Dodaj do ulubionych

Bole brzucha, prosze o pomoc

10.10.06, 20:08
Juz nie wiem co mam robic... Tak ok. 4 dni po owulacji zaczely mi sie rozne
bole w okolicy brzucha - czasami jest to bol jajnika, czasami bol podbrzusza
tak jak przed okresem, czasami jakby jelita, po prostu co chwile co innego.
Na poczatku napalilam sie, ze to juz to, ale z dnia na dzien coraz bardziej
sie martwie. Bole trwaja juz czwarty dzien (jestem siodem dni po owulacji) i
dzisiaj na przyklad sa nie do zniesienia, wrecz nie moge sie schylic. Bola
tez i powiekszyly sie bardzo piersi, rowniez od czwartego dnia po owulacji.
Boje sie, ze jezeli rzeczywiscie zaszlam w ciaze to jest to jakis niepokojacy
objaw. Nie slyszalam, zeby ktos mial az tak silne bole i zeby zaczely sie tak
wczesnie. Bardzo bardzo sie martwie i nie wiem czy czekac na ewentualny okres
czy juz teraz isc do lekarza. Bardzo prosze o jakas rade..
Obserwuj wątek
    • agulka1001 Re: Bole brzucha, prosze o pomoc 11.10.06, 12:00
      wiesz,ja mialam takie bole-w okolicach jajnika,promieniujące na noge,takie
      ataki klucia...ostatno analizowalam swoj cykl ciązowy...nie wiem,czy to jest
      prawidlowe,bo u mnie jest w ogole cos nie tak i dochodzi do poronien...
      ale z tego co ja czytalam wtedy,to wiekszosc dziewczyn ma bole brzucha,o roznym
      nasileniu...wazne,aby nie bylo skurczy...zresztą-mozesz wziac nospe,mi ją
      lekarz przepisal,i mialam brac 3razy dziennie przez 1,5tyg!
      ps.jak zaszlam w ciąze tez mialam bole piersi,jak nigdy,takie nabrzmiale
      sutki,jakby napompowane...i wszystko sie dzialo wlasnie ok tyg od owu!
      powodzenia!
      • mikawisniewska Re: Bole brzucha, prosze o pomoc 11.10.06, 16:15
        Wiesz ja przeżywam to samo, ale to co dzisiaj przezyłam to dosłownie chwile
        grozy. Bół brzucha mam od 3 dni, takie że nie mogłam normalnie wstać, schylić
        się. Myślałam że jestem w ciąży, w sierpniu miałam ostatni okres, piersi się
        mocno powiększyły, częściej chodziłam do ubikacji.Chodziłam z myślą ze będę
        miała małego dzidziusia. A tu taki ból. wiec poszłam dzisiaj do lekarza a on
        mówi po badaniu że to prawdopodobnie torbiel albo ciąża pozamaciczna. Myślałam
        że się poryczę u niego. Ale jakoś wyszłam normalnie. Poszłam zrobić USG i nic
        nie wykryto. Ani ciąży, ani torbiela. Aż mi się buźka uśmiechnęła sama. Szkoda
        co prawda że nie jestem w ciąży(normalnej) bo próbuję od 2 miesięcy. Ale
        najpierw musze zrobić wyniki, bo może to wina pęcherza.I wezmę się ostro za
        robotę, przyjemną robotę. Ach już nie mogę się doczekać. A tobie radzę iść
        szybko do lekarza, naprawdę nie warto czekać, lepiej od razu wszystko wyjaśnić.
        • moni_30 Re: Bole brzucha, prosze o pomoc 11.10.06, 20:46
          Cześć dziewczyny, ja jestem po dwóch poronieniach,całej serii badań (które
          ostatecznie nie znalazły przyczyny owych poronień)Przed tymi dwoma ciążami nie
          odczuwałam nigdy owulacji, natomiast od jakiś pięciu cykli daje mi ostro
          popalić. Np. dziś jest mój 15 dzień cyklu i już zaczyna mnie boleć brzuch.
          Miesiąc temu najpierw bolało mnie podbrzusze, a później jajnik tak mocno, że nie
          mogłam się wyprostować. Najbardziej jednak niepokoi mnie, że śluz owulacyjny
          jest ze śladami krwi. Napiszcie mni jak wiecie czy jest to rzeczywiście powód do
          niepokoju i powinnam z tym udać się go ginekologa, czy tak niektóre z nas
          poprostu mają?
          • pola313 Re: Bole brzucha, prosze o pomoc 12.10.06, 19:32
            z tego co mowił mi gin to czasem podczas owu wydostaje się troche krwi na skutek
            pękniętego pęcherzyka Graaffa(w momencie gdy uwalniane jest jajeczko) a te bóle
            są całkiem normalne...wiele kobiet je ma i wtedy wiedzą, że właśnie odbywa się
            owulacja lub są tuż po niej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka