam?? ze co jakis czas w dzien pobolewa mnie w dole brzucha,ale najmocniej boli mnie poznym wieczorem, i nie caly brzuch ale takie klucia z prawe strony,dziwne co??? mam pewnie urojenia )) doszukuje sie chyba innych sygnalow niz na @, bo i cyce mnie tak bardzo nie bola jak przed @!!!! ale moze to tez przez te pigulki??? ale ci tu sie zale!!!!! wykoncze cie chyba!!!! moj maz tez co chwile mnie pyta czy mnie cos boli, gdzie, a jak..... biedaczek.....tez bardzo to przezywa..... dzieki za pocieszenia i trzymamnie kciukow, oby bylo tak jak piszesz!!!!! papa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:39 Czesc Niki zapraszam!!!!!! a ty jako mamuska mozesz nam doradzic co nieco? jak bylo u ciebie z pierwsza ciaza i jej objawami? i czy dlugo sie staraliscie??? pozdrowionka milych i owocnych staran pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 14:32 czesc nie wiem ,co to za kłucia? trudno powiedziec,a zrób sobie test i sie upewnisz i albo sie bedziesz cieszyc (oby tak) albo..... morzesz sie zalic do woli,ja chetnie czytam i tez chetnie doradze jak cos bede wiedziec. Ja tez ci pisze wszystko,bo fajnie sie tak podzielic z kims na forum swoimi problemami i oby tez radosciami,tak w realu to tylko dwie osoby wiedza o moich planach siostra (bardzo zaufana) no i oczywiscie maz Pisałam do tej Ewy od testów i fajna babka,doradziła przysłała dokładniejsza instrukcje jak robic córe,tak ze w tym cyklu biare sie ostro do roboty i nie bede sie tak emocjowac i cały czas myslec,bo mozna sobie zrobic blokade psychiczna,a to podobno utrudnia zajscie,czytałam o tym wiele razy Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 16:57 czesc MAriolka jutro sie dowiem wszystkiego, ale jestem nastawiona na @ bo juz bardziej odczuwam bóliki małpowe, kłucia tylko od czasu do czasu, no i śłuz zaczyna sie zabarwiac na czerwono-brazowo.Czyli zbliza sie wredna...... Tak wiec szkoda robic test!!! Fajnie tak sie wygadac!!!!! My sie tak meczymy tylko we dwoje z mezem, troche ze sie staramy wspomnialalm siostrze, ale szczegolow nie zna.Zreszta reszta rodzinki pewnie sie domysla ze cos nie gra ale nic nie mowia, bo juz ponad rok po slubie a tu o dzidzi cisza! A wiesz jak to zrobic zeby nie podchodzic za emocjonalnie do staran o dziecko? bo ja probuje ale jak przyjda te dni to jakos o niczym innym nie moge za bardzo myslec. Jedna moja kolezanka tez starla sie przez pare miesiecy i opowiadala mi ze wkoncu machnela reka, swierdzili co bedzie to bedzie, pojechali na wakacje, no i z wakacji wrocili juz zaciążeni. Wiec im sie jakos udalo! Wiec albo ja nie mam tyle szczesci co oni albo ta chlerna blokada dziala albo ....jeszcze cos innego ;-( A ty juz masz pewnosc ze Wam sie nie udalo w tym miesiacu??? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 14:32 I jeszcze jedno moze ci sie to wyda smieszne,ale wiesz ze po przytulanku,dobrze jest lezec z czyms pod tyłkiem albo z nogami w górzewtedy plemniki dolatuja blizej szyjki i łatwiej o zajscie tez o tym duzo czytałam,tylko ja nie próbuje bo to podobno metoda na synusia oczywiscie nie pomysl sobie ze ja tak obsesyjnie o tej córze gadam,bedzie co Bozia da z drugiego synka tez bym sie bardzo cieszyła,ale jak mozna tak delikatnie pomóc naturze w naturalny sposób to chyba nie jest nic złego prawda jak myslisz? córka to taka przyjaciółka ,a syn to ma 1,5 roku dopiero ,a juz komputer tata i granie,inny swiat poprostu a u ciebie cos nowego? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 17:18 ale to wclae nie jest smieszne!!!! ja zawsze pod tylek ppo bzykanku wkladam poduszke i tak leze z pol godzinki, a jak to juz poznym wieczorkiem to sie przewracam potem na bok i po prostu zasypiam! ale nie slyszlam ze to na synka metoda, podobna pozycja "od tylu" to na chlopaka a kalsyczna na dziewczynke, zreszta w testach owu od Ewy cos o tym est napisane. a wcale ci sie nie dziwie ze chcialabys core bo ja takze chcialabym miec coreczke, tylko ze patrzac na rodzine meza to marne szanse bo tam sa same chlopaki: tesc mial 4 braci i kazdy z nich ma po 2 synow, no i 2 z nich ma juz po jednym dziecku, tez zreszta chlopcow!!!! makabra!!!!! i bede mocno tryzmac kciuki zeby wam sie jak najszybciej cora udala!!!!! wiec pomagaj naturze jak sie da!!! pa Odpowiedz Link
zla2 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 16:26 witam ja wlasnie tez sie staram o dzidzie ale mam straszne obawy bo poprzednia ciaze usunelam i teraz sie boje ze nic z tego nie bedzie bardzo to przezywam zycze powodzenia wszystkim starajacym Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 17:22 czesc zla2 witaj u nas tez zycze powodzenia,a jak długo sie juz starasz? zaczynasz dopiero? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 10:56 Hej dziewczyny,co tam u was?Jak samopoczucie?U mnie ok objawow zadnych.Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 14:58 czesc olka u mnie tez ok. czekam na @ powinna byc jutro ,i w nastepnym tygodniu do dzieła ale juz bez takich duzych emocji jak teraz,na spokojniemam nowe instrukcje od EWY i zaraz kupuje nowe testy a co do objawów ,to jeszcze za wczesnie,takie widoczne objawy jak np:zmeczenie,mdłosci,zły nastrój to dopiero w drugim miesiacu ! teraz co najwyzej mozesz czuc ból piersi i parcie na pecherz.Mnie w pierwszej ciazy to bolał brzuch i biegałam sikac ,ale to dopiero skojarzyłam jak wyszedł test pozytywny,a tak to nie czułam ze jestem w ciazy i nawet poimprezowałam raz jak niewiedziałam,no i potem do konca ciazy sie martwiłam czy nic sie nie stało dzidziowi Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 14:59 a u ciebie Wiolu co? wiesz juz cos? Odpowiedz Link
niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 15:13 czesc wszystkim u mnie dzis ow. chyba,przytulanka były wczoraj , przedwczoraj i w soboteteraz czekam na efekta co u was?czy któras juz zaciazyła? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 17:25 efektow na razie nie widze raczej czekam na @ (( brzusio pobolew i kluje na przemian, ale sluz juz ciut czerwonawy mam wiec pewnie i tym razem nici!!!! poza tym cycki bola mnie mniej niz zwykle przed @ oby u Was efekty byly pozytywne papa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 18:39 a kiedy masz miec @ ? bo ja jutro,to nic ,bedziemy próbowac od nastepnego cyklu. A gdybys podeszła do tego,bez wyliczania,bez monitorowania? tak na luzie, słyszałam o parach które długo próbowały,monitorowały sie,az w koncu zwatpiły,zaczeły normalnie zyc i współrzyc i ku zdumieniu szybko zaciazyły,co o tym myslisz? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 19:07 @ sie spodziewam jutro, moze pojutrze. probowalam podchodzic do tego na luzie, i jakos ciezko mi to szlo, ale bede probowac tak dlugo az sie uda. Pisalam wyzej o przypadku znajomych ktorym tak sie wlasnie udalo! a co do monitorowania to zaproponowala mi to moja ginekolog, bo mialam obawy czy mam w ogole owulacyjne cykle. pogadam jeszcze z lekarka co ona sadzi, czy poczekac czy zbadac sie dokladniej, w koncu latka leca, ja juz stara dupa jestem, mam 29 LAT!!!!!! i nie wiem jak dlugo bede miala mozliwosci na zajscie w ciaze, po po 30-tce to juz calkiem ciezko.... zobaczymy co bedzie ) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 21:53 z tymi latami to wcale nie ma reguły a 30 rok nie jest jakas tam granica,która jak sie przekroczy to ma byc gorzej a ja @ tak samo sie spodziewam jutro,ewentualnie pojutrze Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 12:22 Hej dziewczyny i co slychac u was?U mnie ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 14:23 czesc olka u mnie tez ok. czekam na @ powinna byc dzis ,a za tydzien ostra jazda Odpowiedz Link
niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 14:27 czesc wszystkim u mnie spoko ,czekam na efekty tych przytulansk pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 20:10 hej ja tez w miare spoko, czekam chyba na @, dzisiaj malutenkie plamionko bylo, kolo 16 jeden "wyciek" )) pewnie jutro z rana mnie "zaleje" papapa powodzenia w przytulaniu....... Odpowiedz Link
kamila971 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:10 cześć dziewczyny! ja również dołączam do grona starających. staramy się z mężem dopiero 1 miesiąć. tylko ,że moja sytuacja różni się od waszej tym, że ja już byłam w dwóch ciążach, które straciłam. dlatego z jednej strony bardzo chcę zajść w ciążę, ale z drugiej się boję. trzymajcie za mnie kciuki. pozdrawiam was i kibicuję waszym staraniom. Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:22 Hej Kamila971 natzralnie ze trzymamy kciukipozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:34 hej trzymam kciuki!!!!! na pewno tym razem sie uda i wszystko skonczy sie szczesliwie!!!!! papa ps. ja czekam na @, troche objawow juz mam, ale trzymaj kciuki zeby to byly objawy na dzidzie!!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 22:26 czesc wszystkim ale mi sie chce spac,wpadłam tylko na chwile,bo ledwo juz na oczy widze czesc Kamila! mysl pozytywnie,napewno teraz bedzie dobrze u mnie za chwile@ albo w nocy ,albo rano,oby ostatnia przed dłuzsza przerwa Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 10:03 CzescDziewczynki starajace sie tez sie do Was przylaczam - wlasnie zaczal mi sie 2 dzien @no i liczanie rozpoczynamy - choc mam nadzieje nie napedzac sie zbytnio!!!! Latwo mowic, ten poprzedni cykl - byl wlasciwie od poczatku nie nastawiony na sukces wiec bylam taka spokojna i nic nie liczylam - no i tak sie wyluzowalam - boje sie ze teraz znow sie zacznie....mam testy i wiecie ze zastanawiam sie czy juz je uzywac - n ie chce sie jeszcze nak stresowac - musze to przemyslec!!!! Pozdrawiam i kciuki trzymam za nas wszystkie! Odpowiedz Link
zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 10:32 Cześć. Czytam wasze forum od miesiąca i postanowiłam się do Was przyłączyć. Staram się już 3 m-ce i jak na razie nic. Dzisiaj przyszła znowu @ ale za 1,5 tygodnia znowu zabieramy się do przyjemnej pracki. Miłego dnia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 11:29 czesc dziewczyny czesc anie5 i czesc zabka,chyba sie zsynchronizowałysmy z tymi @,bo u mnie tez sie dzis ma pojawic i tak samo bedziemy sie brac do roboty miała byc wczoraj,ale sie cos opóznia rano zmarnowałam kolejny test,bo mi błysła nadzieja ze moze? ale juz mnie brzuch boli to do wieczora powinna sie pojawica co u ciebie Wiolka? małpisko jest? czy moze ,moze....? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 14:00 czesc Wiolu nie wiem jak to sie stało,ze dopiero teraz przeczytałam dwa listy od ciebie (nie widziałam ich wczesniej a bardzo dokładnie wszystko czytam!!!)z 15.11 z godz.16.57 i 17.18 no wiem ze to łatwo powiedziec ,zeby nie myslec! a to sie tak nie da bo ja sama od 10 dnia cyklu do testu nie mogłam o niczym innym myslec az miałam urojenia!!! co do pary o której pisałas to podobno najłatwiej zaciazyc na wakacjach relaks,zero stresu itp... wygadac na forum sie jest fajnie,mozna szczerze o wszystkim mówic,bo tak w zyciu to sie nie da,bo powiesz jednej osobie,a beda wiedziec wszyscy znajomi! ja mam tylko jedna siostre co do której mam 100% zaufania i moge jej wszystko mówic!` a co do płci to dzieki za zyczenia córy,oby sie spełniło,a jak nie to tez bedzie fajnie bo synek bedzie miał brata,byle zdrowe było!!!tobie tez zycze tej pierwszej w rodzinie dziewczyny,lub kolejnego chłopa!!!! u mnie małpisko,a u ciebie? jakies lepsze wiesci? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 12:17 a i jeszcze jedno,jak odpisujesz na mój list to odpowiadaj zawsze na ostatni na dole (w drzewku) bo ja zawsze czytam wszystkie ostatnie listy pod moim i dlatego pewnie przeoczyłam listy od ciebie Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:04 hej oki oki, postaram sie pisac tak zebys mogla odnalezc i przeczytac moje wypociny ) u mnie @jeszcze nie ma , caly czas czekam, w brzuchu od wczoraj wieczora "bulgocze" mi ja na @, co jakis czas poboluje, a czasami dziwnie ściska w dole brzucha, tuz nad "futerkiem", latam co chwile do kibelka zeby sprawdzic czy juz jest a jej nie ma, musze poczekac jaszcze do jutra, bo poniewaz bralam takie pigulki hormonalne to okres moge dostac 2-4 dni po ostatniej tabletce, a wzielam ostatnia we wtorek wieczorem! cyce mnie bola tylko ciutek, bardziej sutki i pod pachami, ale w dodatku dziwnie sie jakos czuje, na zmiane mi zimno, a za godzine z kolei goraco i cala jestem czerwona, nie wiem czy bierze mnie jakies przeziebienie, czy te tabletki maja z tym cos wspolnego, czy......? ) wieczorem idziemy na imprezke do znajomych i wiem ze bedzie troche alkoholu,ale ja sie chyba wstzymam z piciem, nawet kropelki piwka dziewczyny!!!!!!!! trzymajcie kciuki zeby sie udalo!!!!!!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:30 Cos mi sie wydaje, ze moze, moze...za pare dni zobaczysz dwie kreseczki i zycze Ci tego z calego serca!!!!!!! wiem jak to jest - co chwile sprawdasz, czy ta wredna @ juz jest czy nie!!! Postaraj sie odprezyc i baw sie dzisiaj (z alkoholem to pewnie lepiej sie wstrzymac) Czekam na pozytywne wieci od Ciebie! Ja dzis 3 dzien cyklu wiec musze jeszcze poczekac troszke......pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:45 Anie5 ))) oby było tak jak piszesz!!!!!!!!! disiaj luzik, imprezka bedzie na fest, przy soczku ), a co tam, obede sie bez piwka, reszta wypije za mnie. I trzymaj kciuki jeszcze przez pare dni, az sie cosik nie wykluje! powodzenia w starankach )) papa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:46 zapomnialam napisac ze znowu jest mi zimno, a na policzkach żar!!!!!!! spadam na kanapke pod kocyk....... Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 19:45 Dziewczyny, co wy sie dzis nic nie odzywacie???? caly dzien pracowalam dzisiaj nad moim wykresikiem....czekam tez na wasze! Pozdrowienia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 20:48 czesc dziewczyny no nikt sie nie odzywa,ostatki w koncu pewnie dziewczynki imprezuja a jak tam Wiolu po imprezie wczorajszej? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 20:50 a ty anie teraz drugi cykl bedziesz próbowac? Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 22:16 Szczerze mowiac to probujemy juz od sierpnia...ale z przerwami - tak czesto wypada, ze w niektorych z tych cykli - nie bylo szans ...moj mezulek wyjezdza czesto i akurat przypadalo w te dni...wiec sama rozumiesz pisalam tez juz wczesniej na forum...ja przez te pare cykli - prob (i bledow) tak sie stresowalam - ciagle to czekanie i sprawdzanie....teraz wyluzowalam i jak bedzie , tak bedzie - wierze w przeznaczenie! Zrobilam sobie wykres - ale nie mam zamiaru juz tak sie stresowac - jakos sobie wszystko tak wytlumaczylam i dalam na wyluzowanie i poczekam!!! zajelam sie innymi sprawami wiec jakos odpuscilam...zobaczymy co los przyniesie.. pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 15:50 czesc dziewczyny zła wiadomosc, od wczorajszego ranka @@@@@@@@@@@@@!!!!!! ;-((( ale jakos czułam ze tak bedzie! Ale w dodatku nadal dziwnie sie czuje, goraco i zimno mi juz przeszlo, teraz jestem jakas taka slaba i troszke jakby mi sie kreci w glowie, w brzuszku mam takie skurcze typowo małpowate ale i takie sciskanie w dole ktorego kiedys chyba nie mialam, i co jakis czas kluje mnie bo bokach. Ja mam chyba jakies urojenia!!!!!Pewnie to przez te pigulki ktore mi p. doktor kazala brac. Musze do niej zadzwonic albo sie wybrac na wizyte, zeby wiedziec co dalej mam robic., czy dalej brac te pigi, czy co? a na imprezie bylismy do 1 w nocy, jakosc bylo dziwnie drętwo!!! przyszli tez znajomi ktorzy ostatnimi czasy byli bardzo zajeci i nie mieli czasu na spotkania z reszta paczki i pewnie przez nich atmosferka byla nie bardzo rozrywkowa jak dawniej. Oni zreszta spodziewaja sie bobasa na poczatku maja i byli tylko do 22.30, no i cos nie mamy z nimi tematów do rozmow. Dziwne........ale coz, tak to bywa. Teraz musze sie zmusic do tego zeby nie myslec o dziecku i tyle, zajme sie przygotowaniami do sylwestra!!!! Musze pomyslec nad kreacja i pobiegac troche po sklepach bo juz powoli bedzie w czym wybierac, tylko kase uszykowac! oj laski , jak fajnie ze jestescie i sie moge wygadac, ostatnio bliska kolezanka mnie bardzo zawiodla i stracilam do niej zaufanie, juz chyba nic wiecej o moich staraniach jej nie powiem!!! Otoz kiedys rozmawialysmy o zabezpieczaniu sie, oni stosowali tylko kalendarzyk i czasami gumki, my przez 2 lata pigulki,no i powiedzialysmy sobie o tym, a ta MAŁPA niedawno ozmawiala ze swoja mamuska (mnie osobiscie wkurzajaca mamuska ktorej sie wydaje ze lubi mlodziez i vice versa)na temat seksu i zabezpieczania sie i wygadala jej sie ze JA bralam pigulki!!!! A mamuska stwierdzila ze przeciez jakbysmy wpadli to slub moglibysmy wziac dopiero pozniej jak dzidzia bylaby wieksza! A skad ona wie jaki byl powod dla ktorego zdecydowalam sie na takie zabezpieczanie sie? Ja mialam jeszcze studia na glowie i wiekszosc mojej pensji szla na ich oplacenie, to jak jeszcze dziecko utrzymac!!!!Zreszta to nie jej sprawa!!!!W kazdym badz razie mojej kumpeli powiedziala ze jakby oni tez wpadli przed slubem to nic zlego by im nie powiedziala!!! I to dla mojej kochanej kolezanki bylo najwazniejsze, a nie to ze powiedziala jej o moich intymnych sprawach!! Normalnie szlag mnie trafil!!!! Laski sorki za te wypociny!!!! Zrozumialyscie chociaz o co mi chodzi? )) Mezowi nic o tym incydencie nie mowilam, bo po 1-po co ma sie wkurzac na ta moja kumpelke, a po 2-tez nie cierpi tej baby - mamuski mojej kumpeli. ech.........wygadalam sie, juz mi lepiej, dzieki kobietki!!! powodzenia!!!! bierzemy sie znowu do dziela!!!!!!!! pa Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 20:29 Dobrze,ze sie wygadalas - po to tu jestesmy bedziesz z nami probowala nadal...a poki co zajmij sie innymi sprawami i zobaczysz, ze nawet sie nie obejrzysz a dzidzia sama sie pojawi ja w to wierze!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 09:53 no ja tez w to wierze zrelaksuj sie ,pomysl o swietach i sylwku,a z mezem sobie uzywaj do woli i moze bedzie prezent na gwiazdke tego zycze tobie,innym dziewczyna no i sobie Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 22:51 Hej dziewczny Wjedzma trzymam kciuki za nastepny udany cykl,wiem jakie to rozczarowanie najgorszy jest poczatek @ ale puzniej to juz obliczanie do owu a pozniej czekanieTrzymaj sie cieplutko,nastepnym razem napewno sie uda.Mysl pozytywnie.U mnie dzis 26dc przy cyklach 28-29dniowych.I zadnych objawow @,nic mnie nieboli,nawet piersi.Ale od kiedy sie staram o dzidzie to kazdy cykl wyglada inaczej.Do tego dzis niewytrzymalam i wieczorem zatestowalam i niestety negatywnyteraz zaluje,ale poki @niema jest nadzieja.Zamierzam znowu zatestowac jak bedzie mi dane w czwartek,o ile @ mnie nieuprzedzi.Dam znac.Trzymajcie sie pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 16:52 olka!!!cos czuje ze tobie sie uda!!!!!! bo ja @ przeczuwalam juz prawie tydzien przed! choc podobnie jak u ciebie tez kazdy cykl jest inny, teraz np. pobolewa mnie troche dol brzucha ale nie tak jak zawsze jak przy @,dziwnie jakos. Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 07:33 Dziendoberek Wszystkim starajacym sie Zaczynamy nowy tydzien? Pelen pracy? - dla niektorych z nas pracy bardzo milej ...ja musze jeszcze poczekac dopiero 6 dzien cyklu... Trzymajcie sie cieplutko!!!!! Anie Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 09:59 czesc anie5 u mnie bardzo podobnie 5 dzien (@ sie zaczeła w czwartek wieczór i nie wiem jak to liczyc czwartek jako jeden?) tak czy inaczej idziemy łeb w łeb Odpowiedz Link
ania.gawr Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 21.11.05, 14:13 Witam wszystkie kobietki od prawie 2 lat probujemy z moim partnerem ale jakos nie wychodzi.... ja juz niemal stracilam nadzieje... mam nadzieje ze testy OWU mi pomoga pozdrawiam i trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link
wjedzma Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 21.11.05, 16:44 kobitki............. wielkie dzieki, wygadalam sie i mi cholernie ulzylo!!!!!! aniu,nie trac nadziei!!!!!!!!!!!! NIE WOLNO!!!!! sprobuj moze troche z testami, to przynajmniej sie dowiesz kiedy masz dokladnie owulacje, a czy jakies badania robiliscie???? my jak do konca roku sie nie uda to zabieramy sie za dokladne badanka, nie ma na co czekac, probujemyjuz prawie rok, a najmlodsi juz nie jestesmy. olu i meggi jestescie 2 dni do przodu bo ja mam dopiero 3 dc. trzymam za nas wszystkie kciukasy!!! a teraz zabieram sie za poszukiwanie kreacji sylwestrowej!!!!!!!! ps. co jest teraz modne??nie chce zadnej kiecki typowo balowej...... papapa )) Odpowiedz Link
ania.gawr Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 22.11.05, 16:30 Witaj wjedzma nie roblismy badan bo skoro mamy juz dzieci (z poprzednich zwiazkow) to liczymy ze nam takze sie uda. oczywiscie jak testy nie pomoga to takze odwiedzimy odpowiednich lekarzy. p.s. ja osobicie nie wiem co modne (raczej nie zwracam uwagi na mode, mam swoj styl Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 17:27 Hej dziewczyny u mnie @ powinna (nie)przyjsc jutro lub pojutrze,ale niemam zadnych comiesiecznych objawow @.Troche to dziwne ale boje sie ze ta @ mnie po cichu zaskoczy.Jak bede mi dane to zatestuke 24.11.i dam znac jak tam wynik.Dzieki za kciukasy,napewno sie przydadza.Wam tez powodzenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 18:48 czesc wszystkim czesc aniu nie trac nadziei,w koncu musi sie udac!!! Olka moze cos zakiełkowało,nie kusi cie zatestowac? ja bym chyba nie wytrzymała A ty Wiolka to nic nie gadaj o swoich starankach tej swojej kumpeli,po co ma wiedziec,tym bardziej jak nie umie dochowac tajemnicy,ja nie mówie nikomu!ani domownikom z którymi mieszkam,ani nawet mamie ,jedynie jak wspominałam siostrze co do której mam duze zaufanie,reszta sie dowie jak cos zakiełkuje i ty tez tak zrób! przy pierwszej ciazy tez nikomu nie mówiłam,dopiero rodzinie ok.ósmego tygodnia ciazy!!! i tak jest fajnie z zaskoczenia i przynajmniej nikt nie gada o tobie. Ja zaczynam według wskazówek od Ewy ,co do planowania płci od 10 dnia,czyli od soboty!!!az do testu czyli gdzies ze 4 dni ostrej jazdy potem przerwa nie wiem czy sie uda bo na córke to podobno dłuzej trwa bo nie przytulasz sie w tych najbardziej goracych godzinach, a wy?????? szkoda Wiolka ze ci nie wyszło,tobie to najbardziej zyczyłam zeby sie udało,ale nie łam sie moze wyjdzie jeszcze w tym roku i nie bedziesz musiała robic tych badan. Sylwek,co jest modne...?tak dawno nigdzie nie byłam ze nawet nie wiem,ale ja duzo rzeczy kupuje na alegro i jestem zadowolona,zalezy na jaka idziesz impreze?? Ja chyba z mezusiem i dzidziusiem bede w domku,bo przyznam ze nawet mnie nigdzie nie ciagnie...starzeje sie???????? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 22:31 Hej testowalam wczoraj i niestety negatywny.Pozatym chyba jakis felerny byl od samego poczatku szla przez niego bordowa krecha(nie tak jak kontrolne)tylko w zdluz.Pozatym ma plamy i jakis taki zamazany.Cos chyba z nim nie tak.Chec bym miala jutro zatestowac,ale sie boje.Ale zobacze moze akurat mnie skusi,tylko tym razem rano zatestuje.Wrazie co dam znac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:07 hej Mariolka ta moja kolezanka to tak dokladnie nie wiedziala co i jak z tymi moimi staraniami, wiedziala tylk ze chcemy juz dzidzie a sama sie pokapowala ze cos nam nie wychodzi bo mnej wiecej razem zaczynalysmy staranka, tylko ze ona jest juz w 8 miesiacu!!! ale nic wiecej ode mnie sie nie dowie, mialam do niej zaufanie jak do siostry, a ona mamusi swojej wszystko opowiada chyba! A moja cala rodzinka nic nie wie, tylko co jakis czas nas podbieraja na temat dziecka, ale my milczymy jak grob. I nadal trzymam kciuki zeby udalo wam sie trafic w core, bo jak dla mnie plec jest na razie bez znaczenia. A my przytulamy sie jak mamy ochote,a zazwyczaj po 2 razy dziennie )jak mamy okazje oczywiscie, prze owu, w trakcie i po, robimy "doładowania" non stop!! a moze to za czesto? a sylwester to mam nadzieje ze u mnie za rok bedzie juz w trojeczke )wiec teraz idziemy sie bawic po raz ostatni we dwoje. Ale jakies malenstwo w moim brzuszku byloby mile widziane, mialo by sylwka juz z nami!Impreza w trojke ale tylko dwojke na parkiecie widac!!! to by bylo niezle co? hahahahaha pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:14 aha a na impreze idziemy do restauracji,bywaja tam rozni ludzie w tym duzo takich "ą" i "ę" rozumiesz??? i nasza zwariowana paczka do tego??mieszanka wybuchowa!!!!chyba nas wywala stamtad prze poółnocą? kumpel juz sobie kupil takie rogi łosia do złożenia na głowe zamiast tradycyjnych czapeczek, ktore mamy co roku.A maz przymierza sie do kupna muszki w stylu Korwina- Mikke! ale beda jaja!!!! w zeszlym roku bylismy w innej knajpie i inna wiara sie z naszego stolika smiala ze KINDER BAL" mamy, bo my po prostu spiewalismy piosenki z przedszkola, zerowki i podstawowki, czyli to co njlepiej znamy, a cala reszta gosci jakies piosenki wojenne i disco polo. a kupie chyba sobie po prostu jakas ladna kiecke, byle byla nie za bardzo mlodziezowa i wydekoltowana ,bo nie mam co pokazac )) w sobote ide na zakupy!!!!!! ale sie znowu rozpisalam........ hej hej Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 23:08 Olka, moze faktycznie ten test byl felerny i zycze Ci aby ten test byl felerny ? Sprobuj jeszcze jutro... Meggi - mi tez @ pojawila sie wieczorem - ale tylko takie plamienia...(zreszta zawsze tak mi sie zaczyna - wieczorem) moze kiedys tego nawet nie zauwazalam, bo nie przejmowalam sie zbytnio ale od kiedy kazdy okres jest wypatrywany i niechciany to zauwazylam, ze zjawia sie wlasnie wieczorem.....tez nie wiedzialam jak mam liczyc - ale tutaj na forum dziewczynynapisaly, ze powinnam dopiero liczyc od rana - kiedy to @pojawila sie tak naprawde...wiec tak teraz licze! najsmieszniejsze jest to ze cos mi sie stalo, ze zaczynam myslec, ze odloze jeszcze plany z dzidziusiem???? sama nie wiem - moze poprostu pozyje i zobacze bez testow? az sama sie dziwie co mi sie stalo, ze przestalam tak tego pragnac.... Pozdrowienia! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 23:48 no faktycznie olka pisałas wczoraj ze testowałas,wyleciało mi z mózgownicy zrób rano z srodkowego strumienia,to juz powinien wyjsc napewno jak cos zakiełkowało no a tobie anie co sie stało??? powaznie mówisz??? a który ty teraz raz próbowałas??? powiem ci szczerze,ze gdyby nie to ze marzy mi sie córa i chce to robic w okreslone dni TO ZADNYCH TESTÓW BYM NIE KUPOWAŁA przytulałabym sie tak byle jak na okotak robiłam za pierwszym razem i zaciazyłam w drugim cyklu staran,az byłam trochu zdziwionano teraz co prawda był pierwszy cykl,ale jakos tak nie nastawiam sie na równie szybki efekt. Ja mam rano plamienie,a na noc mnie zalewa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:16 Hej zobacze rano jak bede miec odwage to zrobie test.Naprawde bym chciala ale,no wlasnie ale bojek ze mnie.Boje sie tej 1 krechy.Test mam firmy Hexal,niewiem czy dobry,pierwszy raz takiego bede uzywac.Czytalam ze Pre testy sa niedobre a mieli tylko oprocz tych Pre testow,te hexal wiec wzielam ten.Pozdrawiam Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:28 ja probuje juz od lipca...ale wlasnie tak na oko i nieregularnie...mysle, ze to tylko chwilowe - ten brak checi - a moze to dlatego, ze boje sie rozczarowan...sama nie wiem! teraz mi jest dobrze, obserwuje swoj cykl i zapisuje - a dzidzia jak bedzie to bedzie!!! Napewno kiedys bedzie!!! Testy juz kupilam wiec pewnie w okolicach dni ...bede testowac - jak siebie znam... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:45 hejo laski nie mozecie spac tak jak ja Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:46 Hej no wlasnie widze ze pare nas tu jest,z problemami zasniecia Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:47 Ale ja tak lubie po nocach buszowac w necie Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:49 Czytam i czytam i juz powoli to chyba zaduzo tej wiedzy posiadam)Za to do 12 bede odsypiac te nocne posiedzenia,ale jak mam lezec w luzku i sie przekrecac z boku na bok to lepiej tu jeszcze posiedze,a juz myslalam ze wszyscy spia) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:52 no ja tez lubie nocami buszowac po necie Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:50 ja siedze przy kompie i zrem,własnie szukałam ciastek ale sie skonczyły a chce mi sie teraz na słodko!!!!!!!!!! mam zachcianki jak baba w ciazy teraz se moge dłuzej posiedziec,bo synus sie przestawił ze spaniem i spi do 7- 7.30,a potem oglada bajki ,a ja jeszcze spie!!!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:53 no ale do 12 to napewno nie pospie Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:55 no a od nadmiaru wiedzy ,to mozna fioła dostac,jeszcze jak sie jest takim hipopondrykiem jak ja !!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:55 A to fajnie,mozesz tasz posiedziec,jak ja bym miala wstac tak kolo 7 rano to juz od 21.00 bym spala,bo ja rano niekontaktujeJa juz jadlam kanapki,ale mam ochote na cos,ale sama niewiem na co,ale cos bym wciaglaZaraz ide szukac.Ja tu rozmyslam czy testowac jutro czy nie,chyba panikuje powoliJak jutro speniam to w srode napewno Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:56 Dobrze ze te bajki rano lecato mozesz pospac.A ile lat ma twoj synek? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:58 Ja tego fiola to chyba juz dostalam)Duzo sie dowiedzialam potrzebnych zeczy,ale i takich co niepowinnam np.o chorobach i wogole,i prawie wszystko mysle ze mam.Ciezko z takim czlowiekiem jak ja.Chyba przestane czytac tak duzo.ale to jest jak nalog.Od kiedy odkrylam to forum to tylko tu siedze. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:59 a nie testuj ,poczekaj do @ ,jak nie masz przedmałpowych objawów ,to moze bedziesz pierwsza z nas?????????? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:59 To moze faktycznie poczekam do 23.11 Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00 @ powinna byc jutro lub pojutrze Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00 a MOJ MAZ MA 24.11 urodziny i chcialam mu zrobic prezent. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00 poczekaj poczekaj,jak bedziesz miec malenstwo,to bedziesz musiec kontaktowac juz o 2 w nocy Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:01 To bedzie dobre,ale jak trzeba bedzie to sie postaramkontaktowac nawet i w nocy. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:02 to poczekaj do 24 jak nie bedzie @ to zatestuj i moze bedzie prezent???? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:03 Bylo by super bo innego prezentu niemam,musze jutro cos znalesc wrazie jak by z dzidzia niewypalilo.Pomyslu niemam ale jak pochodze to napewno cos znajde.Ale wolalabym jednak dzidzie jako prezent) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:03 ja o pierwszej ciazy dowiedziałam sie w rocznice slubu,a nie było to zamiezone Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:05 Ale super z ta rocznic slubu,wlasnie to takie mile wspomnienie,a jako prezent najlepsze moim zdaniem,ale normalnie tez jest ok.Ale ja tak juz tej dzidzi chem ze wariuje powoli... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:07 no fajnie jak sie to pózniej kojarzy z jakims szczególnym dniem,mi sie teraz marzy prezent na gwiazdke Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:08 To trzymam kciuki za to zeby Mikolaj dal ci wymarzony prezent Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:10 no i wzajemniea zwariujesz dopiero jak zobaczysz dwie kreski,to jest dopiero uczucie nie do opisania Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:11 wiruje ci przed oczami i nagle ci sie wydaje ze sie zmieniłas Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:12 2 kreski to widzialm ale na owulacyjnymale napewno jak te ciazowe kreski zobacze to niewiem czy niezemdlejeTo pa do jutra Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:10 Powoli bede spadac spac,zimno mi w stopy mimo ze mam skarpetkiMilo sie pisalo.I watek ma wiecej wpisow.Ide lepiej spac bo glodna jestem i marza mi sie cuda niewidy,To do jutra dobranoc. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:12 no pa ,mi tez zmarzły nogi i bez skarpetek Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:13 oooooo 1.12,za bardzo sie nie wyspie pa pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:14 Dobranoc papa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 08:22 dzindoberek ale sie nie wyspałam!!!!moje kochane dziecko pozwoliło mi do ósmej podrzemac i potem nie było juz zmiłuj sie :0 Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 11:02 Hej no widziszJa przed chwilka wstalam i niestety skusilo mnie zatestowac i negatywny;-(dzis 28dc jak by cos zakielkowalao to juz by te napewno wykazal.Juz na @ nastawiona jestem.W grudniu porobie wszystkie badania.Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 14:27 olka wyluzuj!!! 4 miesiace staran i juz badania??? stanowczo zawczesnie!!! nawet statystycznie dłuzej sie zachodzi w ciaze.Zreszta kazdy lekarz ci powie to samo.Moja kolezanka starała sie ponad rok!!!! a 4 miesiace to naprawde króciutko!!lekarze zalecaja z tego co słyszałam po roku regularnego pozycia,tak ze głowa do góry i trochu luziku Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 14:46 tym bardziej jeszcze nie masz sie co martwic na zapas,jak masz regularne cykle !!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:15 wiesz co Wiolu ,mi sie wydaje ze za czesto robicie te doładowania..... czytałam ze nawet powinno sie co drugi dzien,bo wtedy sa silniejsze plemniki... a po 2x w dniu ??????????? chyba za czesto,moze spróbujcie rzadziej troszku Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:19 no teraz po sklepach to juz napewno nawalone kiecek!!!! tylko ciezko wybrac cos fajnego nie???? odpowiadaj na ostatni list,bo nie moge znalezc tak w srodku Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:21 wiec tak dziewczyny,zadna nie zafasolkowana!!!!! wiec jedziemy od nowa!!!! moze na gwiazdke posypia sie prezenty obysmy wszystkie skonczyły stary rok juz z fasoleczkami Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:31 hej mariolka odpowiadalam na ostatni post jaki mi sie pokazal, a nie zauwazylam ze to ostatni na 1 stronie!!!!!!!!!!ale sie rozgadalyscie w nocy!!!!!!!a ja sie wtedy pewnie na drugi bok przewracalam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:34 mam nadzieje dostaniemy na gwiazdke prezenty o jakich marzymy!!!!!! a co do moich doladowan to lekarka mowila i ostatnio ze mamy sie starac czesto. no i czytalam gdzies ze plemniki potrzebuja okolo 6 godzin zeby dotrzec do jajeczka, wiec te z rana moga byc juz za slabe,albo te wieczorne spoznione, przez to glownie przytulalismy sie tak czesto ale jak pojde teraz do ginka to zapytam ja jak czesto mamy TO robic? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:46 hi hi tak myslałam ze nie zauwazyłas drugiej strony no siedziałam na necie pół nocy i sie wogule nie wyspałam!!!! rób jak ci lekarz sugeruje,ja nim nie jestem tylko mówie co czytałam,ale czasem warto popróbowac rózne sposoby W sumie powiem ci ile lekarzy tyle opini,na różne tematy!!!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 19:02 Hej czekam jutro @ napewno mnie nawiedzi.Co do tych badan to moze faktycznie panikuje.Ja chyba za nerwowo do tego wszystkiego podchodze...Musze sie opanowac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 21:48 Olu, na pewno @ sie nie nawiedzi tak predko, tak cos mi sie wydaje!!!! A nawet jesli to z badaniami sie nie spiesz, bo "dzialacie" bardzo krotko. Od tego miesiaca staran musimy nie myslec tyle o dziecku i zadnej paniki!!!!!ZROZUMIANO??????? Sama to sobie wbijam do łba od paru dni!!!! hahahahaha Meggi, zeszla nocke niezle zaszalalac, to moze dzisiaj troche odespisz???? A ja mysle nawet podobnie jak ty, ze na kazdy temat jest kilka opini, i podobnie jest z lekarzami, kazdy co innego gada i nie wiadomo czego sie trzymac!!!! pozdrowionka dla wszystkich starajacych sie paaa laseczki.......... Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 22:37 Hej dziewczyny.Obys miala racje z tym ze @ nienawiedziNo poszalalysmy troche w nocyJa probowalam spokojnie podchodzic do sprawy,do owulacji mi szlo dobrze,wogole niemyslalam o dzidzi.Ale po owu to szok.Ten okers po owu jest najgorszy,a przed sama @ to juz wogule.Dzis 28dc,objawow @ dalej niema,zawsze piersi mocno mnie bolaly,i dekold pryszczykami wysypany,a teraz nic.Ale nienastawiam sie.Troche czasami brzuch mnie @ pobolewa co jeszcze zauwazylam ze apetyt mi dopisuje,ale to moze byc tez chyba tak na zime trzeba zapasy robic;- ).Chyba @ idzie po cichu.Ale mimo wszystko jeszcze malutenki kaweleczek nadzieji mam.Jutro dzien sadny.Dam znac.Trzymajcie sie dziewczyny.Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 22:39 I objecuje juz jak wrazie zaczne nowy cykl wyluzowac,ale to bedzie trudne,ale sprubuje,zaczynam podejzewac ze to od tej mojej upartej psychiki wszytko zalezy,ale jak tu sie opanowac.Musze sobie jakies ciekawe zajecie znalezc.Pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 23:22 Hej dzis spadam wczesniej spac,zimno mi i zmeczona jestem.Dobranoc Odpowiedz Link
zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 23:48 Cześc dziewczyny. U mnie @ sie kończy , więc wracam do mierzenia tempki itd itp. Mam nadzieję, że ten cykl bedzie dla nas owocny i zrobi nam pod choinkę miłą niespodziankę. Mam do was takie pytanie - w jaki sposób mogę wkleić pod swój post link do strony z wykresem tempki, chciałabym aby automatycznie sie wklejał. Jest to możliwe? Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 07:09 Hej laseczki, wy ostatnio po nocach buszujecie a ja z rana jestem tak zalatana ostatnio, ze tylko rano mam czas (przy kawuni) do forum zajrzec... Tak sobie mysle, ze to dobrze, ze sie swieta zblizaja i sylwester - to wszystkie jakos zajmiemy sie innymi sprawami i fasolka sama zakielkuje?? Ja ostatnio mam tak grafik wypelniony, ze nie mam czasu myslec...tylko rano mierze tempke i wpisuje to wykresu....jak bedzie tak bedzie!!! zabka - pytasz jak wkleic post linkowy: Musisz otworzyc wykresi skopiowac adres (caly http.....)i pozniej wejsc w moje forum i tam wkleic w miejsce przeznaczone w sygnaturke...POWODZENIA!!! A inne dziewczyny tez zapraszam do wykresikow Milego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 09:47 witam gwiazdy odespałam ostatnia nocke małpisko sie skonczyło i działamy od nowa,bez emocjina spokojnie zobaczymy czy w tym miesiacu którejs sie uda moze wszystkim Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 13:03 Hej dziewczyny.Meggi_05 to niedlugo staranka powodzenia.Dzis mam @ dostac jeszcze jej niema.Oby tak dalej.Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 14:44 Trzymam kciuki olka9917. Mam nadzieje, że się uda. Odpowiedz Link
an_r Do anie5 23.11.05, 14:43 Cześć! Ja też mierze tempke. Powiedz mi czy mierzysz ją o jednej godzinie, czy nie koniecznie. W tygodniu bydzi mnie budzik, więc mierze w iarę o jednej godzinie, ale w weekendy mam nastawiać na tą samą godzinę? Powiedz mi mierzysz pod pachą? Jak jest najlepiej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
zabka7906 Re: Do anie5 23.11.05, 14:59 Pozwolisz, że ja Ci odpiszę. Tempke należy mierzyć zawsze o tej samej porze (również w weekendy) zanim wstaniesz z łóżka. A co do miejsca to najlepiej w pochwie albo pod jężykiem, pod pachą nie polecają. Takie jest zdanie osób prowadzących zajęcia z NPR. Pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: Do anie5 24.11.05, 22:42 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie-czy o tej samej porze, czy nie koniecznie? Bo w weekendy za bardzo nie chce mi sie nastawiać budzika).Pozdrawiam. Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 21:58 Hej dziewczyny jak narazie cisza @ niemaOby tak dalej.Jak jutro tez niebedzie.To pojutrze jak bede mi dane zatestuje...Z objawow @ niemam zadnych jedynie brzuch czasami @ pobolewa.Pozdrawiam wrazie co dam znac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
anie5 mierzenie temperatury.. 23.11.05, 23:14 zgadzam sie z zabka - ja mierze o tej samej godzinie - rano przed wstaniem z lozka - tak polecaja - przed oddaniem pierwszego moczu...(gdzies wyczytalam)..na poczatku mierzylam pod pacha ale tez doradzono mi, ze lepiej w pochwie...i tak robie od paru dni...no coz trzeba sie przyzwyczaic!!! aha - mierze okolo 10 minut - nie krocej! pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: mierzenie temperatury.. 24.11.05, 22:48 Cześć! Przedział między jedną godziną nie zaszkodzi mam nadzieje? Odpowiedz Link
anie5 Re: mierzenie temperatury.. 24.11.05, 23:36 Mysle, ze nie...wazne abys mierzyla zaraz po przebudzeniu - jeszcze w lozku - tzn - ja tak robie i nie zwracam tak az bardzo, czy to 7:00 czy 8:00 a czasami w weekend troszke pozniej ale zawsze po przebudzeniu....wklejam kawalek o mierzeniu temperatury z strony internetowej: "Temperaturę należy mierzyć tym samym termometrem, przed wyjście z łóżka, rano i przed oddaniem moczu. Najlepiej pomiar dokonać w pochwie, odbytnicy lub w pochwie. W odbytnicy należy uwzględnić nieco wyższą temperaturę niż w pozostałych częściach ciała!. Aby mieć wiarygodne wyniki pomiary należy stosować cyklicznie i zapisywać (obserwowane wartości) przez minimum 4-6 miesięcy. " Odpowiedz Link
anie5 Re: witaminki 24.11.05, 23:39 a tak przy okazji....bierzecie jakies witaminy juz teraz przy planowaniu? Ja biore Materne...podobno dobrze jest lykac - szczegolnie kwas foliowy jeszcze przed zajsciem w ciaze...co wy na to? Odpowiedz Link
meggi_05 Re: witaminki 25.11.05, 09:30 KWAS FOLIOWY OBOWIAZKOWO!!!! a multiwitaminy (tylko koniecznie dla ciezarnych) tez mozna,tylko trzeba uwazac zeby nie przedawkowac tego wszystkiego!!! ja brałam falvit,ale przestałam i teraz biore kwas foliowy i magnez z wapniem.Magnez tez jest waznym pierwiastkiem dla rozwoju płodu,a wapn to biore dodatkowo przy piciu mleczka,bo Ewa poleca diete bogata w wapn na dziewczynke Odpowiedz Link
ania.gawr Re: witaminki 25.11.05, 11:08 kwas foliowy zgadza sie- obowiazkowo. a wczoraj wyczytalam ze rzeczywiscie wapn na dziewczynke Ja biore witamine E- bo to witamina niegdys zwana witaminą plodnosci Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 00:15 Hej spicie dziewczyny?Ja jak zwykle niemogeZnowu sie oczytalam.Od tego forum to sie odkleic niemoge@ jak narazie dalej niemam i nich tak zostanie Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 11:35 Hej dziewczyny,@ dalej niema.Dzis 30dc.Oby tak dalej.Co 5 min.Biegam do wc isprawdzam czy napewno nieprzyszla.Najchetniej to bym przespala dzisiejszy dzienWrazie co dam znac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 16:20 Hej @ dalej niema,ale was mecze,ale juz niewiem czym sie zajacwiec co jakis czas sie u was melduje)Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 20:13 czesc laski czesc olka ,nie meczysz ,no cos ty! dalej spokuj??? oby tak a ty cały dzien masz wolny??? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 20:42 Hej @ dalej niemai niech juz tak zostanieTak mam cale dni wolne bo niepracujenarazie.Zadamawiam sie w obcym kraju.Jestem fryzjerka.Ale jak sie uda z dzidzia to jeszcze troche w domu posiedze,-)Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 09:24 czesc olka! i co u ciebie słychac??? a gdzie wyjechałas??? my od jutra zaczynamy,teraz musi wyjsc!!!wierze ze sie uda!!! juz czuje dreszczyk emocji pisz co u ciebie???? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 09:43 Dziendoberek @ jak narazie niemaMieszkam w niemczech a dokladniej w Berlinie.Napewno wam sie uda powowodzenia w starankachale testu narazie nierobie poczekam jeszcze troche,wlasnie u nas pada sniegale tylko pruszy.Troche gardlo mnie boli wiec nigdzie nie wychodze bo niechcem sie przeziebic.Milego dnia.Wrazie co dam znac.Pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 10:58 u nas swieci słonko ale tez jest biało i mrozno a kiedy wyjechałas? masz tam znajomych albo rodzine? oprócz meza oczywiscie? jak nie masz zadnych objawów przedmałpowych...to moze cosik zakiełkowałow sumie test moze nie wykazac czasami tak wczesnie,jak organizm produkuje jeszcze za mało tego hormonu ciazowego.A jakie masz długie cykle ile ci sie @ spóznia?A pojechałas tam dawno? i na stałe? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 13:21 Hej wiec cykle mam 28-29 dni.Dzis mam 31dc.Wiec moze jest szansaMieszkam tu juz 5 lat.Wyjechalam najpierw do mojego chlopaka(teraz to juz mezaMam i znajomych i rodzine;-D.I na stale tu bedePozdrawiam Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:21 hej laseczki ale mnie tu dawno nie bylo!!! jakas zalatana jestem chyba???? u mnie @ juz poszla wczoraj wiec zabieramy sie znwu do dziela, w poniedziale ide do ginka i zobaczymy czy cos sie juz z pecherzykami dzieje. ale tak sie znowu dziwnie czuje, ze szok, a dokladniej to w srode i wczoraj cholernie mocno mnie klulo w lewym boku, calkiem jak na owu, ale to za wczesnie, a wczoraj wieczorem tak od 19 z kolei pobolewal mnie caly brzuch i to tak jak przed ostatnia @ ale wcale nie malpowato, tylko takie dziwne bole w dole brzucha no i brzuch mialam strasznie wzdety i taki twardy. laski ja juz chyba wariuje czy co???? nie mysle w ogole o dzidzi na razie a takie rzeczy sie dzieja dziwne z moim organizmem? o co chodzi? a moze fasolka jest jednak mimo ze byla @? ratunku............. )) A co u ciebie Olka????? pewnie fasoleczka juz jest??? Meggi kiedy przystepujecie do ataku?? My juz tez niedlugo, a w poniedzialek pogadam z lekarka jak czesto ma byc bzyku ) zeby nie przesadzic! pa Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:51 Hej! Mnie też boli w podbrzuszu. Dziwne te bule. Mam je od ok. 3 tygodni, ale dziś w południe były wyjątkowo dokuczliwe. Tak ja Ty wjedzma, czuję jakbym miała wzdęty, twardy, tak jakbym miała dostać okres, ale to jeszcze nie pora. Co jest grane? Ma któraś tak jeszcze? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:56 hej an_r!!!! mnie zaczelo pobolewac jakies poltora tygodnia temu, przed @, potem w sobote dostalam okres, mialam do srody,a wczoraj wieczorem znowu te pobolewania i teraz tez, tylko na razie slabsze niz wczoraj,cholera nie wiem co to? Tym bardziej ze zawsze jak dostalam @ to brzuch mi sie robil miekki a ja prawie caly czas mama dosc ypchniety i twardy! A moze to............? )) Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:03 o jejku ale ja pisze!!!!! jak jakies bezmozgie YETI!!!!! tam mialo byc MAM a nie mama, no i Wypchniety a nie ypchniety. )) hahahahaa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:07 Hej dziewczyny u mnie bez zmian @ niema))Jak wszytko bedzie tak jak mysle to jutro kupie test i w sobote lub niedziele zatestujeTroche zwlekam z tym testem bo juz niechcem 1 kreeczki widziec.Wrazie co dam znac.Co do waszych objawow to bym naprawde szybko poszla do gin,bo moze akurat???Niechcem wam robic nadzieji ale czytalam ze takie rzeczy sie zdarzajaDzis troche gardlo mnie boli i mam katar.I caly dzien siedze w domku rzeby mi przeszlo.I w dalszym ciagu brak objawow,ani ciazowych ani @.Ale moze i tak byc podoba mi sie ten stan rzeczyOby tak dalej.Tylko czasami jakies bulgotania,niewiem jak to opisac w brzuchu.Pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:22 hej OLu oby ci sie udalo!!!!! ale skoro @ jeszcze nie ma to pewnie nie bedzie! Ja tez slyszalam ze zdarza sie ze kobieta ma okres jeszcze przez 3 miesiace a jest juz w ciazy! Wlasnie mojego kuzyna dziewczyna tak miala niedawno, zorientowala sie ze jest w ciazy jak byla juz w 4 miesiacu! Ale nie znam szczegolow, czy miala taki sam normalny okres i czy ja cos bolalo w tym czasie.Bo ja mialm @ normalnie tylko dodatkowo te pobolewania w dole brzucha, niby nie takie mocne, ale takie glupie dziwne uczucie, i do tego przed @ przez 3 di na zmiane bylo mi zimno i goraca, jak dostalam @ to przeszlo, ale znowu chyba wraca, teraz jest mi dosc chlodno ale policzk mnie pieka, chora nie jestem, temp. chyba normalna! A ja w poniedzialek ide do gin to ją zapytam co mi jest, zreszta bedzie mi robic usg zeby zobaczyc jak sie maja ewentualne pecherzyki bo to bedzie 10 dc i owu tuz tuz. Albo i nie bedzie na razie owulacji bo jest juz miejsce zajete??? Zrobila bym tescik ale sie boje ze nie wyjdzie, no i musialabym skoczyc do apteki bo w domu juz zadnego nie mam,a w aptece to juz mnie chyba zapamietaly i po prostu glupio mi tak ciagle łazic co miesiac po testy! OLu trzymam kciuki zeby ci sie udalo! i reszcie tez oczywiscie! pa )) Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 21:20 Wiec tez trzymam kciuki za ciebie Wjedzmamoze akurat?..Rozne zeczy sie zdarza,u mnie @ dalej niemaTez slyszalam ze do 3 miesiaca mozna miec @.Jak bedziesz cos wiedziec daj znac,kiedy do gin idziesz?Ale by byla niespodzianka co nie?Pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 11:26 Hej dzieczyny @ wciaz niema na szczescietylko troche mam katar i boli mnie gardlo musze dzis polezec i wygrzac sie.Mam nadzieje ze mi przejdze to paskudztwo.Mam zamiar pic mleko z miodem moze pomoze wrazie co dam znac.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 14:42 Hej wjedzma! Mnie podbrzusze nigdy wcześniej nie bolało, dopiero od tego cyklu. Zaczęło po @ i co jakiś czas przypomina mi o tym. Czasami ten ból jest bardzo dokuczliwy, ale częściej czuję sie poprostu jak balon. Są chcwile, kiedy nie mogę się nawet pochy,ić, bo mnie boli. Wszystko jest ostatnio dziwne. Mam nieregularne cykle 30-40 a nawet 50 dniowe. Ostatnio okres trwał 3 dni, a zawsze 7. Nie wiem co jest grane. Byłam u lekarza, mówiłam mu o tym, ale nie powiedział, czym to może być spowodowane. Przepisał leki i na tym się skończyło, a brzuch jak pobolewał tak pobolewa. Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 15:22 A moze byscie zrobily test ciazowy?Naprawde zdazaja sie @ do 3 miesiaca.Tak sobie pomyslalam,a lekarz jak niewie;-(Mogl zrobic usg i bylo by cos wiadomo.U mnie bez zmian @ niema,ale z testem poczekam do poniedzialku.Jak @ nieprzyjdzie.Pa Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 17:00 hej olu trzymam kciuki oby to było TO na co tak wszystkie czekamy! tobie na pewno sie udalo! ja ide w poniedzialek wieczorem do ginka to sie chyba cos konkretnego dowiem (a bede miala na pewno robione usg) bo jezeli jest dzidzia to miala by juz chyba prawie 4 tygodnie, liczac od zaplodnienia, a liczac od poprzedniego okresu 6. ale wole sie nie nastawiac na taka dobra nowine, po co sie rozczarowac. chociaz i tak w mózgownicy pewnie mam cos zakodowane i sie mimo wszystko szykuje na TO. ech, ale ja mam popaprane............. ale wiecie kobitki, sama jakies 4 miesiace temu sie pytalam mojej lekarki czy mozliwe jest zeby byl okres normalny i ciaza i mi potwierdzila, ze owszem zdarza sie rzadko ale sie zdarza, ale jakos jeszcze nie wydaje mi sie to do konca mozliwe no coz, zobaczymy pozdrowionka milego weekendu!!!!!!!! pa )) Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 18:34 Lekarz przed badaniem pytał mi się czy robiłam test, ale po badaniu już nic nie wspomniał. Sama nie wiem. Może zrobić test, a może jednak poczekać na okres. Ale ile mam czekać? Nie wiem czy tym razem będzie 30 czy 50 dniowy. Koszmar. Trzymam kciuki. Oby lekarz potwierdził ciążę. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 11:33 czesc test mozesz zrobic,wczesniej jakby co test wykryje ciaze niz lekarz moze wybadac Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 11:40 czesc dziewczyny co u was? co tam olka u ciebie słychac? posyłasz juz fluidki?czy jeszcze nie wiesz nic? u mnie "akcja" od wczoraj rozpoczetateraz fasolka napewno bedzie musi byc!!! pierwszym razem nie wyszło,za wczesnie były przytulanka przed owulka,ale teraz postaram sie blizej owulki gdzies dwa dni przed i nie bede juz tak sie emocjowac......tylko czy to sie tak da???? jak ja juz od wczoraj nie moge o niczym innym myslec... Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 12:24 He to meggi 05 powodzenia w starankach u mnie bez zmian @ niemaale testu jeszcze nierobilam,jak bede cos wiedziec to dam znac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 13:44 Powiedzcie mi, a czy testy owulacyjne wyszły by pozytywnie, jeśli byłabym w ciąży? Dziś znów mnie rzuch boli Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 13:45 Ale ja piszę. nie rzuch tylko brzuch hahaha. Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 15:50 Hej cos na ten temat slyszala ale pewna niejestem,ze test owu moze pokazac ciaze ale najpewniej jest ciazowym testowacPowodzenia.Ja przedchwilka testowalam i niestety negatywnya @ niema niewiem o co chodz.Pozdrawiam bede sie odzywac chyba jutro do gin sie wybiore.Pa Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 18:50 Ja już też nie mam złudzeń. @ nie ma test negatywny, brzuch jak pobolewał tak pobolewa. Pozostaje tylko czekać cierpliwie. Do usłyszenia. Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 18:56 ojej...nie martwcie sie - moze jeszcze za wczesnie na test???idzcie do lekarza i sprawdzcie!!! z drugiej strony - z wlasnego doswadczenia wiem, ze za kazdym razem jak liczylam na dwie kreseczki...okres mis ie spoznial - byc moze, ze tak intensywnie o tym myslalam, ze blokowalo sie cos tam w srodku...Nie martwcie sie - magiczny grudzien juz nie dlugo!!!!!!!!!a dzis zafundujcie sobie goraca czekoladke lub cos w tym stylu....mi to pomagalo!!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 19:46 RATUNKU!!!!POMOCY!!!! dziewczyny doradzcie mi,bo nie wiem co robic dostałam jakies cholerne podraznienie!!! swedzi mnie "kaska "z zawnatrz i az na nogi zachodzi,a teraz sa te dni!!!!! w tych miejscach co wystepuje swiad jest tez zaczerwienienie,wydaje mi sie ze to podraznienie od proszku czy jakiegos kosmetyku,ale pewna nie jestem,czy któras miała cos podobnego????????? ja ogólnie jestem tam wrazliwa bo musze nosic tylko bielizne bawełniana itp. no ale co ze staraniami???? bo dzis ,jutro i pojutrze sa najwazniejsze dni!!!! chyba sie porycze!!!!co za pech!!! a jezeli to zwykłe podraznienie,to chyba moge sie starac??? w sumie na poczatku pierwszej ciazy miałam jakies drozdzaki i samo przeszło poradzcie cos Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 20:18 Staraj się staraj! A jak po tych dniach nie przejdźie to do lekarza. Ale myślę, że to od proszku. Będzie dobrze. Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 21:09 moze to tylko uczulenie - wypij wapno!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 13:12 czesc Dziewczyny - co todzisiaj wolne??? meggi - przeszlo to uczulenie? Olka jak tam @??? mam nadzieje, ze nadal nie ma??? u mnie dzis 13 dzien cyklu i nadal nie wiem, czy bede robila test czy poczekam do nowego roku....pozdrowienia Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:50 Hej u mnie ok @ niema.Ale po wczorajszym negatywnym tescie mam mieszane uczucia.Chyba jak bym byla w ciazy to test by cos wykryla tu nic.Mysle zeby isc w tym tygodniu do gin,ale niewiem czy mi cos poradzi,bo dis 34dc(przy cyklach 28-29dni)najpierw sie cieszylam ze @ niema a po tescie to mysle ze cos chyba nie tak,zawsze mam regularne cykle.1 mi sie zdarzylo w wakacje po 2000km bez spania,i klimat ponad 40 stopni,i przygotowania do wesela i wtedy mi sie @ spozila.4-5dni.Mam skolowane uczucia.Ale jak pujde do gin to niewiem czy to ma sens bo to chyba za wczesnie jak by sie udalo zeby cos bylo widac.Niewiem musze sie poradzic kogos.Meggie trzymam kciuki za przytulanka,i jak uczulenie? Przeszlo?Anie5 powodzenia.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:53 czesc cholerka nie przeszło!!! i to chyba nie uczulenie??? w nocy mi sie tak nasiliło swedzenie ,ze musiałam wstawac!!! co za pech cholerny!!! kupiłam sobie krem CLOTRIMAZOLUM i smaruje,nie wiem czy isc dzis do gina,czy poczekac jeszcze,kurde nie wiem co robic 12 dnc a tu sie jakies cholerstwo przyplatało!!! załamka na dodatek na tej masci co kupiłam pisze ze pierwszy trymest ciazy stanowi przeciwskazanie do stosowania,no ja jeszcze niby nie jestem ,dopiero sie staram. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:54 w sumie moze sie srarac dalej,bo to mam na zewnatrz krocza..... chyba to nie jest nic powaznego?????????? miałyscie cos podobnego,to wyglada jak bym sie np.oparzyła i czasami swedzi mocno a czasami nie.... tak jak juz pisałam wczesniej przy pierwszej ciazy miałam jakas grzybice i samo przeszło bez leczenia Gin tez nie wiem czy mnie dzis przyjmie ,bo nie jestem umówiona..... kurde co wy byscie zrobiły na moim miejscu??????????? a ty anie5 jestes prawie tak jak ja,dzien do przodu13 ja 12 dnc Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 15:02 Wiesz co olka 5 dni,to jeszcze nic złego ,moze sie czasami zdarzyc,tym bardziej ze nie chcesz zeby przyszła i to tez moze byc powód,psychika rózne figle płata,poczekaj jeszcze trochu. Jak chcesz miec pewnosc co do ciazy to zrób sobie test z krwi,to powinno rozwiac twoje watpliwosci. Gin. chyba jeszcze nie wybada,najwczesniej po 6 tygodniach,a u ciebie połowa piatego,wiec chyba za wczesnie Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 16:15 Jutro ide do gin bo tu bete u gin robia,moze akurat mi cos poradzi,bo jak tak bede myslec w domu,to chyba zwariuje.Co do twoich objawow Meggie tez mialam cos takiego,a nieoterlas sie?Jak niema uplawow to chyba nic powaznego,ja mialam te jakby poparzenie od silie perfumowanego zelu do mycia.Sprubuj naturalnym jogurtem sie podmywac,slyszalam ze pomaga.Ja stosowalam ta masc co ty i przeszlo,jestes dopiero na starankach to chyba mozna stosowac,masc.A do gin mozesz i tak isc.Pozdrawiam Odpowiedz Link
an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 18:16 Maść możesz stosować, ale ja polecałabym picie wapna-systematycznie! Jeśli to uczulenie lub podrażnienie to pomoże. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 19:58 Bardzo wam dziewczyny dziekuje za rady zadzwoniłam do gina,bo stwierdziłam ze to nie uczulenie chyba i mnie przyjał na szczescie i juz wszystko wiem,to jakies ognisko zapalne i cos od grzybicy,dostałam leki doustnie,dopochwowo i masc,no i dziecko musze odłozyc na nastepny cykli nie bedzie prezentu gwiazdkowego juz nic nie planuje!!!bo nic z planów nie wychodzi! wszystko na przekór!!! ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!!!przynajmniej sie przebadałam! bo powinnam przeciez to zrobic przed staraniami ale jakos mnie tam nie ciagło,no a te grzybice to mi sie ciagle nawracały,tylko w lekkim stopniu,a teraz sie zaostrzyło,przynajmniej sie dokładnie wylecze i dopiero do dzieła!!! Teraz dziewczyny trzymam za was kciuki!!!za wszystkie!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 23:17 Meggi - a to pech - ale wiesz co moze tak mialo byc...moze dzidzia zaplanowala sobie, ze przyjdzie troszke pozniej...wiesz takie przeznaczenie. Tak u mnie dzis 13 dc - nie wiem co ze starankami...moze dzis moze jutro...postanowilam, ze nie robie testu owulacyjnego, bo jeszcze chce bez stresu ten miesiac przezyc....tak naprawde to najbardziej pasowaloby mi aby baby pojawilo sie jesienia....takie plany, wiec moge poczekac (choc nie obraze sie jak bedzie wczesniej..) pozdrowienia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 06:47 czesc no powiem ci anie5,ze mi sie tez marzyło na jesien,ale zaczełam wczesniej bo sie juz nie mogłam doczekac prawie synek miałby 2,5 roczku tak w sam raz nie? wstałam wczesniej bo nie mogłam spac,swedzi mnie to cholerstwo,a masc niewiele pomaga no na poczatku byłam zła,bo chciałam prezent na gwiazdke "magiczny grudzien" nie dla wszystkich ale teraz mi przeszło,jak sie wylecze to moze jeszcze zdaze w grudniua teraz zajme sie porzadkami i przygotowaniami do swiat no i troche pocwicze,bo od urodzenia do lipca cwiczyłam regularnie,a potem olałam i musze teraz nadrobic!!!czeba poprawic kondycje!!!zaczynam od dzis, a ty do dzieła bo ci owulka przeleci Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 07:34 ja tez cwicze - pilatesa i joge..dosc regularnie, bo jestem instruktorka fitnessie...nawet troche juz mialam obawy, czy jak zajde w ciaze to bede mogla nadal cwiczyc? wiem tylko, ze joga reguluje cykle....wiem to z wlasnego i moich kolezanek doswiadczenia, po za tym jesli tos ma tylo lub przodo zgiecie macicy to joga mozna bardzo pomoc.....Meggiu - magiczny grudzien trwa wiec nie martw sie - jeszcze nic straconego..(nie mozesz sie starac z powodu lekow, ktore przyjmujesz?) Olka - co u Ciebie,zabka co z Twoim wykresem?? Milego dnia dla wszystkich starajacych! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 07:53 no dokładnie z powodu leków,biore antybiotyki i masc ze sterydami,no i ginekolog powiedziała najpierw sie trzeba przeleczyc a potem dzidziu,co prawda gdybym czasem zaszła(bo ostatnie starania były 11 dc) to nic wielkiego sie nie stanie(ale to mało prawdopodobne)ale staranka przerwac,niestetycholerne paskudztwo jakies!!! no joga podobno dobra na wszystko i bardzo wskazana w ciazy! Odpowiedz Link
zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 10:44 Cześć dziewczyny. Właśnie nadrobiłam wasze wczorajsze wpisy bo mi net padł i nie mogłam żadnej strony otworzyć, działało tylko gg . Tempki przez ostatnie dwa dni (wolne od pracy miałam) nie mierzyłam gdyż mam problemy ze snem, tzn. nie moge zasnąć wieczorem i siedzę do 1 -2 w nocy, a rano nie mogę wstać. Budzik mi dzwoni, ja go wyłączam i spie dalej, ale od jutra sie to powinno zmienić gdyz koniec leniuchowania i do pracy czas wracać. Ale za to staram sie obserwować śluz i szyjkę, nie wpisuje tego w program ale w swoich notatkach. Słuchajcie, konczy mi się czas bezpłatnego używania FF, co mam zrobić, żeby dalej mi działał, ale nie płacić za niego? Olka trzymam za ciebie kciuki, jeszcze jest nadzieja, a ty meggi podlecz się i do dzieła w przyszłym miesiącu.Pozdrawiam was i miłego dzionka życzę Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 13:57 Hej dziewczyny.Meggie to pech ale trzymam kciuki zeby ci te zapalenie szybko przeszlo,jak sie wyluzujesz to wszystko samo sie ulozy.Anie trzymamy kciuki.Ja tez rano wstac niemoge,to przez ta pogode chyba.U mnie bez zmian @ niema,do gin mam wizyze w czwartek rano,niebylo szybciejszego terminu,a i tak jeszcze niewychodze z domu bo lecze przeziebienie.Wiecie co od tego miesiaca zaczelam brac kwas foliowy niewiecie czy mam on jakis wplyw na @?Niewiem co mam myslec @ niema testy negatywne.Kurde do czwarku jakos musze wytrzymac bo testu to juz napewno niezrobie.No i zeby chociaz zapowiadalo sie na @ ale nic zadnych objawow,a na ciazowe to jeszcze zawczesnie.I badz tu madry.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 16:58 czesc wszystkim kwas foliowy na pewno nie ma na @ zadnego wpływu BIERZ GO DALEJ notomiast przeziebienie moze miec,opóznic tez moze stres czy jakies wieksze emocje Nie stresuj sie do czwartku nic sie nie stanie Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 16:59 A GDZIE JEST WIOLA??? MELDUJ SIE U NAS RAZ-DWA!!!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:08 Hej ten cykl byl normalny 0 stresow i wogule,teraz tez niestresuje sie.Jedyne to niewiem o co chodzi.No nic czekamy do czwartku.Najpierw myslalm ze w ciaze tez sie zachodzi odrazu,po 2 cyklach znalazlam to forum i tu sie duzo dowiedzialam,teraz myslam ze jak sie jest w ciazy to test i juz wszystko jasne,a tu nic.Kwas foliowy biore dalej.A Wiola to moze jakies wolne ma? Dziekuje za odp.Pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:53 no wiolka,to ma wolne ale chyba od nas Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:54 Moze sie odstresowywuje dziewczynaAlbo starankami sie tak zajela ze o nas zapomniala Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 07:26 czesc laseczki...oczywiscie (tak jak podejrzewalam) wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam testy owulacyjny....(nie ten od ewy, bo mieszkam zagranica i nie mam mozliwosci ich dostac) kreseczka probna pojawila sie ale bardzo blada - o wiele, wiele bledsza od testowej. Tempka dzis rano jeszcze nie podskoczyla, obserwacja sluzu tez na owulacje nie wskazuje...wiec wstrzymuje sie ze starankami zobaczymy co dzis test pokaze???? Dobrze zinterpretowalam test - pierwszy raz go robilam...???? Meggi - przechodzi troche? w sumie dobrze, bo jakby pojawilo Ci sie to juz w ciazy i musialabys brac antybiotyki...Olka - musisz uzbroic sie w cierpliwosc... Wiola - czekamy na wiadomosci od Ciebie!!! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 09:45 czesc laski u mnie lepiej,na szczescie przechodzi,juz mnie nie swedzi bo to było nie do wytrzymania dobrze anie5 odczytałas test,musza byc dwie kreski o takim samym natezeniu (przynajmniej w tych od Ewy tak jest) a gdybys chciała to Ewa wysyła za granice,tylko musisz miec konto na alegro ! a ty gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 12:58 Hej dziewczyny u mnie bez zmian @ niemaCo do testow owu to tez mialam najpierw jasniejsza kreseczke a nastepnego dnia obydwie byly takiego samego mocnego koloru i byly to testy za apteki,wiec trzymam kciuki za owocna owulacjePrzeziebienie juz mi prawie przeszlo.Fajnie Meggie ze juz ci lepiej.Jutro do gin,ale mam cykora niewiem co mam myslec,najlepiej chyba nic ale mysle ze juz jutro bede cos wiedziala.Termin mam 9:45 i jak cos bede wiedziec odrazu dam wam znac,trzymajcie za mnie kciukiPozdrawiam pa Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 15:43 dziewczyny - dzis zrobilam nastepny test (owulacyjny) i nadal kreseczka testowa - jednakowo (jak wczoraj) jasniejsza od testowej - czyli czekac jeszcze ze starankami? A tak z ciekawosci - jesli celowalabym na dziewczynke to kiedy przytulanka - jak kreseczka jeszcze bladziudka? Meggi - wiem, ze ty cos wiesz na ten temat, bo sie starasz.... Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 15:44 zle wyjasnilam - przejezyczylam sie - chcialam napisac kreseczka testowa jasniejsza od kontrolnej...Pozdrowienia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:23 ANIE5 TU CI POSYŁAM INSTRUKCJEna chłopca i dziewczynke JAK ZAPLANOWAĆ CHŁOPCA Planowanie chłopca jest o wiele prostsze niż dziewczynki i przy zastosowaniu się do zaleceń szanse wzrastają do 90%. Oto podstawowe 2 zalecenia !!! 1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test owulacyjny go wykryje czekamy jeszcze 12 godzin i rozpoczynamy starania. Optymalny czas to zaczekać 20 godzin i starania podjąć pomiędzy 20 a 26 godziną. 2. Przynajmniej 4 dni przed wykryciem piku LH należy wstrzymać się od starań wówczas w nasieniu znacznie wzrasta ilość plemników męskotwórczych. Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:24 JAK ZAPLANOWAĆ DZIEWCZYNKĘ Planowanie dziewczynki jest bardziej skomplikowane. I wynik nie jest aż tak dobry jak w przypadku planowania chłopca. Oto podstawowe 2 zalecenia !!! 1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test owulacyjny go wykryje należy zaniechać wszelkie starania !!! przez kolejne 4 dni. 2. Ideałem byłoby gdyby ostatnie starania przypadły w godzinę piku LH. Zaleca się częste stosunki do tego momentu. POSYŁAM NA RATY,BO MI NIE CHCE WYSŁAC TAKIEGO DŁUGIEGO LISTU Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:30 wykrycie tego piku LH jest wtedy ,jak masz dwie kreski na tescie,mi jeszcze Ewa napisała ze po tescie pozytywnym,jeszcze raz w ciagu 12 godz. i potem przerwa dodatkowo na dziewczynke jesc duzo nabiału(wapn) i nie pic kawy ani coli (kofeina )pare godz. przed staraniami,obydwoje ty i maz Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 21:54 Czesc babeczki!!!!!!!!!!!1 sorki ze mnie tak długo nie bylo, ale juz sie melduje! Wolnego zadnego (oprocz weekendu) nie mialam,tylko w sobote imprezowalismy i mimo ze nie pilam zadnego alkoholu to w niedziele sie czulam jakby mnie dinozaur przezul i wyplul! (w tej knajpie gdzie bylismy bylo strasznie nakopcone i to pwenie przez to)No i bylam raczej nie do zycia, a od poniedzialku zaczela sie robota i tak jakos dni mi leca.....)) U mnie wsio w porzo,bylam w poniedzialek u gina i nico, pecherzyki maluskie, a jutro ide na kolejne usg zeby zobaczyc co sie dzieje, ale ciazy tez nie widac, brzuch mnie na razie nie boli, wiec stwierdzam ze to chyba stres w pracy zrobil swoje (mam tyle roboty ze sie kuzwa nie wyrabiam!!!!!!!!!!), z boku mnie mocno klulo w poniedzialek popoludniu kolo 14-16, toche wczoraj i teraz ciut zaczyna wiec zaraz zmykam do mezusia na male przytulenie ) W tym cyklu tylko bzyku raz dziennie i to pozno wieczorem przed pojsciem spac, co by plemniorki sie dobrze zaaklimatyzowaly. A jutro wieczorem podglad na usg jak sie maja moje kochane pecherzyczki, czy juz dorosly!hahahaha ale sie rozpisalam!!!!!!! nadrobilam zaleglosci???? pozdrowionka olu trzymam kciuki! meggi jeszcze grudzien nie stracony!!!!!!!! reszta dziewczyn tez powodzenia! pozdro paa ))) Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 23:41 wielkie dzieki!!!! to bedzie nasz pierwszy dzidzius wiec jest mi wszystko jadno - ale moze bardziej chcialabym dziewczynke???? zobaczymy! sprobowac nie zaszkodzi - w kazdym razie instrukcje juz zostaly zapisane...na wrazie...ja jeszcze wstrzymuje sie ze staraniami - bo ta kreseczka testowa jes blada...co myslisz? aha - pisalas o wykryciu piku LH - czy to znaczy jak tylko pojawi sie kreseczka - czy jak jest ona rowno wyrazna jak testowa? Bo ta blada juz jest od wczoraj w moim przypadku...Dziekuje jeszcze raz!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 23:44 aha - pytalas, gdzie mieszkam? Dania....Kopenhaga! Pozdrowienia Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 00:51 kreseczke testowa blada to mozesz miec cały czas,dopiero jak bedzie takiego samego natezenia jak kontrolna tzn. ze owulacja bedzie za 24-48 godz.no i na dziewczynke to trzeba zaczac sie przytulac wczesniej do momentu jak pojawi sie droga wyrazna kreska i po pojawieniu sie kreseczki,jeszcze raz w ciagu 12 godzin,a potem trzeba sie wstrzymac na conajmniej 4 dni!!!! czyli na dziewczynke trzeba sie przytulac przed owulacja min.24 godz.bo zenskie plemniki sa wolne, wytrzymałe i potrafia przezyc nawet do 72 godz.podczas gdy meskie zgina Natomiast meskie sa szybciutkie ale słabe i krótko zyja dlatego na chłopca sie trzeba starac w dniu owul.i dzien po bo szybciej doleca niz te zenskie powolne Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 11:24 Hej bylam na usg dopochwowym i nic niewidac,robili mi test ciazowy i tez negatywnymam czekac 2 tygodnie i znowu na wizyte,chyba ze sie @ pojawi.To chyba @ mi sie spoznia,a mialam nadzieje ze sie udalo.No nic trzeba czekac.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 15:17 no ja tak myslałam,ale nie chciałam ci odbierac nadziei,bo rzadko sie zdarza zeby po terminie @ test nic nie wykazał,przewaznie wtedy juz jest na tyle tego hormonu ciazowego w moczu ze juz na tescie widac.Aco ci lekarz powiedział czemu takie opóznienie? czym to moze byc spowodowane jesli nie ciaza? A moze twój organizm tak mało jeszcze wytwarza tego hormonu? ze rzaden test nie moze go wykryc? przypadki sie zdarzaja rózne dziwne Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 15:46 A wiec gin powiedziala ze owu mogla mi sie przesunac i wszystko puzniej sie odbywa,ze wzgledu na to ze raczej mam zawsze regularne cykle.Powiedziala ze moze byc za wczesnie,i trzeba czekac 2 tygodnie,no chyba ze w tyma czasie @ sie pojawi,lub 2 kreski.Wizyte mam 15.12.Powiedziala tez ze rozne rzeczy juz widzala i niemoze niczego zaprzeczyc.Albo jakies rozregulawanie hormonow.Ten cykl by bez jakiegos stresu czy cos w tym stylu,ale kto wie,roznie to bywa,narazie mam namieszane w gowie,poprostu zakrecona jestem.Ale wiesz co czytalam ze 1 dziewczynie pozytywny test wyszedl dopiero w 40dc,niesamowite nie? Pozostalo mi tylko czekac.Pozdrawiam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 18:40 taka piekna owulacja,brzuszek boli,troszku kłuło z lewej strony i były dwie niteczki krwi w sluzie,test dwie piekne krechy,cera promienieje,włosy sie same układaja i do tego kur... grzyb!!!czy nie PECH??? pogodziłam sie z tym a dzis mnie to znowu gnebi jak zobaczyłam objawy ow. objawy bardzo wyraziste gdybym sie nie pochorowała to moze by cos wyszło.Na szczescie juz sie podleczyłam i objawy dokuczliwe ustapiły. Odpowiedz Link
olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.12.05, 14:08 Hej dziewczyny wlasnie dzis @ dostalam,niestety opuszczam forum poniewaz mnie strasznie nakreca,jedynie co mam zamiar zrobic to badania hormonow czy wszystko ok.I bede normalnie podchodzic do sprawy.Pozdrawiam serdecznie,pa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.12.05, 23:17 czesc Olka wiem ze jestes teraz rozczarowana,dostałas @ i czujesz sie fatalnie,ale nie marw sie,pod koniec @ juz sie bedziesz czuła ok oczywiscie dla swojego lepszego samopoczucia mozesz sobie zrobic te badania,ale z hormonami na pewno u ciebie jest ok.swiadcza o tym przede wszystkim prawidłowe,regularne cykle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ze raz ci sie @ opózniła,to nie powód do załamania,takie rzeczy sie zdarzaja!!!!!! nie znam chyba kobiety która by przynajmniej raz nie miała takiego przypadku!!!!! no a z tym rzeby spokojniej podchodzic do sprawy to masz racje,tylko to nie zawsze sie udaje A co u ciebie Wiolu??? starasz sie ostro??? Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 22:05 hej kobitki u mnie jak na razie luzik. W czwartek ok. 18 bylam na usg i pecherzyk z lewego jajnika mial juz 18 mm,śluzik bardzo ładnie sie ciągnie juz od wtorku,kłucia miałam przez dwa dni mocne jak cholerka,dawno tak nie mialam,potem jeden dzien delikatnie, a wczoraj pod wieczor znowu klulo jak diabli, czyli owu pewnie bedzie dzisiaj lub jutro, wiec do dziela! Ale wydaje mi sie ze jakos spokojniej podeszlismy w tym cyklu do staran, przytulalismy sie co jakis czas, jak mielismy wielkaaaaaaaa ochote )), czyli poprzedni weekend chyba i w sobote i w niedziele popoludniu, potem chyba w srode i dopiero w piatek wieczorem, no i poprawimy za chwilke )). Nawet nie pamietam dokladnie kiedy. Staram sie nie myslec za duzo o dzidzi i chyba nawet mi to wychodzi, wczoraj polazilam troche po sklepach w poszukiwaniu prezentu dla chrzesniaka - Mikołaja,ma i urodziny i imieniny niedlugo a zazyczyl sobie samochod wojskowy!!!! No i przy okazji zrobilam przeglad co by mojemu Michowi kupic pod choike i nawet mam maly plan, teraz tylko realizacja. No i nadal szukam kreacji na sylwka,w robocie zapieprz az sie dymi oknami, wiec jestem zajeta innymi rzeczami na maksa. Mam nadzieje ze bedzie pozytywny efekt na świeta!!!! Olu, na pewno wsio jest ok, mozecie jeszcze zrobic badania nasienia, sa tansze niz badania hormonalne kobiety,a zawsze warto sprawdzic i taki wariant, u nas te badanka kosztuja jakies 50 zl. meggi trzymaj sie, to chorobsko zaraz minie a za to bedziecie mieli wiekszy potencjal i efekt murowany!!!! pozdrowionka pa )) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 23:48 I TAK WIOLKA TRZYMAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tez popakowałam juz prezenty dla synka i chrzesniaka,a radosci mam z tym wiecej niz chyba same dzieci!!! uwielbiam kupowac i dawac prezenty na mikołaja,jak byłam mała to w nocy jak miał przyjsc mikołaj to nie mogłam usnac do 12,a o czwartej juz ogladałam prezent i bardzo miło wspominam mikołaja z dziecinstwa a teraz uwielbiam robic prezenty dla dzieciaków,sprawia mi to straszna radosc a u mnie były starania w niedziele ostatnie,w poniedziałek byłam u lekarza i zaprzestalismy,w czwartek miałam owul.a dzis od wieczora bola mnie cyce i to dosc mocno,nie tak jak ostatnio co se urajałam i do dzis to wogule nie brałam pod uwage ze cos moze zakiełkowac,bo od niedzieli do czwartku jest 4 dni i wydawało mi sie to zadługo,zreszta ginekolog sama powiedziała ze raczej watpliwe zebym zaszła i dała mi antybiotyki doustnie,dopochwowo i masc tez z antybiotykiem!!! no i dzis jak mnie zaczeły bolec piersi to sie w sumie trochu wystraszyłam,bo przeciez na przekór jak jestem chora i nie chce to mogłam zajsc!!!!! los jest przewrotny,albo Bóg decyduje nie my!!!! nie wiem co o tym myslec,martwia mnie te leki Przy pierwszym dziecku tez sie martwiłam,bo jak niewiedziałam jeszcze ze jestem,to trochu przyimprezowałam Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 23:50 pozdrawiam was mocno,przyjemnego niedzielnego leniuchowania Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 16:05 hej laski...co porabiacie? pomozcie zinterpretowac mi moje testy...a wiec wczoraj dopiero 18 dnia cyklu test wyszedl pozytywny - dwie grube kreski...wieczorem czulam lekkie jakby ciagniecie w jajniku - i mysle, ze byla to owulacja...dzis rano temperatura wzrosla do 37.2....zrobilam test w poludnie i zow pozytywny - dwie grube kreski..czy to mozliwe ze test wychodzi pozytywny tez jeszcze po owulacji? staranka byly dopiero dzis rano.... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 16:56 czesc test wychodzi pozytywnie na 24-36 przed,w czasie i po owulacji masz duze szanse po tych starankach (bardziej na chłopczyka,jezeli przez ostatnie 4 dni nic nie było) a ty anie5 który cykl sie starasz?bo zapomniałam,wiesz ze u mnie dzis 18 dzien cyklu,tylko juz po owulce od czwartku Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 17:03 staram sie od lipca - ale z przerwami - 4 cykl...chyba! tak myslalam, ze szanse sa na chlopca... jeszcze nie mam dzieci wiec obojetnie mi! myslisz, ze jeszcze poprawic, czy wystarczy?....wiesz, ze ja nie mialam wogole pojecia , ze tak pozno mam oulacje - zawsze staranka zaczynalam juz 11, 12 dnia - najpozniej 15...a tu sie okazuje, ze tak pozno...cykle mam 30 - 31 dniowe.....dziekuje ci za odpowiedz - teraz spokojnie poczekamy..a moze tobie sie udalo - myslisz, ze antybiotyki moga bardzo zaszkodzic zarodkowi - w tak wczesnym stanie? Grunt to spokuj..... Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 17:05 meggi - mierzysz tez temperature?.... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 18:20 nie mierze bo nie mam cierpliwosci mam nadzieje ze gdyby cos,to chyba nie zaszkodzi,w koncu ginekolog tez to brała pod uwage,no ale niepokój zawsze jest. Jezeli masz cykle 30-31 dni ,no to dobrze masz owul.przy cyklach 28-dniowych jest ok.14 dnia ,a przy dłuzszych pózniej,dobrze ze robiłas test bo przynajmniej wiesz pewniej Podobno ow.wystepuje 14 dni przed @ czyli 31 (twój cykl)-14 =17 ,czyli masz prawidłowo Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 05.12.05, 20:55 Dziewczyny....co tu dzis taka cisza??? czekacie na mikolaja??? u mnie dzis po owulacji - ciekawe czy cos kielkuje??? coc podeszlam do tego spokojnie - nie bylo zadnych czestych staran, maratonow itp - stwierdzilam, ze jeszcze w tym miesiacu i moze nastepnym na spokojnie - co bedzie to bedzie....a co u WAS??? jak tam cykle, nastawienie, objawy... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 22:36 czec no faktycznie cisza,Olka poszła to nikomu juz sie nie chce pisac????????? był u was mikołaj??? u mnie 20 dc,czekam na @ i koncem miesiaca do dzieła,moze mi teraz nic juz nie przeszkodziw działaniach,mam nadzieje ja juz chce byc w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 22:58 Meggi - nareszcie - nikt nic nie pisze... co to ma byc?? Ja tez juz chcialabym ale cos los nie chce - hmmmmmmmmmmmmmm my znow zaczniemy razem - tylko, ze ja @ dostane dopieroza tydzien 8 dni..... Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 23:00 pozniej niz tydzien - dopiero gdzies 17........mam dlugie te cykle! Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 14:42 czesc no anie razem zaczniemy,u mnie @ ok.15.12. ja mam co 29 dni przewaznie,czasem sie zdaza 28 a czasem 30,ale przewaznie 29 Chyba ze cos u ciebie zakiełkowało teraz,to zaczne sama bo u mnie to raczej niemozliowe bo ostatnie staranka były w niedziele,owulacja w czwartek wiec nie sadze zeby był jakis maratonczyk co by przetrwał do czwartku4 dni zadługo! bo potem sie rozchorowałam i ginekolog kazała mi sie wstrzymac przez te antybiotyki. według moich obliczen owul.powinnam miec 30-31 grudz.wiec zapowiadaja sie pracowite swieta hihihi Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 20:09 hej kobitki u mnie mikołaj był, ale same słodycze przyniosl, przynajmniej na razie, moze we wigilie bedzie lepszy prezent, wiecie o jakim marze prawda? )) hahaha ja mam dzisiaj chyba 19 dc, czyli jeszcze musze czekac do 15.12 (oby nie przyszla wredna @) bo cykle mam najczesciej 28-29 dni, tylko ostatnio mialam 2 dniowe opoznienie przez te pigulki. Nie mam teraz nawet czasu myslec o dzidzi bo mam straszny zapierdziel w pracy, siedze do 17-19 codziennie od rana 7 !!!!!!!!!!!!! padam na nos ale od piatku mysle ze bedzie juz spokoj, bzykamy sie z mezusiem jescze co jakis czas bo MAMY WIELKA NA TO OCHOTE!!!!!!!! )) i znowu mnie zaczyna bolec w dole brzucha, ale to chyba z nerwow bo sie dzisiaj troche wkurzylam w robocie na jedna taka wredna kolezanke!!!!! trzymcie sie laseczki papa Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 23:48 czesc Wiolka pojawiłas sie nareszcie no u mnie tak samo @ koło 15-12,juz mnie wysyfiło trochu ja ten cykl zaprzepaszczony przez chorobe,a mam nadzieje ze w nastepnym cyklu juz nic nam nie przeszkodzi,bo ja sie juz nie moge doczekac!!! A gdzie pracujesz?czym sie zajmujesz? Ja mam luzik,bo siedze z synkiem w domku i w sumie jestem zadowolona bo ja z natury jestem domatorka,chociaz czasem wpadam w taka monotonie ze mi sie wszystkiego odniechciewa Mikołaj chodził cały poniedziałek,jeden wychodził nastepny przychodziła na koncu przyszedł niespodziewany do mnie a na gwiazdke chciałabym jakies superowe plemniki hihihihihihi bo swieta sie zapowiadaja u mnie pracowitei..... moze magia swiat zadziała?????????? i nowy rok zaczniemy juz w czwórke ale sie rozmarzyłam......... Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.12.05, 16:46 czesc pojawiam sie co jakis czas,dzisiaj jestem wczesniej bo z pracy wyszłam przed 16, obiad juz przyszykowalam, tylko czekam na meza ktory konczy prace po 17,z reguly w domku jest kolo 18-tej. Ja pracuje w ksiegowosci, zajmuje sie troche kadrami, placami i troche ksiegowoscia.Teraz mialam szalony okres w firmie bo na 10-go zawsze mamy wyplate i musialysmy przygotowac listy plac juz na jutro, przez to mialam taki zapieprz!!!!! ALe lubie swoja prace, czasami tylko troche sie powkurzam bo nie lubie siedziec w robocie do wieczora,zeby chociaz pensja byla przez to wieksza, to rozumiem, a tu nic! Ja tez jestem domatorka, nie lubie za czesto wylazic z domu,imprezka co jakis czas tez jest wskazana, byle nie za czesto,ale nie wytrzymalabym bez pracy za dlugo.Musze miec jakies zajecie, a tego na razie brak.MIeszkam na razie tylko z mezem i nie mam za duzo ani prania, ani sprzatania. Choc marzy mi sie pare miesiecy bez pracy ale za to z malenstwem przy boku. Wtedy pewnie bede na nos padac ze zmeczenia,ale juz sie nie moge doczekac tych chwil. no coz, musze poczekac jeszcze troche, za tydzien sie okaze czy tym razem nam sie udalo czy znowu nic. NA rzaie pobolewaja mnie cyce i brzuszek, ale to normalne u mnie, zawsze tak mam juz tydzien przed @. Pozyjemy zobaczymy. pozdrowionka Meggi kuruj sie dzielnie i do ataku!!!!!!! papapa ps. co ciekawego dostalas od mikołaja? moze jakas sexi bielizne? A ja na swieta chcialabym miec juz fasolke! )) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 23:50 ale w sumie to sie chyba zsynchronizowałysmy nie? bo wszystkie mamy podobnie@ po 15.12 Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.12.05, 16:48 Mariolka kurde znowu odpowiedzialam nie tam gdzie mialam ,na koncu, tylko ciut wczesniej, ale znajdziesz mam nadzieje? )) Odpowiedz Link
wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.12.05, 17:18 hej kobitki gdzie sie podziewacie????? nudno tu cos dzisiaj!!!!!! a ja dzisiaj bylam na zakupkach, kupilismy sobie wielka choinke 1,8 m (niestety sztuczna bo do naszego mieszkanka żywa odpada) 100 lampeczek no i full bombek, zaplacilismy razem 174 zł!!!!!!!! masakra, ale za to juz mamy choineczke ustrojona. Jest w kolorze złoto-bordowym plus ozdoby slomiane w ilosci ok. 80 sztuk! I upatrzylam sobie kreacje na sylwka,tylko nie bylo mojego rozmiaru, ma byc kolo czwartku-piatku, tylko cena jest powalajaca razem 300 zl!!!!A w to wchodzi spodnica za kolana, zakiecik i bluzeczka-gorsecik, wszystko z materialu cos jak atlas czy tafta z delikatnymi wyszywaniami za brzegu rekawow i dole.Kurde podoba mi sie to cholernie ,ale ta cena!!!!!!!! No i mam pytanko, czy kobieta w ciazy moze cwiczyc?? Tz, jakies cwiczenia typu brzuszki??? A ja dzisiaj mialam malutkie plamienie kolo 12.30-13, dzisiaj mam 22 dc, nie wiem co to moze byc, juz na @ , czy moze implantacja zarodka tak sie objawia??? pozdro laseczki znowu sie troche tu "wypociłam" hihihihhi papa )) Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 09:12 czesc wszystkim co u nas ostatnio takie pustki??????? ta kiecka Wiolka jest droga,ale teraz przed sylwkiem nie sadze zebys cos kupiła fajnego a duzo taniej,jak ci sie bardzo podoba to zaszalej bo narazie to wydajesz tylko na siebie pieniazki,oby juz niedługo NIE WOLNO ROBIC BRZUSZKÓW ANI INNYCH TEGO TYPU CWICZEN!!! mozna tylko specjalne łagodne dla kobiet w ciazy i typu joga,no chyba ze na samym poczatku jak sie jeszcze nie wie to wszyscy normalnie sie zachowuja i różne niedozwolone rzeczy sie robiale po potwierdzeniu ciazy to juz lepiej sie oszczedzac!!! a nie miałas wczesniej takich plamien??? Ja znowu dostałam to uczulenie co ostatnio i to chyba jest uczulenie na taki jeden zel!!! a nie potrzebnie brałam tyle antybiotyków i przez to musiałam przerwac staranka!!! cholerka jasna!!! Ginekolog nie bardzo wtedy wiedziała co to jest,bo to sa sprawy bardziej dermatologiczne,ale przeciez nie pójde do dermatologa i nie bede mu pokazywac "kaski" hihihihihi no nie? musze sama sie leczyc,po pierwsze upewnic sie czy to napewno od tego zelu Ale strasznie mi szkoda tego cyklu straconego a co u was nowego? Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:08 hej dziewuszki....meggi - co za pech - jesli to bylo to uczulenie tylko? ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo!!!!!!! juz zaraz bedziesz znow widziala dwie kreseczki. U mnie ok - tydzien po owulacji, zadnych specjalnych objawow....mam maly problem - wybieramy sie na narty w swieta...i teraz nie wiem, czy w razie czego - bede musiala sie wstrzymac sie od nart - i moj mezulek bedzie musial sam jezdzic, co nie bardzo podoba mu sie....tak wiec jakby co bierzemu pod uwage odwolanie wakacji w gorach.... Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:42 anie5 do swiat bedziesz wszystko wiedziec! jak bedzie fasolka,to bedziesz sie cieszyc i nawet nie bedziesz załowac nart,a jezeli by sie nieudało to bedziesz spokojnie smigac po stoku,odpoczniesz,dotlenisz sie,odstresujesz i na pewno zafasolkujesz Odpowiedz Link
meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:51 wiecie co dziewczyny,mam pomysł zeby załozyc nowy watek np"swiateczno- noworoczne staranka" co wy na to??? zmieniłabym nick na swoje imie,bo ten mnie denerwuje np"mariolka05" Odpowiedz Link
anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 16:13 swietny pomysl - czekam na nowy watek!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 16:32 nowy wateczek jest DO WIOLKI-zmieniłam nick z meggi_05 na swoje imie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 17:05 JESZCZE RAZ DO WIOLKI-nie pisz juz tutaj,idz na nowy wateczek Odpowiedz Link