Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie?

03.11.05, 09:29
Jak oceniacie tego lekarza, czy jest skuteczny? Z góry dziękuję za opinie!
Obserwuj wątek
    • de_boer Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 09:38
      Mój kontakt był krótki.
      Określił przypadek jako "książkowy" - bardzo namawiał do zabiegu podcięcia
      żylaków powrózka u siebie, skierował na szereg bardzo kosztownych badań do
      zaprzyjaźnionych gabinetów i w mojej opinii nie udzielił mi rzetelnej
      informacji. Nie znam tego Pana bliżej i dlatego nie powinienem ferować wyroków,
      jednak zrobił na mnie złe wrażenie.
      Pozdrawiam
      D_B
    • mela00 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 12:54
      trudno ocenić jego skuteczność, bo wszystko zależy od stanu zdrowia
      pacjenta smile) lekarz tylko czasami jest cudotwórcą, niemniej nam wyniki
      poprawił, to prawda, skierował mojego M. na dużą liczbę badań (USG, horomny,
      itp., ale bez przesady, my kobietki robimy ich naprawdę znacznie wiecej), ale
      byliśmy z tego zadowoleni, bo wykluczyły wstępne przypuszcenia, a pozwoliły na
      postawienie diagnozy, która się sprawdziła. polecam, miły i sympatyczny,
      konkretny,
    • ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 15:21
      Mój maż był na wstępnej wizycie u dr W. Oczywiscie dostał długą listę badań
      hormonalnych + skierowanie na USG jąder. Wizyta trwała niecałe pół godziny, mąż
      wyszedł zupełnie niedoinformowany bo czas " wizyty" dobiegł juz końca i czekała
      kolejka. Wydaliśmy mnóstwo kasy na te badania - naszczęście hormonki w normie
      tylko problemem są pewnie żylaki powrózka nasiennego. Tym razem z kompletem
      badań mąż wybiera się juz na wizyte do Invimedu do Dr. Niemoczyńskiego.
      Podsumowując - mąz był bardzo rozczarowany wizytą u Wolskiego.
      • mela00 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 15:39
        Może właśnie to jest ten problem, ja po prostu nie pozwalam "wyrzucać się" z
        gabinetu, dopóki lekarz nie odpowie mi na wszystkie pytania, nie raz słyszałam
        w Novum, że jest już późno, ale nie pozwalam na takie zachowania, ja po prostu
        płacę za tę czas, a poza tym to zdrowie mojego M. i moje. Wymagajcie od lekarzy
        uwagi i chwili na rozmowę, w końcu są od tego!
        • de_boer Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 16:59
          Nie miałem problemu z czasem wizyty.
          W zasadzie nie mam również problemu z robieniem badań - muszę tylko mieć
          pewność, że są potrzebne... Dr W zlecił mi badania, które wzbudziły delikatnie
          rzecz ujmując, wątpliwości u innego fachowca wink)
          Poza tym bardzo mnie namawiał na zabieg dot. żylaków - nie informując mnie
          rzetelnie o możliwych skutkach ubocznych (a takie czasami występują - to wiem z
          relacji osób spotkanych w NOVUM). Dodatkowo na jasne pytanie, czy problem jest
          tylko w żylakach i czy zabieg pozwoli mi na posiadanie potomstwa poczętego w
          sposób naturalny, uzyskałem odpowiedź "że w zasadzie tak" - co jest dość
          oczywistą bzdurą - wystarczy poczytać to forum wink))
          Przyznam, że jestem mocno uprzedzony do lekarzy i z całą pewnością nie jestem
          obiektywny... Może odezwą się ludzie, którym dr W pomógł. Ja mogę tylko
          potwierdzić, że jest miły - konkretny raczej nie wink)
          Pozdrawiam
          D_B
          • ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 17:05
            no to ja jeszcze dołącze sie do wypowiedzi de_boer - mój mąż również usłyszał
            od Dr W. że jeżeli usunie żylaki to potem juz sa duze szanse a raczej na pewno
            nam się uda naturalnie. Tez doczytałam sie na forum ze to totalna bzdura - tym
            bardziej dziwię się dlaczego dr. Wolski daje tyle nadzieji skoro jej nie ma po
            takim zabiegu.
            Mam nadzieję ze dr. Niemoczyński będzie większym realistą ...
            • tresa1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 03.11.05, 18:05
              My też jesteśmy rozczarowani dr.Wolskim, podobnie jak powyżej od razu prawie
              chciał nas zapisać na zabieg usunięcia żylaków oczywiście w Novum gdzie jest
              chyba najdrożej, nic nie mówił o skutkach ubocznych wszystko po mialo być
              super. Pozatym nie wiem w takim razie po co po zabiegu chciał nas namówić na in
              vitro. Tego to już w ogole nie rozumialam!Owszem może nie jesteśmy super płodni
              ale najpierw może powinien nam dać szansę naturalnie potem inseminacje itp a on
              od razu wyskoczył z tą operacją i in vitro...nie podobał nam się, więcej tam
              nie byliśmy
              • 56at Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 05:15
                Witam! Przeczytałam wasze wypowiedzi i zaświtało mi w mózgu:my z męzem
                leczyliśmy się w novum trafiłam tam z polecenia swojego gina do konkretnego
                lekarza,który był uprzedzony o naszej wizycie maż nie miał super nasienia ale ów
                lekarz polecił mężowi konsultacje w całkiem innym miejscu.To daje do
                myślenia.Pozdrawiam.Anka.Powodzenia.
                • ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 10:31
                  a gdzie Twój mąż miał w końcu konsultację ?
                  • 56at Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 17:55
                    W końcu miał konsultacje w na Starynkiewiczamw szpitalu.
    • justec Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 13:56
      witamsmileMu tez z mezem mielismy okazje poznac W.Tak samo jak poprzednikom
      skierowal meza na bardzo wiele kosztownych badan i od razu namawial nas na
      inseminacje.Udalismy sie do innego specjalisty i w marcu bedziemy mieli synka!!!
      Oczywiscie naturalnie i bez rzadnego drastycznego leczenia!Pozdrawiam!
      • ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 15:47
        Justec - napisz prosze u kogo byliście na konsultacji i na ile złe były wyniki
        Twojego meża i w jakim stopniu udało je się poprawić.

• justec Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 09.11.05, 16:44
          Badania najpierw robil sobie w Novum i wyszly zle,(oligoastenozoospermia czy
          cos takiego).Pozniej po konsultacji z W udalismy sie do Centrum Andrologii na
          Koszykowa do doktora Zieniuka.Tam ponownie robil badanie nasienia i wyszlo
          znacznie lepiej.Dostal duzo witamin i jakies specyfiki.Po m-cu zaszlam w
          ciaze!!!
          • Gość: k78 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:28
            Witam! Czy możesz coś więcej napisać o tym Centrum Andrologii? Jak tam się
            dostać? Czy trzeba się dużo wcześniej umawiać? Masz może nr tele? Pozdrawiam.
    • cetka Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.11.05, 19:37
      sluchajcie, a moze ta duza ilosc badan to efekt waszego przypadku? mojemu
      mezowi kazal zrobic testosteron z krwi. oczywiscie maz przyszedl z badaniem
      nasienia - dostal leki i wyniki mu sie bardzo poprawily (z 19 mln na 68 mln).
    • lilit2005 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 13.11.05, 22:30
      moj mąż chodził do wolskiego. niestety kilkakrotne bdania nasienia potwierdziły
      azoospermię i nie dano nam żadnej szansy na jakiekolwiek leczenie, a tylko in
      vitro. w pewnym sensie to dobrze, bo nie mamy alternatywy wink byliśmy u niego
      kilka razy, mąż miał robioną przez niego biopsję (jakieś plemniki się znalazły).
      odniosłam wrażenie, że to facet raczej konkretny, wyjaśniał wszystko co i
      dlaczego, choć raczej nie dając nam szansy na refleksję. Nie odniosłam
      wrażenia, by zlecał zbyt dużo badań. Mam wrażenie, że lekarze w Novum starają
      się jak najszybciej doprowadzić do efektu leczenia tj. ciąży, a mniej
      interesuje ich leczenie przyczyn niepłodności. Ale ja jestem ogólnie zadowolona
    • Gość: Sanna Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 16.11.05, 11:21
      A ja go polecam.Wczesniej mąż był diagnozowany w innej klinice,usłyszał,że
      koniec, kropka,nic nie można zrobić.Wolski rzeczywiście skierował na operację
      usunięcia żylaków, zrobiliśmy ją w szpitalu na NFZ, potem dofaszerował nas
      lekami i możemy smiało podchodzić do in vitro,podczas gdy poprzedni lekarze nie
      dawali żadnych szans.Kilka uwag: po pierwsze, w novum nie przeprowadzają
      operacji usunięcia żylaków,a jeśli już Wolski coś proponował, to swoje prywatne
      usługi POZA Novum.Po drugie-tak,można odnieść wrażenie,że kieruje na drogie
      badania.Nie ma jednak obowiązku wykonywać ich tam,gdzie on zaleca!My od
      początku podeszlismy do tego oszczędnościowo i sami szukamy tanszych
      możliwości.Aha,jest dość oblegany,więc nie umówicie się z dnia na dzien.
      • Gość: ivonn3 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.robbo.pl 17.11.05, 16:46
        Sanna a w którym szpitalu i przez kogo mąż miał robiona operację ? jak długo
        czekaliście na wykonanie zabiegu ? na ile poprawiły sie wyniki nasienia ? czy
        nie macie szansy po takim zabiegi na naturalna ciążę ?
        • Gość: Sanna Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.11.05, 09:05
          To byl szpital wojskowy w Warszawie,na Saszerow.Jeden z lepszych z tego,co
          wiem,sam Wolski pochwalił sposób przeprowadzenia operacji.Nie pamiętem nazwiska
          lekarza,ale z tego,co wiem, jest tam stały team młodych chirurgów.Od momentu
          uzyskania skierowania czekaliśmy ok.3 tygodni,ale KONIECZNE jest posiadanie
          szczepień przeciwko żołtaczce,my mieliśmy je wcześniej.Musisz odczekać co
          najmniej miesiąc od pierwszego szczepienia.Poprawiły się na tyle,że możemy
          podchodzić do ICSI bez wczesniejszego mrożenia.Wczesniej było SKRAJNIE źle,w
          dodatku nie było żywych.Innymi słowy,bez tej operacji nie mieliśmy szans na
          nic.W naszym przypadku poprawiło się z 9 tys. martwych (!) do ponad 100 tys.
          żywywch.Pozdrawiam.
          • ivonn3 do Sanny !!!!! 24.11.05, 15:40
            Sanno - czy możesz mi opisac jeszcze jak Twój mąż dostał się do tego szpitala na
            Saszerów na operację ? - bo my chyba utkneliśmy na etapie biurokracji. Czy
            skierowanie musi byc od urologa czy moze byc od lekarza ogólnego ? i co dalej
            zrobic po uzyskaniu już takiego skierowania - bo ten szpital nie ma żadnej
            centrali telefonicznej i nie mam jak sie dowiedziec czegokolwiek.
            Możesz odpisac również na pocztę.
            • joanna.gr Re: do Sanny !!!!! 28.11.05, 14:03
              Odpiszę tutaj,może się jeszcze komuś przyda.Do szpitala dostał się bez
              przeszkód i szybko. Najpierw skierowanie od internisty do urologa,potem rozmowa
              z urologiem i skierowanie na operację.Z tego co wiem,lekarz sam zasugerował
              Szaserów,ale nie jest to JEDYNY dobry szpital. Przypominam o szczepionkach,bo
              traci się czas!! Potem pojechaliśmy ze skierowaniem do szpitala,odesłano nas od
              razu na oddział urologiczny.Tam powinien być taki gabinet "przyjęcia na
              oddział" lub cos w ten deseń. Aha,twój mąż musi mieć też aktualne usg i
              zrobioną morfologię itp. Ale to już lekarz wydający skierowanie powinien wam
              powiedzieć. W każdym razie w szpitalu wyznaczono termin,w którym mąż miał się
              zgłosić do szpitala (szybko,nawet bardzo szybko). Trzeba zaplanować ok. 3 dni
              wolnego.Na ogół tyle pozostaje się na oddziale. Dzień przed operacją nic nie
              jesz itp. (jak przed każdą standardową operacją), potem ok. 40 minutowy zabieg,
              jeszcze jeden dzień w szpitalu,żeby mieć pewność,że jest ok. I tyle.Nie
              obiecuję cudów,ale nam pomogło.Tylko upewnij się,że to dobry szpital.Pozdr.
              • Gość: Sanna Re: do Sanny !!!!! IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 28.11.05, 14:04
                Oczywiście joanna i sanna to ta sama osoba wink Wysłałam z poczty,sorry za
                zamieszanie,ale treść jast taka,jak powinna.
                • ivonn3 Re: do Sanny !!!!! 28.11.05, 15:16
                  o rany - ale mnie podniosłaś na duchu.
                  Mam nadzieję ze po uzyskaniu tego skierowania i nam tak szybko uda się dostać na
                  Saszerów smile)))
    • 9milimetrow1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 20.02.06, 18:39
      Mielismy o nim b.dobra opinie ale juz zmienilismy.Nie zrobil nic i
      kitowal .Teraz sie naprawde leczymy ale u innego lekarza.
      • 9milimetrow1 Re: Co sądzicie o dr. Wolskim z Novum w Wawie? 08.04.06, 16:04
        Nas tez namawial na IUI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka