manteusz76 03.11.05, 09:29 Jak oceniacie tego lekarza, czy jest skuteczny? Z góry dziękuję za opinie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
de_boer Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 09:38 Mój kontakt był krótki. Określił przypadek jako "książkowy" - bardzo namawiał do zabiegu podcięcia żylaków powrózka u siebie, skierował na szereg bardzo kosztownych badań do zaprzyjaźnionych gabinetów i w mojej opinii nie udzielił mi rzetelnej informacji. Nie znam tego Pana bliżej i dlatego nie powinienem ferować wyroków, jednak zrobił na mnie złe wrażenie. Pozdrawiam D_B Odpowiedz Link
mela00 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 12:54 trudno ocenić jego skuteczność, bo wszystko zależy od stanu zdrowia pacjenta ) lekarz tylko czasami jest cudotwórcą, niemniej nam wyniki poprawił, to prawda, skierował mojego M. na dużą liczbę badań (USG, horomny, itp., ale bez przesady, my kobietki robimy ich naprawdę znacznie wiecej), ale byliśmy z tego zadowoleni, bo wykluczyły wstępne przypuszcenia, a pozwoliły na postawienie diagnozy, która się sprawdziła. polecam, miły i sympatyczny, konkretny, Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 15:21 Mój maż był na wstępnej wizycie u dr W. Oczywiscie dostał długą listę badań hormonalnych + skierowanie na USG jąder. Wizyta trwała niecałe pół godziny, mąż wyszedł zupełnie niedoinformowany bo czas " wizyty" dobiegł juz końca i czekała kolejka. Wydaliśmy mnóstwo kasy na te badania - naszczęście hormonki w normie tylko problemem są pewnie żylaki powrózka nasiennego. Tym razem z kompletem badań mąż wybiera się juz na wizyte do Invimedu do Dr. Niemoczyńskiego. Podsumowując - mąz był bardzo rozczarowany wizytą u Wolskiego. Odpowiedz Link
mela00 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 15:39 Może właśnie to jest ten problem, ja po prostu nie pozwalam "wyrzucać się" z gabinetu, dopóki lekarz nie odpowie mi na wszystkie pytania, nie raz słyszałam w Novum, że jest już późno, ale nie pozwalam na takie zachowania, ja po prostu płacę za tę czas, a poza tym to zdrowie mojego M. i moje. Wymagajcie od lekarzy uwagi i chwili na rozmowę, w końcu są od tego! Odpowiedz Link
de_boer Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 16:59 Nie miałem problemu z czasem wizyty. W zasadzie nie mam również problemu z robieniem badań - muszę tylko mieć pewność, że są potrzebne... Dr W zlecił mi badania, które wzbudziły delikatnie rzecz ujmując, wątpliwości u innego fachowca ) Poza tym bardzo mnie namawiał na zabieg dot. żylaków - nie informując mnie rzetelnie o możliwych skutkach ubocznych (a takie czasami występują - to wiem z relacji osób spotkanych w NOVUM). Dodatkowo na jasne pytanie, czy problem jest tylko w żylakach i czy zabieg pozwoli mi na posiadanie potomstwa poczętego w sposób naturalny, uzyskałem odpowiedź "że w zasadzie tak" - co jest dość oczywistą bzdurą - wystarczy poczytać to forum )) Przyznam, że jestem mocno uprzedzony do lekarzy i z całą pewnością nie jestem obiektywny... Może odezwą się ludzie, którym dr W pomógł. Ja mogę tylko potwierdzić, że jest miły - konkretny raczej nie ) Pozdrawiam D_B Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 17:05 no to ja jeszcze dołącze sie do wypowiedzi de_boer - mój mąż również usłyszał od Dr W. że jeżeli usunie żylaki to potem juz sa duze szanse a raczej na pewno nam się uda naturalnie. Tez doczytałam sie na forum ze to totalna bzdura - tym bardziej dziwię się dlaczego dr. Wolski daje tyle nadzieji skoro jej nie ma po takim zabiegu. Mam nadzieję ze dr. Niemoczyński będzie większym realistą ... Odpowiedz Link
tresa1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 18:05 My też jesteśmy rozczarowani dr.Wolskim, podobnie jak powyżej od razu prawie chciał nas zapisać na zabieg usunięcia żylaków oczywiście w Novum gdzie jest chyba najdrożej, nic nie mówił o skutkach ubocznych wszystko po mialo być super. Pozatym nie wiem w takim razie po co po zabiegu chciał nas namówić na in vitro. Tego to już w ogole nie rozumialam!Owszem może nie jesteśmy super płodni ale najpierw może powinien nam dać szansę naturalnie potem inseminacje itp a on od razu wyskoczył z tą operacją i in vitro...nie podobał nam się, więcej tam nie byliśmy Odpowiedz Link
56at Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 05:15 Witam! Przeczytałam wasze wypowiedzi i zaświtało mi w mózgu:my z męzem leczyliśmy się w novum trafiłam tam z polecenia swojego gina do konkretnego lekarza,który był uprzedzony o naszej wizycie maż nie miał super nasienia ale ów lekarz polecił mężowi konsultacje w całkiem innym miejscu.To daje do myślenia.Pozdrawiam.Anka.Powodzenia. Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 10:31 a gdzie Twój mąż miał w końcu konsultację ? Odpowiedz Link
56at Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 17:55 W końcu miał konsultacje w na Starynkiewiczamw szpitalu. Odpowiedz Link
justec Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 13:56 witamMu tez z mezem mielismy okazje poznac W.Tak samo jak poprzednikom skierowal meza na bardzo wiele kosztownych badan i od razu namawial nas na inseminacje.Udalismy sie do innego specjalisty i w marcu bedziemy mieli synka!!! Oczywiscie naturalnie i bez rzadnego drastycznego leczenia!Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 15:47 Justec - napisz prosze u kogo byliście na konsultacji i na ile złe były wyniki Twojego meża i w jakim stopniu udało je się poprawić. Odpowiedz Link
justec Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 09.11.05, 16:44 Badania najpierw robil sobie w Novum i wyszly zle,(oligoastenozoospermia czy cos takiego).Pozniej po konsultacji z W udalismy sie do Centrum Andrologii na Koszykowa do doktora Zieniuka.Tam ponownie robil badanie nasienia i wyszlo znacznie lepiej.Dostal duzo witamin i jakies specyfiki.Po m-cu zaszlam w ciaze!!! Odpowiedz Link
Gość: k78 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:28 Witam! Czy możesz coś więcej napisać o tym Centrum Andrologii? Jak tam się dostać? Czy trzeba się dużo wcześniej umawiać? Masz może nr tele? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cetka Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 19:37 sluchajcie, a moze ta duza ilosc badan to efekt waszego przypadku? mojemu mezowi kazal zrobic testosteron z krwi. oczywiscie maz przyszedl z badaniem nasienia - dostal leki i wyniki mu sie bardzo poprawily (z 19 mln na 68 mln). Odpowiedz Link
lilit2005 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 13.11.05, 22:30 moj mąż chodził do wolskiego. niestety kilkakrotne bdania nasienia potwierdziły azoospermię i nie dano nam żadnej szansy na jakiekolwiek leczenie, a tylko in vitro. w pewnym sensie to dobrze, bo nie mamy alternatywy byliśmy u niego kilka razy, mąż miał robioną przez niego biopsję (jakieś plemniki się znalazły). odniosłam wrażenie, że to facet raczej konkretny, wyjaśniał wszystko co i dlaczego, choć raczej nie dając nam szansy na refleksję. Nie odniosłam wrażenia, by zlecał zbyt dużo badań. Mam wrażenie, że lekarze w Novum starają się jak najszybciej doprowadzić do efektu leczenia tj. ciąży, a mniej interesuje ich leczenie przyczyn niepłodności. Ale ja jestem ogólnie zadowolona Odpowiedz Link
Gość: Sanna Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 16.11.05, 11:21 A ja go polecam.Wczesniej mąż był diagnozowany w innej klinice,usłyszał,że koniec, kropka,nic nie można zrobić.Wolski rzeczywiście skierował na operację usunięcia żylaków, zrobiliśmy ją w szpitalu na NFZ, potem dofaszerował nas lekami i możemy smiało podchodzić do in vitro,podczas gdy poprzedni lekarze nie dawali żadnych szans.Kilka uwag: po pierwsze, w novum nie przeprowadzają operacji usunięcia żylaków,a jeśli już Wolski coś proponował, to swoje prywatne usługi POZA Novum.Po drugie-tak,można odnieść wrażenie,że kieruje na drogie badania.Nie ma jednak obowiązku wykonywać ich tam,gdzie on zaleca!My od początku podeszlismy do tego oszczędnościowo i sami szukamy tanszych możliwości.Aha,jest dość oblegany,więc nie umówicie się z dnia na dzien. Odpowiedz Link
Gość: ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.robbo.pl 17.11.05, 16:46 Sanna a w którym szpitalu i przez kogo mąż miał robiona operację ? jak długo czekaliście na wykonanie zabiegu ? na ile poprawiły sie wyniki nasienia ? czy nie macie szansy po takim zabiegi na naturalna ciążę ? Odpowiedz Link
Gość: Sanna Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.11.05, 09:05 To byl szpital wojskowy w Warszawie,na Saszerow.Jeden z lepszych z tego,co wiem,sam Wolski pochwalił sposób przeprowadzenia operacji.Nie pamiętem nazwiska lekarza,ale z tego,co wiem, jest tam stały team młodych chirurgów.Od momentu uzyskania skierowania czekaliśmy ok.3 tygodni,ale KONIECZNE jest posiadanie szczepień przeciwko żołtaczce,my mieliśmy je wcześniej.Musisz odczekać co najmniej miesiąc od pierwszego szczepienia.Poprawiły się na tyle,że możemy podchodzić do ICSI bez wczesniejszego mrożenia.Wczesniej było SKRAJNIE źle,w dodatku nie było żywych.Innymi słowy,bez tej operacji nie mieliśmy szans na nic.W naszym przypadku poprawiło się z 9 tys. martwych (!) do ponad 100 tys. żywywch.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ivonn3 do Sanny !!!!! 24.11.05, 15:40 Sanno - czy możesz mi opisac jeszcze jak Twój mąż dostał się do tego szpitala na Saszerów na operację ? - bo my chyba utkneliśmy na etapie biurokracji. Czy skierowanie musi byc od urologa czy moze byc od lekarza ogólnego ? i co dalej zrobic po uzyskaniu już takiego skierowania - bo ten szpital nie ma żadnej centrali telefonicznej i nie mam jak sie dowiedziec czegokolwiek. Możesz odpisac również na pocztę. Odpowiedz Link
joanna.gr Re: do Sanny !!!!! 28.11.05, 14:03 Odpiszę tutaj,może się jeszcze komuś przyda.Do szpitala dostał się bez przeszkód i szybko. Najpierw skierowanie od internisty do urologa,potem rozmowa z urologiem i skierowanie na operację.Z tego co wiem,lekarz sam zasugerował Szaserów,ale nie jest to JEDYNY dobry szpital. Przypominam o szczepionkach,bo traci się czas!! Potem pojechaliśmy ze skierowaniem do szpitala,odesłano nas od razu na oddział urologiczny.Tam powinien być taki gabinet "przyjęcia na oddział" lub cos w ten deseń. Aha,twój mąż musi mieć też aktualne usg i zrobioną morfologię itp. Ale to już lekarz wydający skierowanie powinien wam powiedzieć. W każdym razie w szpitalu wyznaczono termin,w którym mąż miał się zgłosić do szpitala (szybko,nawet bardzo szybko). Trzeba zaplanować ok. 3 dni wolnego.Na ogół tyle pozostaje się na oddziale. Dzień przed operacją nic nie jesz itp. (jak przed każdą standardową operacją), potem ok. 40 minutowy zabieg, jeszcze jeden dzień w szpitalu,żeby mieć pewność,że jest ok. I tyle.Nie obiecuję cudów,ale nam pomogło.Tylko upewnij się,że to dobry szpital.Pozdr. Odpowiedz Link
Gość: Sanna Re: do Sanny !!!!! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 28.11.05, 14:04 Oczywiście joanna i sanna to ta sama osoba Wysłałam z poczty,sorry za zamieszanie,ale treść jast taka,jak powinna. Odpowiedz Link
ivonn3 Re: do Sanny !!!!! 28.11.05, 15:16 o rany - ale mnie podniosłaś na duchu. Mam nadzieję ze po uzyskaniu tego skierowania i nam tak szybko uda się dostać na Saszerów ))) Odpowiedz Link
9milimetrow1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 20.02.06, 18:39 Mielismy o nim b.dobra opinie ale juz zmienilismy.Nie zrobil nic i kitowal .Teraz sie naprawde leczymy ale u innego lekarza. Odpowiedz Link
9milimetrow1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.04.06, 16:04 Nas tez namawial na IUI. Odpowiedz Link