darcia74 do wszystkich 06.11.06, 21:00 EMKZ, tak tak... jak juz bedziesz miala USG to przeslij zdjecie Strasznie podobaja mi sie takie fasoleczki Malutka, ja na twoim miejscu bym nie czekala i udala sie do endokrynologa. Co do IUI, to bym sprobowala choc raz (nie wiem ile to kosztuje), zbadalabym dla pewnosci przed jescze estradiol, bo jezeli nie rosnie to... wiadomo.... A jak urusl to sprobowac warto! SKY, no witaj kochana... Wiesz naczytalam sie o roznych "miracles", tzn o cudownych zaciazeniach przy bardzo zlych plemnikach, ale to moze sie zdarzyc tylko w waszym przypadku bo ty jestes mlodziutka, nie masz problemow z owulka itd., czyli problemem sa tylko (az) plemniki. Niestety u nas dochodzi moje PCO a co za tym idzie brak owulki, wiec nie ma co liczyc na cud. My pewnie na wiosne zdecydujemy sie na pierwsze podejscie do invitro we Wroclawiu bo we Wloszech "normalne-legalne" invitro jest zabronione, jest tylko takie zgodne z kosciolem!!!!!!!! Aaagniesia, to dawaj znac kiedy idzie w ruch CLO - bedziemy odliczac dni do owulki! Agulka, a gdzie ty sie podziewasz? Odpowiedz Link
sky1980 Re: do wszystkich 06.11.06, 21:36 darciu...z tym wloskim in vitro to zart???powaznie oni tacy ...konserwatywni są???!!!ale jaja!no ja na cud to co miesiąc licze i jakoś nic...więc nie ma co w ogóle tu czekać.a u dra Polaka bedziecie podchodzic do in vitro czy w invimedzie?w invimedzie bylam-koszt od 7tys do 10,5tys zł,u mniw byloby to raczej szybko-miesiąć przed badania i w nastepnym cyklu stumulacja i jazda-bo (właśnie)nie mam tu problemów z płodnością żadnych.ale nie powiedziane jak by bylo w Twoim przypadku-moze tez ok!!!na pewno warto probowac - jest to bezsprzeczne!!!zatem mow u kogo to zrobicie bo ja sie zaczynam teraz sklaniac ku Polakowi-renome i sukcesy facet ma!tylko cholera-kiedy ja to zrobie????!!! trzymaj sie dzielnie i ruszaj do boju!!! Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 06.11.06, 22:46 sky, z tym wloskim in-vitro to nie zart niestety Tzn, sa tu prywatne kliniki bezplodnosci (do takiej m.in. sie udalismy), ale to wyglada tak, ze oni wspolpracuja z innymi klinikami w Europie, tzn. tu sie stymuluje a potem na dzien pick-up i transferu sie wyjezdza do np. Austrii. Te cholerna ustawe przeglosowalo ignoranckie spoleczenstwo wloskie na referendum 3 lata temu, po prostu wyszli z kosciola po mszy i zaglosowali jak im ksiadz kazal z ambony. Przepraszam, ja jestem katoliczka, ale to co sie dzieje to jak w sredniowieczu... ! No wiec ta ustawa wyglada tak: - Do in-vitro moga podejsc kobiety tylko w wieku potencjalnie produkcyjnym (tu niewiadomo jaki to wiek, ale wiekszosc klinik daje max 42 lata - czyli po tym wieku pozostaje ci czekac tylko na menopauze!) - Do in-vitro moga podejsc pary majace slub, bezdzietne i z udokumentowana bezplodnoscia (ale nie nieplodnoscia! to jest roznica) - Zabronione in-vitro dla par noszacych chorobe przekazywana genetycznie. - Zabronione in-viro nasieniem dawcy/ komorek dawczyni - Zabronione zapladniane wiecej niz 3 komorki - Zabronione zamrazanie embrionow - Wszystkie embriony wyprodukowane musza byc przetransferowane (nie wolno "zabijac" embrionow ani zamrazac!) - Dozwolona diagnostyka genetyczna przed-implantacyjna, ale wszystkie embriony musza byc przetransferowane, wlaczne z embrionami nie noszacymi oznak zycia lub posiadajacymi chorobe genetyczna! (jednym slowem obligatoryjne jest transferire wszystkie embriony nawet jesli nie ma zadnej szansy na ciaze lub ciaza bedzie zagrozona, bo 3 lub wiecej -raczki) - Kobieta nie moze zrezygnowac z transferu po uprzednim pick-up'ie pod grozba kary (ale nie przewidzano jaka to kara). Poniewaz ta ustawa przewiduje, ze tylko 3 komorki moga byc pobrane, wychodzi na to ze uzyskanie ciazy po takim in.vitro jest ok. 10% w porowaniu do 40% normalym in-vitro gdyie sie pobiera ponad 6 komorek z czego jak 2 sie zaplodnia to juz sukces, a jak jeden embrion zagniezdzi w macicy to juz wielki sukces. Klinika do ktorej sie zglosilismy stara sie o licencje kliniki publicznej. Jezeli sie im uda to beda mogli robic in-vitro u siebie i z tego co nam tlumaczyl ten gin, nie beda tak do konca sie trzymac prawa Byloby swietnie... , ale musimy liczyc sie z tym ze to nie wypali.. Wtedy gdzies na wiosne przymierzamy sie do dr POLAKA tez. Nie wiem tylko jak to organizacyjnie zrobic, bo wlasnie trzeba by bylo na miesiac do Polski przyjechac na stymulacje i monitoring. Wg (tego z kliniki) gina moje PCO w in-vitro nie ma zadnego znaczenia, tzn nie przeszkadza, tylko trzeba monitorowac czesciej zeby nie dopuscic do przestymulowania (bo jak wiesz przy PCO pecherzyki rosna w nadmiarze). Ale by byly jaja Sky jakbysmy razem u Polaka sie spotkaly Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 06.11.06, 23:42 hej!!! uuuu ale sie rozpisałyście!!!! no widać kto wróciłforum od razu tętni życiem Witam nową forumowiczkę, Asiu poznałyśmy się chyba na niepłodności tzn. odp. na moje pytania. Dziewczynki pęcherzyki rosną mają po 17mm, ale IUI jeszcze jutro nie będzie to za wcześnie. W środę kolejne USG no i moze w czwartek IUI, ale wszystko sie skąplikowało mój M jutro wyjeżdza, nawet przytulanek nie będzie, a w czwartek nie wiem o której wróci.... Cholera!! Mam juz dość tego wszystkiego!! Moj gin jest super... Myślał o mnie ehehh wymyślił ze mam zrobić badanie kariotypu (badanie chromosomów ) a w środę będzie widział się z endokrynologiem i zagada o mnie, zeby ten endokr. (jego kolega) przyjął mnie do szpitala, wtedy porobi mi wszystkie badania na NFZ i nie będę musiała płacić no i moze uda sie zrobić rezonans magnetyczny zeby zbadać przysadkę mózgową. No coś zaczyna się wreszcie dziać nie ) Dobranoć Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: do wszystkich 07.11.06, 08:48 oj widze ze wszystkie działamy ostro dziewczynki !!! i dobrze tak trzymać!! witam nową kolezankę Lianis Malutka a widzisz - bedzie dobrze, nie trzeba tyle czytać forów i się załamywać lepiej zawsze słuchać lekarza Darciu co za ustawa w tych włoszech - masakra - a co do mojego cyklu zaczęłam do od 1 listopada wiec się łatwo liczy - dzis mam 7dc i do 9 dc biore Clo ale kiedy startowac ?? zupełnie nie wiem maz bedzie 10 i 11 i 12 dc potem dopiero 14 i 16 wiec chyba bedziemy jechac równo ... bylebym tylko ochote miała pod takim przymusem cos czuje ze ciezko bedzie hi hi Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do wszystkich 07.11.06, 08:55 no aagniesia to koniecznie trzeba dzialać, kolacja winko i do roboty ) mój m. dziś wyjechał więc nici z przytulanka, oby tylko wrócił do czwarku Odpowiedz Link
darcia74 Re: do wszystkich 07.11.06, 09:44 aagniesiaa, skoro nie bedziesz miala w tych dniach monitoringu, zeby stwierdzic kiedy owulka, nie masz innego wyjscia jak testy owulacyjne uzyc. Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: do wszystkich 07.11.06, 11:24 bede miała mam isc 13 dc, ale nie wiem czy to co pomoże - pójde i zobaczymy ale działac nie zaszkodzi kochane Odpowiedz Link
lianis Re: do wszystkich 07.11.06, 15:37 Hej malutka faktycznie na nieplodnosci pytalas o IUI alez ten internet maly 17mm to juz sa dobre pecherzyki wiec trzymam kciuki za powodzenie, oby ci sie udalo Odpowiedz Link
lianis Re: do wszystkich 07.11.06, 15:44 U mnie wyglada na to ze nic z tego ((((((((((((((((((((((( Poryczalam sobie dzis i wygladam jak kosmita, jest mi smutno, zle i niefajnie. Wczoraj tempka mi troche spadla, dzis znowu troche, jest juz prkatycznie na granicy temperatur kiedy przychodzi mi @ wiec podejrzewam ze jutro a najdalej pojutrze przyjdzie, brzuch boli okresowo, zaczely sie plamienia delikatne i test pokazal jedna cholerna kreske, zdania nie zmienil nawet po 4 godz... Takie mialam nadzieje, tyle sobie filmow nakrecilam, ech jak co miesiac, jest mi strasznie smutno ((( Odpowiedz Link
darcia74 do Lianis 07.11.06, 16:34 Lianis, ale czy ty nie mialas testowac w sobote??? Przeciez to jeszcze za wczesnie na testowanie jak sie nie myle!!!! Tempka tez moze spasc po owulce np na implantacje! Objawy okresowe sa takie jak ciazowe, wiec na to sie nie patrz! Lianis, hej!!! Dopiero co mnie pocieszalas i kazalas sie nie zalamywac! Zatestuj po terminie spodziewanej @ a nie teraz tak predko kochana! Trzymaj sie... Odpowiedz Link
lianis Re: do Lianis 07.11.06, 16:47 Heh wylazlo szydlo z worka i teraz juz wiecie jaka posiadam silna wole... No mialam w sobote ale jakos nie dotrwalam pomimo obietnic sobie skladanych ze nie bede sie przed czasem niepotrzebnie stresowac... Dzis jest 11dpt, mialam nadzieje ze cos moze wyjdzie, ale ta tempka rano mnie troche podlamala, a jak juz zobaczylam brazowawe plamki i kluske sluzu zabarwiona nitkami krwi to sie zalamalam zupelnie, a brzuch boli... Implantacja powinna byc z tego co mi lekarz mowil pomiedzy 6 a 10 dniem a nie w 11... dlatego wydaje mi sie ze to juz @ Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do Lianis 07.11.06, 17:27 Lianis skoro temp. spadła to rzeczywiście albo @ albo tak jak darcia mówi plamienie implantacyjne!! Ty musisz być dzielna, pisałaś że masz dzieciaczki więc nie becz bo one czują że coś jest nie tak i nie chcą żeby mama się smuciła!! No wytrzyj nos i nadzieja jest póki @ nie ma Odpowiedz Link
lianis Re: do Lianis 07.11.06, 17:42 Ja jestem dzielna szczegolnie przy dzieciakach, przy M zreszta tez, on chyba tak do konca nie rozumie tej mojej potrzeby i tych dolkow, ale stara sie mnie pocieszac jak umie, teraz tez przytulil i powiedzial ze w nastepnym cyklu on sie dobrze postara... Juz mi lepiej psychicznie, nowy cykl nowa nadzieja... aczkolwiek tej jeszcze tak do konca nie stracilam, bo przeciez poki @ nie przyjdzie... a potem od poczatku do dziela Odpowiedz Link
sky1980 Re: do Lianis 07.11.06, 20:20 lianis kochana organizm to nie ksiazka i moze akurat zagniezdza sie maluch w 11 dniu!!!no oby a Twoja potrzebe rozumiem ja sie tez dobrze czuje w domu,nawet czasem przy garach,jak mam okna umyte,poprane,obiad pachnie a dziecko spokojne sobie rysuje obok,fajnie jest byc kura domowa!..no i te swoje jajka znosic...ech...nic to,nie bede narzekac. Darciu to widzimy sie wiosna u Polaka,tak?fantastycznie!trza dograc szczegoly i razem bedzi enam razniej! Odpowiedz Link
sky1980 Re: do Lianis 07.11.06, 20:26 aaaa..Ineczko a co u Ciebie,u Was?cos mam pusto na mailu jakoś ostatnio napisz jak tam...jutro zaczynam nowa prace...i juz od poczatku sa problemy.nie chce mi sie nawet pisac,moze je pokonamy bez problemu,sie okaze.pozdrawiam wszystkie! Odpowiedz Link
lianis Re: do Lianis 08.11.06, 14:30 trzymam kciuki za pokonanie trudnosci jakiekolwiek by nie byly Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 08.11.06, 11:34 hej brzuch mnie boli to chyba pecherzyki dzis pękły.....i pewnie nici z wszystkiego nawet przytulanek nie było bo M. nie ma buuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 08.11.06, 14:28 bol brzucha wcale nie musi swiadczyc o odbytej owu wiec sie nie lam i nie poddawaj, poza tym nawet jesli i przytulanko bylo wczoraj czy przedwczoraj to zolniezyki potrafia troche poczekac na jajeczko Glowa do gory Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: a ja mam doła i to jakiego 08.11.06, 14:58 własnie dowiedziałam sie przez przypadek ze moja kumpela bedzie miała drugiego bobo, jest w 2 miesiacu ciąży (((((((((((( a ja ? wyć mi się chce dziewczyny, i tylko to ze jestem w pracy mnie powstrzymuje, chyba jak wyjde to od razu tryśnie fontanna ((( jakie to życie i ten świat, to wszystko takie niesprawiedliwe mam doła Odpowiedz Link
darcia74 Re: a ja mam doła i to jakiego 08.11.06, 16:14 aagniesia, ohh wiem co czujesz kochana! Do nas przyjechali na weekend znajomi z Niemiec. Oni zaczeli sie starac razem z nami, no i ona, ta moja kolezanka juz jest w 5-tym miesiacu ciazy! Czyli zajelo im to jeden cykl! Ona nie ma pojecia co to jest progesteron a co dopiero jakies in-vitro! W sobote katowala mnie przechadzka po sklepach cico, prenatal, baby, benetton dla kobiet w ciazy, nie mowie juz on ciaglych tekstach w stylu: "ohhh dotknij tu, wlasnie sie rusza...". Znamy sie od dawna i naprawde sie lubimy, ale jak pojechali w niedziele to sie poryczalam - cholera, po prostu jej zazdroszcze, nic wiecej !!!!!!!!!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: a ja mam doła i to jakiego 08.11.06, 18:35 darciu biedna....rozumiem...nas w swieta czeka chrzest...M bedzie chrzestnym...malutki jest sliczny i na pewno bardzo kochany...ale ja sie boje jak to zniose.te wszystkie zachwyty,opowiadania,przytulania i relacje...Boże,bedzie ciezko...nie chce truc mojemu M ze bardzo sie spotkania z jego malenkim siostrzencem zeby mu radosci nie odbierac ale prawda jest taka ze boje sie jak nie wiem...ze boje sie ze ja juz tego nie poczuje,ze juz wlasnego dziecka miec nie bede,ze Ania bedzie jedynaczka,ze zgorzkniejemy troche itd itp... poza tym moj pierwszy dzien w nowej pracy minal milo i z przygodami.mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej pozdrawiam i piszcie co u Was! Odpowiedz Link
lianis Re: a ja mam doła i to jakiego 09.11.06, 10:28 Oj znam ja ten bol, w pazdzierniku moja przyjaciolka urodzila coreczke, jak zobaczylam to malenstwo to jakby mnie piorun strzelil Staram sie nie lamac, ale odwiedzac ich na razie nie mam najmniejszej ochoty... Trzymajcie sie dziewczyny Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 08.11.06, 20:00 Hej dziewuszki! Ledwo żyję. Dziś cały dzień w Londynie. Jutro na 6:30 do pracy. Jak ten mój Glutek to wszystko wytrzyma to będzie chyba atletą... A! Co do Gluta, to mam USG 20 XI Moja szefowa już wróciła, planuję jej jutro powiedzieć, ale zobaczymy, czy będzie okazja... Lianis, i jak te plamionka? Może to implantacja jednak? Sky! Pisz, co to za praca, ale to już. Super, że masz juz coś nowego i fajnego, mam nadzieję Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 08.11.06, 20:22 hej dziewczynki tak jak myślałam pęcherzyk w lewym jajniku pękł w prawym jeszcze jest ma 19 mm. Inseminacji nie będzie bo endometrium tylko 5mm Przytulanek nie było bo M. nie było więc nic z tego. Kolejny cykl uwazam za zamknięty Juz wyłam wczoraj i diś więcej nie zamierzam. Idę do endokrynologa, a jutro estradiol zbadam, no i musimy zrobić ten kariotyp( 420 zł). Czyli cudownie nie jest Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 10:30 Malutka kurcze strasznie mi przykro (( Zrob koniecznie jak najszybciej badanka i nie lam sie, nastepny cykl bedzie bardziej udany przytulam (((((((())))))) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 08:48 hej dziewczynki powiedzcie mi czeu tempka dzis nie skoczyła skoro pęhcerzyk pękł wczoraj? Jak to z tym jest, wydawało mi sie ze powinna wzrosnąć.... Czy jeszcze nie skoczy bo jest jeszcze jeden niepęknięty pęcherzyk? Kurcze trudne to dla mnie. Dziewczyny napiszcie jeszcze gdzie zaznaczyc w ff USG itp, aagniesia widziałam ze ty zaznaczałas chyba, albo mi sie wydawalo. www.fertilityfriend.com/home/15948d Pozdrawiam Smutna Iwonka Odpowiedz Link
darcia74 do smutna Iwonka :-) 09.11.06, 10:11 Kochana malutka, jakos zapomnialam ze masz na imie Iwona, caly czas jestes u mnie w glowie "zarejestrowana" jako Malutka No wiec z tym pecherzykiem to moze byc tak, ze pecherzyk nie wyzwolil jajeczka (bo moze go tam nie bylo), wiec brak cialka zoltego, ktory produkuje progesteron odpowiedzialny za podwwyzszenie tempki. A moze to wszystko mialo miejsce a progesteron powoli sie zaczyna produkowac i tempka ci jescze moze jutro wzrosnie. Przewaznie jest tak ze jak jest wiele dominujacych pecherzykow i peka jeden, produkuje progesteron ktory blokuje kolejne owulacje (tak jak to moze robic np luteina). Dlatego jezeli z tego pierwszego nic nie bylo, moze bedzie z drugiego pecherzyka. Kto wie? Poki masz pecherzyki szansa zawsze jest! To tez jest dla mnie skomplikowane Malutka. Na FF ktory ty masz nie mozesz zaznaczyc USG, mozna zaznaczyc w legendzie notatke jaka sie chce ale tylko w wersji VIP. Mozesz wpisac jak wejdziesz w opcje danego dnia, w dole w "NOTES", ale to ci sie nie pokarze na wykresie (tylko w wersji VIP). Malutka, co z tym endokrynologiem? Kiedy do niego idziesz? (zapomnialam Malutka, skad jestes? Spod Wrocka?) No i nie smuc sie!!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do smutna Iwonka :-) 09.11.06, 10:16 dzieki Darciu za wyczerpującą odpowiedż. Wiesz możliwe ze pęcherzyk był pusty, bo właśnie to wysokie FSH powoduje ze komórek nie ma albo są kiepskiej jakości. Może temp. podskoczy jeszcze ale wątpię w to. Do endokrynologa wypieram sie w przyszłym tygodniu. Muszę zrobic jeszcze badania tarczycy nie tylko TSH ale tez T4 i T3. Jestem ze świętokrzyskiego Darciu nie spod Wrocka Odpowiedz Link
darcia74 Re: do smutna Iwonka :-) 09.11.06, 10:32 ehh szkoda, bo myslalam, ze sie spotkamy jak juz przyjade do Wrocka.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: do smutna Iwonka :-) 09.11.06, 10:38 wcielo mi odpowiedz?? hmmm No chcialam napisac , ze szkoda ze nie jestes z wrocka to bysmy sie spotaly jakbym przyjechala Poza tym moja kolezanka, ktora nie ma miesiaczki od 3 lat (ma wszystkie hormony ponizej normy) wlasnie dostala namiary na jakas pania endokrynolog z-ce ordynatora we wrocku czy cos w tym guscie... wiec... no ale nic.... Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 10:35 Poobserwuj tempki, moze powoli bedzie rosla, a moze pecherzyk byl pusty i dlatego progesteron nie wzrasta, wtedy jest jeszcze szansa na ten drugi pecherzyk. Z tego co mi sie wydaje to widoczne notatki mozesz robic tylko w koncie Vip, ale moze jest inaczej. Odpowiedz Link
lianis nie udalo sie :((((( 09.11.06, 10:35 @ przyszla w nocy... nic mi sie dzis nie chce... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: nie udalo sie :((((( 09.11.06, 11:29 Lianis przykro mi... Darciu pewnie że sie spotkamy. przyjadę do Wrocka przeciez to nie konic świata hihiih, a endo muszę znależc tu blisko bo zanosi sie na częste wizyty Odpowiedz Link
darcia74 Malutka 09.11.06, 13:05 no fajnie by bylo gdybysmy sie jakos spiknely Szkoda, ze wszystkie zesmy sie tak rozjechaly... Emkz, Sky, Lianis sa w UK, Aagniesiaa w Wawie, Ty Malutka w Swietokrzyskim... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Malutka 09.11.06, 14:02 spikniemy sie na pewno, jak tylko będziesz to ja wsiadam w samochód i jadę..... poza tym aagniesia może też będzie chciała Wroclaw zwiedzic hihihiih a może spotkamy się gdzie indziej, wypośrodkujemy to abyśmy wszystkie miły podobną drogę )) cos sie wykombinuje, sky też na wiosne chyba przylatuje Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 16:41 odebrałam wynik estradiolu: 27,91 pg/ml, 15dc norma: Faza owulacyjna: 66,1- 411,0 faza lutealna 40,0- 261,0. Wczoraj pękł pęcherzyk, jest jeszcze jeden, ale i tak nic z tego przy takim E. Dziewczyny ja nie wiem co robić jetsem załamna. Codziennie to gorzej......... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 17:31 malutka, ja tez odebralam wyniki (100 dc!!!!) progesteron 0,66 (fazaI - do 1,5, faza lutealna- 8-30) estradiol 38,51 (fazaI- 20-160, faza owu.- 100-450, faza lut.- 50-210) U mnie nawet nie bylo zadnego pecherzyka dominujacego! Nie musze isc na USG, taki estradiol swiadczy ze nie mam co liczyc na jakis pecherzyk Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 20:23 Darciu zobacz jaki ja mam niski ten estraiol a pęcherzyki były, pewnie puste ale powiem CI ze corazmnie z tego rozumiem....... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 20:53 wiesz Malutka, dlatego sprawdza sie estradiol czy urusl podczas stymulacji do pobrania komorek do in-vitro, bo samo USG nie mowi czy dany pecherzyk juz jest gotowy zeby go zaplodnic. Ale z drugiej strony nawet te pecherzyki z niedojrzalymi komorkami a czasami puste pecherzyki moga produkowac estrogeny. Dlaczego tak jest jednak to nie mam pojecia. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 21:08 rozumiem, ale to i tak skąplikowane... Do kitu te nasze organizmy są... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 21:47 mój też.... Darciu a napisz cos o waszym gniazdku... mebelki kupione,jakie kolorki itp. Zawsze to weselszy temat Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 21:58 Fakt, cos zesmy strasznie posmutnialy Ale wlasnie przez ta nasza ostatnio droge krzyzowa nic nie kupujemy ani nawet sie nie cieszymy z naszego gniazdka. Chcielismy byc przygotowani na przyjecie potomka, dac mu pokoik, wlasne podworko a tu sie okazuje ze teraz przydalaby sie nam ta kasa zeby tego potomka wogole miec! Co za przewrotnosc losu! Hehe Mebelki mamy te ktore mielismy w wynajetym mieszkaniu, bo byly nasze, wiec nie kupujemy poki co nowych. Tzn, to sama Ikea wiec pasuje do wszystkiego Potem powoli...powoli bedziemy dokupywac lub wymieniac. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 22:17 No tak skoro miesliście mebelki to nie ma sensu na razie apotem będziecie ymieniać i kupowac nowe do dziecinnego pokoiku!!!!!!! Wierzę że nam się uda Darciu. Ja też chcę taki pokoik przygotować, wiesz dzis nawet myślałam ze ja nie muszę być w ciąży... ja chcę dziecko, mały śmiejący się skarb.... Zostaje jeszcze adopcja.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.11.06, 23:58 Malutka, alez dlaczego ty myslisz juz o adopcji??? Zanim bedziesz brala ja pod uwage jest jeszcze wiele metod zeby miec wlasne dziecko! Jest przeciez invitro, jezeli nie da sie zniesc wlasnych jajeczek, mozna dostac od dawczyni.... a dopiero potem adopcja! Zreszta pomysl, ja jak mialam 25lat to wogole in-vitro to jakis kosmos byl!!! Przeciez to bylo tak niedawno (hmmm) tylko 7 lat temu! A teraz in-vitro samo w sobie juz odchodzi do lamusa, jest ICSI a od paru miesiecy nowa metoda IMSI jeszcze dokladniejsza i dajaca wiecej szans na ciaze. Nie mowie juz metodach MESA, TESA (czy jakos tak) ktora daje mezczyznom praktycznie bez plemnikow (wydobywa sie pojedyncze plemniki poprzez biobsje jader)szanse na bycie biologicznym ojcem. Teraz pomysl co moga wymyslec za kolejne 7 lat, jak bedziesz miala 32 tak jak ja! (Ale ja nie czuje sie wcale starooooo!!!!! ) Wiem, ze czekanie wykancza... ehhhh no wiem ze chcialabys miec dzidzi juz.... Malutka, koniec juz tego narzekania!! Bierzemy sie za siebie, diagnozujemy, leczymy i zachodzimy w ciaze !!!!! Bez gadania!!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.11.06, 08:39 Darciu ale ja nie chcę czekać 7 lat na dziecko, ja teraz chcę je mieć... Teraz czuje taka potrzebę i chęć bycia mamą, to na pewno będzie długo trwało nie skończy sie jutro ale max 2 lata sobie daję Wiesz o komórkach dawczyni myślałm ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.... za mało wiedzy mam na ten temat dlatego to tak strasznie brzmi... będę nosić w sobie komórkę innej kobiety zapłodnioną przz plemniki mojego M. o matko!! Ja jestem raczej postępowa dziewczyn tylko niedoinformowana, jak poczytam troszkę o tym to już inaczej to tematu będę podchodzić aagniesiu co u Was? aagniesiu powiedz mi jak ty brałaś ta luteinę podjęzykowo czy dopochwowo? Bo ja mam pod jężyk, dziś 1 tabl. myślałam że zwymiotuje nie mówiąc o tym ze jeszcze 19 tabletek!!!!! Masakra Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 10.11.06, 09:29 Cześć Kochane! Ale smutno się zrobiło... Lianis bardzo mi przykro;-( Idziesz teraz do lekarza? Czemu się nie udało?!?!? Ech... Malutka, słoneczko Ty nasze. No i co ten Twój gin na to co się dzieje? Co planuje zrobić? Widziałaś już się z nim? Strasznie mi przykro dziewczynki, no, ale nie pddawajcie się. Proszę. COŚ na pewno da się zrobić!!! Oby tylko jak najszybciej znaleźć właściwe rozwiązanie! Pozdrawiam Was bardzo bardzo serdecznie, Inka Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 10.11.06, 10:28 No chyba trzeba rozruszac to towarzystwo zeby smutaski wywalic. Nie wiem czemu sie nie udalo, byc moze ciagle za malo tego progesteronu, a moze za duzo testosteronu, a moze jajeczko nieudane, a moze jakas wada by byla, tyle jest tego moze ze nawet nie staram sie zgadnac. Malutka nie mysl jeszcze o adopcji, masz jeszcze troche czasu na to, najpierw jest potrzebna diagnoza, potem leczenie a dopiero wtedy jesli nie przyniesie to rezultatow mozna sie zastanawiac, masz jeszcze troche czasu a medycyna postepuje szybko Darciu Ty sie tez nie lam, bo przeciez w koncu znajdziecie jakis sposob na to zeby miec swojego maluszka, jesli nic we wloszech sie nie zmieni to moze w innym kraju, nie ma tak zeby sie nie dalo, podobniez dla chcacego nic trudnego i jestem pewna ze nie ma nikogo chcacego mocniej niz kobieta chcaca miec dziecko, wiec przyjdzie na nas kolej. Jakis czas temu ogladalam w tv program na temat dawczyni swojego ciala na 9 mies dla par ktore nie mogly miec dzieci ze wzgledu na to ze kobieta nie byla wstanie donosic ciazy. Ta kobieta ma 40 lat i urodzila juz 7 dzieci z jajeczka i plemniczkow pary. Doszlam wtedy do wniosku ze jesli istnieja tacy ludzie na swiecie to znaczy ze jeszcze nie jest najgorzej i rozwiazanie sie w koncu znajdzie. Moj M zdal pierwsza czesc bardzo istotnego egzaminu zawodowego z powodu czego bardzo sie cieszymy, druga czesc czeka go za 2 mies i wtedy moze finansowo tez troche do przodu wyjdziemy. Ja mysle o zmianie pracy, ale boje sie troche bo to jest dla mnie jakby krok do tylu, choc czasami trzeba zrobic jeden krok w tyl zeby moc pojsc dwa do przodu. Wysiadlo nam centralne ogrzewanie, nie mamy od przedwczoraj ani cieplej wody ani ciepla w domku, tak wiec jest niefajnie bo temp w srodku osiagnela jakies 17st pomimo dogrzewania sie farelkami, a brak cieplej wody przy @ jest czyms czego nikomu nie zycze... Dzis ma przyjsc pan mechanik do naprawy a za tydzien do dwoch wymieniamy piec na nowiutki coby wiecej takich sytuacji nie miec. Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 09:12 dziewczyny-no nie lencie sie!!!watek nam spada!!!piszcie jak Wam weekend mija.ja wypoczywam.co dzien wstaje do pracy o 4:30-pora bez Boga...ale tu mnie to tak nie przeraza!przynajmniej wiem za co pracuje i ludzie są fajni tylko nie ma czasu ani okazji na przytulanka...ja wracam o 15tej, M wychodzi do pracy o 15tej...zaczyna juz miec pretensje ze zona ciagle spiąca...a ja istotnie klade sie kolo 20tej i jakby kto mlotem walnąl-zasypiam piszcie piszcie jak Wasze pecherzyki,cykle i maluchy juz poczete!-tak tak emkz- to malenka aluzja do czystki na moim mailu Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 11:14 hejjjjjj ja niedawno wstałam hihihih, moje przyjaciółki mnie wczoraj do pubu wyciągnęły, dzieci z męzami pozostawiały i zrobiłyśmy sobie babski wieczór. Ale wiecie co troche mnie głowa boli po tym wieczorze )poza tym nic ciekawego u mnie biore luteinę (blee)i czekam na kolejny cykl jestem okropnie zdołowana i zapracowana emkz a ty nic nam niepisałasjak tam odwiedziny rodziców!!! aagniesia i jak u ciebie, kiedy USG? Wiesz jaki to będzie strzał hihih Darcia gdzie jesteś? czemu sie nie oddzywasz? Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 12:04 dziewczynki podczytuje was ..razniej mi ze macie te same stany co ja, staram sie od roku, przebadana m tez, u mnie niby wszystko gra, podejrzenie w kierunku PCO ale lekarze twierdza ze raczej nie to bo mam owu i obraz na usg nie wskazuje, mam minimalnie podwyzszony testosteron, i nieregularne czasem cykle. bralam pigulki z 5 lat, za kilka dni 30stka, mieszkam w wawie, lecze sie w invimedzie, tzn w tym cyklu mialam monitoring, po CLO pecherzyki pieknie rosly pekl przynajmniej jeden, edometrium male ale dostalam estrofem i od razu ladnie uroslo, no i luteina, dzis 29 dc wczoraj wieczorem test negatywny..czasami odczuwam az fizyczny bol tesknota za moim malenstwem na kore czekam . za 3 miesiace sie przeprowadzam do wlasnego m..juz nie moge sie doczekac..czeka tam jeden pokoik narazie ochrzczony goscinnym.. plan na najblizsze 3 miesiace to stymulacja, potem male wakacje w cieplym zakatku to prezent mojego m na moje smutki i podejde do laparo u meza mojej przyjaciolki..ginekologa poloznika, on twierdzi ze laparo wiecej da niz stymulacja. ..wiecie nigdy nie przypuszczalam ze tak dlugo bede sie starac..tlumacze sobie ze mam tak wiele i nie moge miec od razu wszystkiego.. duzo z was mieszka za granica, podziwiam was ja, jako studentka mieszkalam rok w Paris i strasznie tesknilam dlatego wysylam wam duzo sily kochane pozdrawiam tez agnieeesie z wawy tak jak ja.. Odpowiedz Link
malutka1939 jesienna100 12.11.06, 12:27 Witaj :0) aagniesia chyba jest z Łodzi ale sama jutro nam napisze. Wiesz ja też sobie tak tłumaczę że wszystkiego na raz nie można mieć, mam kochanego M. , mieszkanko fajną pracę więc poczekam jeszcze troszkę ale tylko troszkę )) Odpowiedz Link
jesienna100 Re: jesienna100 12.11.06, 12:39 ciesz sie malutka ze umiesz docenic co masz i mowisz sobie tak jak ja ze dostalam tak wiele..w sumie malo jest Polakow ktorzy tak mowia..kiedys kolezanka mi zarzucila ze sie przechwalam i wywyzszam mowiac :mam tak wiele. my polacy ciagle narzekamy. tak malutka kolejny krok do szczescia to malenstwo i musimy na nie zapracowac miloscia staraniami i pozytywnym podejsciem choc czasem o to ostatnie trudno. milej niedzieli dziewczyny jeszcze tu zajrze dzis Odpowiedz Link
malutka1939 Re: jesienna100 12.11.06, 12:56 kolejny krok do > szczescia to > malenstwo i musimy na nie zapracowac miloscia staraniami i pozytywnym podejscie > m choc czasem o to > ostatnie trudno. Ładnie to powiedziałaś, tego się trzymajmy ) Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 14:01 No witajcie, witaj Jesienna.. Musze sie z Toba zgodzic Jesienna co do narzekajacych Polakow. Pewnie zauwazylas roznice jak wyjechalas na studia, nie? Wlasnie ja tez to widze, szczegolnie mieszkajac we Wloszech i majac tesciow z poludnia, gdzie sie naprawde nie przelewa a oni sa ciagle weseli i nigdy nie slyszalam ich narzekajacych. Mimo ze maja duzo mniej np niz moi rodzice, to ciagle nam kase wysylaja!!!! Nie raz mowilam tesciowej, zeby tego nie robila ze my sobie radzimy, ale to ja obraza!!! Po prostu tu jest taka mentalnosc. Ja kocham bardzo swoich rodzicow, nie chce tez zeby mi wysylali kase, lecz jak do nich dzwonie to mi sie czasami odechciewa, bo ciagle im zle, ciagle narzekaja! Jednak mnie ta polska zaraza jeszcze troche dopada czasami a nadodatek mojego M zarazam, bo on tez zaczyna narzekac )) Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 19:10 witajcie wszystkie-i "stare" i nowe kolezanki-ja nie o wieku tu mowie!!!! no-narzekamy my Polacy dosc czesto to fakt.a jak juz nie ma na co to chocby na pogode,a co!a stwierdzen takich jak uzyla Twoja kolezanka,jesienna to bardzo nie lubie!no mowisz ze Ci dobrze,ze jest ok a tu obuchem w łeb ze sie przechwalasz!no wiece co!?co za natura...jak by sobie tak czlowiek poustykiwal- o,wtedy to by dobrze bylo!moze innych boli jak kto szczesliwy z tym co ma a czasem i bez "czegos".nic to-ładnie ze sie ruszylo na wątku jutro do roboty-swiat warehousowych robolkow otworzyl przede mna wrota wiec wyjde mu na przeciwnajzabawniejsze jest to ze ja do tej Anglii same najladnijsze ciuszki wzielam-bo Polka elegancka przeciez musi byc!!!a teraz stare bluzy M podbieram bo utytłam sie w pracy jak ....robol pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 19:56 sky, Moja siostra wyjezdza do Anglii tez za 1,5 mies. Juz tam jest jej maz... Powiedz mi sky, jak to wyglada ze znajomoscia jezyka w warehause? Bo moja siostra ni wzab nie zna angielskiego!!! Czy ona sobie tam poradzi w tej pracy? Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 23:23 ja juz dawno wyroslam by sie przejmowac tym co mysla inni, ...bylam dziewczyny na kolacji z m , winko, i same niezdrowe rzeczy krwiste mieso pelne toksoplazmozy ktorej nie przechodzilam, i mam wszystko gdzies dobrze to robi powiem wam! oby tam w anglii i wloszech jutro byl zloneczny dzien a co do anglii to nawet w meza bluzach sky wygladac bedziesz lepiej niz angielki Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 23:15 A mi się wydaje, że każdy naród ma jakieś przywary i nigdzie nie jest idealnie. Tzn. jest wtedy dobrze, kiedy jest się szczęśliwym, bez względu na to, czy wszyscy wokół narzekają, czy też przy minus 15 stopniach chodzą w klapkach na bose nogi... I tęsknię za Polską, jasne, że tak; bo tam jest moja rodzina, moi prawdziwi Przyjaciele, mój pies, moje wspomnienia; ale jest tak, że potrzebujemy w życiu pieniążków i dążymy do lepszego życia, więc dlatego jestem tutaj, i tu na razie próbuję być szczęśliwa... A poza tym to witam nową koleżankę, która nawet na forum 'czerwcowe maluchy' się ujawniła Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 12.11.06, 23:28 emko ujawnilam sie bo mi nie daje spac moje ciagniecie brzucha ale cycuchy mnie nie bola wiec sie zastanawiam i bete obiecalam lekarzowi ze zrobie a brak mi motywacji i tak sie dopytuje choc znam juz wszystkie mozliwe odpowiedzi po roku staran Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 13.11.06, 11:05 hej dziewczynki aagniesia co u ciebie? Dzis chyba USG prawda? mam nadzieje ze przytulanka były i wstrzelicie się ) Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 13.11.06, 18:11 ja dzis odstawilam luteine, i czekam ... Odpowiedz Link
agulka1001 poniedzialek,tydzien czas zacząć! 13.11.06, 20:39 czesc dziewczyny!pozdrawiam wszystkie,"widze nowe twarze",az milo,ze sie zaludniło hehe!ale sobie rymuje hehehe! podczytuje,co tam u Was,ale jest tego z dnia na dzien coraz wiecej,trudno nadązyc za Wami!odkad wrocilam z urlopu do pracy,nie mam czasu na Neta!jestem tak zmeczona,ciagle mysle,zeby sie wyrobic,ze mi sie nie chce siadac na Neta!a z nowinek zdrowotnych,to czekam na II @po poronieniu i ruszam z tabl antykoncepcyjnymi!i...pierwszy raz od 4miesiecy kochalam sie z moim mezem!tzn w ogole sie kochalam hehehehehe!ale strach,dziewczyny,wikeszy jak za pierwszym razem,az sie cala trzeslam...taka trauma...ost raz,jak sie kochalismy,to wyszla z tego ciąza,wiec mozecie sobie wyobrazic,o czym myslalam.... gorąco Was pozdrawiam! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: poniedzialek,tydzien czas zacząć! 13.11.06, 22:25 agulka no to pierwsze koty za płoty ) teraz będzie juz tylko lepiej super ze sie odezwałaś, pisz czasem co u Was... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: dziewczyny :) 14.11.06, 09:00 sorki ze tak długo do was nie zaglądałam - zabiegana jestem wiecie co byłam na usg - pecherzyków mi porosło po tym Clo jak grzybków po deszczu nie wiem czy to dobrze czy źle, cały wynik mam tutaj zobaczcie sobie i piszcie mi tu koniecznie co myślicie o tym )) tak Jak Malutka mówi jestem z łodzi, a ty Malutka nie załamuj się kochana nasza, bedzie dobrze - w czwaretk ide na drugie usg zobaczyc czy pekły kurcze wczoraj to az miałam ochote na przytulance ))) Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: dziewczyny :) 14.11.06, 09:00 nie wkleiłam linku starania.webd.pl/viewtopic.php?t=6329 Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 09:12 Aguś dużo tych pęcherzyków, te które nie pękną mam nadzieje ze sie wchłoną, ciekawe czy te pęcherzyki nie są puste... ale miejmy nadziję ze chociaż w niektórych są komórwczki no i że co najwyzej będą bliźniaki nie pięcioraczki hihiihiih Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 09:02 nie wkleił ci się... dawaj go tu jeszcze raz Odpowiedz Link
darcia74 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 10:18 aagniesi pozostalo tylko przytulac sie w (anty-)tylozgieciowych pozycjach A co u ciebie Malutka? Jak tam sytuacja z cyklem i twoimi pecherzykami? A co u reszty? No witaj znowu agulka Fajnie ze do nas wrocilas... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 10:32 a u mnie czekanie na @@ dzis 20 dc ff wyznaczył owu ale bez sensu bo temp. podniosła mi luteina, aff zaznaczył owu własnie na dzien przed luteinka. Czekam na nowy cykl i clo. Buzka Odpowiedz Link
darcia74 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 10:38 malutka, jakie mialas endometrium ostatnio, pamietasz moze? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 11:00 przy ostatnim usg tj 14 czy 15 dc miałam endo 5 mm Odpowiedz Link
jesienna100 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 11:21 malutka przy CLo takie endo to normalne dlaczego lekarz nie dal ci estrofemu ? to wlasnie na male endometrium, ja biore od 7dc do konca luteiny i endo piekie uroslo a tez bylo malenkie. zapytaj lekarza Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 11:33 ale ja jeszcze nie bralam CLO dopiero od nastepnego cyklu, jak bedzie małe endo to mu powiem, ja mam brać CLO od 2 do 6 dc czyli od kiedy ten estrofem? Odpowiedz Link
darcia74 Re: dziewczyny :) 14.11.06, 13:51 No wlasnie i jak tu znalezc dobrego gina ktory takie rzyczy sam wie a nie trzeba mu mowic cholera!! Pytam Cie Malutka o te endo bo mi lekarz powiedzial ze ja miesiaczki nie dostane nawet po progesteronie bo mam niski estradiol tj 38,5 i endo cienkie!!! No to dziewczyny szukam nowego GINA!!!! To juz bedzie moj 5-ty gin!!!! Niech mi wywola ta miesiaczke a jak nie to sama wezme duphaston, bo zostalo mi jeszcze jedno opakowanie. Zadalam pytanie ekspertowi na bocianie, to on mi powiedzial ze w mojej sytuacji zalecil by wywolanie i CLO. Odpowiedz Link
malutka1939 do darci 14.11.06, 14:20 Darciu teraz mam endo 5mm, ale w poprzednim cyklu miałam zaledwie 2mm potem troche większe ale nie wieksze nic 5 mm i dostałam zastrzyki z progesteronu na wywołanie @. Może powiedz ginowi że ty chcesz miec wywołana @ i koniec!!! No tak ale pewnie nie posłucha.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: do darci 14.11.06, 14:36 wiesz, to jest ten gin ktory nie widzi szansy u nas procz IVI. Jak mu powiedzialam ze chcialabym miec jakis cykl miesiaczkowy bo przeciez wszystko sie zablokowalo to on mowi, ze to nie ma sensu, ze przed IVI go wywolamy!!! Ze i tak teraz nie przyjdzie @ po progesteronie itd... No moge przyjsc do niego po te luteine jak juz bede czula sie spuchnieta w dole brzucha!!!!! Ratunku!!!!! Przeciez ten gin ktory zrobil dwa faklutety na ginekologii i endokrynologii w Innsbrucku i Wiedniu!!!!! I jak tu ufac ginom, ktorzy maja kliniki nieplodnosci i czychaja tylko na ludzkie problemy zeby wcisnac od razu invitro. Ja wiem ze jak moj M bedzie mial nadal takie zle wyniki nasienia to nie bedzie innego wyjscia, lecz w sytuacji jak i ja nie mam owulacji nie mozemy liczyc na nawet cudowne poczecie. Nie mowiac juz jak sie czuje bez miesiaczki i owulacji, jak niepelnowartosciowa kobieta. Noz sie w kieszeni otwiera!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: do darci 14.11.06, 15:17 Darciu może to rzeczywiście dobry specjalista. powiedz mu ze żle sie czyjesz, że chcesz @ i żeby przepisał ci luteinke. Może w końcu uleginie.... Jak to mówią do zapłodnienia potrzebny tylko 1 plemnik, ale skoro ty nie masz owu no to ........ Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 15:59 O! Agulka sie odezwała Ale fajnie! Pisz jescze i nie opuszczaj nas znowu na tydzień, albo i więcej;-( Darcia, Ty może faktycznie zmień gina. Chyba, ze to jakaś włoska metoda na nie posiadanie dzieci... Daj spokój przecież to mozna się wykończyć. Może napisz na jakimś forum (POLSKIM!) do eksperta, i zobacz co on poradzi. Opisz swoją sytuację, a jakby jakieś leki z Polski potrzeba było, to i na pewno ani rodzinka, ani dziewczyny tu, z forum, nie zawiodą i prześlą co trzeba! Malutka, a Ty na ginie wymuś to coś o czym pisała jesienna na endo, clo i do dzieła. Nie ma czasu do stracenia! Ja się beznadziejnie czuję, najchętniej w sen zimowy bym zapadła i obudziła się w kwietniu. Co prawda już tak strasznie mnie nie mdli, ale i tak kiepskie mam to samopoczucie;-( Rodzice dziś wyjechali i jakoś tak smutno mi bez nich i nostalgia ogarnia. Ech, to życie... Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 16:31 wiec pisze co moj lekarz z invimedu zalecil clo od 3-7 dc luteina 3x dziennie od 16 dc przez 14 dni, dodam ze owu potwierdzona monitoringiem, mam swoje wlasne owu ale ponoc clo je wzmacnia poniewaz mam endo beznadziejne to estrofem od 4 dc do konca luteiny, wykluczyc raka sutka i piersi w wywiadzie rodzinnym i miec usg piersi bo to wredny bywa hormon lepiej sie przebadac tak to wyglada , lekarz kazal przez 3 cykle tak brac, dodam ze ani ja ani m nie mamy wiekszych problemow jak nici beda za 3 miesiace to robie laparo sprawdzic czy drozne mam jajowody. a reszte oddaje naturze... modle sie o optymizm. dzis 2 dzien po odstawieniu luteiny i wybitnie mi okresowo. 31 dc. a malpy jeszcze brak. test w 27 dc negatywny. malutka dowiedz sie o dobrego lekarza medycyny naturalnej najlepiej chinczyk lub tybetanczyk. mnie akupunktura wyregulowala tak ze mam wlasne owu a nie mialam. akupunktura zrobiona nie przez polaka! bo tego sie 10 lat uczy minimum jest bardzo skuteczna w przypadku wahan hormonalnych. w wawie bym wam polecila ale u was kochane nie znam. Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 17:14 wlasnie, tak zrobilam emkz, zapytalam doktora na forum oto co mi odpowiedzial: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=40640 i jeszcze tu: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=40729 Czyli szukam nowego gina, bo ten moj ostatni to tylko biznes zbija na IVI i tylko to sie dla niego liczy. Jesienna, mowisz serio z ta akupunktura? Ja jestem straszna realistka i strasznie ciezko mi uwierzyc w tego typu zabiegi, ale kto wie, moze warto sprobowac. Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 17:39 darciu kilka tysiecy lat temu powstaly zalazki najstarszej medycyny w tybecie, najprosciej tlumaczac polagala ona m in na tym ze odkryta na ludzkim ciele kilkadziesiat punktow odpowiedzialnych za przeplyw energii, naciskajac, podgrzewajac lub naklowajac te punkty powodowano doenergetyzowanie slabszych punktow zanim dochodzilo do ognisk chorobowych. o tym ze np watroba slabiej pracuje dowiadywano sie poprzez zmiany w galce ocznej irydologia, zmiany w pulsie -metoda pulsacyjna, zmiany w zapachu konststenci koloru moczy, zmiany na jezyku itp. doenergetyzowywano slabsze punkty. aby energia w ludzkim ciele przeplywala bez zarzutu wymyslono tai chi , powodujace rownomierne rozlozenie energii w ciele co jest warunkiem dobrego zdrowia. leczono dieta dopasowana do 4 typow organizmow. nowotwor wg tradycyjnej medycyny powstaje na skutek m in gwaltownego sprzezenia energii i niejako jej ataku na zdrowa tkanke w danym miejscu powodujacym jej przerosniecie. najlepszy sposob na zapobieganie nowotworom tai chi. wyrownujemy poziom energi w calym ciele. my stosujemy mloda medycyne europejska. wraz z penicylina, i jej wymyslem ruszyla machnia farmakologii, objaw zabijamy antybiotykiem itp, jestesmy w stanie dowiedziec sie o chorobie gdy nas boli...lub usg etc. medycyna tybetanska i chinska poprzez irydologie przewiduja zmiany widoczne w galce ocznej na wiele lat przed tym jak na zaboli.... ja mam wieczne problemy z watroba..w wyniki labo idealne, ale moja watrabe widac w oku, na skorze, w moczu. mdli mnie bez powodu, jestem ospala, mam nieregularne cykle...problemy ze skora etc. skutecznosc medycyny tradycyjnej widac bylo przy chronicznym zapaleniu slinianki u mnie. 2 tyg na antybiotyku by opuchlizna a la swinka malala..od kiedy lecze sie akupunktura 2 zabiegi i zniknela opuchlizna i nigdy problem sie nie powtorzyl, moj kolega chory na swtardnienie ma zatrzymana chorobe, pracuje.... lecza sie kobiety z cudownym skutkiem kiedy lekarze orzekali bezplodnosc, na moje problemu najpierw bylo wyrownanie poziomu hormonow tarczycy ( wyniki labo super) i powrot owu. lekarz medycyny naturalnej kazal czekac i wie ze mi sie uda ale ja jestem niecierpliwa i obiecalam sobie 3 miesiace hormonow kiedy nie mialam owu i cykle mialam 50-60 dniowe szlam na wywolanie @ i w kilka dni od akupunktury ku zdziwieniu ginekologa okres byl. takze wyjasniam wam "wiare" i nie wiare w medycyne naturalna. to poprostu inny schemat leczenia. aby poznac dobrze te medycyne potrzeba min 10-15 lat...nasi lekarze potrzebuja troche mniej... w stanach zjednoczonych sa szpitala gdzie znieczulenie wykonuje akupunkturzysta i kobieta rodzi bezpolesnie prawie. dopiero jak pojdziemy i zwalczymy chorobe bez lekarstw -uwierzymy wiem o tym. ale cudownie wiedziec ze mozna znalezc w warszawie 1-2 osoby ktore potrafia naprawde pomoc. pozdrawiam dziewczynki!troche sie wam nagadalam ale kazdego dnia czegos nowego warto sie dowiedziec Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 18:43 dzieki jesienna, porozgladam sie tu u siebie za jakas akupunktura. Tylko skad wiedziec czy dany akupunkturzysta nie jest jakims oszustem, ze sie zna na rzeczy? Odpowiedz Link
malutka1939 jesienna 14.11.06, 19:51 podaj szybko namiary na ta akupunkturę, napisz tez ile to kosztuje, ja często bywam w Wawie, nawet tam mieszkaliśmy wię nie ma problemu mogę sobie podjechać ;0) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 19:52 zapomniałam Wam napisać umówiłam nas do genetyka w sprawie badania kariotypu, musze jeszcze załtwic skierowanie to juz nie bedzie takie łatwe Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 20:09 ja tylko nie rozumiem dlaczego masz zrobic ten kariotyp? Hmmm Czy ten kariotyp ma wskazac przyczyne tego wysokiego FSH??? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 23:05 Darciu ja sama za bardzo nie rozumiem ale raczej nie chodzi tu o FSH boweim to badanie mamy wykonać razem z M. chodzi chybao wykluczenie choroby genetycznej, jakiejś wady genetycznej która moze być przyczyną niepłodności itp Muszę jeszcze dopytac doktorka ;0) Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 23:15 dziewczyny przed chwila zrobilam quicka, nie wiem ale majaczy sie jakis cien kreski nie wiem ogladam z wszystkich stron i widze..wylaz gdzies po 20 min, wiec sie nie liczy..ale wiecie co czuje..mam jeszcze jednego w lazience i rano zrobie bo ostatnio wypilam hektolitry soku i nie powinnam testow nie-porannych robic. no cien kreski sie majaczy jak w morde strzelil..nic nie mowie nikomu czekam do jutra. Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 14.11.06, 23:30 nie , jednak to zwidy, przyjrzalam sie na zimno i to nie to. no nic. czekam na @ Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 15.11.06, 08:57 jesienna a myslałam że juz słuchaj Darciu ty to masz przeboje z ta swoja ginką czy ginem, co za ludzie, nie ma sensu wywoływać @ - przeciez to jakaś bzdura, przecież to jest konieczne zeby nasz kobiecy organizm dobrze funkcjonował, spróbuj jeszcze może uda ci sie znaleźć jakiegoś odbrego Malutka no mam nadzieje że żadne torbiele się nie porobią, jestem dobrej myśli, jutro idę na usg sprawdzic co i jak, chyba nie wytrzymam ciągle czuję te jajniki, staranka były ale dzis nie bedzie bo męża nie ma dopiero jutro po robocie moga byc jejciu ale ze mnie niecierpliwiec .... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Malutka a jak tam u Ciebie ?? 15.11.06, 10:49 hej u mnie 21 dc, luteinki ciąg dalszy. Czekam na @ a potem CLO i zobaczymy Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Malutka a jak tam u Ciebie ?? 15.11.06, 11:16 aha no to czekam z Tobą malutka - jak widzisz u mnie Clo zadziałało zobaczymy jeszcze dalej nie martw się - bedzie dobrze Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 15.11.06, 08:58 jesienna!!!! weż sie w garść!! po pierwsze zrób test z porannego moczu, po terminie @ po drugie nie sprawdzaj po 20 min bo to może zafałszowac wynik My trzymamy kciuki aby @@ nie przyszła do ciebie Odpowiedz Link
jesienna100 Re: Na cześć 'agulki1001' 15.11.06, 10:01 malutka, wzielam sie w garsc zrobilam poranny test w 32 dc i nic. wysle ci dzis na skrzynke namiary popoludniu na lekarza. buziaki Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 15.11.06, 11:07 Malutka, no dobrze wiedziec ze genetycznie jest OK, i jesli Cie to badanie nic nie kosztuje to warto... Jesienna, no trzymamy kciuki !!!! Odpowiedz Link
emkz Pierwsze wymioty za płoty... 15.11.06, 20:46 A już myślałam, że mi przechodzi... Dzisiaj rano mnie mdliło, ale stwierdziłam, że zjeść coś wypada i zjadłam. Pomarańczę. Którą natychmiast odddałam;-( Kiedy to się skończy, buuu;-((( No przecież mi kurna cały czas jest niedobrze, no!!! Agniesia, Ty, się zdaję następna w kolejce do tych przyjemności...? Niech się posypią te ciąże to sobie przynajmniej wspólnie ponarzekamy Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 15.11.06, 21:16 ojjj emkz jakbyśmy już chciały razem z Tobą narzekać Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 16.11.06, 09:44 Malutka i Emkz pewnie ze bysmy chcialy juz narzekac razem z Tobą narazie powiem wam ze dzis idę no to drugie usg - narazie ff wyznaczył owu ale to chyba jeszcze ulegnie zmianie www.fertilityfriend.com/home/126d3f buziaki Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 16.11.06, 10:35 aagniesia powiedz mi czemu ff raz owu zaznacza ciągłą linią a raz przerywaną? wiesz mi wyznaczył owu przeryw. nie w tym dniu, w którym miałam, usunełam jedną temp. i juz nie zaznaczył dziwny troche ten programik ale wazne że jest POWODZENIA na USG Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 16.11.06, 15:46 Linia ciagla jest wtedy kiedy wszystkie poszczegolne objawy sie zgadzaja, linia przerywana jest wtedy kiedy np byl skok temp ale sluz nie wyglada na plodny Odpowiedz Link
malutka1939 dzięki lianis :) 16.11.06, 17:47 to by się zgadzało bo ja nigdy nie mam śluzu płodnego Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 16.11.06, 21:45 No co tak tu sie wyludnilo? Wiem, wszystkie jestesmy juz zmeczone ta niepewnoscia, ta niemoca, tym czekaniem, ze az sie gadac nie chce. W dodatku czas leci tak nieublaganie... Probuje przypomniec sobie moj stan ducha jaki mialam dokladnie rok temu, ogladajac ostatnio z przyjaciolmi nasze zdjecia... Taka bylam usmiechnieta na tych zdjeciach, taka szczesliwa, tak ladna..hmmm w porownaniu do obecnego czasu. Teraz jestem tylko ciagle przygnebiona, taka szara, narzekajaca na co nowe wychadzace pryszcze, wypadajace wlosy i zirytowana ciemniejacymi wloskami to tu to tam. Wiecie... jeszcze rok temu nie myslalam o dziecku... Pamietam jak moj maz mi mowil, ze fajnie by bylo przyjechac z brzuszkiem na slub mojej siostry w czerwcu. Ja jednak bylam jakas kretynka bo mu odpowiadalam, ze moze jeszcze nie, ze nie mamy mieszkania, nie wiadomo jak bedzie ze zleceniami dla firmy ze to, ze tamto, same takie BLA BLA BLA!!! Moj M nie nalegal, bo chyba tylko tak chlapnal z tym brzuszkiem, sam sie troche bal jak sobie poradzi jako glowa rodziny, lecz moze mial niezla intuicje z tym brzuszkiem.... Pewnie bym sie nadal tak ociagala gdyby nie fakt, ze znalazlam sie nagle w szpitalu w lutym. Na decyzje o niepowrocie do antykow od razu po wyjsciu ze szpitala zadecydowaly kolejne dwa fakty: podejrzewalam (ale to tylko ja), ze powodam dzieki ktoreym sie tam znalazlam sa wlasnie one, te antyki, drugi to fakt poznania w szpitalu aniola, pewnej staruszki, ktora dzielac ze mna pokoj rozbudzila we mnie w ciagu doslownie paru dni instykt macierzynski. Tak wiec jak juz wyszlam ze szpitala stalam sie kobieta, oszalala, pragnaca miec dziecko. Najsmutniejsze jest to ze trace moc, ze teraz czuje jakby palil mi sie grund pod nogami, jakby pod kazdym moim krokiem sie zapadal... Z Filomena, bo tak ma na imie ow aniol staruszka, jestesmy od szpitalnego czasu w ciaglym kontakcie.. Chyba jej wkoncu powiem o naszych klopotach, bo potrzebuje znow jej sily.... C.D.N (mam nadzieje z happy end'em) Ehhh dziewczyny, poniewaz tu tak pusto, to sobie taki monolog strzelilam Odpowiedz Link
darcia74 aagniesiaa 16.11.06, 21:54 widzialam odpowiedz eksperta na twoje pytanie.... Czy bedziesz sie cieszyc jak juz bede myslala o twojej owulacji zakonczonej "dwujajowym sukcesem" ??? Odpowiedz Link
agulka1001 darcia 19.11.06, 21:33 wiesz,cos w tym jest,jesli chodzi o te zdjecia! ja uwielbiam ogladac siebie na tych fotkach sprzed roku-usmiechnieta, wypoczeta,taka promienna,piekne duze oczy,no az chce sie patrzec...a teraz,rok pozniej,masakra!taka zmeczona,bez zycia....tez rok temu ani nawet nie myslalam o dzieciach,i wlasciwie gdyby nie to,ze mąż wyjechal na kilka m-cy,to bysmy nadal o tym nie mysleli,bo ciagle byl zly czas...i w grudniu 2005,tak jak 4lata wczesniej o tej samej porze zdecydowalismy o slubie, tak teraz rzutem na tasme zdecydowalismy o dziecku!i coz-skonczylo sie na 2stratach,rozpieprzeniu cyklu i ogolnie wszystko do dupy...i ta zmeczona twarz,smutne oczy.... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 08:17 Darciu jak ja Cię rozumię.... Dziewczynki powiedzcie, zapomniałam wczoraj wieczorem wziąść Luteinki <gapcio>, czy mam przedłużyc sobie o jedną tabl. w 26 dc czy sobie darować? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 10:40 aagniesia jak tam po USG? ja sie fatalnie dzis czuje, chyba @ bedzie wczesniej boli mnie brzuch małpowo, mdli mnie, no mam straszne uderzenia gorąca.... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 11:35 hej jestem po usg i wzycie u lekarki chyba nie pekają i nie pekną niestety te pecherzyki urosły jeszcze bardziej i sa w takiej samej ilości jak były, pojawił się co prawda jakiś płyn w zatoce douglasa ale cholera wie czy to owu jednak była, teraz to bym się Darciu zadowoliła chociaż jednym, o dwóch nie mówiąc ale chyba nici, tempka tez jakas dziwna skacze jak zabka, ginka zapowiedziała ze poniewaz te jajniory tak bardzo reaguja na ten lek, to nie ma mowy o braniu ich dłuzej niz jeszcze jeden cykl bo moze dojsc do hiperstymulacji jajników, takze po nastepnym cyklu mam 2 cykle przerwy tylko z luteiną i potem jesli nic nie wyjdzie - nowe leki - już nie Clo Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 11:59 no ja sie zaczynam juz w tym gubic! Przeciez juz pare dni temu twoje pecherzyki byly duze i jeszcze bardziej urosly??? Ok, jezeli nie pekly to dlaczego ta lekarka ci nie da nic na pekniecie? Moze w przyszlym cyklu powinnas brac po 1/2 tabletki CLO, skoro tak reagujesz. Zreszta przy PCO to nie jakas nowosc ze jest ryzyko hiperstymualcji. Widzialam twoj wykres, fakt skacze ta tempka teraz - nie wiadomo o co chodzi, co sie dzieje w twoim organizmie. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 12:01 aagniesiu a ile ty bierzesz tego CLO? Ja mam zalecone 1 x1 a wczesniej miałąm miec 1/2 x 1 . Teraz mój gin powiedzial ze jednak zaczne od 1 tabl. bo nic ich nie rusza oporne strasnie, ale CLO nie brałam jeszcze. Moze ty za dużo bierzesz hmm A może gin powinien dac ci pregnyl na pękniecie? Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 12:07 dziewczyny brałam 1x1 pregnylu mi nie dała, bo po pierwsze był ten płyn w zatoce douglasa co mogło swiadczyc ze jednak coś pekło, ale do końca nie wiadomo, po drugie bo było za późno, tzn nie ten dzien cyklu , poza tym powiedziała ze Clo tak zadziałało w pierwszym cyklu nie znaczy to jednak ze identycznie bedzie w drugim ... mam nadzieje ze one sie wchłoną - teraz biore luteine do 25 dc a potem zobaczymy ja za to nie wiedziałam ze przy pco jest takie duze ryzyko tej hiperstymulacji Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 17.11.06, 20:56 ejjj laki co z wami gdzie jesteście?? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 18.11.06, 10:05 malutka1939 - wykres na28dni.pl<a href="http://28dni.pl/malutka1939/wykresy/2006-10-26">malutka1939 - wykres na 28dni.pl</a> Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 18.11.06, 10:19 chciałam cos pokombinować hihihih sorki za zamieszanie ) pozdrowionka Iwonka Odpowiedz Link
darcia74 dziewczyny 18.11.06, 10:23 gdzie jestescie dziewczyny? co robicie? dlaczego juz tu nie zagladacie? A wogole sky sie tu ostatnio nie pokazuje! No ja tez za bardzo nie wiem co opowiadac.. Moj maz odebral z kliniki wczoraj pojemnik do ktorego ma oddac nasienie we wtorek - jaki wielki, taki wrecz dzbanek. Jak go pozniej pod stanik lub w majtki wlozyc? Miejmy nadzieje, ze do wtorku jeszcze mroz nie nadejdzie. Tak strasznie sie boje tego wyniku dziewczyny. Jezeli bedzie znowu tak zle to juz tylko IVF nam pozostaje. Rozmawialismy z M i zdecydowalismy sie raz sprobowac IVF wloskiego. Szanse na ciaze sa praktycznie minimalne ale bedziemy liczyc na szczescie i bedzie kosztowac nas grosze. W kazdym razie we wtorek po badaniu nasionek, bo teraz wszystko zalezy od nich, zdecydujemy czy od razu dzwonic do kliniki i uwowic sie na IVF (na ktore sie czeka- dluga kolejka) czy CLO u normalnego gina i IUI. A co u was???? Odpowiedz Link
darcia74 Re: dziewczyny 18.11.06, 10:40 a czesc malutka, ja to nie mam juz dostepu do 28dni, nie wiem dlaczego, ale to nic bo i tak nie mierze tempki. Jaki to ma sens przy 100dc.. Zreszta pojedyncze zapiski robie na FF, ktory bardziej mi sie podoba. Zapomnialam wam troche pomarudzic o moim wygladzie ostatnio - TRAGEDIA. Wiecie dziewczyny, ze ja wygladam coraz gorzej! Moj maz mnie pociesza, ze to moje poswiecenie, zeby byc mama- widzicie on tez to juz zauwaza. Moje wlosy chyba sie troche uspokoily z tym wypadaniem, albo ja sie do tego przyzwyczailam. Natomiast moja twarz! Mniej wiecej miesiac temu sie zaczelo, powoli, powoli pojedyncze syfki, ale teraz mam cala twarz osyfiona, wlacznie z czolem, podbrudkiem! Codziennie robie peeling, jakies maseczki, specjalne tradzikowe kremy a tego pojawia sie coraz wiecej! Dziewczyny ja w zyciu tradzika nie mialam! Przez to wszystko zrobilam sie nerwowa. Jeszcze do niedawna nikt mi nie dawal moich 32 lat a teraz stalam sie tak szara, osyfiala i brzydka, ze nawet jak spojrze na siebie w lustro to jestem zalamana Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny 18.11.06, 13:05 Darciu przestań się łamać!!! To zaburzenia hormonalne, trzeba wywolać okres bo nic z tego nie będzie, gdzieś to wszystko musi wyjść Darciu ja Cie proszę nie używaj az tylu różnych masek peelingów bo guzik ci to da, moze lepiej wybierz sie na oczyszczanie cery do kosmetyczki, chyba że u Wa kosztuje to fortunę, ale może mały prezencik ci sie przyda co? Zyczę powodzenia z badankami nasionek. Wiesz 28 dni troche średnie, ale juz zapłaciłam to korzystam, a ff jest po angielsku i ja nic tam nie rozumiem ale jak małpka wpisuję tempki i sluz hihihih Darciu u nas wiosenna pogoda słonko świeci, no żyć się chce, ale mne nasuwa sie jedna myśl- extra pogoda żeby wyjść z dzidzia na spacerek. I tyle... Do wieczorka Papa Odpowiedz Link
darcia74 Re: dziewczyny 18.11.06, 13:46 no tak, a tutaj nagle brzydka pogoda po 2 miesiecznym nieprzerwanym sloncu, choc nadal cieplo... Wlsnie ulamal mi sie zab!!!! Ja sie chyba juz rozsypuje dziewczyny!!! Tak, tu kosmetyczka kosztuje fortune a nie mowie juz o dentyscie! Teraz juz tylko czekam na rozwoj sytuacji i powaznie rozwaze przyjazd na pare dni do Polski zeby ze soba porzadek zrobic. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: dziewczyny 18.11.06, 14:09 Darciu to dobry pomysł. Mogłabys iść do dentysty, gina, kosmetyczki..... Tylko koszty podróży dojdą jeszcze no ale spotkasz sie z bliskimi a to tez wazne no i pokupujesz witaminki dla M. )) a no i spotkasz się z nami hihi Odpowiedz Link
emkz Re: dziewczyny 18.11.06, 20:23 Nic nie piszę, bo nic nowego. Tzn. na USG czekam (w ten poniedziałek), żeby móc się zacząć porządnie cieszyć (to już w sumie 12 tydzień mija, więc chyba będzie można...?). Poza tym praca, praca, praca;-( Szefowej już powiedziałam, gratulacje i w ogóle szzczęśliwa, chce już wszytskim powiedzieć, ale ja chcę do tego USG poczekać... Sky, paskuda, też się do mnie nic nie odzywa, nawet na maila mi nie odpisała;-((( A tak w ogóle to i tak Was codziennie czytam i trzymam kciuki za wyniki, USG, pęcherzyki. A malutka ma rację, darcia! Lepiej przystopuj z tymi peelingami, bo przecież te syfki to sprawa hormonów, więc maseczki i tak nic nie pomogą, a tylko sprawę pogorszą;-( Odpowiedz Link
agulka1001 emkz 19.11.06, 21:28 emkz,to juz 12tydzien?????????? ludu,jak ten czas leci! tylko patrzec jak bedziesz nam tu rodzic!jestem w szoku!a jak sie czujesz?jak mdlosci?jak brzuszek? zrob jakąs fotke! Odpowiedz Link
agulka1001 darcia 19.11.06, 21:43 kobito,nie uzywaj kremow do cery tradzikowe,bo to jeszcze gorzej!moim zdaniem najlepiej nawilzajace!nie wiem,jaka firme lubisz,bo ja np Oriflame!od lat uzywam!raz na jakis czas pojawia sie cos,ale mozna przezyc!ostatnio kupilam sobie takie 2kremy w zestawie do mikrodermabrazji (jakos tak),probuje,robi sie co kilka dni,przez miesiac! a co do wlosow,to u mnie coraz mniej!kupilam drogie kosmetyki L'oreal - szampon i odzywke,z allegro,ale nie jestem zachwycona!szukam produktow typowych jak w gabinetach kosmetycznych! a ty sie nie łam,na pewno przesadzasz hehehe wiem,jak wkurza takie gadanie,tez nie lubie,jak mi tak mąz mowi,dlatego chce Cie troche poddenerwowac! wierz w zimie przez ogrzewanie,potem raptownie zimne powietrze,troche sie spuje nasz wyglad!a kurde wiesz jak ja okrutnie wygladalam w ciązy? paskuda normlanie... dopiero teraz wraca do normy... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: dziewczyny 19.11.06, 21:47 podczytuje Was dziewczyny! nowa uczestniczka jesienna juz czeka na cud...obys sie kobito "zarazila" od emkz... darcia,widze,ze nadrabiasz za tych leniuchow hehehe!a u mnie tez nic nowego! okres mam juz 2raz od zabiegu,ale kurna jakis dziwny!pierwszym razem byl slabiutki,trwal 4dni i po wszystkim!a teraz jeszcze gorzej!wczoraj sie zaczal,slaby,dzisiaj mocny bol brzucha,ale znowu malo leci,nawet wcale!a ja juz zaczelam brac od wczor antyki!zobaczymy,co bedzie dalej! chce sobie zrobic cytologie w tym m-cu,ostatnio w lipcu mialam III grupe,teraz jestem po kuracji antybiotykowej,wiec mam nadzieje,ze cos tam wytluklam! po za tym caly dzien poswiecam pracy,a potem sprzatam i gotuje!aby do wiosny... znowu wszystko sie zacznie....oby sie szczesliwie zakonczylo... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 19.11.06, 11:08 ejjj dziewczyny co z Wami?? wim jest piekna pogoda ( w RP) ale to może usprawiedliwiać tylko mnie i aagniesie i agulkę. No a WY??? UWas pewnie szaro i ponuro hihih to siadać do kompa i pisać A ja dzis idę na super impreze... 1 urodziny córuni mojej przyjciółki. Nie wiem jak ja to zniosę... "Kinder bal"- wszyscy z dziećmi no ite głupie pytania "a kiedy Wy?" aaaaaaaaaaa... Na dodatek będę tam sama bo mój M. pracuje... Trzymajcie kciuki za mnie Odpowiedz Link
agulka1001 malutka 19.11.06, 21:29 kciuki trzymam,zebys sie dobrze bawila na kinder party!pociesze Cie,ze ja za 3tyg tez ide na 1.urodziny mojego chrzesniaka!co kupilas na prezent? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: malutka 19.11.06, 22:23 agulka my kupiliśmy cos wstylu kon na biegunach tylko niższy i młody lew (Simba czy cos w tym stylu z Króla Lwa) strasznie fajny włochacz do tego jeszcze fajną bluzeczkę :0), a poza tym dostała fajne grająceprezenty z Fisher Price extra słonik zklockami i gąsienica super! Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: malutka 20.11.06, 09:33 Malutka i jak imprezka, mam nadzieję że się nie rozkleiłaś po ... zwłaszcza że byłaś bez m. dziewczynki ja to nie piszę w weekend bo nie mam dostępu do netu tydzień zaczął się nerwowo bo szef zły lazi ah emkz jak ten czas leci matko .... niedlugo bedziemy podziwiac twój brzusio biorę się do dzis roboty ale mój humor jest bez nadziei na to że mogło się udać w tym cyklu buziaki!!!!!!!! Odpowiedz Link
straconezycie poradżcie coś nt śluzu...po @ 20.11.06, 12:20 kochane moje jedyne dziewczynki 21.10 przytulanko 24.10 miałam owulację i od tamtego czasu mokrusieńko @ miała przyjść 7.11 nie przyszła byłam u ginka 10.10 po badaniu zapytał się czy łykam folik i powiedział że podejrzewa ciąże bo mam rozpulchnioną macicę i jak nie dostanę @ mam przyjść 24.11 to będzie gdzieś 6 tydzień... uff jednak @ przyszła zaczęła się 12.11 popołudniu a skończyła 14.11 plamieniem zazwyczaj mam 4-5 dni obfitej a ta była skąpa przed @ jak i po niej od tamtej pory mam mleczny śluz gęsty rozciągliwy czy po @ jest w ogóle śluz? co jakiś czas zabolą mnie cycuchy ale nie tak bardzo i jajnik po prawej stronie czasem zakłuje a bol rozchodzi się po całym brzuszku i ból jak na @ co mam robić ... jeden test zrobiłam 7.11 i wynik negatywny później już nie robiłam Odpowiedz Link
darcia74 Re: poradżcie coś nt śluzu...po @ 20.11.06, 12:59 skoro masz watpliwosci czy to @ czy moze ciaza, zatestuj znowu a juz na 100% bedziesz wiedziala jak zrobisz bete. Co do sluzu, to raczej az tak na niego bym nie patrzyla. Jesli mierzysz temperature rano to tez powinnas zauwazyc czy nadal wysoka lub czy juz spadla, ktory dpo masz itd.. Zamiast tak sie katowac niepewnoscia zrob bete i po krzyku. Zycze Ci wiec wysokiej bety lub II kresek. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: poradżcie coś nt śluzu...po @ 20.11.06, 13:27 tak jak pisze Darcia powtórz test, albo idź na betę. Nic nowego nie wymyślimy, a wiesz jak to jest z tymi objawami.... czasem ciąza jest objawów brak i odwrotnie... moja rada powtórz test rano. POWODZENIA!! Odpowiedz Link
straconezycie Re: poradżcie coś nt śluzu...po @ 20.11.06, 14:31 dziękuję za odpowiedzi jesteście kochaniutki, oby więcej takich forum poczekam na wizytę u ginka 24.11 buziaki Odpowiedz Link
emkz Oj, dziewczyny... 20.11.06, 17:48 Własnie z USG wróciłam... I w szoku jestem. Mąż zresztą też. Bo sprawa wygląda tak, że mamy: BLIŹNIAKI!!! Nie mieści mi się to w głowi i tak samo się cieszę, jak jestem przerażona... Napiszcie coś, bo ja sama nie wiem co pisać. Słów mi brakuje... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Oj, dziewczyny... 20.11.06, 18:07 ale jaja )))) emkz Gratuluję podwójnie!!!!! jak to sie stało że na USG w RP lekarz nie widział 2 pęcherzyków (moze w jednym były 2 komórki jajowe) ale czemu Pani która robiła Ci USG nie widziała 2 maluszków )) emkz ale numer hihihi bardzo dobrz!!! raz a dobrze...... nieeee no ten fakt na pewno przyniesie szczęście na naszym forum.... bardzo się cieszę, emkz bedzie dobrze zobaczycie, teraz jesteście w szoku ale będzie ok )) jak masz zdjęcia z USG to wrzuć nam tutaj albo prześlij mailem ))) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Oj, dziewczyny... 20.11.06, 18:08 emkz a co rodzice na to ? wiedzą już? chyba się cieszą niesamowicie )) kurcze mnie cos sie stało uradowana jestem jakbym to ja miała mieć bliźniaczki (chciała bym z resztą ) Odpowiedz Link
darcia74 Re: Oj, dziewczyny... 20.11.06, 18:37 lo matko .... emkz !!! Mnie tez sie buzia usmiechnela jak zobaczylam twoj post ... i tez taka mala lezka Ale emkz naprawde ze szczescia, bo jestes tutaj u nas na tym naszym forum tak sie wyraze "wyhodowana" Widzisz tak sie straszy, ze na hormonach jest duze ryzyko ciazy mnogiej a tu naturalnie calkiem. Strasznie sie ciesze Emkz, bo to jest wielkie szczescie miec blizniaki i mnie tez sie marza !!! Czekamy na zdjecie na mailu Odpowiedz Link
emkz Re: Oj, dziewczyny... 20.11.06, 19:12 Rodzice wiedzą i rodzeństwo zresztą też. Wszyscy kompletnie zaskoczeni, ale szczęśliwi. O kurczę, no ze mną tak samo. Nie wiem zuełnie co myśleć. Strasznie się cieszę, ale jak to będzie z dwójką?! Więcej szczęscia, ale i kłopotów pewnie też Szok. No naprawdę. Szczególnie, że na pierwszym USG (i to prywatnym!) babka zapewniała, ze jest jedno, a tu teraz są dwa... Jedno sobie spało, a drugie kopało je w plecy i machało rękoma. Jak wyszłam ze szpitala i dzwoniłam do mamy to się normalnie popłakałam, ze szczęścia. Śmiałam się i płakałam... Pierszy raz w życiu. Jutro (lub w najbliższym czasie) kolejne USG, tym razem u specjalisty od ciąż mnogich. Takie już dokładne, z mierzeniem, sprawdzaniem czy jedno-, czy dwu- jajowe itd. Jedno z maluchów (to, które machało) ma coś w obrębie miednicy - na 80% to pełny pęcherz, ale na wszelki wypadek chcą to dokładnie sprawdzić. A ja już mam straszne myśli, że coś jest nie tak;-( Ale musi być dobrze, nie? A zdjęcia prześlę jutro! Musimy je gdzieś zeskanować, bo nasz skan w Polsce został... Odpowiedz Link
malutka1939 emkz 20.11.06, 21:00 emkz będzie dobrze, ja wiem ze to szok!! ale głowa do góry... emkz z dwójką na pewno urwanie głowy ale to podwójne szczęście. Musisz teraz podwójnie dbać o siebie ) Odpowiedz Link
aagniesiaa Rany Emkz :))))))))))))))))))))))) 21.11.06, 11:54 ale nowiny, laski aż mi się buzia jarzy uśmiechem taka niespodzianka - będzie dobrze Emkz nie zamartwiaj się Ale jaja )))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link