01.03.06, 07:59
Czesć dziewczyny mam pytanie po poronieniu odnowiła mi sie nadżerka słyszałam
różne opinie że:
Przed ciążą nie jest zalecane usuwanie nadżerki co o tym sądzicie
Obserwuj wątek
    • asiat99 Re: Nadżerka 01.03.06, 08:13
      Okazało się przed smamym in vitro ze odnowila mi sie nadzerka.Lekarz zasmarowal
      mi ja jakims lekiem-kwasem chyba bo bolalo jak przy miesiaczce.No i
      wyzarlo,zagoilo sie i wszystko jest ok.Nie mialam w kazdym badz razie
      wypalanki.Lepiej zaleczyc wszelkie stany zapalne.Powodzenia.
    • deepblueangel Re: Nadżerka 01.03.06, 11:27
      Lepiej nie usuwać przed palnowanym zajściem w ciąże.
      Sama tak robię.
      • oldzinka Re: Nadżerka 01.03.06, 14:25
        nadżreki się nie leczy, tylko stany zapalne. przeczytaj sobie posty ob-gynaec,
        jest lekarzem...
        • arras-k Re: Nadżerka 01.03.06, 21:02
          Nadzerke miałam przed ciaża (tzw. ektopię)wiele kobiet ją ma, jest to nadżerka
          z która kobieta sie rodzi. Lekarz zabronił mi robić z nią cokolwiek, nie
          zalecał mechanicznego usuwania przed zajściem w ciaże. Nieródka nie może miec
          usówanej mechanicznie nadżerki bo może to powodowac niepłodność, bo skutkiem
          zabiegu usunięcia może być to, że przez ujście szyjki macicy nie będą mogły sie
          przedostać plemniki do macicy, bo to wejście będzie w jakis sposób po tym
          zabiegu zwęzone (czy cos takiego)w każdym razie NIERÓDka nie powinna mieć
          usuwanej mechanicznie nadżerki. Konsultowałam tą sprawe z dwoma lekarzami i
          mieli identyczne zdanie na ten temat.
          Gdy urodziłam dziecko i po roku gdy juz przestałam je karmić piersia to lekarz
          powiedział że przyszedł czas na usunięcie nadżerki w dzień kiedy miałam mieć
          zabieg dowiedział sie ze planuje niebawem drugie dziecko i postanowił,że lepiej
          będize poczekać (bo cytologia była ok.) i zrobić zabieg po drugim dziecku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka