Dodaj do ulubionych

MARZEC tez piekny miesiac.....

02.03.06, 16:06
Dziewczyny,ktorym sie nie udalo w lutym.....przechodzimy na staranka
marcowe....dopisujcie sie, moze tym razem bedzie lepiej...w koncu coraz
cieplej ma byc...

agulka
Obserwuj wątek
    • meg241 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 16:12
      To ja sie melduje jako pierwsza. Wprawdzie jeszcze nie dostałam @ - przyjdzie w
      sobote ale robiłam dzis bete i ponizej 5 wiec kolejne staranka w marcu. Tylko
      porod zima jakos mnie nie rajcuje ale coz...

Magda
      • kwiatek3111 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 16:23
        Baardzo nieśmiało.... @pojawi się pewnie 22 marcasad Chciałabym, ale trudno mi
        uwierzyć, że będzie inaczej.
        • slodka79 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 16:59
          Witam to i Ja się już zapisze bo choć @ jeszce nie ma ale ma być w sobotę
          takie mam przeczucie że właśnie będzie. Więc mocno się trzymajmy że marzec
          będzie naszym miesiącem bo przecież BOCIANKI będą wracaćsmile)))
      • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 27.03.06, 15:27
        Irka15-na jakiej podstawie twój gin stwierdził mięśniaki i polipy, przecież nie
        widział jeszcze usg? Jakoś to dziwne? U mnie jedna ginka podejrzewała pco bez
        badań, wyników, wywiadu i czegokolwiek. Potem rzadne badania tego nie
        potwierdziły...no cóż sa lekarze i konowały wink

U mnie 27 dc i absolutnie rzadnych objawów @ tylko ból piersi. Ale wiem, że
        moja @ przychodzi znienacka i charakterystyczne bóle brzucha mam dzień przed,
        więc się zapewne spóźnia wredniacha a ja już ustawiłam wizytę u ginekologa na
        czwartek sad
    • lebesgue Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 18:33
      Ija sie do Was dołączam. u mnie @ już sie na dobre rozkręciła. Dziś 1 dc a wiec
      nowy cykl i nowe nadzieje. W tym cyklu pierwszy raz bede testowala testy
      owulacyjne(masło maslanewink)
      Mam nadzieje że bocianki u wszstkich dobrze sie spiszawink
      • asiat99 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 20:01
        Ja się z nadziejami rowniez dopisuje do waszej listy i wierze ze przyleci do
        nas bocian.No bo przeciez wiosna za pasem.A wiosna przylatuja bociany...
        • annullka Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 20:38
          Ja też się dopisuje, to mój pierwszy cykl starań i mam nadzieję, że sie uda.
          Trzeba pozytywnej myśli i do dzieła, trzymam kciuki za nasz wszystki, oby
          bociany przyleciały.
          • baskokvet Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 06.03.06, 09:42
            Zgłaszam się i ja! Pierwszy cykl starań. Narazie bez nakręcania się. Wszystkim
            zyczę powodzenia!
    • idaw Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 21:04
      Równiez jestem z Wami, 6 cykl starań - 14dc, w 8dc byłam na USG był taki jeden
      dominujący pęcherzyk, mam nadzieję, że mu się udało. Dowiem sie po 17.03
      Pozdrowionka smile
      • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 22:03
        To ja tez sie dopisze, choc jeszcze nie wiem, czy bede kontynuowala starania w
        marcu, czy lekarz bedzie mi kazal zroic przerwe.
        To bedzie moj trzeci cykl staran, w drugim sie udalo, byly dwie kreseczki na
        tescie i nawet beta 94, ale nistety nie udalo sie i poronilam...
        Nie wiem jeszcze, czy moge od razu sie starac, niektore dziewczyny tak robia,
        czy moze poczekac jeden miesiac i zrobic badania progesteronu, prolaktyny i na
        tarczyc. Zobacze, co mi lekarz powie w srode podczas wizyty.

Trzymam za wszystkie kciuki, i zycze nie tylko dwoch kreseczek na tescie, ale
        rowniez szczesliwych i owocnych dziewieciu miesiecywink

Mao mi sie usmiecha miec zimowe dziecko, ale nie bede wybrzydzac jak juz bedzie wink
        • enno1 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 22:08
          ja bym zrobiła badania bez względu na to co powie lekarz. Bardzo ci współczuję
          i rozumiem co czujesz. ja też chciałam mieć dzidziusia zaraz, jak najszybciej
          się da. To były najdłuższe miesiące w moim życiu ale warto odczekać. odpoczęłam
          psychicznie, zrobiłam badania, przez cały ten czas przygotowywałam się do
          kolejnej ciąży.najważniejsze jest to, że nabrałam dystansu i znów staram się
          optymistycznie podchodzić do kolejnej ciąży.Przykro mi, że cię to spotkało.
          • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 22:27
            Ja takjak napisalam wyzej rzeczywiscie zrobie te badania, choc obawiam sie, ze
            lekarz bedzie sie upieral przy losowej pomylce genetycznej...

A co do optymistycznego podejcia do kolejnej ciazy, to raczej mi to nie grozi wink

W pierwszej ciazy w 6tc wyladowalam w szpitalu z krwotokiem i poronieniem
            zagrazajacym-lezalam poltora miesiaca w lozku, pozniej od 16tc mialam skurcze
            macicy i w 26tc trafilam do szitala z zagrazajacym porodem przedwczesnym i juz
            wlasciwie do konca ciazy lezalam...
            corka ma obecnie 3,5 roku, lekarze zapewniali, ze takie historie nie musza sie
            powtarzac itp. Naprawde z duza nadzieja patrzylam w przyszlosc. Ale niestety,
            jak tylko zaczelam plamic, od razu wszystko mi sie rozsypalo i niewierze juz
            bezproblemowa ciaze...

Ja chce zrobic te badania, bo po pierwszej ciazy mialam hiperprolaktynemie.
            Bralam logest i lekarz powiedzial, ze jak tylko je odstawie, mam zaczac
            staraniano i zaczelam...

Mam jednak nadzieje, ze za trzecim razem sie uda i nawet z przejsciami, ale
            urodze zdrowa dzidzie.

Pozdrawiam
            • enno1 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.03.06, 15:34
              przykro mi, że Cię to spotkało. Wiem, że życie bywa niesprawiedliwe, wszystko
              to wiem. Też jestem pełna obaw, ale staram się nie myśleć w tych kategoriach,
              bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Gdy dopadają mnie chwile załamania,
              przypominam sobie moją przyjaciółkę, która po trzech poronieniach właśnie jest
              w ciąży z drugim dzidziusiem. Troszkę jej zazdroszczę, bo miałam urodzić swoje
              dziecko 2 tygodnie przed jej terminem porodu, ale cieszę się razem z nią, że
              jest w porządku. Ona daje mi siłę i wiarę, że może być dobrze.
    • agilator Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 02.03.06, 22:32
      Też się dopisuję. Właśnie dziś dostałam @ sad. Mam nadzieję, że ten marzec
      będzie dla nas łaskawy? Trzymam za nas kciku pa pa smile
    • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.03.06, 09:04
      Witam was wiosennie wink Ponieważ dostałam @ 1 marca dołączam do was. W
      poprzednim cyklu byłam na monitoringu wspomaganym hormonkami i nic...być może
      przez to potęże przeziębienie, które mnie zaatakowało dokładnie w dni płodne i
      było tylko jeden raz...

W tym cyklu staram się razem z wami wypatrując bociany smile i robię sobie przerwę
      od lekarzy, hormonów etc.Tylko natura, może ziółka i dużo, dużo przytulanka smile

• buzios Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.03.06, 15:25
      Ja tez sie dolaczam, owu powinna byc 7 marca, ale wyglada na to ze sie wszystko
      poprzesuwalo i pokrecilo, temka wariuje, do tego rozne stresy sie przyplataly,
      wiec nie wiem jak to bedzie, ale dolaczam sie do marcowych staran! Bociany
      wracajcie z cieplych krajow natychmiast! smile
    • evcia80 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.03.06, 20:36
      Witam!
      Ja też się dopisuję. Dzisiaj 1dc i szczerze mówiąc mam się całkiem dobrze smile W
      przeciwieństwie do większości mi testy pomagają, po każdym bardziej
      przyzwyczajam się do myśli, że jednak się nie udało sad
      W lutym zrobiłam trzy sad W tym miesiącu obiecałam sobie, że nie będę jednak
      testowała PRZED terminem @ bo szkoda kasiory sad A co ma być i tak będzie! smile
      Pozdrawiam! smile
      • meg241 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.03.06, 21:42
        witajcie,
        Irka, wiem co czujesz. Sama miałam ciezka ciaze: najpierw mdłosci i okropne
        zawroty wiec lezałam, na dodatek miałam podejrzenie przeodujacego łozyska. W 15
        tygodniu spadłam ze schodów i znowu strach. No a w 24 tyg. rozwarcie na 2,5 cm
        i lekarze nie dawali szans na utrzymanie ciazy. lezałam plackiem do konca i
        urodziłam w terminie. Teraz jak zaczelismy sie starac to w pierwszym cyklu
        zaszłam w ciaze i zaraz poroniła. No a teraz staramy sie bezskutecznie. wiem ze
        teraz jak zobacze 2 kreski to nie bede spokojna az do porodu, choc oczywicie
        wiadomo ze nie kazda ciaza musi byc taka sama. No ale musimy wierzyc ze nam sie
        uda. Trzymaj sie.
        U mnie nadal cisza, nadal czekam na @. Mysle ze jutro przyjdzie. Tylko co
        dziwne strasznie mnie bola piersi co u mnie jest wyjatkiem bo nigdy mnie przed
        2 nie bola. Gdyby nie testmyslalabym ze jetstem w ciazy.
        Ide ogladac Wielkie nadzieje.

pa

Magda
        • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 16:39
          Witaj kochana Meg!
          Czytajac twoja historie, czulam sie, jakbym czytala o sobie...
          ja wierze, ze edzie dobrze, w koncu mam juz jedno dziecko, co oznacza, ze
          przeciez moge wink
          Czasami tylko mam trudne chwile, np. dzisiaj jak bylam z moja corka na spacerze,
          to przygnebil mnie strasznie widok wozkow i szczesliwych rodzin z dwojka dzieci sad
          I od razu mysli, dlaczego im sie udalo a mi nie? w czym oni sa lepsi?

Napisz mi jeszcze prosze, czy robilas jakies badania po poronieniu i jak dlugo
          sie starasz.

POzdrawiam
    • nata76 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 12:05
      Ja sie tez dopisuję,w lutym znów nie wyszło...owu bede miała ok.11 marca.
      Miejmy nadzieje,ze w rudniu bedziemy tulić nasze maleństwa.
      Mam już dwie córki,pozdrawiam,nata
    • agatta-a1 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 12:52
      ja tez się dopisuje. dziś przyszła @. zaczynam 6 cykl starań.
      • nowa_mama75 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 14:05
        Test robiony wczoraj wyszeł negatywny. Temperatura zaczyna spadać i jutro
        zgodnie z planem dostanę @.
        Niestety owu bedę miała pewno ok 20 marca, ponieważ zawsze mam ok 20 dc.
        U mnie to będzie 5 cykl starań.
    • princzeska Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 17:45
      Cześć dziewczyny! Od kilku miesiecy czytam forum, ale nigdy nie zabierałam
      głosu. Wazna jest świadomosć że jest jeszcze ktoś kto ma takie same problemy i
      jakos sobie z tym radzi. Mam 33 lata, jestem męzatką od 8 lat. Najpierw 5lat
      walczylismy z choroba męza. Od trzech lat myslimy o dziecku. Od 1,5 roku
      intensywnie sie staramy. I nic. Badania wykazały,że wszytstko dobrze. Ostatnio
      zaczęłam podejrzewać nierównowagę hormonalną. Próbuję ją wyregulować. Czekam na
      marcowy cykl. Razem z wami mam nadzieje że się uda!
    • dagbaggins Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 18:15
      Cześć! dziewczyny też się dopisuję, bo niestety w lutym kicha. @ przyszła 1
      marca, więc zaczynam po raz 18. Ten cykl będę miała stymulowany od 5 do 9 dnia
      CLO oraz monitorowany. Podobno gin da mi coś na pęknięcie. Żywię duże nadzieje
      z tym miesiącem, bo fantastycznie byłoby urodzić w grudniu - to magiczny
      miesiąc. Nadal mierzę tempki, nie potrafię już inaczej zacząć dnia. I kupiłam
      sobie testy owu od Ewy. Mam nadzieję że z tym arsenałem środków wreszcie się
      uda. Pozdrawiam. Daga
      • babawawa Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 04.03.06, 19:03
        też się dopisuje po 14 dniach od teminu @ przyszłasad Jednak wiem, że było, bety
        nie robiłam, ale tak stwierdził mój lekarz-ciąża biochemiczna, która uległa
        samoistnemu poronieniusad kolejne starania w tym miesiącu. Też mnie nie rajcuje
        poród w zimę tym bardziej, że mój pierwszy i jak narazie jedyny jest z zimywink
        Pozdrawiam i oby się udałowink
        • meg241 do Irka15 04.03.06, 20:35
          Witaj, w grudniu mialam ciaze biochemiczna, wczesne poronienie - 5-6 tydzien.
          To byl pierwszy miesiac staran o drugie dziecko. W pierwsza ciaze zaszlam w
          pierwszym cyklu i tak bardzo sie cieszylam ze tym razem tez sie tak udalo.
          Niestety przyszlo rozczarowanie. Potem jeden cykl musialam odczekac i etraz
          znowu sie staralismy. W czawrtek robilam test i wyszedl negatywny ale @ dalej
          nie ma wiec sama nie wiem.
          Nie robilam zadnych badan po poronieniu poniewaz po pierwsze lekarz powiedzial
          ze urodzilam juz jedno dziecko a po drugie w okresie tej ciazy bylam bardzo
          chora i bralam leki a potem bylam na nartach wiec to moglo byc powodem tego
          wczesnego poronienia.
          Wierze ze obu nam sie wkrotce uda.

Magda
          • slodka79 Re: do Irka15 05.03.06, 00:02
            Witajcie
            Jak pisałam wcześniej tez liczę na te Bocianki marcowe ale jakoś cykl niechce
            mi się skończyćsmile)
            Meg24 jesteśmy w tej samej sytuacji gdyż też dzisiaj powinnam mieć @ i nadal
            jej nie ma i też gdyby nie fakt ze robiłam test miałabym jeszcze jakąś
            nadzieje. Nic trzeba czekać napewno nad ranem przyjdzie czuje ją w kościach. I
            5 cykl zaczne.

Pozdrawiam

• meg241 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 05.03.06, 08:36
      Z samego rana pragne Was poinformowac ze niestety bede musiała opuscic Wasze
      grono gdyz nadal nie dostałam @ i postanowiłam zrobic test. No i na tescie
      ujrzałam II kreskismile))))
      Wprawdzie testowa jest bladziutka ale jest i widac ja, nie trzeba sie
      wpatrywac. Robiłam test Quick ktory ma czułosc 25mlU/ml. Dla pewnosci chce
      jeszcze powtorzyc jutro rano Bobo Testem ktory robiłam w czwartek, on miał
      czułosc 10 mlU/ml. Wnioskuje wiec ze jednak nie mialam omamow wzrokowych a ten
      cien kreski rzeczywisci tam byl.
      Jak jutro test wyjdzie pozytywnie to pojade na bete.
      Wiecie, strasznie sie ciesze ale z drugiej strony ciagle mam widmo tamtej ciazy
      biochemicznej wiec uspokoje sie chyba dopiero jak zobacze ze beta dobrze
      przyrasta. Na pocieszenie mam tylko fakt ze wtedy zupełnie nie bolaly mnie
      piersi a w pierwszej ciazy z adriankiem jak i teraz bola mnie okropnie. Mam
      nadzieje ze to dobry znaksmile)))

Bede tu jednak do Was zagladac, jesli pozwolicie i przesle pozytywne fluidki
      jak juz sie na pewno okaze ze jestem w ciazy.

pozdrawiam

Magda
      • babawawa meg241-gratuluje 05.03.06, 10:30
        oby faktycznie wszystko było jak najlepiej, szczęsliwych 9 miesięcywink Dbaj o
        siebie i zaglądaj tu do naswink
      • irka15 Do meg! 05.03.06, 12:40
        Ogromne, ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!!
        Naprawde ciesze sie niesamowicie!!!!!!!!!

To troche tchnelo we mnie nadzieja...

Trzymam mocno kciuki! i napisz, jak ci beta wyszla.
        Pozdrawiam
    • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 06.03.06, 09:26
      Meg241 czekamy z niecierpliwością na dobre nowiny smile))) Postaraj się i przekaż
      nam dobrą energię z początkiem wiosny!!!!

U mnie tymczasem 6dc (tak jak u dagbaggins?) Hormony odstawiłam i się luzuję.
      Szkoda tylko, że te cykle trwają cały miesiąc wink 14-16 odpalamy z mężem na
      całego, być może z pierwszym tchnieniem wiosny coś się wykluje?
      • agunia100 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 06.03.06, 12:46
        Ja też się dopisuję do gratulacji i do wątku. Właśnie dzisiaj dostałam @, a
        wydawało się wszystko OK - była owulacja (potwierdzona na USG) - bylismy wtedy
        na wczasach i dokazywaliśmy codziennie.
        Ale wierzę, że marzec przyniesie niespodziankę - to mój ulubiony miesiąc (mam
        urodziny w pierwsze dni wiosny) przynosi zawsze oszałamiające wiosenne
        zakręcenie.
        Dlatego wierzmy, że ten miesiąc będzie dla nas łaskway. Tym bardziej, że czytam
        to forum od kilku miesięcy i zauważyłam, że przełom lutego i marca zaowocował
        większą liczbą wspaniałych wiadomościami. A to przez to, że wiosna idzie!!!!
        Pozdrawiam,
        Agunia
        • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 06.03.06, 17:16
          a ja przepraszam, ze tak dlugo sie nie odzywalam,. ale komp 9 areczej net) mi
          padl, bo mam lacze radiowe.....a tak poza tym to nic nowego...@ juz
          niknela...wiec szykuje sie nastepne natarcie, hihihi

mocno pozdrawiam

agulka
          • asiat99 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 07.03.06, 18:21
            W czwartek transfer.Jak wróce dam znac,lece sie pakowac.Trzymajcie kciukasy
            dziewczyny bo chyba zwariuje.
            • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 08.03.06, 11:14
              3mam kciuki smile))i życzę powodzenia!!!
    • nata76 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 08.03.06, 09:07
      meg-megagratulacjesmile)))))))))))))))))) zacznij nam przesyłac fluidki,prosże!

U nas 12dc. Śluzik mi się dziś zaczął płodny....
    • renius5 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 10.03.06, 13:12
      Ja też przechodzę na marzec. Clo. + luteina może sie uda. "żeby coś się
      zdarzyło, żeby mogło się zdarzyć i zdarzyła się............trzeba marzyć"
    • mona_12 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 10.03.06, 22:47
      Cześć !!!
      To mój pierwszy cykl starań po ciąży pozamacicznej i poronieniu w zeszłym roku.
      Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, czego sobie i Wam życzę.
      Pozdr.
      O.
      • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 11.03.06, 09:45
        Hej kochane!
        I jak staranka?
        U mnie dzisiaj 13dc. jestem po poronieniu i to chyba bedzie cykl bezowulacyjny
        sad, choc lekarz wyrazil zgode na dalsze proby bez robienia przerwy.
        Na tym etapie w ppoprzednim cyklu mialam juz piekny sluz plodny a tutaj cisza i
        ani widu ani slychu sad Chociaz moze to i lepiej, wiec pewnie u mnie ze staranek
        marcowych raczej nici, ale za was kochane trzymam mocno kciuki!

Napiszcie ktory macie dzien cyklu i kiedy testujecie.

Pozdrawiam
        • asiat99 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 11.03.06, 11:19
          Wróciłam sama.Żaden z naszej armii mrozakow-14 sztuk nie nadawał sie do
          przetransferowania.Nikt z nas tego się nie spodziewał tym bardziej ze msc temu
          miałam robiony wlasnie transfer sniezynek.Jestem pusta...w środku.
          • enno1 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 11.03.06, 11:22
            Przykro mi. nie wiem, co powiedzieć... sad(((
          • irka15 Do asiat! 11.03.06, 16:47
            Bardzo mi przykro...
            Ale glowa do gory! Cuda naprawde sie zdarzaja. Mam kolezanke, ktora ma syna z
            invitro. Lekarze powiedzieli, ze nie ma szans na naturalna ciaze, transfer
            sniezynek sie nie powidl, ponowna stymulacja-ciaza ale dziecko bez
            wyksztalconego serca, szpital, lyzeczkowanie... Znowu jakies hormonki i co?
            okazalo sie, ze jest w ciazy!!! a myslala, ze to znowu jakies zaburzenia
            hormonalne wink Tera to juz 15tc i dzidzia super zdrowa.

Cuda sie zdarzaja. Sciskam cie mocno i nie trac wiary.

Pozdrawiam
            • nata76 Re: Do asiat! 11.03.06, 19:34
              Moja siostra jest w ciązy po dwóch latach staran, stymulacjach, dwóch
              inseminacjach, w lutym sobie odpusciła i.....5 tydzień!!!!!!!!!!!!
    • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 13.03.06, 11:01
      asiat99 ściskam mocno i proszę nie trać wiary...

U mnie 13 dc - cykl całkowicie naturalny bez leków wizyt u lekarza etc. Sama
      natura i ziółka O.Klimuszki mieszanka nr. 3. Moje dni płodne wedle ostatnich
      monitoringów wypadały między 15-17 dc więc od jutra sprawdzam testami
      owulacyjnymi a mężulka nie informuję bo nie chcę żeby się chłopina spinał.

Życzę powodzenia!
      • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 13.03.06, 21:53
        Czesc Dziewczyny

u mnie 12 dc...a wiec sie zaczyna.. tez mezulkowi nic nie mowie, bo po ostanim
        cyklu mam juz nauczke....wierze w los....moze tym razem sie uda...chociaz na
        przytulanko musze poczekac do jutra...

pozdrawiam

agulka
        • asiat99 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 14.03.06, 15:39
          Jestem dzisiaj po zastrzyku-dipherelina...Co oznacza ze startuje od razu do
          kolejnego programu ivf.Póki walka o ciażę mnie nie zabije bedę walczyć.Koniec i
          kropka.Pozdrawiam.
          • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 14.03.06, 19:24
            to ja trzymam w takim razie mocno kciuki......

i pozdrawiam

agulka
            • nata76 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 15.03.06, 09:31
              Trzymam za Was kciuki!!!!!!
              Też już męzowi nie mówię, bo jeszcze chłopina straci wiarę w
              swoje "mozliwości"...Kurczę, widze,ze tez się bardzo przejmuje, choć nie
              okazuje tego....
              • justakoko Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 15.03.06, 09:48
                ja też do was dołączę, chociaz już byłam w ciązy-niestety @ przyszedł 5 marca -
                ciąża biochemiczna.szkoda.
                byłam u lekarza i znów się mogę starać smile
                dziś 11 d.c a pozywtyne testy owu wychodza mi zazwyczaj 12-13 d.c więc owu koło
                14-15 dnia. No więc jutro zaczynam starania i trzymam za nas wszystkie kciuki.
                grudniowe dzieciaczki też są super - moja szwagierka ma.'
                • asiat99 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 15.03.06, 18:33
                  U mnie dzisiaj @.Za 13 dni zaczynam stymulację.Znowu coś się będzie działo i
                  bedę zbliżała się ku...ciąży?
    • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 22.03.06, 17:34
      no Dziewczyny!

czemu nic nie piszecie? nic sie nie dzieje? ......ja mam dzis 21 dc....i dzis
      zaczal mnie bolec brzuch jak na @...hm..czyzby miala przyjsc?

agulka
      • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 22.03.06, 18:18
        Hej!
        U mnie dzisiaj 24dc. Od 19dc biore duphaston. Jestem po poronieniu w 5tc. W
        tamtym cyklu mialam od 22dc mialam plamienia. Przyczyna jak przypuszczam byl za
        niski progesteron. W tym cyklu znowu mam plamienie, tym razem od wczoraj i juz
        sama nie wiem... nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekac wink A to
        przychodzi mi z trudem wink

Mnie brzuch nie boli, za to piersi, chyba po tym duphastonie calkiem baaardzo...
        Kiedy testujesz aglulka?

Pozdrawiam
        • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 22.03.06, 18:53
          hey Irka...

przykro mi bardzo....ja tez mam za soba poronienie ( c.biochemiczna ) w 5 tyg. i
          wiem, ze nie jest łatwo...poronienie mialam w pazdzierniku, a od grudnia twardo
          dzialam ( bez skutku)... ostatnie dwa cykle mialam rowniez z plamieniami, ale
          testy robilam i byly negatywne, wiec sama do konca nie wiem co jest grane...
          w tym cyklu na razie bez wiekszych sensacji..poza tym bolesnym brzuchem dzisiaj...
          zamierzam testowac okolo 1 - szego kwietnia....mam nadzieje, ze z pozytywnym
          rezultatem. Na razie stram sie nie nakrecac i nie szukac objawow...

pozdrawiam

agulka
          • irka15 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 22.03.06, 19:15
            A bierzesz duphaston?
          • maja78r Agulka25, Irka!! 22.03.06, 19:53
            Mam bardzo podobną historię: poronienie w 5tc, 3 mies. przerwy, a teraz od
            stycznia intensywne starania (z obserwacjami tempki, śluzu i szyjki). Niby
            wszysko w porządku, a jednak nie udaje się. Prawdopodobnie z
            powodu "kiepskiego" nasienia.
            Po owulacji biorę progesteron, tak na wszelki wypadek, i bardzo na siebie
            uważam.
            Robiłyście badania po poronieniu? Ja trochę zrobiłam, ale nie poznałam
            przyczyny.
            Dziś zrobiłam test - niestety wynik negatywny, choć jeszcze trochę się łudzę,
            że przynajmniej o 2 dni za wcześnie. Ostatecznie w piątek zrobię betę, zeby byc
            pewna, że moge spokojnie odstawić luteinę. Czy wy też tak pzrejmujecie się
            odstawianiem progesteronu?

Pozdrawiam serdecznie. M.
            • agulka25 Re: Agulka25, Irka!! 22.03.06, 20:02
              ja brałam duphaston w pazdzierniku, ale juz nie biore....moj gin twierdzi, ze
              nie trzeba....no i badan na razie tez mi nie kazal robic...czekam jeszcze jakies
              2 - 3 mce (jezeli sie nie uda) i wtedy zmieniam gina i robie wszsytkie
              kompleksowe badania....jednak jestem dobrej mysli, i nie chce sie na razie
              stresowac, ze cos jest nie tak. Ja mysle, ze poronienie mialam przez
              toxoplasmoze, ktora wykryto mi w lipcu zeszlego roku. We wrzesniu zaszlam,
              chociaz mialam zabronione przez lekarza ( ale to byla wpadka tzw. , szkoda, ze
              teraz jak robie to swiadomie to nie moge zajsc), a na poczatku pazdziernika
              poronilam ( pozatym w tym czasie bylam bardzo chora- mialam zapalenie krtani i
              wysoka temperature). pierwsze plamienia zaczely sie w styczniu, tuz przed @.
              Ostani cykl byl przedziwny, bo plamienia zaczely sie w 22 dc trwaly 2-3 dni,
              potem 2 dni nic i w 27-28 dc znowu plamienia przez 2 dni. a @ dostalam w 32 dc.
              Wiec wszsytko mi sie poprzestawialo...a cykle zawsze mialam 26 dniowe....moj
              mozg chyba fiksuje...

agulka
              • maja78r Re: Agulka25, Irka!! 23.03.06, 17:24
                Agulka! Może rzeczywiście przez toxoplazmozę, a to oznacza, że teraz będzie
                lepiej! Tylko tak trudno zajść w ciążę...

Może powinnaś jednak zbadać progesteron, ze względu na te plamienia?

Mój lekarz przepisał mi luteinę "na wszelki wypadek", nie kazał badać
                progesteronu. A ja po 3 cyklach z duphastonem i luteiną, stwierdzam, że może
                przez te leki nie mogę zajść w ciążę, bo przecież tak naprawdę nie wiemy na
                100% kiedy jajeczko pęka. Oczywiście mierzę temperaturę i obserwuję śluz i
                szyjkę, ale mogę się mylić. Poza tym po obydwu lekach źle się czuję: jestem
                śpiąca i tyję okrutnie. Zdecydowałam, że od następnego cyklu odstawiam
                wszystkie "wpomagacze" i spróbuję zupełnie naturalnie. Przy okazji ok. 7 dnia
                po owu zrobię badanie progesteronu.

Pozdrowienia i trzymam kciuki.
            • irka15 Re: Agulka25, Irka!! 22.03.06, 21:09
              Ja nie robilam po poronieniu zadnych badan. Mam juz zdrowa corke i lekarz
              stwierdzil, ze to zly podzial komorek. Ja osobiscie raczej przychylalabym sie do
              wersji z niskim progesteronem, bo od 7 dnia po owu mialam plamienia.

Maja, a ktory to twoj dc? Moze rzeczywiscie ten test za wczesnie?

Ja osobisscie boje sie troche odstawienia duphastonu. Lekarz kazal brac mi
              tydzien. Mija on jutro wieczorem i nie wiem... chyba wstrzymam sie w piatek, a w
              sobote zrobie test.

Pozdrawiam
              • justakoko Re: Agulka25, Irka!! 23.03.06, 15:49
                hej dziewczyny,
                u mnie dzis 19 d.c.
                fajnie macie ze juz niedlugo testujecie.
                ja sie musze wstrzymac do 3 kwietniasad kurcze, jak ja wytrzymam...,
              • maja78r Re: Agulka25, Irka!! 23.03.06, 17:13
                W środę, kiedy robiłam test, był niestety już 28dc, ale pocieszam się, że testy
                czasem nie wychodzą. Tak było u mnie za pierwszym razem.
                Ja też się boję odstawienia luteiny, dlatego oznaczam bHCG. Znalazłam tanie
                laboratorium i zawsze robię betę. I nie przedłużam niepotrzebnie cyklu.

Wczoraj staciłam nadzieję, że się udało. Bolał mnie brzuch jak na @ i gdyby nie
                ten progesteron, to już bym miała okres.

Powodzenia! i daj znać czy się udało!
    • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 23.03.06, 21:15
      a u mnie ciag dalszy bolacego brzucha...niestey ( albo i stety) brak jakikolwiek
      objawow....dzis zalapalam dola - kolezanka zpracy jest w 8 tc....i raczyla mi o
      tym przypomniec...buuuububuuuuuuu

nie chce zazdroscic....

agulka
    • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 24.03.06, 13:07
      Witam starające się marcówki smile
      Dzisiaj mam 24 dc, owulację miałam prawdopodobnie między 15-17 dc, ale nie
      potwierdzałam usg. Testu też nie robię - za dużo mnie to kosztuje nerwów.
      Poprostu czekam. Jeśli przyjdzie @ to około 26-28 dc.Ale wcale na nią nie
      czekam wink
      • justakoko Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 24.03.06, 13:39
        witaj,
        u mnie dzis 20 d.c
        musze wytrzymac jeszcze minimum tydzien - straszne.
        w poprzedni cyklu mało nie zwariowałam od tego nakrecania sie i testowania. az
        wstyd sie przyznac ile testow zmarnowałam... smile

ile chcesz odczekac do testu? ja chciałam do 3 kwietnia ale watpie ze
        wytrzymam...
        • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 24.03.06, 15:36
          Ja nie wiem czy wogóle będe robiła testy przed spodziewaną @. Jak przyjdzie @
          to nie będzie potrzeby testować a jak się zacznie spóźniać to zrobię około 29
          dc smile
          Staram się nie nakręcać bo już tyle razy to przechodziłam ,że wolę odpuścić bo
          potem rozczarowanie jest wielkie ...tym bardziej, że ten cykl jest z lewego
          jajnika a lewy jajowód mam "sztywny" jak określiła moja dr. więc i szanse są
          jakby mniejsze.

Pozdrawiam i życzę II tłuściutkich krech smile
          • irka15 Witajcie i zegnajcie! 24.03.06, 17:56
            Hej dziewczyny. Przyszlam sie z wami pozegnac. Myslalam, ze w tym miesiacu sie
            uda, a tu okazuje sie, ze sprawa bardziej skoplikowana niz przypuszczalam...
            Z pierwszymm dzieckim udalo sie za pierwszym razem. Bylam pewna, ze u nas to
            rodzinne i ze ja po prostu tak mam. A tu gyucio.
            Bralam duphaston i nawet na nim plamilam. Dzis 26dc i owu byla 10 dni temu.
            Tempka mi dzisiaj spadla z 37,10 do 36,85 - niezmordowana @ nadchodzi.
            Rozmawialam z moim ginem przez telefon i kazal mi zrobic usg. Podejrzewa
            miesniaki lub polip. No zachalstac sie mozna... I pomyslec, ze sa takie ktore
            wpadaja. Az wierzyc mi sie w to nie chce.
            buuuu buuu plakac mi sie chce.

Jedni mnie tylko pociesza. Jestem jeszcze dosc mloda, takze predzej czy pozniej
            pewnie sie uda. Ale roznica wieku stale rosnie...
            Zastanawialam sioe nawet nad adpocja. Po co sie stresowac, jak jest tyle dzieci
            [potrzebujacych? Ale moj maz na razie nie chce. Chce ,miec swoje. A mi jest
            obojetne. Nawet obce bedzie moje wink

Musze chyba pourabiac meza wink
    • nata76 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 24.03.06, 19:16
      U mnie dzic 28dc (cylke 28-29 dni)...@ na razie nie ma...i, mam nadzieję, nie
      bedzie....
      • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 26.03.06, 14:46
        nata i jak tam? przyszla @? czy nie? u mnie dzis 25 dc...na razie zero
        objawow...brzuch przestała boleć, ale kłuje mnie podbrzusze, chyba załatwilam
        sobie pecherz....niedziela milo upływa.

pozdrawiam

agulka
        • justakoko Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 27.03.06, 12:33
          hej dziewczyny, i co u was?
          u mnie 23 d.c. i zero objawow, no moze troche mnie piersi zaczynaja bolec - ale
          prze @ tez tak mam smile
          • olimpia01 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 27.03.06, 15:56
            Irka15-na jakiej podstawie twój gin stwierdził mięśniaki i polipy, przecież nie
            widział jeszcze usg? Jakoś to dziwne? U mnie jedna ginka podejrzewała pco bez
            badań, wyników, wywiadu i czegokolwiek. Potem rzadne badania tego nie
            potwierdziły...no cóż sa lekarze i konowały wink

U mnie 27 dc i absolutnie rzadnych objawów @ tylko ból piersi. Ale wiem, że
            moja @ przychodzi znienacka i charakterystyczne bóle brzucha mam dzień przed,
            więc się zapewne spóźnia wredniacha a ja już ustawiłam wizytę u ginekologa na
            czwartek sad

• agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 27.03.06, 19:47
              a u mnie 26 dc...boli mnie ptwornie kregoslup, a raczej kosc ogonowa....piersi
              prawie w ogole nie bola...dzis pojawilo sie troche bialwego sluzu...wiec byc moze?

nie wiem juz sama ......ale podswiadomie chcialabym juz wiedziec...

pozdrawiam mcono

agulka
              • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 28.03.06, 17:08
                ciag dalszy strasliwego bólu kregosłupa...i dzis doszlo podbrzusze jak na @ -
                więc chyba sie zbliża -dzis 27 dc. .......

bubububuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a ja tak bardzo chce miec fasolke....

pocieszcie...

aga
                • justakoko Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 29.03.06, 10:08
                  Aga, to wcale nie swiadczy o nadciagajcej @.
                  głowa do góry, nadzieja wciąż jest, nie dołuj się...
                  trzymam kciuki.

u mnie dzis 25 d.c i lekki bol piersi.
                  @ spodziewam sie w niedziele lub poniedzialek. jak nie przyjdzie zrobie test w
                  poniedzialek - no chyba ze nie wytrzymam przez weekend wink
    • jolaa23 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 29.03.06, 16:06
      moje starania marcowe zakończyły się sukcesem mam lokatora w brzuszku.
      Przyszła wiosna uda sie mam nadzieję, że wszystkim.
      Trzymam kciuki!!!!
      • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 29.03.06, 16:22
        Gratulacje! łapie fluidki, bo @ jeszcze nie przyszła, ale czuje, ze
        idzie......dzis 28 dc i taki potworny boil plecow jakiego nigdy w zyciu nie
        mialam. Dzis w pracy nie moglam siedziec - stałam przez wszsytkie lekcje.

Jak dzis nie przyjdzie, to jutro zrobie test i dam znac....

pozdrawiam mocno

agulka
        • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 30.03.06, 15:00
          Dziewczynki!

co jest? czemu nikt nie pisze? czyzbyscie sie nie starały w marcu? u mnie 29 dc
          i nadal nic....bol plecow minal, za to jest metaliczny smak w ustach i dlosci,
          hihihi - znowu zaczynam sie nakrecac. Ups!!!

chyba jak sie nie uda, to ja tez uciekne z tego forum na jakis czas...

pozdrawiam

aga
          • agulka25 Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 30.03.06, 15:01
            zapomniala dodac -testu nie robilam - boje sie....zawsze jak zrobie @
            przychodzi....moze poczekam jeszcze z kilka dni?
            • justakoko Re: MARZEC tez piekny miesiac..... 03.04.06, 08:47
              u mnie niestety nic... w piatek zrobilam bete i nic, wynik ponizej 1 a ze byl to
              27 d.c. przy 28-30 dniowych cyklach wiec nie ma mozliwosci zeby nie wyszlo jak
              bym byla w ciazy...
              denerwuje sie, bo dzis 30 d.c.a @ nie ma - chyba cos mi sie cykle
              rozregulowaly...zwariowac mozna sad smutno mi ze sie nie udalo sad
              a co u was?
    • slodka79 witajcie 03.04.06, 08:56
      Wiem ze nie udzielałam się na wątku ale jako jedna z pierwszych w pisałam się
      na waszą listesmile)
      Wczoraj był mój 29dc a cykle mam 28-29dc i wczoraj popołudniu zrobiłam sobie
      tescik choc czułam się bardzo małpowo i wyszła DRUGA BLADA ale widoczna
      kreseczka!!!!!!!
      Za 2 godzinki ide na bete dla potwierdzenia. Jak tylko bede miala wynik zaraz
      wam napisze i wkońcu bede mogła sie cieszyc. Trzymajcie kciukasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka