fruziak 16.01.06, 16:58 Dziewczyny w 31 dc beta 661. Jak myślicie, chyba dobry wynik, co? Trzymajcie kciuki no i za modlitwę będę wdzięczna. Gin mówi, że wszystko ok. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:07 Brawo!! jasne, ze to dobry wynik, ceisze sie Twoim szczesciem i bardzo, bardzo Ci zazdroszcze. magda Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:11 wynik ok teraz sprawdz jak przyrasta bo to najwazniejsze. Odpowiedz Link
kraplakowa Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 17:12 Kochana, jasne, że to dobry wynik. Gratuluję z całego serca i mocno trzymam kciuki. Pozdrawiam Was Oboje. Odpowiedz Link
mycha79 Re: Mam wyniki bety! 16.01.06, 23:20 Brawo Fruziaczku I pamiętaj, jak bedziesz plamic to zmiataj na zwolnienie i leż jak najwięcej Odpowiedz Link
fruziak Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 09:03 Dzięki dziewczyny. Powiedzcie, czy jak chcę sprawdzić przyrost bety to powinnam iść jutro tzn po 48 godzinach czy jakoś inaczej? Jak najlepiej? Wczoraj gin nie dał żadnego zwolnienia, ale właśnie się zastanawiam co robić, bo wieczorem dostałam strasznego kataru i troszkę boli mnie gardło. Z jednej strony nie chcę brac zwolnienia, bo trochę bym zostawiła ludzi w pracy na lodzie - wczoraj koleżanka złamała nogę i muszę przejąć jej obowiązki na dwa tygodnie i jest trochę kocioł. No ale też nie chce podłapać żadnej grypy. No nie wiem, bije się z myślami. Jak myślicie nie przesadzać z tą ostrożnością czy jednak dmuchać na zimne? Odpowiedz Link
magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 09:05 Dmuchac, w pracy musza sobie jakos poradzic. A dziecko masz jedno, pierwsze miesiace to ksztaltowanie sie wszystkich organow, bardzo wazne. Lez w domu i odpoczywaj. Nalezy Ci sie. Pomysl, a jakbys to Ty zlamala noge, to muszieliby sobie jakos poradzic. trzymaj sie i dbaj o siebie magda Odpowiedz Link
fruziak Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:33 Masz rację! Będę dmuchać na zimne. Poszłam do kierowniczki i szczerze jej powiedziałam jaka jest sytuacja i poprosiłam o zachowanie dyskrecji. Zachowała się świetnie i kazała iśc na dwa tygodnie zwolnienia, a sprawy będziemy załatwiać mailowo i na skypie i niczym mam się nie martwić. Tylko czy mi da lekarz tyle zwolnienia. No nic, zobaczymy, idę na 11.30. i nie wiem czay to się bierze takie zwykłe zwolnienie grypowe czy już ciążowe hmm. Odpowiedz Link
magdak1977 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:35 Jak masz grype, to grypowe, ciaza nie ma tu nic do rzeczy, a ciazowe moze dac ginekolog. Powodzenia magda Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 10:40 bardzo ładny wynik))super!!!! ale trzymam dalej))) Odpowiedz Link
klarat Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 11:58 Witajcie, ja też zrobiłam sobie bete i przyrasta, tylko nie wiem czy nie za szybko: 10.01 - 27 dc - 179 12.01 - 29 dc - 441 16.01 - 33 dc - 2303 Jakoś tak dużo mi się wydaje, co myślicie?? Odpowiedz Link
mycha79 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:17 Po pierwsze - bardzo dobrze zrobilas w pracy fruziaku no i super sie zachowala kierowniczka ) Po drugie - przyrost bety sprawdź po 48 godzinach. A żeby cię tak ciągle nie kłuli moze połącz to z przeciwcialami na różyczke i tokso i zrob grupe krwi. Po trzecie - Klarat beta im wiecej przyrasta tym lepiej. A twoja przyrasta zupełnie normalnie. Powinna się podwajać co 48 godzin. Czyli masz w normie. Odpowiedz Link
klarat Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:36 Dzięki mycha79. Ciężko zacząć pozytywnie patrzeć na ciąże po wcześniejszej utraconej. Odpowiedz Link
mycha79 Re: Mam wyniki bety! 17.01.06, 14:52 Wyobrażam sobie ja pierwsze 3 miesiące właściwie przeleżałam bo ciągle plamiłam i tez mialam w glowie czarne scenariusze. Ale teraz zaczęłam 21 tc i czuję się świetnie Życzę powodzenia Odpowiedz Link
sylvia_b Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 13:34 A jaki jest wynik bety u kobiety u której nie ma mowy o ciąży? czy jest on równy 0? Bo ja tydzień po współżyciu mam betę, ale poniżej 1. Recepcjonistka powiedziała, że to znaczy, że ciąży nie ma, ale ja wciąż sie łudzę, że to może za wcześnie, żeby było jej więcej... Odpowiedz Link
fruziak Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 18:55 Cześć dziewczyny. Okazuje się, że bardzo dobrze zrobiłam z tym zwolnieniem (dostałam do piątku 27.01), bo zaraz we wtorek wieczorem dostałam gorączki, katar straszny no i niezbyt dobrze się czuję. Leczę się domowymi sposobami no i biorę paracetamol na zbicie gorączki. Na powtórkę bety nie poszłam, nie chciałam wychodzić z łóżka. Pójdę w przyszłym tygodniu. Martwię się tą chorobą i w ogóle czy będzie dobrze, ale mam nadzieję, że ten dzidziuś jest dobrze zmajstrowany i że tym razem się uda. Tak troszkę liczę na to, że ta beta ma jakieś znaczenie, bo poprzednim razem była na poziomie 30 w 33 dc i 200 w 38 dc, a teraz jest 661 w 31 dc, czyli wygląda tak solidnie. No nie wiem,czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale usiłuję patrzeć optymistycznie. A jeśli chodzi o wyniki bety to u mnie na wyniku norma dla kobiet, które nie są w ciąży to od 0 do 2,6. No, ale trzymam kciuki, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
maja78r Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 19:08 Gratuluję Wam bardzo serdecznie i ... zazdroszczę! Życzę zdrówka! A jeśi chodzi o zwolnienie z pracy to jak najbardziej tak. Po co ryzykować. Pierwsze tygodnie są najważniejsze, a fasoli takie malutkie. Odpowiedz Link
anulka322 Re: Mam wyniki bety! 19.01.06, 21:21 ja dzisiaj też zrobiłam bete, w 24dc było 40,74 a dzisiaj w 32dc 1170, lekarz mówi , że ładnie wzrasta. Pozdrawiam i powodzenia dla wszystkich starających!!! Odpowiedz Link