Dodaj do ulubionych

Brak Owu i CLO - kilka pytan ...

14.12.05, 11:56
Czesc dziewczyny, wszystko wskazuje na to, ze nie mam owu (testy byly tak
slabiutko zarozowione ze zastanawiam sie, czy w ogole byla tam druga
kreseczka ...) no i temperatura przed owu jest skaczaca z gory na gol -
ciezko mi okreslic ten "pik" ktory wskazywalby na owu ;-(
Dostalam od gina CLO. Czy to pomoze? Wiem, ze troche marudze ale jestem juz
strasznie zniechecona i przestaje wierzyc w cuda. Staramy sie ponad pol roku,
wszystkie badania sa OK a ciazy jak nie bylo, tak nie ma ... Zwracam sie do
dziewczyn ktore braly CLO - udalo sie? Niektorym chyba tak. Czy ktos moze
mnie pocieszyc? Prosze ....
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 12:20
      CLO jest właśnie na wywołanie owulacji. A pytanko: czy miałaś robione USG na
      potwierdzenie braku owulacji?
      • 1magnolia Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 12:45
        nie mialam i nie wiem jak sie do tego zabrac ... musze miec skierowanie od
        gina? w ktorym dniu cyklu powinno sie to robic? czy to to samo co monitoring o
        ktorym pisza dziewczyny? Boze jaka jestem juz glupia, za duzo mam tego
        wszystkiego na glowie ...
        • bastet7 Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 13:05
          Tak, to samo co monitoringwink
          Na USG państwowo musisz mieć skierowanie od gina, albo możesz iść iprywatnie
          bez skierowania. Musisz iśc tuż przed spodziewaną owulacją (sprawdzić czy jest
          pęcherzyk) a potem po niej sprawdzić czy już go nie ma(czyli czy pękł). Wtedy
          będziesz wiedziała, czy masz owu czy nie.
          Bo jeśli masz owu, to CLO jest niepotrzebne.
          • 1magnolia Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 13:55
            Bastet7 - dziekuje Ci za anielska cierpliwosc do mnie wink Mam jeszcze jedno
            pytanie: jak mam sprawdzic czy jest pecherzyk?
            • bastet7 Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 13:57
              Właśnie dlatego masz zrobić USG.Tam będzie widaćwink I najlepiej robić USG
              ginekologicznewink
              • 1magnolia Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 14:07
                Bardzo dziekuje! Naprawde bardzo ...
            • angelm24 Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 19:11
              ja bralam clo przez 3 cykle , ale np w ostatnim cyklu nie doszlo do owu
              (sprawdzone na monitoringu)ale w tym przypadku gin zwiekszyl mi dawke. jestem
              pozytywnie nastawiona bo tyle dziewczyn na forum pisalo ze im sie udalo po
              clo,ale nie zawsze koniecznie w pierwszych miesiacach brania clo.no wiec glowa
              do gory i bedzie dobrze. zrob koniecznie monitoring.pozdrawiam
    • mazrena Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 14.12.05, 20:00
      ja na poczatku pazdziernika bralam clo, pierwszy raz 1 tabletke przez 5 dni.
      udalo sie za pierwszym razemsmile 14 listopada zobaczylam IIkreski. Nigdy nie
      bylam na monitoringu, obserwowalam śluz i tak troche na wyczucie, nawet nie
      sadzilam ze po clo tak szybko zajde. Teraz w pon ide na usg, mam nadzieje ze
      uslysze serducho.
      Wiec bierz clo i mysl pozytywnie.
      pozdrawiam
      • 1magnolia Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 15.12.05, 11:22
        Bardzo dziekuje ze zyczliwe slowa otuchy - mialam wczoraj jakis dolek i
        potrzebowalam ... wiecie jak to jest wink
        Mazrenko - gratuluje II krech!! Wszystkiego najlepszego! Masz wspanialy prezent
        na swieta smile))
        Ja mam dzisiaj 3dc - od ktorego dnia bralas CLO?
        • angelm24 Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 15.12.05, 17:31
          clo bierze sie 5 dc.przez 5 dni a owu powinna wystapic od 6 do 10 dnia od
          ostatniej tabletki.zycze powodzenia
          • beettinna Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 15.12.05, 19:59
            Ja mam brać w styczniu clo-od 5dc do 9dc po dwie tabletki,ale dobrze wiedzieć
            kiedy ma być owulka bo tego nie wiedziałam....
            patrzcie jaka jestem pozytywnie nastawiona:będzie owulka...hihihihi-oby!!!
            Pozdrawiamsmile
            • 1magnolia Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 16.12.05, 12:39
              Czesc dziewczyny, wzielam dzis pierwsza tabletke CLO (5dc) i zobaczymy .... smile
              Trzymam kciuki za Was i za siebie wink)
              • skaluz Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 18.12.05, 11:22
                Jestem na pierwszym cyklu z CLO (5-9 dc pol tabletki), wlasnie jestem w 11 dc,
                pecherzyk dominujacy mial wczoraj 19 mm. Wczesniej wlasnie pekaly mniej wiecej
                przy wielkosci 20 mm. Zastanawiam sie czy przy CLO peknie pozniej czy tak jak
                zwykle?
                Poza tym mam b.cienkie endometrium 5,2 mm. Lekarz wykonujacy USG powiedzial ze
                nawet jak dojdzie do zaplodnienia to zarodek sie nie zagniezdzi w tak cienkim
                endo. Czy macie jakies doswiaczenia w tym temacie? Czy komus moze sie udalo przy
                cienkim endo?
                • beettinna Re: Brak Owu i CLO - kilka pytan ... 18.12.05, 21:35
                  ja mam brać clo tak jak pisałam wyżej od stycznia, i lekarz wspominał że przez
                  clo bardzo ubożeje endometrium i dostałam do tego clo jeszcze premarin, podobno
                  on podziała tak ze mi się nie ścieni endo ...nie będzie baaaaardzo grube ale
                  nie zjedzie do tej niskiej granicy...taka jest teoria a jaka praktyka się
                  okażesmile)
                  zapytaj lekarza niekoniecznie o ten premarin ale wiem że jest jeszcze
                  popularniejszy lek który dziewczyny stosują aby nie zanikało endo przy baniu
                  clo....

Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka