Dodaj do ulubionych

Uspokójcie mnie jeśli to możliwe, proszę...

11.07.06, 10:09
Witam,
Dziś jest mój 31 dc, przy cyklach 26-28, @ brak, więc udałam się na badanie
BHCG. Być może nie pobiegłabym tak szybko, ale w piątek jestem umówiona na
wiztę z lekarzem i mieliśmy porozmawiać o terminie HSG. Tym większe jest moje
zdenerwownie , że wynik HCG też nie jest jedonoznaczny bo wyniósł 7,6 mIU/ml,
przy normie "nieciążowej" 0-2,7 mIU/ml, czyli "coś" się dzieje. "Nie mieszczę
się" jednak w normach ciążowych 1-2 tydz. ciąży to 16-156 mIU/ml. Wiem, że
powinnam powtórzyć badanie i z pewnością to zrobię, ale czy "któraś" z Was
miała podobną sytuację?
Bardzo pragnę dziecka tak jak każda z Was i już sama nie wiem co robić...
Dziękuję i czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Re: Uspokójcie mnie jeśli to możliwe, proszę... 11.07.06, 10:31
      Cześć iga1001! ja moge tylko za Ciebie i mam nadzieję maleństwo trzymać
      kciukui!!!niestety nie znam sie na becie za dobrze, no ale chyba faktycznie coś
      się zaczyna dziać!Pozdrawai!
    • emkz Re: Uspokójcie mnie jeśli to możliwe, proszę... 11.07.06, 10:38
      zrój jeszcze raz, w odstępie bodajże 48 h (nie jestem pewna na 100%), i zobacz
      jak przyrasta. Może to baaardzo wczesna ciąża? Trzymam kciukiwink
      • anneczka78 Re: Uspokójcie mnie jeśli to możliwe, proszę... 11.07.06, 11:35
        Tak, jak napisała moja poprzedniczka - badanie trzeba powtórzyć za dwa dni.
        Jeśli będzie przyrost conajmniej 100% to dobrze rokuje dla ciąży. Tak czy
        inaczej z hsg trzeba będzie poczekać, aż rozpocznie się nowy cykl. Trzymam
        kciuki, żeby nie było potrzebne wink
        • marti_ka82 Re: Uspokójcie mnie jeśli to możliwe, proszę... 11.07.06, 15:53
          a ja nie powtarzalam i tez nie miescilam sie w normie 1-2 tydzien tylko 0-1 smile
          i teraz mam juz 10 tyg malenstwo w srodku bez dupastonow i innych lekow...
          wszystko z nim w porzadku, rozwija sie prawidlowo ma serduszko ktore bije smile
          objawow mam bardzo malo ale sa... u mnie to wygladalo tak, ze miedzy 5 a 50 byl
          pierwszy tydzien ciazy ja mialam 38 bodajze, okazalo sie ze owulacja przesunela
          mi sie o cale 2 tyg no i chyba zagniezdzanie tez wink albo ta moja krew jakas
          rozrzedzona, ze tak malo bety hcg w niej bylo... nie powtarzalam badania smile bo
          wiedzialam ze jak pryrosnie "niby" za malo czy cos wink to mnie stres dopadnie smile
          • agulka1001 Re: martika... 11.07.06, 19:20
            to w jaki dzien cyklu zrobilas bete (ile po owulacji)??
            i jaki wynik wyszedl-0,1???
            • marti_ka82 Re: martika... 11.07.06, 20:04
              dzien cyklu 37 ostatnia miesiaczke mialam 17 kwietnia 29 kwietnia mialam powzny
              autobusowy wypadek w czechach wyladowalam w szpitalu, w dniu spodziewanej
              miesieczki 17 maja ( mialam bardzo regularne cykly, wyszedl mi negatywny test
              ciazowy, tydzien pozniej nadal nie bylo miesieczaki czyli 23 wtedy poszlam na
              bete, wynik 37 tylko jednostki ci teraz dokladnie nie podam, bo poprstu ten
              papierek z bety mam w polsce) owulacja mialam miejsce 13 maja...
              • agulka1001 Re: martika... 11.07.06, 20:12
                czyli 10 dni po owulacji robilas bete!
                ale jak-owulacja miala miejsce 13 maja,a termin miesiączki 17 maja??
                cos nie tak...
                • marti_ka82 Re: martika... 11.07.06, 20:15
                  mialam wypadek 29 smile i z tego powodu wszystko sie przesunelo... owulacje
                  teoretycznie powinnam miec 3 maja... ale wypadek i szok jakiego doznalam
                  spowodowaly, ze przesunela sie o 2 tyg tym samym miesiaczka tez, ale ja o tym
                  nie wiedzialam bo przestalam mierzyc tempke i obserwowac sluz, bo jak mnei maz
                  odebral ze spzitala w czechach zeszyt z temp zostal w aucie... a ze zawsze
                  mialam regularne miesiaczki to tez spodziewalam sie jej 17 maja smile dokladnie 30
                  dni po poprzedniej... uff mam nadzieje ze nie zamotalam... smile
                  • agulka1001 Re: martika... 11.07.06, 20:25
                    aha....czyli okres tez Ci sie przesunął???juz rozumiem!
                    • marti_ka82 Re: martika... 12.07.06, 10:08
                      no tak ale ja o tym nie wiedzialam smile uff wreszcie doszlysmy do sedna wink
                      • iga1001 Re:NIESTETY...: 14.07.06, 14:56
                        • iga1001 Re:NIESTETY...:( 14.07.06, 14:59
                          Zbyt szybko nacisnęłam enter
                          To co teraz czuję, to ogromna pustka, nie wiem co jeszcze mogłabym napisać, już
                          po wszystkim...
                        • agulka1001 Re:NIESTETY...: 14.07.06, 14:59
                          i co Igo,nie wyszlo????
                          • agulka1001 Re:NIESTETY...: 14.07.06, 15:00
                            kobito,smutek minie przy nast cyklu,bedzie dobrze!wiem,ze to sporo czekania,ale
                            coz innego mozna powiedziec??
                            pozdrowienia,bidulo Ty nasz!
                            ps.ale co sie stalo,zrobilas znowu betę??
                            • iga1001 Re:NIESTETY...: 14.07.06, 15:15
                              Powtórzyłam betę w środę (po 48 godz) niestety spadła do 6,13, a dziś już
                              zupełnie wszystko stało się jasne. Pojawiła się @.
                              Czy smutek minie? Pewnie tak, ale doszły także inne problemy, ze zdrowiem
                              mojego M, więc tym bardziej cieszyłam się, że może tym razem się udało. To co
                              mogę teraz to tylko czekać, aż mój dr wróci z urlopu i podejmiemy dalsze
                              decyzje co do leczenia.
                              Narazie żal, smutek i zawód są ogromne.
                              Dziekuję za otuchę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka