Dodaj do ulubionych

grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę?

30.11.05, 12:26
Witajcie,

dziś u mnie 20 dc, cykle 28-30 dni, jeśli warunki będą sprzyjające (tzn
wredna @ nie przyjdzie), to teścik po 10 grudnia.

Czy któraś z Was też będzie testowała w okolicach 10 grudnia?

To mój 13 cykl a pierwszy na bromku i sama nie wiem czemu ale tym razem mam
ogromną nadzieję i przeczucie..... nie, nie chcę kończyć aby nie zapeszyć!

W towarzystwie będzie nam raźniej dotrwać.

Pozdrawiam i kciuki ściskam za nas wszystkie.

novinka_78
Obserwuj wątek
    • slodka79 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 12:48
      Witaj novinka_78
      Ja mam dzisiaj 19dc, cykle 28-30.Tak więc mamy identyczna sytuację. Zapraszam
      na wątek "listopadowe wysiadywanie jajeczka" w gronie zawsze raźniej.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas
      Ps.
      Jeżeli chodzi o mnie to jest mój pierwszy cykl może nietyle starań co nadzieji
      bo tak naprawdę to planowaliśmy starania dopiero podkoniec lata 2006(a bardziej
      mój mąż planował) Ja bardzo pragnełam już teraz maluszka więc mam dużą
      nadzieje.Oczywiście mąż jest wszystkiego świadomysmile)
      • novinka_78 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 12:57
        Witaj slodka79,

fajnie się złożyło slodka i novinka = słodka nowinka smile) może, to znak, hihi.

A gdzie jest ten wątek "listopadowe wysiadywanie jajeczka", bo nie trafiłam
        jeszcze na niego- dziękuję za zaproszenie. Podaj mi link jak możesz.

Pozdrawiam.
      • novinka_78 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 12:59
        A jednak udało mi się odnaleźć ten wątek- wpisałam w wyszukiwarce w rubryczce
        autor Ciebie i mam smile) Niczym detektyw. Teraz uciekam do pracy ale wieczorem
        poczytam tamten wątek.

Jeszcze raz pozdrowionka, jak miło, że słonko dziś świeci smile
        • slodka79 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 13:04
          Fajnie to ujełaś słodka novika. hmmm brzmi obiecująco
          a to jest ten link
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=32669937
    • ktat Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 13:16
      u mnie 32dc
      i moze jutro zatestuje chociaz sama nie wiem powinnam poczekac
      owu ok 18-22
      narazie ok
      ale jestem padnieta i strasznie wk....
      objawy nadchodzacej @ brzuch ale bardziej i to duzo niz zwykle od owu chyba
      nawet
      dzis piersi i kregoslup no i to moje zdenerwowanie
      • slodka79 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 13:35
        Ktat a jak długie masz cykle?
        Pozdrawiam i trzymam kciuki
        • ktat Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 13:51
          iecie co u mnie to roznie 18-48 reguluje luteina no ale jesli owu max.22+ ok.
          12 lutealna
          tak se wymyslilam a luteine ostatnia wzielam 28dc

ale dzis okropnie sie czuje
          caly czas wrazenie jakby juz @
          wsciekla okropnie
          kreci mi sie w glowie boli brzuch ufff mam dosc
    • ivonne76 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 30.11.05, 14:43
      Ja też testuję ok. 10 grudnia, dziś 19 dc.
    • madziara1502 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 01.12.05, 21:33
      hey jestem tu nowa chodz podczytuje ten watek od dwana i ja testuje w okolicy
      9,10 grudnia chodz sadze ze mam male szanse ... trzymam kciuki za wszytstkie
      testujace pozdrawiam
    • mamamareczka Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 01.12.05, 21:42
      Hej, ja będę testowac 12 grudnia jeżeli oczywiscie nic się nie wydarzy (nie
      przyjdzie @) ... a mam taka nadzieję że nie .Pozdrawiam
      • natasza272 Re: grudniowe testowanie - prezent na gwiazdkę? 06.12.05, 10:58
        Witam Dziewczyny! jak dobrze pójdzie to będę testować przed gwiazdką, może 23
        grudnia smile.
    • novinka_78 Jak się czujecie? 02.12.05, 17:43
      Cześć Dziewuszki,

jak się czujecie? U mnie dziś 22 dc, zero reakcji ze strony piersi (zawsze
      bolały i powiększały się po owu ale to pewnie bromek tak zadziałał), 2-3 dzień
      bóle podbrzusza, takie rozpierające, ciągnące w dół lub pulsujące, odczuwam to
      tak bardzo nisko, jakbym miała napompowany pęcherz; od kilku dni także większa
      ilość śluzu i uczucie wilgoci.

Nie nakręcam się i nie doszukuję nic na siłę, po 13 miesiącach nabrałam już do
      wyimaginowanych objawów dystansu, nie dosłuchuję się na siłę co tam się ze mną
      dzieje ale jakoś dziwnie się czuję, to pewnie bromek...

Pozdrawiam cieplutko, dajcie znać co u Was?

novinka_78
      • slodka79 Re: Jak się czujecie? 02.12.05, 18:03
        hej nowinka_78
        U mnie dziś 21dc i również zero bjawów poza tym jednym o którym pisałam w innym
        wątku mianowicie tzry dni temu pojawił się taki zaróżowiony śluz i dzisiaj rano
        jeszcze też miałam. Dlatego po przeczytaniu wielu postów na temat mniemanych
        objaw jakie powinny wystąpić a u mnie cisza ja pasuję, niechcę na siłe
        wyszukiwać bo i tak nic mi to nieda tylko niepotrzebnie mogę się zozczarować.A
        poco mam popadać w paranoję i się nakręcać. Ale za was trzymam kcikasy bardzo
        mocno. Będę wpadać aby wam kibicować.

ps. możliwe że to moja dzisiejsze nastawienie takie nijakie ale jakby co dam
        znać

slodka79 (21dc)
        • madziara1502 Re: Jak się czujecie? 02.12.05, 18:12
          u mnie dzisiaj 19dc a wiec jeszcze troche czasu zostalo a dzisiaj wlasnie chyba
          sie lepiej czuje mdlosci juz przeszly ktore mialam ale sadze ze bylo to
          zwiazane moze z zoladkiem bo na jakies objawy jeszcze za wczesnie no i
          niezabradzo wierze sie sie tym razem udalo w cuda przestlam juz dawno
          wierzyc... trzymam kciuki zeby wam sie udalo bo komus musi sie udacsmilepozdrawiam
        • novinka_78 Re: Jak się czujecie? 05.12.05, 11:26
          Slodka79,

chyba jednak odpadnę sad Brzucho dziś już prawie nie daje znać o sobie, piersi
          jakby lekko pełniejsze, nie bolesne ale .....

...buuuu....

pojawił się zaróżowiony śluz....

..hlip, hlip.... @@@???????

Już nie jestem dzielna sad
          • novinka_78 SLODKA79 05.12.05, 11:43
            Slodka79,

znalazłam Twój post w wątku "listopadowe wysiadywanie jejeczka", ten post o
            powrocie nadzieji, który chyba troszkę tę nadzieję przywrócił i mnie, oto
            fragment:

"To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania; oczekiwałam jej bardzo, więc
            przez cały cykl byłam niesamowicie wsłuchana w swój organizm. 6 dni po
            zapłodnieniu miałam trzydniowe plamienie; silniejsze, niż zwykłe plamienie
            okołoowulacyjne (które często miewałam), ale słabsze, niż miesiączka. 10 dni po
            zapł. zrobiłam test - wynik negatywny. Już straciłam nadzieję, ale okres nie
            nadchodził. Kilka dni temu pobolewał mnie brzuch, jak przed okresem; miałam
            lekkie skurcze i delikatnie zabarwiony na różowo śluz. Odczekałam do 34 dnia
            cyklu (w życiu takiego dlugiego cyklu nie miałam!) i wczoraj zrobiłam test.
            Pokazały się dwie piękne kreski. Na razie nie mam żadnych innych klasycznych
            objawów typu powiększone czy tkliwe piersi, nudności, senność itp. Za to jem
            jak smok."

Oczywiście chodzi mi o ten śluz.

Ciężko mi się na duszyczce zrobiła sad(
            Chcę być dzielna!!!!

S.O.S. Help! HILFE!!! Pomocy! RAtunku!!!

Warjuję sad(

• murter1 Re: SLODKA79 05.12.05, 12:09
              O ile dobrze rozumiem, to chodzi o taki sluz ktory pojawia sie czasem w
              terminie @, ZAMIAST niej. I tego sie trzymaj smile
              • novinka_78 Re: SLODKA79 05.12.05, 12:20
                Postaram się tego trzymać. Z Wami mi będzie łatwiej, ojoj chy ba lekuchnego
                dołeczka podłapałam, chociaż jeszcze nic nie jest przesądzone!!!

Zawsze w terminie @, tzn tego dnia co miała się rozpocząć tempka spadała do
                36,4 a dziś to nawet wzrosła, więc może to jednak nie @@@.

Trzymajcie się i murter1 wielkie dzięki za odp smile
                • murter1 Re: SLODKA79 06.12.05, 12:17
                  No i jak? Daj znac,czy plamienia przeszly.Trzymam kciuki.
    • novinka_78 ODLICZANIE DO TERMINU @ 05.12.05, 09:30
      Hej Dziewuszki,

jak się czujecie? Jakieś przeczucia?
      U mnie dziś 25 dc, pobolewanie podbrzusza, śluz i spore uczucie wigotności,
      tempka dziś rano 37 stopni (pierwszy raz w cyklach z mierzoną tempką, max było
      36,8).

Nadzieja? Chyba tak. Ale na zewnątrz nie nakręcam się chociaż w środku peweni
      troszkę tak.

Teraz najgorszy okres. Odliczanie do terminu spodziewanej i baaaardzo
      niechcianej @. Średnio cykle mam 28-30 dni chociaż sporo było też cykli 26 dni.
      No nic czeeeeeekam....

Kiedy powinnam ewentualnie testować?

Miłego dzionka.
      Pozdrowionka.

No i oczywiście TRZYMAM ZA NAS KCIUKI!!!!!
      • slodka79 Witam 05.12.05, 12:18
        Co do sluzu pojawil kilka dni po ovu.... i intensywnym starankusmile) a @
        (niebedzie) na weekendsmile) wiec niesadze ze to bylo plamienia zamiast @ tylko
        cos po ovu...

Novinka78 a Ty nietrac nadzieji glowa do gory. Wiem wiem ze komus to latwo
        mowic ale jak tak kazda z nas sie bedzie poddawac to jak mozemy polegac na
        sobie. Przeciez jestesmy tu po to aby sie wspierac nawzajem.
        Trzymam kciukasy

Slodka79 (24dc)
        • iga73 Re: Witam 05.12.05, 12:57
          czesc dziewczyny ja co prawda testowąłbym o wiele później bo około 17 grudnia
          ale mam pytanie czy picie lipy podwójnej moze obniżac temp rano dzieki za
          odpowiedz
          • slodka79 Re:do iga73 05.12.05, 15:39
            Hej iga niewiem czy cos Ci da moja odpowiedz ale wlasnie szukalam w
            wyszukiwarce odpowiedzi na twoje pytanie i to co sie dowiedzialam to to ze
            herbatki z lipy stosuje sie wlasnie na obnizenie temp, wiec calkiem mozliwe ze
            moze ci obnizyc. Ale zaznaczam ze wyczytalam to i niejestem ekspertem w tych
            sprawach.

Pozdrawiam

slodka79 (24dc)
            • iga73 dziekuje 05.12.05, 15:57
              Bardzo ci dziekuje Słodka79 za odpowiedź bo juz zastanawiałm sie od dłuższego
              czy moze miec lipa wpływ na temp.(czasu bo piłam i pije lipe) bo jesetem lekko
              przeziębiona i ostatnio juz miałam 36,8 ale po lipie i nie wiem czy byla owu
              czy nie niby sluz był ale przez przeziębienie wogóle nie dało sie obserwowac
              mojego organizmu. Chociaz moze bede miała szczescie bo mimo przeziebienia
              przytulanko było a nadzieja zawsze jest zreszta coż nam pozostało, wiec czekam
              do 17 grudnia
      • madziara1502 Re: ODLICZANIE DO TERMINU @ 08.12.05, 13:16
        novinka_78 co tam nowego u ciebie czy juz cos sie wyjasnilo?pozdrawiam
        • novinka_78 Re: ODLICZANIE DO TERMINU @ 12.12.05, 19:17
          Niestety wyjaśniło się, wyjaśniło...

Nie wierzę w mikołaja sad(

@@@ przyszła sad(

Mój ślubny wybiera się teraz przebadać swoje nasionka a ginka planuje zrobić ki
          laparoskopię sad

Pozdrawiam ciepluchno, choć mi smutno.
          • lushinka Re: ODLICZANIE DO TERMINU @ 12.12.05, 20:00
            a ja jesli się nie myle jestem w trakcie owu i zobaczymy co z tego pójdzie,a
            zatestuje koło 25-29 grudnia smile

Trzymam kciuki za was i zycze wam fasolek smile
          • madziara1502 Re: ODLICZANIE DO TERMINU @ 12.12.05, 20:32
            novinka_78 bardzo mi przykro nastepnym razem musi sie nam udac bo niestety i
            u mnie sie wyjasnilo @ sie pjawila i to tym razem dosc puktualnie ale nastepna
            szansza przed nami moja juz we wigilje moze to bedzie cudsmile sciskam cie mocno
            i trzymaj sie napewno sie uda !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka