Dodaj do ulubionych

które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbuje

03.10.05, 23:16
witam!!!
które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbuje na dziewczynke smile pierwsza
próba juz byłasmilesmile 10 dnia cyklu,w sumie to było trochu spontanicznie ale
moze moze cos z tego bedziesmilesmile
Obserwuj wątek
    • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.10.05, 16:16
      czesc ,ja probuje juz kilka miesiecy, jak na razie nic, moze w tym miesiacu sie
      uda, a plec jak dla mnie w tym momencie jest bez znaczenia, byle byla zdrowa
      dzidzia!!!!!!!!!!!!
      • spatrycja Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 13.10.05, 11:48
        hallo

ja tez zaczelam proby tak wiec przytulanko bylo we wtropek i wczoraj. Test
        wyszedl wczoraj pozytywny mam taka nadzieje, ze dzis bedzie owulacja i sie uda

Moj wykresik:
        www2.fertilityfriend.com/home/Magda
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.10.05, 17:53
          czesc spatrycjasmile
          i co u ciebie?wyszło cos z tego przytulanska?smilesmile
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 13:57
        czesc
        pewnie ze najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa!!! ale ja tak po cichu marze o
        córeczce,bo mam 1,5 rocznego synka smilesmile udany szkrabsmile
        jak byłam pierwszy raz w ciazy to nie planowałam płci,ale po cichu tez myslałam
        o córeczce,a jak sie synus urodził to nie zamieniłabym go na 1000 córeczek i
        nie wyobrazałam sobie jak mogłam chciec córke (tylko juz wczesniej wiedziałam z
        usg co bedzie)
    • jj18 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.10.05, 12:14
      Witam
      My młaśnie zaczeliśmy starania we wrześniu drugi cylk i nic!!! Wczoraj powinnam
      dostać@ a nie dostałam dziś zrobiłam test ciążowy i nic, mam nadzieję że może
      nastepnym razem no chyba że żle zrobiłam test
      Powodzenia dla wszystkich starających się!!!!!
      • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.10.05, 19:24
        oj dziewczyny dziewczyny............
        nie chce nikogo straszyc ale 2 miesiace staran to naprawde kruciótko. My
        próbujemy juz 9 miesiecy i jeszcze nic, a znam pary ktore staraja sie rok a
        nawet 1,5 i bez powodzenia!!!!!
        Tak wiec nie nastawiajcie sie na szybki "efekt", a byc moze szybciej sie uda.
        Ja tez myslalam ze wystarcza 2-3 miesiace i zajde w ciaze, a to niestety nie tak
        łatwo.
        Ale nie damy sie!!!!!!
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.10.05, 16:29
          czesc
          no nie strasz,po tej pierwszej próbie to nic nie wyszło,bo to było za wczesnie
          10 dzien,nawet dobrze bo porobiłam sobie badania na toksoplazmoze i teraz juz
          zaczełam tak naprawde ,bylo w 9,11 no i dzis bedziemy próbowac w 12
          dniu,zobaczymy co z tego bedziesmilesmile
          a moja kolezanka to faktycznie próbowała grubo ponad rok
          • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 18:18
            hej
            my tez zaczelismy kolejne staranka (to juz 10 raz),no i tez dzisiaj mam 12 dc,to
            tak jak ty!!!!
            moze obie rownoczesnie zaciazymy???ale by bylo fajnie!!!
            a wiem ze mam pecherzyk 19 mm bo bylam dzisiaj na usg,wiec jest duza szansa,a za
            tydzien ide na kontrole,zeby sprwadzic czy jakas fasolka zakielkowala.
            trzymam kciuki za powodzenie mojej i twojej misji!!!!!!!!!
            papa
            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 31.10.05, 19:26
              czesc
              no super by było smileja tez trzymam kciuki MOCNO
              u mnie wczoraj było kolejne przytulanskosmilew 12 dniu, dzis przed południem
              robiłam test owul.i był negatywny,a teraz wieczór poczułam znajome przed
              owulacja kujkanie w brzuchu robie test i wyszedł pozytywnie!! wiec moze tez cos
              z tych wczorajszych przytulansk wyjdzie
              Moze faktycznie razem zaciazymy i przeniesiemy sie na inne forumsmiledla
              zafasolkowanychsmiledaj znac po tej kontroli
              a u ciebie to pierwsza dzidzia?
              • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.11.05, 20:53
                hej
                my tez sie ostro przytulalismy, tak mocno ze nawet nie mialam kiedy do netu
                usiasc!!!!!!!!!
                i tez mnie kluje od poniedzialku leciutko a wczoraj wieczorem i dzisiaj
                momentami dosc mocno!!!!!
                odwiedzalam disziaj w szpitalu kolezanke ktor jest w 7 miesiacu i mam nadzieje
                zazlapalam tam dodatkowo troche ciazowych fluidkow.
                a to ma byc nasza pierwsza dzidzia,a twoja tez 1????
                fajnie by bylo jakbysmy sie obie przeniosly w tym samym terminie na inne forum!!!!
                trzymam dalej mocno kciuki no i nogi wysoko w gorze!!!!
                pozdro wink))
                papa
                dam cynk jak cos bede wiedziec
                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 01:42
                  czesc
                  to przeslij mi troche tych fluidkówsmile
                  no moja druga,mam synka skonczył własnie 1,5 roku ,słodki aniołek tylko czasami
                  mu rózki wyrastajasmile
                  dlatego teraz próbujemy na dziewczynke smile a co bedzie,to bedzie zeby tylko
                  dzidius był zdrowy,bo to jest najwazniejsze smile
                  ja tez trzymam kciuki,chociaz u mnie nie wiem czy cos z tego wyjdzie,bo od
                  ostatniego przytulanka do owulki było chyba troszku dłuzej niz 48 godz.ale
                  moze........?
                  trzymanko i pozdrowionka smile
                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 02:38
                    czesc dziewczyny jezeli mozna to sie tez dolaczam do staran,mam za soba 3
                    nieudane cykle,owilacje mam miec 8.11.i wtedy tez mam wizyte u gin.Zobaczymy
                    czy pecherzyki sa dobrej wielkosci.Te starania sa o moja pierwsza dzidzie.Do
                    tej pory przytulanka byly co dzien(mam na mysli te 3 nieudane cykle)wiec tym
                    razem najpierw 4 dni przerwy przed owulacja i metoda co 2 dni zeby sie chlopaki
                    mogly zregenerowac.Pozdrawiam i zycze nam wszystkim powodzenia
                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 15:26
                      czesc Olka smile
                      no codziennie podobno niedobrze bo plemniki słabe i nieruchawesmile)
                      a jak wy monitorujecie te pecherzyki? na usg dopochwowym?
                      ok.8.11 to juz moge zrobic pierwszy test ciazowy,ale czuje ze nic z tego nie
                      bedzie,za szybko by to była ,musze sie troszku pomeczyc niesmile)
                      pozdrawiam was i tez zycze powodzenia
                      • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 17:29
                        ja robilam usg dopochwowe w 7,8 i 12 dniu cyklu, i 12-go pecherzyk mial juz 19
                        mm!!!! a w poniedzialek 7.11 ide do mojej pani dr na kontrolke, ale nie wiem
                        dokladnie jak to bedzie wygladalo czy tez usg??? to bdzie 19 dc czyli jakies 5-6
                        dni po owulacji, moze test ciazowy a moze badanie krwi,a le to chyba odpada bo
                        mam przyjsc do gabinetu, jak cos sie dowiem to dam cynk,
                        no a "doładowania" robilismy codziennie w poniedz, wtorek i srode, tak jak
                        kazala p.doktor
                        kiedys tez probowalismy co drugi dzien ale efektu jakos nie ma
                        pozdrowionka
                        pa
                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 17:12
                    hello
                    przeslalabym ci troche tych fluidkow ale na razie jestem sknera i nic nie oddam,
                    dopiero jak u mnie zadzialaja to przesle wink))
                    ale juz masz fajnie ze masz jednego dzieciaczka, a dlugo przy nim probowaliscie???
                    trzymam kciuki nadal zeby sie wszystko przyjelo, a mysle ze ktorejs sie uda, a
                    lepiej zeby nam obu sie udalo wink)
                    pozdro
                    pa

• meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 19:10
                      czesc
                      no najlepiej zeby obu nam sie udało,ja albo mam urojenia albo nie wiem co ,ale
                      bola mnie CYCE!!!!!moze cos zakiełkowało????????????
                      no przy Kubusiu to poszło mozna powiedziec ekspres za drugim razem,az byłam
                      zdziwiona
                      a ciebie nic nie boli?
                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.11.05, 19:13
                      a mozna wiedziec jak masz na imie,bo nicka masz supersmilesmilesmile i jakos głupio mi
                      do ciebie sie zwracac"czesc wjedzma co u ciebie"smilesmilesmile
                      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.11.05, 15:32
                        witam ponowniesmile
                        chyba mam jednak urojenia,bo dzis mnie juz nic nie bolisad
                        chyba sie nie doczekam do testu,dzis jest dopiero 3-dzien po owul.wie czeba
                        poczekac jeszcze z tydzien nie? niewytrzymamsmilesmile
                        • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 05.11.05, 16:15
                          czesc. mam na imie Wiola wink)), a ty?
                          ja tez mam albo urojenia albo cosik zakielkowalo, sikam czesto, w nocy wstalam o
                          3!!!! bo tak mnie cisnelo! a spalam dzis prawie do 11!!!! no i sikalam juz 3
                          razy i ledwo skoncze to czuje ze mnie znowu jakby cisnie na pecherz.
                          Co do cycow to tez mnie poboluja, zwlaszcza sutki, no i tak dziwnie pod pachami,
                          takie wrazliwe bardzo. Ale ja sie wole nie nastawiac za bardzo bo przed @ tez
                          mam podobnie, ale ze tak wczesnie po owu??? No i brzuszek mnie co jakis czas
                          troszke poboluje, zwlaszcza kluje z lewej strony, ale wiem ze jajeczko bylo z
                          prawego jajnika,wiec pewnie to moje zwidy!!!!!!!!
                          W poniedzialek moze cos wiecej bede wiedziec to dam ci cynk.
                          aha, gratuluje szybkiego strzalu na synusia, tym razem tez sie uda, a co do
                          testu to mysle ze wytrzymasz bo nie masz innego wyjsca wink))
                          trzymam kciuki,
                          pozdro
                          pa
                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:11
                            jhj
                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:14
                            czesc smileMariolasmile
                            no moze coc zakiełkowało u ciebie!!!w koncu po codziennych doładowaniachsmileto az
                            by pasowało smile sikanie to pierwszy objaw ,ja tak miałam w pierwszej
                            ciazy,latałam co chwile i tez wstawałam w srodku nocy!!! tylko wtedy nie
                            kojarzyłam tego z ciaza! po pierwsze nie byłam tak w temacie jak teraz a po
                            drugie to wszystko odbywało sie bardziej spontanicznie niz teraz,nie miałam
                            takiej obsesji
                            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:16
                              nie wyliczałam tak jak teraz i nie wyczekiwałam wyników z taka niecierpliwoscia
                              jak terazsmiledopiero potem skojarzyłam to sikanie i test tez robiłam o 4-rtej nad
                              ranem,bo wstałam, przypomniałam sobie ze najlepiej robic rano no i półprzytomna
                              robiłam test ,tak bez wiekszych emocji,patrze patrze i oczom nie wierze jest
                              druga kreska!!! co prawda bledsza ale jest!!! budze meza ale nie mógł
                              załapac,myslał chyba ze mi sie snismilesmile a potem wieczorem powtórzyłam i wyszedł
                              tak samosmile no to tak było pierwszym razem,a teraz to zobaczymy???
                              mnie to juz nic nie boli,chyba miałam urojenia,czuje ze nic z tego nie
                              wyszło,chyba za wczesnie było robione przed ow. zaczynam juz obliczenia na
                              nastepny cyklsmile
                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:17

teraz jakby nam wyszło to byłoby super,poród koncem lipca taka fajna pora no
                                nie?u mnie by był 25 lipca,a u ciebie dzien pózniejsmile
                                daj mi znac w poniedziałek,juz bedziesz wiedziec na pewno no nie?
                                ale zycze ci z całego serca zeby było OKEY i czuje ze bedzie(po tych twoich
                                objawach)a co do spania to masz supersmileu mnie po zmianie czasu,synus mi robi
                                pobudke po 6-stej i nie ma zmiłuj sie smileciagnie mnie za nos,a jak to nie pomoze
                                to udaje ze ma "ziazie" zeby zwrócic na siebie uwagesmileto naraska,bo juz ci
                                chyba cały zyciorys opowiedziałamsmilesmile
                                trzymanko pa
                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 00:19
                                  musiałam tak rozdzielic list,bo tak sie rozpisałamsmileze nie chciało mi posłacsmile
                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 22:58
                                    cze Mariolka
                                    teraz siedze przy kompie i kluje mnie na dole brzucha z prawej strony, hmmm ,
                                    chyba z obzarstwa, jak to przy niedzieli troche sie dluzej pospi, troche polazi
                                    no i duzo zre!!!!!!!!! a co do spania to codziennie wstaje o 6 do pracy i poki
                                    mam okazje do spania w weekendy to spie, bo kiedys takie dobre czasy sie
                                    skoncza, mam nadzieje ze wkrotce wink)
                                    zastanawiam sie tylko czy p. doktor jutro tez bedzie mi robic usg, a jak tak to
                                    czy "cos" mozna juz zobaczyc???czy po niecalym tygodniu od owulacji mozna
                                    stwierdzic ciaze????
                                    eeeeeeeechhhhhhhhh
                                    wieczorem sie dowiem to ci zaraz dam cynk
                                    pozdrawiam
                                    trzymaj kciuki mocno!!!!!!!!!
                                    papapa
                                    wink)
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.11.05, 14:40
                                      Trzymam kciuki mocno!!!!!!!!
                                      chyba bedzie widac,skoro widac pecherzyki????????
                                      a powiedz mi bo ja nie miałam nigdy usg dopochwowego,tylko przez brzuch ,a
                                      zawsze sie obawiałam i obawiam czy to boli??? albo jest bardzo nieprzyjemne???
                                      daj wieczorem znac co u ciebie,nie zapomnij!!!
                                      a u mnie sie zaczeło gonienie do ubikacji,wiec albo cos
                                      jest,albo....przeziebiłam se pecherzsmile wolałabym to pierwszesmile
                                      do wieczora
                                      pa pasmile
                                • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.11.05, 23:18
                                  a wg moich wyliczen porod bylby na ok.29 lipca, tez fajnie bo tego dnia urodziny
                                  ma moja mamuska, zostala by babcia(po raz drugi, bo brat ma 6letniego szkraba)w
                                  swoje urodzinki!!!!! wink) a 27 lipca urodziny ma moja cioteczka-matka chrzestna
                                  zreszta, a 31 lipca siorka, no wiec kontynuacja "lipcowych" by byla.
                                  ewentualnie poczatek sierpnia tez niezly bo 3.08 dziadzio śp. sie urodzil,
                                  wiec mam nadzieje ze jedna bedzie dobrze!!!
                                  paa
                                  do jutra
                                  ps.ale mnie kluje w brzuszku,na dole z prawej strony nadal, czyzby pizza
                                  zaszkodzila??? czy co
                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.11.05, 14:44
                                    kobieta.interia.pl/ jak tam nie byłas jeszcze ,to sobie wejdz,tam sa
                                    kalkulatory do obliczania owul,porodu ,kalend. i inne ciekawe rzeczy
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.11.05, 14:46
                                      czesc Wiolka smile
                                      zapomniałas o mnie? co u ciebie?
                                      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 11:28
                                        Hej dziewczyny u mnie byla wczoraj owu,przytulanka byly od 2 dni,teraz to juz
                                        praktycznie czekac na efekty,a u was co slychac?Pozdrawiam
                                      • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 16:58
                                        hej
                                        nie zapomnialam, po prostu w poniedzialek wrocilam od p.doktor ok.20 i juz nie
                                        mialam sily siadac do kompa, wczoraj za to od rana do 20 bylam w pracy i tez tu
                                        nie zagladalam
                                        a co do moich staran to nic konkretnego sie nie dowiedzialam, pani doktor
                                        chodzilo tylko o to zeby sprawdzic czy owulacja w ogole byla. No i stwierdzila
                                        ze owu na pewno byla bo na usg widziala jakis plyn poowulacyjny, ale ciazy na
                                        razie nie mozna stwierdzic po to jeszcze za wczesnie ,dopiero mam przyjsc jak
                                        nie bede miala miesiaczki, czyli za jakies 1,5-2 tygodnie. A jesli @ bedzie to
                                        bedziemy nadal monitorowac cykl jeszcze ze 2 razy, a jak nadal nic nie
                                        zakielkuje to bedziemy badac moje hormony i meza nasienie, itp. ale to
                                        ewentualnie po nowym roku. OBY NIE TRZEBA BYŁO!!!!!!!
                                        Na razie objawow ciazowych chyba nie mam, pobolewaja mnie troche cycki,ale przed
                                        @tez tak mam, no i co jakis czas boli mnie brzuszek w prawej dolnej czesci.
                                        no to by bylo na tyle co slychac u mnie, a u ciebie jak???
                                        pozdro
                                        paa wink)
                                        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 20:09
                                          czesc dziewczyny!!!!!
                                          zycze ci Olka oby te przytulanka zaowocowałysmilesmiledaj znac co z tego wyjdziesmile
                                          a tobie Wiolka tez zycze zeby ta @ jednak nie przyszła i zeby cos w koncu
                                          zakiełkowało!!!zycze ci tego mocno!!!
                                          a u mnie to jest tak w jeden dzien czuje ze jestem w ciazy ,a na drugi wydaje
                                          mi sie ze nie,ale jutro rano robie test ,moze cos wyjdzie 9 dzien po ow. robie
                                          bo dłuzej nie wytrzymam!!!
                                          Od trzech dni biegam sikac co pół godz.troche mnie bola cyce i mam metaliczny
                                          smak w ustach,objawy prawdziwe albo urojone zobaczymysmile
                                          wpadne jutro bo musze pedzic do małego diabełka
                                          • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 09.11.05, 21:46
                                            Hej u mnie dalej sluz plodny wiec staram sie dalej,chyba cos pomieszalam z ta
                                            owuwinkZa was tez trzymam kciuki dziewczyny.Pozdrawiam.Pa
                                            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 10:34
                                              czesc
                                              a robisz sobie testy owulacyjne?
                                              • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 11:12
                                                Hej w poprzednim cyklu stosowalam testy owulacyjne,i owszem byl pozytywny dzien
                                                przed owu,ale sie nieudalosadA tym miesiacu bez testu,i jestem
                                                zdezorientowana,co z ta owu.No nic jak w tym cyklu,sie nieuda,to w nastepnym
                                                znowu z testami.I niebede sie bac ze owu przegapie.Pozdrawiam
                                                • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 16:49
                                                  ja probowalam z testami owu 2 miesiace, sierpien i wrzesien i nic mi nie
                                                  pomogly, choc piekne krechy przepowiadajace owulacje mialam.
                                                  teraz ten miesiac bez testow ale za to z monitoringiem na usg.
                                                  pocieszam sie ze teraz mielismy wiecej okazji do przytulania, bo mielismy dlugi
                                                  weekend, od soboty 29.10 az do wtorku 1.11 a owu byla albo 1 albo 2.11 wiec moze
                                                  moze....
                                                  a same wiecie jak w srodku tygodnia jest z przytulaniem jak kazdy na inna
                                                  godzine idzie do pracy i widzimy sie tylko wieczorami?
                                                  papa
                                          • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 16:45
                                            Czesc Mariolka!
                                            nie dziekuje zeby nie zapeszac! wink) ale od poniedzialku pobolewa mnie brzuszek
                                            z prawej strony, czyzby to mialo cos wspolnego z ciazą??? jak myslisz??? mialas
                                            tak??? moze malenstwo sie zagniezdza??? albo po prostu@ juz sie szykuje????
                                            cycki tez mnie co jakis czas pobolewaja, ale mam tak co miesiac, a ty??
                                            zycze ci 2 pozytywnego testu!!!!!!!!!
                                            Olu! tobie tez zycze powodzenia w starankach!!!!!!!
                                            papapa
                                            ;-***
                                            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 17:39
                                              czesc dziewczynkismile
                                              u mnie lipa na całego,test negatywnysad a miało byc tak fajnie,obwieszczenie
                                              rodzinie w swietasmileto jeszcze jeden dowód na to ze nic nie nalezy planowac,ale
                                              nie załamuje sie tylko szykuje siły na nastepny razsmile
                                              co do twoich objawów wiolka to nic ci nie pomoge,bo ja sama miałam rzekome
                                              objawy które chyba były urojone,jak zrobiłam test to przestałam biegac do
                                              toalety. A cyce tez mi sie zdawało ze mnie bola ,ale mnie chyba stanik
                                              uwierał,a przed @ mnie nie bola.Dawniej mnie bolały przed urodzeniem
                                              synka.Zycze ci zeby choc u ciebie cos zakiełkowało,a ja cie bede gonic,tobie
                                              Olka tez tego zyczesmile
                                              Najlepiej jest sie starac,a nie myslec tak intensywnie,nie wyliczac,bo to
                                              podobno utrudnia zajscie.
                                              pozdrowionka
                                              pa pa
                                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 17:43
                                                a ty Wiola kiedy robisz test? bo ty miałas ow.tak samo jak ja 1 lub 2 list.
                                                ja załuje ze nie poprzytulałam sie jeszcze w 13 dniu,moze by cos wtedy było? a
                                                tak to prawie trzy doby,to plem.pomarły sad
                                                • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:34
                                                  hej
                                                  na razie nie bede robic testu, poczekam pare dni do ewentualnej @, jak jej nie
                                                  bedzie. Juz kiedys robilam test przed @ i nic nie bylo to i teraz wole poczekac
                                                  i zrobic dopiero w terminie@.A owu rzeczywiscie mialam ok 1, 2 listop.,
                                                  przytulalismy sie az do 3 list.
                                                  A Ola ma racje, test moze jeszcze nic nie wykazac,zrob pozniej.
                                                  Ja mam jeszcze jakies 3-4 dni czekania, do srody.
                                                  trzymajcie kciuki
                                                  papa
                                              • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 19:46
                                                Hej moze za szybko zrobilas test?Rozumiem ze @ jeszce niema,to zawsze jest
                                                szansa.A o tych negatywnych testach duzo sie naczytalam,ze nawet w dniu @ i po
                                                niej moga byc negatywne a mimo to fasolka byla.Mam nadzieje ze nic
                                                niepoplatalam.Wam tez powodzenia i dzieki za kciuki.Pozdrawiam pa
                                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 20:09
                                                  no @ ma byc koło wtorku,test faktycznie trochu wczesnie zrobiłam,ale w 9 dniu
                                                  juz moze wyjsc (podobno) ale wole sie nie nastawiac zbytnio,pisałam do Ewy o
                                                  rade ale nie odpisała
                                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.11.05, 21:49
                                                    Hej to naprawde dosc szybko.Poczekaj do @,tak pisze na tescie,a i to nieraz
                                                    zawodzi,pozytywne wychodza nawet puzniej.Mususz jeszcze troszecze
                                                    poczekac,powodzenia pa
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.11.05, 00:01
                                                    hm....... myslisz?????????? dzieki za rade
                                                    mam jeszcze jeden test z apteki,najwczesniej pisze na opakowaniu robic na 2-3
                                                    dni przed @,no swoja droga to ja taka jestem z natury juz niecierpliwa
                                                  • niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:03
                                                    czesc dziewczyny
                                                    czy mozna przyłaczyc? tez mam synka i tez marze o drugim dzidziu ,najepiej
                                                    córuni
                                                    Ale dopiero bede zaczynac starankasmile
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:05
                                                    czesc niki
                                                    pewnie ze mozesz,kazdy tu jest mile widzianysmile
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 09:06
                                                    halo Wiolka!!!
                                                    co tam u ciebie nowego?
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 14:17
                                                    oj niedobrzesadsadsad
                                                    chyba @ sie zbliza sad czuje juz znajome przedmałpowe bóliki sad
                                                    nastepnym razem musze próbowac trochu blizej owulki ,moze cos wtedy wyjdzie?????
                                                    sadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsadsad
                                                    a co u was????
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:45
                                                    a moze te bóliki to rosnaca macica???? czy przy 1 ciazy cos cie na poczatku
                                                    bolało???
                                                    ja nadal czekam, co jakis czas brzuszek troche pobolewa,wczoraj wieczorem
                                                    mocniej, dzisiaj prawie wcale, ale juz nie klucia z prawej strony a w dole
                                                    brzucha, bardziej na @ ;-((( tyle ze bez plamien ktore mialam zazwyczaj
                                                    mam raczej niedobre przeczucia.......pewnie znowu nic........
                                                    bbuuuuuuuuuuuuuu
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 19:14
                                                    nie sadze,za bardzo znam te przepowiadajace bóliki,a pozatym robiłam dzis
                                                    jeszcze jeden test tym razem owulacyjny i chyba by juz cos pokazało 3 dni przed
                                                    @ ???
                                                    ile wczesniej masz te plamienia? bo ja przed ciaza nie miałam zadnych plamien
                                                    tylko od razu @,a po porodzie,to miałam z tydzien wczesniej albo dłuzej!!! ale
                                                    miałam chyba jeszcze hormony nie uregulowane,no a teraz to mam tak dwa czasami
                                                    trzy dni wczesniej,jak myslisz to norma???
                                                    a co do bóli brzucha przy ciazy,to na poczatku bolał mnie jak cholerka,az sie
                                                    bałam zeby sie nic nie stało! brałam magnez i nospe,to trwało gdzies 2 miesiace
                                                    A nie kusiło cie zrobic test?
                                                    nie buuuuu,bo moze akurat cos zakiełkowało??? chciałabym naprawde bo juz długo
                                                    czekasz i ci sie nalezy!!! ja bym cie najwyzej dogoniła potemsmile
                                                    pa pa
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 13.11.05, 15:50
                                                    cze Mariolka!!!
                                                    palmienia mialam gdzies 2- 3 dni przed @, teraz jeszcze nie mam, ale moze to
                                                    przez te pigulki ktore mi lekarka zapisala na wyrownanie hormonow w cyklu po
                                                    owulacji,nazywaja sie Cyclo-Progynowa i zaiweraja etradiol czy jakos tam.No ale
                                                    nie wiem czy to norma z tymi plamieniami czy nie.
                                                    z tego co wiem to test owu bylby chyba caly czas pozytywny jesli jest ciaza, a
                                                    mnie na razie nie kusi zeby testowac bo juz za duzo testow zuzylam i nic wtedy
                                                    nie wykazaly ;-(((
                                                    brzuch mnie prawie caly czas boli, wczoraj wieczorem kolo 23-24 to klulo mnie
                                                    znowu jak cholera z prawej strony, moze to jajniki???
                                                    a dzis troche pobolewa jak na @ a troche inaczej, trudno mi samej to okreslic.
                                                    Ale wiesz co zauwazylam?? ze co jakis czas w dzien pobolewa mnie w dole
                                                    brzucha,ale najmocniej boli mnie poznym wieczorem, i nie caly brzuch ale takie
                                                    klucia z prawe strony,dziwne co???
                                                    mam pewnie urojenia wink))
                                                    doszukuje sie chyba innych sygnalow niz na @, bo i cyce mnie tak bardzo nie bola
                                                    jak przed @!!!! ale moze to tez przez te pigulki???
                                                    ale ci tu sie zale!!!!! wykoncze cie chyba!!!!
                                                    moj maz tez co chwile mnie pyta czy mnie cos boli, gdzie, a jak.....
                                                    biedaczek.....tez bardzo to przezywa.....
                                                    dzieki za pocieszenia i trzymamnie kciukow, oby bylo tak jak piszesz!!!!!
                                                    papa
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 12.11.05, 17:39
                                                    Czesc Niki
                                                    zapraszam!!!!!!
                                                    a ty jako mamuska mozesz nam doradzic co nieco? jak bylo u ciebie z pierwsza
                                                    ciaza i jej objawami? i czy dlugo sie staraliscie???
                                                    pozdrowionka
                                                    milych i owocnych staran
                                                    pa
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 14:32
                                                    czesc
                                                    nie wiem ,co to za kłucia? trudno powiedziec,a zrób sobie test i sie upewnisz i
                                                    albo sie bedziesz cieszyc (oby tak) albo.....
                                                    morzesz sie zalic do woli,ja chetnie czytam i tez chetnie doradze jak cos bede
                                                    wiedziec.
                                                    Ja tez ci pisze wszystko,bo fajnie sie tak podzielic z kims na forum swoimi
                                                    problemami i oby tez radosciami,tak w realu to tylko dwie osoby wiedza o moich
                                                    planach siostra (bardzo zaufana) no i oczywiscie maz
                                                    Pisałam do tej Ewy od testów i fajna babka,doradziła przysłała dokładniejsza
                                                    instrukcje jak robic córe,tak ze w tym cyklu biare sie ostro do robotysmile i nie
                                                    bede sie tak emocjowac i cały czas myslec,bo mozna sobie zrobic blokade
                                                    psychiczna,a to podobno utrudnia zajscie,czytałam o tym wiele razy
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 16:57
                                                    czesc MAriolka
                                                    jutro sie dowiem wszystkiego, ale jestem nastawiona na @ bo juz bardziej
                                                    odczuwam bóliki małpowe, kłucia tylko od czasu do czasu, no i śłuz zaczyna sie
                                                    zabarwiac na czerwono-brazowo.Czyli zbliza sie wredna...... Tak wiec szkoda
                                                    robic test!!!
                                                    Fajnie tak sie wygadac!!!!! My sie tak meczymy tylko we dwoje z mezem, troche ze
                                                    sie staramy wspomnialalm siostrze, ale szczegolow nie zna.Zreszta reszta
                                                    rodzinki pewnie sie domysla ze cos nie gra ale nic nie mowia, bo juz ponad rok
                                                    po slubie a tu o dzidzi cisza!
                                                    A wiesz jak to zrobic zeby nie podchodzic za emocjonalnie do staran o dziecko?
                                                    bo ja probuje ale jak przyjda te dni to jakos o niczym innym nie moge za bardzo
                                                    myslec. Jedna moja kolezanka tez starla sie przez pare miesiecy i opowiadala mi
                                                    ze wkoncu machnela reka, swierdzili co bedzie to bedzie, pojechali na wakacje,
                                                    no i z wakacji wrocili juz zaciążeni. Wiec im sie jakos udalo! Wiec albo ja nie
                                                    mam tyle szczesci co oni albo ta chlerna blokada dziala albo ....jeszcze cos
                                                    innego ;-(
                                                    A ty juz masz pewnosc ze Wam sie nie udalo w tym miesiacu???
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 14:32

I jeszcze jedno moze ci sie to wyda smieszne,ale wiesz ze po przytulanku,dobrze
                                                    jest lezec z czyms pod tyłkiem albo z nogami w górzesmilesmilesmilewtedy plemniki
                                                    dolatuja blizej szyjki i łatwiej o zajsciesmile tez o tym duzo czytałam,tylko ja
                                                    nie próbuje bo to podobno metoda na synusia
                                                    oczywiscie nie pomysl sobie ze ja tak obsesyjnie o tej córze gadam,bedzie co
                                                    Bozia da z drugiego synka tez bym sie bardzo cieszyła,ale jak mozna tak
                                                    delikatnie pomóc naturze w naturalny sposób to chyba nie jest nic złego prawda
                                                    jak myslisz? córka to taka przyjaciółka ,a syn to ma 1,5 roku dopiero ,a juz
                                                    komputer tata i granie,inny swiat poprostusmile
                                                    a u ciebie cos nowego?
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 17:18
                                                    ale to wclae nie jest smieszne!!!! ja zawsze pod tylek ppo bzykanku wkladam
                                                    poduszke i tak leze z pol godzinki, a jak to juz poznym wieczorkiem to sie
                                                    przewracam potem na bok i po prostu zasypiam! ale nie slyszlam ze to na synka
                                                    metoda, podobna pozycja "od tylu" to na chlopaka a kalsyczna na dziewczynke,
                                                    zreszta w testach owu od Ewy cos o tym est napisane.
                                                    a wcale ci sie nie dziwie ze chcialabys core bo ja takze chcialabym miec
                                                    coreczke, tylko ze patrzac na rodzine meza to marne szanse bo tam sa same
                                                    chlopaki: tesc mial 4 braci i kazdy z nich ma po 2 synow, no i 2 z nich ma juz
                                                    po jednym dziecku, tez zreszta chlopcow!!!! makabra!!!!!
                                                    i bede mocno tryzmac kciuki zeby wam sie jak najszybciej cora udala!!!!! wiec
                                                    pomagaj naturze jak sie da!!!
                                                    pa
                                                  • zla2 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 16:26
                                                    witam ja wlasnie tez sie staram o dzidzie ale mam straszne obawy bo poprzednia
                                                    ciaze usunelam i teraz sie boje ze nic z tego nie bedzie bardzo to przezywam
                                                    zycze powodzenia wszystkim starajacym
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 14.11.05, 17:22
                                                    czesc zla2
                                                    witaj u nassmile
                                                    tez zycze powodzenia,a jak długo sie juz starasz? zaczynasz dopiero?
                                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 10:56
                                                    Hej dziewczyny,co tam u was?Jak samopoczucie?U mnie ok objawow
                                                    zadnych.Pozdrawiam
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 14:58
                                                    czesc olka
                                                    u mnie tez ok. czekam na @ powinna byc jutro ,i w nastepnym tygodniu do
                                                    dzieła smileale juz bez takich duzych emocji jak teraz,na spokojniesmilemam nowe
                                                    instrukcje od EWY i zaraz kupuje nowe testysmile
                                                    a co do objawów ,to jeszcze za wczesnie,takie widoczne objawy jak
                                                    np:zmeczenie,mdłosci,zły nastrój to dopiero w drugim miesiacu ! teraz co
                                                    najwyzej mozesz czuc ból piersi i parcie na pecherz.Mnie w pierwszej ciazy to
                                                    bolał brzuch i biegałam sikac ,ale to dopiero skojarzyłam jak wyszedł test
                                                    pozytywny,a tak to nie czułam ze jestem w ciazy i nawet poimprezowałam raz jak
                                                    niewiedziałam,no i potem do konca ciazy sie martwiłam czy nic sie nie stało
                                                    dzidziowi
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 14:59
                                                    a u ciebie Wiolu co?
                                                    wiesz juz cos?
                                                  • niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 15:13
                                                    czesc wszystkim
                                                    u mnie dzis ow. chyba,przytulanka były wczoraj , przedwczoraj i w sobotesmileteraz
                                                    czekam na efektsmilea co u was?czy któras juz zaciazyła?
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 17:25
                                                    efektow na razie nie widze
                                                    raczej czekam na @ sad((
                                                    brzusio pobolew i kluje na przemian, ale sluz juz ciut czerwonawy mam wiec
                                                    pewnie i tym razem nici!!!! poza tym cycki bola mnie mniej niz zwykle przed @
                                                    oby u Was efekty byly pozytywne
                                                    papa
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 18:39
                                                    a kiedy masz miec @ ? bo ja jutro,to nic ,bedziemy próbowac od nastepnego cyklu.
                                                    A gdybys podeszła do tego,bez wyliczania,bez monitorowania? tak na luzie,
                                                    słyszałam o parach które długo próbowały,monitorowały sie,az w koncu
                                                    zwatpiły,zaczeły normalnie zyc i współrzycsmile i ku zdumieniu szybko zaciazyły,co
                                                    o tym myslisz?
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 19:07
                                                    @ sie spodziewam jutro, moze pojutrze.
                                                    probowalam podchodzic do tego na luzie, i jakos ciezko mi to szlo, ale bede
                                                    probowac tak dlugo az sie uda. Pisalam wyzej o przypadku znajomych ktorym tak
                                                    sie wlasnie udalo!
                                                    a co do monitorowania to zaproponowala mi to moja ginekolog, bo mialam obawy czy
                                                    mam w ogole owulacyjne cykle.
                                                    pogadam jeszcze z lekarka co ona sadzi, czy poczekac czy zbadac sie dokladniej,
                                                    w koncu latka leca, ja juz stara dupa jestem, mam 29 LAT!!!!!! i nie wiem jak
                                                    dlugo bede miala mozliwosci na zajscie w ciaze, po po 30-tce to juz calkiem
                                                    ciezko....
                                                    zobaczymy co bedzie
                                                    wink)
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 15.11.05, 21:53
                                                    z tymi latami to wcale nie ma reguły smile a 30 rok nie jest jakas tam
                                                    granica,która jak sie przekroczy to ma byc gorzej smile
                                                    a ja @ tak samo sie spodziewam jutro,ewentualnie pojutrze sad
    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 12:22
      Hej dziewczyny i co slychac u was?U mnie ok.Pozdrawiam
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 14:23
        czesc olka
        u mnie tez ok. czekam na @ powinna byc dzis ,a za tydzien ostra jazdasmilesmilesmile
      • niki_222 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 14:27
        czesc wszystkim
        u mnie spoko ,czekam na efekty tych przytulansk
        pozdrowionka dla wszystkichsmile
        • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 20:10
          hej
          ja tez w miare spoko, czekam chyba na @, dzisiaj malutenkie plamionko bylo, kolo
          16 jeden "wyciek" wink))
          pewnie jutro z rana mnie "zaleje"
          papapa
          powodzenia w przytulaniu.......
          • kamila971 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:10
            cześć dziewczyny!
            ja również dołączam do grona starających. staramy się z mężem dopiero 1 miesiąć. tylko ,że moja sytuacja różni się od waszej tym, że ja już byłam w dwóch ciążach, które straciłam. dlatego z jednej strony bardzo chcę zajść w ciążę, ale z drugiej się boję. trzymajcie za mnie kciuki. pozdrawiam was i kibicuję waszym staraniom.
            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:22
              Hej Kamila971 natzralnie ze trzymamy kciukiwinkpozdrawiam
            • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 21:34
              hej
              trzymam kciuki!!!!!
              na pewno tym razem sie uda i wszystko skonczy sie szczesliwie!!!!!
              papa
              ps. ja czekam na @, troche objawow juz mam, ale trzymaj kciuki zeby to byly
              objawy na dzidzie!!!!!
              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 16.11.05, 22:26
                czesc wszystkim
                ale mi sie chce spac,wpadłam tylko na chwile,bo ledwo juz na oczy widzesmile czesc
                Kamila! mysl pozytywnie,napewno teraz bedzie dobrzesmile u mnie za chwile@ albo w
                nocy ,albo rano,oby ostatnia przed dłuzsza przerwa smile
    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 10:03
      CzescDziewczynki starajace sie smile tez sie do Was przylaczam - wlasnie zaczal
      mi sie 2 dzien @no i liczanie rozpoczynamy - choc mam nadzieje nie napedzac sie
      zbytnio!!!! Latwo mowic, ten poprzedni cykl - byl wlasciwie od poczatku nie
      nastawiony na sukces wiec bylam taka spokojna i nic nie liczylam - no i tak sie
      wyluzowalam - boje sie ze teraz znow sie zacznie....mam testy i wiecie ze
      zastanawiam sie czy juz je uzywac - n ie chce sie jeszcze nak stresowac - musze
      to przemyslec!!!!
      Pozdrawiam i kciuki trzymam za nas wszystkie!
      • zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 10:32
        Cześć. Czytam wasze forum od miesiąca i postanowiłam się do Was przyłączyć.
        Staram się już 3 m-ce i jak na razie nic. Dzisiaj przyszła znowu @ ale za 1,5
        tygodnia znowu zabieramy się do przyjemnej pracki. Miłego dnia
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 11:29
          czesc dziewczyny
          czesc anie5 i czesc zabka,chyba sie zsynchronizowałysmy z tymi @,bo u mnie tez
          sie dzis ma pojawic i tak samo bedziemy sie brac do robotysmile miała byc
          wczoraj,ale sie cos opóznia rano zmarnowałam kolejny test,bo mi błysła nadzieja
          ze moze? ale juz mnie brzuch boli to do wieczora powinna sie pojawicsada co u
          ciebie Wiolka? małpisko jest? czy moze ,moze....? smile
          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 17.11.05, 14:00
            czesc Wiolu
            nie wiem jak to sie stało,ze dopiero teraz przeczytałam dwa listy od ciebie
            (nie widziałam ich wczesniej a bardzo dokładnie wszystko czytam!!!)z 15.11 z
            godz.16.57 i 17.18
            no wiem ze to łatwo powiedziec ,zeby nie myslec! a to sie tak nie da bo ja sama
            od 10 dnia cyklu do testu nie mogłam o niczym innym myslec az miałam urojenia!!!
            co do pary o której pisałas to podobno najłatwiej zaciazyc na wakacjach
            relaks,zero stresu itp... wygadac na forum sie jest fajnie,mozna szczerze o
            wszystkim mówic,bo tak w zyciu to sie nie da,bo powiesz jednej osobie,a beda
            wiedziec wszyscy znajomi! ja mam tylko jedna siostre co do której mam 100%
            zaufania i moge jej wszystko mówic!`
            a co do płci to dzieki za zyczenia córy,oby sie spełniło,a jak nie to tez
            bedzie fajnie bo synek bedzie miał brata,byle zdrowe było!!!tobie tez zycze tej
            pierwszej w rodzinie dziewczyny,lub kolejnego chłopa!!!!
            u mnie małpisko,a u ciebie? jakies lepsze wiesci?
            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 12:17
              a i jeszcze jedno,jak odpisujesz na mój list to odpowiadaj zawsze na ostatni na
              dole (w drzewku) bo ja zawsze czytam wszystkie ostatnie listy pod moim i
              dlatego pewnie przeoczyłam listy od ciebie
              • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:04
                hej
                oki oki, postaram sie pisac tak zebys mogla odnalezc i przeczytac moje wypociny wink)
                u mnie @jeszcze nie ma , caly czas czekam, w brzuchu od wczoraj wieczora
                "bulgocze" mi ja na @, co jakis czas poboluje, a czasami dziwnie ściska w dole
                brzucha, tuz nad "futerkiem", latam co chwile do kibelka zeby sprawdzic czy juz
                jest a jej nie ma, musze poczekac jaszcze do jutra, bo poniewaz bralam takie
                pigulki hormonalne to okres moge dostac 2-4 dni po ostatniej tabletce, a wzielam
                ostatnia we wtorek wieczorem! cyce mnie bola tylko ciutek, bardziej sutki i pod
                pachami,
                ale w dodatku dziwnie sie jakos czuje, na zmiane mi zimno, a za godzine z kolei
                goraco i cala jestem czerwona, nie wiem czy bierze mnie jakies przeziebienie,
                czy te tabletki maja z tym cos wspolnego, czy......? wink)
                wieczorem idziemy na imprezke do znajomych i wiem ze bedzie troche alkoholu,ale
                ja sie chyba wstzymam z piciem, nawet kropelki piwka wink
                dziewczyny!!!!!!!! trzymajcie kciuki zeby sie udalo!!!!!!!!
                • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:30
                  Cos mi sie wydaje, ze moze, moze...za pare dni zobaczysz dwie kreseczki i zycze
                  Ci tego z calego serca!!!!!!! wiem jak to jest - co chwile sprawdasz, czy ta
                  wredna @ juz jest czy nie!!! smile Postaraj sie odprezyc i baw sie dzisiaj (z
                  alkoholem to pewnie lepiej sie wstrzymac) Czekam na pozytywne wieci od Ciebie!
                  Ja dzis 3 dzien cyklu wiec musze jeszcze poczekac troszke......pozdrawiam
                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:45
                    Anie5 wink)))
                    oby było tak jak piszesz!!!!!!!!!
                    disiaj luzik, imprezka bedzie na fest, przy soczku wink), a co tam, obede sie bez
                    piwka, reszta wypije za mnie.
                    I trzymaj kciuki jeszcze przez pare dni, az sie cosik nie wykluje!
                    powodzenia w starankach wink))
                    papa
                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 18.11.05, 17:46
                    zapomnialam napisac ze znowu jest mi zimno, a na policzkach żar!!!!!!!
                    spadam na kanapke pod kocyk.......
    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 19:45
      Dziewczyny, co wy sie dzis nic nie odzywacie???? caly dzien pracowalam dzisiaj
      nad moim wykresikiem....czekam tez na wasze!
      Pozdrowienia
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 20:48
        czesc dziewczyny
        no nikt sie nie odzywa,ostatki w koncu smilepewnie dziewczynki imprezujasmile
        a jak tam Wiolu po imprezie wczorajszej?
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 20:50
          a ty anie teraz drugi cykl bedziesz próbowac?
          • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 19.11.05, 22:16
            Szczerze mowiac to probujemy juz od sierpnia...ale z przerwami - tak czesto
            wypada, ze w niektorych z tych cykli - nie bylo szans ...moj mezulek wyjezdza
            czesto i akurat przypadalo w te dni...wiec sama rozumiesz sad pisalam tez juz
            wczesniej na forum...ja przez te pare cykli - prob (i bledow) tak sie
            stresowalam - ciagle to czekanie i sprawdzanie....teraz wyluzowalam i jak
            bedzie , tak bedzie - wierze w przeznaczenie! Zrobilam sobie wykres - ale nie
            mam zamiaru juz tak sie stresowac - jakos sobie wszystko tak wytlumaczylam i
            dalam na wyluzowanie i poczekam!!! zajelam sie innymi sprawami wiec jakos
            odpuscilam...zobaczymy co los przyniesie..
            pozdrawiam
            • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 15:50
              czesc dziewczyny
              zła wiadomosc, od wczorajszego ranka @@@@@@@@@@@@@!!!!!! ;-((( ale jakos czułam
              ze tak bedzie! Ale w dodatku nadal dziwnie sie czuje, goraco i zimno mi juz
              przeszlo, teraz jestem jakas taka slaba i troszke jakby mi sie kreci w glowie, w
              brzuszku mam takie skurcze typowo małpowate ale i takie sciskanie w dole ktorego
              kiedys chyba nie mialam, i co jakis czas kluje mnie bo bokach. Ja mam chyba
              jakies urojenia!!!!!Pewnie to przez te pigulki ktore mi p. doktor kazala brac.
              Musze do niej zadzwonic albo sie wybrac na wizyte, zeby wiedziec co dalej mam
              robic., czy dalej brac te pigi, czy co?
              a na imprezie bylismy do 1 w nocy, jakosc bylo dziwnie drętwo!!! przyszli tez
              znajomi ktorzy ostatnimi czasy byli bardzo zajeci i nie mieli czasu na spotkania
              z reszta paczki i pewnie przez nich atmosferka byla nie bardzo rozrywkowa jak
              dawniej. Oni zreszta spodziewaja sie bobasa na poczatku maja i byli tylko do
              22.30, no i cos nie mamy z nimi tematów do rozmow. Dziwne........ale coz, tak to
              bywa.
              Teraz musze sie zmusic do tego zeby nie myslec o dziecku i tyle, zajme sie
              przygotowaniami do sylwestra!!!! Musze pomyslec nad kreacja i pobiegac troche po
              sklepach bo juz powoli bedzie w czym wybierac, tylko kase uszykowac!
              oj laski , jak fajnie ze jestescie i sie moge wygadac, ostatnio bliska kolezanka
              mnie bardzo zawiodla i stracilam do niej zaufanie, juz chyba nic wiecej o moich
              staraniach jej nie powiem!!! Otoz kiedys rozmawialysmy o zabezpieczaniu sie, oni
              stosowali tylko kalendarzyk i czasami gumki, my przez 2 lata pigulki,no i
              powiedzialysmy sobie o tym, a ta MAŁPA niedawno ozmawiala ze swoja mamuska (mnie
              osobiscie wkurzajaca mamuska ktorej sie wydaje ze lubi mlodziez i vice versa)na
              temat seksu i zabezpieczania sie i wygadala jej sie ze JA bralam pigulki!!!! A
              mamuska stwierdzila ze przeciez jakbysmy wpadli to slub moglibysmy wziac dopiero
              pozniej jak dzidzia bylaby wieksza! A skad ona wie jaki byl powod dla ktorego
              zdecydowalam sie na takie zabezpieczanie sie? Ja mialam jeszcze studia na glowie
              i wiekszosc mojej pensji szla na ich oplacenie, to jak jeszcze dziecko
              utrzymac!!!!Zreszta to nie jej sprawa!!!!W kazdym badz razie mojej kumpeli
              powiedziala ze jakby oni tez wpadli przed slubem to nic zlego by im nie
              powiedziala!!! I to dla mojej kochanej kolezanki bylo najwazniejsze, a nie to ze
              powiedziala jej o moich intymnych sprawach!! Normalnie szlag mnie trafil!!!!
              Laski sorki za te wypociny!!!! Zrozumialyscie chociaz o co mi chodzi? wink))
              Mezowi nic o tym incydencie nie mowilam, bo po 1-po co ma sie wkurzac na ta moja
              kumpelke, a po 2-tez nie cierpi tej baby - mamuski mojej kumpeli.
              ech.........wygadalam sie, juz mi lepiej, dzieki kobietki!!!
              powodzenia!!!! bierzemy sie znowu do dziela!!!!!!!!
              pa
              • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 20:29
                Dobrze,ze sie wygadalas - po to tu jestesmy smile bedziesz z nami probowala
                nadal...a poki co zajmij sie innymi sprawami i zobaczysz, ze nawet sie nie
                obejrzysz a dzidzia sama sie pojawi smile ja w to wierze!!!!
                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 09:53
                  no ja tez w to wierze smilezrelaksuj sie ,pomysl o swietach i sylwku,a z mezem
                  sobie uzywaj do wolismilesmilesmile i moze bedzie prezent na gwiazdke smile tego zycze
                  tobie,innym dziewczyna no i sobiesmile
              • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 20.11.05, 22:51
                Hej dziewczny Wjedzma trzymam kciuki za nastepny udany cykl,wiem jakie to
                rozczarowanie najgorszy jest poczatek @ ale puzniej to juz obliczanie do owu a
                pozniej czekaniewinkTrzymaj sie cieplutko,nastepnym razem napewno sie uda.Mysl
                pozytywnie.U mnie dzis 26dc przy cyklach 28-29dniowych.I zadnych objawow @,nic
                mnie nieboli,nawet piersi.Ale od kiedy sie staram o dzidzie to kazdy cykl
                wyglada inaczej.Do tego dzis niewytrzymalam i wieczorem zatestowalam i niestety
                negatywnysadteraz zaluje,ale poki @niema jest nadzieja.Zamierzam znowu
                zatestowac jak bedzie mi dane w czwartek,o ile @ mnie nieuprzedzi.Dam
                znac.Trzymajcie sie pozdrawiam
                • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 16:52
                  olka!!!cos czuje ze tobie sie uda!!!!!!
                  bo ja @ przeczuwalam juz prawie tydzien przed! choc podobnie jak u ciebie tez
                  kazdy cykl jest inny, teraz np. pobolewa mnie troche dol brzucha ale nie tak jak
                  zawsze jak przy @,dziwnie jakos.
    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 07:33
      Dziendoberek Wszystkim starajacym sie smile
      Zaczynamy nowy tydzien? Pelen pracy? - dla niektorych z nas pracy bardzo
      milej smile ...ja musze jeszcze poczekac dopiero 6 dzien cyklu...
      Trzymajcie sie cieplutko!!!!!
      Anie
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 09:59
        czesc anie5 u mnie bardzo podobnie 5 dzien (@ sie zaczeła w czwartek wieczór i
        nie wiem jak to liczyc czwartek jako jeden?) tak czy inaczej idziemy łeb w łebsmile
        • ania.gawr Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 21.11.05, 14:13
          Witam wszystkie kobietki smile od prawie 2 lat probujemy z moim partnerem ale
          jakos nie wychodzi.... ja juz niemal stracilam nadzieje... mam nadzieje ze
          testy OWU mi pomoga smile pozdrawiam i trzymam za Was kciuki
          • wjedzma Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 21.11.05, 16:44
            kobitki............. wielkie dzieki, wygadalam sie i mi cholernie ulzylo!!!!!!
            aniu,nie trac nadziei!!!!!!!!!!!! NIE WOLNO!!!!! sprobuj moze troche z testami,
            to przynajmniej sie dowiesz kiedy masz dokladnie owulacje, a czy jakies badania
            robiliscie????
            my jak do konca roku sie nie uda to zabieramy sie za dokladne badanka, nie ma na
            co czekac, probujemyjuz prawie rok, a najmlodsi juz nie jestesmy.
            olu i meggi jestescie 2 dni do przodu bo ja mam dopiero 3 dc.
            trzymam za nas wszystkie kciukasy!!!
            a teraz zabieram sie za poszukiwanie kreacji sylwestrowej!!!!!!!!
            ps. co jest teraz modne??nie chce zadnej kiecki typowo balowej......
            papapa
            wink))
            • ania.gawr Re: zazdroszcze Wam emocji zwiazanych z probami 22.11.05, 16:30
              Witaj wjedzma smile
              nie roblismy badan bo skoro mamy juz dzieci (z poprzednich zwiazkow) to liczymy
              ze nam takze sie uda. oczywiscie jak testy nie pomoga to takze odwiedzimy
              odpowiednich lekarzy.
              p.s. ja osobicie nie wiem co modne (raczej nie zwracam uwagi na mode, mam swoj
              styl smile
    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 17:27
      Hej dziewczyny u mnie @ powinna (nie)przyjsc jutro lub pojutrze,ale niemam
      zadnych comiesiecznych objawow @.Troche to dziwne ale boje sie ze ta @ mnie po
      cichu zaskoczy.Jak bede mi dane to zatestuke 24.11.i dam znac jak tam
      wynik.Dzieki za kciukasy,napewno sie przydadza.Wam tez powodzenia.Pozdrawiam
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 18:48
        czesc wszystkim
        czesc aniusmile nie trac nadziei,w koncu musi sie udac!!!
        Olka moze cos zakiełkowało,nie kusi cie zatestowac? ja bym chyba nie
        wytrzymałasmile
        A ty Wiolka to nic nie gadaj o swoich starankach tej swojej kumpeli,po co ma
        wiedziec,tym bardziej jak nie umie dochowac tajemnicy,ja nie mówie nikomu!ani
        domownikom z którymi mieszkam,ani nawet mamie ,jedynie jak wspominałam siostrze
        co do której mam duze zaufanie,reszta sie dowie jak cos zakiełkujesmile i ty tez
        tak zrób! przy pierwszej ciazy tez nikomu nie mówiłam,dopiero rodzinie
        ok.ósmego tygodnia ciazy!!! i tak jest fajnie z zaskoczenia i przynajmniej nikt
        nie gada o tobie.
        Ja zaczynam według wskazówek od Ewy ,co do planowania płci od 10 dnia,czyli od
        soboty!!!az do testu czyli gdzies ze 4 dni ostrej jazdysmile potem przerwa smilenie
        wiem czy sie uda bo na córke to podobno dłuzej trwa bo nie przytulasz sie w
        tych najbardziej goracych godzinach, a wy??????
        szkoda Wiolka ze ci nie wyszło,tobie to najbardziej zyczyłam zeby sie udało,ale
        nie łam sie moze wyjdzie jeszcze w tym roku i nie bedziesz musiała robic tych
        badan.
        Sylwek,co jest modne...?tak dawno nigdzie nie byłam ze nawet nie wiem,ale ja
        duzo rzeczy kupuje na alegro i jestem zadowolona,zalezy na jaka idziesz
        impreze??
        Ja chyba z mezusiem i dzidziusiem bede w domku,bo przyznam ze nawet mnie
        nigdzie nie ciagnie...starzeje sie????????
        • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 22:31
          Hej testowalam wczoraj i niestety negatywny.Pozatym chyba jakis felerny byl od
          samego poczatku szla przez niego bordowa krecha(nie tak jak kontrolne)tylko w
          zdluz.Pozatym ma plamy i jakis taki zamazany.Cos chyba z nim nie tak.Chec bym
          miala jutro zatestowac,ale sie boje.Ale zobacze moze akurat mnie skusi,tylko
          tym razem rano zatestuje.Wrazie co dam znac.Pozdrawiam
        • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:07
          hej Mariolka
          ta moja kolezanka to tak dokladnie nie wiedziala co i jak z tymi moimi
          staraniami, wiedziala tylk ze chcemy juz dzidzie a sama sie pokapowala ze cos
          nam nie wychodzi bo mnej wiecej razem zaczynalysmy staranka, tylko ze ona jest
          juz w 8 miesiacu!!!
          ale nic wiecej ode mnie sie nie dowie, mialam do niej zaufanie jak do siostry, a
          ona mamusi swojej wszystko opowiada chyba! A moja cala rodzinka nic nie wie,
          tylko co jakis czas nas podbieraja na temat dziecka, ale my milczymy jak grob.
          I nadal trzymam kciuki zeby udalo wam sie trafic w core, bo jak dla mnie plec
          jest na razie bez znaczenia. A my przytulamy sie jak mamy ochote,a zazwyczaj po
          2 razy dziennie wink)jak mamy okazje oczywiscie, prze owu, w trakcie i po, robimy
          "doładowania" non stop!! a moze to za czesto?
          a sylwester to mam nadzieje ze u mnie za rok bedzie juz w trojeczke wink)wiec
          teraz idziemy sie bawic po raz ostatni we dwoje. Ale jakies malenstwo w moim
          brzuszku byloby mile widziane, mialo by sylwka juz z nami!Impreza w trojke ale
          tylko dwojke na parkiecie widac!!! to by bylo niezle co? hahahahaha
          pa
        • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:14
          aha
          a na impreze idziemy do restauracji,bywaja tam rozni ludzie w tym duzo takich
          "ą" i "ę" rozumiesz??? i nasza zwariowana paczka do tego??mieszanka
          wybuchowa!!!!chyba nas wywala stamtad prze poółnocą?
          kumpel juz sobie kupil takie rogi łosia do złożenia na głowe zamiast
          tradycyjnych czapeczek, ktore mamy co roku.A maz przymierza sie do kupna muszki
          w stylu Korwina- Mikke! ale beda jaja!!!!
          w zeszlym roku bylismy w innej knajpie i inna wiara sie z naszego stolika smiala
          ze KINDER BAL" mamy, bo my po prostu spiewalismy piosenki z przedszkola, zerowki
          i podstawowki, czyli to co njlepiej znamy, a cala reszta gosci jakies piosenki
          wojenne i disco polo.
          a kupie chyba sobie po prostu jakas ladna kiecke, byle byla nie za bardzo
          mlodziezowa i wydekoltowana ,bo nie mam co pokazac wink)) w sobote ide na
          zakupy!!!!!!
          ale sie znowu rozpisalam........
          hej hej
      • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 23:08
        Olka, moze faktycznie ten test byl felerny i zycze Ci aby ten test byl
        felerny smile? Sprobuj jeszcze jutro...
        Meggi - mi tez @ pojawila sie wieczorem - ale tylko takie plamienia...(zreszta
        zawsze tak mi sie zaczyna - wieczorem) moze kiedys tego nawet nie zauwazalam,
        bo nie przejmowalam sie zbytnio ale od kiedy kazdy okres jest wypatrywany i
        niechciany to zauwazylam, ze zjawia sie wlasnie wieczorem.....tez nie
        wiedzialam jak mam liczyc - ale tutaj na forum dziewczynynapisaly, ze powinnam
        dopiero liczyc od rana - kiedy to @pojawila sie tak naprawde...wiec tak teraz
        licze! najsmieszniejsze jest to ze cos mi sie stalo, ze zaczynam myslec, ze
        odloze jeszcze plany z dzidziusiem???? sama nie wiem - moze poprostu pozyje i
        zobacze bez testow? az sama sie dziwie co mi sie stalo, ze przestalam tak tego
        pragnac....
        Pozdrowienia!
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 21.11.05, 23:48
          no faktycznie olka pisałas wczoraj ze testowałas,wyleciało mi z mózgownicy
          zrób rano z srodkowego strumienia,to juz powinien wyjsc napewno jak cos
          zakiełkowałosmile
          no a tobie anie co sie stało??? powaznie mówisz??? a który ty teraz raz
          próbowałas???
          powiem ci szczerze,ze gdyby nie to ze marzy mi sie córa i chce to robic w
          okreslone dni TO ZADNYCH TESTÓW BYM NIE KUPOWAŁA przytulałabym sie tak byle jak
          na okosmiletak robiłam za pierwszym razem i zaciazyłam w drugim cyklu staran,az
          byłam trochu zdziwionasmileno teraz co prawda był pierwszy cykl,ale jakos tak nie
          nastawiam sie na równie szybki efekt.
          Ja mam rano plamienie,a na noc mnie zalewa smile
          • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:16
            Hej zobacze rano jak bede miec odwage to zrobie test.Naprawde bym chciala
            ale,no wlasnie ale bojek ze mnie.Boje sie tej 1 krechy.Test mam firmy
            Hexal,niewiem czy dobry,pierwszy raz takiego bede uzywac.Czytalam ze Pre testy
            sa niedobre a mieli tylko oprocz tych Pre testow,te hexal wiec wzielam
            ten.Pozdrawiam
            • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:28
              ja probuje juz od lipca...ale wlasnie tak na oko i nieregularnie...mysle, ze to
              tylko chwilowe - ten brak checi - a moze to dlatego, ze boje sie
              rozczarowan...sama nie wiem! teraz mi jest dobrze, obserwuje swoj cykl i
              zapisuje - a dzidzia jak bedzie to bedzie!!! Napewno kiedys bedzie!!! Testy juz
              kupilam smile wiec pewnie w okolicach dni ...bede testowac - jak siebie znam...
              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:45
                hejo laski
                nie mozecie spac tak jak jasmilesmile
                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:46
                  Hej no wlasnie widze ze pare nas tu jest,z problemami zasnieciawink
                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:47
                  Ale ja tak lubie po nocach buszowac w neciewink
                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:49
                  Czytam i czytam i juz powoli to chyba zaduzo tej wiedzy posiadamwink)Za to do 12
                  bede odsypiac te nocne posiedzenia,ale jak mam lezec w luzku i sie przekrecac z
                  boku na bok to lepiej tu jeszcze posiedze,a juz myslalam ze wszyscy spiawink)
                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:52
                    no ja tez lubie nocami buszowac po neciesmile
              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:50
                ja siedze przy kompie i zrem,własnie szukałam ciastek ale sie skonczyłysadsadsad a
                chce mi sie teraz na słodko!!!!!!!!!! mam zachcianki jak baba w ciazysmile
                teraz se moge dłuzej posiedziec,bo synus sie przestawił ze spaniem i spi do 7-
                7.30,a potem oglada bajki ,a ja jeszcze spie!!!!!!
                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:53
                  no ale do 12 to napewno nie pospiesmile
                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:55
                    no a od nadmiaru wiedzy ,to mozna fioła dostac,jeszcze jak sie jest takim
                    hipopondrykiem jak ja !!!
                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:55
                  A to fajnie,mozesz tasz posiedziec,jak ja bym miala wstac tak kolo 7 rano to
                  juz od 21.00 bym spala,bo ja rano niekontaktujewinkJa juz jadlam kanapki,ale mam
                  ochote na cos,ale sama niewiem na co,ale cos bym wciaglawinkZaraz ide szukac.Ja
                  tu rozmyslam czy testowac jutro czy nie,chyba panikuje powoliwinkJak jutro
                  speniam to w srode napewnowink
                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:56
                    Dobrze ze te bajki rano lecawinkto mozesz pospac.A ile lat ma twoj synek?
                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:58
                    Ja tego fiola to chyba juz dostalamwink)Duzo sie dowiedzialam potrzebnych
                    zeczy,ale i takich co niepowinnam np.o chorobach i wogole,i prawie wszystko
                    mysle ze mam.Ciezko z takim czlowiekiem jak ja.Chyba przestane czytac tak
                    duzo.ale to jest jak nalog.Od kiedy odkrylam to forum to tylko tu siedze.
                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:59
                    a nie testuj ,poczekaj do @ ,jak nie masz przedmałpowych objawów ,to moze
                    bedziesz pierwsza z nas??????????
                    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 00:59
                      To moze faktycznie poczekam do 23.11
                    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00
                      @ powinna byc jutro lub pojutrze
                    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00
                      a MOJ MAZ MA 24.11 urodziny i chcialam mu zrobic prezent.
                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:00
                      poczekaj poczekaj,jak bedziesz miec malenstwo,to bedziesz musiec kontaktowac
                      juz o 2 w nocysmilesmilesmile
                      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:01
                        To bedzie dobre,ale jak trzeba bedzie to sie postaramwinkkontaktowac nawet i w
                        nocy.
                      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:02
                        to poczekaj do 24 jak nie bedzie @ to zatestuj i moze bedzie prezent????
                        • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:03
                          Bylo by super bo innego prezentu niemam,musze jutro cos znalesc wrazie jak by z
                          dzidzia niewypalilo.Pomyslu niemam ale jak pochodze to napewno cos znajde.Ale
                          wolalabym jednak dzidzie jako prezentwink)
                      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:03
                        ja o pierwszej ciazy dowiedziałam sie w rocznice slubu,a nie było to zamiezone
                        • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:05
                          Ale super z ta rocznic slubu,wlasnie to takie mile wspomnienie,a jako prezent
                          najlepsze moim zdaniem,ale normalnie tez jest ok.Ale ja tak juz tej dzidzi chem
                          ze wariuje powoli...
                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:07
                            no fajnie jak sie to pózniej kojarzy z jakims szczególnym dniem,mi sie teraz
                            marzy prezent na gwiazdkesmile
                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:08
                              To trzymam kciuki za to zeby Mikolaj dal ci wymarzony prezentwink
                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:10
                                no smile i wzajemniesmilea zwariujesz dopiero jak zobaczysz dwie kreski,to jest
                                dopiero uczucie nie do opisania
                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:11
                                  wiruje ci przed oczami i nagle ci sie wydaje ze sie zmieniłassmile
                                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:12
                                  2 kreski to widzialm ale na owulacyjnymwinkale napewno jak te ciazowe kreski
                                  zobacze to niewiem czy niezemdlejewinkTo pa do jutra
                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:10
                              Powoli bede spadac spac,zimno mi w stopy mimo ze mam skarpetkiwinkMilo sie
                              pisalo.I watek ma wiecej wpisow.Ide lepiej spac bo glodna jestem i marza mi sie
                              cuda niewidy,To do jutra dobranoc.
                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:12
                                no pa ,mi tez zmarzły nogismile i bez skarpeteksmile
                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:13
                                  oooooo 1.12,za bardzo sie nie wyspie
                                  pa pa
                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 01:14
                                    Dobranoc papa
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 08:22
                                      dzindoberek
                                      ale sie nie wyspałam!!!!moje kochane dziecko pozwoliło mi do ósmej podrzemac i
                                      potem nie było juz zmiłuj sie :0
                                      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 11:02
                                        Hej no widziszwinkJa przed chwilka wstalam i niestety skusilo mnie zatestowac i
                                        negatywny;-(dzis 28dc jak by cos zakielkowalao to juz by te napewno wykazal.Juz
                                        na @ nastawiona jestem.W grudniu porobie wszystkie badania.Pozdrawiam
                                        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 14:27
                                          olka wyluzuj!!!
                                          4 miesiace staran i juz badania??? stanowczo zawczesnie!!! nawet statystycznie
                                          dłuzej sie zachodzi w ciaze.Zreszta kazdy lekarz ci powie to samo.Moja
                                          kolezanka starała sie ponad rok!!!! a 4 miesiace to naprawde króciutko!!lekarze
                                          zalecaja z tego co słyszałam po roku regularnego pozycia,tak ze głowa do góry i
                                          trochu luzikusmile
                                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 14:46
                                            tym bardziej jeszcze nie masz sie co martwic na zapas,jak masz regularne
                                            cykle !!!
                                            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:15
                                              wiesz co Wiolu ,mi sie wydaje ze za czesto robicie te doładowania..... czytałam
                                              ze nawet powinno sie co drugi dzien,bo wtedy sa silniejsze plemniki... a po 2x
                                              w dniu ??????????? chyba za czesto,moze spróbujcie rzadziej troszku
                                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:19
                                                no teraz po sklepach to juz napewno nawalone kiecek!!!! tylko ciezko wybrac cos
                                                fajnego nie????
                                                odpowiadaj na ostatni list,bo nie moge znalezc tak w srodku
                                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:21
                                                  wiec tak dziewczyny,zadna nie zafasolkowana!!!!! wiec jedziemy od nowa!!!!
                                                  moze na gwiazdke posypia sie prezentysmilesmile
                                                  obysmy wszystkie skonczyły stary rok juz z fasoleczkamismilesmilesmile
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:31
                                                    hej mariolka
                                                    odpowiadalam na ostatni post jaki mi sie pokazal, a nie zauwazylam ze to ostatni
                                                    na 1 stronie!!!!!!!!!!ale sie rozgadalyscie w nocy!!!!!!!a ja sie wtedy pewnie
                                                    na drugi bok przewracalam
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:34
                                                    mam nadzieje dostaniemy na gwiazdke prezenty o jakich marzymy!!!!!!
                                                    a co do moich doladowan to lekarka mowila i ostatnio ze mamy sie starac czesto.
                                                    no i czytalam gdzies ze plemniki potrzebuja okolo 6 godzin zeby dotrzec do
                                                    jajeczka, wiec te z rana moga byc juz za slabe,albo te wieczorne spoznione,
                                                    przez to glownie przytulalismy sie tak czesto
                                                    ale jak pojde teraz do ginka to zapytam ja jak czesto mamy TO robic?
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 16:46
                                                    hi hi tak myslałam ze nie zauwazyłas drugiej strony
                                                    no siedziałam na necie pół nocy i sie wogule nie wyspałam!!!!
                                                    rób jak ci lekarz sugeruje,ja nim nie jestemsmile tylko mówie co czytałam,ale
                                                    czasem warto popróbowac rózne sposoby
                                                    W sumie powiem ci ile lekarzy tyle opini,na różne tematy!!!!
    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 19:02
      Hej czekam jutro @ napewno mnie nawiedzi.Co do tych badan to moze faktycznie
      panikuje.Ja chyba za nerwowo do tego wszystkiego podchodze...Musze sie
      opanowac.Pozdrawiam
      • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 21:48
        Olu, na pewno @ sie nie nawiedzi tak predko, tak cos mi sie wydaje!!!!
        A nawet jesli to z badaniami sie nie spiesz, bo "dzialacie" bardzo krotko.
        Od tego miesiaca staran musimy nie myslec tyle o dziecku i zadnej
        paniki!!!!!ZROZUMIANO???????
        Sama to sobie wbijam do łba od paru dni!!!! hahahahaha
        Meggi, zeszla nocke niezle zaszalalac, to moze dzisiaj troche odespisz????
        A ja mysle nawet podobnie jak ty, ze na kazdy temat jest kilka opini, i podobnie
        jest z lekarzami, kazdy co innego gada i nie wiadomo czego sie trzymac!!!!
        pozdrowionka dla wszystkich starajacych sie
        paaa laseczki..........
        • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 22:37
          Hej dziewczyny.Obys miala racje z tym ze @ nienawiedziwinkNo poszalalysmy troche
          w nocywinkJa probowalam spokojnie podchodzic do sprawy,do owulacji mi szlo
          dobrze,wogole niemyslalam o dzidzi.Ale po owu to szok.Ten okers po owu jest
          najgorszy,a przed sama @ to juz wogule.Dzis 28dc,objawow @ dalej niema,zawsze
          piersi mocno mnie bolaly,i dekold pryszczykami wysypany,a teraz nic.Ale
          nienastawiam sie.Troche czasami brzuch mnie @ pobolewa co jeszcze zauwazylam ze
          apetyt mi dopisuje,ale to moze byc tez chyba tak na zime trzeba zapasy robic;-
          ).Chyba @ idzie po cichu.Ale mimo wszystko jeszcze malutenki kaweleczek
          nadzieji mam.Jutro dzien sadny.Dam znac.Trzymajcie sie dziewczyny.Pozdrawiam
          • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 22:39
            I objecuje juz jak wrazie zaczne nowy cykl wyluzowac,ale to bedzie trudne,ale
            sprubuje,zaczynam podejzewac ze to od tej mojej upartej psychiki wszytko
            zalezy,ale jak tu sie opanowac.Musze sobie jakies ciekawe zajecie znalezc.Pa
            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 23:22
              Hej dzis spadam wczesniej spac,zimno mi i zmeczona jestem.Dobranoc
              • zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 22.11.05, 23:48
                Cześc dziewczyny. U mnie @ sie kończy smile, więc wracam do mierzenia tempki itd
                itp. Mam nadzieję, że ten cykl bedzie dla nas owocny i zrobi nam pod choinkę
                miłą niespodziankę. Mam do was takie pytanie - w jaki sposób mogę wkleić pod
                swój post link do strony z wykresem tempki, chciałabym aby automatycznie sie
                wklejał. Jest to możliwe?
                • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 07:09
                  Hej laseczki, wy ostatnio po nocach buszujecie a ja z ranasmile jestem tak
                  zalatana ostatnio, ze tylko rano mam czas (przy kawuni) do forum zajrzec...
                  Tak sobie mysle, ze to dobrze, ze sie swieta zblizaja i sylwester - to
                  wszystkie jakos zajmiemy sie innymi sprawami i fasolka sama zakielkuje?? Ja
                  ostatnio mam tak grafik wypelniony, ze nie mam czasu myslec...tylko rano mierze
                  tempke i wpisuje to wykresu....jak bedzie tak bedzie!!!
                  zabka - pytasz jak wkleic post linkowy:
                  Musisz otworzyc wykresi skopiowac adres (caly http.....)i pozniej wejsc w moje
                  forum i tam wkleic w miejsce przeznaczone w sygnaturke...POWODZENIA!!!
                  A inne dziewczyny tez zapraszam do wykresikowsmile
                  Milego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 09:47
                    witam gwiazdy smile
                    odespałam ostatnia nockesmile
                    małpisko sie skonczyło i działamy od nowa,bez emocjismilena spokojniesmile
                    zobaczymy czy w tym miesiacu którejs sie udasmile moze wszystkim smile
                    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 13:03
                      Hej dziewczyny.Meggi_05 to niedlugo staranka powodzenia.Dzis mam @ dostac
                      jeszcze jej niema.Oby tak dalej.Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam
                      • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 14:44
                        Trzymam kciuki olka9917. Mam nadzieje, że się uda.
                  • an_r Do anie5 23.11.05, 14:43
                    Cześć! Ja też mierze tempke. Powiedz mi czy mierzysz ją o jednej godzinie, czy
                    nie koniecznie. W tygodniu bydzi mnie budzik, więc mierze w iarę o jednej
                    godzinie, ale w weekendy mam nastawiać na tą samą godzinę? Powiedz mi mierzysz
                    pod pachą? Jak jest najlepiej? Pozdrawiam.
                    • zabka7906 Re: Do anie5 23.11.05, 14:59
                      Pozwolisz, że ja Ci odpiszę. Tempke należy mierzyć zawsze o tej samej porze
                      (również w weekendy) zanim wstaniesz z łóżka. A co do miejsca to najlepiej w
                      pochwie albo pod jężykiem, pod pachą nie polecają. Takie jest zdanie osób
                      prowadzących zajęcia z NPR. Pozdrawiam
                      • an_r Re: Do anie5 24.11.05, 22:42
                        Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie-czy o tej samej porze, czy nie
                        koniecznie? Bo w weekendy za bardzo nie chce mi sie nastawiać
                        budzika).Pozdrawiam.
    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 23.11.05, 21:58
      Hej dziewczyny jak narazie cisza @ niemawinkOby tak dalej.Jak jutro tez
      niebedzie.To pojutrze jak bede mi dane zatestuje...Z objawow @ niemam zadnych
      jedynie brzuch czasami @ pobolewa.Pozdrawiam wrazie co dam znac.Pozdrawiam
      • anie5 mierzenie temperatury.. 23.11.05, 23:14
        zgadzam sie z zabka - ja mierze o tej samej godzinie - rano przed wstaniem z
        lozka - tak polecaja - przed oddaniem pierwszego moczu...(gdzies
        wyczytalam)..na poczatku mierzylam pod pacha ale tez doradzono mi, ze lepiej w
        pochwie...i tak robie od paru dni...no coz trzeba sie przyzwyczaic!!! aha -
        mierze okolo 10 minut - nie krocej!
        pozdrawiam
        • anie5 Re: mierzenie temperatury.. 23.11.05, 23:16
          zabka - widze, ze wkleilas link...
        • an_r Re: mierzenie temperatury.. 24.11.05, 22:48
          Cześć! Przedział między jedną godziną nie zaszkodzi mam nadzieje?
          • anie5 Re: mierzenie temperatury.. 24.11.05, 23:36
            Mysle, ze nie...wazne abys mierzyla zaraz po przebudzeniu - jeszcze w lozku -
            tzn - ja tak robie i nie zwracam tak az bardzo, czy to 7:00 czy 8:00 a czasami
            w weekend troszke pozniej ale zawsze po przebudzeniu....wklejam kawalek o
            mierzeniu temperatury z strony internetowej:
            "Temperaturę należy mierzyć tym samym termometrem, przed wyjście z łóżka, rano
            i przed oddaniem moczu. Najlepiej pomiar dokonać w pochwie, odbytnicy lub w
            pochwie. W odbytnicy należy uwzględnić nieco wyższą temperaturę niż w
            pozostałych częściach ciała!. Aby mieć wiarygodne wyniki pomiary należy
            stosować cyklicznie i zapisywać (obserwowane wartości) przez minimum 4-6
            miesięcy.
            "
            • anie5 Re: witaminki 24.11.05, 23:39
              a tak przy okazji....bierzecie jakies witaminy juz teraz przy planowaniu? Ja
              biore Materne...podobno dobrze jest lykac - szczegolnie kwas foliowy jeszcze
              przed zajsciem w ciaze...co wy na to?
              • meggi_05 Re: witaminki 25.11.05, 09:30
                KWAS FOLIOWY OBOWIAZKOWO!!!! a multiwitaminy (tylko koniecznie dla ciezarnych)
                tez mozna,tylko trzeba uwazac zeby nie przedawkowac tego wszystkiego!!! ja
                brałam falvit,ale przestałam i teraz biore kwas foliowy i magnez z
                wapniem.Magnez tez jest waznym pierwiastkiem dla rozwoju płodu,a wapn to biore
                dodatkowo przy piciu mleczka,bo Ewa poleca diete bogata w wapn na dziewczynkesmile
                • ania.gawr Re: witaminki 25.11.05, 11:08
                  kwas foliowy zgadza sie- obowiazkowo. a wczoraj wyczytalam ze rzeczywiscie wapn
                  na dziewczynke smile Ja biore witamine E- bo to witamina niegdys zwana witaminą
                  plodnosci smile
              • an_r Re: witaminki 25.11.05, 15:51
                Lekarz zalecił branie Foliku i vit. E.-więc biorę.
            • an_r Re: mierzenie temperatury.. 25.11.05, 15:49
              Bardzo dziękuję za odpowiedź.
    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 00:15
      Hej spicie dziewczyny?Ja jak zwykle niemogewinkZnowu sie oczytalam.Od tego forum
      to sie odkleic niemogewink@ jak narazie dalej niemam i nich tak zostaniewink
      Pozdrawiam
      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 11:35
        Hej dziewczyny,@ dalej niema.Dzis 30dc.Oby tak dalej.Co 5 min.Biegam do wc
        isprawdzam czy napewno nieprzyszla.Najchetniej to bym przespala dzisiejszy
        dzienwinkWrazie co dam znac.Pozdrawiam
        • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 16:20
          Hej @ dalej niema,ale was mecze,ale juz niewiem czym sie zajacwinkwiec co jakis
          czas sie u was meldujewink)Pozdrawiam
          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 20:13
            czesc laski
            czesc olka ,nie meczysz ,no cos ty! dalej spokuj???
            oby tak smile a ty cały dzien masz wolny???
            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 24.11.05, 20:42
              Hej @ dalej niemawinki niech juz tak zostaniewinkTak mam cale dni wolne bo
              niepracujewinknarazie.Zadamawiam sie w obcym kraju.Jestem fryzjerka.Ale jak sie
              uda z dzidzia to jeszcze troche w domu posiedze,-)Pozdrawiam
              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 09:24
                czesc olka! i co u ciebie słychac??? a gdzie wyjechałas???
                my od jutra zaczynamy,teraz musi wyjsc!!!wierze ze sie uda!!! juz czuje
                dreszczyk emocjismilesmilesmile
                pisz co u ciebie????
                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 09:43
                  Dziendoberek @ jak narazie niemawinkMieszkam w niemczech a dokladniej w
                  Berlinie.Napewno wam sie uda powowodzenia w starankachwinkale testu narazie
                  nierobie poczekam jeszcze troche,wlasnie u nas pada sniegwinkale tylko
                  pruszy.Troche gardlo mnie boli wiec nigdzie nie wychodze bo niechcem sie
                  przeziebic.Milego dnia.Wrazie co dam znac.Pa
                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 10:58
                    u nas swieci słonkosmile ale tez jest biało i mrozno
                    a kiedy wyjechałas? masz tam znajomych albo rodzine? oprócz meza oczywiscie? smile
                    jak nie masz zadnych objawów przedmałpowych...to moze cosik zakiełkowałosmilew
                    sumie test moze nie wykazac czasami tak wczesnie,jak organizm produkuje jeszcze
                    za mało tego hormonu ciazowego.A jakie masz długie cykle ile ci sie @ spóznia?A
                    pojechałas tam dawno? i na stałe?
                    • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 13:21
                      Hej wiec cykle mam 28-29 dni.Dzis mam 31dc.Wiec moze jest szansawinkMieszkam tu
                      juz 5 lat.Wyjechalam najpierw do mojego chlopaka(teraz to juz mezawinkMam i
                      znajomych i rodzine;-D.I na stale tu bedewinkPozdrawiam
                      • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:21
                        hej laseczki
                        ale mnie tu dawno nie bylo!!! jakas zalatana jestem chyba????
                        u mnie @ juz poszla wczoraj wiec zabieramy sie znwu do dziela, w poniedziale ide
                        do ginka i zobaczymy czy cos sie juz z pecherzykami dzieje.
                        ale tak sie znowu dziwnie czuje, ze szok, a dokladniej to w srode i wczoraj
                        cholernie mocno mnie klulo w lewym boku, calkiem jak na owu, ale to za wczesnie,
                        a wczoraj wieczorem tak od 19 z kolei pobolewal mnie caly brzuch i to tak jak
                        przed ostatnia @ ale wcale nie malpowato, tylko takie dziwne bole w dole brzucha
                        no i brzuch mialam strasznie wzdety i taki twardy.
                        laski ja juz chyba wariuje czy co????
                        nie mysle w ogole o dzidzi na razie a takie rzeczy sie dzieja dziwne z moim
                        organizmem? o co chodzi? a moze fasolka jest jednak mimo ze byla @?
                        ratunku.............
                        wink))
                        A co u ciebie Olka????? pewnie fasoleczka juz jest???
                        Meggi kiedy przystepujecie do ataku??
                        My juz tez niedlugo, a w poniedzialek pogadam z lekarka jak czesto ma byc bzyku
                        wink) zeby nie przesadzic!
                        pa
                        • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:51
                          Hej! Mnie też boli w podbrzuszu. Dziwne te bule. Mam je od ok. 3 tygodni, ale
                          dziś w południe były wyjątkowo dokuczliwe. Tak ja Ty wjedzma, czuję jakbym
                          miała wzdęty, twardy, tak jakbym miała dostać okres, ale to jeszcze nie pora.
                          Co jest grane? Ma któraś tak jeszcze?
                          • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 16:56
                            hej an_r!!!!
                            mnie zaczelo pobolewac jakies poltora tygodnia temu, przed @, potem w sobote
                            dostalam okres, mialam do srody,a wczoraj wieczorem znowu te pobolewania i teraz
                            tez, tylko na razie slabsze niz wczoraj,cholera nie wiem co to? Tym bardziej ze
                            zawsze jak dostalam @ to brzuch mi sie robil miekki a ja prawie caly czas mama
                            dosc ypchniety i twardy!
                            A moze to............?
                            wink))
                            • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:03
                              o jejku ale ja pisze!!!!! jak jakies bezmozgie YETI!!!!!
                              tam mialo byc MAM a nie mama, no i Wypchniety a nie ypchniety. wink))
                              hahahahaa
                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:07
                              Hej dziewczyny u mnie bez zmian @ niemawink))Jak wszytko bedzie tak jak mysle to
                              jutro kupie test i w sobote lub niedziele zatestujewinkTroche zwlekam z tym
                              testem bo juz niechcem 1 kreeczki widziec.Wrazie co dam znac.Co do waszych
                              objawow to bym naprawde szybko poszla do gin,bo moze akurat???Niechcem wam
                              robic nadzieji ale czytalam ze takie rzeczy sie zdarzajawinkDzis troche gardlo
                              mnie boli i mam katar.I caly dzien siedze w domku rzeby mi przeszlo.I w dalszym
                              ciagu brak objawow,ani ciazowych ani @.Ale moze i tak byc podoba mi sie ten
                              stan rzeczywinkOby tak dalej.Tylko czasami jakies bulgotania,niewiem jak to
                              opisac w brzuchu.Pa
                              • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 17:22
                                hej OLu
                                oby ci sie udalo!!!!! ale skoro @ jeszcze nie ma to pewnie nie bedzie!
                                Ja tez slyszalam ze zdarza sie ze kobieta ma okres jeszcze przez 3 miesiace a
                                jest juz w ciazy! Wlasnie mojego kuzyna dziewczyna tak miala niedawno,
                                zorientowala sie ze jest w ciazy jak byla juz w 4 miesiacu! Ale nie znam
                                szczegolow, czy miala taki sam normalny okres i czy ja cos bolalo w tym
                                czasie.Bo ja mialm @ normalnie tylko dodatkowo te pobolewania w dole brzucha,
                                niby nie takie mocne, ale takie glupie dziwne uczucie, i do tego przed @ przez 3
                                di na zmiane bylo mi zimno i goraca, jak dostalam @ to przeszlo, ale znowu chyba
                                wraca, teraz jest mi dosc chlodno ale policzk mnie pieka, chora nie jestem,
                                temp. chyba normalna!
                                A ja w poniedzialek ide do gin to ją zapytam co mi jest, zreszta bedzie mi robic
                                usg zeby zobaczyc jak sie maja ewentualne pecherzyki bo to bedzie 10 dc i owu
                                tuz tuz.
                                Albo i nie bedzie na razie owulacji bo jest juz miejsce zajete??? Zrobila bym
                                tescik ale sie boje ze nie wyjdzie, no i musialabym skoczyc do apteki bo w domu
                                juz zadnego nie mam,a w aptece to juz mnie chyba zapamietaly i po prostu glupio
                                mi tak ciagle łazic co miesiac po testy!
                                OLu trzymam kciuki zeby ci sie udalo!
                                i reszcie tez oczywiscie!
                                pa wink))
                                • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 25.11.05, 21:20
                                  Wiec tez trzymam kciuki za ciebie Wjedzmawinkmoze akurat?..Rozne zeczy sie
                                  zdarza,u mnie @ dalej niemawinkTez slyszalam ze do 3 miesiaca mozna miec @.Jak
                                  bedziesz cos wiedziec daj znac,kiedy do gin idziesz?Ale by byla niespodzianka
                                  co nie?Pa
                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 11:26
                                    Hej dzieczyny @ wciaz niema na szczesciewinktylko troche mam katar i boli mnie
                                    gardlo musze dzis polezec i wygrzac sie.Mam nadzieje ze mi przejdze to
                                    paskudztwo.Mam zamiar pic mleko z miodem moze pomoze wrazie co dam
                                    znac.Pozdrawiam pa
                            • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 14:42
                              Hej wjedzma!
                              Mnie podbrzusze nigdy wcześniej nie bolało, dopiero od tego cyklu. Zaczęło po @
                              i co jakiś czas przypomina mi o tym. Czasami ten ból jest bardzo dokuczliwy,
                              ale częściej czuję sie poprostu jak balon. Są chcwile, kiedy nie mogę się nawet
                              pochy,ić, bo mnie boli. Wszystko jest ostatnio dziwne. Mam nieregularne cykle
                              30-40 a nawet 50 dniowe. Ostatnio okres trwał 3 dni, a zawsze 7. Nie wiem co
                              jest grane. Byłam u lekarza, mówiłam mu o tym, ale nie powiedział, czym to może
                              być spowodowane. Przepisał leki i na tym się skończyło, a brzuch jak pobolewał
                              tak pobolewa.
                              • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 15:22
                                A moze byscie zrobily test ciazowy?Naprawde zdazaja sie @ do 3 miesiaca.Tak
                                sobie pomyslalam,a lekarz jak niewie;-(Mogl zrobic usg i bylo by cos wiadomo.U
                                mnie bez zmian @ niema,ale z testem poczekam do poniedzialku.Jak @
                                nieprzyjdzie.Pa
                                • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 17:00
                                  hej
                                  olu trzymam kciuki oby to było TO na co tak wszystkie czekamy!
                                  tobie na pewno sie udalo!
                                  ja ide w poniedzialek wieczorem do ginka to sie chyba cos konkretnego dowiem (a
                                  bede miala na pewno robione usg) bo jezeli jest dzidzia to miala by juz chyba
                                  prawie 4 tygodnie, liczac od zaplodnienia, a liczac od poprzedniego okresu 6.
                                  ale wole sie nie nastawiac na taka dobra nowine, po co sie rozczarowac.
                                  chociaz i tak w mózgownicy pewnie mam cos zakodowane i sie mimo wszystko szykuje
                                  na TO.
                                  ech, ale ja mam popaprane.............
                                  ale wiecie kobitki, sama jakies 4 miesiace temu sie pytalam mojej lekarki czy
                                  mozliwe jest zeby byl okres normalny i ciaza i mi potwierdzila, ze owszem zdarza
                                  sie rzadko ale sie zdarza, ale jakos jeszcze nie wydaje mi sie to do konca mozliwe
                                  no coz, zobaczymy
                                  pozdrowionka
                                  milego weekendu!!!!!!!!
                                  pa wink))
                                • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 26.11.05, 18:34
                                  Lekarz przed badaniem pytał mi się czy robiłam test, ale po badaniu już nic nie
                                  wspomniał. Sama nie wiem. Może zrobić test, a może jednak poczekać na okres.
                                  Ale ile mam czekać? Nie wiem czy tym razem będzie 30 czy 50 dniowy. Koszmar.
                                  Trzymam kciuki. Oby lekarz potwierdził ciążę.
                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 11:33
                                    czesc
                                    test mozesz zrobic,wczesniej jakby co test wykryje ciaze niz lekarz moze wybadac
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 11:40
                                      czesc dziewczyny
                                      co u was?
                                      co tam olka u ciebie słychac? posyłasz juz fluidki?czy jeszcze nie wiesz nic?
                                      u mnie "akcja" od wczoraj rozpoczetasmileteraz fasolka napewno bedziesmile musi byc!!!
                                      pierwszym razem nie wyszło,za wczesnie były przytulanka przed owulka,ale teraz
                                      postaram sie blizej owulki gdzies dwa dni przed i nie bede juz tak sie
                                      emocjowac......tylko czy to sie tak da???? jak ja juz od wczoraj nie moge o
                                      niczym innym myslec...
                                      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 12:24
                                        He to meggi 05 powodzenia w starankach u mnie bez zmian @ niemawinkale testu
                                        jeszcze nierobilam,jak bede cos wiedziec to dam znac.Pozdrawiam
                                        • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 13:44
                                          Powiedzcie mi, a czy testy owulacyjne wyszły by pozytywnie, jeśli byłabym w
                                          ciąży? Dziś znów mnie rzuch boli sad
                                          • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 13:45
                                            Ale ja piszę. nie rzuch tylko brzuch hahaha.
                                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 15:50
                                              Hej cos na ten temat slyszala ale pewna niejestem,ze test owu moze pokazac
                                              ciaze ale najpewniej jest ciazowym testowacwinkPowodzenia.Ja przedchwilka
                                              testowalam i niestety negatywnysada @ niema niewiem o co chodz.Pozdrawiam bede
                                              sie odzywac chyba jutro do gin sie wybiore.Pa
                                              • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 18:50
                                                Ja już też nie mam złudzeń. @ nie ma test negatywny, brzuch jak pobolewał tak
                                                pobolewa. Pozostaje tylko czekać cierpliwie. Do usłyszenia.
                                                • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 18:56
                                                  ojej...nie martwcie sie - moze jeszcze za wczesnie na test???idzcie do lekarza
                                                  i sprawdzcie!!! z drugiej strony - z wlasnego doswadczenia wiem, ze za kazdym
                                                  razem jak liczylam na dwie kreseczki...okres mis ie spoznial - byc moze, ze tak
                                                  intensywnie o tym myslalam, ze blokowalo sie cos tam w srodku...Nie martwcie
                                                  sie - magiczny grudzien juz nie dlugo!!!!!!!!!a dzis zafundujcie sobie goraca
                                                  czekoladke lub cos w tym stylu....mi to pomagalo!!!!
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 19:46
                                                    RATUNKU!!!!POMOCY!!!!
                                                    dziewczyny doradzcie mi,bo nie wiem co robic dostałam jakies cholerne
                                                    podraznienie!!! swedzi mnie "kaska "z zawnatrz i az na nogi zachodzi,a teraz sa
                                                    te dni!!!!! w tych miejscach co wystepuje swiad jest tez zaczerwienienie,wydaje
                                                    mi sie ze to podraznienie od proszku czy jakiegos kosmetyku,ale pewna nie
                                                    jestem,czy któras miała cos podobnego?????????
                                                    ja ogólnie jestem tam wrazliwa bo musze nosic tylko bielizne bawełniana itp.
                                                    no ale co ze staraniami???? bo dzis ,jutro i pojutrze sa najwazniejsze dnisad!!!!
                                                    chyba sie porycze!!!!co za pech!!! a jezeli to zwykłe podraznienie,to chyba
                                                    moge sie starac???
                                                    w sumie na poczatku pierwszej ciazy miałam jakies drozdzaki i samo przeszło
                                                    poradzcie cos
                                                  • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 20:18
                                                    Staraj się staraj! A jak po tych dniach nie przejdźie to do lekarza. Ale myślę,
                                                    że to od proszku. Będzie dobrze.
                                                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 27.11.05, 21:09
                                                    moze to tylko uczulenie - wypij wapno!!!
    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 13:12
      czesc Dziewczyny - co todzisiaj wolne??? meggi - przeszlo to uczulenie? Olka
      jak tam @??? mam nadzieje, ze nadal nie ma??? u mnie dzis 13 dzien cyklu i
      nadal nie wiem, czy bede robila test czy poczekam do nowego roku....pozdrowienia
      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:50
        Hej u mnie ok @ niema.Ale po wczorajszym negatywnym tescie mam mieszane
        uczucia.Chyba jak bym byla w ciazy to test by cos wykrylsada tu nic.Mysle zeby
        isc w tym tygodniu do gin,ale niewiem czy mi cos poradzi,bo dis 34dc(przy
        cyklach 28-29dni)najpierw sie cieszylam ze @ niema a po tescie to mysle ze cos
        chyba nie tak,zawsze mam regularne cykle.1 mi sie zdarzylo w wakacje po 2000km
        bez spania,i klimat ponad 40 stopni,i przygotowania do wesela i wtedy mi sie @
        spozila.4-5dni.Mam skolowane uczucia.Ale jak pujde do gin to niewiem czy to ma
        sens bo to chyba za wczesnie jak by sie udalo zeby cos bylo widac.Niewiem musze
        sie poradzic kogos.Meggie trzymam kciuki za przytulanka,i jak uczulenie?
        Przeszlo?Anie5 powodzenia.Pozdrawiam pa
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:53
        czesc
        cholerka nie przeszło!!! i to chyba nie uczulenie??? w nocy mi sie tak nasiliło
        swedzenie ,ze musiałam wstawac!!! co za pech cholerny!!! kupiłam sobie krem
        CLOTRIMAZOLUM i smaruje,nie wiem czy isc dzis do gina,czy poczekac
        jeszcze,kurde nie wiem co robic 12 dnc a tu sie jakies cholerstwo przyplatało!!!
        załamkasad na dodatek na tej masci co kupiłam pisze ze pierwszy trymest ciazy
        stanowi przeciwskazanie do stosowania,no ja jeszcze niby nie jestem ,dopiero
        sie staram.
        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 14:54

w sumie moze sie srarac dalej,bo to mam na zewnatrz krocza..... chyba to nie
          jest nic powaznego?????????? miałyscie cos podobnego,to wyglada jak bym sie
          np.oparzyła i czasami swedzi mocno a czasami nie.... tak jak juz pisałam
          wczesniej przy pierwszej ciazy miałam jakas grzybice i samo przeszło bez
          leczenia
          Gin tez nie wiem czy mnie dzis przyjmie ,bo nie jestem umówiona.....
          kurde co wy byscie zrobiły na moim miejscu???????????
          a ty anie5 jestes prawie tak jak ja,dzien do przodusmile13 ja 12 dnc
          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 15:02
            Wiesz co olka 5 dni,to jeszcze nic złego ,moze sie czasami zdarzyc,tym
            bardziej ze nie chcesz zeby przyszłasmile i to tez moze byc powód,psychika rózne
            figle płata,poczekaj jeszcze trochu.
            Jak chcesz miec pewnosc co do ciazy to zrób sobie test z krwi,to powinno
            rozwiac twoje watpliwosci.
            Gin. chyba jeszcze nie wybada,najwczesniej po 6 tygodniach,a u ciebie połowa
            piatego,wiec chyba za wczesnie
            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 16:15
              Jutro ide do gin bo tu bete u gin robia,moze akurat mi cos poradzi,bo jak tak
              bede myslec w domu,to chyba zwariuje.Co do twoich objawow Meggie tez mialam cos
              takiego,a nieoterlas sie?Jak niema uplawow to chyba nic powaznego,ja mialam te
              jakby poparzenie od silie perfumowanego zelu do mycia.Sprubuj naturalnym
              jogurtem sie podmywac,slyszalam ze pomaga.Ja stosowalam ta masc co ty i
              przeszlo,jestes dopiero na starankach to chyba mozna stosowac,masc.A do gin
              mozesz i tak isc.Pozdrawiam
              • an_r Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 18:16
                Maść możesz stosować, ale ja polecałabym picie wapna-systematycznie! Jeśli to
                uczulenie lub podrażnienie to pomoże.
                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 19:58
                  Bardzo wam dziewczyny dziekuje za rady
                  zadzwoniłam do gina,bo stwierdziłam ze to nie uczulenie chyba i mnie przyjał na
                  szczescie i juz wszystko wiem,to jakies ognisko zapalne i cos od
                  grzybicy,dostałam leki doustnie,dopochwowo i masc,no i dziecko musze odłozyc na
                  nastepny cyklsadi nie bedzie prezentu gwiazdkowegosad juz nic nie planuje!!!bo
                  nic z planów nie wychodzi! wszystko na przekór!!!
                  ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!!!przynajmniej sie przebadałam!
                  bo powinnam przeciez to zrobic przed staraniami ale jakos mnie tam nie
                  ciagło,no a te grzybice to mi sie ciagle nawracały,tylko w lekkim stopniu,a
                  teraz sie zaostrzyło,przynajmniej sie dokładnie wylecze i dopiero do dzieła!!!
                  Teraz dziewczyny trzymam za was kciuki!!!za wszystkie!!!
                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 28.11.05, 23:17
                    Meggi - a to pech - ale wiesz co moze tak mialo byc...moze dzidzia zaplanowala
                    sobie, ze przyjdzie troszke pozniej...wiesz takie przeznaczenie.
                    Tak u mnie dzis 13 dc - nie wiem co ze starankami...moze dzis moze
                    jutro...postanowilam, ze nie robie testu owulacyjnego, bo jeszcze chce bez
                    stresu ten miesiac przezyc....tak naprawde to najbardziej pasowaloby mi aby
                    baby pojawilo sie jesienia....takie plany, wiec moge poczekac (choc nie obraze
                    sie jak bedzie wczesniej..)
                    pozdrowienia
                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 06:47
                      czesc
                      no powiem ci anie5,ze mi sie tez marzyło na jesien,ale zaczełam wczesniej bo
                      sie juz nie mogłam doczekac
                      prawie synek miałby 2,5 roczku tak w sam raz nie?
                      wstałam wczesniej bo nie mogłam spac,swedzi mnie to cholerstwo,a masc niewiele
                      pomagasad no na poczatku byłam zła,bo chciałam prezent na gwiazdke "magiczny
                      grudzien" nie dla wszystkichsad ale teraz mi przeszło,jak sie wylecze to moze
                      jeszcze zdaze w grudniusmilea teraz zajme sie porzadkami i przygotowaniami do swiat
                      no i troche pocwicze,bo od urodzenia do lipca cwiczyłam regularnie,a potem
                      olałam i musze teraz nadrobic!!!czeba poprawic kondycje!!!zaczynam od dzis,
                      a ty do dzieła bo ci owulka przelecismile
                      • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 07:34
                        ja tez cwicze - pilatesa i joge..dosc regularnie, bo jestem instruktorka
                        fitnessie...nawet troche juz mialam obawy, czy jak zajde w ciaze to bede mogla
                        nadal cwiczyc? wiem tylko, ze joga reguluje cykle....wiem to z wlasnego i moich
                        kolezanek doswiadczenia, po za tym jesli tos ma tylo lub przodo zgiecie macicy
                        to joga mozna bardzo pomoc.....Meggiu - magiczny grudzien trwa wiec nie martw
                        sie - jeszcze nic straconego..(nie mozesz sie starac z powodu lekow, ktore
                        przyjmujesz?) Olka - co u Ciebie,zabka co z Twoim wykresem?? Milego dnia dla
                        wszystkich starajacych!
                        • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 07:53
                          no dokładnie z powodu leków,biore antybiotyki i masc ze sterydami,no i
                          ginekolog powiedziała najpierw sie trzeba przeleczyc a potem dzidziu,co prawda
                          gdybym czasem zaszła(bo ostatnie starania były 11 dc) to nic wielkiego sie nie
                          stanie(ale to mało prawdopodobne)ale staranka przerwac,niestetysadcholerne
                          paskudztwo jakies!!!
                          no joga podobno dobra na wszystko i bardzo wskazana w ciazy!
                          • zabka7906 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 10:44
                            Cześć dziewczyny. Właśnie nadrobiłam wasze wczorajsze wpisy bo mi net padł i
                            nie mogłam żadnej strony otworzyć, działało tylko gg sad. Tempki przez ostatnie
                            dwa dni (wolne od pracy miałam) nie mierzyłam gdyż mam problemy ze snem, tzn.
                            nie moge zasnąć wieczorem i siedzę do 1 -2 w nocy, a rano nie mogę wstać.
                            Budzik mi dzwoni, ja go wyłączam i spie dalej, ale od jutra sie to powinno
                            zmienić gdyz koniec leniuchowania i do pracy czas wracać. Ale za to staram sie
                            obserwować śluz i szyjkę, nie wpisuje tego w program ale w swoich notatkach.
                            Słuchajcie, konczy mi się czas bezpłatnego używania FF, co mam zrobić, żeby
                            dalej mi działał, ale nie płacić za niego? Olka trzymam za ciebie kciuki,
                            jeszcze jest nadzieja, a ty meggi podlecz się i do dzieła w przyszłym
                            miesiącu.Pozdrawiam was i miłego dzionka życzę
                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 13:57
                              Hej dziewczyny.Meggie to pech ale trzymam kciuki zeby ci te zapalenie szybko
                              przeszlo,jak sie wyluzujesz to wszystko samo sie ulozy.Anie trzymamy kciuki.Ja
                              tez rano wstac niemoge,to przez ta pogode chyba.U mnie bez zmian @ niema,do gin
                              mam wizyze w czwartek rano,niebylo szybciejszego terminu,a i tak jeszcze
                              niewychodze z domu bo lecze przeziebienie.Wiecie co od tego miesiaca zaczelam
                              brac kwas foliowy niewiecie czy mam on jakis wplyw na @?Niewiem co mam myslec @
                              niema testy negatywne.Kurde do czwarku jakos musze wytrzymac bo testu to juz
                              napewno niezrobie.No i zeby chociaz zapowiadalo sie na @ ale nic zadnych
                              objawow,a na ciazowe to jeszcze zawczesnie.I badz tu madry.Pozdrawiam pa
                              • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 16:58
                                czesc wszystkim
                                kwas foliowy na pewno nie ma na @ zadnego wpływu BIERZ GO DALEJ
                                notomiast przeziebienie moze miec,opóznic tez moze stres czy jakies wieksze
                                emocje
                                Nie stresuj sie do czwartku nic sie nie stanie
                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 16:59
                                  A GDZIE JEST WIOLA???
                                  MELDUJ SIE U NAS RAZ-DWA!!!!
                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:08
                                    Hej ten cykl byl normalny 0 stresow i wogule,teraz tez niestresuje sie.Jedyne
                                    to niewiem o co chodzi.No nic czekamy do czwartku.Najpierw myslalm ze w ciaze
                                    tez sie zachodzi odrazu,po 2 cyklach znalazlam to forum i tu sie duzo
                                    dowiedzialam,teraz myslam ze jak sie jest w ciazy to test i juz wszystko
                                    jasne,a tu nic.Kwas foliowy biore dalej.A Wiola to moze jakies wolne ma?
                                    Dziekuje za odp.Pa
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:53
                                      no wiolka,to ma wolne ale chyba od nas smile
                                      • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 29.11.05, 17:54
                                        Moze sie odstresowywuje dziewczynawinkAlbo starankami sie tak zajela ze o nas
                                        zapomnialawink
                                        • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 07:26
                                          czesc laseczki...oczywiscie (tak jak podejrzewalam) wczoraj nie wytrzymalam i
                                          zrobilam testy owulacyjny....(nie ten od ewy, bo mieszkam zagranica i nie mam
                                          mozliwosci ich dostac) kreseczka probna pojawila sie ale bardzo blada - o
                                          wiele, wiele bledsza od testowej. Tempka dzis rano jeszcze nie podskoczyla,
                                          obserwacja sluzu tez na owulacje nie wskazuje...wiec wstrzymuje sie ze
                                          starankami smile zobaczymy co dzis test pokaze???? Dobrze zinterpretowalam test -
                                          pierwszy raz go robilam...????
                                          Meggi - przechodzi troche? w sumie dobrze, bo jakby pojawilo Ci sie to juz w
                                          ciazy i musialabys brac antybiotyki...Olka - musisz uzbroic sie w
                                          cierpliwosc... Wiola - czekamy na wiadomosci od Ciebie!!!
                                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 09:45
                                            czesc laski
                                            u mnie lepiej,na szczescie przechodzi,juz mnie nie swedzi bo to było nie do
                                            wytrzymaniasmile
                                            dobrze anie5 odczytałas test,musza byc dwie kreski o takim samym natezeniu
                                            (przynajmniej w tych od Ewy tak jest) a gdybys chciała to Ewa wysyła za
                                            granice,tylko musisz miec konto na alegro ! a ty gdzie mieszkasz?
                                            • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 12:58
                                              Hej dziewczyny u mnie bez zmian @ niemawinkCo do testow owu to tez mialam
                                              najpierw jasniejsza kreseczke a nastepnego dnia obydwie byly takiego samego
                                              mocnego koloruwink i byly to testy za apteki,wiec trzymam kciuki za owocna
                                              owulacjewinkPrzeziebienie juz mi prawie przeszlo.Fajnie Meggie ze juz ci
                                              lepiej.Jutro do gin,ale mam cykora niewiem co mam myslec,najlepiej chyba nicwink
                                              ale mysle ze juz jutro bede cos wiedziala.Termin mam 9:45 i jak cos bede
                                              wiedziec odrazu dam wam znac,trzymajcie za mnie kciukiwinkPozdrawiam pa
                                              • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 15:43
                                                dziewczyny - dzis zrobilam nastepny test (owulacyjny) i nadal kreseczka
                                                testowa - jednakowo (jak wczoraj) jasniejsza od testowej - czyli czekac jeszcze
                                                ze starankami? A tak z ciekawosci - jesli celowalabym na dziewczynke to kiedy
                                                przytulanka - jak kreseczka jeszcze bladziudka? Meggi - wiem, ze ty cos wiesz
                                                na ten temat, bo sie starasz....
                                                • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 15:44
                                                  zle wyjasnilam - przejezyczylam sie - chcialam napisac kreseczka testowa
                                                  jasniejsza od kontrolnej...Pozdrowienia
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:23
                                                    ANIE5 TU CI POSYŁAM INSTRUKCJEsmilena chłopca i dziewczynkesmile
                                                    JAK ZAPLANOWAĆ CHŁOPCA
                                                    Planowanie chłopca jest o wiele prostsze niż dziewczynki i przy zastosowaniu
                                                    się do zaleceń szanse wzrastają do 90%. Oto podstawowe 2 zalecenia !!!
                                                    1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test
                                                    owulacyjny go wykryje czekamy jeszcze 12 godzin i rozpoczynamy starania.
                                                    Optymalny czas to zaczekać 20 godzin i starania podjąć pomiędzy 20 a 26
                                                    godziną.
                                                    2. Przynajmniej 4 dni przed wykryciem piku LH należy wstrzymać się od starań
                                                    wówczas w nasieniu znacznie wzrasta ilość plemników męskotwórczych.

• meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:24
                                                    JAK ZAPLANOWAĆ DZIEWCZYNKĘ
                                                    Planowanie dziewczynki jest bardziej skomplikowane. I wynik nie jest aż tak
                                                    dobry jak w przypadku planowania chłopca. Oto podstawowe 2 zalecenia !!!
                                                    1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test
                                                    owulacyjny go wykryje należy zaniechać wszelkie starania !!! przez kolejne 4
                                                    dni.
                                                    2. Ideałem byłoby gdyby ostatnie starania przypadły w godzinę piku LH. Zaleca
                                                    się częste stosunki do tego momentu.

POSYŁAM NA RATY,BO MI NIE CHCE WYSŁAC TAKIEGO DŁUGIEGO LISTU

• meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 19:30
                                                    wykrycie tego piku LH jest wtedy ,jak masz dwie kreski na tescie,mi jeszcze Ewa
                                                    napisała ze po tescie pozytywnym,jeszcze raz w ciagu 12 godz. i potem przerwa
                                                    dodatkowo na dziewczynke jesc duzo nabiału(wapn) i nie pic kawy ani coli
                                                    (kofeina )pare godz. przed staraniami,obydwoje ty i mazsmile
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 21:54
                                                    Czesc babeczki!!!!!!!!!!!1
                                                    sorki ze mnie tak długo nie bylo, ale juz sie melduje!
                                                    Wolnego zadnego (oprocz weekendu) nie mialam,tylko w sobote imprezowalismy i
                                                    mimo ze nie pilam zadnego alkoholu to w niedziele sie czulam jakby mnie dinozaur
                                                    przezul i wyplul! (w tej knajpie gdzie bylismy bylo strasznie nakopcone i to
                                                    pwenie przez to)No i bylam raczej nie do zycia, a od poniedzialku zaczela sie
                                                    robota i tak jakos dni mi leca.....wink))
                                                    U mnie wsio w porzo,bylam w poniedzialek u gina i nico, pecherzyki maluskie, a
                                                    jutro ide na kolejne usg zeby zobaczyc co sie dzieje, ale ciazy tez nie widac,
                                                    brzuch mnie na razie nie boli, wiec stwierdzam ze to chyba stres w pracy zrobil
                                                    swoje (mam tyle roboty ze sie kuzwa nie wyrabiam!!!!!!!!!!), z boku mnie mocno
                                                    klulo w poniedzialek popoludniu kolo 14-16, toche wczoraj i teraz ciut zaczyna
                                                    wiec zaraz zmykam do mezusia na male przytulenie wink) W tym cyklu tylko bzyku
                                                    raz dziennie i to pozno wieczorem przed pojsciem spac, co by plemniorki sie
                                                    dobrze zaaklimatyzowaly. A jutro wieczorem podglad na usg jak sie maja moje
                                                    kochane pecherzyczki, czy juz dorosly!hahahaha
                                                    ale sie rozpisalam!!!!!!! nadrobilam zaleglosci????
                                                    pozdrowionka
                                                    olu trzymam kciuki! meggi jeszcze grudzien nie stracony!!!!!!!!
                                                    reszta dziewczyn tez powodzenia!
                                                    pozdro paa wink)))
                                                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 23:41
                                                    wielkie dzieki!!!! to bedzie nasz pierwszy dzidzius wiec jest mi wszystko
                                                    jadno - ale moze bardziej chcialabym dziewczynke???? zobaczymy! sprobowac nie
                                                    zaszkodzi - w kazdym razie instrukcje juz zostaly zapisane...na wrazie...ja
                                                    jeszcze wstrzymuje sie ze staraniami - bo ta kreseczka testowa jes blada...co
                                                    myslisz? aha - pisalas o wykryciu piku LH - czy to znaczy jak tylko pojawi sie
                                                    kreseczka - czy jak jest ona rowno wyrazna jak testowa? Bo ta blada juz jest od
                                                    wczoraj w moim przypadku...Dziekuje jeszcze raz!!!
                                                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 30.11.05, 23:44
                                                    aha - pytalas, gdzie mieszkam? Dania....Kopenhaga! Pozdrowienia
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 00:51
                                                    kreseczke testowa blada to mozesz miec cały czas,dopiero jak bedzie takiego
                                                    samego natezenia jak kontrolna tzn. ze owulacja bedzie za 24-48 godz.no i na
                                                    dziewczynke to trzeba zaczac sie przytulac wczesniej do momentu jak pojawi sie
                                                    droga wyrazna kreska i po pojawieniu sie kreseczki,jeszcze raz w ciagu 12
                                                    godzin,a potem trzeba sie wstrzymac na conajmniej 4 dni!!!! czyli na
                                                    dziewczynke trzeba sie przytulac przed owulacja min.24 godz.bo zenskie plemniki
                                                    sa wolne, wytrzymałe i potrafia przezyc nawet do 72 godz.podczas gdy meskie
                                                    zgina
                                                    Natomiast meskie sa szybciutkie ale słabe i krótko zyja dlatego na chłopca sie
                                                    trzeba starac w dniu owul.i dzien po bo szybciej doleca niz te zenskie powolne
                                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 11:24
                                                    Hej bylam na usg dopochwowym i nic niewidac,robili mi test ciazowy i tez
                                                    negatywnysadmam czekac 2 tygodnie i znowu na wizyte,chyba ze sie @ pojawi.To
                                                    chyba @ mi sie spoznia,a mialam nadzieje ze sie udalo.No nic trzeba
                                                    czekac.Pozdrawiam pa
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 15:17
                                                    no ja tak myslałam,ale nie chciałam ci odbierac nadziei,bo rzadko sie zdarza
                                                    zeby po terminie @ test nic nie wykazał,przewaznie wtedy juz jest na tyle tego
                                                    hormonu ciazowego w moczu ze juz na tescie widac.Aco ci lekarz powiedział czemu
                                                    takie opóznienie? czym to moze byc spowodowane jesli nie ciaza?
                                                    A moze twój organizm tak mało jeszcze wytwarza tego hormonu? ze rzaden test nie
                                                    moze go wykryc? przypadki sie zdarzaja rózne dziwne
                                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 15:46
                                                    A wiec gin powiedziala ze owu mogla mi sie przesunac i wszystko puzniej sie
                                                    odbywa,ze wzgledu na to ze raczej mam zawsze regularne cykle.Powiedziala ze
                                                    moze byc za wczesnie,i trzeba czekac 2 tygodnie,no chyba ze w tyma czasie @ sie
                                                    pojawi,lub 2 kreski.Wizyte mam 15.12.Powiedziala tez ze rozne rzeczy juz
                                                    widzala i niemoze niczego zaprzeczyc.Albo jakies rozregulawanie hormonow.Ten
                                                    cykl by bez jakiegos stresu czy cos w tym stylu,ale kto wie,roznie to
                                                    bywa,narazie mam namieszane w gowie,poprostu zakrecona jestem.Ale wiesz co
                                                    czytalam ze 1 dziewczynie pozytywny test wyszedl dopiero w 40dc,niesamowite nie?
                                                    Pozostalo mi tylko czekac.Pozdrawiam
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 01.12.05, 18:40
                                                    taka piekna owulacja,brzuszek boli,troszku kłuło z lewej strony i były dwie
                                                    niteczki krwi w sluzie,test dwie piekne krechy,cera promienieje,włosy sie same
                                                    układaja i do tego kur... grzyb!!!czy nie PECH??? pogodziłam sie z tym a dzis
                                                    mnie to znowu gnebi jak zobaczyłam objawy ow. objawy bardzo wyraziste gdybym
                                                    sie nie pochorowała to moze by cos wyszło.Na szczescie juz sie podleczyłam i
                                                    objawy dokuczliwe ustapiły.
                                                  • olka9917 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.12.05, 14:08
                                                    Hej dziewczyny wlasnie dzis @ dostalam,niestety opuszczam forum poniewaz mnie
                                                    strasznie nakreca,jedynie co mam zamiar zrobic to badania hormonow czy wszystko
                                                    ok.I bede normalnie podchodzic do sprawy.Pozdrawiam serdecznie,pa
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 02.12.05, 23:17
                                                    czesc
                                                    Olka wiem ze jestes teraz rozczarowana,dostałas @ i czujesz sie fatalnie,ale
                                                    nie marw sie,pod koniec @ juz sie bedziesz czuła ok
                                                    oczywiscie dla swojego lepszego samopoczucia mozesz sobie zrobic te badania,ale
                                                    z hormonami na pewno u ciebie jest ok.swiadcza o tym przede wszystkim
                                                    prawidłowe,regularne cykle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    a ze raz ci sie @ opózniła,to nie powód do załamania,takie rzeczy sie
                                                    zdarzaja!!!!!! nie znam chyba kobiety która by przynajmniej raz nie miała
                                                    takiego przypadku!!!!!
                                                    no a z tym rzeby spokojniej podchodzic do sprawy to masz racje,tylko to nie
                                                    zawsze sie udajesmile
                                                    A co u ciebie Wiolu???
                                                    starasz sie ostro???
                                                  • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 22:05
                                                    hej kobitki
                                                    u mnie jak na razie luzik. W czwartek ok. 18 bylam na usg i pecherzyk z lewego
                                                    jajnika mial juz 18 mm,śluzik bardzo ładnie sie ciągnie juz od wtorku,kłucia
                                                    miałam przez dwa dni mocne jak cholerka,dawno tak nie mialam,potem jeden dzien
                                                    delikatnie, a wczoraj pod wieczor znowu klulo jak diabli, czyli owu pewnie
                                                    bedzie dzisiaj lub jutro, wiec do dziela! Ale wydaje mi sie ze jakos spokojniej
                                                    podeszlismy w tym cyklu do staran, przytulalismy sie co jakis czas, jak mielismy
                                                    wielkaaaaaaaa ochote wink)), czyli poprzedni weekend chyba i w sobote i w
                                                    niedziele popoludniu, potem chyba w srode i dopiero w piatek wieczorem, no i
                                                    poprawimy za chwilke wink)). Nawet nie pamietam dokladnie kiedy. Staram sie nie
                                                    myslec za duzo o dzidzi i chyba nawet mi to wychodzi, wczoraj polazilam troche
                                                    po sklepach w poszukiwaniu prezentu dla chrzesniaka - Mikołaja,ma i urodziny i
                                                    imieniny niedlugo a zazyczyl sobie samochod wojskowy!!!! No i przy okazji
                                                    zrobilam przeglad co by mojemu Michowi kupic pod choike i nawet mam maly plan,
                                                    teraz tylko realizacja. No i nadal szukam kreacji na sylwka,w robocie zapieprz
                                                    az sie dymi oknami, wiec jestem zajeta innymi rzeczami na maksa. Mam nadzieje
                                                    ze bedzie pozytywny efekt na świeta!!!!
                                                    Olu, na pewno wsio jest ok, mozecie jeszcze zrobic badania nasienia, sa tansze
                                                    niz badania hormonalne kobiety,a zawsze warto sprawdzic i taki wariant, u nas te
                                                    badanka kosztuja jakies 50 zl.
                                                    meggi trzymaj sie, to chorobsko zaraz minie a za to bedziecie mieli wiekszy
                                                    potencjal i efekt murowany!!!!
                                                    pozdrowionka
                                                    pa wink))
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 23:48
                                                    I TAK WIOLKA TRZYMAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    Ja tez popakowałam juz prezenty dla synka i chrzesniaka,a radosci mam z tym
                                                    wiecej niz chyba same dzieci!!! uwielbiam kupowac i dawac prezenty na
                                                    mikołaja,jak byłam mała to w nocy jak miał przyjsc mikołaj to nie mogłam usnac
                                                    do 12,a o czwartej juz ogladałam prezentsmile i bardzo miło wspominam mikołaja z
                                                    dziecinstwasmile a teraz uwielbiam robic prezenty dla dzieciaków,sprawia mi to
                                                    straszna radoscsmile
                                                    a u mnie były starania w niedziele ostatnie,w poniedziałek byłam u lekarza i
                                                    zaprzestalismy,w czwartek miałam owul.a dzis od wieczora bola mnie cyce i to
                                                    dosc mocno,nie tak jak ostatnio co se urajałam i do dzis to wogule nie brałam
                                                    pod uwage ze cos moze zakiełkowac,bo od niedzieli do czwartku jest 4 dni i
                                                    wydawało mi sie to zadługo,zreszta ginekolog sama powiedziała ze raczej
                                                    watpliwe zebym zaszła i dała mi antybiotyki doustnie,dopochwowo i masc tez z
                                                    antybiotykiem!!! no i dzis jak mnie zaczeły bolec piersi to sie w sumie trochu
                                                    wystraszyłam,bo przeciez na przekór jak jestem chora i nie chce to mogłam
                                                    zajsc!!!!! los jest przewrotny,albo Bóg decyduje nie my!!!!
                                                    nie wiem co o tym myslec,martwia mnie te leki
                                                    Przy pierwszym dziecku tez sie martwiłam,bo jak niewiedziałam jeszcze ze
                                                    jestem,to trochu przyimprezowałam
                                                  • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 03.12.05, 23:50
                                                    pozdrawiam was mocno,przyjemnego niedzielnego leniuchowaniasmile
    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 16:05
      hej laski...co porabiacie?
      pomozcie zinterpretowac mi moje testy...a wiec wczoraj dopiero 18 dnia cyklu
      test wyszedl pozytywny - dwie grube kreski...wieczorem czulam lekkie jakby
      ciagniecie w jajniku - i mysle, ze byla to owulacja...dzis rano temperatura
      wzrosla do 37.2....zrobilam test w poludnie i zow pozytywny - dwie grube
      kreski..czy to mozliwe ze test wychodzi pozytywny tez jeszcze po owulacji?
      staranka byly dopiero dzis rano....
      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 16:56
        czesc
        test wychodzi pozytywnie na 24-36 przed,w czasie i po owulacji
        masz duze szanse po tych starankach smile(bardziej na chłopczyka,jezeli przez
        ostatnie 4 dni nic nie było)
        a ty anie5 który cykl sie starasz?bo zapomniałam,wiesz ze u mnie dzis 18 dzien
        cyklu,tylko juz po owulce od czwartku
        • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 17:03
          staram sie od lipca - ale z przerwami - 4 cykl...chyba!
          tak myslalam, ze szanse sa na chlopca...smile jeszcze nie mam dzieci wiec
          obojetnie mi! myslisz, ze jeszcze poprawic, czy wystarczy?....wiesz, ze ja nie
          mialam wogole pojecia , ze tak pozno mam oulacje - zawsze staranka zaczynalam
          juz 11, 12 dnia - najpozniej 15...a tu sie okazuje, ze tak pozno...cykle mam
          30 - 31 dniowe.....dziekuje ci za odpowiedz - teraz spokojnie poczekamy..a moze
          tobie sie udalo - myslisz, ze antybiotyki moga bardzo zaszkodzic zarodkowi - w
          tak wczesnym stanie? Grunt to spokuj.....
          • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 17:05
            meggi - mierzysz tez temperature?....
            • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 04.12.05, 18:20
              nie mierze bo nie mam cierpliwoscismile
              mam nadzieje ze gdyby cos,to chyba nie zaszkodzi,w koncu ginekolog tez to brała
              pod uwage,no ale niepokój zawsze jest.
              Jezeli masz cykle 30-31 dni ,no to dobrze masz owul.przy cyklach 28-dniowych
              jest ok.14 dnia ,a przy dłuzszych pózniej,dobrze ze robiłas test bo
              przynajmniej wiesz pewniej
              Podobno ow.wystepuje 14 dni przed @ czyli 31 (twój cykl)-14 =17 ,czyli masz
              prawidłowosmile
              • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 05.12.05, 20:55
                Dziewczyny....co tu dzis taka cisza??? czekacie na mikolaja???
                u mnie dzis po owulacji - ciekawe czy cos kielkuje??? coc podeszlam do tego
                spokojnie - nie bylo zadnych czestych staran, maratonow itp - stwierdzilam, ze
                jeszcze w tym miesiacu i moze nastepnym na spokojnie - co bedzie to
                bedzie....a co u WAS??? jak tam cykle, nastawienie, objawy...
                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 22:36
                  czec
                  no faktycznie cisza,Olka poszła to nikomu juz sie nie chce pisac?????????
                  był u was mikołaj???smile
                  u mnie 20 dc,czekam na @ i koncem miesiaca do dzieła,moze mi teraz nic juz nie
                  przeszkodzismilew działaniach,mam nadziejesmile
                  ja juz chce byc w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 22:58
                    Meggi - nareszcie - nikt nic nie pisze...sad co to ma byc??
                    Ja tez juz chcialabym ale cos los nie chce - hmmmmmmmmmmmmmm
                    my znow zaczniemy razem - tylko, ze ja @ dostane dopieroza tydzien 8 dni.....
                    • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 06.12.05, 23:00
                      pozniej niz tydzien - dopiero gdzies 17........mam dlugie te cykle!
                      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 14:42
                        czesc
                        no anie razem zaczniemy,u mnie @ ok.15.12. ja mam co 29 dni przewaznie,czasem
                        sie zdaza 28 a czasem 30,ale przewaznie 29
                        Chyba ze cos u ciebie zakiełkowało teraz,to zaczne samasmile bo u mnie to raczej
                        niemozliowe bo ostatnie staranka były w niedziele,owulacja w czwartek wiec nie
                        sadze zeby był jakis maratonczyk co by przetrwał do czwartkusmile4 dni zadługo!
                        bo potem sie rozchorowałam i ginekolog kazała mi sie wstrzymac przez te
                        antybiotyki.
                        według moich obliczen owul.powinnam miec 30-31 grudz.wiec zapowiadaja sie
                        pracowite swieta hihihi
                        • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 20:09
                          hej kobitki
                          u mnie mikołaj był, ale same słodycze przyniosl, przynajmniej na razie, moze we
                          wigilie bedzie lepszy prezent, wiecie o jakim marze prawda? wink)) hahaha
                          ja mam dzisiaj chyba 19 dc, czyli jeszcze musze czekac do 15.12 (oby nie
                          przyszla wredna @) bo cykle mam najczesciej 28-29 dni, tylko ostatnio mialam 2
                          dniowe opoznienie przez te pigulki.
                          Nie mam teraz nawet czasu myslec o dzidzi bo mam straszny zapierdziel w pracy,
                          siedze do 17-19 codziennie od rana 7 !!!!!!!!!!!!! padam na nos wink
                          ale od piatku mysle ze bedzie juz spokoj, bzykamy sie z mezusiem jescze co jakis
                          czas bo MAMY WIELKA NA TO OCHOTE!!!!!!!! wink))
                          i znowu mnie zaczyna bolec w dole brzucha, ale to chyba z nerwow bo sie dzisiaj
                          troche wkurzylam w robocie na jedna taka wredna kolezanke!!!!!
                          trzymcie sie laseczki
                          papa
                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 23:48
                            czesc Wiolka smile
                            pojawiłas sie nareszciesmile
                            no u mnie tak samo @ koło 15-12,juz mnie wysyfiło trochusmile ja ten cykl
                            zaprzepaszczony przez chorobe,a mam nadzieje ze w nastepnym cyklu juz nic nam
                            nie przeszkodzi,bo ja sie juz nie moge doczekac!!!
                            A gdzie pracujesz?czym sie zajmujesz?
                            Ja mam luzik,bo siedze z synkiem w domku i w sumie jestem zadowolona bo ja z
                            natury jestem domatorka,chociaz czasem wpadam w taka monotonie ze mi sie
                            wszystkiego odniechciewasad
                            Mikołaj chodził cały poniedziałek,jeden wychodził nastepny przychodziłsmilea na
                            koncu przyszedł niespodziewany do mniesmile
                            a na gwiazdke chciałabym jakies superowe plemniki hihihihihihi
                            bo swieta sie zapowiadaja u mnie pracowitesmilei..... moze magia swiat
                            zadziała?????????? i nowy rok zaczniemy juz w czwórkesmilesmilesmile
                            ale sie rozmarzyłam.........
                            • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.12.05, 16:46
                              czesc
                              pojawiam sie co jakis czas,dzisiaj jestem wczesniej bo z pracy wyszłam przed 16,
                              obiad juz przyszykowalam, tylko czekam na meza ktory konczy prace po 17,z reguly
                              w domku jest kolo 18-tej. Ja pracuje w ksiegowosci, zajmuje sie troche kadrami,
                              placami i troche ksiegowoscia.Teraz mialam szalony okres w firmie bo na 10-go
                              zawsze mamy wyplate i musialysmy przygotowac listy plac juz na jutro, przez to
                              mialam taki zapieprz!!!!! ALe lubie swoja prace, czasami tylko troche sie
                              powkurzam bo nie lubie siedziec w robocie do wieczora,zeby chociaz pensja byla
                              przez to wieksza, to rozumiem, a tu nic!
                              Ja tez jestem domatorka, nie lubie za czesto wylazic z domu,imprezka co jakis
                              czas tez jest wskazana, byle nie za czesto,ale nie wytrzymalabym bez pracy za
                              dlugo.Musze miec jakies zajecie, a tego na razie brak.MIeszkam na razie tylko z
                              mezem i nie mam za duzo ani prania, ani sprzatania. Choc marzy mi sie pare
                              miesiecy bez pracy ale za to z malenstwem przy boku. Wtedy pewnie bede na nos
                              padac ze zmeczenia,ale juz sie nie moge doczekac tych chwil.
                              no coz, musze poczekac jeszcze troche, za tydzien sie okaze czy tym razem nam
                              sie udalo czy znowu nic. NA rzaie pobolewaja mnie cyce i brzuszek, ale to
                              normalne u mnie, zawsze tak mam juz tydzien przed @. Pozyjemy zobaczymy.
                              pozdrowionka
                              Meggi kuruj sie dzielnie i do ataku!!!!!!!
                              papapa
                              ps. co ciekawego dostalas od mikołaja? moze jakas sexi bielizne?
                              A ja na swieta chcialabym miec juz fasolke!
                              wink))
                          • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 07.12.05, 23:50
                            ale w sumie to sie chyba zsynchronizowałysmy nie? bo wszystkie mamy podobnie@
                            po 15.12
                            • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 08.12.05, 16:48
                              Mariolka kurde znowu odpowiedzialam nie tam gdzie mialam ,na koncu, tylko ciut
                              wczesniej, ale znajdziesz mam nadzieje?
                              wink))
                              • wjedzma Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 10.12.05, 17:18
                                hej kobitki
                                gdzie sie podziewacie?????
                                nudno tu cos dzisiaj!!!!!!
                                a ja dzisiaj bylam na zakupkach, kupilismy sobie wielka choinke 1,8 m (niestety
                                sztuczna bo do naszego mieszkanka żywa odpada) 100 lampeczek no i full bombek,
                                zaplacilismy razem 174 zł!!!!!!!! masakra, ale za to juz mamy choineczke
                                ustrojona. Jest w kolorze złoto-bordowym plus ozdoby slomiane w ilosci ok. 80
                                sztuk! I upatrzylam sobie kreacje na sylwka,tylko nie bylo mojego rozmiaru, ma
                                byc kolo czwartku-piatku, tylko cena jest powalajaca razem 300 zl!!!!A w to
                                wchodzi spodnica za kolana, zakiecik i bluzeczka-gorsecik, wszystko z materialu
                                cos jak atlas czy tafta z delikatnymi wyszywaniami za brzegu rekawow i
                                dole.Kurde podoba mi sie to cholernie ,ale ta cena!!!!!!!!
                                No i mam pytanko, czy kobieta w ciazy moze cwiczyc?? Tz, jakies cwiczenia typu
                                brzuszki???
                                A ja dzisiaj mialam malutkie plamienie kolo 12.30-13, dzisiaj mam 22 dc, nie
                                wiem co to moze byc, juz na @ , czy moze implantacja zarodka tak sie objawia???
                                pozdro laseczki
                                znowu sie troche tu "wypociłam" hihihihhi
                                papa
                                wink))
                                • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 09:12
                                  czesc wszystkim
                                  co u nas ostatnio takie pustki???????
                                  ta kiecka Wiolka jest droga,ale teraz przed sylwkiem nie sadze zebys cos kupiła
                                  fajnego a duzo taniej,jak ci sie bardzo podoba to zaszalejsmile
                                  bo narazie to wydajesz tylko na siebie pieniazki,oby juz niedługosmile
                                  NIE WOLNO ROBIC BRZUSZKÓW ANI INNYCH TEGO TYPU CWICZEN!!!
                                  mozna tylko specjalne łagodne dla kobiet w ciazy i typu joga,no chyba ze na
                                  samym poczatku jak sie jeszcze nie wie to wszyscy normalnie sie zachowuja i
                                  różne niedozwolone rzeczy sie robismileale po potwierdzeniu ciazy to juz lepiej
                                  sie oszczedzac!!!
                                  a nie miałas wczesniej takich plamien???
                                  Ja znowu dostałam to uczulenie co ostatnio i to chyba jest uczulenie na taki
                                  jeden zel!!! a nie potrzebnie brałam tyle antybiotyków i przez to musiałam
                                  przerwac staranka!!! cholerka jasna!!!
                                  Ginekolog nie bardzo wtedy wiedziała co to jest,bo to sa sprawy bardziej
                                  dermatologiczne,ale przeciez nie pójde do dermatologa i nie bede mu
                                  pokazywac "kaski" hihihihihi no nie?
                                  musze sama sie leczyc,po pierwsze upewnic sie czy to napewno od tego zelu
                                  Ale strasznie mi szkoda tego cyklu straconegosad
                                  a co u was nowego?
                                  • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:08
                                    hej dziewuszki....meggi - co za pech - jesli to bylo to uczulenie tylko? ale
                                    nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo!!!!!!! juz zaraz bedziesz znow
                                    widziala dwie kreseczki. U mnie ok - tydzien po owulacji, zadnych specjalnych
                                    objawow....mam maly problem - wybieramy sie na narty w swieta...i teraz nie
                                    wiem, czy w razie czego - bede musiala sie wstrzymac sie od nart - i moj
                                    mezulek bedzie musial sam jezdzic, co nie bardzo podoba mu sie....tak wiec
                                    jakby co bierzemu pod uwage odwolanie wakacji w gorach....
                                    • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:42
                                      anie5 do swiat bedziesz wszystko wiedziec! jak bedzie fasolka,to bedziesz sie
                                      cieszyc i nawet nie bedziesz załowac nart,a jezeli by sie nieudało to bedziesz
                                      spokojnie smigac po stoku,odpoczniesz,dotlenisz sie,odstresujesz i na pewno
                                      zafasolkujeszsmilesmilesmile
                                      • meggi_05 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 15:51
                                        wiecie co dziewczyny,mam pomysł zeby załozyc nowy watek np"swiateczno-
                                        noworoczne staranka" co wy na to???
                                        zmieniłabym nick na swoje imie,bo ten mnie denerwuje np"mariolka05"
                                        • anie5 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 16:13
                                          swietny pomysl - czekam na nowy watek!!!!!!!!!!!!!!
                                          • mariolka55 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 16:32
                                            nowy wateczek jestsmile
                                            DO WIOLKI-zmieniłam nick z meggi_05 na swoje imiesmile
                                            • mariolka55 Re: które dziewczyny zaczynaja starania? ja próbu 11.12.05, 17:05
                                              JESZCZE RAZ DO WIOLKI-nie pisz juz tutaj,idz na nowy wateczeksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka