Dodaj do ulubionych

głupia baba ze mnie

19.12.05, 15:17
No i nie wytrzymałam zrobiłam test na kilka dni przed miesączką spodziewam
się jej 22-24 grudzień. Straciłam tylko 12 zł, mogłam kupić 2 czekolady a
teraz mam depersję bo znowu nic, a tak liczyłam na ten cykl, mam już dość
tego starania, nie wiem jak o tym nie myśleć, nie potrafię nie myśleć co jest
nie tak, nie wiem już do jakiego lekarza pójść aby nie zbył. Nie pomaga nie
czytanie forum i też jego czytanie nie wiem co lepsze. No i właśnie
przyjacółka jest w ciąży a kilka innych się stara więc pewnie szybko im
pójdzie co mnie dobije jeszcze bardziej. Ach... ryczeć mi się chce. Jedna
pozytywna rzecz, że gdybym zrobiła 24 test to bym miala zepsutą wigilię a tak
może do tego czasu dojdę do siebie.
Obserwuj wątek
    • elofon Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 15:23
      no to chociaż mam pociechę, że jest jeszcze jedna głupia baba oprócz mniewink
      Dzisiaj mój 28 dzień cyklu, cykle 28-30 dniowe. Oczywiście nie wytrzymałam i
      zrobiłam głupia w pracy test. I co wyszło? Jedna krecha i w poprzek okienka
      testowego cienie... 12 zeta poszłłło... a miała być niespodzianka na Świętasad(
      • miyoki Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 16:59
        oj ja też myślałam, że będę miała prezent świątecznysad
    • iga73 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 15:27
      przede wszystkim nie jestes głupia smile))) ja mam 33 dc generalnie cykle miałam
      29-31 teraz biore drugi cykl bromergon i tez zastanawiam sie robic ten diabelny
      test czy nie robic gdzies wyczytałm ze na poczatku moze cykl sie wydłużac ale
      mi za pierwszym razem nie wydłuzył sie wariuje latam z jednego rforum na drugie
      i zastanawiam sie czy test nie zrobic wieczorem
      • aghatta1 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 15:48
        Nie martw się ja już drugi wczoraj zrobiłam.. Też powinnam testowac dopiero ok
        24 grudnia, ale nie będę sobie Wigilii psuć. I też żona kuzyna męża jest w ciąży
        z drugim dzieckiem, chcieliśmy zdążyć przed nimi. Niestety oni wystarczy , że
        raz spróbują i mają, my nie. Zresztą jesteśmy już 4 lata po ślubie i bardzo
        żałuję, że nie próbowaliśmy od początku. Może to kara jakaś za zwlekanie? Albo
        za zazdrość?
        • nowa_mama75 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 15:59
          Dziewczyny poczytajcie sobie posty na forum. Dużo dziewczyn pisze, że robiąc
          test nawet w dniu @ wychodziła tylko jedna kreska, a dopiero po kilku dniach
          wychodziły dwie. Wiem, że to czekanie jest trudne, ale na test chyba za
          wcześnie. Ja @ powinnam dostać 24 w Wigilię i też mnie korci, żeby już teraz
          zrobić test, ale obawiam się, że trochę za wcześnie. Naprawdę nie przejmujcie
          się tylko powtórzcie test w dniu spodziewanej @. Ja mam 3 testy ciążowe, które
          były dołączone gratis do testów owu ale poczekam i zrobię dopiero w piątek. Też
          się boję, że może nic z tego nie wyjść i będę miała zepsutą Wigilię.
          Trzymajcie się.
          • miyoki Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 17:03
            Życzę ci, żebyś miała prezent wigilijny. A ja jakoś tak mam, że wydaje mi się
            iż na 2,3 dni przed miesiączką powinnen już być chociaż cień, jeśli jest tylko
            jedna i nawet pod światło nic się nie da dopatrzyć to..nic z tego. W pierwszej
            ciąży zrobiłam test w dniu miesiączki i oczywiście były 2 krechy. Niestety
            poroniłam.
        • miyoki Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 17:01
          oj ja myślę identycznie że to kara za zazdorść i zwlekanie jestem 7 lat po
          ślubie nawet ponad. A jak długo się starasz?
          • ane576 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 19:32
            dziewczyny ja na waszym miejscu bym poczekala sobie parę dni i zrobiła test
            dopiero po dniu spodziewanej @. Chyba że chcecie ryzykować, po 1. często nawet
            w dniu @ widać kreseczkę ledwo ledwo po 2. a jak zobaczycie dwie kreski a potem
            w terminie przyjdzie @, bo zarodek się nie zagnieździ, to będzie jeszcze
            smutniej. Ja zrobiłam test 3 dni przed @, nawet śladu drugiej kreseczki nie
            było. W dniu @ pojawiła się blada kreseczka , a wieczorem dostałam @. Niestety
            nie jestem jedyna. Już nigdy nie będę testowała wcześniej niż 2 dni po terminie
            @. Chociaż dzięki temu przynajmniej wiem że zapłodnienie jest możliwe w moim
            przypadku (bo staram się o pierwsze dziecko)
            • vre Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 19:42
              No i ja też głupia... zrobiłam dzis test... jedna kreseczka, ale tłumacze to
              sobie tym, że zrobiłam go o wiele za wcześnie... a @ spodziewam się także na
              Wigilie...
              Pozdrawiam Was i życzę powodzeniawink
            • aghatta1 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 19:44
              Miyoki od przeszło roku nie zabezpieczamy się, ale byliśmy w ciągłych rozjazdach
              więc mogło się jakoś nie udać. Teraz od 2 miesięcy staramy się bardzo.
              • aghatta1 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 19:47
                Ja już kiedyś zobaczyłam dwie kreski. Miałam wtedy 17 lat i okazało się, że to
                ciąża pozamaciczna (choć w ogóle ciąży nie brałam pod uwagę, przy takim rzadkim
                współżyciu). Teraz myślę, że dobrze, że się tak stało. Nie jestem już z tamtym
                chłopakiem, no i nie chciałam dziecka w takim wieku. Z drugiej strony może Bóg
                mnie karze najpierw pozamaciczną, teraz trudnościami.
                • ane576 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 19:57
                  Oj nie myśl tak, ja wierzę że Bóg ma jakieś konkretne plany i dziecko przyjdzie
                  w swoim czasie. U mnie będzie teraz 6 cykl starań. też już czasem tracę
                  cierpliwość, ale co zrobić.
                  • jesienna100 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 20:27
                    dziewczynki bądzcie silne TESTUJCIE PO SWIETACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!APELUJĘwink
                    • edycia11 Re: głupia baba ze mnie 19.12.05, 22:02
                      Dziewczyny,
                      Przyznaje rację "ane576" Bóg nas nie karze w taki bezsensowny sposób.
                      Może chce Wam pokazać,że nie jest to takie łatwewink
                      Nie chce tu pisac o sobie,ale nie wiem co musiałam zrobic żeby zasłużyc sobie
                      na śmierc dziecka.
                      Teraz znowu zaczęłam starania tak jak Wysmile
                      I myslę,że ON ma dla nas swój szczególny plan i bedziemy kiedyś cudownymi
                      mamusiamismile
                      Z tymi testami nie przesadzajciesmile)choc wiem,że to nie jest łatwesmile)
                      Pozdrawiam Was serdecznie
                      • miyoki Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 09:08
                        ja wiem wiem, no ale nie mogłam wyczymać i nie chciałam psuć sobie wigili więc
                        zrobiłam wcześniej. Teraz czekam na miesiączkę a nie na ciąże i tak jest
                        lepiej. A jak bęzie odwrotnie to będzie dla mnie zaskoczenie i prezent
                        świąteczny. No i już depresja mnie nie dopadnie w wigilię do niej już wróci mi
                        pewnie humor. A takie miałam mocne plany test robić w dniu wigilii albo i po
                        albo wogóle nie robić i poczekać do połowy stycznia. No nie wyszłosmile
                        • nowa_mama75 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 10:27
                          Dziewczyny trzymajcie się.
                          Ja @ powinnam dostać w Wigilię i chyba dostanę. Czuję się dokładnie tak jakbym
                          była przed @. I też jest mi bardzo smutno.
                          Pozdrawiam
    • karolcia44 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 11:07
      Też jestem naiwna...Dzisiaj już mój 29dc. Ostatnio miesiączka przyszła w 27dc w
      cyklu bez wywoływania luteiną. Już myślałam ,że wszystko się unormowało po tym
      zakichanym zastrzyku i dzisiaj rano pełna nadziei zrobiłam test no i nici -. I
      jestem załamana bo pewnie znowu czekają mnie jakieś hormony. No chyba,że będzie
      cud i dowiem się, że 16 dni po przytulanku,2 dni po spodziewnej miesiączce test
      nadal wyszedł fałszywy. Pocieszcie mnie................
      • bastet7 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 11:11
        Prawdopodobnie jeszcze było za wcześnie na testwink) Czasami wychodzi pozytywny
        rponad tydzień po terminie miesiączki. Możesz zrobić betę z krwi, wtedy
        będziesz wiedziała czy to ciąża, czy tylko opóźnienie miesiączki.Pozdrawiam i
        trzymam kciuki.
    • marcik77 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 18:06
      Hey Miyoki. Jeszcze nic straconego, póki nie masz @ zawsze trzeba mieć
      nadzieję. Radzę zrobić test dopiero po świętach. Powodzeniasmile
      • miyoki Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 18:33
        skoro tak mówisz. Jeśli masz rację i jestem w ciąży to z radości zrobię ci
        prezent jakiś smile
        • gonia333 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 19:23
          Ja już czekam 2 lata i nic nie wychodzi. Biorę różne cuda. Mam dostać @ w
          Sylwestra.Chyba oszalałabym ze szczęścia gdyby tak szczęśliwie zaczął się Nowy
          Rok.
          • miyoki Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 19:25
            a przebadałaś się ty i mąż i znaleźli coś?
            • xkrynia Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 22:12
              Witam!
              Ja tez za wcześnie zrobiłam test i NIC. Teraz czekam na termina @ i zrobię raz
              jeszcze, jeśli się nie pojawi. Oby.
              Powodzenia!
              • aghatta1 Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 22:49
                Ja normalnie już całkiem głupia jestem. Mam w domu test, nudzi mi się i aż mnie
                korci żeby go sobie zrobić (co dwa dni to już naprawde przesada). Po prostu bez
                względu na wynik NIE CIERPIĘ TAKIEJ NIEPEWNOŚCI!!!!
                • xkrynia Re: głupia baba ze mnie 20.12.05, 22:53
                  He he coraz więcej "głupich bab" wink
                  Oj ja też zrobiłam za wcześnie, bo mnie korciło. Teraz kupię dopiero jak @ mi
                  się spóźni. Oby wcale nie nadeszła.
                  Powodzenia "głupie baby" wink i cierpliwościwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka