Dodaj do ulubionych

provita - którego dr wybrac?

20.02.07, 20:58
Witam
O dziecko staramy się już 15 cykl – niestety bez efektusad
Nie wiem co jeszcze możemy zrobic: maz robił badania (sa w miare ok.), ja
bralam clo, duphaston, mam monitorowane cykle, mierzyłam temp – i wszystko
jest w porządku, w sierpniu miałam histeroskopie-wynik: jeden drożny jajowód,
drugi niedrożny, podejrzenie macicy jednorożnej...
Chcemy pojechac do Provity, nie wiemy tylko jakiego lekarza wybrac (jeśli
będzie taka możliwość), możliwość jak długo trwa leczenie w takim jak nasz
przypadku, może ktos był w podobnej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • monitta Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 21:46
      feromonka witam . własnie zaczełam leczenie w tej klinice ja wybrała dr.
      Grettkę -bardzo mało mówny ale podobno wie co robi.Wybierałam miedzy Grettka a
      Kiecką podobno ok są. Proponuje cie najpierw sie zarejestrowac tel. do lekarza
      niz jechac bo tak od kopa cie nie przyjmą . Wybur lekarzy jest wiekszy niz tych
      dwoch . pozdrawiam
      • feromonka Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:11
        Hej Monittasmile
        myśle o rejestracji własnie, ale jutro mam wizytę u mojego gina i wyciagne od
        niego jeszcze troche informacji i mam nadzije ze powie jakie ma plany w zwiazku
        z moim dalszym leczeniem, jesli w najblizszym czasie nie zaproponuje IUI, to
        rejestruje sie w provicie, chocby tylko po to zeby sprawdzic co oni mysla ze
        mna i moim P. zrobicsmile
        jka dlugo czekałas na wizyte od momentu rejestracji? bo ja chciałabym jeszcze
        jechac do nich w tym cyklu (dzis mok 2dc) i moze kolo owulacji by sie udalo do
        nich trafic. A jak to jest z lekarzem? sama wybierasz? ja raczej nie chciałabym
        malomównego, bo teraz lecze sie u takiego i niestety przekazuje mi zbyt malo
        informacjismile
        a jak długo sie staracie, i od czego zaczynacie leczenie?
        pozdr i dzieki za info
    • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:14
      Ja jestem po 1 wizycie wybrałam Tomanka czekałam ok 3 tyg na termnin ogolnie
      miałam wrażenie że wie co robi nakreślił plan działania bardzo dokładnie
      zanalizował poprzednie badania (zauwarzył coś co 3 lekarzy przeoczyło)
      zobaczymy co będzie dalej pozdrawaiam
      • feromonka Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:17
        Jagusia a jak długo sie juz staracie? i jak dlugo leczyłas sie u innych
        lekarzy? czy zdiagnozowano co u Ciebie jest przyczyna niepowodzeń? i od czego
        zaczął leczenie u Was dr Tomanek?
    • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:17
      Tomamek jest rozmowny wizta trwała 40 mni ale przyjmuje tylko we wtorki co jest
      minusem
    • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:22
      stramy sie od 3 lat leczymy od roku mam PCO przeszłam bardzo dokładną
      diagnostyke na endokrynoligii i w styczniu laparoskopie (potwierdziła sie pco i
      ponkuwali jajniki, jajowody drożne macica ok) dr kazał mi powtórzyć niektóre
      hormonki i M dostał skierowanie na badanie plemników
      • feromonka Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:27
        czyli dr wydake sie byc konkretny, ale czekanie na wizyte 3 tyg troche mnie
        osłabiłosmile moze jeszcze dziewczyny wypowiedzą sie co do innych lekarzy i beda
        krotsze terminy.
        Podejrzewam, ze u mnie zaczna od badania hormonów, bo jeszcze nie robiłam odkad
        sie leczymy, a tak orientacyjnie mozesz mi podac cene takich badań? czy moz na
        je zrobic na NFZ?
        Moj mąz na badaniach nasienia był i wyszly nawet w porządku.
        • jagusia81 do julii 20.02.07, 22:32
          tam miał być przecinek staramy sie od 3 lat leczymy od roku, mam pco smile
          ps pco niestety mam od zawsze zdjadnozowane jak miałam 17 lat
          • julia56 Re: do julii 20.02.07, 22:36
            Dziękuję, bo juz zbaraniałam. smile)))
        • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 22:38
          za badanie nasiemie w provicie mam zapłacić 85 zł nie wiem od czego to zależy
          bo dziwczyny na forum pisały o cennie nawet 200, za hormonki załaciłam 70 zł
          (LH FSH progestero i prolaktyna) i co do badania to podobno chcą zeby było u
          nich w klinice
      • julia56 Jagusia 20.02.07, 22:27
        takie pytanie mi sie nasunęło: jak to od roku PCO? Myślałam, że PCO ma się od
        początku, kiedy zaczyna się miesiączkować... sad
        A miałaś jakies objawy, że właśnie zaczynasz mnieć PCO?
        Wybacz głupie pytania, ale zaskoczyło mnie to.
        • jagusia81 Re: Jagusia 20.02.07, 22:41
          nie da sie ich zrobić na FNZ
          • feromonka Re: Jagusia 20.02.07, 23:00
            Jagusia wielkie dzieki za tak cenne informacjesmile
            myslałam, ze te badanie hormonow bedzie troche drozsze, ale ciesze sie że to
            tylko 70złsmile

ciekawa jestem opinii innych dziewczyn o lekarzach z provity, mam nadzieje, że
            jutro coś dopiszą bo chciałabym sie jak najszybciej zarejestrowacsmile

pozdr
            • bravia1 Re: Jagusia 21.02.07, 20:57
              Cześć! My leczymy się u dr Kiecki. Przeeeeeeeesympatyczny facet! Bardzo
              rzeczowy, miły, cierpliwy. Poświęca dużo czasu pacjentce. Dokładnie wszystko
              wyjaśnia. Przyjmuje 2x w tyg (wt. i czw.). Zaczęliśmy leczenie w Provicie w
              listopadzie ubiegłego roku. Mieliśmy swoje badania, ale mimo to dr chciał
              najświeższe i wykonane w labie kliniki. Za badanie nasienia skasowali 160, a za
              hormony 140 (TSH, E2,PROGEST.,FSH,LH,DHEA S). Pierwsza wizyta (wywiad+usg+cyt)
              170. Każda nastpna wizyta z usg 60zł. W marcu nasza 1 IUI. Pozdrawiam!
              • feromonka Re: Jagusia 21.02.07, 21:06
                Bravia! dzięki za infosmile
                w sumie każdy lekarz, który przyjmuje w provicie jest dobry, więc zapisze się
                chyba do tego - który bedzie miał pierwszy wolny terminsmile
                Chociaż niepowiem, że bardziej mi odpowiada sytuacja kiedy dr przyjmuje
                częściej.
                Tak z ciekawości zapytam na czym polegalo leczenie Was przez ten czas od
                listopada do lutego? czy bylaś wtedy stymulowana?
                ja chciałabym przystąpic do IUI jak najszybciej. Czy koszt IUI jest taki jak w
                cenniku na stronie (450zl) czy dochodza do tego jakies dodatkowe koszty?
                Napisz jesli mozesz jak wyglada takie przygotowanie do inseminacji? czy
                bierzesz jakieś leki?
                sory za taka ilosc pytan, ale chciałabym sie jak najlepiej przygotwacsmile
                • bravia1 Re: Jagusia 21.02.07, 21:28
                  Pytaj śmiałosmile Masz rację, zdecyduj się na lekarza z pierwszym wolnym terminem,
                  bo jak już któraś z dziewczyn pisała (zdaje się na Boćku)najbliższy był za
                  miesiąc. ja leczę tarczycę (FSH: 36,...-szok!!).Miesiąc prawie minął na
                  oczekiwaniu badań DNA plemników męża. Na szczęście kwalifikujemy się do IUI.
                  Tylko ta cholerna tarczyca nie daje się uregulować-wrrr! Nie byłam stymulowana
                  podczas leczenia w Prowicie. Za to rok i dwa wcześniej tak (lekarze-partacze).
                  Dr potrzebował dokładnych badań męża i moich, żeby stwierdzić, że możemy podejść
                  do IUI na naturalnym cyklu- na razie. Więc natural=450 zł. Będzie próbował
                  6x-ale mam nadzieję , że nie będzie musiał wink
    • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 20.02.07, 23:03
      dj znać kogo wybrałś i wejć na provitowe podaduchy na nasz-bocian tam jest duzo
      o lekarzach
    • sun32 Re: provita - którego dr wybrac? 21.02.07, 09:13
      Ja też 'należe' do dr Tomanka smile) Staramy się ponad 2,5 roku. W Provicie
      jesteśmy od roku. Ja mam endo a mąż słabe nasionka. Jestem po 3 IUI i IMSI.
      Polecam dr T. Jedyny minus to wizyty raz w tygodniu a poza tym same plusy.
    • prognoza2 Re: provita - którego dr wybrac? 21.02.07, 12:16
      witaj,
      w proviciejest kilku lekarzy, wszyscy bardzo chwaleni, ja sie lecze u dr
      grettki i bardzo polecam. konkretny, rzeczowy i bardzo sympatyczny, polecam.
      • jola733 feromonko :) 21.02.07, 21:12
        ja przygotowuje sie obecnie do 3 iui ( w provicie smile . wygląda to tak :
        inseminacje moż ebyc na cyklu naturalnym wtedy masz ok. 3 usg dwa przed iui i
        jedno po sprawdzające czy pęcherzyk pękł smile płacisz za iui - 450 zł + za każde
        usg po ok. 25 zł. jesli masz stymulowana iui dochodzą koszty leków.
        • feromonka Re: feromonko :) 21.02.07, 21:19
          Jolasmile! wielkie dzięki!
          aż mi sie mordka uśmiechnęła jak przeczytałam, że cena jest nadal aktualna, bo
          dzisiaj mój gin nastraszył mnie, ze to sa ogromne koszty! i w dodatku
          powiedział, ze IUI nie jest w zadnym wypadku refundowana (a wyczytałam przed
          chwilka, ze w niektorych szpitalach robią - niestetyy daleko odemnie).
          w takim razie jak tylko ustale sobie odpowiedni termin to zarejestruje sie w
          klinice, narazie biorę pod uwage dr Kieckę i Tomanka - ale to sie jeszcze
          okażesmile
          Jolu a czy orientujesz sie jaki sa tak +/- koszty leków?
          ja obecnie płace za Clo, ok 5zł, ale podejrzewam, ze w takiej klinice sa to
          kwoty o wiele wyższe?
          • jola733 Re: feromonko :) 21.02.07, 21:23
            ja do stymulacji miałam teraz lamettę - 80 zł smile w sobotę jadę na 1 podgladanie
            ( usg smile )nie wiem jeśli dostane pregnyl to bedzie to ok. 15 zł a co
            póżniej ? smilenie wiem jesli duphaston to ok. 40 zł smilew sumie leki ok. 135 zł :0
            lub więcej smile nie są to małe kwoty...ale
            • feromonka Re: feromonko :) 21.02.07, 21:33
              Jola mimo, że kokosów nie zarabiamy to nie takie kwoty jestem w stanie
              przeznaczyc na to, zeby maluszek sie u nas pojawiłsmile
              trzymam kciuki za Twoją IUI!

powiedz mi jeszcze w jakich godzinach masz wizyty u swojego dr-kasmile?
              • jola733 Re: feromonko :) 21.02.07, 21:35
                staram się umawiać na godziny poranne ale nie zawsze się da smile
                • feromonka jolu 21.02.07, 21:41
                  dla mnie zdecydowanie lepsze byłyby godziny wieczorne lub popołudniowe tylko
                  nie wiem w jakich godz przyjmuje dr Kiecka i Tomanek, bo chyba nie spędzaja w
                  klinice całego dniasmile
                  • jola733 Re: jolu 22.02.07, 11:48
                    oj spędzają duuuuuuużo czasu smilesiedzą czasami do póżnych godzin
                    wieczornych.nawet do 22.00 albo i dłużej
    • jagusia81 Re: provita - którego dr wybrac? 21.02.07, 21:55
      tomanek we wtorki od 16
      • amiczek77 Re: provita - którego dr wybrac? 21.02.07, 21:59
        Ja chodzę od września do dr. Tomanka, jest bardzo sympatyczny. Najpierw
        przeanalizował wyniki potem nakreślił plan działania. 7 marca czeka mnie
        laparoskopia. A co do godz przyjmowania ja nawet mam wizyty u niego około godz
        21. Dla mnie to na rękę bo nie muszę zwalniać się z pracy. Powodzenia.
    • jagusia81 do bravia 21.02.07, 23:39
      witaj mam pytano ile kosztuje wizyta w provicie ja za pierwszą dałam 150 zł a
      na stronie wyczytałalałm że wizyta 60zł + Usg gin 50zł czy to jest tak że za
      każda wizyte płaci sie 110 zł czy podczas monitoringu też ?
      • amiczek77 Re: do bravia 22.02.07, 14:38
        Pomogę odpowiedzieć. Pierwsza wizyta kosztuje 150 zł. Jest to podobno związane
        z tym że lekarz musi zrobić z tobą szeroki wywiad , założyć kartę,spisać wyniki
        no i usg. Potem kolejne wizyty to koszt 60 zł. Mój lekarz jak robi mi kontrolne
        usg to kasuje mnie za połowę usg czyli 25 zł. Więc płacę 85 zł.
        • feromonka Amiczku! 22.02.07, 19:14
          znasz już koszty laparoskopii? jakieś szczegoly dotyczace zabiegu i na jaki
          czas dostaniesz zwolnienie?
          • amiczek77 Do Feromonki 28.02.07, 20:50
            Mój lekarz załatwił mi skierowanie na NFZ więc mam tą lapro za darmo, piętro
            niżej w TOM-MED. Moja koleżanka też chodzi do dr. Tomanka i też jej dał
            skierowanie na NFZ. Tak prywatnie to koszt jest podobno około 2500 zł.
      • bravia1 Re: do bravia 22.02.07, 19:14
        Cześć! Ja za pierwszą wizytę zapłaciłam 170 zł. Miałam dokładny wywiad, usg i
        badanie cytologiczne. Bez cytologi zapłacisz jakieś 25-30 zł mniej. Ja robiłam
        bo daaaaaaawno nie miałam. Za każdą kolejną lekarz kasował 60 zł. Podczas każdej
        wizyty lekarz robił usg. jeśli będziesz mieć monitoring przed iui pewnie też
        będzie po 60.
        • feromonka Hej! 24.02.07, 11:51
          Kolejny krok do przodu mamy za sobąsmile
          wczoraj umówiłam sie do Provity - do dr Grettki mam nadzieje, że dobrze
          wybrałam?
          Teraz czekamy na skutki działania CLo i na początku marca robimy USG w celu
          sprawdzenia czy są pęcherzyki.
          Trzymajcie kciukismile
          • jola733 Re: Hej! 26.02.07, 16:42
            smiletrzymam smile
            • sonique Re: Hej! 02.03.07, 23:11
              To moze i ja sie wtrace, poniewaz wlasnie zaczelam leczenie w provicie. 2 lata
              staran, jedno poronienie i biochemiczna po drodze. Zostalam zapisana na
              pierwsza wizyte do Grettki, mam wrazenie, ze chyba wszystkich nowych do niego
              zapisuja.
              Tez czekalam cos okolo 3 tygodni, na miejscu byl poslizg okolo 2 godzin,
              myslalam, ze uciekne w tym czasie, poczekalnia pelna ludzi, nie bylo gdzie
              usiasc, zero intymnosci, do tego slychac wszystko co sie dzieje przy
              rejestracji, bo jest na srodku pomieszczenia i slychac, kto do inseminacji, kto
              na badanie nasieniasad(
              No ale przezylam, caly czas pocieszalam sie faktem, ze ponad polowa
              oczekujacych tam osob, to kobiety w ciazy, wiec widac sa skuteczni.
              Dr Gretka w rzeczy samej bardzo malomowny, w sumie nie wiem co o nim sadzic.
              Zobaczymy. Natomiast koszty zdecydowanie mnie przerosly, nie wiem czego sie
              spodziewalam i na co liczylam, ale na pewno nie spodziewalam sie takich
              wydatkow:
              pierwsza wizyta 150 zl, moje badania 330, badanie nasienia w provicie 160 + 33
              na dole w laboratorium
              kolejna wizyta 85, kolejna na drugi dzien plus test PCT 75. Wyszedl wrogi sluz
              i slaba morfologia plemnikow z badan meza i natychmiastowa decyzja o
              inseminacji w nastepnym cyklu. Plus leki do stymulacji, mimo comiesiecznych
              pieknych owulacji - 80 zl (lametta). Do tego kolejne skierowanie na badanie DNA
              nasienia, czy cos takiego - 300 zl, ale tego na razie nie robimy, poniewaz
              oszolomiona wszystkimi wynikami i tym wrogim sluzem, nawet nie zapytalam co nam
              daje to badanie, wiec do inseminacji przystapimy bez niego. POza tych chybaby
              mi juz braklo pieniedzy na inseminacje i usg przed. Ogolnie to nie wiem co
              myslec, tempo dzialan jest niesamowite, ale czy wlasciwe? Licze, ze okaze sie
              skuteczne, bo inaczej zbankrutuje, nie wyobrazam sobie finansowo podejscia do
              kolejnej inseminacjisad Dziwi mnie jednak fakt, ze nie mialam nigdy droznosci
              jajowodow robionej, a poza tym dr nie probowal dociec przyczyn wrogiego sluzu,
              tylko zdecydowal od razu o inseminacji. Jestem skolowana i licze, ze sie w
              marcu uda, bo jak nie, to praktycznie bede w puncie wyjscia.
              POzdrawiam i zycze sukcesow
              • feromonka Re: Hej! 03.03.07, 23:07
                Sonique dzięki za wyczerpującą wypowiedź!smile mam nadzieje,, że ich błyskawiczne
                działanie będzie wkrótce widoczne i spełni sie Wasze marzeniesmile
                a skąd jesteś?
                • Gość: sonique Re: Hej! IP: *.sanetja.pl 04.03.07, 12:24
                  Dziekuje za zyczeniasmileTez mam taka nadzieje.
                  Ja jestem z Chorzowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka