Dodaj do ulubionych

No i doczekałam się II kreseczek

12.06.06, 08:32
w środe 3 dni przed @ robiłam tescik wyszły II kreseczki, następny zrobiłam w
sobote czyli dzień po spodziewanej @ i wyszły II kreseczkismile Dziś wybrałam
sie rano na bete i w laboratorium dowiedziałam się ze w naszym szpitalu nie
robi się tego oznaczenia!!! Jestem zła jak ajsna cholera!!! Chyba pojde do
giny dziś może ona cos wiecej powie, ale czy juz coś zobaczy??
Obserwuj wątek
    • vrubelek78 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 08:46
      Gratulacje!!!!!!! Na pewno wszystko będzie dobrze. Życzę dużo zdrowia tobie i
      dzieciątku. wysyłaj fluidki, będę łapaćsmile
      • aneczka002 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 08:47
        no to wysyłam fluidki
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        • idaw Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 16:41
          Gratuluję smile)) i łapię fluidki. My staramy się teraz 10 cykl i może będzie
          strzał w 10-tkę?
          Pozdrowionka!
      • aneczka002 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 08:48
        tyle sie czeka na te II kreseczki a jak się je ma jest sie bradzo bardzo
        szczęśliwą ... ale jest tyle samo obaw co szczęścia.... Jak myslicie gina coś
        powie na takim etapie ciaży?
        • enno1 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 12:14
          Aniu GRATULUJĘ raz jeszcze.Na tym etapie ciąży lekarz może zobaczyć na usg co
          najwyżej pogrubione endometrium. Na potwierdzenie ciąży jest troszkę za
          wcześnie. Jeśli nic złego się nie dzieje, to odczekaj jakieś 2 tygodnie i wtedy
          idź do lekarza. Trzymam kciuki i szczęśliwych 9 miesięcy.
    • amelia29 GRATULACJE !!! 12.06.06, 08:48
      • agatta-a1 do aneczki 12.06.06, 09:04
        gratuluję bardzo mocno. i łapię fluidki. długo się starałaś kochana????
        • aneczka002 Re: do Agaty 12.06.06, 10:16
          to był mój 12 cykl.. ale nie mozna u mnie tak liczyć jak u innych bo mam męza
          tylko w weekendy wiec część z tych cykli jak to określiła moja gina było
          nie "nie udanych" tylko "straconych" bo nie można powiedzieć ze sie nie udałao
          skoro się nie przytulała w okresie okołowulacyjnym.. Ufff ale mi gorąco... w
          końcu bo od kilku dni zimno mnie telepało...
    • sky1980 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 09:06
      serdeczne i wielkie gratulacje!!!!!
      • aagniesiaa Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 09:56
        Gratulacje Aneczka smile nic się nie martw będzie dobrze, życzę Ci spokojnych 9
        miesięcy smile
    • monjan Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 10:06
      gratulacje!!!! widzisz, na kazda przyjdzie porasmile
      bardzo sie ciesze
      pozdrawiam
      • aneczka002 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 10:12
        tez się ciesze..smile ale tak jak już powiedziałam.. jest tyle obaw we mnie,
        chciałabym zeby wszystko było oksmile
        • dobryduszek31 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 10:56
          Ania ale sie cieszę. Taka byłam ciekawa czy ci się wreszcie udało. Ja
          wiedziałam że twoj główny problem to brak obecności męża a nie te wszystkie
          inne tam pęcherzyki czy grubości endometrium.
          Wiem że masz wiele obaw ja też tak miałam ale po 2-óch miesiącach
          od "zaciążenia" te wszystkie panikarskie obawy totalnie mi się znudziły. Sama
          sie sobie dziwię bo jestem z natury histeryczką. Normalnie jak ręką odjął i
          żadne straszne opowieści o ciążach nie robią na mnie wrażenia. Staram się tak
          funkcjonować jakbym w ciąży nie była (no bez przesady ale wiadomo o co
          chodzi).I przede wszystkim nie czytam tych wszytkich info o ciąży które moga
          przyprawić o skrety kiszek.
          Acha i jeszcze jedno, jeśli za wczesnie pojdziesz do gina na USG to w tym
          stadium możesz znowu panikować że nie widać tego czy tamtego. Pozostaw wszystko
          biegowi wydarzeń. Tak naprawdę to jak pójdziesz w 8 tygodniu (ja tak byłam ale
          to i tak z przyczyn sił wyzszych bo miałam delikatne plamienia a miałam byc na
          1-ej wizycie dopiero w 9 tygodniu) to wtedy napewno zobaczysz małą fasolinkę.
          Ja wiem że pewnie do tej pory nie wytrzymasz wink ale może warto wreszcie
          poćwiczyć swoją cierpliwość smile))
          Jeszcze tu do ciebie pozaglądam i ci czasem pomatkuję wink
          Bardzo się cieszę i ty sie ciesz z tych kresek i zapożyczaj sobie czyichś
          problemów (jak mawia mój małżonek)
        • dobryduszek31 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 10:57
          oczywiście miało być nie zapożyczaj sobie czyichś problemów wink))))
    • laryska Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 11:40
      Gratulacje!!! Wiem co to znaczy "staranie sie" na odleglosc /jestem w
      identycznej sytuacji/...naprawde sie ciesze, bo pamietam jak pisalas - ze
      tracisz nadzieje, bo maz bedzie teraz daleeeeeeeeeeko ....
      ech jak fajnie! Chcialabym i ja miec II kreseczki...lapie wiec fluidki i
      wysylam buzki! i trzymaj kciuki za mnie .....pa,pa
    • pszczolka232 do ani :) 12.06.06, 11:40
      Aneczko gratuluje Ci z calego serduchasmile
      Dbaj o siebie i malenstwo!!! zycze wam wspolnych i pieknych chwil przez 9
      miesiecy smile Teraz juz tylko spokoj i zero zmartwien smile
      Pozdrawiam serdecznie smile
    • renius5 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 11:44

Gratuluję! Spokojnych miesięcy i dużo zdrowia.
      • aneczka002 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 13:01
        dziękuję wam dziewczyny za te wszystkie ciepłe słowa.. i życze Wam wszystkim
        nie zaciażonym szybkiego zaciążenia..smile
        Dzowniłam do swojej giny powiedziała że na wizyte dopiero 2 tyg po dniu w
        którym nie wystąpiła @, czyli za 2 tyg w piątek... narazie jak bedzie bolało to
        brać nospe jak ból bedzie silny wrócić do duphastonu.. a ja chyba przez te 2
        tyg. osiwije!! wiedziałam ze jestem niecierpliwy raptus ale nie wiedziałam ze
        aż tak...
        • maleena Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 13:17
          Bardzo wielkie gratulacje.Życze spokojnych 9 miesięcy i łapie fluidki,bo
          zauważyłam,że to faktycznie pomaga.
    • sylvia_b Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 13:39
      Aneczka!!
      Bardzo, ale to bardzo się cieszę!!!
      trzymam kciuki wink
      • kwiatek3111 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 13:42
        OOOOOOOOGROMNE GRAAAAAAAATULACJE i DUŻO ZDRÓWKA.
        Pozdrawiam serdecznie.
      • malutka1939 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 19:38
        nooooooo super smile))
        Gratuluje smile))))
    • sylwia259 Re: No i doczekałam się II kreseczek 12.06.06, 14:40
      Gratuluję i życze spokojnych 9 miesięcy. Bardzo się ciesze że Ci sie
      poszczęściło , aż miło poczytac takie posty jak Twoje bo napełniają optymizmem
      i radością , pozdrawiam
    • aneczka002 dziękuję 12.06.06, 15:40
      jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za tyle ciepłych słów.. Życze Wam spełnienia
      marzensmile
      • fauxpau Re: dziękuję 12.06.06, 16:32
        Gratulacje smile)
        Nie denerwuj się tak smile))
      • marti_ka82 Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się uda 12.06.06, 16:43
        big_grinbig_grin Serdecznie gratuluje smile Zycze spokojnych miesięcy do rozwiązania, dużo
        radości, zdrowia i rozwiazania w terminie smile Gatulacje dla ciebie i twojego
        męża oczywiscie smile Bardzo się ciesze big_grin
        • aneczka002 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 13.06.06, 10:13
          hihi no widziszsmile choc cały czas mam obawy przez ten pobolewajacy brzuch.. no
          ale nie pozostaje mi nic innego jak czekać do przyszłego piątku na wizyte u
          giny... a co u Ciebie?
          • marti_ka82 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 13.06.06, 16:07
            a u mnie dobrze mama mnie pocieszyla, ze ona w ciazy czula sie jakby w ciazy
            nei byla smile i ja mam podbnie smile no ale nie moge zbytnio isc w polsce do
            ginekologa bo jak mi zaloza karte ciazy w polsce to potem mnie beda scigac a ja
            musze meic niemiecki mutter und kinder pass... wiec chyba bede musiala jechac
            niedlugo do niemeic i potem wrocic na obrone smile a ty tym bolem sie nie przejmuj
            ja tez tak panikowalam a potem minelo smile
            • aneczka002 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 07:50
              wiesz co z tymi obiawami to u mnie też dziwnie.. bo tak naprawde oprócz tych
              pobolewań i braku @ to nie mam żadnych... piersi bola tylko rano, spać mi sie
              chce ale ja zawsze miałam "niedzwiedzi sen", nie mam zadnych mdłosci,
              zachcianek nic.. ale moze bedziemy tymi szczęściarami co poprostu przejdą ciaże
              bez rewolucjismile
              • bliambka Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 08:13
                Kochana, takie rewolucje, jak mdłości, nadwrażliwość na zapachy, zachcianki
                itp. może nie są dla kobiety przyjemne, ale tak naprawdę nie mają żadnego
                znaczenia dla prawidłowego przebiegu ciąży. Bardziej należy sie obawiać
                poważnych powikłań ciążowych, to są prawdziwe rewolucje...
                • aneczka002 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 08:34
                  tzn?
                  • marti_ka82 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 08:50
                    tzn , że koleżanką cię zle zrozumiała smile i wiesz niektóre informacje musisz
                    jednym uchem lub okiem wink wpuścić a drugim wypuścić smile bo najgorsze co może być
                    dla dziecka to zbędny stres i denerwowanie się... więc wiesz jak jest smile ja
                    zaczełam unikać niemiłych postów... jakiś smutnych info i wogóle smile bo nie chcę
                    panikować smile
              • marti_ka82 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 08:48
                wiesz aneczka mi też nic nie jest smile ale już podpytałam juz mame jak ona
                znosiła ciąże i okazało się, że własnie bez objawów ani razu mdłości poprstu
                nic smile jej nie dolegało smile tak więc skoro todziedziczne to ja z tych
                bezrewolucyjnych big_grin z jednej strony fajnie, ale z drugiej czasami milo jest gdy
                ciąża dokazuje wink chociaz tak czy siak i tak wszystkie się boja smile ja za
                tydzien jade do rosenheim smile trudno będę bronić w wrześniu dziecko ważniejsze,
                nie chce mieć problemów potem, że polski ginekolog odnotował moją ciążę i potem
                mnie ścigają... smile
                • aneczka002 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 09:26
                  a później Cie będą ścigać ze moze "handlujesz dzieckiem" bo ostatnio głośno o
                  tym.. więc moze masz racjesmile Moja mama mówiła ze miała dolegliwości ciążowe
                  dopiero w 4 m-cu. miała wstręt do MIĘSA.. jadła tylko bułki drożdżowe i mlekosmile
                  • enno1 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 10:52
                    Poczekajcie jeszcze trochę z tymi dolegliwościami. Jeśli dobrze sobie
                    przypominam, u mnie zaczęło się ok. 7 tyg. i trwa do dziś. Nic przyjemnego. Co
                    do mięsa, to mój mąż się śmieje, że dziecko wegetarianinem będzie, bo od ponad
                    miesiąca nawet patrzeć na mięsko i wędliny nie mogę. Zamiast tyć chudnę przez
                    te wymioty. Piersi nie bolą mnie do teraz i właściwie żadnych innych objawów
                    nie mam. Nawet senność minęła. Doszła jeszcze fatalna cera. Nawetkiedy byłam
                    nastolatką miałam lepszą smile))Straszę ludzi i czekam dnia, w którym lekarz
                    pozwoli chodzić i będę mogła odwiedzić kosmetyczkę.Ale to wszystko zaczęło się
                    później. Piewrsze dwa tygodnie po pozytywnym teście minęły zupełnie bez
                    objawów. Ćmił mnie tylko brzuch i bolał prawy jajnik. Także spokojnie
                    poczekajcie jeszcze dwa tygodnie, a objawy same przyjdą smile) Choć oczywiście
                    życzę Wam szczęścia i przynależności do niewielkiego odsetka kobiet, które nie
                    wiedzą, co to są mdłości w ciąży smile))
                    • aneczka002 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 11:40
                      wiesz Dominika to nie o to chodzi ze ja je chce mieć te obiawy nudnosci itdsmile
                      tylko jakoś tak dziwnie bo tyle sie słyszy o tych obiawach.. a co do
                      pobolewania brzucha to już oddzielna historia.. jestem poprostu histeryczka
                      któa za dużo sie naczytała i teraz bokiem wychodzi ta "wiedza"
                      Trzymaj sie cieplutko.
                      • enno1 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 13:29
                        To natychmiast przestań czytać złe posty smile))). To prawda, że przykre rzeczy
                        się zdarzają (niestety wiem coś o tym), ale nie można myśleć, że nas to spotka.
                        Ciesz się dzidzią i pomyśl o tym, że za 2 tyg. zobaczysz swoją kropeczkę na
                        usg, a za 3/4 tyg. usłyszysz serduszko. Moja dzidzia w poniedziałek do mnie
                        pomachała i tym należy się cieszyć. Także od dzisiaj obowiązuje Cię zakaz
                        czytania złych wiadomości na necie. Trzymam kciuki za Twój spokój przez 9
                        miesięcy smile
                        • marti_ka82 Re: Juppi :D :D widzisz mówiłam, że tym razem się 14.06.06, 15:11
                          no własnie zakaz czytania zlych postów big_grin ano wink mogą mnie ścigać, że dziecko
                          było i znikło dlatego ,wole jechac na bawarie i tam spokojnie wszystko
                          zalatwic smile a co do tego odsetka szczesliwych bezobjawowych kobiet smile to moja
                          mama nalezala więc ja mam duze prawdopodobienstwo, że ja tez smile oprocz
                          zachcianek nic jej nei bylo smile ani razu nie miala mdlosci ani takich tam smile
                          spraw... dwie ciaze i obie bez problemow smile nie liczac faktu, że przy mnie
                          lezala na podtrzymaniu bo mi sie speiszylo smile
    • kropcia1 Re: No i doczekałam się II kreseczek 16.06.06, 09:24
      gratulujesmile)) Życzę spokojnej, bez dolegliwości ciążysmile))
    • aneczka002 mam już ustawioną wizyte u giny... 19.06.06, 08:34
      .. na 23 czerwca.. czyli 2 tyg po dniu w którym miała wystąpić @.. co może mi
      powiedzieć na tym etapie?smile troche sie martwie, chce żeby było wszystko ok...
      • enno1 Re: mam już ustawioną wizyte u giny... 19.06.06, 15:28
        Na tym etapie to chyba tylko pęcherzyk ciążowy, ja w 6 tyg. widziałam już
        serduszko, ale z tym różnie bywa. Jeśli nie zobaczysz, to się nie martw, bo to
        jeszcze bardzo wcześnie.
        • aneczka002 Re: mam już ustawioną wizyte u giny... 19.06.06, 15:54
          no włąsnie bo to juz bedzie 6 tydz.. no zobaczymy... smile jestem dobrej myslismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka