Dodaj do ulubionych

Która brała tabletki hormonalne?

26.02.06, 10:32
Mam pytanie do osób które brały tabletki anty. Otóż brałam diane-35 przez dwa lata. Odstawiłam je w styczniu i dwa dni temu powinnam dostac @ (pierwsza naturalna). Co jest? Też tak miałyście? Wiem że po ostawieniu tabl.anty. mogą być problemy z @. Jak było u Was? Ciąża jest mało prawdopodobnasmile Dzięki!
Obserwuj wątek
    • nowa_mama75 Re: Która brała tabletki hormonalne? 26.02.06, 15:54
      Diane brałam tylko pół roku. Potem dostałam Mercilon. Po odstawieniu tabletek
      moje cykle są co ok 33 dni. Przy tabletkach @ miałam co 25 dni. Czekaj,
      prawdopodobnie Twoje cykle beda trochę dłuższe niż do tej pory.
    • agilator Re: Która brała tabletki hormonalne? 26.02.06, 16:46
      Ja brałam Minulet przez 5,5 roku, odstawiłam w lipcu 05. Pierwsze dwie @ była
      jak w zebargu - 28dni. Ale potem już się wydłużyło i dziś mam 31-34, myslę że
      to organizm przestwaił się na "swój" tryb i tak już jest.
      • spoti Re: Która brała tabletki hormonalne? 26.02.06, 20:12
        Dziękuje za odpowiedzi. Chcemy z mężem od kwietnia-maja starać się o potomstwo i brak @ trochę mnie przeraził ponieważ czytałam, że po odstawieniu anty niektóre kobietki nie miały @ przez dłuższy czas.... a to skomplikowało nasze planysmile
        • nowa_mama75 Re: Która brała tabletki hormonalne? 26.02.06, 21:03
          Byłam u lekarza właśnie w połowie pierwszego cyklu bez tabletek anty. Lekarz
          powiedział, że jeżeli do 40 d nie przyjdzie @ to mam się zgłosić na wywołanie.
          Na szczęście przyszła po 33 d.
    • sylvia_b Re: Która brała tabletki hormonalne? 27.02.06, 13:41
      Ja brałam najpierw Cilest, potem długo długo Diany, a potem równie długo
      Microgynon. Po odstawieniu okazało się, że moje cykle są bezowulacyjne. trwały
      26 dni, ale bez owulacji. Teraz biore clostylbegyt i luteinę, bo walcze o
      dzidziusia.
      • infomed Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 08:23
        Mam pytanie, ja tez bardzo długi czas brałam Microgynon, po odstawieniu lekarz
        powiedział mi ze nie mam owulacji, kolejny po usg stwierdził ze mam i ze przy
        tak regularnych @ niemozliwe sa cykle bezowulacyjne. Pewnie wiesz co nieco na
        ten temat?
        • sylvia_b Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 12:30
          To ja miałam odwrotnie. Moje tempki wskazywały na owu, ale lekarz podczas usg
          powiedział, że napewno takowej nie było.
          Myslę, że regularne cykle bez owu są jak najbardziej mozliwe. Nie chce tu pisać
          swoich pomysłów, bo nie jestem lekarzem i mogłabym napisać cos głupiego. Ale
          każdej z nas raz lub kilka razy do roku moga sie takie cykle zdarzyć i jest to
          zupełnie naturalne, a nawet tego nie zauważymy, bo @ przyjdzie tak jak zwykle.
          Za wystapienie @ odpowiedaja jeszcze dodatkowo hormony, nie tylko sama owu
          (masło maślane, przecież owu też bierze się z działania hormonów wink)
    • anula302 Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 08:07
      Cześć.Ja w tamtym roku też brałam te wstrętne tabletki Diane 35 ale tylko przez
      4 miesiące.W sierpniu je skonczyłam a na początku wrzesnia dostałam @,nastepną
      miałam na poczatku października a potem zaczęły sie problemy.Wystapiły u mnie
      zaburzenia hormonalne także kolejna @ dostałam po 45 dniach i to po
      zastosowaniu Duphastonu, a jeszcze do tego okazało sie że mam torbiel na
      jajniku.Później stosowałam Cilest na wchłonięcie się torbieli i na szczęście
      torbiel się wchłonęła.Także przeklinam te tabletki Diane 35, bo przed ich
      braniem wszystko u mnie było w porządku, a po nich nagle dostałm zaburzenia
      hormonalne z którymi do tej pory nie mogę sobie poradzić.
      • aneczka002 Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 09:20
        widzisz ja miałam wrecz przeciwnie.. miałam rozhwiane cykle, bolesne, problemy
        z cerą... kilka lat brałam Diane super sie czułam po nich i po odstawieniu
        tylko drugi cykl miałam zaburzony a teraz juz jest ok cykle owulacyjne 31
        dniowe.. tak wiec mysle ze nie na wszystkich tak działaja jak na Ciebie .
        Uważam ze to dobre leki dla młodych kobiet
    • spoti Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 09:11
      Witam. Mój problem sam sie rozwiązał. Po 41 dc mam @. Jeszcze nigdy sie tak nie cieszyłam z tego powodu...teraz wszystko musi być ok!
      • aneczka002 Re: Która brała tabletki hormonalne? 09.03.06, 09:22
        no to dobrze smile teraz jak chcesz zacząć staranka na wiosne to kup sobie Folik i
        zacznij juz braćsmile Powodzeniasmile
    • aneczka002 brałam Diane 35 09.03.06, 09:15
      brałam Diane przez 5 lat (okres studiów), później 2 lata pzrerwy i znowu rok
      brałam... odstwiłam w wakacje. Pierwszą @ miałam tak jakbym brała tabletki - 26
      dni cykl a nastepna @ była dopiero po 36 dniach. Teraz mam cykl 31 dniowy bez
      zmin. Tak wiec opóźnienie jest normalne.. a podobno na zaciazenie nie maja
      wpływu.. moja gin twierdzi ze są używane wręcz do leczenia niepłodności jak lek
      hormonalny.. Nie zmienia to jednak faktu ze staram sie 6 cykl bez efektów (no
      chyba ze ten 6 jest szczęśliwy) ale gin twierdzi ze branie leków nie ma tu nic
      do rzeczy..
      • spoti Re: brałam Diane 35 09.03.06, 10:24
        Folik juz bioresmile A staranka pod koniec kwietnia (po następnej @).
        • misia9944 Re: brałam Diane 35 10.03.06, 23:01
          Czesc spoti odezwij sie tam u nas na forum smile co tam slychac?Ja starania mialam zaczac pod koniec kwietnia ale okres mi sie przesunal i zaczynam na poczatku maja smile Buzka
          hmm jak masz na imie?
          • spoti Re: brałam Diane 35 11.03.06, 10:50
            Witaj. Ja starania nadal planuje na kwiecień ale nie wiem co mój organizm wykombinuje... wierzę że juz będzie dobrze ale niestety nie mam pewności kiedy będzie następna @.Tak to już jest. Mam też jeszcze jeden problem - mianowicie w sierpniu mam 3 szczepienie na żółtaczkę i mogę je przesunąć maksymalnie na luty 2007 więc albo mi sie uda zajść wciąże w kwietniu lub w maju a jak nie to nie wiem czy nie będę zmuszona poczekać do września ze staraniami... Chciałam się zaszczepić ale nie wiem czy to był dobry pomysłcrying Pozdr
    • lidek0 Re: Która brała tabletki hormonalne? 11.03.06, 20:37
      Tabletki anty potrafią porządnie rozregulować hormony, więc odczekaj 2 cykle i
      koniecznie zrób badania hormonalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka