Dodaj do ulubionych

temeratura a ciaza

05.06.06, 15:30
dziewczyny.
prosze powiedzcie jaka musi byc minimalna temperatura jesli sie jest w ciazy?
Obserwuj wątek
    • sky1980 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 15:43
      a to faktycznie ciekawe pytanie!jakos myślałam że to zależy od organizmu...ale
      może masz racje,może musi być jakieś minimum...?moja temperatura z pierwszej
      fazy cyklu to średnio 36,3...z drugiej-po skoku(36,6) niezmiennie od 4 dni
      stoi - 36,5!!!hmm...dziewczyny-to jak to jest z ciążową temperaturą?
      • fauxpau Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 15:50

Jestem też bardzo ciekawa, jak to jest w tą temperaturą.
        Załapałam temat, że w ciązy jest podwyższona wink
        Więc od wczoraj namiętnie mierzę, mam koło 37, 37,1 w 24 dc ( cykle 32 )
        Mój chłop obawia się, że jestem w urojonej ciąży wink
        • marti_ka82 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:03
          ja na poczaktu cyklu miałam 36,4 tak w tej okolicy a w ciazy 37,2 37,4
          roznie... ale tak powyzej 37 smile ale przestaje mierzyc, zeby sie nie schizowac wink
          • sky1980 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:07
            kurcze...to ja z takim wynikiem na pewno znów nie jestem w ciąży...sad
        • sky1980 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:03
          kurcze..wszystkie macie te tempki takie wysokie...moja najwyższa to 36,6...tuz
          po owu...a teraz 36,5 od kilku dni...i ani drgnie!!!może to tak być???
          • fauxpau Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:11
            Dziewczyny, jak to jest z ta temperatura, kiedy wzrasta i kiedy przed @ powinna
            spaść ?
            • evutek Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:37
              Cała masa watków o temp jest a konkluzja jest taka ze kazda z nas ma troche
              inaczej. Do tej pory w miare ładnie mi rosła i spadała okołoowu (36,3-36,5) az
              sie przeleciałam w ostatnim tygoniu samolotami, przewiało mnie i mam ciagle
              36,7 - 36.8. Owu była bo czułam i widziała o taaaakkkkiiii ciagnacy sluz. Żeby
              miec zaufanie do temp.trzeba miec ultra regularny tryb zycia i sie nie
              denerwowac. Mozliwe? Mi temp spada dosłownie w dzien przed lub juz w dniu
              mies.
              • marti_ka82 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:41
                aha no i ja mierze w ustach a to roznica 0,3 stopnia smile zinej niz wp ochwie
                sprawdzane no ale mi sie wydaje, ze to indywidualna sprawa... np usia z innego
                forum ma tem kolo 36,8 i jest w ciazysmile
                • fauxpau Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 16:54
                  Dziewczyny,na jakich innych forach dla starających bywacie ?

iza
    • fiamma75 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 18:16
      Nie ma czegoś takiego jak min. temp. w ciąży.
      To kwestia indywidualna - u jednej wyższe temp. są > 37, u innej np. 36,4.
      • agulka1001 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 18:33
        inna kwestia-ze trzeba dluzo termometr trzymac pod pacha czy w ustach(nie 3min
        i koniec),bo czesto temp zachodzi po kilku minutach!ja np trzymam ok. 10 min...
        • fiamma75 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 21:38
          Pod pachą się nie mierzy!!!
          W ustach pod jężykiem 8 min., w pochwie 4 min.
          • marti_ka82 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 21:46
            www.starania.pl smile
            • sky1980 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 22:17
              hmmm...mierze pod językiem,elektronicznym. nie wiem jak długo-aż
              zapiszczy...może przerzuce sie na rtęciowy-dokładniejszy ponoć.ale tempke i tak
              mam niską....ale powyżej lini pokrywającejwink
              • agulka1001 Re: temeratura a ciaza 05.06.06, 22:30
                ja czasem w ustach...ale jak susze glowe suszarką,to kurde by byla za wysoka ta
                temp hehehe
                • tulismanore1 temp powyżej 37 06.06.06, 18:55
                  dołączam się do pytania. Zawsze po owu miałam 36.837, teraz stale mam 37,2,
                  37,3, jedynie wczoraj miałam 36,8 ale to późnym wieczorem. Temp pachowa w
                  środku dnia od zawsze tak mierzona. okres mam dostać w pon, starania-4 cykl ale
                  już o 2 dzidzię.
                  • tulismanore1 Re: temp powyżej 37 06.06.06, 18:58
                    aa patrzałam na wykresy i by się zgadzało, ze to chyba się udało, ale moje
                    objawy ciązowe mam odkąd przestałam karmić piersią czyli dokładnie 6 miesięy,
                    zawsze po owulacji zawsze te same, zgaga, senność, mega PMS, kłucie jajnika,
                    ocięrzałość i mega wiczy apetyt. Ale teraz doszły od wczoraj zawroty głowy i
                    poczucie gryowatości, choc grypa mi nie grozi bo właśnie jestem po. Nie chcę
                    się łudzić bo juz mam dosyć zawodów, przedwczesnej radości i co miesięcznego
                    wydawania fortuny na testy. Nawet 2 razy miałam 2 krechy ale równo z dniem @ i
                    3 dni po terminie dostawałamnie donosiłam.
                    • tulismanore1 Re: temp powyżej 37 06.06.06, 19:01
                      tylko ta temperatura i tyle energi, ze od wczoraj cały dom, półki, szafki, za
                      pod, przed, nad powycierałam, mania czystości równocześnie mega zmęczenie, ful
                      energi jednocześnie fizyka do chrzanu. Ale tempka??? sami zobaczcie i
                      porównajcie owulacyjne z ciązowymi:

www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=42&s_id=5&ss_id=8

www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8
                      • tulismanore1 Re: temp powyżej 37 07.06.06, 11:31
                        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka