Dodaj do ulubionych

jestem tu nowa :)

21.10.05, 15:31
czesc dziewczyny, jestem tu nowa, starania od roku i jedno wielkie nic
w tym cyklu robila badania cytohormonalne, nie najlepsze tez mamy chlopaki sad

właśnie wróciłam od gina z badań w 28dc (cykle zwykle mam 28
dni), robil mi tez usg i powiedzial ze blona śluzowa (czy to jest to samo co
endimetrium?) ma 9 mm? to dobrze czy zle?
cykle mam zwykle 28 dni, najdluzsze spoznienie to bylo 3 dni. a gin sie pytal
mnie (w trakcie USG) czy sie zanosi na miesiaczke? to chyba on bardziej
powinien widziec tam w srodku czy sie zanosi czy nie? zwylke pare dni przed @
mam podkrwawianie a teraz nicccccc. nie chce sie nakrecac, ale. czy tam w
srodku nie powinno juz byc widac ze idzie @? jak to jest?
Obserwuj wątek
    • 99maja Re: jestem tu nowa :) 21.10.05, 18:36
      Na wstępie witaj. Powiem Ci, ze powinno być widać, czy będzie okres. Ja miałam
      robione usg dawno temu, ale pamiętam, że ginka w trakcie powiedziała, że mam
      chyba bardzo obfite @, zapytałam skąd wie, a ona mi pokazała na monitorze, ze
      jest gruba warstwa endometrium, które potem się złuszczy właśnie w postaci tej
      obfitej @. Tak więc na pewno widać. Nie wiem dlaczego lekarz tego nie widział,
      a może tam już jest malusze, którego jeszcze nie widać : )
    • 99maja Re: jestem tu nowa :) 21.10.05, 18:57
      aha i błona śluzowa macicy to to samo co endometrium, a jeżeli chodzi o jego
      grubośc to minimalna do zagnieżdżenia zarodka to 7 mm, ale oczywiście można
      mieć większą wartość, dodatkowo w ciąży jeszcze rośnie.
      • olka9917 Re: jestem tu nowa :) 21.10.05, 23:46
        Hej witam na forum.Pozdrawiam
    • anuca Re: jestem tu nowa :) 22.10.05, 01:51
      i ja tez serdecznie witam Cie Rzabencjo!
      • rzabencja Re: jestem tu nowa :) 25.10.05, 19:03
        dziekuje wam za powitanie smile
        teraz to juz jestem skolowana, dzis 32dc, malpy nie widac, test dzisiaj rano
        negatywny sad
        objawow jakby zadnych, zero, ani na @ ani na nic innego. o co tu chodzi? nigdy
        nie zdarzały mie sie takie historie.
        pocieszycie mnie?
        • rzabencja Re: jestem tu nowa :) 25.10.05, 19:11
          male sprostowanie, bo w pierwszym poscie pisze ze najdluzsze spoznienie 3 dni,
          wiec niby tak jak teraz. tylko wtedy 28 dc bylo brunatne plamienie - taka mila
          zapowiedz, pozniej 2 dni ciszy i @ w calej okazalosci. poza tym wtedy w brzuchu
          mi jezdzilo i mialam cala mase objawow ciazowych typu klucie w jajnikach itp. a
          teraz nic, cisza
          • olka9917 Re: jestem tu nowa :) 25.10.05, 19:15
            Hej testy niektorym dziewczyna nawet po terminie @ negatywne wychodzily a mimo
            to byly w ciazy,moze akurat ci sie udalo,poczekaj jeszcze troche i powtorz
            test,co do firmy testow tez jest roznica np.pre testy slyszalam ze niepokazuja
            odrazu ciazy.Wiec niewszystko stracone,trzymam kciuki,poszukaj w archiwum jest
            tam sporo o testach.Pozdrawiam
            • 99maja Re: jestem tu nowa :) 25.10.05, 20:30
              powtórz test za dwa, trzy dni, tak jak pisał olka dziweczyny często skarżyły
              sie na brak drugiej kreski, a tu niespodzianka dzidzia rozgościła sie na
              dobre : ) Poczekaj i tak nic innego Ci nie pozostało ; ) trzymam kciuki.
              • rzabencja Re: jestem tu nowa :) 26.10.05, 16:06
                dzieki za wsparcie
                dzisiaj jednak 1dc sad
                jest mi smutno ale na razie mniej niz w poprzednich cyklach.
                tak sie tylko zastanawiam, czy z kazdym kolejnym cyklem prawdopodobienstwo jest
                coraz wieksze czy coraz mniejsze???? jasli przyjac ze kiedys w koncu sie uda to
                powinno byc coraz wieksze, ale skoro sie caly czas nie udaje, to dlaczego w
                koncu mialo by sie udac? to wydaje mi sie w byc zupelna abstrakcją...
                to tak w ramach pofilozofowania w 1dc, taz macie takie odczucia?
                • kate05 Re: jestem tu nowa :) 26.10.05, 16:39
                  1dc jest najgorszy, najbardziej "filozoficzny", poczytaj sobie ten wątek: smile
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=30338900&a=30338900

trzymaj sie, w końcu się uda! musi!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka