Dodaj do ulubionych

Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!!

04.10.05, 14:46
Dziewczyny czytałam dużo dobrych i nie dobrych rzeczy na temat tego doktora.
Więc poszłam sprawdzić. I tragedia. Zbył mnie strasznie, wizyta trwała z 3
minuty. Jak próbowałam się go o coś zapytać to wstał i powiedział "Dziękuje,
do widzenia". Potraktował mnie okropnie i wiem że traktuje tak wszystkie
pacjentki, które przychodzą na NFZ. Zresztą sam mi to powiedział prosto w
oczy, że jak na fundusz to usługa też będzie takiej jakości. Skandal!!!
Oczywiście skierowanie na badania, które oczywiście też są refundowane nie
wystawia i perfidnie każe w rejestracji kłamać, że nie mogą wystawić. Po co
więc podpisał to umowę z NFZ??? Niech napiszę na drzwiach wejściowych, że jak
wizyta na fundusz to nie ma po co przychodzić, bo on takich pacjentów ma
gdzieś..!!!! Obrzydliwy i bezczelny lekarz. Liczy tylko na kasę i nic go
więcej nie obchodzi. Więc nawet gdyby był nie wiem jakim specjalistą nigdy
więcej do niego nie pójdę i Wam też odradzam. Patrzy na pacjenta jak na worek
z kasą. Zleca największe ilości badań zupełnie nie potrzebnych (byłam na
drugiej wizycie u innych lekarzy i porównywałam), pakuje hormony i leki i
najlepiej przychodzić prywatnie co drugi dzień, a to na usg, a to na zastrzyk
itd.. A drożność jajowodów też kazał zrobić i jak chcę na fundusz to muszę
sobie radzić i sobie załatwiać, ale oczywiście mogę zrobić u niego za jedyne
400,00 zł. Dziewczyny zanim tam pójdziecie to zastanówcie się 100 razy!!! Ja
odradzam. Nie pójdę do bezczelnego lekarza, żeby mu dawać kasę na następne
auto. Żeby był jeszcze miły i wzbudzał zaufanie. A dziewczynom, które chodzą
i wywalają u niego mnóstwo kasy gratuluje. Jest dużo super lekarzy, do
których można przyjść na fundusz i traktują jak każdego normalnego pacjenta,
miło i z uśmiechem. A nie tak jak Dr Polak!!! buuuuuuu
Obserwuj wątek
    • smacznamagda Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 04.10.05, 15:50
      Pewnie z tego oburzenia, ale zapomniałaś napisać z jakiego miasta ten dr Polak.
      Ja znam jednego we Wrocławiu i też nie polecam, ale jak tu poznać o kim
      piszesz??
      • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 04.10.05, 23:29
        Jezu dziewczyny jestem zszokowana i to podwójnie...Raz ze nie spodziewałam sie
        takiego zachowania po Polaku a dwa ze padaja takie mocne słowa pod jego adresem
        ze az naprawde włos sie jezy na głowie.
        Tak sie składa ze jestem pacjentka Polaka i co do jego gruboskornosci moge sie
        zgodzic ale do tego ze wyciaga maxymalnie kase i zleca niepotrzebne badania to
        juz lekka przesada.Bynajmniej ja mam zupełnie inne doswiadczenia(jak i sporo
        dzieczyn z wrocławskiego bociana) w tej kwestii.Bardzo czesto nie brał odemnie
        za wizyty jesli wymagały tylko konsultacji i rownie czesto jak nie miał wydac
        np. 50zł to mowił ze nastepnym razem mu oddam,co wskazywało na to ze ma
        zaufanie i nie liczy kazdej złotowki jak inni lekarze.Poza tym sama mu
        proponowałam zrobienie jakis dodatkowych badan np. na przeciwciala
        przeciwplemnikowe na co on zawsze mnie blokował mowiac ze nie ma potrzeby
        zbytecznie wydawac pieniadze na badania,ktore niczego do sprawy nowego nie
        wniosa a nawet jesli to i tak do ciazy nie doprowadza.
        Polak moze nie jest najsympatyczniejszym człowiekiem jakiego poznałam w zyciu
        ale napewno jest dobrym specjalista szanowanym przez wiele dziewczyn ktorym
        pomogł,dlatego nie sadze iz nalezy go tak masakrycznie oczerniac przez jedną
        niefortunna wizyte.Rozumiem Twoj bol i rozczarowanie,bo rowniez jestem wrazliwa
        osoba i takie zachowanie by mnie takze zabolało ale nie mozesz jechac po nim po
        całej lini tym bardziej ze na drzwiach gabinetu jest wyraznie napisane ze na
        NFZ nie leczy sie NIEPŁODNOSCI!!!Dlatego wydaje mi sie ze mozesz miec pretensje
        do jego zachowania do tego jak Cie potraktował, ale nie do tego ze nie chciał
        Cie leczyc na NFZ.
        To tyle co miałam do powiedzenia na temat Polaka z Wrocławia.Nie mam zamiaru
        ani go zachwalac ani oczeraniac,uwazam ze krzywdy nikomu jeszcze nie zrobił jak
        niektorzy lekarze szarlatani.
        Pozdrawiam
        • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 04.10.05, 23:38
          Więc ja się jeszcze na jego temat wypowiem. Mam przyjaciółkę która ma problemy
          z płodnoścą, przeczesująć internet znalazłam go i ją tam wysłałam, bo
          konsultacje są bezpłatne. No cóż... przekażę Wam tylko jej relację. Mówiła, że
          raczej miły optymistycznie jej nie nastawił, wręcz przeciwnie powiedział, że
          trzeba zrobić masę badań a tak naprawdę to skończy się in vitro które oni robią
          bo są specjalistami. No i skrytykował dotychczasowe leczenie. Po jakimś czasie
          poszła do innego lekarza równie dobrego specjalisty od niepłodności znanego w
          Polsce, który uśmiechną się i powiedział, żeby się nie przejmowała będzie mamą
          bez tak kosztownych badań i zabiegów, wadę którą ma ma większość kobiet i
          zachodzą w ciąże normalnie trochę cierpliwości trzeba i odpowiedniego leczenia.
          Podaje Wam tylko te dwie diagnozy tych Panów. Nie oceniam bo nie wiadomo jak
          jest. Oceńcie same.
          • smacznamagda Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 08:28
            Biedrono1, czy ten drugi specjalista który się uśmiechnął miał na nazwisko
            Markuszewski?
            • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 10:15
              Nie mam pojęcia ale mogę zaraz zapytać koleżanki, poleciła go jej pewna znajoma
              lekarka mówiąc, że jest jednym z lepszych specjalistów. Nazwisko podam jak
              tylko się dowiem.
        • xaga Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! do Eryki 05.10.05, 11:50
          Wiesz co to, że on sobie na drzwiach napisał, że niepłodności nie leczy na NFZ
          to mógł sobie i na czole napisać. Ma podpisaną umowę z NFZ, z któej jasno
          wynikają jego obowiązki i prawa. W załączniku nr 1 do umowy jest to szczegółowo
          opisane. Ale dobrze, że o tym napisałaś, bo ja tej informacji na drzwiach nie
          zauważyłam, a też to napiszę w skardze. Bo taka informacja jest nielegalna.
          Skro nie chce leczyć na NFZ to niech nie podpisuje umowy. A tak tylko zwabia
          sobie pacjentki, że niby na NFZ, a później, że nie ma miejsc i trzeba
          prywatnie. Mi już nie chodzi o te pieniądze, bo do biednych nie należę, ale o
          zasady!!! Tak się poprostu nie zachowuje lekarz. I to nie była jedna wizyta,
          tylko kolejna i nie jest to tylko moja opinia, tylko między innymi Pań, które
          siedziały ze mną w poczekalni. I widzę po opiniach dziewczyn, które się
          wpisały, że mają podobne zdanie.
    • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 10:19
      Tomasz Fuks hmmm podała mi właśnie jego nazwisko i zaczynam wątpić czy on taki
      specjalista od niepłodności bo też na forum czytałam coś o nim chyba
      niepochlebnego ale nie wiem może wy go znacie?
      • smacznamagda Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 10:21
        Dzięki. Po prostu miałam dokładnie taką samą sytuację, Polak powiedział że
        ciężko i marne szanse i badania za kupe forsy, a Markuszewski sie uśmiechnął i
        powiedział że będzie dobrze tylko troszkę cierpliwosci i zmiana stylu życiasmile
        Poczekamy zobaczymy!
        • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 10:28
          No właśnie jakoś po tej historii nie ufam Polakowi ale nie wiem, trudno ocenić
          są różne przypadki. Lepiej jednak wierzyć tej optymistycznej wersji i myślę, że
          ona jest prawdziwa. Ja staram się już 3 cykl a że z natury jestem niecierpliwa
          to już się niepokoje no i jakoś nie wierzę w to, że mogłabym być w ciąży...no
          ale mam nadziję, że moje przeczucia się nie sprawdzą.
          • asiulka1976 lista ZŁYCH ginekologów 05.10.05, 10:35
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=8482139&s=20
    • xaga Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 11:41
      Przepraszam dziewczyny, rzeczywiście wczoraj z tego szoku po rozmowie
      przeprowadzonej z Dr Polakiem zapomniałam napisać z jakiego miast pochodzi.
      Dr Polak jest z Wrocławia i przyjmuje przy ulicy Hallera. Oczywiście jestem w
      trakcie pisania skargi do NFZ. Nie zostawię tak tego. Pozdrawiam
      • monias3 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 19:30
        jestem za! Napisz skargę koniecznie. To że zapracował sobie na tzw."dobrą
        opinię" nie zezwala mu na takie terktowanie choćby jednego pacjenta i chośby
        jednorazowo. Jak nie ma ochoty przyjmować na NFZ to nikt go nie zmusza, ma
        przecież wybór i mozę skupić się na praktyce praywatnej...ale wiemy wszyscy, żę
        państwowo ma się szerszy dostęp do "rynku". Wiadomo o co panu dodktorowi chodzi.
        Argument,że pomógł wielu dziewczynom nie ma tu zanczenia bo nie chodzi o jakość
        świadczonej pomocy ale o brak chęci świadczenia jakiejkolwiek pomocy w
        przypadku koleznaki.
        Pisz moja droga, bo tacy "uznani" lekarze często zapomonają w wyniki uderzenia
        wody sodowej do mózgu jaki powinni się odnosić do prostego człowieka -klienta.
        Ja też miałam kontakt z takim potworem w Lublinie i to prywatnie za 100 zl.
        Dziś żałuję że tak to zostawiłam bo z tego co słyszałam to corza częsiej
        traktuje bez garma szacunku swoje pacjentki.
        Pisz koniecznie tą skargę. Ja tez nie znoszę chamstwa, choćby autorem jego miał
        być nie wiadomo jaki autorytet.
        Powodzenia!
        Nie zrażaj się tym żę Cię zniechęcają zadowolone pacjentki doktora, to
        narmalne ,żę każdy broni swojej dobrej opinii o lekarzu do którego chodzi,
        broni swojego o nim pozytywnego wyobrażenia, inaczej źle by się czuli chodząc
        do lekarza o którym mają złą opinię -logiczne, naturalne i zrozumiałe.
    • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 05.10.05, 16:33
      To ze akurat trzy dziewczyny z tego forum nie maja o nim najlepszego zadania to
      naprawde zaden argument dla mnie!W takim razie wejdzcie sobie wszystkie prosze
      na bociana na wrocławskie pogaduszki i pogadajcie z tamtymi dziewczynami albo
      lepiej zobaczcie długasna liste zaciazonych włsnie po leczeniu u Polaka.
      Poza tym kolejna smieszna jak dla mnie sprawa.Piszecie ze jakis inny lekarz sie
      usmiechnał i powiedział Waszym kolezankom ze bedzie ok.Tylko tak sie
      zastanawiam czy usmiech w leczeniu niepłodnosci jest wystarczajacym bronia i
      czy Wasze kolezanki zaciazyły od tego usmiechu i optymistycznych zapewnien?????
      Nadal uwazam ze lekarz nie musi byc miły(choc wiadomo ze byłoby sympatyczniej)
      ale musi znac sie na rzeczy i doprowadzic pacjentke do zamierzenego celu,czyli
      w naszym przypadku do ciazy!!
      Nie bronie jakos wybitnie samego Polaka bo tak naprawde jest mi szczerze
      obojetny i sama jakos za nim szczególnie nie przepadam,ale naprawde uwazam go
      za specjaliste w swej dziedzinie i nie sadze ze nalezy go tak strasznie
      szykanowac i wszystkim odradzac bo skad wiecie moze skoro Wam sie do niczego
      nie przydał,moze pomoze innej dziewczynie,ktora zniecheci sie po waszych
      naszpikowanych emocjonalnie postach!!!!!!
      I tak juz na koniec.Ze swoim problemem niepłodniosci zwrociałam sie na poczatku
      do Ewy ktora sprzedaje testy na allegro i ona wyraznie zaznaczyła ze we
      Wrocławiu jest tylko dwoch lekarzy ktorzy rzeczywiscie maja pojecie o rzeczy i
      tutaj wymieniła Polaka i Jarosza.Po uzyskaniu tej informacji sprawdziłam opinie
      na temat obu oraz przede wszystkim ich skutecznosc leczenia i bez dwoch zdan
      Polak plasował sie na pierwszym miejscu.Dlatego naprawde, piszcie skargi na
      temat jego zachowania,opowiadajcie jaki to on gburowaty i antypatyczny ale
      wstrzymajcie sie od komentarza co do opini na temat jego praktyk lekarskich bo
      to moim zdaniem zupełnie inna kwestia...
      • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 00:02
        Może i jest dobrym specjalistą ale wykazał się brakiem profesjonalizu zarówno w
        wypadku autorki postu, jak i w wypadku mojej koleżanki, której przedstawił
        najczarniejszą wizję. Zaciążone na forum dziewczyny owszem może to być zasługa
        dr. Polaka ale rónież i przypadku więc to dla mnie żaden argument bo ani ty ani
        nikt nie wie co naprawdę dolegało owym kobietom. Trzeba by było zobaczyć
        naukowe zestawienia co do jego osiągnięć. Oczywiście nie umiejszam jego
        zdolnościom sama czytałam wiele dobrych opini o nim ale dyskusja toczy się o to
        iż facet myśli, że mu wszystko wolno. Nie jest jedynym specjalistą w dziedzinie
        niepłodności a my na szcęście mamy wybór i możemy iść do kogoś inngo równie
        dobrego a zarazem miłeg, który spełni swój obowązek lekarski czy to na kasę
        chorych czy prywatnie i równo traktuje pacjentki. Też mnie zbulwersowała
        historia autori wątku i moim zdaniem też nie można to tak zostawić.
        • xaga Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 08:55
          Dokładnie się zgadzam z koleżanką wyżej (biedrona1). Nikt tu nie mówi, że jest
          do kitu specjalistą. Chodzi generalnie o jego zachowanie, traktowanie pacjentek
          i jego arogancję. Chociaż muszę powiedzieć, że jak byłam u niego to całe
          badania, z ręką na sercu, nie wiem czy trwało z 20 sekund! Palcami mnie w ogóle
          nie badał, tylko wziernik, włożył i wyciągnął. Nie wiem czy to można nazwać
          badaniem specjalisty!!! Ale to inna kwestia. A ja wczoraj wyszukałam opinii na
          jego tamat w necie i niestety bardzo dużo z nich potwierdza to jego "złe
          zachowanie". Proponuje też sobie poczytać. Moim zdaniem jesto to lekarz
          pozbawiony wszelkich skrupułów a cała sprawa nie tylko nadaje się, aby złożyć
          skargę do NFZ ale również do Komisji Etyki Lekarskiej. A koleżanka Eryka5 sama
          napisała, że za nim szczególnie nie przepada i może zgodzić się co do jego
          gruboskurności a z tego co napisała jeszcze w dodatku płaci za wizyty. Ja
          myślałam, że on zachowuje się tak tylko w stosunku do pacjentek na fundusz, ale
          widzę, że jednak nie. A ja na koniec napiszę, że dla zasady skierowanie owo
          wywalczyłam i na tym kończę moje spotkanie z tym doktorem. Pozdrawiam
          • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 09:24
            Dla mnie Polak nigdy nie był taki jak dla was to fakt,zawsze stara sie wszystko
            wyjasnic,czasami nawet uda mu sie zazartowac,tak wiec ja nie mam powodow do
            narzekania czy skargi,jednak takze nie pasuje mi do konca jego osobowosc bo
            potrafi byc taki gburowaty ale w zestawieniu z tym jak podchodzi do mojego
            leczenia nie zwracam na to uwagi.
            Kolezanka sugeruje ze jego wyniki w leczeniu moga byc dziełem przypadku!!!Jest
            to totalna bzdura,gdyz na bocianie kazda dziewczyna ma opis swojego
            problemu,dokładnie podaje ile lat sie stara i jakie leczenie przeprowadził
            Polak,wiec nie wydaje mi sie ze np. 20 roznych przypadkow zakonczonych
            sukcesem mozna nazwac dziełem przypadku.
            Dziewczyny i juz tak na koniec.Jestem pewna ze kazdy lekarz ma cos za
            skora,jedni arogancje drudzy brak profesjonalizmu jeszcze inni
            szarlatanstwo.Jestem pewna ze na kazdego lekarza niezaleznie od specjalizacji
            mozna byłoby znalezc cała mase argumentów przeciw i cały sznur niezadowolonych
            i oszukanych pacjentow.Jedank zeby ostatecznie wyciagnac jakies wnioski
            nalezałoby przeanalizwoac wiekszosc przypadkow tych niezadowolonych jak i tych
            ktorzy sa zadowoleni i zestawic je dodatkowo z sukcesami i porazakami danego
            lekarza.I wtedy dopiero wyłoniłby sie prawdziwy obraz sprawy i wtedy mozna
            byłoby stawiac jakies konkretne zarzuty.A tak uwazam za dyskusje mało
            efektywna,bo ani ja, ani inne dziewczyny ktorym Polak pomogł czy pomaga
            oczywiscie za kase,bo jakby inaczej,nie zrezygnuje z leczenia u niego po tych
            postach ktore napisałyscie.A petycje mozecie smiało pisac tylko naprawde
            wierzcie mi,nie sadze ze cokolwiek zmienia jesli chodzi o jego pozycje i
            autorytet,na ktory pracował lata,majac na swoim koncie mniejsze badz wiekesz
            sukcesy w leczeniu niepłodnosci.Pozdrawiam i zycze powodzenia w degradacji
            Polaka.
            • monias3 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 11:48
              Jedank zeby ostatecznie wyciagnac jakies wnioski
              > nalezałoby przeanalizwoac wiekszosc przypadkow tych niezadowolonych jak i
              tych
              > ktorzy sa zadowoleni i zestawic je dodatkowo z sukcesami i porazakami danego
              > lekarza.

to bedzie analizował własnie organ rozpatrujacy skarge. Nie nam oceniać
              całokształt osoby doktora i nie my bedziemy zestawiać wszystkie"sukcesy i
              porazki" doktora.

I wtedy dopiero wyłoniłby sie prawdziwy obraz sprawy i wtedy mozna
              > byłoby stawiac jakies konkretne zarzuty.

To że lekarz ma dobrą opinię nie powoduje że nie można mu postawić
              zarzutu .Prawdziwy obraz sprawy czyli opis całokształtu róznych zachować
              doktora ukaże się dopiero po uwzglednieniu również mniej honorowych występów
              lekarza

A tak uwazam za dyskusje mało
              > efektywna,bo ani ja, ani inne dziewczyny ktorym Polak pomogł czy pomaga
              > oczywiscie za kase,bo jakby inaczej,nie zrezygnuje z leczenia u niego po tych
              > postach ktore napisałyscie.

Każdy ma wybór i nikt pisząc to nie zmusza Cię absolutnie do nieczego, jełśi
              jesteś zadowolona z niego to daleczego masz nie chodzić? Sa po prostu osoby
              niezadowolone , potraktowane źle, nie jak na lekarza przystało, więć mają prawo
              głośno mówić o niezadowoleniu. CZemu miąło by służyć trzymanie tego w
              tajemnicy? Dobremu samopoczucidoktora?

A petycje mozecie smiało pisac tylko naprawde
              > wierzcie mi,nie sadze ze cokolwiek zmienia jesli chodzi o jego pozycje i
              > autorytet,na ktory pracował lata,majac na swoim koncie mniejsze badz wiekesz
              > sukcesy w leczeniu niepłodnosci.

N aautorytet pracuje się cały czas. Nie można spocząć na laurach po tym jak się
              zdobyło "dobrą" pozycję. jeżleli taki autoryet pozwala sobie na chamstwo
              dlatego że jest "uznanym specjalistą" i i tak bedzie miła dużo pacjentek, to
              dla mnie już żaden autorytet a maszynka do robienia pieniędzy.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w degradacji
              > Polaka.

Też pozdrawiam. Pan doktror sam się degraduje w oczach pacjentek takim
              zachowaniem.

• eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 15:40
                To juz ostatni post napisany przeze mnie w sprawie Polaka bo widze ze sa tutaj
                sami jego wrogowie wiec na nic sie zdadza moje wynurzenia.....
                • monias3 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 06.10.05, 16:06
                  nie ma co się obrażąć, każdy chodzi do kogo chce .
                  I nie chodzi o wrogość ale o obiektywne stwierdzenie,żę nawet mistrzom zdarzają
                  się wpadki.
                  Koleżnaka ma prawo czuć sie urażona takim zachowaniem i w konsekwencji złożyć
                  skargę. A rozstrzygnięcie i tak nie od nas zalezy.
                  Pozdrawiam.
                  • xaga Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 10.10.05, 11:18
                    Witam. Aby zakończyć ten smutny wątek napiszę Wam tylko krótko jak zakończyła
                    się owa sprawa.Nie będę Wam pisała jak przebiegała rozmowa z tym lekarzem, bo
                    nie chcę go jeszcze bardziej pogrążyć!!!! Pisałam wcześniej, że zleca dużo
                    różnych badań według innych lekarzy niepotrzebnych i co się stało w związku z
                    tym. Poszłam po owo skierowanie, na którym lekarz nie wpisałam jednego z badań,
                    a mianowicie estradiolu. Zapytałam czemu, przecież sam kazał mi go zrobić???
                    Odpowiedź była taka: uważam to badanie za zbędne, bo takie badanie robi się
                    kobietom o wiele starszym!!! Nie komentuje tego, same sobie skomentujcie.
                    A skarga i tak będzie miała swój własny tok i sama jestem ciekawa jak to się
                    skończy. Pozdrawiam
    • gonia59 wJEGO OBRONIE 21.10.05, 18:32
      • gonia59 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 18:37
        ja na pierwszą i wiele kolenych wizyt poszłam w ramach NFZpierwsza wizyta
        trwała ok godziny i nie odczuliśmy z mężem że doktor się denerwuje i chce nas
        zbyć.wydaje mi się że zachował się tak samo chamsko jak ty do niego. jesteś
        GŁUPIA jeśli myślisz że niepłodność można leczyć w Polsce na NFZ!!!!!!!!!NIE DA
        SIĘ!!!!!!A poza tym poczyta sobie teksty uchwał i może coś z nich wywnioskujesz!
        • knarf69 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 20:45
          Nie mogę oceniać zachowania dra Polaka, bo nie byłam przy tym, ale łatwo jest powiedzieć, że lekarz wysyła na niepotrzebne i drogie badania. A jak ma ustalić Tówj problem. Na podstawie wyglądu?? Chyba problem polega na tym, że w Polsce badania i leczenie niepłodności nie są refundowane. Jak masz wątpliwości co do badań dra Polaka, to pojedź np. do kliniki Novum w Warszawie, która się zajmuje wyłącznie tym, to na pierwszej wizycie za 250 złotych, na tym samym piętrze pobiorą Tobie i mężowi krew na badania, za co zapłacisz w standardzie 1200 złotych. U dra Polaka leczyłam się i nigdy nie czułam się w jakikolwiek sposób wykorzystywana finansowo, a na pewno nie czułam dyskomfortu, wynikającego z opisywanej tu gburowatości lekarza. Może trafiłaś na zły dzień? Nie zgadza się również, że chce on jedynie wyciągnąć kasę za invitro, czy inne zabiegi, bo przed tego typu zabiegami zawsze proponuje mniej "bolesne " finansowo i zdrowotnie zabiegi. A uciekać to chyba należy od ginekologów, którzy mówią, że jak się zmieni tryb życia to zajdzie Pani w ciążę, bo obudzisz się bez dzieci w wieku 40 lat po setnej wizycie u Fuksa, Markuszewskiego i innych lekarzy. W Polsce obecnie co 4 para ma poważny problem z płodnością (patrz www.nasz-bocian.pl), co 12 wogóle nie będzie ich mieć. Może powinnie zmienić tryb życia???
          • biedrona1 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 20:59
            Oj myślę, że tak przede wszystkim tryb życia. Ostanio czytałam art. dlaczego
            tak się dzieję że są problemy z płodnością: po pierwsze złe odżywianie, mało
            ruchu, zanieczyszczone środowisko( na to nie mamy wpłwu), przepracowanie (które
            może spowodować problemy hormonalne), siedzący tryb życia ( groźny głównie dla
            mężczyzn) , no i "napromieniowanie" już bowiem po trzech latach pracy przy
            komputerze powyżej 8 godzin dziennie mężczyzna może być niepłodny a jego
            plemniki w każdym razie będą bardzo osłabione. No i najważniejszy powód
            odkładanie pierwszej ciąży no przecież nie jest tajemnicą, że czym wcześniej
            tym łatwiej. Więc gdyby zdorwo żyć od 18 roku życia pewnie problemów z
            niepłodnością byłoby mniej. Więc tryb życia ma ogormne znaczenie i zmiana nawet
            już w trakcie leczenia może tylko pomóc. To taka wypowiedz pomijając dr. Polaka
            bo jego nie znam.
            • gonia59 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 21:22
              czynniki środowiskowe jako przyczyny niepłodnośći to tylko część promilowa tego
              problemu.
              • biedrona1 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 21:30
                podałam co najmniej kilka z nich nie tylko środowisko. Wszystko ma wpływ nawet
                nadmierne branie hormonów.
                • gonia59 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 22:13
                  zawsze jest coś za coś.niestety. ciekawe jak radzi sobie koleżanka xaga?
          • biedrona1 Re: wJEGO OBRONIE 21.10.05, 21:02
            tylko przekazałam co moja koleżanka o Polaku mówiła a leczy sie u Fuchsa
            zrobiła wszystkie badania na spokojnie bez straszenia. Ale odbieramy zawsze
            lekarza bardzo subiektywnie. Kotś mógł trafić na jego zły dzień innyemu nie
            przeszkadzaja pewne sprawy a ocenia jedynie po umiejętnościach. Nie ma się co
            obruszać. Każdy przekazuje swoje subiektywne odczucia po to właśnie aby inny
            mógł przeczytać wszystkie opinie i wybrać.
    • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 25.10.05, 15:30
      Dzieki Gonia za taki kometarz bo normalnie myslałam ze nie dam rady przegadac
      tych dziewczyn,które chciały Polaka na stosie spalic!!To oczywiscie zart,ale
      tak powaznie to sprawdziłam jak to jest z tym leczeniem bezpłodnosci na NFZ i
      rzeczywiscie jest punkt, który wyraznie mówi ze nie ma mozliwosci leczyc sie za
      panstwowe pieniadze na niepłodnosc i z cała pewnoscia lekarz, który podpisuje z
      nimi umowe nie moze na to wpływac, ani tej umowy pominac a dokładniej punktów
      ktore ta umowa obejmuja.Tak wiec polak czasmi nie ma wyboru chcac sie wywiazac
      z wzgledem NFZ
      I juz tak na marginesie.Rzeczywiscie Polak jest chumorzasy i czasami dosc
      sceptyczny,ale dobry z niego człowiek,który chce nam wszystkim pomóc a nie
      wyłacznie zarobic na nas kase,bo nie nalezy do ludzi,którzy chca sie wzbogacac
      na krzywdzie innych.I bardzo sie ciesze ze kolezanka Gonia takze potrafiła to
      zauwazyc.A wszystkim niezadowolonym kolezankom zywiaca uraze do Polaka zycze
      lekarza o podobnym profesjonalizmie jak on.
    • electra4 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 25.10.05, 19:58
      Dłuhgo się zastanawiałam czy w ogóle się odzywyać, ale wydaje mi się mój
      przypadek też nie najlepiej świadczy o doktorze Polaku. Byłam jego pacjentką
      przez kilka miesięcy, oczywiście za każdą wizytę płaciłam,nawet, gdy trwała ona
      3 minuty,aby wypisać skierowanie na badania. ale nie to jest najważniejsze. U
      nas problem leżał po stronie męza i doktor od razu zaproponował mi imseminację
      nasieniem dawcy, nie wiedzaiałam za bardzo jak się to odbywa, więc zapytałam,
      gdzie znajdują się takie banki nasienia? w odpowiedzi usłyszałam,że wystarczy
      wyjść i przejść sie po sklepach spożywczych w okolicy. Zostawiam to bez
      komentarza. Druga sprawa podczas badania męza wyszło, że ma on
      chlamydie,dostaliśmy obydwoje antybiotyki. Ja bez żadnego badania ani przed
      wzięciem antybiotyku ani po, doktor sie śpieszył a i tak było wiadomo,że
      jesteśmy raczej beznadziejnym przypadkiem . Mimo,że wyrażnie powiedziałam,że
      ostatnio cytologię miałam 7 lat temu, nigdy nie zaproponowano mi, abym ją
      zrobiła, nawet odpłatnie. Nigdy nie usłyszałam, żadnych wyjaśnieńna temat
      wyników badań i gdyby nie internet nie wiele bym wiedziała. Ale to już
      przeszłość, na inseminacje nasieniem dawcy oczywiście się nie zdecydowałam. To
      tyle
      • gonia59 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 25.10.05, 20:59
        więc powodzenia na dalsze drodze!!!!!!!!!!!!!
        • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 25.10.05, 22:43
          Naprawde nie wiem skad takie rozbieznosci w opisach Waszych doswiadczen ze
          spotkania z doktorem Polakiem albo inaczej skad tak rozne zachowanie u samego
          doktorka w stosunku do roznych pacjentek????Przykro mi słuchac ze nie chciał Ci
          nic wytłumaczyc i ze na pytanie o banku nasienia tak nieprofesjinalenie
          postapił i odpowiedział niczym dzieciak z podstawówki!Sama mnie to ruszyło i
          nie powiem ze cokolwiek go w tym wypadku usprawiedliwia!!!!Naprawde zachodze w
          głowe co nim kieruje bo czasmi z waszych opisów zupełnie go nie poznaje.
          Ja poznałam Polaka zupełnie z innej strony i przede wszystkim z relacji wielu
          wrocławskich dziewczyn,którym pomógł zajsc w ciaze.Fakt faktem ze doc potrafi
          miec humorki i nie emanuje radoscia,ale swietnie stawia diagnozy i ma naprawde
          duze sukcesy w zaciazaniu.Poza tym ja mam z nim takze zupełnie inne
          doswiadczenia jesli chodzi o sprawy materialne.Czesto gesto nie chce pieniedzy
          za wizyty jesli jest to wyłacznie wypisanie recepty czy konsultacja słowna.Tak
          wiec ja jak i wiele moich forumowych kolezanek jest zadowolona z jego "usług" i
          niezaleznie co zywimy do niego jako człowieka,darzymy go pełnym szacunkiem i
          chyba wieksza wyrozumiałoscia za te jego rozne ludzkie słabostki.Niesmiało moge
          powiedziec ze nawet go chyba polubiłam bo dzieki jego diagnozie i profilaktyce
          poraz pierwszy od kilku lat uwierzyłam ze w koncu mi sie uda,czego oczywiscie i
          sobie i Wam z całego serca zycze....
          Pozdrawiam
          • biedrona1 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 25.10.05, 23:17
            ale gloryfikacja Polaka. Gdyby z dobrego serca chciał pomóc to robiłby to o
            połowę mniejszą cenę za wizytę. Prawda jest taka, że to jego zawód w którym
            widzi możliwość wzbogacenia się a że przy okazji jest dobrym specjalistą i
            pomaga to nie świadczy. Dziewczyny on nie poświęca nic aby wam pomóc a wrecz
            zyskuje na pomocy więc nie gloryfikujcie go jako człowieka dobrego który
            pragnie komukolwiek pombagać. Realnie jest dobrym specjalistą z humorami i
            czasami niestostownymi zachowaniami o których też warto mówić, bo w końcu
            dziewczyny które o tym piszą to przeżyły.
            • arubaa Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 26.10.05, 11:23
              Też chodzę do Polaka - i to w dodatku na NFZ. Z tym, że nie leczę się na
              niepłodność, więc może dlatego nigdy nie dał mi do zrozumienia, że nie będzie
              mnie prowadził, skoro nie płacę za wizyty. Czasami jest mniej, czasami bardziej
              sympatyczny - chyba jak każdy ma prawo mieć zły dzień. Ja trafiłam do niego po
              poronieniu, w cyklu, w którym zaczęłam się starać po stracie (zresztą zaraz w
              tym cyklu zaszłam)- dostałam leki, mające zapobiec kolejnej tragedii - i jak na
              razie (odpukać!!!) wszystko jest OK - jestem już w 12 tc (poprzednią straciłam
              w 6tc).
              Tak więc muszę stanąć w obronie dr Polaka - bo pomimo, że są to wizyty na NFZ,
              jest OK.
              Natomiast fakt, że w poczekalni widzę dużo par, wchodzących razem do gabinetu,
              które leczą się na niepłodność, a być może takiego długotrwałego i
              skomplikowanego leczenia NFZ nie refunduje.
              Pozdrawiam wszystkie pacjentki dr Polaka.
            • gonia59 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 26.10.05, 17:04
              popieram koleżankę Erykę.można na ieg liczyć w każdej sytuacji i o każdej
              porze. a 50 zł za wizytę to nie jest majątek,tym bardziej że nie zawsze płaci
              się tą sume.Przecież nie będzie pomagał charytatywnie????????? ja przez pewien
              czas chodziłam do dr Zimmera a tak 200-250 zł za każdą wizytę, nawet wypisanie
              recepty drogo kosztowało!!!!!!!!!
    • eryka5 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 26.10.05, 14:17
      Kochana Biedronko!!!
      Lepiej miec swojego góru niz biegac od lekarza do lekarza,który tak naprawde
      albo sie nie zna albo ma Cie daleko w powazaniu.A tak na marginesie sugerujesz
      ze uzywajac w odniesieniu do jego osoby słowa"dobry" to spore naduzycie a nawet
      gloryfikacja.Otóż Polak nigdy nie zwaza na dzien ani pore,jesli twoja owu
      wypada własnie w niedziele czy 24.12 to nie omieszka spotkac sie własnie tylko
      z toba zeby przeprowadzic czy to monitoring czy to inseminacje,czego inni
      lekarze w ogóle nie praktykuja szanujac swój rodzinny,prywatny czas a
      jednoczesnie olewajac twoj cykl i twoje starania.A chyba nie powiesz mi ze
      koles z jego specjalnoscia i co tu ukrywac zamoznoscia,bedzie sobie zarywał
      niedziele dla 50zl i jechał do kliniki zeby na tobie zarobic!!!!To jak dla mnie
      nie trzyma sie kupy lecz jest argumentem ,ze Polakowi naprawde zalezy na
      doprowadzeniu pacjentki do ciazy, a nie tylko na zarobieniu na niej swietnej
      kasy,co oczywiscvie takze mu pewnie niezle wychodzi.....
      Pozdrawiam
      • gagatka70 Wybieram się do dr Polaka po raz pierwszy. 23.03.06, 13:33
        Poczytałam sobie trochę, więc wiem, czego się spodziewać. Zobacze, jak będzie
        wyglądac wizyta. Zawsze to milej obcować z ludźmi sympatycznymi. Ale mój Tata
        leczyl się u milej, mlodej pani doktor, wierzył jej i mało argumentów działało-
        miał wrażenie, że ona jest tak sympatyczna, bo po prostu zalezy jej na dobru
        pacjentów. Mój Tata nie żyje, a specjalista, do którego zaciągnęłam go niemal
        siłą krótko przed smiercią miał inną koncepcje leczenia. Cóż...
        Czytając wypowiedzi o doktorze Polaku pomyslałam sobie, że prawdopodobnie to
        jest dośc wrazliwy człowiek, o czym może świadczyć choćby ta jego humorzastość.
        Dodatkowo zwyczajnie jest pewnie zmęczony. Czy nie pomyslałyście, że jego
        obcesowośc moż eniekiedy wynikać z czegoś w rodzaju bezsilności? Przeciez on
        wie, że dziewczyna, która ma problemy nie pozbędzie się ich bazując na NFZ. Ma
        jej zafundować badania?
    • aneczka002 Re: Dr POLAK - NIGDY WIĘCEJ!!!!! 23.03.06, 14:39
      takiego lekarza powiesiłabym za jaja na środku miasta.... dla przykładu .. zeby
      sie nastepni zastanowili... Dla nich taka pacjęka to "mięso" a nie
      zaniepokojona młoda kobieta, która nad wszystko chce miec dziecko a nie moze...
      SZOK!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka