Dodaj do ulubionych

kiedy usg?

07.05.06, 09:33
dziewczyny, prosze porazicie, bo juz zgłupiałam. dziś mam 8 d.c( temp 36,8)
od 5 dnia cyklu do 9 mam barc CLO, kiedy isc na usg?, bo ginka powiedzial
żeby w 13 d.c to wtedy da mi odrazu pregnyl, moze jednak warto isc tez
wcześniej? np 10.
co wy na to?
a kiedy rozpoczać starnia?
Obserwuj wątek
    • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 07.05.06, 16:10
      Ja mam brać clo od 5 do 9 dc a na usg mam przyjść 12 dc i wtedy lekarz powie co
      dalejsmile
      • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 07.05.06, 20:49
        Ussa napisz jak się czujesz po clo.
        • ussa77 Re: kiedy usg? 07.05.06, 21:41
          juz po pierwszej tabletce bolały mnie jajniki, no i było mi niedobrze,
          natomiast w kolejnych dniach doszla niesamowita sennośc juz o godzinie 21
          smacznie spalam, dzi s natomiast już 4 dzien i narazie nic nie czuję oprócz
          bólu jajników, pojawił się też śłuz a to dopiero 8 d.c- chyba rozpoczniemy
          staranka co 2 dni. a na usg tez pójde w 12 d.c
          • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 08.05.06, 10:15
            Trzymam w takim razie kciuki. Napisz jak będziesz po usg.
            Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w ciążę w tym cyklu i nie będę musiała
            brać clo.
    • sylvia_b Re: kiedy usg? 08.05.06, 11:51
      Ja chodziłam 12 albo 13 dc. Wtedy widac juz jaki jest duzy pecherzyk i wyliczyc
      za ile dni moze peknac i czy juz zaczynac staranka. Potem szłam jeszcze 16
      (jeśli owy wypadała mi na 13, 14, lub 15 dc), zeby potwierdzić czy pęchcerzyki
      pękły i czy owu aby napewno się odbyła (a nie tylko dawała złudny skok tempki
      czy pozytywny test).
      Powodzenia!
      • ussa77 Re: kiedy usg? 08.05.06, 14:28
        ale sie dziś wścekłam, rano zadzwoniałam do mojej ginekolog, zeby umówić sie na
        12 d.c na usg i podanie pregnylu- a tu odbiera jej mąż i mówi ze żona jest na
        urlopie do 22 maja i ze jej nie bedzie. nakrzyczałam na niego i ma sie z hnią
        skonsultować i mam zadzwonić do niego okolo 21 to coś mi ma powiedzieć. swoją
        drogą to trochę nie poważne, najpierw przepisuje sie clo a ppotem sie jedzie
        na urlop i ma sie w D... pacjętki!!!
        • sylvia_b Re: kiedy usg? 08.05.06, 16:21
          To idź gdzie indziej!
          To ważne, żeby przy braniu clo robić usg, bo możesz mieć skutki uboczne i to
          trzeba zobaczyć!
          • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 08.05.06, 20:45
            Idź do innego lekarza na USG. Powiedz, ze brałaś clo i chcesz zrobić usg.
            Nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś.
    • ussa77 Re: kiedy usg? 08.05.06, 21:35
      jeszcze bardziej sie wścieklam, bo jej mężulek powiedział, ze rozmawiał z żoną
      i ona powiedziała , zebym poczekała sobie do następnego cyklu, TAKICH TO
      POWIENNI POWYSTRZELAĆ!!!
      szukam namiarów na innego lekarza bo musze iść na to usg!
      • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 09.05.06, 08:18
        Szkoda cyklu tym bardziej, że bierzesz clo. Poszukaj innego ginekologa.
      • monjan Re: kiedy usg? 09.05.06, 08:45
        biedactwo, ale trafiłas na lekarza patalacha...sciskam
        • ussa77 Re: kiedy usg? 09.05.06, 08:57
          naprawde, takim to sie powinno odbierać prawo wykonywania zawodu. mam nadzieje,
          ze znajde jakiegos ginka, który zrobi mi to usg i w razie potrzeby da mi ten
          pregnyl no i duphaston.
          dziś musze to zalatwic bo chcialm isc 12 d.c. Myśłicie ,ze wtedy juz bedzie
          cos wiadomo?
          • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 09.05.06, 09:08
            Napewno będzie coś wiadomo. Ja mam brać clo od 5 do 9 dc 2 tabletki dziennie a
            na usg mam iść 12 dc.
            Który to Twój dzień cyklu?
            • ussa77 Re: kiedy usg? 09.05.06, 09:11
              dziś jest 10, ale zastanawia mnie ta temperatura, mierze od 3 dni i mam cały
              czas 36,8-37, tak wiec chyba nie bedzie to miarodajny wykres bo coś mi sie
              zdaje , ze to Clo podwyższa temki, tak wiec jak bedziesz mierzyć to sie nie
              zdziw!! pozdrawiam
              • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 09.05.06, 09:14
                Napisz jak będziesz po usg.
                Życzę powodzenia.
              • sylvia_b Re: kiedy usg? 09.05.06, 10:16
                Clo nie podwyższa tempek. Przynajmniej na pewno nie mnie. Może po prostu taki
                Twój urok, że masz wysokie tempki, albo np. masz katar albo co..
                • arras-k Re: kiedy usg? 09.05.06, 12:57
                  To ginka mogła ci wcześniej powiedzieć ze wybiera sie na urlop i żebyś w tym
                  cyklu clo nie brała.Albo powinna ci podać namiary na lekarza który na jej
                  nieobecność zrobi ci te usg.widać nie zależy jej aż tak na pacjentkach, a to
                  dziwne trochę bo w końcu to prywatna gin. nieprawdaż?
                  • nowa_mama75 Re: kiedy usg? 09.05.06, 14:31
                    Arras ma racje, dziwna ta Twoja ginka. Trochę Ciebie zlekceważyła. Lepiej
                    poszukaj sobie innego lekarza.
                    • ussa77 Re:znalazłam nowego ginka 09.05.06, 15:10
                      juz znalazłam nowego gimka, tylko ,ze w łodzi z centrum matki polki. umówiłam
                      sie z nim na 13 d.c wieczorem, zrobi mi usg waginalne i zadecyduje co potem,
                      mam nadziejE ze wszystko skończy sie pomyślnie, bo jakoś tak sie składa , ze
                      całe moje dotychczasowe życie musze wspinać sie pod bardzo stromą góre.. tylko
                      ciekwe w którym jestem miejscu...

a co do temki.. to czytałam na forum niepłodność i na stronie www.nasz-
                      bocian.pl, że wykres w który bierze sie clo jest nie ważny poniewąż clo moze
                      mieć wpływ na wzrost temki, ja do tej pory nie brałam clo i nie miałam
                      prpoblemów z temperaturą, a jestem zdrowiutka..
    • ussa77 Re: byłam na usg 12.05.06, 23:06
      no i nie jestem jakoś specjalnie zachwycona skutkiem brania CLO, dziś 13 d.c a
      pęcherzyk nadal nie za duży , endometrium 5,5mm to trochę za małe, ale lekarz
      przepisał mi pregnyl i kazał przyjsc 19 d.c wtedy jesli pechrzyk urośnie( a
      zakłada, ze urośnie)da mi zastrzyk.
      zobaczył moje wykresy i stwierdził, ze owulacja jest tylko późno( 20-23 d.c),
      dlatego dał szansę mojemu pęcherzykowi jeszcze sie rozwinąć... a swoją drogą
      właśnie od wczoraj zaczęlam czuć pobolewania i pocieszam sie ze pęcherzyk
      rośńie.. no i niech szybciutko rośnie...
      pozdrawiam i czekam na rozwój zdarzen , oczywiście bede informowała ja to sie
      dalej rozwija.
      • nowa_mama75 Re: byłam na usg 13.05.06, 21:00
        A ile miał Twoj pęcherzyk?
        Ja też mam późno owulację. W poprzednim cyklu owu była w 28 dc w obecnym w 23
        dc. Byłam u lekarza i przepisał mi właśnie clo na przyspieszenie owulacji.
        Myślałam, że tak właśnie działa.
        Ja w cyklu obecnym (bez żadnych leków) w 19 dc miałam pęcherzyk ok 15 mm a w 22-
        23 dc była owulacja.
        • ussa77 Re: byłam na usg 13.05.06, 22:20
          nawet nie spytałam lekarza jak wielkośc tego pęcherzyka, ale mówił ze ladnie
          dojrzewa z tym ze przez najbliższe 4 dni nie bedzie owulacji. mam zglościc sie
          w 19 d.c( wtedy najwcześniej mialam owulację a w ostatnim cyklu 23 dniu) to da
          mi zastrzyk. mam nadzieje ze ten pęcherzyk urośnie, bo jajniki mnie pobolewaja
          no i pojawiłao sie dużo wodnistego śłuzu, a to podobno świadczy o tym , ze ten
          pęcherzyk dojrzewa.Mam nadziej ze dojrzeje a to okaże sie juz w środę .
          nie wiem tylko czy rozpocząć starania? czy jeszcze poczekać?
          • nowa_mama75 Re: byłam na usg 14.05.06, 18:35
            Może poczekaj. Jeżeli lekarz mówi, że w ciągu 4 dni owu nie będzie to lepiej
            się wstrzymaj. Szkoda, że nie masz testów owu, bo wtedy byłoby Ci łatwiej.
            Może rozpocznij działania od 18 dc? Nie wiem co Ci poradzić. Ja u lekarza byłam
            w czwartek. Lekarz powiedział, że owu będzie prawdopodobnie w niedzielę lub
            poniedziałek i w sobotę i niedzielę mam się starać. Ja współżyłam z mężem w
            piątek, sobotę, niedzielę i na wszelki wypadek w poniedziałek. Ale wcześniej
            był tygodniowy post.
            Pisz co dalej.
            • arras-k Re: byłam na usg 14.05.06, 19:40
              Wstrzymaj sie ze staraniami przez te 4 dni. Plemniczków mąż więcej bedzie miał
              dzięki temu smile)
              • ussa77 Re: byłam na usg 14.05.06, 21:54
                boje sie ze by nie przegapić bo od wczoraj boli mnie podbrzusze i jajnik a dzis
                pojawiło sie mega duzo płodnego śluzu. a na dodatek temperatura cały czas
                spada.
                lekarz powiedział, ze owulacji nie bedzie przez 4 dnia ale zeby zrobic 2-3 dni
                przerwy i rozpocząć starania.
    • ussa77 Re: kiedy usg? 15.05.06, 08:24
      witajcie ! dziewczyny nie wiem co myśleć bo dzis pojawiło sie bardzo duzo śłuzu
      rozciągliwego i jest go pełno, temka z 36,5 na 36,7 no ale ginekolog mówił ze
      narazie owulacji nie bedzie i mam przyjechac do niego w 18 d.c!
      czy ten śluz świadczy o tym ze pecherzyk dojrzewa czy jednak to owulacja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka