Dodaj do ulubionych

Mam wyniki bety!

16.01.06, 16:58
Dziewczyny w 31 dc beta 661. Jak myślicie, chyba dobry wynik, co? Trzymajcie
kciuki no i za modlitwę będę wdzięczna. Gin mówi, że wszystko ok.
Obserwuj wątek
    • magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:07
      Brawo!!
      jasne, ze to dobry wynik, ceisze sie Twoim szczesciem i bardzo, bardzo Ci
      zazdroszcze.

magda
      • asiulka1976 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:11
        wynik ok teraz sprawdz jak przyrasta bo to najwazniejsze.
    • kraplakowa Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:12
      Kochana, jasne, że to dobry wynik. Gratuluję z całego serca i mocno trzymam
      kciuki.

Pozdrawiam Was Oboje.
      • mycha79 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 23:20
        Brawo Fruziaczku smile I pamiętaj, jak bedziesz plamic to zmiataj na zwolnienie i
        leż jak najwięcej smile
    • fruziak Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 09:03
      Dzięki dziewczyny. Powiedzcie, czy jak chcę sprawdzić przyrost bety to powinnam
      iść jutro tzn po 48 godzinach czy jakoś inaczej? Jak najlepiej? Wczoraj gin nie
      dał żadnego zwolnienia, ale właśnie się zastanawiam co robić, bo wieczorem
      dostałam strasznego kataru i troszkę boli mnie gardło. Z jednej strony nie chcę
      brac zwolnienia, bo trochę bym zostawiła ludzi w pracy na lodzie - wczoraj
      koleżanka złamała nogę i muszę przejąć jej obowiązki na dwa tygodnie i jest
      trochę kocioł. No ale też nie chce podłapać żadnej grypy. No nie wiem, bije się
      z myślami. Jak myślicie nie przesadzać z tą ostrożnością czy jednak dmuchać na
      zimne?
      • magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 09:05
        Dmuchac, w pracy musza sobie jakos poradzic. A dziecko masz jedno, pierwsze
        miesiace to ksztaltowanie sie wszystkich organow, bardzo wazne. Lez w domu i
        odpoczywaj. Nalezy Ci sie. Pomysl, a jakbys to Ty zlamala noge, to muszieliby
        sobie jakos poradzic.

trzymaj sie i dbaj o siebie
        magda
    • fruziak Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:33
      Masz rację! Będę dmuchać na zimne. Poszłam do kierowniczki i szczerze jej
      powiedziałam jaka jest sytuacja i poprosiłam o zachowanie dyskrecji. Zachowała
      się świetnie i kazała iśc na dwa tygodnie zwolnienia, a sprawy będziemy
      załatwiać mailowo i na skypie i niczym mam się nie martwić. Tylko czy mi da
      lekarz tyle zwolnienia. No nic, zobaczymy, idę na 11.30. i nie wiem czay to się
      bierze takie zwykłe zwolnienie grypowe czy już ciążowe hmm.
      • magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:35
        Jak masz grype, to grypowe, ciaza nie ma tu nic do rzeczy, a ciazowe moze dac
        ginekolog. Powodzenia
        magda
    • pszczolaasia Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:40
      bardzo ładny wyniksmile))super!!!! ale trzymam dalejsmile)))
      • klarat Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 11:58
        Witajcie, ja też zrobiłam sobie bete i przyrasta, tylko nie wiem czy nie za szybko:
        10.01 - 27 dc - 179
        12.01 - 29 dc - 441
        16.01 - 33 dc - 2303
        Jakoś tak dużo mi się wydaje, co myślicie??
        • mycha79 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:17
          Po pierwsze - bardzo dobrze zrobilas w pracy fruziaku no i super sie zachowala
          kierowniczka smile)

Po drugie - przyrost bety sprawdź po 48 godzinach. A żeby cię tak ciągle nie
          kłuli moze połącz to z przeciwcialami na różyczke i tokso i zrob grupe krwi.

Po trzecie - Klarat beta im wiecej przyrasta tym lepiej. A twoja przyrasta
          zupełnie normalnie. Powinna się podwajać co 48 godzin. Czyli masz w normie.
          • klarat Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:36
            Dzięki mycha79.
            Ciężko zacząć pozytywnie patrzeć na ciąże po wcześniejszej utraconej.
            • mycha79 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:52
              Wyobrażam sobie ja pierwsze 3 miesiące właściwie przeleżałam bo ciągle plamiłam
              i tez mialam w glowie czarne scenariusze. Ale teraz zaczęłam 21 tc i czuję się
              świetnie smile Życzę powodzenia smile
    • sylvia_b Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 13:34
      A jaki jest wynik bety u kobiety u której nie ma mowy o ciąży? czy jest on
      równy 0? Bo ja tydzień po współżyciu mam betę, ale poniżej 1. Recepcjonistka
      powiedziała, że to znaczy, że ciąży nie ma, ale ja wciąż sie łudzę, że to może
      za wcześnie, żeby było jej więcej...
    • fruziak Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 18:55
      Cześć dziewczyny. Okazuje się, że bardzo dobrze zrobiłam z tym zwolnieniem
      (dostałam do piątku 27.01), bo zaraz we wtorek wieczorem dostałam gorączki,
      katar straszny no i niezbyt dobrze się czuję. Leczę się domowymi sposobami no i
      biorę paracetamol na zbicie gorączki. Na powtórkę bety nie poszłam, nie
      chciałam wychodzić z łóżka. Pójdę w przyszłym tygodniu. Martwię się tą chorobą
      i w ogóle czy będzie dobrze, ale mam nadzieję, że ten dzidziuś jest dobrze
      zmajstrowany wink i że tym razem się uda. Tak troszkę liczę na to, że ta beta ma
      jakieś znaczenie, bo poprzednim razem była na poziomie 30 w 33 dc i 200 w 38
      dc, a teraz jest 661 w 31 dc, czyli wygląda tak solidnie. No nie wiem,czy to ma
      jakiekolwiek znaczenie, ale usiłuję patrzeć optymistycznie.
      A jeśli chodzi o wyniki bety to u mnie na wyniku norma dla kobiet, które nie są
      w ciąży to od 0 do 2,6. No, ale trzymam kciuki, pozdrawiam wszystkich
      • maja78r Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 19:08
        Gratuluję Wam bardzo serdecznie i ... zazdroszczę! Życzę zdrówka!

A jeśi chodzi o zwolnienie z pracy to jak najbardziej tak. Po co ryzykować.
        Pierwsze tygodnie są najważniejsze, a fasoli takie malutkie.

• anulka322 Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 21:21
      ja dzisiaj też zrobiłam bete, w 24dc było 40,74 a dzisiaj w 32dc 1170, lekarz
      mówi , że ładnie wzrasta. Pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich starających!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka