Dodaj do ulubionych

Kwietniowe staranka:)

02.04.07, 09:08
No i witam wszystkie chętnesmile Rozpoczynam nowy wątek, bo musiałam poprzedni opuścić...miałam testować w kiwetniu, a tu miesiączka przyszła...ale nadziei tracić nie można, więc z nowym cyklem nowe szansesmile Zapraszam wszystkie chętne, na nowy wąteczek i do wspólnych pogaduszeksmile A mam nadzieję, że nie za wiele już kolezanek z kwietniowych staranek tutaj dołączywink Pozdrawiam i zapraszam Ewa

Dziś mój 2dcbb
Obserwuj wątek
    • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 09:10
      Oczywiście chodziło mi o koleżanki które w kwietniu testują i oby z sukcesemsmile)
    • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 09:16
      Witam Ewinko!
      Pisze tutaj pierwszy razsmile Dolaczam sie do kwitniowych staranek bow marcu sie
      niestety nie udalosad
      Moze teraz wiosna i w ogole choc bede miec utrudnienia bo mj mezus jest w
      delegacji i tylko na weekendy i w srodku tygodnia przyjezdza...ale moze jakos
      sie uda
      To moj czwarty cykl staranek i 5dc @ jeszcze taka slabiutka jest ale lada dzien
      sobie pojdzie
      Pozdrawiam
    • tekla_skarbek Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 09:37
      Dołączę i ja smile

Witam, Was serdecznie, na Waszym forum jestem pierwszy raz.
      Wczoraj zaczął się 2 cykl starań - mam nadzieję, że się uda.
      Pozdrawiam,
      Tekla.
      • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 09:56
        Super Dziewczyny, że jesteściesmileRazem tak jakoś raźniejsmile My z moim męzem też w rozjazdach często, więc też utrudniona sprawawink Poza tym mam problemy z występowaniem owulacji i takie tam jeszcze inne, ale nieważnesmile Pozytywne myślenie to podstawa, a jak!smile) Więc wiosennie i słonecznie powodzeniasmile
        • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 10:24
          Wlasnie Ewcia pozytywne myslenie tylko kurde czasami sie nie udaje i jakis taki
          dol mnie lapie ze hohoho
          Na razie piekna wiosenka i swieta ida wiec oby do MAJA!!!!
          smile
    • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 10:36
      hej dziewczyny
      u mnie 9 dc i niestety lekkie plamienie po @ nie wiem czy to dobrze rokuje.
      wszystko moja wina (chyba) bo zażywałam luteinę od 16 dc ale nie przez 10 dni
      taj jak lekarka podobno kazała tylko przez 16 i coś się rozregulowałam. U nas 4
      cykl starań. wielkiej nadziei w tym cyklu to nie mam, ale może się uda... mąż
      niestety też rzadko bywa w domu.
      • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 10:42
        Widzę ze nie jestem sama ze Wasi Mezowie tez nie sa za czesto w domciu...no
        wlasnie i mam nadzieje ze taka rozlaka nam dobrze zroi i moze jak tak sie
        stesknimy za soba to cos z tego wyjdzie - FASOLKAsmile
        Oby tak bylo zycze wszystkim
        • tekla_skarbek Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 10:52
          Trochę na pocieszenie, a trochę z przymrużeniem oka smile

Moja przyjaciółka też mam męża, który jest ciągle poza domem. Nie mogli się
          zgrać i na dziecko czekali 8 miesięcy. W końcu się udało - choć według
          wszystkich wyliczeń nie miało prawa się udać. Wspólnie z lekarzem uknuła taką
          teorię, że w tym cyklu była tak zdesperowana, że jej organizm "wywołał" drugą
          owulację, żeby mąż zdążył wink
          Obie się z tego śmiejemy, ale...

Pozdrawiam,
          Tekla.
          • kajka271 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 13:11
            no hej... ja tez zaczynam starania w kwietniu... to tak oficjalnie, bo
            własciwie w marcu brałam antybiotyki, ale raz zaszalelismy i jest szansa na
            kwietniowe testowanie... ale zeby sie nie nakrecać to sobie z wami popiszę
            troszke smile
            Pierwsza ciaża nam wyszła szybko, na druga czekalismy 6 miesięcy... więc staram
            sie wyluzowac, bo juz wiem, ze to tak szybko nie wychodzi... ale od tego
            jesteśmy kobietami, ze sobie marzyć lubimy smile
          • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 13:21
            to nie jest takie śmieszne, słyszałam od lekarza o przypadkach przyspieszonej
            owulacji jest to swoistego rodzaju atawizm. w momencie stresu, zdenerwowania,
            lub nie wiem może dużej desperacji dochodzi do przedwczesnej owulacji. niestety
            zbiera to swoje żniwo przy gwałtach, kobiety wtedy podobno często zachodzą
            włąśnie z tego powodu. początki tego mechoanizmu tkwią jeszcze na takim etapie
            rozwoju człowieka kiedy kobiety z mężczyznami nie żyły w parach no i natura
            trochę im pomagała.
            ojej chyba to poważnie zabrzmiało... : )
            • aguita5 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 11:22
              Czyli najlepiej to starac się w miejscach publicznych - stres murowany wink)
              • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 22:16
                albo drugi morał nie denerwuj się przy gwałcie : )
    • a30 Re: Kwietniowe staranka:) 02.04.07, 14:22
      czesc dziewczyny,
      my tez kontynuujemy starania w kwietniu. Dla nas to drugi miesiac staran.
      Poniewaz przy pierwszej ciazy zanim sie zorientowalismy, juz sie udalo, to
      teraz bylam lekko zawiedziona, ze za pierwszym razem nie wyszlosad W kwietniu
      zatem sie bardziej przylozymysmile
      • happiest1 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 05:14
        Ja tez dolaczam do kwietniowych staran smile W lutym sie nie udalo, w marcu
        wyjechalam wiec teraz znowu zaczynamy smile
    • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 07:53
      Czesc dziewczynki!
      Jak tam u Was, bo u mnie piekne sloneczko chyba zapowiada sie sliczny dzioneksmile
    • daisy1980 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 08:16
      ja tez saranka bede miała w kwiewtniu, zapisalam sie juz w watku co prawda
      kwietniowe testowanko, gdyz przypadnie mi mniej wiecej na 25 kwietnia. dzis mój
      8dc. Pozdrawiamsmile
      • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 08:20
        No Moje Drogie rośniemy w siłęwinkhihi Coraz nas więcej i więcej, to dobrze, bo komuś się na pewno udasmileTeż myślę, że pogodny dzionek się zapowiadasmile Jadę za chwilkę złożyć podanie o pracę więc proszę o trzymanie kciukówsmile Pozdrawiam Was Ewa
        • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 08:30
          Ewuś powodzenia i trzymam mocno kciuki!!!
          To prawda coraz nas więcej!!!
          Ja też zaraz spadam do lekarza więc zajrzę pózniejsmile
          Pozdrowionka
    • bedjo Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 10:31
      Kochane moje!
      Ja też dołączam!
      To mój pierwszy cykl starań. Dzisiaj jest mój 9 dc i odbieram wyniki badań
      cytologicznych. Jeśli wszystko będzie ok, to zacznę z mężuniem działać smile
      Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki!

Asia
      • bedjo Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 19:27
        Jupiii! Odebrałam wyniki cytologii - jest wszystko w porządku, więc już dzisiaj
        (9 dc) zaczynamy z mężem starania smile Od 7 miesięcy mierzę temperaturę i
        obserwuję śluz. Owulacja występuje różnie. Jednak mieści się w granicy 10 dc -
        15 dc. Przed owulacją zawsze da się zauważyć wyraźny spadek tempki. No i
        właśnie dziś rano tempka wyraźnie spadła. Dletego zaczynamy już dziś. Ciekawe
        czy uda nam się w pierwszym cyklu starańsmile Miłej nocki! Trzymajcie kciuki. Pa pa
    • zaxia Re: Kwietniowe staranka:) 03.04.07, 13:47
      Witajcie dziewczyny! Wskakuję na wasz wąteczek i przyłączam się do kwietniowych
      staranek smile Miałam nadzieję, że marcowe będą owocne i kwietniowe nie będą juz
      potrzebne, a tu dzisiaj przykra niespodzianka - @ zalewajka sad No ale
      kwietniowe przyjemności łóżkowe przed nami... smile
      Pozdrawiam ciepło!
      • ewinka22 Nasza lista!!! 03.04.07, 15:19
        Dziewczynki postanowiłam nas jakoś ładnie zebrać razemwink Oczywiscie jeśli się gdzieś pomyliłam, albo coś to proszę Was o info, a na pewno poprawię:

1.aanetkaw74 (1dc 25III, 4 cykl starań)
        2.bedjo (1dc 26III, 1 cykl starań)
        3.daisy1980 (1dc 27 III)
        4.anulka80 (2dc 29III, 4 cykl starań)
        5.tekla_skarbek (1dc 1IV, 2 cykl starań)
        6.ewinka22 (1dc 1IV, 13 cykl starań)
        7.zaxia (1dc 3IV, 2 cykl starań)
        8.kajka 271
        9.aguita5
        10.a30 (2 cykl starań)
        11.happiest1 (2 cykl starań)

Oczywiście listę będziemy sukcesywnie powiększać i zmieniać w miarę potrzebsmile Później jak już będziemy wiedziały kiedy testujemy, to wpiszemy tutaj daty testowaneksmile A napiszcie czy mierzycie tempkę, obserwujecie śluz czy tak "na oko" się staraciewink

No ja mierzę sumiennie, ale nie wiele to narazie pomaga, zresztą u nas są jeszcze inne problemy...no czekam na Wasze uwagismile
        Pozdrawiam Ewa
        • anulka80 Re: Nasza lista!!! 03.04.07, 15:42
          Ewcia fajny pomysl z lista podobuje mi siesmile
          U mnie juz dzis 6dc, temperaturke mierze czwarty cykl i obserwuje sluz. Narazie
          obserwacje sluzu zaniechcane bo koncze leczenie gynalginem (jeszcze 7 tabletek
          zostalo), ktore musialam przerwac na czas @.
          29 III to 1dc!
          U mnie tez problemy: wysokie cisnienie, ktore lecze obecnie dopegytemsad
          No niestety tak to juz jest w zyciusmile
          Pozdrawiam
          • nuluska Re: Nasza lista!!! 03.04.07, 19:51
            Hej!
            To ja też się dołączam!
            U mnie dziś 11 dc 10 cyklu.
            Mierzę tempkę, obserwuję śluzik, nawet zaczęłam obserwować szyjkę.
            Już za kilka dni owulkasmile
        • aanetkaw74 Re: Nasza lista!!! 03.04.07, 22:23
          na oko to sie starałam 3 cykle i nic nie wyszlo teraz dzielnie mierzę
          temperaturę, patrzę na śluz i nawet dziś pierwszy raz zabdałam sobie szyjkę,
          ale się zmartwiłąm bo w trakie bdaniapoczułam koło szyjki coś ostrago??? jak
          takie ziarenko piasku??? może jakiś obcy??? a tak na serio to co to może byc??
          • happiest1 Re: Nasza lista!!! 04.04.07, 03:18
            Ja nic nie robie, mam w planach kochac sie co drugi dzien i mam nadzieje ze sie
            uda smile
            • tekla_skarbek Re: Nasza lista!!! 04.04.07, 10:21
              robi się coraz ciaśniej smile
              już myślałam, że wypadłam z kwietniowych starań, bo miałam wrażenie, że mi się
              tarczyca posypała, ale jednak nie, wszystko dobrze i mamy nie przerywać...

co robię? słucham swojego organizmu i obserwuję śluz, ale mam regularne cykle,
              więc mam łatwo smile

Miłego dnia,
              Tekla.
        • zaxia Re: Nasza lista!!! 04.04.07, 12:50
          Hej Ewinka! Fajniutki pomysł z listą! Wkradł się jednak na niej mały błąd, bo
          to nie 2 mój cykl staranek, a już 9 niestety... mam nadzieję, że ostatni smile
          Drugi natomiast z mierzeniem tempki. Wczoraj zaopatrzyłam "żołnierzy" mojego
          męża w Salfazin - może tym razem sie uda jak pociski będą bardziej odżywionesmile
          życzę miłego dnia, dziewczynkismile
          • 87lnbv Happiest 04.04.07, 13:18
            tylko nie zaczynajcie za wcześnie, ja mam cykle 27-35 dni, spory rozrzut, za
            wcześnie zaczęliśmy, no i pod koniec to juz byla męczarnia, mam nadzieje, że
            już teraz bedzie raczej to spontaniczne, dowiem się za jakieś 11 dni, ech,
            pozdrawiam
            • 87lnbv Anetko 04.04.07, 13:27
              czy masz coś w rodzaju grudki na szyjce, ja też mam, ostra nie jest, ale to
              taka grudka, myslę, że to jakaś pozostałość po nadżerce, albo po porodach, nie
              wiem, trza gina spytać
              • aanetkaw74 Re: Anetko 04.04.07, 13:48
                dzięki trochę mne pocieszyłaś wczoraj na inte spędziłam pare godzin szukając
                czegoś ale wychodziły straszne rzeczy w wyszukiwarce więc sobie dałam spokój.
                mój mążd (0czywiście na dyzurze) ochrzanił mnie że przesadzam, że nie mamy
                żadnego problemu a ja je stwarzam.... ostre to bardzo nie jest ale twardsze od
                reszty. no cóż w porównaniu z milusią resztą....do gine idę 11. na dodatek dziś
                nie mogę sobie wybadać tego bo mi gdzies szyjka uciekła... a nie mówiłam że
                obcy?
                no a my dziś do starań ekstra mojego męża nie było 2 dni w domu wraca dziś o
                22 nie wiem czy będę ;miała serce go męczyć : ))
                • 87lnbv Re: Anetko 04.04.07, 14:35
                  ach tam serce, trzeba pomęczyć, ...
                  Aneta ja się pogubiłam, Ty już po @, nie testujesz 15.04? czy ja cos
                  pomieszałam?
                  my zaczełiśmy 10dc i długo staranka trwały, bo skok tempki był 20dc, ale spoko..
                  a szyjka Ci uciekła wysoko, ona sie spłaszcza z całą resztą, płodne dni penwie
                  przed Toba, ale pamietaj mierz ja zawsze o tej samej porze, najlepiej
                  wieczorkiem,pa
            • aanetkaw74 Re: Happiest 04.04.07, 13:43
              my też zaczynamy 11 dc biedny moj M : )
        • aguita5 Re: Nasza lista!!! 04.04.07, 13:52
          Hej, fajna lista, chociaz u mnie to ze staraniem jest tak nie do konca fajnie
          jak u Was ...To znaczy moj facet oficjalnie chce ale pozniej, za to
          nieoficjalnie nie przeszkadza mu brak porzadnego zaezpieczenia, nawet jak mowie
          mu iz jest okres plodny, potem przed okresem dopytuje sie, czy nie jestem w
          ciazy (niby ze zaniepokojony, ale cos bez paniki) a ostatnio cos ciagle
          wspomina o naszych dzieciach - mysle ze nie chce sie tak oficjalnie starac, bo
          jest duza presja jego rodzicow, a on zawsze wszystko na przekor, tak wiec
          oficjalnie staram się sama wink A do tego ostatnio dopadlo mnie jakies ogolne
          zwatpienie, czy dobrze ukladam sobie zycie, no i mam teraz dni plodne, a
          zamiast atakowac milosnie faceta, to ja sie zastanawiam ... No ale i tak sledze
          Wasze poczynania (wciagnelam sie, kiedy zaczelam mierzyc tempke i obserwowac
          sluz z powodu podejrzenia ciazy) i pod koniec cyklu przechodze to samo, co Wy,
          takze chetnie sie dolacze. To juz 5 cykl, w ktorym sie staram, no ale wiadomo
          ze samemu trudniej wink Co do konkretow 1dc mialam 21.03 i teraz jestem w
          okolicach owu, chociaz u mnie jest duzy rozrzut i czesto kilka podejsc.
          Najwczesniej 16dc, najpozniej 28, a ostatnio 20. Teraz (15dc) cos mi sie
          zbliza, tempki szaleja (tak mam przed owu, a potem leca jescze wyzej), ale nie
          wiem, czy to bedzie prawdziwa owu czy tylko nieudane podejscie, zoabczymy.
          pozdrawiam i zycze szybkiego przeniesienia sie na forum ciaza i porod! wink
          • 87lnbv Aquita 04.04.07, 15:05
            a ja proponuję pogadać z Partnerem, to musi być obopólna decyzja, przedee
            wszystkim będziesz wiedziała na czym stoisz, cos Cię tam nurtuję, skoro tak
            napisałaś, z serduszka Ci życzę wszystkiego co dobre, ale porozmawiaj z Facetem
            • aguita5 Re: Aquita 04.04.07, 15:33
              Masz racje, rozmawiamy o tym oczywiscie, ale on to z usmieszkiem zawsze
              przesuwa na przyszlosc, a mamy juz po 32 lata ... Nasza sytuacja zyciowa nie
              pozostawia nic do zyczenia. Za to kiedys (juz rok temu) bylismy niemal pewni ze
              zaciazylismy i wtedy sie zachowywal super, a nawet sie cieszyl - mimo ze wtedy
              mielismy jeszcze calkiem inna, mniej sprzyjajaca sytuację i ja osobiscie bylam
              z poczatku nieco przerazona. Jak sie potem okazalo ze nic z tego, to oboje
              bylismy rozczarowani, chcoiaz wtedy to byla jednoczesnie duza ulga, ale juz
              zdazylismy planowac rozne rzeczy na przyszlosc w zwiazku z dzieckiem, a tu taki
              nagly powrot do starej rzeczywistosci ... Wiem, ze to ciezko zrozumieć, jak się
              ma taką idealną sytuację jak Wy, zazdroszę Wam jej. Wiem też że decyzja o
              dziecku jet bardzo poważna i nie można podejmować jej bezmyślnie. Myślę, że w
              moim przypadku tak nie jest, problemem jest głównie to, żę mój facet to nie
              jest cżłwiek, który lubi podejmować decyzje, zwłaszcza jeśli: ktos na niego
              naciska, decyzje są poważne, dają odsunąć się na później. Drugą rzeczą której
              nie lubi jest planowanie, woli spontan. Z jednej strony jestem przekonana ze
              cieszylby sie z dziecka i byl dobrym ojcem (widzialam na przykladzie jego
              bratanicy), a zdrugiej nurtuje mnie jednak pytanie, czy nie lepiej poczekac na
              jego decyzje? A co, jesli nigdy sie nie doczekam?
            • aanetkaw74 Re: Aquita 04.04.07, 15:44
              a ja myślę że rozmowa z Nim nic nie da. On mi troszkę przypomnina mojego męża
              kiedyś. Dziecka nie chciał ale kochaliśmy się w trakcie mojej owulacji o czym
              on doskonale wiedział. Później dopytywał się czy jestem w ciąży, jak nie no to
              niby ulga, ale z drugiej strony jak w końcu zaszłam i urodziła się Marysi
              kochał ją najbardziej na świecie. Teraz jak się staramy to chce maluszka bo
              jest dojrzalszy o te dośwaidczenia. ot mężczyźni.
              • ewinka22 Poprawiona lista:) 04.04.07, 16:20
                3.daisy1980 (1dc 27 III)
                4.anulka80 (1dc 29III, 4 cykl starań)
                7.zaxia (1dc 3IV, 9 cykl starań)
                8.kajka 271
                9.aguita5 (1dc 21III, 5 cykl starań)
                10.a30 (2 cykl starań)

No to narazie chyba wszystko w porządkusmile Jakby co oczywiście kolejne poprawki nanosic będziemywink
                • ewinka22 Do aguita5 i nie tylko;) 04.04.07, 16:28
                  Oj no widzisz, ja myślę, że więcej dziewczyn ma podobne dylematy. Mój mąż to też tak woli, żeby decyzję za naiego podjąć. Zdecydowaliśmy, że staramy się o maluszka, choć nasza sytuacja wcale nie jest super. Oczywiście lekarz jakby nam dopomógł, ale decyzja była nasza wspólna. Oboje mamy problemy, bo ja z owulacją, brakiem miesiączek,nieregularne cykle itp, a mąż ma nasienie w sumie ok ale plemniczków ruchliwych 24% gdzie norma to powyżej 50%. Nie wiemy ile jeszcze potrwają nasze staranka o malutkie nasze szcześciesmile Niejednokrotnie mam wątpliwości czy to aby na pewno dobry czas, czy sobie poradzimy i w ogóle, ale kto nie ma jakichś wątpliwosci?? Chyba, każda z nas o coś się tam obawia po cichu. Nie chcę czekać do momentu kiedy będziemy mieli własne lokum (mieszkamy z babcią) i takie tam inne, bo ogólnie damy dziecku mnóstwo miłości jeśli tylko zechce do nas przyjść, a to najważniejsze. Z naszymi problemami może okazac sie, że za parę lat kiedy się już "ustawimy" może być za późnosad Tak więc słuchać serduszka i byc dobrej myślismile Trzymajmy się dzielniesmilePozdrawiam Ewa
                  • nuluska Re: Do ewinka22 04.04.07, 18:00
                    Jeszcze ja!
                    Proszę o wpisanie mnie na listę.
                    1 dc był 24 III, to na 10 cykl starań.
                    Dziś już 12dc- owulka coraz bliżejsmile
                    • aanetkaw74 Re: Do ewinka22 04.04.07, 18:08
                      u mnie 11 dc : ) jutro zaczynamy maraton hihihi
                  • aanetkaw74 Re: Do aguita5 i nie tylko;) 04.04.07, 18:11
                    tak trzymaj myśmy za długo zwlekali bo studia bo praca bo pieniądze i wiele
                    innych ciągle odkładalismy decyzje aż wpadlismy! stare konie hehe, córeczka
                    była prześliczna ale miala chore serduszko i umarła. później jeszcze udało sie
                    2x ale obie ciąże poroniłam. teraz mam 33 lata i boję się że za późńo...
    • daisy1980 Re: Kwietniowe staranka:) 04.04.07, 18:37
      Mozna dopisac, ze to moj 1 cykl staran i kochamy sie kiedy mamy na to ochotesmile
      Oczywiscie obserwuje swój organizm, ale w testy owulacyjne jeszcze sie nie
      zaopatrzylam.
      Pozdrawiam
      • 87lnbv Re: Kwietniowe staranka:) 04.04.07, 20:05
        na dzieci zawsze jest pora, i basta, to fakt z Facetami juz tak jest, mało
        który rwie się do planowania dzieci, pamietam z Jasiem jak było, skończyła sie
        nauka, był ślub, pierwsze auto na raty i stekanie M, że kredyt trzeba spłacic,
        to takie dziecinne, Jaś urodził się prawie 6 lat temu, przez 8 lat mieszkaliśmy
        z rodzicami, w trójkę przez prawie 5 lat w 17 metrach, jak jaś miał 2 lata
        chciałam drugie dziecko, wówczas żadnych planów mieszkaniowych nie mieliśmy, bo
        nie było kasy, oj ciężko by było we czwórke na tych 17 metrach, ale może bysmy
        byli juz we czwórkę, i cóż teraz możemy pomieścic całe przedszkole, a nawet
        drugiego dzieciątka nie mamy, i nie wiadomo, czy Bozia da, nigdy na dzieci nie
        jest za wczesnie i zawsze jest PORA, a Faceci to Faceci
        • ewinka22 LISTA! 04.04.07, 20:10
          3.daisy1980 (1dc 27III, 1 cykl starań)
          8.kajka 271
          10.a30 (2 cykl starań)
          12.nuluska (1dc 24III, 10 cykl starań)

No Dziewczyny, ja jutro wyjeżdżam do teściowej na święta, a że to daleka droga i jadę prawie cały dzień to na pewno nie zaglądnę tutaj jutrosad Z pewnością zrobię to jak będzie to tylko możliwesmile Pozdrawiam Was serdecznie Ewa
        • aguita5 Re: Kwietniowe staranka:) 04.04.07, 23:20
          fajnie, ze tak piszecie bo spodziewalam sie ostrej krytyki ... tak czy inaczej
          dzis juz nie mam sily go molestowac, a jutro rano wyjedzam, wiec chyba ten cykl
          odpada (no chyba ze owu poczeka, jak to czasem jej sie zdarza, moze podroze ja
          przesuna wink). Wesolych Świat!!!
        • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 11:39
          podoba mi się twój mail iwonko : )
    • poleczka2 Re: Kwietniowe staranka:) 04.04.07, 23:54
      Ja zobaczę 12ego ale cośą mi się wydaje że i tak dołączę tutaj do wątku.
    • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 07:49
      Widzę żę coraz więcej nas to fajne bo w grupie raźniej
      Buziale
      • bedjo Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 10:46
        buuuu crying ze staranek chyba nici crying A miał to być pierwszy cykl
        starań .jakieś plamy czerwone i krosty pojawiły mi się na tułowiu po ubu
        stronach.Przechodzą częściowo na plecy i brzuch.Co to może być? Może półpasiec?
        Wczoraj było ich kilka.A dziś już mnóstwo sad Poradźcie kobietki.
        • 87lnbv Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 11:18
          może jakaś alergia, ale jeśli nie zejdzie, lub pojawi się ponownie, warto
          zrobić badanka kupki
        • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 11:45
          ojej ale półpasiec tonie na polowie ciała : ) masz podwyższoną temperaturę?
          może jakieś uczulenie?
          • 87lnbv Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 11:48
            mail? czy post? o kupce? dla wyjaśnienia powiem, że mam film na punkcie
            robali, pezbadałam całą rodzinę, oczywiście wcześniej za dużo się naczytałam
            • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 12:01
              post ale nie o kupce : ) ten wcześniejszy o facetach i w ogóle
      • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 12:05
        ha a my dzis zaczynamy : ) muszę jakoś pomóc biednemu zapracowanemu i
        zestresowanemu M idę do miasta kupić sobie komplet bielizny pas i pończoszki
        nogi wydepilowane : )
        • 87lnbv Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 13:04
          o rety...o facetach post, oki juz kumam...
          ale zakupy no no, chyba M oszaleje, dziś trzymać kciuki?
          jutro za Meg trzymam, nie mogę się pogubić...
          uwaga uwaga tyle dziewczyn już zaciążonych może i nam się uda!!!!!
          • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 17:36
            heheh to przez te święta jajeczne, jestem dobrej myśli choć hormony mi szalały
            na poczatku cyklu. trzymaj kciuki mocno!!!
            • 87lnbv Re: Kwietniowe staranka:) 05.04.07, 19:30
              mi tez szalaly na poczatku cyklu, mysle ze to przez dlugie branie progesteronu,
              ja wzielam chyba 14 duph, a Ty 16 luteinek, cykl zglupial, na poczatku tegoz
              cyklu tempka wogole mi nie spadala, byla wysoko, aby do lata
              • aneczka_78 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 09:11
                Dopisuję się na kwiecień. 2 cykl starań, 4 dc.
                • ewinka22 Poświąteczna lista!!!:) 10.04.07, 14:46
                  8.kajka 271
                  10.a30 (2 cykl starań)
                  13.aneczka_78 (1dc 7IV, 2 cykl starań)

Cześć Dziewczynki jak po świętach? Mnie dopadla choroba i jestem na
                  antybiotykach, zapalenie oskrzelisad No i chyba w związku z tym odpuscic sobie
                  musimy staranka w tym miesiącu, bo antybiotyk do 16dc biore wieclepiej nie
                  ryzykować, no ale czekam na wiesci od Wassmile

Pozdrawiam Ewa
    • alutka80 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 15:01
      I ja poprosze o dopisanie.
      Dzisiaj jest 4 dc, 3 cykl staran.
      Pozdrawiam
      • mjulka Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 15:23
        czy i ja mogę się podłączyć?
        ja już jestem co prawda po starankach (owu 05.04) i czekam teraz na efekty...
        reasumując: 3 cykl starań o drugie dziecko, 18 dc, ok 21.04 spodziewana @smile

tzrymam kciuki za wszystkiesmile
    • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 15:40
      ojej dziewczyny rośniemy w szeregach!!! u nas już po straniach 17 dc czekamy na
      efekty M chyba odetchnął biedaczysko,
      • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 15:45
        8.kajka 271
        10.a30 (2 cykl starań)
        13.aneczka_78 (1dc 7IV, 2 cykl starań)
        14.alutka80 (1dc 7IV, 3 cykl starań)
        15.mjulka ( 1dc 24III, 3 cykl starań)

No ładnie ładnie, ciekawe ilu z nas się uda w tym miesiącusmile
        • aguita5 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 11:42
          No to kto pierwszy testuje i kiedy? Ja chyba ok. 19 powinnam, ale pewnie nie
          wytrzymam i bede wczesniej juz szalec... Kto wczesniej??
    • noemi27 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 16:23
      No to ja też dołącze do staranek smile
      To mój pierwszy cykl po Diphereline 3,75 i co z tego będzie nie wiemy, ale
      warto działać!
      • nuluska Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 17:42
        U mnie staranka trwają nadal. Dziś 18 dc. Owu dalej nie ma. Tempka przez cały
        czas na tym samym poziomie sad
        • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 18:04
          Nuluska czekaj cierpliwie, pewnie niebawem podskoczy, Anetko czy Ci mężowie
          teraz tacy cieńcy, o rety rety? A ja cóż ja testuję za parę dni, ot tak
          zaglądam tu przez ciekawosc, ha ha
          • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 20:33
            ja tam nie wiem jak inni hihi mój biedaczek ma ostatnio dużo pracy prawie w
            ogóle nie ma go w domu, a jak jest to śpi, a i w pracy ma nie ciekawą sytuację
            walczy dość ostro ze swoim szefem, mamy nadzieję że w końcu z moją\pomocą go
            wykurzy. o szpitalu mojego męża właś;nie tvn składa reportaż. czekamy... będzie
            ostro no i to niestety też go zżera. no a poza tym ze mną też ostatnio nie jest
            łatwo hihi stałam się taka nerwowa : )
            • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 21:13
              Anetko bo Ty po tej luteince chyba tak masz? hmmm w sumie jeszcze jej nie
              bierzesz? Nam wszystkim udziela sie niezbyt fajny humor, my kobietki
              przezywamy, faceci chyba ciut mniej w to sie angazuja?
              Ja cały czas myslę o jutrzejszym testowaniu, 10dpo, chcialabym ale sie boje.
              Zdecyduje pewnie rano, a moze zapomne???
              • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 10.04.07, 22:24
                i po i bez też : ) faceci się angażują tylko chyba nie chcą tego pokazać.
                fajnie ci z jutrem. myśmy dopiero skończyli przytulanka i będę musiała swoje
                odczekać. trzymam kciuki. daj znać co tam wyjdzie.
                • bedjo Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 07:20
                  Hej kobietki!
                  Ja już jestem po starankach.Wczoraj był ostatni dzień, a już od dzisiaj czekamy
                  na efekty smile Wprawdzie jest to nasz 1 cykl starań i mało prawdopodobne by się
                  udało, ale mój mężunio "czuje, że zasiał nowe życie" smile
                  Pozdrawiam Was!
                  • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 07:45
                    Witajcie kobietki po swietach!!!!
                    Patrze zagladam a tu tyle nas juz ale sie zdziwilam milutko ze tylko kilka dni
                    nie zagladalam w neta a tu proszesmile
                    My dopiero zaczelismy staranka w tym miesiacu i wczoraj sie dzialo oj dzialo
                    siesmile......Zobaczymy wszystko co najmilsze przed namismile
                    Buziale
                  • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 11:49
                    no to czekamy razem u mnie 18 dc przedwczoraj były ostatnie starania : ) coś mi
                    sie wydaje że może się udało mam przeczucia co d bliźniaków : )
                    • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 11:58
                      u mnie dzis 14dc i wczoraj dopiero zaczliesmy starankasmile wszystko co dobre
                      przed nami...
                      Zycze Ci zeby Ci sie udalo i zeby byly blizniakismile)))
                      A ktory cykl sie strasz??
    • aguita5 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 11:28
      No wiec ja rpzed wyjazdem wstalam od kompa po napisaniu do Was ze nie mam sily
      juz faceta molestowac .... i nagle go zmolestowalam wink Co wiecej wyglada na to
      ze kolejnego dnia byla owu, takze wstrzelilabym sie calkiem niezle, juz mam
      oczyiwsice schize ciazowa, od 2 dni mam ciagnace bole podbrzusza, jest troszke
      takie nabrzmiale czy cos ... no ale to bylby dopiero 6 dpo wiec ostro
      przeginam. Testuje 18go, bo pewnie dluzej nie wytrzymam, a mam caly zapas
      nowych testow wink
      • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 11:53
        ja teoretycznie 23 kwienia jest to 30 dc ale cgyba nie wytrzymam do tego czasu.
        a testy ciążowe to skąd masz z apteki?
        • aguita5 Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 12:09
          Testy mam z allegro, za 1.80 sztuka!!! Podobno dzialaja, zobaczymy ...
          No u mnie 18go to bedzie 29dc, a 13dpo, okresu spodziewalabym sie w sumie juz
          nastepnego dnia lub za 2 najpozniej, wiec jesli bedzie mi sie nasilala schiza
          to moze i zatestuje 17go kwietnia, bo 18go to juz z samej tempki moze sie wiele
          wyjasnic (jesli spadnie=@).
          • nuluska Re: Kwietniowe staranka:) 11.04.07, 20:53
            U mnie już chyba po starankach. Dziś tempka skoczyła. Mam nadzieję, że się
            utrzyma. Trzymajcie kciuki. Dziś chyba jeszcze poprawimy. Tak na wszelki
            wypadeksmile
            Wy tu już o testowaniu. A u mnie jeszcze taka kupa czasusad
            • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 11:10
              Ja dzisiaj 12 dc temperatura bardzo bardzonisko i ten cyklitak odpada znowusad(
              Chora jestem wiec nie ma co ryzykować...zawsze pod góre Dziewczyny, zawsze pod
              gorę...Pozdrawiam Was Ewka
              • anulka80 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 11:18
                Ewciu nie martw sie na zapas wyganiaj szybko chorubsko i do dziela....
                Nie martw sie i nie smuc pociesz Cie ze nie tylko Ty masz pod gore jezeli
                mozna tak pocieszycsad
                U mnie 15 dc sluzik plodny sie pojawil czekam na spadek tempki i na mojego
                mezusia ktory jutro wraca....Oj bedzie sie dzialo!!!!!!
                Trzymaj sie cieplutko zdrowiej szybciutko.....Moze wcale nie bedzie stracony
                ten cykl....
                • inga67 Re: Kwietniowe staranka:) 14.04.07, 23:02
                  ja do was dolaczam dopiero teraz. 20 sie okaze z jkim skutkiem, czuje ie
                  marnie, ale to chyba kwestia psychiki-sama juz nie wiem.
                  • mjulka Re: Kwietniowe staranka:) 14.04.07, 23:07
                    ha!to zupelnie jak i ja. 20 (nie)czekam na @smile Test pewnie zrobię wczeniej, bo
                    jak się znam do piątku nie wytrzamam. Chociaż może i powinnam, bo 20 właśnie
                    mam urodzinki i fajnie byłoby zrobic sobie taki prezenciksmile
              • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 11:38
                uszy do góry tak jest leiej moja przyjaciłka zaszła teraz w ciążę 5 tc ale ma
                straszną grypę 39 stopni biedaczka jst przerażona i pewnie będzie do końca
                ciąży drzała o swoje maleństwo
            • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 11:36
              nic się nie bój u mnie 3 dzień po skoku tempki też jeszcze długa droga i
              dośwadczenie mojej cierpliwości. le jestem bardzo zadowolona bo byłam wczoraj u
              gine takiej co jest endokrynologiem i ochrzaniła mnie że wymyślam sobie jakieś
              historie i że u mnie wszystko z hormonami w porządku. coś tam wypatrzyłam w
              badaniach później forowałam jak szalona przeglądałąm internet i doszłam do
              wniosk;u że wszystkie hormony mi się pomieszały a tymczasem tak może być i o
              niczym to nie znaczy. pozostaje tylko czekać... a mam takie ciążowe rzecucia to
              pewnie przez wiosenkę (no dosłownie to przez mojego męża), która ostatnio
              obserwuje u siebie jakieś kreseczki...
              • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 12:27
                Dzięki Dziewczynki jasne, że będzie dobrze nie teraz to innym razemsmileCzekam czy
                wogole skok tempki u mnie będzie bo u mnie to problemy z tym są..., ale macie
                racje będzie dobrzesmilePozdrawiam
                • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 12.04.07, 13:02
                  wczoraj byłam u gin endokrynolog i powiedziała że temp bardzo nie można się
                  przejmować. jest to reakcja organizmu na progesteron który podwyżsa temp ciała
                  ale u jednych jest duża a u innych taka że trudno zauważyć
                  • nuluska Re: Kwietniowe staranka:) 13.04.07, 17:43
                    U mnie już po owusmile Już 3 dpo.
                    Jeszcze tylko 12 dni i będę mogła testować smile
                    • mjulka Re: Kwietniowe staranka:) 13.04.07, 19:26
                      ja z niecierpliwością odliczam dni do testowania. @ spodziewam się około 20.04.
                      Wiem też, ze mogłabym wcześniej (tzn. koło wtorku) betę zrobić, ale się bojęsmile
                      Na razie żadnych objawów, ale i skąd - jestem dopiero 8 dposmile
                      • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 13.04.07, 21:13
                        dziewczynki i tak nie posluchacie, ale serio testujcie w wyznaczonych
                        terminach, ja mialam test robic 15.04, mam juz dwa za soba i bete, ktore na nic
                        nie wskazuja, a tempka wysoko, @ nie ma, wiec tylko nerwy niepotrzxebne
    • wiosenka1 Anetko 12.04.07, 18:27
      wrzucam link ktorego nie moglas otworzyc, na moj gust jest b. ciekawy, cos
      jeszcze wynajde i wrzuce
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=60413705&wv.x=2&v=2&s=0
      • wiosenka1 Re: Anetko i dziewczynki 12.04.07, 18:43
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=57831645&wv.x=2&v=2&s=0
      • aanetkaw74 Re: Anetko 13.04.07, 16:43
        dzięki poczytałam i nawet dołączyłam się do dyskusji : )
        • ewinka22 NOWA LISTA!!! 14.04.07, 12:19
          Dziewczyny postanowilam nieco inaczej, zapiszę który to już dzień cyklu, wtedy
          mamy podgląd sytuacjiwink

1.aanetkaw74 -21dc
          2.bedjo -20dc
          3.daisy1980 -19dc
          4.anulka80 -17dc
          5.tekla_skarbek -14dc
          6.ewinka22 -14dc
          7.zaxia -11dc
          8.kajka 271
          9.aguita5 -25dc
          10.a30
          11.happiest1
          12.nuluska- 22dc
          13.aneczka_78- 8dc

No nie wiem jakie długie cykle u Was kto czeka na skok, u kogo już po owulacji.
          No w każdym razie mniej wiecej to tak się prezentujemy i czekamy na efektysmile
          POzdrawiam Was Ewa
          • nuluska Re: NOWA LISTA!!! 14.04.07, 14:13
            Fajna ta zmodyfikowana lista smile

U mnie niby 4 dpo ale tempki jakieś dziwnie niskie, ledwo ponad linie wystają.
            A co jeszcze dziwniejsze- po skoku ciągle na tym samym poziomie.
            Z drugiej strony niech sobie będą jakie chcą byleby coś z tego wyszło.
            • wiosenka1 Re: NOWA LISTA!!! 14.04.07, 15:04
              hej dziewczyny, u mnie zakonczyl sie wlasnie 2 cykl staranek, dzis zaczelam
              plamic, buuu, biore duphaston przez 10 dni, bo mam słabe endometrium i może
              choc troche ze mnie @ poleci, bo do tej pory to tylko plamiłam, wiec u mnie
              dzis 1dc, staranka beda na przelomie IV/V a testowanko ok 15.05, wszystko
              zalezy kiedy bedzie owu?
              Nuluska piszesz 3 tempki sa wyzsze i rowne, ale czy jedna z nich jest o 0,2
              stopnia wyzsza od ost z nizszych?
              • nuluska Re: Wiosenko 15.04.07, 12:40
                sama zobacz:
                www.fertilityfriend.com/home/1129bc
                Dziś niestety nie mierzyłam. Spałam poza domem, nie planowałam tego, w zwiazku
                z czym nie miałam termomertu.
          • aguita5 Re: NOWA LISTA!!! 14.04.07, 15:15
            Ewinko, lista jest super! Ty pewnie czekasz jeszcze na skok? Ale juz zapewnie
            dzialacie, bo to pewnie lada chwila, co? U mnie owu byla 16dc czyli teraz mam
            9dpo, juz bym chciala zeby bylo dalej, ale pozostaje czekac ... niestety nie
            czuje sie ciazowo, ale w sumie wiele kobitek nie czuje a potem jest, a jak u Was?
          • alutka80 Re: NOWA LISTA!!! 15.04.07, 01:01
            widze ze pominieto mnie w nowej liscie. Prosze mnie dopisac, my tez bedziemy sie
            w kwietniu starac smile 14.04 jest 8dc.
            • poleczka2 Re: NOWA LISTA!!! 15.04.07, 22:09
              Dzisiaj siódmy dzień cyklu więc niedługo zaczniemy na nowo się starać w tym
              cyklu. Byle się udałosmile
              • wiosenka1 Nuluska 15.04.07, 22:24
                wszystko ok, trzymam kciukasy
              • anulka80 No widze ze jest nas coraz wiecej!!! 16.04.07, 07:42
                Witajcie po weekendzie!!
                Wchodze rano na necika i patrze ze przez weekend wiele sie tutaj dzialosmile
                U mnie juz chyba po owu bo w niedziele rano tempka spadla teraz czekam na
                wzrtost tempkismile Dzis pierwsza wyzszasmile
                Ciekawe co z tego wyjdzie. Moj mezus ma na poczatku maja urodzinki i tak bym mu
                chciala zrobic prezent w postaci fasolki...ojojoj ale by bylosmile
                Chyba sie troche rozmarzylam
                Dziewczyny jak tam u WAs ja czekam juz na poczatek majasmile
                Pozdrawiam
                • wiosenka1 Re: No widze ze jest nas coraz wiecej!!! 16.04.07, 09:18
                  no cóż ja dopiero 3 dc, długa droga przede mną, mam ogromną nadzieję, że
                  staranka będą możliwe, hmmm nie chciałabym cyklu stracic, ale siła wyższa, m
                  rodzi właśnie - kamyczka wapiennego 5mm, wczoraj o 12 pierwszy atak
                  trzymajcie kciuki za poród siłami natury hi hi
                  • ewinka22 NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 10:56
                    Dziewczyny mam nadzieję, że teraz jest oksmile W razie czego poprawiam oczywiście cały czassmile

Powoli zbliżają się już niektóre do hmmm...końca???A może właśnie zaczyna się wszystkosmile No w każdym razie za kilka dni zaczną się pomału sprawy wyjaśniaćsmile

U mnie tempka cały czas na mega niskim poziomie 36,20-36,25, aż boję się znowu, że się torbiel mogła zjawić jak to już u mnie bywało, no ale cierpliwie czekam, a może jednak tempka skoczy do górysmilePoczekamy zobaczymysmile

Teraz mam stały dostęp do netu poświętach więc częściej będę tutaj zaglądaćsmile Pozdrawiam i życzę nam wszystkim powodzenia!smile

1.aguita5 -27dc (11dni po skoku)
                    2.nuluska- 24dc (5dni po skoku)
                    3.aanetkaw74 -23dc
                    4.bedjo -22dc
                    5.daisy1980 -21dc
                    6.anulka80 -19dc
                    7.tekla_skarbek -16dc
                    8.ewinka22 -16dc
                    9.zaxia -13dc
                    10.aneczka_78- 10dc
                    11.alutka80-10dc
                    12.poleczka2-8dc
                    13.wiosenka-3dc

No i czekamy na nowe info o skokach temperaturkismile Trzymajcie się ciepło pozdrawiam Ewa

Nasze małżeństwo trwa...
                    • potworeczka Re: NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 11:16
                      Hejasmile To jeszcze ja sie dopiszewink...a co tamwink
                      > 2.nuluska- 24dc (5dni po skoku)
                      > 3.aanetkaw74 -23dc
                      > 4.bedjo -22dc
                      > 5.daisy1980 -21dc
                      > 6.anulka80 -19dc
                      > 7.tekla_skarbek -16dc
                      > 8.ewinka22 -16dc
                      > 9.zaxia -13dc
                      > 10.aneczka_78- 10dc
                      > 11.alutka80-10dc
                      > 12.poleczka2-8dc
                      > 13.wiosenka-3dc
                      > 14.potworeczka-2dc

Pozdrowionka dla wszystkich starajacych siewink
                    • mjulka Re: NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 11:17
                      hejkasmile
                      jest szansa na miejsce na liście?smile u mnie dziś już 23 dc także lada dzień
                      testowankosmile choć tego cyklu starań do udanych nie mogę zaliczyćsad jakos źle
                      sobie wszystko powyliczałamsmile
                    • aguita5 Re: NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 14:04
                      Ojej, widze ze jestem na samym poczatku listy ...!
                      No wiec raportuje: objawow zadnych typowych nie osberwuje neistety, mialam
                      dziwne rzeczy (palacy bol sutkow, ciagniecie w podbrzuszu) po kilku dniach od
                      owu, ale pare dni temu mi minelo i zostal tyko zwyczajny przedokresowy bol
                      piersi. Dzis dopiero 11 dpo a ja oczywiscie nie wytrzymalam i zrobilam test -
                      negatywny. Okres ma byc w czwartek, najpozniej w pt. Nie mam juz zmiaru robic
                      testow do tej pory, tym bardziej ze jakos stracilam nadzieje, ze sie udalo ...
                      a tak pieknie sie zapowiadalo! Zrobie oczywiscie, jesli do pt nie bedzie okresu
                      albo pojawi sie inny motywujacy objaw. A moze zrobie w sr bo mam isc na piwo,
                      tylko ze jak wydzie negatyw to tez bede sie bala pic, bo moze test byl za
                      wczesnie ... ech, ta niewiedza jest okropna. trzymajcie sie cieplutko i
                      dzialajcie energicznie!
                      • mjulka Re: NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 14:12
                        no ja trzymam za nas wszystkiesmile
                        też w piątek się spodziewam niechcianej @ i też dziś (11 dpo) mądrze bardzo
                        test trzasnęłam - wynik wiadomo jakismileale obłędu można dostać z tym czekaniemsmile
                        • aguita5 Re: NOWA LISTA UZUPEŁNIONA:) 16.04.07, 14:32
                          Hej, mjulka, no to faktycznie jedziemy na tym samym wozku ... z tym ze ja sie
                          spodziewam @ raczej w czw, a najpozniej w pt (zwykle II faze mam 13 dni, ale
                          ostatnio mialam 14 dni, co oczywiscie juz mnie przyprawilo niemal o zawal, wiec
                          wole brac teraz pod uwage). Ubawilam sie, ze tez trzasnelas tescik, obie
                          jestesmy w goracej wodzie kapane! smile) Zamierzasz ejszcze jeden robic przed
                          piatkiem? Masz jakies objawy?
                      • wiosenka1 aquita 16.04.07, 14:32
                        piwko pij i nie testuj, dzieci lubia piwko hi hi, jedno nie zaszkodzi, nie
                        testuj szkoda rozczarowania
                        • aguita5 Re: aquita 16.04.07, 14:35
                          W sumie podobno nawet jedno szkodzi, ale co tam, i tak pewnie nic z tego nie
                          bedzie, a moze juz mi w sr zacznie tempka leciec i bede wiedziala, nie? Strzele
                          sobie chociaz jedno piwenko, toz ja co miesiac w ciazy i nie pije, jakis obled!
                          • wiosenka1 Re: aquita 16.04.07, 18:00
                            ja jakos wole nie pic, bo nawet drinki lubie i jak zaczne to pozniej nie moge
                            przestac, a sasiadow mamy supcio wiec raczej unikam, ale u mnie jest tak z
                            kapiela, ze do wanny wchodze tylko do owu bo pozniej to licho wie, co za
                            koszmary my tu przezywamy
                            • mjulka Re: aquita 16.04.07, 18:33
                              gdzieś czytałam, że natura tak jest świetnie skonstruowan, że w tym bardzo
                              początkowym okresie ciąży (czyli domniemanym naszymsmile), zanim zarodek się na
                              dobre zagnieździ jest samowystarczalny. Dopiero gdy zaczyna wytwarzać się
                              łożysko przez które matka połaczona jest ze swoim szkrabem trzeba uważać.
                              Zresztą to nawet logiczne, bo przecież pierwsze objawy ciązy pojawiają się
                              (przynajmniej jak dla mnie) stosunkowo późno i w wielu przypadkach matka nie
                              wie, że nią będzie więc to chyba dlatego tak jest.
                              1 browarek nie zawadzi. ja będąc w pierwszej ciąży (oczywiście nie zdając sobie
                              z tego sprawy, bo wtedy nie planowałam) nawaliłam się aż wstyd!!! potem bałam
                              się, czy będzie ok i było!!!

A jesli chodzi o moje objawy teraz to mam chyba wszystkie możliwe już od samej
                              owulki i chucham i dmucham na siebiesmile
                              • aguita5 Re: aquita 17.04.07, 12:49
                                mjulka, ale Ci zaazdroszcze, ja tez chce jakiegos objawa!!! a tu posucha ... co
                                najwyzej moge sie dopatrzyc objawow na @ ale te mniej mnie interesuja ...
                                Ja tez slyszalam, ze do zagniezdzenia mozna pic na umor i nic, ale to juz
                                byloby po, gdyby bylo ... no ale fakt, ze na pewno na poczatku zarodek jest
                                niepolaczony tak na amen. oj tam nei wiem, jutro sie namysle, moze juz cos sie
                                wyjasni do jutra, ale mam rpzeczucie ze nic z tego, a to chyba sie wie,ze tak,
                                nie?
                                • mjulka Re: aquita 17.04.07, 14:16
                                  nie wiem, czy się wiesmile moja pierwsza ciąża była kompletnie nieplanowana. Nie
                                  mierzyłam temperatury, żadnych testów owu, żadnej obserwacji organizmu, nawet
                                  dokładnie terminu @ nie znałam, tak na czuja to brałam. I podkusiło mnie test
                                  zrobić właściwie przypadkiem, bo jakoś (tak właśnie na czuja) długo nie miałam
                                  @. Patrze a tam 2 krechy!!! A objawów niet. Dopiero koło 2/3 m-ca dopadły mnie
                                  nudności potwornesmile
                                  A teraz mam objawy wszystkie ciężarnej, bo sobie je wmawiamsmile
                                  • aguita5 Re: aquita 17.04.07, 22:28
                                    e, to pewnie wtedy nie zwracalas uwagi na nic, jak sie nie spodziewalas,
                                    najgorzej jak czlowiek sie wpatruje w ten swoj bidny organizm i mu kaze czuc
                                    objawy, co?
                                    • mjulka Re: aquita 17.04.07, 22:53
                                      no właśnie...
                                      najgorsze jest to, że pojawiły mi się objawy inne...te co zwiastują@ japkę mi
                                      zsypało tak, że nie pomagają żadne antysyfowe specyfiki, śluzu brak, a jak jest
                                      to już nie gęsty i w dole brzucha mnie już okresowo nasuwasad
                                      a tych objawów swojemu bidnemu organizmowi nie kazałam czućsmile
                                      no cóż, czekam już tylko na spadek tempki i @ i obliczam, że teraz staranka
                                      wypadną mi w długi majowy weekend. Zastanawiam się, czy nie pić jakichś ziółek -
                                      podobno skutecznesmile
                                • mjulka Re: a w ogóle to jestem trzeaśnieta :) 17.04.07, 14:18
                                  wiecie, co dziś zrobiłabym prawie...
                                  przejeżdżałam koło Novum w Wawie i wiem, że robią tam betę od ręki i wynik tego
                                  samego dnia, więc myślę sobie raz kozie śmierć jadę, zrobię, będę już wiedzieć
                                  na 100%. Podjechałam, zaparkowałam i co... stchórzyłamsmileChyba się wolę jeszcze
                                  te kilka dni połudzićsmile
                  • noemi27 Dołączam do Wiosenki1 16.04.07, 12:03
                    Wiosenko, coś miałam przeczucie z tymi bólami sad @ przyszła. Więc mam 1dc.
                    Przynajmniej teraz będę mogła liczyć wszystko od nowa. Idę zaopatrzyć się w
                    dobry termometr no i chyba NOSPE, bo umieram
                    Pozdrawiam cieplutko.
                    • ewinka22 NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 12:39
                      3.aanetkaw74 -23dc
                      4.mjulka-23dc
                      5.bedjo -22dc
                      6.daisy1980 -21dc
                      7.anulka80 -19dc
                      8.tekla_skarbek -16dc
                      9.ewinka22 -16dc
                      10.zaxia -13dc
                      11.aneczka_78- 10dc
                      12.alutka80-10dc
                      13.poleczka2-8dc
                      14.wiosenka-3dc
                      15.potworeczka-2dc
                      16.noemi27-1dc
                      • aregiec Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 13:28
                        Witajcie!
                        Śledze Wasz watek od poczatku ale poniewaz w zeszlym tygodniu robilam badania
                        na toxo i cytomegalie wiec nie bylam pewna czy starania zaczniemy w tym cyklu.
                        Na szczescie wyniki sa super i moge spokojnie poprosic o dopisanie do listy smile
                        Dzis 11dc. Wczoraj bylo pierwsze przytulanie smile Termin @ na 2 maja.
                        Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!
                        aneta
                        • daisy1980 Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 13:36
                          u mnie dzis 21 dc, zobaczymy sie wydarzysmile
                          • ewinka22 Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 20:37
                            3.aanetkaw74 -23dc
                            4.mjulka-23dc (11dni po skoku)
                            5.bedjo -22dc
                            6.daisy1980 -21dc
                            7.anulka80 -19dc
                            8.tekla_skarbek -16dc
                            9.ewinka22 -16dc
                            10.zaxia -13dc
                            11.aregiec-11dc
                            12.aneczka_78- 10dc
                            13.alutka80-10dc
                            14.poleczka2-8dc
                            15.wiosenka-3dc
                            16.potworeczka-2dc
                            17.noemi27-1dc
                            • mjulka Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 20:44
                              duuuuzo nassmile to dobrze, bo im więcej nas, tym więcej sukcesów być powinnosmile
                              • ewinka22 Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 21:07
                                Właśnie, właśnie mjulka im nas więcej tym większe szanse na dużą ilość powodzeńsmile Oby tak byłosmile Ja osobiście czekam na wzrost temperaturki i mam ogromną nadzieję, że on w ogóle będzie, a nie okaże się, że znów muszę okres wywoływać bo tempka cały czas nisko będzie i ani sznas na ciążę ani okres nie przyjdzie...No ale pozytywne myślenie to podstawa, więc nie tracę nadzieismile Choć śluzu żadnego nie miałam i nie obserwuję nadal....ehh....jakie to wszystko skomplikowane...Pozdrawiam Was i dobrej nocki Ewa
                                • wiosenka1 Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 21:21
                                  mjulka zazdraszczam Ci objawów, oby się sprawdziły, trzymam kciukasy
                                  • mjulka Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 21:28
                                    nie ma czego zazdraszczaćsmile ja już od 3 cykli mam objawy a potem buuuu...@sad
                                    tak sobie wmawiam głupio, a pewnie to wszystko dlatego, ze cykle mam
                                    stymulowane i organizm płata figlesmile
                                    Dobrej Nocki dziewuszkismile
                                • aguita5 Re: NAJNOWSZA LISTA:) 16.04.07, 21:32
                                  Nic sie nie martw ewinka, pewnie juz skok za pasem. Ja slyszalam, ze samo
                                  obserwowanie czesto reguluje cykl, cos w tym chyba jest ... wczesniej nigdy nie
                                  mialam cykli 29-dniowych, najkrotszy jakis 30dniowy sie trafil ra z w zyciu, a
                                  tak zawsze 31-33-45, bez ladu i skladu, a teraz juz ostatnio 2 mialam. Tak
                                  wyczekiwalam owu, ze az przyszla wczesniej, moze u Ciebie tez tak sie to
                                  skonczy. A robilas jakies badania? Wiesz, czemu nie masz okresu przez dlugi czas?
                                  • ewinka22 Do aguita5:) 17.04.07, 09:58
                                    Wiesz zawsze miałam nieregularne długie cykle.Zaczęłam brać tabletki anty i przez ponad 3 lata i było ok, ale wiemy, że to były krwawienia z odstawienia a nie prawdeziwe miesiączki. Odstawiłam tabletki w kwietniu 2005r. aby do ślubu w sierpniu się mi to może uregulowało.Zaczęłam wtedy mierzyć temperaturę i obserwować się. @ cykle były ponad 30dniowe, bezowulacyjne, potem musiałam czekać 132dni na kolejny okres(wywoływany zresztą zastrzykami z progesteronu), w między czasie wyhodowałam sobie po jednej torbieli na każdym jajniku. Dostałam więc znów tabletki anty aby się torbiele wchłonęły i tak się stało po 5miesiącach. Potem kilka cykli "naturalnych" nawet skoki były i znów torbiel i zatrzymanie okresu, znów leczenbie tabletkami i potem cykle 2 z CLO i luteiną. Skoki były ale ciąży nadal brak. Później znów torbiel 2 miesiące leczenia i obecnie mam drugi naturalny cykl bez wspomagania. Poprzedni był z małym ale skokiem i 13dni faza lutealna. Teraz czekam na skok...

Ale się rozpisałam, mama ndzieję, że coś zrozumiałaś i nie zawinęłam za bardzosmile

Co do badań, to tylko TSH które w normie jest wg gina i lekarza rodzinnego. Maż wyniki nasienia w sumie ok oprócz ruchliwości, która dużo poniżej normy i czas upłynnienia trochę duży. Mi nie pękają pęcherzyki i kom się nie uwalnia więc często cykle bezowulacyjne mam. Innych badań hormonalnych nie robiłam. Narazie próbujemy tak "naturalnie" może w końcu się udasmile

Dzięki za wysłuchanie i pozdrawiam CięsmileEwa No i oczywiście trzymam kciuki za Ciebie bo najwcześniej chyba z nas wszystkich możesz nas wesołą noiwiną uraczyćsmile Trzymam kciuki paaa
                                    • aguita5 Re: Do aguita5:) 17.04.07, 11:45
                                      Wiesz, ja tez po odstawieniu tabletek miewelam pol roku bez @, wiec Cie
                                      rozumiem ... I tez wczesniej mialam nieregularne i dlugie, no i tez dorobilam
                                      sie tobieli. To bylo niedlugo po odstawieniu tabletek, krtore bralam dlugo i
                                      nabawilam sie do nich wstretu w koncu, wiec jak uslyszalam od gina ze mam teraz
                                      na ta torbiel brac tabletki jakies hormonalne to sie zbuntowalam i
                                      powiedzialam,z e nie wezme. Moze to bylo glupie, bo taka torbiel moze nie jest
                                      zdrowa, ale powiem Ci, ze dobrze zrobilam, bo torbiel niebawem sama pekla i
                                      dostalam wkrotce okres, po czym juz historia mi sie nie powtorzyla. Nie wiem,
                                      jakie jest ryzyko niewziecia tabletek na torbiel, moze sie dowiedz? Bo moim
                                      zdaniem to wlasnie branie tylu hormonow doprowadzilo CIe do takich
                                      nieregularnosci, tak jak i kiedys mnie. Tabletki nic nie reguluja, wrecz
                                      przeciwnie, co sie wlasnie okazuje po ich odstawieniu. Pwiem Ci jeszcze ze
                                      bylam u takiego a la bioenergoterapeuty ale on inne rzeczy robil, homeopatia,
                                      kinesiterapia czy jeszcze inne cuda,w syzstko naraz, i on mi dal takie kropelki
                                      roslinne do brania przez pare miesiecy i wlasnie po nich najbardziej mi sie
                                      uregulowalo, jak nigdy wczesniej! Co wiecej, zahamowal mi tym okropne bole,
                                      ktore tez od zawsze mialam (oprocz okresu brania tabletek). Niestety on jest w
                                      Hsizpanii, wiec raczej sie pewnie nie wybierzesz, ale moze znasz jakiegos
                                      takiego sprawdzonego przez kogos innego ... U mnie to juz bylo 3 lata temu i od
                                      tametej pory RAZ mialam przedluzony cykl, wiec po nim poszlam do niego znowu 4
                                      mce temu, no i znowu mi dal kropelki, z tym ze potem wnou mi sie pojawil taki
                                      dlugi cykl, wiec tym razem bez wielkich rewelacji, aczkolwiek jak dotad reszta
                                      cykli jest nad wyraz ok. Na pewno moim zdaniem nie ejst rozwiazaniem branie
                                      tabletek, nei wiem tylko na ile jest to konieczne w przypadku torbieli (mam na
                                      mysli niepekniete pecherzyki a nie inne narosle). Porozgladaj sie z czyms
                                      innym, bo szkoda zycia na branie tych hormonow. zycze rychlego skoku!!!
                                    • aguita5 Re: Do aguita5:) 17.04.07, 11:47
                                      Jeszcze mi sie przypomnialo, ze ja dostalam nie tabletki anty na tobiel tylko
                                      cos innego oxymetril czy jakos tak, i nie mialam tego brac caly cykl tylko iles
                                      dni, moze to byloby lepsze tak jednorazowo na jakas torbiel niz caly cykl
                                      rozwalac... no ale i tak tego nie wzielam, wiec nei wiem...
              • happiest1 Re: NOWA LISTA!!! 17.04.07, 01:08
                A czemu zostalam skasowana z listy? Wiem rzadko sie odzywam, po prostu nie mam
                czasu. Ja chyba jestem po owulacji i bede testowac pod koniec kwietnia.

Powodzenia!!!
                • mjulka Re: jak to jest z tym śluzem? 17.04.07, 09:16
                  hej dziewczyny,
                  czyatałam gdzieś na tym forum, że oznaką ciąży jest też zmaian śluzu. tylko
                  kurczę nie pamiętam jaki miałby niby być (dużo/mało, biały/przeźroczysty,
                  gęsty/ciągnący)? U mnie chwilowo go w ogóle braksmile może tak przed @ jest. Do
                  tej pory nie zajmowa lam sie takimi obserwacjamismile

Miłego dzionka!!
                  • ewinka22 Re: jak to jest z tym śluzem? 17.04.07, 10:13
                    mjulka zgadza się. Czasami oznaką wczesnej ciąży jest zwiększona ilość wydzieliny i jest ona biała i nie ma oznak śluzu płodnegosmile Niestety nie jest to pewny objaw zwiastujący ciażę, ale moze nim byćsmile Duża ilość, białego, mętnego śluzusmileEwa
              • happiest1 Re: NOWA LISTA!!! 21.04.07, 22:42
                U mnie 23 dzien cyklu, zobaczymy co bedzie pod koniec miesiaca smile
            • bedjo do kobietek po owulacji (no i po starankach:) ) 16.04.07, 21:38
              Kochane moje jestem ciekawa czy któraś z was zaobserwowała dużo białego śluzu?
              Bo ja od 5 dni mam uczucie mokrości i mnóstwo śluzu, jak nigdy dotąd. Poza tym
              lekkie kłucia w podbrzuszu i od czasu do czasu lekkie bóle jajników.
              • ewinka22 Re: do kobietek po owulacji (no i po starankach:) 17.04.07, 10:12
                No z tego co wiem to często jest to jeden z pierwszych objawów ciąży. Duża ilość białego śluzu. J tak miałam pierwszy raz w ostatnim cyklu. Normalnie to mnie zalewało w fazie poowulacyjnej, a nigdy wcześniej tak nie miałam. No niestety u mnie okres przyszedł, ale za Ciebie trzymam mocno kciukismile)
                • ewinka22 LISTA! 17.04.07, 10:17
                  1.aguita5 -28dc (12dni po skoku)
                  2.nuluska- 25dc (6dni po skoku)
                  3.aanetkaw74 -24dc
                  4.mjulka-24dc
                  5.bedjo -23dc
                  6.daisy1980 -22dc
                  7.anulka80 -20dc
                  8.tekla_skarbek -17dc
                  9.ewinka22 -17dc
                  10.zaxia -14dc
                  11.aneczka_78- 11dc
                  12.alutka80-11dc
                  13.poleczka2-9dc
                  14.wiosenka-4dc
                  15.potworeczka-3dc
                  16.noemi27-2dc
                  17.happiest1-testowanko pod koniec miesiącasmile

No to chyba narazie moze byćsmile
                  • aregiec Re: LISTA! 17.04.07, 10:32
                    hehe teraz to mnie Ewinka pominełas wink ale tyle nas jest, że trudno sie dziwić.
                  • a30 Re: LISTA! 17.04.07, 10:41
                    no i ja jeszcze poprosze o powrot na liste, dzis 17 dc, mam nadzieje, choc
                    staram sie nie nastawiac jak w zeszlym miesiacu, kiedy to przez dwa tygodnie
                    bylam w urojonej csmile
                • aregiec Do Bedjo :) i innych Kobitek też :) 17.04.07, 10:28
                  U mnie rzeczywiscie jednym z pierwzych objawów ciazy byla bardzo duza ilosc
                  bialego śluzu, moge śmiało powiedziec ze lało sie ze mnie. No i ogromny ból
                  piersi taki, ze normalnie dotknac sie nie moglam. Ja wlasciwie od poczatku
                  wiedzialam ze jestem w ciazy wlasnie przez te objawy bo nie powiem przed @ tez
                  miewam biały śluz i mam wrazliwe piersi no ale NIE TAK smile Niestety w 10tc
                  poroniłam... sad To moj pierwszy cykl starań po trzymiesiecznej przerwie jaka
                  zalecił lekarz. Nie licze ze sie uda za pierwszym razem tak jak ostatnio ale
                  byloby miło.
                  Pozdrawiam!
                  aneta
                  • ewinka22 LISTA 17.04.07, 10:39
                    3.aanetkaw74 -24dc
                    4.mjulka-24dc
                    5.bedjo -23dc
                    6.daisy1980 -22dc
                    7.anulka80 -20dc
                    8.tekla_skarbek -17dc
                    9.ewinka22 -17dc
                    10.zaxia -14dc
                    11.aregiec-12dc
                    12.aneczka_78- 11dc
                    13.alutka80-11dc
                    14.poleczka2-9dc
                    15.wiosenka-4dc
                    16.potworeczka-3dc
                    17.noemi27-2dc
                    18.happiest1-testowanko pod koniec miesiącasmile

No to narazie lista chyba pełnasmilehihi Kurcze chyba zostanę etatową "listowniczką"winkhihi Spoko Dziewczyny dobrze będziesmile
                    • ewinka22 Re: LISTA 17.04.07, 11:17
                      3.aanetkaw74 -24dc
                      4.mjulka-24dc
                      5.bedjo -23dc
                      6.daisy1980 -22dc
                      7.anulka80 -20dc
                      8.tekla_skarbek -17dc
                      9.a30-17dc
                      10.ewinka22 -17dc
                      11.zaxia -14dc
                      12.aregiec-12dc
                      13.aneczka_78- 11dc
                      14.alutka80-11dc
                      15.poleczka2-9dc
                      16.wiosenka-4dc
                      17.potworeczka-3dc
                      18.noemi27-2dc
                      19.happiest1-testowanko pod koniec miesiącasmile

Dopisałam kogo miałamsmile
                      • potworeczka Re: LISTA 17.04.07, 17:27
                        HehesmileEwinko22wink Niedlugo nie bede musiala prowadzic zapiskow dniwink
                        Tu mamy wszystko aktualne bardzo mi sie to podobasmile)))))))
                        Wiosna ach to Tysmile
                        • nuluska Re: LISTA 17.04.07, 18:43
                          Lista rzeczywiście bombasmile

U mnie dziś 7 dpo.
                          Na objawy jeszcze za wcześnie. Ale moja tempka, choć podskoczyła troszkę, to
                          dalej na tym samym poziomie. Dziwne to trochę bo nigdy tak nie miałam.
                          Ale to chyba dobrze, bo czytałam kiedyś że taki brak skoków (oczywiści w ramach
                          jednej fazy) świadczy o równowadze hormonalnej.
                          Słyszałyscie coś na tem temat?
                          Jutro wybieram się na badania progesteronu i prolaktyny.
                          Trzymajcie kciuki za wyniki.
                          • ewinka22 Re: LISTA 17.04.07, 21:05
                            2.nuluska- 25dc (7dni po skoku)
                            3.aanetkaw74 -24dc
                            4.mjulka-24dc
                            5.bedjo -23dc
                            6.daisy1980 -22dc
                            7.anulka80 -20dc
                            8.tekla_skarbek -17dc
                            9.a30-17dc
                            10.ewinka22 -17dc
                            11.zaxia -14dc
                            12.aregiec-12dc
                            13.aneczka_78- 11dc
                            14.alutka80-11dc
                            15.poleczka2-9dc
                            16.wiosenka-4dc
                            17.potworeczka-3dc
                            18.noemi27-2dc
                            19.happiest1-testowanko pod koniec miesią

I znów maleńka poprawkasmile No cieszę się, że lista przydatnasmilehihi Zobaczymy co będzie dalejsmile Do jutra Dziewuszki paa
                            • mjulka Re: LISTA 17.04.07, 21:08
                              hejka,
                              a ja słyszałam, że taki skoczek w II fazie może być oznaką zagnieżdzania się
                              pasażerasmile ale nie dam sobie głowy uciąćsmile
                              • wiosenka1 Re: LISTA 17.04.07, 21:19
                                lista jest the best, sobie tu czytam ktory mam dzis dzien cyklu, na forum
                                lepiej wiedza niz ja
                                • anulka80 Ja juz po owu i czekam na efekty:) 18.04.07, 07:34
                                  Witajcie dziewuszki!!
                                  U mnie juz po owu i skoku tempki teraz czekam na wyniki...hihihihi
                                  Zobaczymy co z tego bedzie!!! Wszystko sie rozwiaze ok 1 maja!!!
                                  A jak u Was????
                                  • daisy1980 Re: Ja juz po owu i czekam na efekty:) 18.04.07, 08:17
                                    Ja czekam tez na efekty okolo 25 kwietniasmile
                            • aguita5 Re: LISTA 18.04.07, 09:56
                              Uch, mi juz nadchodzi @ ... tempka spadla na linie posdtawowa (wprawdzie mialam
                              ja w tym cyklu wysoka bo 36,9, a przez wiekszosc 2 fazy mialam 37.00), takze
                              pewnie jutro znajde sie na koncu listy crying( JUz mnie troche boli tak okresowo, a
                              jeszcze dzis zrobilam tescik, zeby spokojnie sobie pic to piwko po poludniu, no
                              i wiadomo jaki wynik. Dzis mysle ze juz by wyszlo, jakby mialo co, no ale nie
                              jestem zalamana, bo spodziewalam sie takiego wyniku, takze trzeba nabrac sil na
                              kolejny cykl. Wydaje mi sie ze tez szanse sa marne, bo facet mi znowu wyjezdza
                              na same dni plodne, co za pech. Ale moze mi sie te dni poprzesuwaja, w koncu od
                              czego mam nieregularne cykle wink)
                              W kazdym razie dam jutro znac, czy juz lece na koniec listy, czy dopiero w
                              pt ...
                              • wiosenka1 Re: LISTA 18.04.07, 14:27
                                grunt to optymistyczne nastawienie, ja bym tam faceta nie puscila i tyle, to
                                pod humor oczywiscie

dziewczyny stringi kupujcie, dlugi weekend za pasem
                                • aguita5 Re: LISTA 18.04.07, 16:44
                                  Ty mnie wiosenka tu nie namawiaj do kupowania stringow, bo jak mi facet na
                                  dlugi weekend wyjedzie, a ja w tych stringach zostane i to w srodku dni
                                  plodnych, to nie wiadomo co sie bedzie dzialo ... wink)
                                  • ewinka22 LISTA LISTA:) 18.04.07, 18:35
                                    1.aguita5 -29dc (13dni po skoku)
                                    2.nuluska- 26dc (8dni po skoku)
                                    3.aanetkaw74 -25dc
                                    4.mjulka-25dc
                                    5.bedjo -24dc
                                    6.daisy1980 -23dc ( czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                                    7.anulka80 -21dc
                                    8.tekla_skarbek -18dc
                                    9.a30-18dc
                                    10.ewinka22 -18dc
                                    11.zaxia -15dc
                                    12.aregiec-13dc
                                    13.aneczka_78- 12dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                    14.alutka80-12dc
                                    15.poleczka2-10dc
                                    16.wiosenka-5dc
                                    17.potworeczka-4dc
                                    18.noemi27-3dc
                                    19.happiest1-testowanko pod koniec miesiąca

No najnowsza lista wygląda właśnie taksmileJeszcze dzisiaj tutaj zajrzę, a narazie tylko tylesmilePozdrówka
                                    • nuluska Re: LISTA LISTA:) 18.04.07, 20:39
                                      U mnie dziś jeszcze ani objawów ciążowych (na to pewnie jeszcze za wcześnie)
                                      ani na @ ( a te już by się mogły pojawić). Czekam.
                                      A moja tempka dalej do góry, co prawda tylko o 0,05 stopnia ale to zawsze coś smile
                                      Nie musi już rosnąć, byleby teraz tylko nie spadła.
                                      • bedjo Re: LISTA LISTA:) 18.04.07, 23:28
                                        Hej!
                                        U mnie 9 dzień po skoku tempki a na "efekty" muszę zaczekać do 24 kwietnia, a
                                        wtedy to już będę na wczasach w Zakopanem - jupi smile
                                        • mjulka Re: LISTA LISTA:) 19.04.07, 08:15
                                          u mnie diś 14 dc i ciągle czekam. Jak pisałam już wcześniej @ nieuniknionasad
                                          Kurczę, zbiłam dziś termometr, więc nie wiem nawet jaka tempkasad pewnie
                                          spadła...
                                          słuchajcie, czy faza lutealna jest stała? tzn. mam na myśli regularne cykle i
                                          czas, jaki upływa między owulką a @. Będę wdzięczna za wskazówkismile

Trzymam kciuki dalej za Was!!!
                                          • aanetkaw74 Re: LISTA LISTA:) 19.04.07, 09:21
                                            cześć dziewczyny witam po przerwie, pojchalismy do Białowieży na żubry hihihi,
                                            u mnie 27 dc i jeszcze nie testowałam, uważam to za osiągnięcie!!! ale tak
                                            fajnie jest jak jest nadzieja, ostatnie 3 miesiące testowałam najwceśniej jak
                                            się dalo no a późńiej dół. tak się wsłuchuje w własny organizm i sama nie weim
                                            czsami mi się wydaje że się udało no a czasami że klapa...
                                          • ewinka22 Mjulka... 19.04.07, 10:05
                                            Witaj...z fazą poowulacyjną jest tak, że u konkretnej kobiety zazwyczaj jest stała. Tzn. nie znaczy to, że zawsze całe życie będzie wynosić np 13 dni, bo rzecz jasna mogą zdarzyć się jakieś wahania +/- dzień nawet dwa, ale raczej to oscyluje w granicy konkretnej liczby ( jeśli jest z cyklem wszystko ok). Jeśli zauważyłaś u siebie jakąś najczęśtszą długość fazy lutealnej, to możesz zakładać, że tyle zwykle, najcześciej u Ciebie ona trwasmilePozdrawiam Ewa
                                            • ewinka22 LISTA 19 KWIECIEŃ 19.04.07, 10:08
                                              1.aguita5 -30dc (14dni po skoku)
                                              2.nuluska- 27dc (9dni po skoku)
                                              3.aanetkaw74 -27dc
                                              4.mjulka-26dc
                                              5.bedjo -25dc(10 dni po skoku)
                                              6.daisy1980 -24dc ( czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                                              7.anulka80 -22dc
                                              8.tekla_skarbek -19dc
                                              9.a30-19dc
                                              10.ewinka22 -19dc(czekam na skok)
                                              11.zaxia -16dc
                                              12.aregiec-14dc
                                              13.aneczka_78- 13dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                              14.alutka80-13dc
                                              15.poleczka2-11dc
                                              16.wiosenka-6dc
                                              17.potworeczka-5dc
                                              18.noemi27-4dc
                                              • aanetkaw74 Re: LISTA 19 KWIECIEŃ 19.04.07, 10:41
                                                ojej walczę straszliwie żeby dziś nie zrobić sobie testu to wszystko przez to
                                                forum : ) jak mnie nie było w krakowie i nie forowałam nie myślałam tyle i bło
                                                łatwiej. ojej ble sie nie zlamać bo Mma dziś dyżur i pewnie nie wytrzymłabym i
                                                jakby nic nie wyszło to jego też by to bardzo zdołowało. mam postanowienie że
                                                wytrzymam do sobo;ty no bo w sobotęo imprezka...
                                                • ewinka22 Aanetkaw74... 19.04.07, 10:59
                                                  No to ja trzymam mocno kciuki do soboty za CiebiesmileI aby Cię nic wcześniej nie podkusiłosmilehihi Ja jutro jeszcze tutaj zajrzę, bo jutro po południu jedziemy z meżem za miasto na weekend tylko we dwoje ( mieszkamy z moją babcią). Poza tym w sobotę mam urodzinki, więc poświętujemy, a że skoku jeszcze nie miałam...może na urodzinki sobie sprawię prezenciksmilehihi Ewa
                                                  • wiosenka1 Re: Aanetkaw74... 19.04.07, 11:24
                                                    NIE TESTUJ, CZEKAJ DO TERMINU @
                                                    bede wieczorkiem,pa
                                                  • aanetkaw74 Re: Aanetkaw74... 19.04.07, 14:01
                                                    a sobotnie chlańsko : ) robimy impreze w domu.... sama nie wiem, dzisiej trochę
                                                    zwolniłam koło apteki poomyślałam sobie tylko kupię a zrobię za parę dni, ale
                                                    zdałam sobe sprawę że to okłamywanie samej siebie i szybko pobieżyłam do
                                                    samochodu, jedna pokusa odparta ufff
                                                    czekam na wieczóor M na dyżurze więc będę bąki zbijać przy kompie : ) a na
                                                    razie wybieram się kupić maszynę do chleba dużo znajomych już takowe posiada i
                                                    mówię wam chlebuś pierwsza klasa.
                                                  • mjulka Re: ewinka22 19.04.07, 11:26
                                                    podziwiam Cię za takie skrupulatne prowadzenie listysmile
                                                    dzięki za odpowiedźsmile

To ja już dziś składam życzonka urodzinowe - wiesz jakie pewnosmile

A ja swoje jutro obchodzę i pewnie też juto dostanę prezencik w postaci @sad(((
                                                  • ewinka22 Re: ewinka22 19.04.07, 11:44
                                                    Dzięki Mjulka i Tobie życzę spełnienia tego co najważniejszesmile

Zajrzę tutaj jeszcze jutro, żeby podreperowac listę, a potem dopiero w niedzielę wieczorkiem zobaczę co się u nas tutaj przez weekend wydarzyło. Oby same dobre rzeczysmile Pozdrawiam Was wszystkie i szczęścia wszystkim, które na finiszu i w środku i na początku drogismile Ewka
                                                  • aguita5 Re: ewinka22 19.04.07, 13:55
                                                    mjulka, ale co sie stalo z Twoimi wspanialymi objawami, ktorych Ci wszystkie
                                                    zazdroscilysmy?? Dlaczego masz dostac @? Moze wcale nie dostaniesz? Kupuj
                                                    szybko nowy termometr.
                                                    Ja juz od wczoraj plamie, szczerze mowiac sadzilam ze dzis bedzie @ ale widac
                                                    dopiero pozniej albo jutro... Ale za to sobie wczoraj poimprezowalam, hihi, a
                                                    dzis tez sie zanosi wink
                                                  • aanetkaw74 Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 14:04
                                                    dziewczyny ale śiwtecznie-urdodzinowo, no to ja wam hurtem życzę mnóstwa
                                                    pełnych jajeczek : ) słuchajcie tyle ostatnio bocków spotkałam więc chyba dla
                                                    wszystkich starczy
                                                  • mjulka Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 15:50
                                                    za życzonka dzięki wielkie!!! może w przyszłym miesiącu się spełnią, bo w tym
                                                    to już raczej po ptokachsmile

zaraz z pracy wychodzę i do apteki po termometr w pierwszej kolejności biegnę.
                                                    Tym razem to już zakupię elektroniczny, bo rtęciowy już trzeci rozwaliłam w tym
                                                    rokusmile

test robiłam wczoraj (13 dc) bardzo czuły kupiłam (10) i du...pa - nawet nie
                                                    baladasmile

wieczorek też mam dziś samotny i też przed kompem pewnie spędzę
                                                    może GG?
                                                  • nuluska Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 21:36
                                                    Dizewczynki to ja też hurtem składam najlepsze życzonka urodzinowe.

Ja też wypadam na weekend takze będę dopiero wieczorkiem w niedzielę.
                                                    Dziś zaczyna mnie brzuszek delikatnie małopowo pobolewać. Więc nic z tego chyba
                                                    tym razem nie wyszło.
                                                    Tym bardziej, że dziś odebrałam wyniki prolaktyny 36,5 (N: 1,9-25,0) a PRL po
                                                    MTC 174. Co powiecie na to?
                                                  • wiosenka1 Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 21:41
                                                    buuu te negatywne testy, buuuu
                                                    ja nawet staranek jeszcze nie rozpoczelam, a gdzie mi testowanie, pewnie te co
                                                    maja krotsze cykle zdaza jeszcze raz obrocic, buuuu, czekam na owu, ale to
                                                    jeszcze jakies 10-15 dni buuuu

powiem Wam ze jakos nastawiam sie na dluzsze zachodzenie, naczytalam sie ze tak
                                                    tez moze byc, ze to norm, pewnie fartem jakims do tej pory zachodzilam szybko,
                                                    nie bede cudowac bede sie bzykac jak na bzyczka przystalo

bede cwiczyc z m jak to laski pisaly na forum na starankach jakis czas temu,
                                                    bedzie doglebie a pozniej rzecz jasna SWIECA

juz sie rozmarzylam, bo wiecie teraz abstynencja, nie chce armii marnowac, a i
                                                    m nie w najlepszej kondycji, kto nie doczytal tu i owdzie rodzi kamyczka, ale
                                                    cos kamyczek sie chyba zatrzymal, a ten kamyczek to tez diagnoza prawdobodobna

ale jest cos w tej abstynencji, ja dwa razy zaszlam w ciaze nie po 5 czy 10
                                                    starankach, zawsze byly tylko 2 podejscia, silniejsza armia bym rzekla

dobra nie gdybam bo juz wymyslam

Anetko widze ze sie odezwalas, myslalam ze nie chcesz z nami pisac, a pozniej
                                                    sobie przypomnialam ze wyjechana jestes przeciez

rowniez skladam slodziutkie bobaskowe zyczonka urodzinkowe i imieninkowe dla
                                                    solenizantek tych wczorajszych, dzisiejszych i jutrzejszych

przymierzalam sie do zakupu testow owu i tak szukalam na tym allegro i
                                                    stwierdzilam, rety po co mi one, mam termometr i jeszcze testow mi brakuje, jo
                                                    najlepiej jeszcze dzwoneczki na pecherzyki graffa i jak beda pekac to
                                                    dzwoneczki beda dzwonic, stwierdzilam ze sobie daruje, ale za miesiac czen=mu
                                                    nie

testy ciazowe to ja mam nawet 2, zakupiona jestem po pachy, ale ja bede starala
                                                    sie nie testowac, no moze przy odstawianiu duph, ale na pewno nie wczesniej,
                                                    ciekawe czy tak bedzie, zeszlym razem tez sobie obiecywalam

Anetko Ty nas tu nie czaruj Ty pewnie weszlas do tej apteki co???? i jutro
                                                    zatestujesz he?
                                                  • ewinka22 Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 22:11
                                                    Ja Dziewczyny dziękuję za życzonka i na dzisiaj to już wszystko. Zawitam tutaj dopiero w niedzielę, a do tego czasu będę zajmować się mężemwinkhihi

Tak więc mam nadzieje poczytać dobre wieści w niedzielę po powrociesmile

Trzymajcie się dzielnie pozdrawiam Ewkasmile
                                                  • mjulka Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 22:21
                                                    wiosenko, to będziemy pewno razem sie starać za te dni 15smile, bo mi wtedy
                                                    kolejna owulka zapewne wypadniesmile
                                                    ja już już prawie mam @. Jeszcze się dziś pięknie bzykłam z tatusiem mej
                                                    przyszłej dzidzi, coby sobie ten proces przyspieszyć. No i brzuch mnie okresowo
                                                    nasuwa.
                                                    Jakie to szczęście, że kupując dziś termometr w aptece powstrzymałam się od
                                                    zakupu testusmile 15 zeta w kieszenismile
                                                    Ha! i przeczytałam dziś jak sie skutecznie w sexie pozycjonować w przypadku
                                                    macicy w tyłozgięciu! A to moja przypadłość właśniesmile Także już w temacie
                                                    zaciążania wiem chyba wszystko.
                                                    Tylko, że mi jakoś nie wychodzi...sad

• aanetkaw74 mjulka 19.04.07, 22:27
                                                    to chyba od tyłu? : )
                                                  • aanetkaw74 do wiosenki 19.04.07, 22:33
                                                    tak sobie myślałam o tym co ci się pdrzytrafiło. wydaje mi się że tak ni z tego
                                                    ni z owego nie pojawia się kreska z betą.
                                                    według mnie wszystko było ok ale nie udało się zagnieżdżenie. sama mówiłąś że
                                                    masz problemy z endometrium, tak więc powinnaś się cieszyć że zajsć się udaje a
                                                    problem w chwili obecnej jest leczony. A może nie ma problemu tylko tak się
                                                    zdarza.
                                                    ja podobnie miałam z drugą ciążą. kreseczka wyszła jasnoblada, badałam betę
                                                    była niska, po jakimś czasie było autoporonienie.
                                                    kurcze nie chce cię dołować tylko pocieszyć, bo wiesz co ewentulanie mogło być
                                                    źle i jak to leczyć. a przynajmniej wiesz że była owulacja i do zapłodnienia
                                                    doszło.
                                                    Mnie sie wydaje że ty bardzo szybko stąd wyjdziesz. coś mi mówi że następny
                                                    cykl będzie udany : )
                                                  • mjulka Re: aanetkaw74 19.04.07, 22:43
                                                    ja to bym do całodobowej poleciałasmile

a jęli chodzi o armię, to wydaje mi się, że za rzadko też nie można, bo będą
                                                    przestarzałe albo co?
                                                  • aanetkaw74 Re: aanetkaw74 19.04.07, 23:12
                                                    hihihih ja bym słowo przestażała zamieniła na zleżałe....
                                                    ojej idę spać bo już mi się nieźle miesza.
                                                    jutro ciężki dzionek i ne wiem czy do was zawitam
                                                    dobranoc
                                                  • aanetkaw74 Re: ewinka22 i mjulka 19.04.07, 22:25
                                                    no kurcze nie weszłam !!!teraz gdybym mogał to bym weszła... a ty to tak
                                                    śmiesznie piszesz że ja się cały czas śmieję, powiedz może u was nad możem to
                                                    jakieś dziwne rośliny kwitna po których się troche miesza : ))
                                                    ale to dobrze potrzebne są pozytywne akcenty, daltego najbardziej lubię to
                                                    forum, czasami odwiedzam poronienie ale tam jest tak smutno...
                                                    ja to już dopatruje się w sobie wszystkich oznak ciąży poczym za 5 minut myślę
                                                    sobie ale jesteś głupia hihih
                                                    a propos poszanowania armii M to kurcze masz chyba rację. Jak nic nie wyjdzie
                                                    to abstynecja do momentu owulacji. ale z drugiej strony może jak częściej to
                                                    się stymuluje do większej produkcji, no a wiesz jak tak rzadko to organizm się
                                                    przestawia na mniejszą produkcję?? nie mam zielnego pojecia jak to jest, ale
                                                    fakt jest faktem że dotychczas też zachodziłam szybko. przysłowiowy złoty
                                                    strzał.
                                                    za\miesiącchyba teżsobie kupię testy owulacyjne...
                                                    może ja nie mam owulacji, ale skok temp miałam dalej nie mierzyłam żeby się nie
                                                    dołować jak spadnie : )
                                                  • happiest1 Re: ewinka22 i mjulka 20.04.07, 05:18
                                                    Ja dzis kupilam test ciazowy ale mam jeszcze troche czasu to jego uzycia.
                                                    Najgorsze jest to czekanie. Zeby mozna bylo wiedziec od razu czy sie udalo czy
                                                    nie smile

Pozdrawiam!!!
                                                  • mjulka Re: ewinka22 i mjulka 20.04.07, 08:17
                                                    lepiej poczekać, chociaż sama już nie wiem... chyba co ma być to będzie, nie?smile
                                                    I mam wrażenie, ze przy kolejnych starankach czekanie już przychodzi łatwiej.
                                                    Można wytrenować swoją cierpliwość...
                                                    w każdym razie ja dziś oczywiście zrobiłam sobie przepiękny urodzinowy
                                                    prezencik i zaczęłam kolejny (4)cykl wrrrr....

wkurzyć się można tylko!
                                                  • mjulka Re: BARDZO NOWA LISTA 20.04.07, 08:23
                                                    Ponieważ nie ma Ewci zupdatowałam naszą listęsmile
                                                    No i jestem na jej szarym końcusad

1.aguita5 -31dc (15dni po skoku)
                                                    2.nuluska- 28dc (10 dni po skoku)
                                                    3.aanetkaw74 -28dc
                                                    4.mjulka-1dc
                                                    5.bedjo -26dc(11 dni po skoku)
                                                    6.daisy1980 -25dc ( czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                                                    7.anulka80 -23dc
                                                    8.tekla_skarbek -20dc
                                                    9.a30-20dc
                                                    10.ewinka22 -20dc(czekam na skok)
                                                    11.zaxia -17dc
                                                    12.aregiec-15dc
                                                    13.aneczka_78- 14dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                                    14.alutka80-14dc
                                                    15.poleczka2-12dc
                                                    16.wiosenka-7dc
                                                    17.potworeczka-6dc
                                                    18.noemi27-5dc

Trzymam oczywiście kciukasysmile
                                                  • aguita5 Re: BARDZO NOWA LISTA 20.04.07, 09:47
                                                    No nie, teraz to ja jestem na samym koncu, wczoraj po poludniu sie zaczelo,
                                                    wiec dzis mam 2dc... sluchajcie, moze pomalu zaczniemy sie przenosic na majowe
                                                    staranka, co?
                                                  • aguita5 Re: BARDZO NOWA LISTA 20.04.07, 09:51
                                                    Aha, to poprawie liste:

1. nuluska- 28dc (10 dni po skoku)
                                                    2. aanetkaw74 -28dc
                                                    3. mjulka-1dc
                                                    4. bedjo -26dc(11 dni po skoku)
                                                    5. daisy1980 -25dc ( czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                                                    6. anulka80 -23dc
                                                    7. tekla_skarbek -20dc
                                                    8. a30-20dc
                                                    9. ewinka22 -20dc(czekam na skok)
                                                    10. zaxia -17dc
                                                    11. aregiec-15dc
                                                    12. aneczka_78- 14dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                                    13. alutka80-14dc
                                                    14. poleczka2-12dc
                                                    15. wiosenka-7dc
                                                    16. potworeczka-6dc
                                                    17. noemi27-5dc
                                                    18. happiest1-testowanko pod koniec miesiąca
                                                    19. aguita5 -2dc

Buuu, jestem na szarym koncu ...
                                                    Happiest - ktory masz dzien cyklu??
                                                    Aha, a co do przenoszenia na maj to mam nadzieje, ze jednak niewiele z nas
                                                    bedzie mialo taka mozliwosc, a przynajmniej nie te, ktore dopiero szykuja sie
                                                    do testowania wink
                                                  • mjulka Re: BARDZO NOWA LISTA 20.04.07, 10:23
                                                    1. nuluska- 28dc (10 dni po skoku)
                                                    2. aanetkaw74 -28dc
                                                    3. bedjo -26dc(11 dni po skoku)
                                                    4. daisy1980 -25dc ( czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                                                    5. anulka80 -23dc
                                                    6. tekla_skarbek -20dc
                                                    7. a30-20dc
                                                    8. ewinka22 -20dc(czekam na skok)
                                                    9. zaxia -17dc
                                                    10. aregiec-15dc
                                                    11. aneczka_78- 14dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                                    12. alutka80-14dc
                                                    13. poleczka2-12dc
                                                    14. wiosenka-7dc
                                                    15. potworeczka-6dc
                                                    16. noemi27-5dc
                                                    17. happiest1-testowanko pod koniec miesiąca
                                                    18. aguita5 -2dc
                                                    19. mjulka-1dc

A właśnie, że ja jestem na końcu szarymsmile
                                                    to co aguita5? lecimy na majowe?
                                                    ja się już tam nieśmiało wczoraj zapisałam przeczuwając @smile
                                                  • aguita5 Re: BARDZO NOWA LISTA 20.04.07, 14:45
                                                    No to lecimy, chociaz powiem Ci ze ja zamierzam w tym miesiacu troche wyluzowac
                                                    z forum, zreszta nie bedzie to takie trudne bo mam mnostwo gosci a potem sama
                                                    wyjezdzam. Stwierdzilam ze sie uzelaznilam i zamiast robic cos ze swoim zyciem
                                                    to tylko siedze przed kompem i rozwazam rodzaje sluzu, a przeciez jak bede w
                                                    ciazy to i tak sie o tym dowiem, grunt zeby wiedziec kiedy owu i przydybac w
                                                    tym czasie m, a potem juz trzeba zyc normalnie, nie?
                                                • anulka80 Re: LISTA 19 KWIECIEŃ 20.04.07, 10:33
                                                  Witajcie Kobitki!!
                                                  U mnie 3 dzien wyzszej tempki!!!
                                                  Przede mna czekanie czekam na efekty okolo 1 majasmile
                                                  Czemu tak dlugo trzeba czekac!!
                                                  Pozdrawiam
                                                  • malina.majka Re: LISTA 19 KWIECIEŃ 20.04.07, 14:31
                                                    Witajcie,ja z Majowych Staran ale chcialam Wam zyczyc powodzenia w tym miesiacu
                                                    i mam nadzieje,ze jak najmniej z Was znajdzie sie na majowym watku smile
                                                    pozdrawiam,Malina
                                                  • aguita5 Re: LISTA 19 KWIECIEŃ 20.04.07, 14:46
                                                    Anulka trzymam kciuki za wyniki i za Twoja cierpliwosc wink)
                                                  • mjulka Re: aguita5 20.04.07, 14:52
                                                    no trzeba wyluzowac, tylko jak?
                                                    Prawda, że i przede mną pracowity okres się zaczął i może uda mi się uwagę
                                                    odwrócić, ale jak się znam to mówię tak bo to 1dc. Po starankach pewnie znowu
                                                    szjaby dostanęsmile
                                                    Jak to dobrze, że mi w wony majowy weekend wypadnąsmile!!!
                                                  • anulka80 Re: LISTA 19 KWIECIEŃ 20.04.07, 14:54
                                                    Aguita nie dziekuje!!! Grunt to sie nie wkrecac ale powiem Ci ze strasznie bym
                                                    chciala zeby sie udalo w tym cyklu moj mezus ma urodzinki na poczatku maja i to
                                                    bylby dopiero cudowny prezent... Czekamdo majowego weekendu co sie wydarzy!!!
                                                    A Ty jak tam??
                                                  • aanetkaw74 dwie kreski 21.04.07, 17:32
                                                    dziewczyny nie wytrzymałam, kupiłam sobie dziś pre-test 28 dc drżącymi rękami
                                                    wszystko roz[akowałam i wyszły dwie kreski! nie wierzę, pierwszy miesięc keidy
                                                    psychicznie odpusciłam oczywiście dalej mi zależało ale zajęłam się innymi
                                                    rzeczami... wiem że to bardzo wcześnie i do czasu @ wszystko może się trafić
                                                    ale nawet jak się trafi to przynajmniej wiem że po ostatnim poronieniu nie
                                                    schrzanili mnie na tyle że nie mogę zajść...
                                                    następny test robię w poniedziałek jak pozytywny to za dwa dni betę i pod
                                                    koniec tygoenia na usg do gine,
                                                    a jak na razie zwiększam luteinę i zaczynam acard
                                                    byle się udało...
            • stryjka Re: NOWA LISTA!!! 27.04.07, 06:51
              Ja też po kwietniowych staraniach i przypuszczam, że dołączę do Was, u mnie 34
              dzień cyklu i nie ma @ (a zawsze mam 28 dniowe cykle),hmm....pozdrawiam.
    • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 18:00
      hej dziewczynki
      wczorajszy dzien pracowity, praca, sprzatanie chaty i nie bylo czasu nawet
      wejsc na forum, dzis rano na 9 turniej tanca mojego synusia, tanczyl ze ho ho,
      120par dzieciaczkow, milo popatrzec, pozniej tescia imieniny i dopiero
      wrocilismy

a tak jakos przy chumorze bylam, niczego nad tym morzem sie nie najadlam,
      czasami z niemocy czlowiek sie snmieje ze wszystkiego, a co

wczoraj za to klotliwa bylam, i coz zrobic

tak tak Anetko przy tyl;ozgieciu najlepiej hi hi od tylca, ale i dla nie
      tylozgietych niby tez, ale klasycznie tez zajsc mozna

jesli chodzi o zwiekszenie produkcji nasienia, to nie sadze, ze ilosc staranek
      zwieksza produkcje, ejakulatu jest tak duzo w m, ze przytulanek moze byc i ze
      30, faktem jednak jest, ze po abstynencji jest ciut wiecej nasienia przy
      wytrysku, a przede wszystkim malzonkowie sa spragnieni siebie okropnie, i coz,
      i wtedy to jest wlasnie to potega seksu, jest cos w tym wlasnie ze jednoczesna
      satysfakcja to to dobry wtrysk i dobre zasysanie

RETY JAK OBRAZOWO

ja jestem okropnie juz napalona, ale czekam, tak robilam przed poprzednimi
      zaciazeniami, jedyne niebezpieczenstwo to jakas zaskakujaco szybka owu, ale w
      moim przypadku nie sadze

starsznie pociszajace to co piszewsz Anetko, tak milutko brzmi, supcio by bylo,
      wiesz nie chcialam pisac ale tez tak myslam, ze do zaplodnienia doszlo, jedynie
      jajeczko spadalo po sluzowce i nigdzie sie nie zachaczylo, a wywnioskowalam to
      na podstawie ostatniej ciazy, zarodek zagniezdzil sie bardzo nisko, przy
      wylocie szyjki, lekarz na poczatku bal sie ze macica go wydali, ale dotrwal i
      to dosc dlugo!!!!

ale to gdybanie, bo moglo byc i tak, ze do zaplod nie doszlo, bylo duzo razy,
      ale bez mojego ha ha zasysania, juz nie moglam, czesto codziennie uwazam za
      bezsens, wariacja

mam nadzieje ze duphaston ladnie tam rozpulchnia, nawet sie skusze pod koniec
      tego cyklu przed @ zobaczyc te endo na usg, tak sobie mysle, ale zobacze

Mjula cos Ty jakie przestarzale, a co maja powiedziec faceci ktorzy babek nie
      maja, a do rekoczynow checi??? plemniczki sa produkowane 3 msc wczesniej i na
      biezaco rzecz jasna, caly proces produkcji trwa ok 3 msc, tak kiedys mnie
      poinformowano

bez przesady 2 tyg to przestarzale zlezale, eeee, ja pewnie i tak nie dotrwam
      do owu, pewnie bedzie wczesniej jakis wstep, ech

Anetko to dzis czy jutro testujesz?

Meg a Ty, jutro dobrze pamietam? oby wredna @ nie przyszla, z serduszka Ci
      zycze, Ty juz zaslugujesz bez dwoch zdan

a gdzie ja mam sie zapiusac, toz ja bede sie starac i w kwietniu i w maju, i
      dziewczynki, nie tworzmy za duzo tych watkow, skoro jest juz i majowe
      testowanie i majowe staranka, to moze szybko zrobmy jeden, MAJOWE, niech ktos
      taki utworzy

nie wiem jak to robie zyje normalnie, moze gorzej bedzie po owu, ale to bedzie
      dlugi weekend pewnie, opalanko, lezak se kupilam, na jeden co prawda starczylo,
      dwa razy bylam juz na solarium, skora mnie swedzi, cycki najbardziej, straszne
      wydatki teraz bedziemy mieli wiec raczej tym sie glowie, i tak bym chciala
      wyczarowac ciut gotowki, he ciut no troche, co by w to lato wszystko zrobic w
      domku, ech, jednym slowem niebawem mamy pana fachure i niestety bedzie u nas
      nocowal, chyba ze zorganizujemy mu jakas naczepe campingowa, sama nie wiem,
      hmmm pan fachura, a moze by go tak na staranka namowic, wiecej zolnierzy co
      nie???
      • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 18:02
        rety ja tu pisalam, a Ty w miedzy czasie TAKA WIADOOMOSC kurcze to musi byc TO
        • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 18:07
          achz zazdraszczam, tak tak w poniedzialek tescik powtorz, a pozniej beta, ale
          nie szalej, a ten acard Rybka co to, na co to? z ciekawosci pytam, a jaka ta
          druga kreseczka bladziusia, czy w miare widoczna, rety rety, ktory dzien
          wyzszej tempki?
          • mjulka Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 18:38
            no to hopla! pierwsze kreseczki mamysmile anetko gartuluję z całego sercasmile) Oby
            wszystko dobrze się poukładało
            Ten acard też mnie zastanawia?smile

wiosenko, z tą "podwójną dawką" żołnierzyków to bym uważałasmile podobno jest tak,
            że plemniki 2 różnych facetów w jednym damskim ciele się wzajemnie eliminują.
            Nawet są jakieś kamikadze specjalnie do tej walki. Więc jak się zaczną łonotać,
            to zapomną o swoim głównym celusmile

A moja @ jakaś dziwna na maxa - bardziej plamienie. I nie wiem, czy traktować
            ją, jakoby się już zaczęła, czy czekać aż się rozkręci. No i w związku z tym
            mam dylemat: brać clo od 3 dnia plamień, czyli jutra, czy czekać aż się rozhula:
            ( Nigdy tak nie miałam - zawsze lało się i bolało a teraz NIC. Mam swiadomośc,
            ze hormony mnie mogły rozlegulować...

chyba czas dać sobie na luz
            • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 19:26
              Mjulka, ja żatowałam, ja tylko m, ja mam takie glupie zarty, to cala ja, uuuu
              nie chce walki żołnierzy

a moze to plamienie nie na @, testowalas? a jak co gina pytaj jak zaczac clo
              • mjulka Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 20:40
                ja wiem, że żartowałaśsmile
                żartowałam i jasmile

testowałamsad będę gina phonem bombardować od poniedziałku z ranasmile
                • poleczka2 Re: Kwietniowe staranka:) 21.04.07, 22:26
                  U mnie dzień czternasty ale ból owulacyjny był wczoraj więc to kolejny znak, że
                  po poronieniu cykl skrócił mi się o jeden dzień. Trochę mi to pokićkało moje
                  obliczenia bo nie mierzę temperatury ale mam nadzieję, że uda mi się ponownie
                  zajść w ciążę i bez tego. Nie mogę doczekać się 8.05, jeżeli okres pojawi się
                  to pewnie koło 4.05, byle go nie było. Pozdrawiam.
          • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 22.04.07, 09:41
            kreska w miarę mocna oczywiście nie tak jak testowa ale nie ma wątpliwości że
            jest i widać ją z daleka. oczywiście teraz jest najgorszy czas, muszę przetrwać
            jeszcze 2-3 dni bo i tak testowanie nic tu nie zmieni.
            niepokoję się traszliwie, ale zrobiłam sobie test bo chciałam zażyc steryd jaby
            nic nie wyszło.
            pojechałam za mojego męża na kofnferencję dla derqamtologów estetycznych i na
            jednym pokazie szukali jednej "modelki" do demonstracj powikszania ust (spoko
            sama naturka, wizany kwas hialuronowy, rozpuszcze się po 6 msc, jest normalne w
            skórze nic toxy) oczywiście gdybym wiedzała że jestem w ciąży to bym nie
            zgłosiła si ale chyba chciałam to zrobić na przekór, ostatnie 3 miesiące bardzo
            uważałam i nic nie wychodziło to tak chyba zrobiłąm żeby pokusić los.
            no i oczywiście co było do przewidzenia spuchłam po zabiegu a że już byłm w
            ciąży i wtedy zawsze krzepliwość mi spada mam nad ustami wąskik z siniaków.
            dziś juz jako tako mówię ale wczoraj to była "tłagedia" : )
            swoją drogą rewelacja taki zabieg no i udało się za darmo : )
            a wracając do tematu chciałam zażyć steryd żeby zmiejszyć odczyn zapalny no ale
            że sterydy hamują syntezę prostaglandyn tak więc spoko mogłam zatestować (no bo
            obiecywałam sobie że dopiero jutro)
            kraeseczki są a nawet wieczorem jak przyszłam i zobaczyłam na test to
            zobacz;yłam cień trzeciaj pod kreskąciążową (może blixniaki hihihi)
            jako ż odstawiłam luteinę szybko pobieżyłam do apteki kupić nowy zapas i
            zapakowałam sobie jedną (mam teraza zażywać dwia dowcipnie)
            acard zażywam bo mam za sobą dwa poronienia o niewyjaśnionej etiologii, podobo
            zgodnie z najnowszymi trendami : ) ginekologicznymi w takich sytuacjach
            praowadzi się ciąże na aspirynie i heparynie ( w sumie tak jakby był
            stwierdzony zespól antykardiofosfo... albo toczeń)
            podobno daje to dobre rezultaty no i poprawia komunikację pomiędzy maleństwem a
            mamą (chodzi o zakrzepy)
            wiosenko jeśli chodzi o temp to przestałam mierzyć żeby się nie zdolować jak
            spadnie wolałam już po prostu dostać okres znienacka, tymbardziej że i tak
            przed okresem zawsze jestem zdołowana.
            ale wydaje mi się że owulację miałam w lany poniedziałek w 16 dc na drugi dzeń
            podskoczyła mi temperatura. luteinę zapakowałam zaraz po skoku żeby nie było
            niedoborów, tym bardziej że cała armia już siedziała w piekarniku : ).
            ta więc test sobie zrobiłam teoretycznie w 12 dniu wyższej temperatury
            (zakładaj\ac że nie spadła).
            • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 22.04.07, 16:10
              Alutka tempka idzie w gore po owu, i utrzymuje sie cala faze lutealna, jesli
              spadnie przychodzi @, jesli jest wysoko 18 dni to moze byc to ciaza

ja rano pojechalam nad morze na plac zabaw, oj ciut zmarzlam, jest pieknie ale
              wieje

Anetko czekam na dobre wiesci, patrz jak to jest, kiedy nawet nie przypuszcza,
              ciach i jest, oby sie tam utrzymalo

jesli mozesz to napisz krociutko czy rocznica byla corci czy bedzie, u mnie za
              tydzien w niedziele, oj co bym sie nie spalakala, jak nie rozpamietuje, to jest
              dobrze

a jak znosilas te pierwsza ciaze, czy mialas jakies problemy, tak pytam
              zupelnie z ciekawosci

pozdrawiam Was dziewczynki, macie fajnie juz bedziecie testowac, tez niby bym
              chciala, ale moze lepiej nie, znow bede sie bala testowac i bioje sie znow
              negatywu, oj jakis pesymizm sie tu kreci
              • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 23.04.07, 09:32
                rocznca śmierci mojej córeczki to 2 luty ciężko było w pierwszą, jeśli chodzi o
                pzostałe ciąże to strata ciąż 21 kwietnia i 20 września wszystko 2006.
                Ja to jednak trochę przypuszczałam w tym miesiącu. Po poerwsze ty mnie tak
                pozytywnie nabuzowałaś, po drugie miałam wrażenie że w brzuchu mi się
                uspokoiło, tzn. bolało tak jak zawsze w owulację w pozostałym czasie cisza.
                od jakiegoś tygodnia miałam piers pełniejsze. coś tam przy macicy ciągło
                itp.ale oczywiście zdaję sobie sprawę że jak człowiek za bardzo wsłuchuje się w
                włąsny organizm to wtedy dużo rzczy widzi, których rzeczywiście nie ma.
                Pierwszą ciążę pzechodziłam ok ale po 3,5 mieiśach. niestety od 5 tygodnia
                straszliwe mdłości 0 wymitów tylko zjaby powiedzieć stan pernmentnego kaca
                który trwał dokładnie od rana do wieczora. drugą ciążę poroniłam za wcześnie
                natomiast trzecią też tak przechodziałam, poroniłam akurat jak siękończyły
                nudności czyli koniec 3 miesiąca.
                teraz nie najlepiej sięczuję ale jeszcze daleko do tego co było wcześniej,
                niemniejjednak jestem przerażona i boję się co to będzie. ran w środę idę na
                betę będzie to 32 dc.
                wiosenko ja też czekam na dobre wieści ty chyba niedługo zabierasz się do
                dzieła, no i ten nowy mężczyzna w twoim domu....
                poiwało nowym materiałem gentycznym
    • alutka80 Re: Kwietniowe staranka:) 22.04.07, 00:55
      To ja tez dopisze cos od siebie.
      U mnie 15 dc, cykle regularne 28 dni. Nigdy nie mierzylam temperatury, zamierzam
      to robic od nastepnego cyklu.
      Umowilam sie na wizyte u ginekologa na dzien 9 maja. To tak na wszelki wypadek
      jak jak sie uda to po skierowania na badania a jak nie to tez po skierowania.
      Oczywiscie dam znac jak cos bede wiedziala.
      Mam jedno pytanie od kiedy zaczyna sie utrzymywac wyzsza "ciazowa " temperatura?
      • nuluska Re: Kwietniowe staranka:) 22.04.07, 17:06
        Anetko serdecznie gratuluję!

Dziewczynki ja niestety odpadam. Dziś 1 dc.
        • ewinka22 POWEEKENDOWY SPIS:) 22.04.07, 18:36
          Powróciłam z przemiłego weekendu Dziewczynysmile Weszłam na forum i co widzę...

Anetko gratulacje i trzymam kciuki, aby wszystko dobrze było!

Aguita5, Mjulka, Nuluska niestety tym razem się nie udało, ale na majowych starankach to już pewnie dacie radęsmilehihi Tego Wam życzę z całego serducha!

No pozostałe Dziewczyny jak widać poniżej nadal czekamysmile

1. AANETKAW74 -30dc (POZYTYWNY TEŚCIK)!!!
          2. bedjo -28dc(13 dni po skoku)
          3. daisy1980 -26dc (czekamy na efekt ok 25kwietnia)
          4. anulka80 -24dc
          5. tekla_skarbek -22dc
          6. a30-22dc
          7. ewinka22 -22dc(czekam na skok)
          8. zaxia -19dc
          9. aregiec-17dc
          10. aneczka_78- 16dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
          11. alutka80-16dc
          12. poleczka2-14dc
          13. wiosenka-9dc
          14. potworeczka-8dc
          15. noemi27-7dc
          16. happiest1-testowanko pod koniec miesiąca
          17. aguita5 -4dc
          18. mjulka-3dc
          19. nuluska-1dc

Ja nie mierzyłam temperatury ostatnie dwa dni, bo z mężem byliśmy sobie za misatemsmilehihi Jutro zobaczę czy mi skoczyła czy nie, no już czas najwyższy na to zresztą, ale u mnie to różnie bywasad
          Zobaczymy bo czas leci i powinno się wiecej spraw u nas wszystkich zacząć wyjaśniaćsmile Ewka
          • a30 Re: POWEEKENDOWY SPIS:) 23.04.07, 09:33
            Hej dziewczyny,
            ja juz nie moge wytrzymac z ciekawosci, a to dopiero 23 dcsad A test lezy w domu
            i kusi, ale chyba poczekam jeszcze tydzien,
            pozdrawiam
            • aanetkaw74 Re: POWEEKENDOWY SPIS:) 23.04.07, 09:37
              poczekaj bo awet jak wydzie ok bedziesz się niepotrzebinie zamatwiała jak ja
          • aanetkaw74 Re: POWEEKENDOWY SPIS:) 23.04.07, 09:36
            bardzo dziękuję za grtulację ale wiecie że do czasu pierwszej meisączki to
            wszystko bardzo możiwe, ja mam z reguły cykl 30-31 dni no a teraz jestem w 30
            dc nie muszą mówić że więcej we mnie strachu niż radości, zwłaszcza że w
            ubiegłym roku 2x poroniłam. echh zobaczymy.
            trzymam za was kciuki u więszości pewnie wszystko się teraz rozstrzyga patrząc
            na spis
            • aregiec Re: POWEEKENDOWY SPIS:) 23.04.07, 11:28
              Cześć Dziewczyny!
              Wchodze i od razu widzę, że pojawiły sie pierwsze kreseczki! Anetka gratuluje i
              juz zaczynam trzymac kciuki zeby tym razem wszystko było ok. A Ty poslij nam
              fluidki żebysmy i my doczekały szybko tego wspanialego widoku dwóch kreseczek!
              U mnie dzis 18dc, wg FF 6DPO no i pozostaje tylko czekać a te dni sie strasznie
              dłużą sad Co chwila sie łapie za piersi i sprawdzam czy czasem juz nie bola tak
              jak to było w pierwszej ciazy kiedy to nie musiałam robic nawet testu.
              Alutka80 widze ze jestsmy mniej wiecej na tym samym etapie i tak sie składa ze
              moj M tez ma urodziny w maju, dokładnie 11 i bardzo chcialabym zrobic mu
              prezencik.
              Dziewczyny nie odzywajace sie - dajcie znac jak sprawa ma sie u Was!
              Pozdrawiam!
              aneta
              • ewinka22 To czekanie:) 23.04.07, 14:11
                No to fajnie się dzieje, już duża częśc po skoku i teraz tylko czekać i czekaćwink ah, łatwo pisać gorzej z cierpliwoscią, wiem coś o tym bo juz nie raz czekałam i pewnie jeszcze poczekamsmile No aktualnie to ja czekam na skok, bo niestety nadal tempka 36,3 a dziś już 23dcsad Nie wiem nie wiem czy znów mi się coś chrzani czy poprostu muszę...czekaćwinkhihi

Pozdrawiam Ewa
              • aanetkaw74 Re: POWEEKENDOWY SPIS:) 23.04.07, 15:54
                jestem tak zestresowana że żadne fluidki ze mnie nie emanują smile nie życzę wam
                takiego stanu, w środę rano robię betę jak tylko wyjdzie pozytywna to zacznę
                wam wysylać garściami a jak na razie toczekam : (
                • wiosenka1 Anetko 23.04.07, 17:24
                  Ty mi tu niczego sie nie boj, ciesz sie Kochana, wszystko bedzie dobrze, ja Ci
                  to mowie, wrozka, ja to wiem i juz, oby tylko beta we srode potwierdzila

a u mnie coz 10dc, pomalutku sie sluzik rusza, ale niemrawo, pije gluty pt
                  sienmie lniane, lykam prenatal i lykam a+e tran jakis, i folik tez i Anetko
                  lekareczko nasza, ja po owu odstawialam wszystkie witaminy, ale sobie tak mysle
                  ze chyba bez sensu, skoro zarodek ciagnie dopiero z krwiobiegu po zagniezdzeniu
                  i pewnie nie od razu, to przeciez nie musze odstawiac, odstawie po pozytywnym
                  tescie, jak myslisz? no bo teoretycznie lepiej sie nie faszerowac witaminami?
                  hmmm?

Ty sie tu nam nie boj, slyszysz, kobieto ja Ci zazdraszczam rozumiesz, chce
                  pojsc w Twoje slady, tylko sama nie wiem czy sie uda, lek mnie napawa, chce
                  zaciazyc kiurde

rety jaki piekny dzionek, moj synus kimnal sie, oj zeby go nie wzielo jakies
                  chorobsko, wczoraj dosc dmuchalo na placu zabaw, rano jakis nerwowy i po
                  przedszkolu tez sie mlody klocil/klucil - nie wiem jak sie pisze uuuuuu

hi hi a ja jutro nie jade do pracy bede tu rano z Wami, a pozniej lezaczek i
                  opalanko, 2 razy bylam na solarium, ciut mnie przyciemnilo, wloski na maksa
                  powyrywane, gdzie sie dalo, pazurki u nozek i raczek gotowe (sama sama wszystko
                  sama), tylko owu nie ma buuu, ale u mnie to tak ok 20 dnia, buuuu

i coz u mnie slychac, ano przegladam te wykresy w te i nazad, dobrze ze kilka
                  lat temu powyrzucalam te sprzed 10 laty, bo teraz bym po nocach je analizowala

sie trzymajcie i zdawajcie relacje z testowania i nie testujcie za wczesnie,
                  ciekawe jak u mnie bedzie za 3 razem, czy znow nie wytrzymam do testowania,
                  terminb testowania wyznaczam sobie po odstawieniu 10 tableteczki duphastonu, co
                  by wiadomo bylo czy brac dalej, kto jeszcze bierze progesteron w II fazie
                  cyklu, procz mnie i Anetki znmykajacej pomalutku na stycznioweczki

• aanetkaw74 Re: Anetko 23.04.07, 19:40
                    jestes dzielna jak sobiesama te wszystie rzeczy robisz no wiesz paznokcie i te
                    sprawy, u mnie to zawsze słzrok padnie aby punkt i jak jadę często do pracy i
                    tak mi wzrok padnie w samoc to w palcehodziena paznokietki to w popłochu szukm
                    pliniczka. no bo często robię w ogródku co prawda w rękawiczka no bo wiadomo
                    toxo ale jakimś cudem resztki : ) zawsze na palcach.
                    nie jedz wiosenko wit a bo ona się akumuluje. ak jesz nabiała smarujesz chel
                    masełkiem i nie jesteś wegetarianką nie ma takiej potrzeby.
                    wit a jeszt szkodliwa dla zarodka, a tak jak kiedyś pisałam nie wysikasz jej
                    nadmiaru bo się w wodzie nie rozpuszcza.
                    dzień śliczny, takie ciepełko ja się wzięłam za kwaity w ogrodzie. mój M
                    wjechał moim samochodem na ogrodzeonie sąsiada, dodam że jechał moim b;o swój
                    rozwalił i jest w chwili obecnej u blacharza.
                    a wszystko przez to że mamy choinkę noworoczn\a (to co z niej zostało po
                    spaleniu) na podjezdzie i nie ma kto tego sprzzątnąć : )
                    echh życie
                    a ja się fatalnie czuję niedobrze i zmęczona, a tu jutro tyle spotkanek.
                    zabrałam się za mnóstwo rzeczy żeby zaciążyć a teraz nie mam siły ich
                    o=kontynuować. ale nic to przeżyłam 30 dc jeszcze jutro a późńiej beta usg i
                    odetchnę choć trochę jak będzie dobrze.
                    • aanetkaw74 Re: Anetko 23.04.07, 19:42
                      o boże czytam to co napisałam i chyba strasznie niegramotnie. coś mam nie tak z
                      klawiaturą i jak coś wcisnę kursor mi się przemiemieszcza w tekst
                      generalnie pisłam o pzanokciach : )
                      • wiosenka1 Re: Anetko 23.04.07, 21:21
                        aleś nacwożyła, moja klawiatura z kolei nie pisze literki "c" z kreska u
                        góry, "c" jak cma, wiec jak pisze "c" poprawnie tzn ze jestem w pracy

z grubsza sie polapalam, jesli chodzi o witaminki to podraze temat, wiesz dosyc
                        mocno wypadaja mi wlosy, kurde, chyba po odchudzaniu dawniejszym, i moze bym te
                        witaminki lykala, ale po owu odstawiala, jak dlugo one sie trzymaja we krwi?
                        czy absolutnie mam nie brac? tylko folik?

ale masz m kierowce, ja pierdziu, buuuu wydatki na auta, buuu, u mnie cos padlo
                        na maksa, tlumik i jakis korpus tam przy amortyzatorach, buuu w srode na
                        warsztat

• aanetkaw74 Re: Anetko 24.04.07, 09:04
                          resztę sobie zażywaj tylko nie witaminę a zresztą tak jak pisałam jak jesz
                          masło i przetwory mleczne no i mięsko to wystarcza jeśli chodzi o dietę.
                          odnośnie włosów to mogąbyć różne przyczynhy.
                          włos z reguły reaguje z 3 miesięcznym opóźnieniem, przyczyny wypadania mogą być
                          przeróżne, oczywiście odchudzanie czyli różne niedobory, cynk jest ważny!
                          stres! jest poważnym czynnikiem, zmiany hormonalne. mówisz że zaczęłaś zażywać
                          duphaston to może po tym bo skoro zażywasz ten hormon to znaczy że lekarka
                          podejrzewa u ciebie jakieś zaburzenia hormonalne na tle progesteronu, a nawet
                          jeśli nie to twój organizm s=dostał większą dawkę tego hormonu.
                          zresztą na wiosnę wszystkim wypadają włosięt : )
                          bardzo dobry jest aminexil do wcierania ale niestety nie wiem jak to się ma do
                          ciąży, znaczy w ciąży oczywiście nie ale np trochę w pierwszej części cyklu?
                          tak na prawdę najlepszqaa jest mezoterapia, ostrzykujesz sobie głowę różnymi
                          rzeczami własnie aminexielem, bpantenolem, biotynom, i innymi koktailami
                          witaminowymi. stosuję to na moim mężu u niego rodzinnie sa skłonnosci do
                          łysienia i jak na rzie działa\ : )
                          ma a poza tym masaż głowy delikatnie jak najcześciej to działa lepiej niż
                          niejeden specyfik bo zwiększa ukrwienie.
                          a wracając do tematu to jak dalej pościcie? : )
    • alutka80 Re: Kwietniowe staranka:) 23.04.07, 22:10
      Od razu przepraszam za takie pytania, ale zupelnie nic nie wiem na temat
      mierzenia temperatury. Wydawaloby sie to proste, pod pache i juz. Ale doczytalam
      ze powinno sie mierzyc albo w ustach albo "dowcipnie" smile No wiec wybralam usta,
      tam temp. 37,6 jest to 17 dc cykle 27 dniowe. Natomiast pod pacha standardowe
      36,6. Domyslam sie ze w ustach jak i w pochwie tempka jest zawsze wyzsza, ale
      czy to mozliwe ze o tyle? Ktora tempke mam brac pod uwage? Jezeli mierzenie w
      ustach to jak bede miala dostac @ to do ilu powinna spasc. Tzn, wiecie chodzi mi
      o to jaka jest roznica w temp miedzy ustami a pod pacha?
      Jeszcze raz przepraszam za takie pytania, ale tak jak mowilam jestem zielona i
      dopiero zaczynam drazyc temat.
      Pozdrawiam
      • happiest1 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 00:26
        Ja tez odpadam sad ide na majowe starania sie wpisac, myslalam ze powinnam dostac
        okres dopero w piatek najwczesniej a dzis dostalam, Nawet nie zdarzylam testu
        wykonac, przyszla z zaskoczenia...
      • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 09:26
        mierz sobie stale w jednym miejscu, w pochwie albo ustach nie pod pachą. jak w
        ustach to też wybierz sobie jeden punkt. bardzo dużo na ten ten temat fachowych
        uwag znajdziesz w NPR wrzuć tam w wyszukiwarkę temperaturę.
        u każdego wysokość temperatury jest indywidulana są dziewczyny "zimne" : ) ja
        np przed owulacją miałam zawsze ok 35,9, 36,0 są też gorącę : ) u niektórych
        skok temperatury jest znaczny u niektórych ledwie widoczny, ale żeby za skok
        był uznany musi wynieść co najmniej 0,2 stopnia.
        jak bedziesz miała dostać @ to temp powinna spaść d poziomu sprzed owulacji.
        • aregiec Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 10:39
          Alutka tylko mierz zawsze rano, o stałej porze, zanim wstaniesz z łóżka bo
          tylko wtedy ma to sens. Na razie nie dowiesz sie jakie sa Twoje tempki w
          pierwszej fazie bo jak sadzę jesteś już w drugiej. No i życzę Ci zeby @ nie
          przyszła. Jeśli Cie to interesuje to podaje Ci linka do forum NPR
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
          Wiosenko kochana! Jesli chodzi o witaminki to bardzo polecam Ci feminatalN. Ja
          wlasnie ten preparat biore poniewaz nie zawiera on witaminy A tylko beta-
          karoten czyli prowitamine A. Roznica jest taka, ze w przypadku beta karotenu
          organizm wytwarza z niego taka ilosc witA jaka jest mu potrzebna jest to wiec
          bardzo bezpieczne dla rozwijajacego sie zarodka. Poza tym dla mnie te tabletki
          sa super bo nie sa duze smile Wiecej poczytac mozesz na stronie producenta.
          Polecam!

Miłego dzionka wszystkim!
          aneta
          • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 13:14
            no dzieki dziwczynki za witaminki
            wlasnie czytam ze ten moj prenatal zawiera: witamina A (beta karoten) czyli
            chyba jest ok, ale i tak po owu witaminki bede odstawiac

tak Anetko jem miesko i warzywka itp, maselka rzadko, bo raczej nie jem
            pieczywa, duph lykam dopiero od 2 cykli, wlosy mi wylaza niestety po dietce (to
            byla ostra czytaj glodowa na sztucznych torebkach - dieta), bo juz jakos od
            stycznia, i im dluzsze tym gorzej, na szczescie mam geste, do wytrzymania

abstynencja hmmm raczej bym ja nazwala przymuszona, jestem wkurzona i mam dasy
            na mojego m, bo mam ochote, choc wiem, ze to raczej jeszcze do owu daleko,
            ale... a m coz mowi ze go nie rozumiem, ze go boli kamyczek, ale na pilke
            chodzi grac i na piwo do sasiada tez daje rade, a bzyknac zony przez 5 minut -
            nie, dzis to bedzie temat wieczorny, mi jest przykro, bo nie zamierzam
            zmarnowac cyklu, a z drugiej strony sie odechciewa, jak ma dzialac pod
            dyktando, czekam i czekam na konskie zaloty a tu nic, dzis rano tylko rzeklam,
            czy czeka az @ dostane, wiem ze kamyczek sie tam kreci, ale on sie moze krecic
            i ze 3 msc i nie wyjdzie

ale co do ilosci staranek to przymierzam sie !!! narazie sama - szkoda ze
            fachura przyjezdza dopiero za 10 dni, hi hi zastapil by m, a co szkoda cyklu no
            nie!!!!! wiec przymierzam sie raczej do 2 celnych strzalow bardziej ze wzgledow
            na te kamyczki pierdzielone, chyba jutro kupie w aptece testy owu, bo smiesznie
            bedzie jak mnie owu zaskoczy i wyprzedzi, choc moja najszybsza w zyciu to ok
            16dc, dzis jeszcze kupie te testy, wiecie ile kosztuja w aptece?
            • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 21:54
              tak to już jest z m, myśmy miesiąc wcześniej to nawet o to się popsztykali, m
              miał pretensje że ja to bym chcaiła w tym czasie żeby on ciągle napalony
              chodził tylko nie biore pod uwagę że on całymi dniami no i czasami nocami
              pracuje, ale na piwo z kolegami lub trening ju-jitsu to ma siły to nic że
              później zdycha przez tydzień no i nie ma ochoty na sex...
              echhh te chlopy
    • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 20:50
      dziewczynki gdzie Wy sie podziewacie, no rozumiem starajace sie - czasu nie
      maja, ale gdzie te testujace, leniuchujecie czy jak?

kurcze zapomnialam kupic testy owu, skoro bedzie rzadko to niech chociaz bedzie
      celnie, ale czy sie zagnieździ, rety tak bym chciala!!!
      • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 24.04.07, 21:56
        jedz grzecznie duphoaston a zobaczysz jaka będzie wyściólka dla malucha na
        pewno się pokusi żeby osiąść smile
        • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 11:05
          Anetko jak Ty mnie pocieszasz, bede żreć ten duphaston, o tak, o tak, na
          allegro sobie zamowilam testy owu, tylko nie wiem czy zdaza dojsc do mojej owu,
          chyba juz dzis zaczniemy przytulanka, ale na spokojnie, na pewno nie
          codziennie, Anetko jak Twoja beta, kiedy wyniczek?
          • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 19:32
            dziś miałam ok 1800 tak więc się zgadza dziś 32 dc. ale odetchnę jak zobaczę na
            usg że to ciąża wiem że też takie objawy moga dawać torb;iele : ( no i czy na
            pewno jest w macicy. ale gine powiedziała że po przerwie majowej że teraz na
            wszelki wypadek lpiej tam nie grzebać
            a tak w ogóle to jestem padnięta, zrobiłam obie dzień wolny pojechałam do
            kuzynki do Bochini razem przejechałyśmy sie do wiśnicza przepiekne miasteczko,
            pochodziłyśmy po lesie kupiłam rajsk jabłoń do ogródka i śliwę ozdobną drzewa
            mają ok 2,5 metra z trudem wcisnął je nam pan sprzedający do samochodu jechałam
            w gąszczu pachnącycm jak chaiałm skręcić to musiałam rozhylać gałęzie żeby
            zobeczyć co jest po prawej co nie muszę mówić wprowadzało mnie w nastrój
            histerycznego śmiechu nie mówiąc o mojej kuzynce która pokurczona jechała pod
            gałęziami wyjąc. no cóż chyba tego było mi potrzeba.
      • a30 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 13:01
        ja testuje w poniedzialek rano o ile w niedziele nie przyjdzie @, czego sie
        obawiam niestetysad
        • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 19:33
          uszy do góry ciąża przychodzi zupelnie z nienacka : )
          • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 20:28
            To ja witam się cieplutkosmile Dzisiaj Dziewczyny moja tempratura skoczyła o 0,3 stopnia czekam na rozwój wydarzeń, mam nadzieję, że to skok poowulacyjnysmile Dam znać jutro paa Ewka
            • wiosenka1 Re: Kwietniowe staranka:) 25.04.07, 21:27
              och te nasze owulki, Ewci tempka skacze, a mji sie mokro zaczyna robic, Anetko
              jak cudownie, tak bym chciala do Ciebie dolaczyc, doskonale wiesz ze to Fasolka
              i nam tu kitow nie wstawiaj ze torbiel, nwet tak nie mysl, to pocieszajace dla
              nas strasznie ze udaje sie, mamy wtedy mnostwo energii, nadzieji i sil do
              dzialania

zaraz ide plum plum, bo po owu buuu nie wchodze do wanny goracej

Anetko trzymaj sie cieplutko, niebawem od nas uciekniesz, buuu
              • ewinka22 Re: Kwietniowe staranka:) 26.04.07, 08:43
                Zgadzam się z wiosenką Anetko wszystko musi być dobrze i życzę Tobie i fasolce dużo zdrówkasmile

No a u mnie drugi dzień wyższej temperatury, więc to chyba jednak to!smile

Pozdrawiam wszystkie Ewa
                • aanetkaw74 Re: Kwietniowe staranka:) 26.04.07, 09:05
                  no to dziewczyny pośpieszcie się bo inne fora nie są tkie fajne i najlepiej
                  żebyśmy się wszystkie razem przeniosły na styczniówki : ) jak na razie z wami
                  zostaję : )
                  • ewinka22 LISTA!!! 26.04.07, 09:28
                    1. AANETKAW74 -34dc (POZYTYWNY TEŚCIK)!!!
                    2. bedjo -32dc(17 dni po skoku)
                    3. daisy1980 -30dc (czekamy na efekt ok 25kwietnia)
                    4. anulka80 -28dc
                    5. tekla_skarbek -26dc
                    6. a30-26dc
                    7. ewinka22 -26dc(testuję 8 maja)
                    8. zaxia -23dc
                    9. aregiec-21dc
                    10. aneczka_78- 20dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                    11. alutka80-20dc
                    12. poleczka2-18dc
                    13. wiosenka-13dc
                    14. potworeczka-12dc
                    15. noemi27-11dc

16. happiest1-
                    17. aguita5 -4dc
                    18. mjulka-3dc
                    19. nuluska-1dc

Dziewczynki pokusiłam się o nową listę, w sumie to nic nowego ale tylko zaktualizowanasmile Mo i co Anetce to tylko gratulować gratulować, a reszcie to życzyc żebyśmy faktycznie na stycznióweczki przeskoczyłysmile)

Pozdrawiam i czekam na wieści najnowsze Ewciasmile
                    • anulka80 Re: LISTA!!! 26.04.07, 09:51
                      Ewciu ja chyba odpadam, bo tempka nizsza i zamiast rosnac to spada wiec ja
                      chyba spadam na majowe staranka.Zobaczymy ok 1 majasad
                      Zycze zeby Ci sie udalo!!!
                      • aregiec Re: LISTA!!! 26.04.07, 10:46
                        To ja jeszcze dodam ze u mnie wedlug ff 9dpo, faza lutealna zwykle trwa u mnie
                        12,13 dni ale jesli @ nie przyjdzie to zamierzam testowac dopiero za tydzien.
                        Na razie zadnych objawow.
                        Pozdrawiam!
                        aneta

P.S. Oczywiscie trzymam za nas wszystkie kciuki! smile
                        • wiosenka1 Re: LISTA!!! 26.04.07, 15:35
                          fajnie Anetko ze z nami zostaniesz, u mnie staranek jeszcze nie było, ale badam
                          śluzik i szyjkę wiec raczej owu mnie nie zaskoczy, mysle ze jeszcze dobrych 5
                          dni, bo to wszystko dopiero sie rozwija
                          • wiosenka1 Re: LISTA!!! 26.04.07, 18:52
                            nadarzyła sie wreszcie okazja na kwietniowe staranka (dziadek zabrał małego na
                            rower), wyposzczeni ze ho ho, ale dzis 13dc, owu na moj gust najszybciej ok
                            16dc, czekam na testy owu-zamowilam na allegro, ciekawe czy wyniczki pokryja
                            sie z tempkami, dla przypomnienia to moj trzeci cykl staran
                            • ewinka22 Re: LISTA!!! 26.04.07, 20:57
                              Wiosenko no to ja życzę powodzenia w staraniach i trzymam kciukismile! U mnie dzidsiaj drugi dzień wyższej temperaturki. Na weekend byliśmy z mężem za miastem (świętowaliśmy moje urodzinki) i tam niesamowicie poszaleliśmysmilehihi Ostatni dzień w niedzielę rano od tamtej pory do wczoraj nic i pewnie przegapiliśmy najdogodniejszy momentsad No ja już myślałam, że cykl bez skoku będzie a tu niespodziankasmileNo nic teraz pozostaje czekanie, ale pewnie nic z tego bo mężuś ma nieco słabe plemniczki, ale no nic koniec użalania się i pozostaje nam wszystkim czekaniesmile Pozdrawiam Ewcia
                              • anulka80 Re: LISTA!!! 27.04.07, 07:39
                                Dziewczyny moja tempka mnie zadziwia wczoraj 36.6 a dzis 36.9smile
                                Hihihihi....ciekawe co z tego wynikniesmile
                                Czekam do poniedzialku....
                                Pozdrawiam!!!
                                • aanetkaw74 Re: LISTA!!! 27.04.07, 09:05
                                  dziewczyny gratuluję takich ładnych wzrstów : ) temp
                                  wiosenko 13 dc to wspaniały dzieńna poczęcie dziewczynki, jak jeszcze mówisz że
                                  sluzik był taki w miarę no t złoty strzał który można poprawić oczywiście, ale
                                  po takim wyposzczeniu to penie chłopaki aż się rwią do pracy, żeby tylko coś
                                  zapylić smile
                                  ja dziś pobędę troche z wami bo w nocy wstawając do toalety straciłam
                                  przytomność i runęłam jak długa na podłogę, mój M choć lekarz głowę straci\l a
                                  późńiej to mnie jeszcze ochrzanił i był zy na mnie, jakb to kurcze była moja
                                  wina. Powinnam była sobie trochę posiedzieć zanim wstanę! człowiek przez całe
                                  życie wstaje z łóżka i nic się nie dzieje to po kiego grzyba ma siedzieć! echh
                                  no i dzisiaj mam szlaban wszystkie spotkanka poodwolywane, ściągm tylko do domu
                                  moją współniczkę bo mówiłam wam chyba ze zakładam firmę. to było w ramach
                                  wyluzowania żeby się zająć czym innym a tym czasem całość zaczyna wyglądać
                                  całkiem realnie i ciekawie! wczoraj nawet znalazłam sponsora. boję się tylko że
                                  jak tak będę mdleć tonici z tego wszystkiego no cóż zobaczymy.
                                  pozdrawiam
                                  was ciepło i zyczę spokojnego zaciążania
                                  • wiosenka1 Re: LISTA!!! 27.04.07, 09:47
                                    hej dziwczynki

Anetko mysle ze to jednorazowe omdlenie, oby, no coz takie uroki zaciazenia,
                                    badz ostrozna!

Oczywiscie ze powtorzymy staranka, tylko m wieczorkami strasznie cierpi-
                                    kamyczek- wiec raczej musimy lapac okazje w ciagu dnia, bo rano to mi nie w
                                    glowie harce, hi hi tak dobrze sie wessalo, ze pytalam m czy wogole cos tam
                                    polecialo, a przerwa byla ho ho prawie 3 tyg

i bola bola jajniczki, i szyjka nawet sie splaszcza

Anetko to opowiedz nam jaka firme zakladasz

Ewinko w sumie to przytulanka powinny starczyc, ale wszystko zalezy czy sie to
                                    jajeczko zechce zagniezdzic, ja juz sobie nawet myslalam, ze najlepiej bylo by
                                    po owu nie chodzic tylko lezec, bo jajeczko spada, ,kula sie po sciankach
                                    macicy, wiec gdybysmy sie polozyly chyba mialo by wieksze szanse, a moze
                                    swieca!!!!

oj niedlugo to mi palma odbije

wiecie, ,ja wole czekac i sie ludzic, najgorsze jest testowanie i @, aler to w
                                    sumie przykro tylko jeden dzien, pozniej jakos to idzie

w wiecie ze ja przed owu nawet mam mdlosci, brzuszek caly lekko boli, jajniczek
                                    prawy, leciutko lewy i mdlosci ciut ciut

cieplutko Was pozdrawiam
                                    • noemi27 Staranka : 27.04.07, 10:48
                                      • noemi27 Miłego dnia Dziewczynki :) 27.04.07, 10:56
                                        Miłego dzionka Wam życze Kochane. Ja juz odliczam godziny do 17:00 żeby
                                        rozpocząć weekend. Wreszcie odpocznę i zajmiemy się z m soba smile
                                        U nas staranka się zaczęły, bo ja to juz sama nie wiem kiedy utrafic, bo po tym
                                        leczeniu to się mogło wszystko poprzestawiać, ale próbujemy mimo to.
                                        Wiosenko1 dalej mierze tempki jak mówiłaś, nie mam zielonego pojęcia jak je
                                        interpretowac jeszcze ale wytrwale sięgam po termometr o 6:15, nawet M mi
                                        przypomina jak juz mi się przysypia i gaszę budzik drzemką smile oto moje dzieło
                                        www.fertilityfriend.com/home/19f4b4
                                        Nie wiem czy nie za wcześnie zaczęliśmy, ale co tam.
                                        No to wszystkim Wam życzę miłego dzionka no i zebysmy się nie musiały wpisywać
                                        na majowe staranka tyko na stycznióweczki smile

Mam dziś taki dobry humor, że chyba pójde kupić sobie jakieś owocki smile A co! smile
                                        Należy mi się smile

• babka.piaskowa a my się wystaraliśmy 27.04.07, 14:36
      to znaczy, tak wyszło, a nie żeby to jakieś specjalne starania były smile))
      mam 36 lat i do tej pory jakoś nie myślałam o dziecku
      mąż - owszem
      ale teraz pomysleliśmy sobie, że zobaczymy, jeśli się uda, to dobrze, a jeśli
      nie to też żalu nie będzie

no i wyliczyłam dni płodne, włącznie ze "szczytem" i poooszło
      wczoraj test pozytywny
      czyli od trzech tygodni jestem w ciąży
      widocznie po 35 roku życia płodność nie spada tak bardzo...
      • daisy1980 Re: a my się wystaraliśmy 27.04.07, 15:08

• aneczka_78 Re: a my się wystaraliśmy 27.04.07, 15:24
          U nas dopiero okaże się około 6 maja, ale ja mam wrażenie że niestety kiepsko
          nam poszłosad i wredna @ nsie pojawi
          • aregiec Re: a my się wystaraliśmy 27.04.07, 15:43
            Babko.piaskowa i Daisy gratuluje Wam serdecznie! Dbajcie teraz o siebie i Wasze
            Kruszyny! Spokojnych 8 miesiecy!
            pozdrawiam serdecznie
            aneta
            • wiosenka1 Re: a my się wystaraliśmy 27.04.07, 15:57
              Neomi jakby dzis p[iewrsza wyzsza tempka, jesli Twoje cykle trwaja ok 28-30
              dni, to dzialajciue dzis kobniecznie
              • aanetkaw74 Re: a my się wystaraliśmy 27.04.07, 18:05
                no dziewczyny ale się rozkreskowało gratulacje, zapraszam do stczniówek, ja to
                w sumie jestem i na styczniówkach i na grudniowkach no bo taki dziwny terin 1
                stycznia : )
                wiosenko zkładam firmę marketingową, będziemy sie zajmowaliściąganiem klientów
                z całej europy oczywiście też zz polski na zabiegi medycyny estetycznej. wiesz
                mój m jest chirurgiem ale wiesz jakie to są smieszne pieniążki w szpistalu, no
                i zeby lepiej zarabiać koleżanka jakiś rok temu wciągła nas w ten biznes, znacy
                mojego męża bo ja nie mam uprawnień. no i się zaczęło staramy się dokstałcac
                moj m zajmuje się usuwaniem wszelakich znamion laserem, naczynek, wycinaniem,
                mezoterapią czyli ostrzykiwanie twarzy przeróżnymi koktailami itaminy kwasy
                itp, korekcjąust, policzków zmarszczek, botoksem, duże tego jest i ciągle
                więcej do nauczenia. u nas kobiety chyba nie do końca są śwaidome co można im
                zrobić : ) i tu się zacznie moja rola : ) no a poza tym ciągle cen;y są
                konkurencyjne w porównaniu z europą, no i tak a ja tu tymczasem leżę i zdycham,
                wyszłam dziś tylko na chwilę do sklepu po żarełko i myślałam że nie wrócę... po
                czym spałam całe popłudnie i pracuj tu człowieku, ale nie narzekam cieszę się i
                wam też zyczę takiego szczęścia
                • wiosenka1 piątek 27.04.07, 22:59
                  zwariowany dzien

wrocilam do domu pozno, bo czekalam na kolezanki syna, ktorego zabralam na
                  weekend, chlopaki chate pewnie rozniosa, narazie spia, hi hi

Anetko przeraza mnie jakies ostrzykiwanie twarzy, pewnie i do tego mozna
                  przywyknac, no to Ci powiem, ze kiedys pewnie kaske na tym zbijecie

rety Ty sie oszczedzaj, spij ile wlezie, ten okres minie, pozniej lepiej
                  bedziesz sie czula

• ewinka22 Co słychać? 28.04.07, 21:26
                    Kobitki co tak cichutko???Ja wiem, ze weekend i te sprawy, ale co tam u dziewczyn które dawno sie nie odzywały, zagladacie do nas jeszcze?
                    Kurcze niezły ze mnie łoś, przecież jeśli nie zaglądają to i tak nie odpiszątongue_out
                    No ale nic to...

Anetko Tobie to dużo siły życzę, bo widzę, że narazie to sennie u Ciebiesmilehihi Ale na pewno wszystko bedzie dobrzesmile

Wiosenko Ty pewnie zajęta jesteś chłopakami, mam nadzieję, że chata jeszcze stoi i Twoje obawy o jej rozniesieniu się nie sprawdząsmilehihi

No u mnie 4 wyższe temperaturki więc jeszcze 10 dni czekania i się okaze czy przyjdzie okres czy dwie kreseczkismile Pozdrawiam Was gorąco pa Ewka
                    • aregiec Re: Co słychać? 29.04.07, 10:03
                      Ja sie staram zaglądać smile Tez zauważylam, ze chyba dziewczyny gdzies poznikały.
                      Dajcie znać kobity jak sie ma sprawa u Was.

U mnie dzis 12 dpo Zgodnie z długościa mojej fazy lutealnej @ powinna być jutro
                      albo pojutrze i chyba raczej przyjdzie bo kompletnie nie czuje sie ciążowo crying((

Ewinko to teraz życze dużo cierpliwości, bo wiem jak te dni się dłużą smile

P.S. Co sadzicie o moim wykresie? Da się cos z niego wyczytać?
                      aneta
                      • aanetkaw74 Re: Co słychać? 29.04.07, 10:48
                        anetko moja immienniczko wygląda bardzo obiecująco, wręcz idealnie : ) mam
                        nadzieję że coś z tego bedzie. informuj nas na bieżąco!
                        ewciu tobie te mam nadyiej e się uda,tak bym chciała, tyle się już wyczekałaś,
                        może postymuluj jakoś swojego M żeby mu trochę armię postymulować, może jakieś
                        hormonki?
                        no a wiosenka oczywiście rozchichotana, mówię ci twarz oszczykuje sobie teraz
                        prawie każda babka którą na to stać, a efekty są niezłe!
                        a z interesujących wieści dowiedziałam się właśnie że nasi znajomi (następni)
                        którzy adoptowali malucha (przez 10 lat próbowali zajść w ciążę, kliniki w
                        całej europie) dorobili się własnego malucha, 6 miesięcy po adopcji, a traz są
                        szczęśliwymi rodzicami 2 dzieci. to jet to co kiedyś mówiłyśmy "puszcza" jak
                        my odpuścimy. tak swoją drogą to ciekawe że tak się dzieje.
                        pozdrawiam ciepło w ten zimny dzień

• ewinka22 Re: Co słychać? 29.04.07, 11:16
                          Anetko(aregiec) Twój wykresik bardzo ładny narazie to jakby tendencja zwyżkowa więc trzymam mocno kciukismile) A tak naprawdę to niestety, ale jeszcze ten dzień czy dwa musisz poczekać i dopiero się sprawa jakoś wyjaśni. To, że nie czujesz się ciążowo wcale o niczym nie przesadza, tak więc czekamy z Tobą jeszcze troszę i wszystko będziemy wiedziały już wkrótcesmile

Aanetko dzięki za wsparciesmile Mój mąż łykał androwit całe 3 miesiące, skończył jakieś 3 tyg temu, cpo prawda nie kontrolowaliśmy po tym jego żołnierzyków, ale liczę, że jakoś mu to pomogłosmile W sumie mój gin powiedział, ze nawet po gorszych wynikach można się spodziewac, zapłodnienia naturalnego, więc aż tak źle nie ma. Mało poprostu ruchliwych A i B, i czas upłynnienia 60 minut,a to górna granica, podobno dobrze jak się upłynnia do 30 minut. No nic poczekamy jeszcze jakieś 10 dni i się wszystko okażesmile

Ewka
                        • wiosenka1 Re: Co słychać? 29.04.07, 11:28
                          Ja se chyba nigdy gęby nie ostrzykam, mnie to narazie przearsta. Czasami
                          zaglądam sobie na grudniówki ale jakos nie mogę, wolę tam nie wchodzic, kurcze
                          tak jakoś przykro.

Czekam na skok tempki, dziś chyba 16dc, niebawem to nastąpi, dwa przytulanka za
                          nami, co dni jhedziemy, jak widac spokojnie, gdzieś czytałam że jajeczko ma
                          najwiekszą zdolnośc do zaplodnienie tylko przez 12 godzin, plemniczki te
                          czekajace musza byc na tyle silne zeby dac jeszcze rade, tak bym chciala
                          wiedziec czy u mnie sie nie zagniezdza, czy moze plemniczki sa za slabe,
                          plemniczki byly do tej pory dobre, alez ja bredze, 2 cykle za soba, dopiero,
                          powalona jestem, no wlasnie mam takie dni ze smuce, ze moze to moze tamto, ze
                          zaczne sie badac i meza, a na drugi dzien, a spokojnie rok czasu poczekam,
                          przeciez to tez norm

najlepiej nie myslec, dowodem na to wlasnie sa pary, ktore adoptuja, a pozniej
                          same maja swoje dzieci, tez znam taki przypadek z Angli

Ewciu no wlasnie to czekanie, o rety, a przede mna ile jeszcze, pamietaj byle
                          nie za szybko testowac!

Anetko Twoj wykresik (tylko sie nie nakrecaj) wygalada b a r d z o obiecujaca,
                          tendencja wzrostowa, tak moj pierwszy ciazowy wygladal, ale drugi juz ciut
                          inaczej

pozdrowionka

ja zagladam, caly czas ale jak widze ze nikt nie pisze to ja tez

a chlopaki, to tak roznie, moj sie popisuje przed starszym, ogolnie obaj
                          glupieja, chlodno dzis, choc sloneczko piekne, ale po kosciele wyrzucam na dwor

pomodlcie sie dziewuszki za moja Anulke Aniolka, dzis rocznica
                          • aregiec Re: Co słychać? 29.04.07, 13:18
                            Dzieki Dziewczyny, że dałyście mi troche nadziei smile Bo ja tak siedze i wpatruje
                            sie w ten wykres i niby wszystko na nim ładnie ale nie mam żadnych objawów a w
                            poprzedniej ciązy to nawet nie musiałam robic testu bo piersi mnie tak bolały
                            ze myslałam, że zwariuję i bylo to juz w terminie @ a tu nic. Wtedy tez mialam
                            duzo bialego sluzu a teraz totalna susza! Tak, że sama nie wiem. No ale co ma
                            byc to będzie, czekam i bede Was informować smile
                            Tylko jak ta @ ma przyjsc to niech to zrobi jutro albo we środe bo we wtorek
                            idziemy na wesele mojej kolezanki ze studiów i nie chce sie meczyc.

Anetko a jak Ty sie czujesz? Mdlości juz Cie dopadly? Widzialam Cie na forum
                            styczniówek. Z czystej ciekawosci tam nieśnialo zajrzalam smile Na razie tam
                            pustki ale mam nadzieję, że Ewinka i Wiosenka niedługo do Ciebie dołączą no i
                            moze ja wink

Dobra Dziewczyny uciekam bo musze zrobic obiadek. Pa!
                            aneta

P.S.
                            Wiosenko na pewno się pomodlę za Twojego Aniołka, zapalam też wirtualny znicz
                            [i]
                            • wiosenka1 Re: Co słychać? 29.04.07, 13:46
                              ja tez robie objadek, rety wlasnie chlopaki pukaja do okna!!!!

dzis kurczaczek w calosci, ziemniaczki z piekarnika i marcheweczka, i
                              pomidorowka mniam mniam

Anetko powiedz glosno swojej @ ze ma nie przychodzic, bo wolisz sama sie bawic
                              na weselu, hi hi, tylko sie nam tu nie nakrecaj, nie porownuj poprzednich ciaz,
                              ja bylam w dwoch i w kazdej inaczej, z synkiem to cycki bolaly, ale wtedy
                              jeszcze dobrze u mnie wszystko funkcjonowalo - progesteroon, przed kazda @ nie
                              moglam sie dotknac, teraz cycuchy juz prawie wogole mnie nie bola, ostatnio
                              leciusio, pewnie za przyczyna duphastonu

UUUUUU wykrzycze, chce byc w ciazy, chce byc gruba, UUUUUUU
                              • a30 Re: Co słychać? 29.04.07, 22:37
                                hej dziewczyny, ja dzis caly dzien czekalam na @, i... sie nie doczekalam
                                naraziesmile Jesli do jutra rana nic, to testuje, bo juz nie wytrzymam z
                                ciekawosci. pozdrawiam i dobranoc ide spac.
                            • aanetkaw74 Re: Co słychać? 29.04.07, 22:18
                              anetko ano tam (na forum styczniowek) niemrawo czekam na was dziewczyny smile z tą
                              ciążą jest inaczej nie mam takich mdości jak przy dwóch wcześniejszych trzecia
                              się za szbko skończyła zeby cokolwiek poczuć. jestem tylko ciągle cholernie
                              głodna i łatwo mi się słaborobi od biedy wolę takie objawy niż stan
                              permanentnego kaca. co prawde torochę sie mi już przytyło, a przy mnie i mojemu
                              M (korzysta z moich zachicewanek ciągle sobie coś pichcę)
                              czasami to ogarnie mnie takie ogólne zniechęcenie że tym razem też ise nie uda,
                              że odczekam njgorszy czas jeśłi chodzi o samoppoczucie i znowu coś sie stanie
                              echh czuję się jakoś życiem zmęczona...
                              ewciu mam nazieję że wzmocniliście sobie armię moi znajomi leczyli się ostatnio
                              to znaczy M znajomej leczył się bo miał podobno też słabych chłopaków : ) no i
                              zaszli w ciążę za 4 razem po skończonym leczeniu no i są tera rodzicami
                              ślicznych bliźniaków.
                              wiosenko nie przejmuj się grudniówkami styczniówki są fajniejsze : 0 zpbaczysz,
                              ty tak narzekasz a przecież masz prawie najkrótszy staż!! nieładnie
                              a odnośnie ostrzykiwania : ) to czasmi niektóre kobiety nie potrzebują tego
                              zwłaszczza psychicznie jak czują się piękne w oczach kochającego męża...
                              zazdroszczę, mój z racji swojej profesji niestety ciągle jakieś defekty mi
                              wynajduje, no a ja p dogłębnych studiach lusterka przyznaje mu rację.... no ale
                              teraz w związku z ciążą daję sobie święty spokój : ) nawet boję się używać
                              kremu z retinolem.
                              pozdrawiam was dziewuszki
                              • ewinka22 Re: Co słychać? 30.04.07, 08:30
                                No ja mam nadzieję, że mój M też się "wzmocinił" i będa tego efekty już wkrótcesmile
                                A dzisiaj to czekamy na wieści od a30 bo teścik ma robić, trzymajmy więc kciukismile
                                Wpadnę jeszcze późniejsmilepa
                                • a30 przesylam fluidki 30.04.07, 10:09
                                  tescik wyszedl pozytywny. Jestem przeszczesliwa. Wam tez wszystkim zycze tego
                                  samego.
                                  • aregiec Re: przesylam fluidki 30.04.07, 10:30
                                    Gratuluje!!! Spokojnych osmiu miesięcy! To teraz mozesz dotrzymać towarzystwa
                                    Aanetce na Styczniowkach bo bidula prawie tam sama smile
                                    Pozdrawiam sedecznie i lapię fluidki, niestety chyba dopiero na następny cykl.
                                    aneta
                                    • a30 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 10:38
                                      a jakby mi ktos jeszcze wkleil linka do styczniowek, bo nie bardzo sie
                                      orientuje gdzie ich mam szukacsmile pozdrawiam
                                      • wiosenka1 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 10:49
                                        a30 łapię garściami, gratuluję i ściskam mocniutko, jak miło czytac takie
                                        wieści, trzymaj się cieplutko, ale zaglądaj jeszcze do nas

czy można wiedziec który to był cykl?

prosze stycznióweczki
                                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47154
                                        • aregiec Wiosenka... 30.04.07, 10:52
                                          ale sie zgrałysmy, w tej samej minutce smile
                                        • aanetkaw74 wiosenko 30.04.07, 14:29
                                          wiosenko jak ty to robisz że wiesz gdzie wzystko jest???
                                      • aregiec Re: przesylam fluidki 30.04.07, 10:49
                                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47154 bardzo proszę smile

Tylko nam nie uciekaj na zawsze tzn daj znać czasem co u Ciebie smile
                                        aneta
                                        • wiosenka1 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 11:06
                                          Anetko kurcze no to mnie zrugalas, juz nie bede wymyslac i marudzic.
                                          Druga Anetka ma rację, musimy myslec pozytywnie, dla mnie moj przedwczesny
                                          porod byl ogromnym zaskoczeniem, cieszylam sie z ciazy, wiedzialam ze bedzie
                                          dobrze, stalo sie inaczej. Jesli zajde to bede odpedzac zle mysli.

Mam nadzieje ze moj Aniolek czuwa nade mna, wczoraj byla rocznica, i kiedys
                                          sobie pomyslalam, ze w te pierwsza rocznice pewnie bede juz w ciazy, obecny
                                          cykl nie wskazywal na owu tak szybka, strasznie wyprzedzam fakty, ale dzis
                                          chyba byla pierswza wyzsza tempka, wiec moze jednak byla juz owu.

Ech rozmazylam sie, ale NIE MARUDZE.

• wiosenka1 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 11:08
                                            Widzialam Anetko co do minutki, A30 do trzech razy sztuka, moze teraz lekarz
                                            Cie "podwiaze" skoro szyjka tak szybko sie otwierala?
                                      • a30 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 10:53
                                        Dzieki dziewczyny.
                                        U mnie to byl drugi cykl, ale w pierwszym chyba za szybko skonczylam staranka.
                                        Dopiero u was sie douczylam, ze jak sie pojawia sluz, to nie znaczy, ze to juz
                                        owulacjasmile Teraz sie bardzo boje, czekam do 8 tygodnia, bo pierwsza ciaze
                                        poronilam wlasnie wtedy, a w drugiej bylo ok, tylko musialam lezec od 4
                                        miesiaca, bo mi sie szyjka skracala. Mam nadzieje, ze trzecia bedzie
                                        najlzejszasmile
                                  • aanetkaw74 Re: przesylam fluidki 30.04.07, 14:27
                                    no wreszceisię zaczęło !!! gratulacje!! zapraszam na styczniówki smile dziewczyny
                                    starajcie się!!! żeby nas jak najwięcej tam było!!!
                              • aregiec Re: Co słychać? 30.04.07, 10:46
                                Ja na razie chyba tam nie zawitam bo tempka dzis poleciala w dół crying a zatem @
                                raczej nieunikniona. Zaraz ide do sklepu zaopatrzeć się w okresowe gadzety bo
                                jak znam życie zaskoczy mnie jutro na tym weselu. Buuu zeby chociaz dziś
                                przylazła bo kurcze co jakaś impreza, wyjazd to ja mam okres. Nawet w dzień
                                wlasnego ślubu dostałam sad

Anetko po pierwsze musisz myśleć pozytywnie bo to naprawdę dużo daje. Zapewne
                                słyszałaś o autosugestii i samoprzepowiadających się przepowiedniach. Ja w
                                tamtej ciązy nie sadziłam ze poronię ale jakos caly czas czułam dziwny niepokój
                                i nie potrafiłam się cieszyć ciążą. Po prostu mów sobie kilka razy dziennie, że
                                tym razem się uda, musi udać! i to najlepiej na głos zebys się słyszala smile
                                Ja tez to sobie powtarzam no ale nie wykluczam, że jak juz zajde to beda mi
                                przychodzic złe mysli do głowy. Zamierzam jednak z nimi ostro walczyć wink

Pozdrawiam Was wszystkie!
                                aneta
                                • ewinka22 Lista:) 30.04.07, 11:24
                                  Hejka, hejkasmile

Najpierw to serdeczne gratulacje dla kolejnej szczęśliwej koleżankismile Fluidki złapałam, choć u mnie dzisiaj 6 dzień wyższej temperaturki, więc właściwie jeśli miało się "coś" począć to się poczęłowinkhihi Ale fluidki może pomogąsmile

Pokusiłam się o kolejną listę, jeszcze kilka dni i jakoś ją będę chciała zmodyfikować, mam nadzieję, że wiecej teścików potytywnych niebawem tutaj będę mogła wpisaćsmile

1. AANETKAW74 -38dc (POZYTYWNY TEŚCIK)!!!
                                  2. bedjo -36dc(21 dni po skoku)
                                  3. daisy1980 -34dc (POZYTYWNY TEŚCIK) !!! Daisy powtórzyłaś i potwierdzasz?
                                  4. anulka80 -32dc
                                  5. tekla_skarbek -30dc
                                  6. a30-30dc (POZYTYWNY TEŚCIK) !!!
                                  7. ewinka22 -30dc(testuję 9 maja)
                                  8. zaxia -27dc
                                  9. aregiec-25dc
                                  10. aneczka_78- 24dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                  11. alutka80-24dc
                                  12. poleczka2-22dc
                                  13. wiosenka-17dc
                                  14. potworeczka-16dc
                                  15. noemi27-15dc

Pozdrowionka Dziewczynysmile Ewa
                                  • ewinka22 Re: Lista:) 30.04.07, 12:57
                                    1. AANETKAW74 -38dc (POZYTYWNY TEŚCIK)!!!
                                    2. bedjo -36dc(21 dni po skoku)
                                    3. daisy1980 -34dc (POZYTYWNY TEŚCIK) !!! Daisy powtórzyłaś i potwierdzasz?
                                    4. anulka80 -32dc
                                    5. tekla_skarbek -30dc
                                    6. a30-30dc (POZYTYWNY TEŚCIK) !!!
                                    7. ewinka22 -30dc(testuję 9 maja)
                                    8. zaxia -27dc
                                    9. aregiec-25dc (testuje 2 maja)
                                    10. aneczka_78- 24dc (testuje 6 maja)
                                    11. alutka80-24dc (testuje 4 maja)
                                    12. poleczka2-22dc (testuje 8 maja)
                                    13. wiosenka-17dc
                                    14. potworeczka-16dc
                                    15. noemi27-15dc (testuje 13 maja)

No ja podgladając "majowe testowanie" uzupełniłam naszą listę, mam nadzieję, że nikt mi nie ma za złesmileEwa
                                    • mjulka Re: Lista:) 30.04.07, 13:53
                                      ja już co prawda na majowych starankach wylądowałam, ale Was podczytuję smile
                                      no i widzę, że w sumie ładny wysyp ciężarówek!!!
                                      gratuluję wszystkim właścicielkom 2 kreseczek !!!! i łapię fluidki zachłanniesmile

ostatnio jechałam w delegację do Katowic i o mało wypadku nie spowodowałam
                                      wyglądając boćkówsmile no i one chyba na północny kraju siedzą, bo ni jednego-
                                      kulawego choćby nie dojrzałamsad
                                      • aguita5 Re: Lista:) 30.04.07, 14:37
                                        Ja tez jestem juz na majowych, ale gratuluje dziewczynom i zycze tym, ktore
                                        jeszcze nie testowaly, zeby tez im wkrotce mozna bylo gratulowac!!! Powodzenia!!
                                        • wiosenka1 Re: Lista:) 30.04.07, 17:38
                                          Anetko chodzi Ci o znalezienie styczniowek? Nie bylam sama, druga Anetka tez
                                          wrzucila linka.

Wiesz ja na forum 24/dobe, a tak serio to lubie wyszukiwarke, wlasnie zaraz se
                                          polukam o testach owu, wlasnie je dostalam, i mam druga kreche blada, chce
                                          wyczaic jak to sie ma do mojej owu? ano se poczytam

ja Was czytam i ciagle sie usmiecham, wesolo tutaj u nas!!!
                                          • wiosenka1 Re: Lista:) 01.05.07, 10:57
                                            i coż, kwietniowe staranka w sumie się skończyły, czas na majowe testowanie,
                                            ale ja tu zoastaję, testuję po 10 szt duph, a zaczynam go brac od czwartku,
                                            wiec testuje 13.05.!!! ciekawe czy dotrwam???
                                            • ewinka22 I już maj:) 01.05.07, 17:14
                                              Wiosenko ja trzymam kciuki żebyś jednak wytrwała, a wytrwałość Twoja aby była nagrodzona dwoma kreseczkamismile Wiem, wiem czekanie najgorsze ale cóż lepiej poczekać niz potem się stresować, ze może test za wcześnie i rozczarowanie albo trwoga, że pozytywny ale wszystko moze się zdarzyć...
                                              Ja dziś 7 temperaturka wyższa, więc jeszcze 7 wyższych przede mną (mam tak fazę lutealną 12-14dni), więc czekam 14wyższych na bank i jak rano dnia 15 będzie wyższa to wtedy testuję czyli 9 majasmile

Wydaje mi się, że raczej nic z tego poza tym nie chcę się nakręcać, wolę czekać cierpliweie, choć mąż mówi, że myśli,że trafiliśmysmilehihi No zobaczymysmile

To ja pozdrawiam wszystkich i czeakmy wszystkie cierpliwie Dziewczynkismile
                                              • wiosenka1 Re: I już maj:) 01.05.07, 17:52
                                                tez trzymam kciukasy za Ciebie Ewinko, i za nasze wszystkie cierpliwe
                                                wspoltowarzyszki

ja mam 11 dniowa lutealna, ale przy duphastonie ona sie wydluzyla o 2 dni, a
                                                tempka wysoko jeszcze dwa dni po odstawieniu duphastonu, kiedys to juz 10d
                                                wyzszej tempki testowalam, ale teraz czekam oj czekam, odliczam dni
                                  • daisy1980 Re: Lista:) 02.05.07, 11:55

• ewinka22 Lista 2 maj:) 02.05.07, 14:09
                                      1. AANETKAW74 -40dc (POZYTYWNY TEŚCIK)!!!
                                      2. bedjo -38dc
                                      4. anulka80 -34dc
                                      5. tekla_skarbek -32dc
                                      6. a30-32dc (POZYTYWNY TEŚCIK) !!!
                                      7. ewinka22 -32dc(testuję 9 maja)
                                      8. zaxia -29dc
                                      9. aregiec-27dc
                                      10. aneczka_78- 26dc (czekamy na efekt ok 1 maja)
                                      11. alutka80-26dc
                                      12. poleczka2-24dc
                                      13. wiosenka-19dc
                                      14. potworeczka-18dc
                                      15. noemi27-17dcb

No Dziewczyny kwiecień za nami , kwietniowe starania także..widzę, że i tak coraz mniej tutaj nas zagląda. Ostatnia wobec tego ta lista i cóż mama nadzieję, że i tak testowania majowe będą szczęśloiwesmile Oczywiscie zapraszam do alszego tutaj pisania jeśli macie ochotęsmile Pozdrawiam i życzę nam wszystkim szczęścia Ewab
                                      • wiosenka1 Re: Lista 2 maj:) 02.05.07, 16:22
                                        jestem za tym zeby przeniesc sie na majowe testowanie, kto za???
                                        • ewinka22 Re: Lista 2 maj:) 02.05.07, 18:42
                                          Wiosenko to ja też śmigam na majowe testowankosmilefruu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka