Dodaj do ulubionych

za którym razem??

21.03.07, 15:56
Witajcie dziewczyny, jestem tu zupełnie nowa i nie ukrywam że szukam wsparcia
i pocieszenia : ) bo zaczynam chyba wariować. Mam pytanie za którym razem
udawało się wam zachdzić w ciążę i w jakim wieku.
Ja mam 33 lata jestem po 2 poronieniach, jedno dziecko urodziłam ale zmarło w
wieku 8 miesięcy. Dotychczas zawsze udawało mi się zachodzić w ciążę
za "pierwszym podejściem" teraz 3 miesiące mijają i nic...
aneta
Obserwuj wątek
    • nimeska Re: za którym razem?? 21.03.07, 16:51
      Witaj Aneto
      sa tu takie dziewczyny co ty co po tzrech miesiacch watpia a sa takie co latami
      sie staraja
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=56612306&a=56627633
      • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 21.03.07, 18:20
        może to wygląda że jestem histeryczką ale po śmierci mojej córeczki obsesyjnie
        marzę o dziecku a zdarzyły mi się tylko dwa poronienia no a teraz problemy z
        zajściem...
        • maggga1 Re: za którym razem?? 21.03.07, 19:00
          aneta, ja doskonale cie rozumiem, stracilam 2 dzieci- nienarodzone, a w obie
          ciaze zachodzilam za 2 podejsciem, teraz stramy sie o trzecie juz 8
          miesiecy.wszystko jest ok i nie udaje sie. i to 8 miesiecy tez nie jeste jakos
          strasznie duzo. jak poczytasz sobie wiecej na tym forum zobaczysz ze sa
          dziewczyny ktore staraja sie latami. zycze zeby ci sie jak najszybciej udalosmile
          • 87lnbv Re: za którym razem?? 21.03.07, 22:33
            Współczuję Ci bardzo odejścia córeczki, zamartwiasz się chyba bardzo i to wg
            mnie ma ogromny wpływ na zajście. Tak troszkę teoretycznie, dobrze by było udac
            sie do gina, może jakieś wspomagacze, albo tempki mierzyc, żeby dobrze celowac?
            Pozdrawiam Cię.
            • mango977 Re: za którym razem?? 22.03.07, 16:49
              współczuję straty córeczki. Myślę, że w Twoim przypadku stres i ogromne
              pragnienie posiadania dziecka mogą utrudniać zajście. Bądź dobrej myśli i wierz,
              że się uda.
            • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 23.03.07, 09:16
              byłam ostatnio u ginekologa. Nie do końca wszystko u mnie ok bo mam za wysoki
              poziom shbg to take białko wiążące hormony płciowe. No i proporcje FSH do LH
              nie są do końca takie jak powinny być co prawda z 2 spadły do 1,6 ae to trochę
              za dużo. Niestety może tak się stać z pwodu stresu, ale w tej sytuacji koło się
              zamyka bo myślę sobie że nie mogę się denerwować no i więcej się denerwuję.
              Dostałam luteinę żeby to wszystko trochę wyrównać a ona niestety zwiększa
              skłonności do depresji. biedny mój mąż w tym wszystkim...
          • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 23.03.07, 09:10
            współczuję Ci bardzo bo nie ma niczego gorszego dla kobiety niż strata dziecka
            i wiem jak po tym jest ciężko.
            Ja się bardzo boję takiej sytuacji o której mój kolega psychiatra opowiadał.
            Prowadzi on seanse terapeutycne dla kobiet z którymi wszystko jest ok ale nie
            mogą mieć dzieci bo za bardzo chcą. Podobno wtedy wytwarza się w organizmie
            mechanizm dowrotny o szczegółe=ach nie wiem na czym to polega), ale w każdym
            razie nie mogą zajść w ciążę.
            Podobno często im się udaje jak przestają się starać i zajmują się adopcją
            dziecka....
    • fairycharlotte Re: za którym razem?? 23.03.07, 23:37
      Ja zaszłam w ciążę za 13 lub 14 razem, w wieku 29,5 lat. Tzn. tyle cykli trwały
      nasze starania. Dodam, że wcześniej przez kilka lat stosowaliśmy "metody"
      antykoncepcyjne typu stosunek przerywany, i nie było żadnej "wpadki"... Myslę
      więc, że 3 miesiące to naprawdę niedługo... i zyczę Ci, abyś wkrótce mogła
      cieszyć sie zdrowym malenstwem!
      • katty26 Re: za którym razem?? 24.03.07, 12:51
        Witaj! Ja zaszłam w 14 cyklu starań, przy nieregularnych cyklach (30-41dni), w drugim miesiącu stosowania testów owulacyjnych. Tak byłam już przyzwyczajona do porażek, że nadal nie wierzę smile Powodzenia!
        • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 26.03.07, 17:15
          gratulacje : )) a ppowiedz mi brałaś jakieś hormony?
          • katty26 Re: za którym razem?? 26.03.07, 18:50
            Nic nie brałam oprócz kwasu foliowego smile Zrobiłam badania hormonów na własną rękę i byly ok, a ten cykl miał być ostatnim naturalnym przed udaniem się do specjalisty. Mieliśmy zacząć od badania nasienia i M się chyba tak przestraszył, że strzelil gola, żeby tylko go to ominęło big_grin
            • 87lnbv Re: za którym razem?? 26.03.07, 21:04
              Katty podziwiam, super, natura zadziałała, a mam pytanko, ile dni trwa Twoja
              druga faza, po owu? dziekuję Iwona
              • katty26 Re: za którym razem?? 26.03.07, 23:08
                Moja faza lutealna trwa 13 dni. Kiedyś mierzyłam temperaturę, więc wiem mniej więcej smile Wam też na pewno niedługo się uda! Ja na razie codziennie robię test (już mi się kończą), bo nie mogę się napatrzeć na te dwie kreski i ciąglę się boję, że znikną sad Wydawało mi się, że jak je zobaczę, będę najszczęśliwszą osobą na ziemi, a teraz jestem co prawda szczęśliwa, ale koszmarnie zestresowana. Boję się jakie będą wyniki przyrostu bety (3 i 5 kwietnia) i czy zobaczę serduszko. A to dopiero 11 kwietnia sad Kibicuję Wam dzielnie - bo to najfajniejsze forum na świecie - zero kłótni, zrozumienie i wyrozumiałość smile Wszystkie jesteście SUPER!!! I będziecie SUPER MAMUSIAMI! big_grin
                • 87lnbv Re: za którym razem?? 27.03.07, 11:26
                  hej pomalutku, nie stresuj się, bedziesz się stresowac ząbkami, a później
                  pójściem do szkoly, spokojnie, dacie radę, Iwona
            • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 26.03.07, 21:33
              niezła recepta postraszę też mojego. W sumie planowałam ten cykl jako osatni
              spróbować a później zagonić M do badań... zobaczymy
    • poleczka2 Re: za którym razem?? 28.03.07, 23:28
      Olek: za pierszym razem, Natasza: 11 miesięcy ale sama rozlegulowaam sobie
      cylk, Lilka: za pierwszym razem, ciąża nr 4: za pierwszym razem ale poroniłam
      trzy dni po dniu okresu.
      • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 29.03.07, 11:13
        a w jaki sposób rozregulowałaś osbie cykl?
      • poleczka2 Re: za którym razem?? 30.03.07, 00:32
        Przestałam brać pigułki w połowie cyklu zamiast na końcu. Brałam też po
        porodzie pigułki nie zatrzymujące laktacji i one się ze mną nie zgadzały,
        czułam się źle, miaam ciągle plamienie itd. To też miało wpływ na cykl. Potem
        po zakończeniu karmienia Olka przeszłam na Microgynon i tę właśnie pigułkę
        przestałam nagle brać w ciągu trwania cyklu.
        • aanetkaw74 Re: za którym razem?? 30.03.07, 13:19
          a brałaś coś na uregulowaniecyklu czy czekałaś po prostu
          • poleczka2 Re: za którym razem?? 01.04.07, 00:03
            Czekałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka