aga7411 28.12.06, 21:39 czy w novum po poronieniu kierował lekarz na histeroskopie czy najpierw do immunologa.Może ktoś mi odpowie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula273 Re: poronienia 29.12.06, 07:59 Jestem 3 tygodnie po lyzeczkowaniu po stwierdzeniu obumarcia ciazy w 8 tygodniu, ciaza byla prowadzona w Novum. W zeszlym tygodniu bylam w Novum na pierwszej wizycie po lyzeczkowaniu, z wynikami badania histopatologicznego otrzymanego ze szpitala i dostalam nastepujace zalecenia: - posiew bakteriologiczny + cytomegalia u mnie i u meza - przeciwciala antykardiolipinowe - po pierwszej miesiaczce monitoring cyklu i badanie hormonow FSH, LH, E2, PRL, PRL po MCP, Prog i PRL - zasugerowano mi konsultacje u dr Jerzak z CM LIM, poniewaz tydzien po lyzeczkowaniu poziom przeciwcial antytarczycowych ATG byl powyzej normy. I to tyle nie bylo mowy o histeroskopii. Odpowiedz Link
maja744 Re: poronienia 30.12.06, 21:26 Z ciekawostek nt histero powiem, ze po drugim poronieniu zaczelam drazyc temat odnoscnie histero, to dowiedzialam sie, ze w Invimedzie do ktorego chodzilam, zalcaja histeroskopie dopiero po trzecim poronieniu. Ja mialam przed druga ciaza zrobione HSG i w wypisie "macica dwurozna" - dlatego mnie to meczylo. Poszlam na konsultacje do prof Spiewankiewicz i okazalo sie, ze mam przegrode w macicy i nikt mi nie powinien pozwolic zachodzic w druga ciaze. Jestem juz po resekcji. Pisze o tym dlatego, bo czasem trzeba sie "wychylic" nawet wobec takiej super kliniki i szukac przyczyn na wlasna reke, a nie ryzykowac kolejnych miesiecy, lat i kolejnych traumatycznych przezyc. Choc zdaje sobie sprawe z tego, ze nikt nie da mi 100% "gwarancji" ze tym razem sie uda... Moj problem to jeszcze immunologia: p/c TPO, TG i ANA. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aga7411 Re: poronienia 02.01.07, 16:49 Ja nie wiem co zrobić - pierwsze in vitro udało się za 1 razem dziś Bartek ma 2.5 Problem jest z drugą ciążą 3 poronienia z mrożonych i dok.Lewandowski nie kieruje mnie do immunologa tylko odrazu na histeroskopie. Odpowiedz Link