Dodaj do ulubionych

slabe plemniki

16.12.05, 12:49
u mojego meza wyszly slabe wyniki nasienia

40% ruchlowosc
aglutunacja +

przezywalnosc po 2 godzinach 30%
po 24 wszystkie martwe

Moja znajoma powiedziala ze slabymi wynikami lepiej poczekac ze staraniem o
ciaze gdyz latwo o poronienie

czy ma racje czy ktos na ten temat ma informacje
Obserwuj wątek
    • melania28 Re: slabe plemniki 16.12.05, 15:51
      z tego co się orientuje zapładnia tylko zdrowy plemnik. Nie podajesz podziału
      na rucg ale 40% to nie jest tak żle na sglutynacje podaje się leki. Może mąż ma
      alergię? Głowa do góry!!!
    • niunia200505 Re: slabe plemniki 16.12.05, 17:28
      niestety zapłodnić komórkę mogą również plemniki"wybrakowane"-taki zarodek
      ulega wczesnemu poronieniu bo nie jest w stanie się prawidłowo rozwijać i
      organizm kobiety zwyczajnie się go pozbywa. Sama miałam taką sytuację
      dwukrotnie.(tak podejrzewają lekarze- chociaż na 100% nigdy nie wiadomo).
      Dobrym wyjściem w tej sytuacji podobno jest inseminacja- nasienie przed
      podaniem jest filtrowane i w większości te gorsze plamniki są eliminowane.Sama
      próbowałam tego trzy razy- na razie niestety bez efektu.Pozdrawiam
      • ane576 Pytanie do Niuni 17.12.05, 08:41
        Czy twój luby miał badanie plemników i jakie miał wyniki skoro podejrzewasz
        obecność tych wybrakowanych plemników?
        Pytam bo po 5 cyklach starań zobaczyłam bladziutką kreseczkę, ale zaraz
        dostałam @ (spóźnioną dosłownie kilka godzin). W tym miesiącu robiła sobie
        badania hormonalne i wyszły dobrze. W tym mieisącu chciałam wysłać M. na
        badania, ale skoro doszło do zapłodnienia to pomysleliśmy że z nimi chyba ok. A
        teraz czytam że niekoniecznie. Hmmm.....
    • pati_spam Re: slabe plemniki 17.12.05, 08:40
      czesc kati
      powiem Ci co powiedziała mi lekarka jak zobaczyła wyniki mojego męża dla mnie
      tragigiczne (40% ruchliwych ale nie najbardziej ruchliwych tamtych pojedyńcze
      osobniki, poza tym 15% tylko zdrowych reszta uszkodzona) "eeeeee nie jest tak
      źle głowa do góry" na pytanie czy z takimi wynikami mamy szansę na dziecko bez
      zastanowienia powiuedziała że tak i mnie to przekonuje zresztą powiedziała że w
      razie co to jest jeszcze inseminacja - bardzo prosty zabieg bezbolesny i nie aż
      tak drogi. Myślę że wszystko będzie dobrze tylko uwierz w to. A tak z czystej
      ciekawości Twoje wyniki są ok? bo może oprócz męża i Ty powinnaś się podleczyć
      tak jak jest u nas (mąż wyleczony tzn okazało się że miał bakterie, a ja w tym
      miesiący oprócz bromergonu będę brać także duphaston)
      --
      Pozdrawiam
      Pati
      • kati1973 Re: slabe plemniki 18.12.05, 00:21
        ha u tu juz gorzej
        bo mam miesniaka kolo jajowodu i nie wiadomo czy nie wplywa na droznosc smile
        ale jeszcze lekarz wstrzymuje sie z zabiegiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka