Dodaj do ulubionych

MAJOWE starania :-)

18.04.07, 22:13
Witam kobietki,jestem tu nowa i od razu strzelam z grubej rury smile W
niedziele odstawiam tabletki i od razu od maja zaczynamy z M starania o druga
dzidzie. Mamy juz 19 m-czna coreczke,pora na rodzenstwo smile Okres powinnam
dostac na poczatku przyszlego tyg,tuz po zakonczeniu Cerazette,wiec
teoterycznie dni plodne powinny zaczac sie na poczatku maja.Mam zamiar
mierzyc tempke i obserwowac sluz,tak aby trafic w sama owulacje bo marzy sie
nam chlopczyk smile Kto dolacza do grona starajacych sie w maju?
Pozdrawiam,Malina
Obserwuj wątek
    • ewinka22 Re: MAJOWE starania :-) 19.04.07, 11:48
      No to witamy serdeczniesmile Ja założyłam wątek "kwietniowe starania" i szczerze to mam nadzieję, że Ty zbierzesz tutaj same nowe dziewczyny, bo chciałabym aby z "mojego" wątku nikt do Ciebie nie dołączył, aby wszystkim się udałosmile No ale poczekamy zobaczymysmile W każdym razie życzę szczęścia i dobrze, że zaczynasz mierzyć tempkę i badać śluz (choć ten może byż nieco zaburzony po odstawieniu tabletek), to powinno Wam ułatwić sprawęsmilePozdrawiam Ewa
      • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 19.04.07, 12:38
        Ja się na razie "sygnalizuję". Póki co siedzę, jak ewinka22 na kwietniowych
        starankach, ale że @ nieunikniona, to dołączam się i tusmile
      • claudiak Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 21:29
        Witam !

Jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie (oby nie) to w maju także się staram i od 9 maja mam monitoring smile

Pozdr
    • marriedka Re: MAJOWE starania :-) 19.04.07, 15:45
      HI! smile My też chcemy od maja, i też liczymy na chłopczyka, bo mamy już
      20-miesięczną córeczkę smile Także jestem z Wami smile
      • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 19.04.07, 18:47
        Marriedka-co za zbieznosc wink Kiedy zaczynacie?
    • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 14:58
      Hej, no to i ja sie przenosze z kwietniowych staranek z nadzieja na wiosenne
      narodziny nowego zycia wink Dzis mam 2dc wiec wyliczylam ze staranka tez bede
      zaczynac w pierwszych dniach maja, owu najwczesniej 4go. Oczywiscie, o zgrozo,
      akurat tego dnia wyjezdza mi moj niemaz i wraca 2 dni pozniej, wiec bede sie
      modlic, aby przyszla punktualnie albo jesli juz sie przesunie to o min. 3 dni!
      Na razie korzystam z 10 milych proankow bez termometra, bo do 10c nie zamierzam
      mierzyc (owu najwczesniej 16dc, ale srednia z ostatnich 5 cykli 22). Pozdrawiam!
      • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 15:05
        no i ja się melduję na posterunkusmile
        1 dcsad
        fertility wyliczyło mi owulkę ma 2.05 i pewnie tak będzie , bo moje cykle
        szczęśliwie krótkie i ok. 12dc mogę się spodziewać.
        Już zapisałam się na 30.04 na monitoringsmile
        no i majowy weekend pracowitysmile
        • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 15:30
          No to witamy w klubie smile Oby majowe staranka przyniosly efekty smile Ja juz nie
          moge sie doczekac,jeszcze tylko 3 tabletki i mam nadzieje,ze pozatek cyklu juz
          na poczatku tygodnia. Ja to jestem typowa swiezynka,dopiero jestem po
          teretycznych wiadomosciach n/t npr wink Martwie sie tylko,ze okres mis ie znow
          wydluzy,ostatnio mialam prawie 10dni sad Jak wtedy liczyc te plodnosc,w trakcie
          @ tez mozna zajsc? Dodam ze dlugosc cykli jest niezmienna-kolo 28dni.
          • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 15:40
            Hejka,
            jeżlei zamierzasz rozpocząć starania na dniach, to może warto pomysleć o
            odstawieniu tabletek z dnia na dzień?
            wtedy i @ wcześniej i dni płodne wcześniejsmile
            • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 20.04.07, 20:45
              Nie chce nic nmieszacsmile wiec wole poczekac na prawidlowy rozwoj wydarzen,ale
              dzieki smile
              • lenka_11 Re: MAJOWE starania :-) 21.04.07, 22:19
                Witam Was serdecznie! Postanowilam dolaczyc do majowych staran... Jakos nie
                chce mi sie wierzyc, ze kwietniowe skoncza sie sukcesem, tak wiec pisze...
                To bedzie juz 4 cykl staran. Zastanawiam sie czy za bardzo o tym nie mysle,
                ponoc to moze przeszkadzac...? Przed kazda nadchodzaca @ obserwuje same budzace
                nadzieje objawy. Wszystko sobie mozna wmowic wink Tak wiec postwnowiliśmy z
                mężem przestac myśleć. Nasi znajomi jak sie bardzo starali to nic, a jak sobie
                odpuscili to raz, dwa i jest ich troje smile
                Życze wszystkim powodzenia! smile
    • artynia Re: MAJOWE starania :-) 22.04.07, 11:25
      Dołączam. Dziś przyszła @, także staranka w kwietniu zakończyły się fiaskiem.
      Zaczynam mierzyć tempkę i do dzieła.. Pozdrawiam wszystkie babeczki..
      • nuluska Re: MAJOWE starania :-) 22.04.07, 17:13
        To ja też się dopisuję. Dziś 1 dc.
        To nasz 11 cykl sad
        • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 23.04.07, 10:10
          Wczoraj ostatnia tabletka,wiec teraz czekam na @ i rozpoczynam 1-wszy cykl
          staransmile
          • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 23.04.07, 17:25
            heja,
            a ja zaczynam od jutro sesje z closmile mam nadzieję, że pęcherzyki nie tylko
            wyrosną jak trzeba, ale i pękną w odpowiednim czasie a plemniczki nie zabłądzą
            i trafią, gdzie powinny juz dawnosmile
            ale to jeszcze duuuużo czasu....
            • chochelka1 I ja się dopisuje! 23.04.07, 21:15
              @ przyszła 20,04, na owu licze w pierwszych dniach maja.
              Podczytuje was czasem, dzis się odezwałam. Mam juz prawie 5-letniego synka,
              teraz chciałabym dziewczynke. Trzy cykle na razie nie udały się sad
              • malina.majka Re: I ja się dopisuje! 23.04.07, 22:28
                Poki co nie ma @,moze jutro? Od kiedy mam zaczac mierzyc temperature?Od jutra
                czy od pierwszego dnia cyklu? I pytanie do bardziej doswiadczonych-czy sposob
                na chlopca obejmuje tylko moment owu i tuz po niej czy moze rozpietosc jest na
                2dni przed i 2dni po (bo jak bede wiedziala ze owu byla skoro to moj pierwszy
                cykl?sad Poradzcie dziewczyny!
                • happiest1 Re: I ja się dopisuje! 24.04.07, 00:27
                  Dolczam do Was, nie udalo nam sie w kwietniu. Dzis 1 dc. Chyba zaczne mierzyc
                  temperature.
                • aguita5 Re: I ja się dopisuje! 24.04.07, 11:23
                  Jeśli mierzysz w ustach to mozesz i od jutra, a jesli nie to poczekaj az sie
                  okres skonczy. Generalnie mierz tak, zeby miec przed najwczesniejszym terminem
                  owu conajmniej 6 temperatur (u mnie owu najwczeniej 16dc wiec -6= zaczyna
                  mierzyc 10dc). Moge oczywiscie mierzyc wczesniej, bo okres mi sie juz konczy,
                  ale mi sie nie chce pilnowac tych godzin i tak potem tego tyle jest przez caly
                  cykl wink Jesli mozesz miec owu np. 9 dc to mierz najlepiej od razu (tylko moze
                  raczej nie w pochwie). Z trafieniem bedziesz miala ciezko, jesli nie wiesz,
                  kiedy owu, do tego chyba najlepsze bylyby testy owulacyjne, bo ze sluzem i
                  tempka to tak naprawde owrientujesz sie dopiero po owu, a wtedy juz moze byc za
                  pozno. Mysle ze nikt Ci nie zagwarantuje, jaka jest rozpietosc, bo przeciez
                  jesli plemniczki sie u CIebie znajda na dzien przed owu i bedzie juz czekala na
                  nae chmara plemniczkow, to wtedy beda tam i meskie i zenskie, a w tym momencie
                  chyba szybkosc nie ma wielkiego znaczenia, nie? Generalnie usiluj jak najblizej
                  owu, idealnie to chyba tak zeby plemniczki zaraz po owu zaczely wyscig, wtedy
                  powinien wygrac chlopak.
                  • malina.majka Re: I ja się dopisuje! 24.04.07, 12:37
                    Bardzo dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz smile Kurcze,ja nigdy nie uzywalam
                    takich testow,na czym to polega? Prosze o uswiadomienie wink Skad wiedziec,ze to
                    juz jest owu? Ps.Dzis jeszcze nie mam @ wiec znow jeden dzien stracony uncertain
                    • aguita5 Re: I ja się dopisuje! 25.04.07, 10:06
                      Wiesz, ja tez nigdy nie uzywalam testow owu, ale z tego co obilo mi sie o uszy
                      to jak pokaza ci sie kreseczki to oznacza, ze owu bedzie w ciagu najblizszych
                      godzin. Jest to chyba jeden z niewielu sposobow okreslenia z taka dokladnoscia
                      owu. Moze sie myle, bo to tak przytaczam wszystko ze slyszenia, musisz
                      pogrzebac na forum, a najlepiej kup taki tescik i tam bedzie wyjasnione, jak to
                      dziala. I wiesz co, radze Ci sie uzbroic w cierpliwosc, bo widze, ze juz nei
                      mozesz sie nawet doczekac @, a co bedzie potem?!? wink) Najgorsze sa dni po owu i
                      przed @, wtedy mozna oszalec, bo czlowiek juz ma wszystkie objawy ciazy a potem
                      przychodzi @ ... Widze, ze wlasnie masz duze szanse odchodzic od zmyslow, bo
                      masz bardzo duzo entuzjazmu, uprzedzam Cie, ze lepiej tak nie podchodzic,
                      chociaz oczywiscie zycze, aby wszystko udalo sie juz w pierwszym cyklu! Z tym
                      ze po odstawieniu tabletek to mozna sie spodziewac wszystkiego, wiec tez sie
                      nastaw, ze moze owu nie bedziesz miala za szybko ... roznie to bywa. Jesli
                      bedziesz miala wszystko ok to bedzie super niespodzianka, ale lepiej wez pod
                      uwage, ze nie wszystko pojdzie od razu po Waszej mysli, bo rozczarowania sa
                      potem bardzo bardzo niemile ... Serdecznie zycze powodzenia!
    • pati291 Re: MAJOWE starania :-) 24.04.07, 17:44
      Cześć
      Też jestem nowa. Jak narazie tylko sobie spokojnie czytałam. W maju będzie mój
      trzeci cykl starań a dziś mam 2dc. Więc mam nadzieję, że jak wrócimy z weekandu
      majowego, będziemy akurat odpowiednio zrelaksowani i na luzie.
      Pozdrawiam
    • lacianka Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 08:17
      No to ja też się dołączam do majowych staranek. Będzie to już 10 cykl starań :-
      ( Aktualnie u mnie 23 dc i nic: albo będzie bezowulacyjny albo owu bedzie
      bardzo pozno. Spisalam go juz na straty. Oby nadchodzacy maj byl dla nas
      wszystkich owocny smile Pozdrawiam i trzymam kciuki
      • ola_mi81 Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 09:44
        Witamsmile
        to mój drugi cykl starań, dotychczas tylko udzielałam się jako czytelniczkasmile
        Obecnie mam 2dc i mam nadzieje,że w maju uda nam sie , tym bardziej,że z
        pierwszą córeczką to było bardziej zaskoczenie.
        No to nic dziewczyny, czekamy:0 Ze swojej strony wszystkim życzę " owocnych"
        starań...
        pozdrawiam
    • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 10:08
      Hej, juz nas tyle ze moze pora zrobic liste?!? Jak bede miala czas to zajme sie
      tym, na razie go nie mam ...
      • wrozka_remiza Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 10:54
        Chciałam dołączyć smile Mogę??
        Co prawda na @ jeszcze czekam, ale już wiem, że ze staraniami przenosimy się na
        maj. W piątek najprawdopodobniej rozpocznie się nowy cykl, ale już teraz
        chciałam przysiąść gdzieś z boku i cierpliwie poczekać.
        • beata19791 Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 12:57
          Witam
          I ja sie dolanczam dzis to jest moj 29 cykl staran i 10 dc , ale dzis ide na
          monitoring a pozniej okaze sie co dalejsmile
          • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 25.04.07, 15:26
            hejka,nie zebym byla bardzo zdesperowana,ale bardzoo chcialabym urodzic na
            wiosne lub lato wink Z coreczka staralismy sie kolo 6 m-cy ale bez zadnej
            obserwacji organizmu,po prostu chcielismy i probowalismy az sie udalo wink A
            teraz jakos tak mnie przycisnelo na dzidzie i dlatego taka niecierpliwa
            jestem,no i okresu dzisiaj niet sad
            • anulka80 Re: MAJOWE starania :-) 26.04.07, 07:37
              Dopisuje sie dziewuszki choć jeszcze nie dostałam @ ale czuje ze sie zbliza.
              Tempka spada więc mysle ze za dwa dni i @ sie pojawi!!!
              Zycze zeby wszystkim sie udalo nam wszystkim!!!
              Maj, wiosna kwitną kwiatki i bzy na pewno sie uda!!!!
              • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 26.04.07, 10:42
                No w koncu smile Dzis przyszla @,mam wiec 1dc yuppii smile Tempke mierze od
                3dni,wpierw bylo 36.86,wczoraj 36.58,dzisiaj 36.40 wiec chyba poki co wszystko
                ksiazkowo? big_grin
                • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 26.04.07, 15:05
                  Tka, jak na razie tempka leci w dol, wszystko super. Mierz dalej, tylko
                  najlepiej zapoznaj sie dokladnie jak mierzyc, zebys potem nie miala rozterek
                  czy tempka jest prawidlowa czy za niska czy za wysoka.
                  • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 26.04.07, 16:15
                    Mierze o 7 rano (mam nastawiony budzik w kom) pod jezykiem termometrem
                    elektronicznym,wstaje dopiero kolo 8 kiedy cora sie budzi,mam nadzieje,ze
                    dobrze wszystko zapamietalam,ze teraz mam czekac az temp zacznie sie zwiekszac
                    (w miedzyczasie obserwujac sluz) no i w momencie wzrostu temp i po szczycie
                    sluzu plodnego,oznacza ze dojdzie do owu i wtedy trzeba dzialac big_grin (?)
                    • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 26.04.07, 17:09
                      heja,
                      no no niw bylo mnie tu 2 dni a grono staraczek rośnie w oczachsmile
                      u mnie 5dc więc jeszcze hohohosmile
                      jakie to szczęście, że mi owu w majówkę wypadniesmile

pozdrowionka!!!
                    • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 09:50
                      hm ... prawda jest taka, ze po szczycie i po wzroscie to juz moze byc za pozno,
                      najlepiej wstrzelic sie dokladnie w ten dzien, moze zakup jednak te testy
                      owulacyjne?
                      • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 11:05
                        Hejka,dzieki za rade,zakupilam wlasnie zestaw,10 testow owu plus 5 ciazowych,o
                        takie: tiny.pl/d5fj Dzis 2dc smile
                        > Nasza Maya *NOWE ZDJECIA*
    • florrina Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 11:32
      Witam wszystkie przyszłe mamusie smile i też się dopisuję
      O dzidzie staramy się od około roku i już powoli tracę siły, ale odkąd zaczęłam
      sobie wchodzić na to forum, to zaczęła wstępować we mnie nowa nadzieja i mam
      nadzieję, że dzięki kontaktowi z Wami będzie mi raźniej.
      Zamierzam też po długim weekendzie zmienić lekarza, więc czeka mnie nowy
      początek smile
      Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
      Florrina
      • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 12:58
        ja tez jestem zdania, że lepiej przed owulacja sie starać tym bardziej, że
        rzadko kiedy wiadomo w 100% kiedy wystepuje.

Znalazłam na innym forum fajna wypowiedź pani doktor:
        "Przede wszystkim nie wszystkie plemniki startują od razu, są one stopniowo
        uwalniane ze śluzu szyjkowego. Dotarcie do komórki jajowej zabiera im
        kilkanaście minut, ale plemniki nie są natychmiast po uwolnieniu zdolne do
        zapłodnienia.
        Przed penetracją do komórki jajowej plemnik musi przejść kapacytację, czyli
        tzw. proces nabywania zdolności do zapłodnienia. I zachodzi to w drogach
        rodnych kobiety. Czas konieczny do przeprowadzenia tego procesu wynosi ok. 6 h.
        Plemniki wędrują na oślep, losowo: pewien odsetek do jednego jajowodu, reszta
        do drugiego. Największą zdolność do zapłodnienia komórka jajowa ma przez 12
        godzin, potem ta zdolność zaczyna maleć. Do ciąży nie dochodzi nie tylko
        dlatego, że nie doszło do zapłodnienia, winne są temu błędy w procesie podziału
        chromosomów w komórce jajowej (przed uwolnieniem 46 chromosomów dzieli się na
        dwa zestawy po 23 żeby jeden z nich mógł się połączyć z 23 chromosomami
        męskimi) czy wady genetycznej plemnika, który ją zapłodnił. Czasem też nie
        dochodzi do implantacji w macicy. Zrozumienie tych procesów jest bardzo
        ciekawe."

no więc moim zdaniem wynika z tego, że lepiej wcześniej się pokochac i niech
        plemniczki w pełnej gotowości czekają na uwolnienie się komórki jajowejsmile
        • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 13:25
          Faktycznie,jak widac wclae ne jest tak latwo zajsc! Tyle za majac te wiedze,iz
          im szybciej przed owulacja tym wieksze prawdobodobienstwo splodznia dziewczynki
          (bo X zyja dluzej niz Y) to ja wole probowac wstrzelic sie w owulacje metoda
          prob i bledow niz dzialas na dlugo przed azeby swiadomie zwyzszac szanse na
          dziewuszke wink Oczywiscie najwazniejsze zdrowe (a przy planach na piatke to nie
          takie dziwne miec kilka dziewczynwink no ale skoro mozna troche zaingerowac to
          my sie postaramy o chlopca,mam nadzieje ze testy owu pomoga! big_grin
          • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 14:27
            nie doczytałam, ze chcecie starać się o chłopczykasmile
            mnie tam wszystko jedno, nawet chyba wolałabym dziewuszkęsmile i oby jak
            najszybciej, bo już trochę próbujemy i nic... cyrklowaliśmy właśnie w owu, więc
            teraz spróbujemy chwilę przedsmile cykl mam monitorowany i będzie mi łatwiejsmile
    • nowaska1 Re: MAJOWE starania :-) 27.04.07, 16:46
      Witam,
      dopisuję się do majowych staranek. To nasz 8 cykl starań i 9dc. Życzę wszystkim
      powodzenia.
      • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 28.04.07, 13:25
        Dzis przyszly zamowione testy owu i ciazowe smile 3dc-juz sie nie moge
        doczekac big_grin Co u Was?
        • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 28.04.07, 15:05
          ja narazie jestesm w trakcie kwietniowych starnaek, ale jesli owu pojawi sie w
          maju, to zachacze o maj, ja czekam na testy owu, to moj trzecie cykl staranek
          • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 28.04.07, 22:42
            ja dziś ostatnią tableteczkę clo sobie zapodałam i czekam do poniedziałku na
            usg. testy z allegro też mam na wypadek, gdyby mój gin sobie wolny majowy
            pierwszy tydzień zrobiłsmile
            Jeśli w tym miesiącu się mi nic nie rozreguluje, to owu mi w czwartek wypadniesmile
        • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 29.04.07, 00:13
          No u mnie juz 10dc, ani sie obejrzalam... zaczelam wiec meirzyc tempke i jest
          zaskakujaco wysoka, bo 36,9, ciekawe czemu, zwykle tak mam po owu, no ale to
          jeszce przed (chyba!), musze zabrac sie tez za szyjke. Ciekawe czy to mzoe byz
          przez te upaly, moze to glupie, ale jesli nie to dlaczego ...hm. Nadal nie
          zmienilam koldry na letnia i troche sie wnocy gotuje, nie da sie ukryc. No nic,
          zobaczymy co bedzie dalej. Jakos jestem wtym cyklu wyzluzowana podejrzanie... w
          przecieiwnstwie do malinysmile A jak u Ciebie tempki malina.majka?
          • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 29.04.07, 14:42
            Oj ja tez wyluzowana na maxa,bo u nas to jak bedzie to bedzie (nie musi bycsmile
            Po prostu jestesmy juz gotowi i tyle,ale nie bede sie przeciez stresowac jak w
            1 cyklu nie wyjdzie tongue_out Dzieki za pamiec o mnie taka w ogole smile)) U mnie
            tempki o takie jak na razie: 1dc-36,40 ; 2dc-36,24 ; 3dc-36.68 ; 4dc-36,39 no i
            jeszcze mam @,w sumie to te 4dni tak jakby jej nie bylo,to normalne po
            tabletkach? smile) buziaki
            • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 29.04.07, 20:32
              Malinka taka mala rada, jak 36.24 to zaokraglaj 36.24, jak 36.39 to 36.4,
              prosciej i wygodniej liczyc
              • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 29.04.07, 21:30
                a ja właśnie naparzyłam ziółek. ohyyyda, ale moze pomoga co nie cosmile
                a jak nie pomogą, to i nie zaszkodząsmile ...raczej
                jutro zdam Wam relację z monitoringu. Cholera nie mierzyłam temperatury przez
                te wolne dni, a teraz to juz chyba za późno....
          • aguita5 Re: MAJOWE starania :-) 30.04.07, 14:59
            No, ja to w tym cyklu tez chcialam nie mierzyc, jakos tak zwatpilam w cala
            impreze, ale jednak zlapalam za termometr i meirze. Juz mi tempka wrocila na
            normalne poziomy z I fazy, ciekawe czemu wczesniej bylo 36,9, teraz pewnie
            przez to bede miala strasznie wysoka linie podstawowa, no ale coz... W maju
            tyle sie bedzie dzialo, wyjazdy itp, ze w ogole nie wiem, jak dalj bedzie z
            mierzeniem i adekwatnoscia tempek, zobaczymy pod koniec miesiaca, hehe. Na
            razie to juz myslalam ze owu dostalam zanim zaczelam mierzyc, wiec peirwsze
            schizy za mna, a to dopiero 12dc wink) E tam, jakos to bedzize, nie? Lada moment
            trzebaby zaczac staranka .. na szczescie dzis wyjezdzaja goscie wink Ale w srode
            nastepni przyjezdzaja ...! Ciezkie mam warunki w tym miesiacu wink
            • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 30.04.07, 15:22
              a ja dziś (bo szłam do pracysad)obudziłam sie wcześniej i oczywiście
              temperaturkę zmierzyłam - 36,6. Do owu zostało mi jakieś na oko 2-3 dni, więc
              pomierzę se, a co mi tamsmile
              ale muszę powiedzieć, że humor mi ostatnio baardzo dopisywał i byłam pełna
              wiary i optymizmu. niestety im bliżej owu tym mniej we mnie pozytywnych myśli.
              Aż się boję pomyśleć co będzie przed @smile
              A już myślałam, że mi się wyluzować udało...smile no cóż mam nadzieję, że to tylko
              chwilowy spadek formysmile
              • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 30.04.07, 17:38
                Hello laseczki smile U mnie 5dc i @ juz sie konczy smile Czyli teraz pora na
                obserwacje sluzu smile Jak myslicie,kiedy zaczac robic testy owu? Na ulotce przy
                30dniowych cyklach radza zaczac w 12dc ale skad mam wiedziec jakiej dlugosci
                beda moje cykle po odstawieniu tabletek? Mam 20 testow jakby co wink
                • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 30.04.07, 18:29
                  ja bym zaczęła robic 15dc lub przy płodnym sluzie, najleopiej test owu robic ok
                  20, wczesniej 2 godziny nic nie pic, tak gdzie wyczytalam
                  • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 30.04.07, 21:49
                    ja bym robiła od 12smile. W moim przypadku to nawet od 9 dc...i już robię właśnie.
                    Nawet 2 razy dziennie warto, bo dzień w końcu długi i 12h często robi różnicęsmile.
                    Tak miałam w poprzednim cyklu. Wieczorem blada, następnego dnia rano jak
                    trzeba, a wieczorem znowu blada. Gdybym robiła tylko wieczorem (nawet o stałej
                    porze), to bym nie wychwyciłasmile
                    Monitoring udany dzis - 3 pęcherzyki po 17 mm na prawym jajniczki, lewy zrobił
                    sobie wolne, choć to jego cykl byc powinien, ale co tam. Ważne żeby teraz pękły
                    (choć jeden) w poręsmile
                    • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 10:45
                      Malina widze ze zlapalas watek o testach owu? Ja nie zdazylam z testami, dzis
                      juz druga wyzsza tempka, wiec po owu, ale mialam cos nosa, ze bedzie szybciej,
                      po sluzie i szyjce sie zorientowalam.
                      • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 11:02
                        Wiosenka,czyli czekamy na wiesci wkrotcesmile) U mnie juz po @ wiec radocha na
                        calego smile 6dc i mysle za zaczne testy od 9dc smile Mam tylko problem jeden i to
                        bardzo znaczacy. Jesli na tescie paseczek pojawi sie rano, a wieczorem juz nie-
                        no a maz jest caly dzien w pracy i przyjechac nie moze-to znaczy ze juz po
                        ptakach? Czy test oznacza ze owu byla,czy ze dopiero sie zbliza? Juz sie
                        pogubilam smile Bo jesli wyjdzie rano a zadzialamy wieczorem to chyba powinno sie
                        udac tak? Teoretycznie chociaz wink Co myslicie?
                        • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 11:13
                          pewnie, że macie szansesmilejeśłi paseczek pojawi się rano tzn.,że owu za 24-36hsmile
                          • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 11:38
                            No wlasnie,za 24-36h, to wychodzi ze znowu moze byc rano dnia nastepnego,kiedy
                            M jest w pracy sad no ale po owu tez sa szanse przez iles godzin (24?) czyli
                            sprawdzcie czy dobrze mysle: 1. robie testy 2.jak wychodzi ciemny pasek to
                            czekam do dnia nastepnego rano i wieczorem i wtedy trzeba wspolzyc, 3.poprawic
                            jeszcze dnia nast czy to juz jest bezsensu? No i co z tempka-czy jak leci w
                            gore to oznacza ze juz po ptakach czy ze wlasnie w tym momencie jest najlepiej?
                            Jeju,sorki za mase pytan,ale same wiecie...wink
                          • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 11:46
                            Malinka przeczytaj uwaznie jeszcze raz co pisala Megisa, to jest tam bardzo
                            zrozumiale.

Zaczynasz testowac codziennie o godz 20, druga kreseczka na poczatku jest
                            blada, ale robi sie coraz bardziej intensywna, aż wreszcie bedzie tak mocna jak
                            kreska kontrolna i do tego momentu testujesz co 24h, nastepnie test powtarzasz
                            rano po 12 godz i np wychodzi tez intensywna kreska, i ponownie testujesz po 12
                            godz wieczorkiem i jest juz bledsza, to znaczy ze ostatni pozytywny wynik byl
                            rano bo byla intensywna kreska, i od tego wyniku owu nastapi 24-36 godz pozniej
                            i po przebytej owu skoczy tempka

tak jak Megisa miala wieczorem intensywny bardzo, to rano po 12 h powtorzyla i
                            tez byl intensywny, i znow po 12h czyli wieczorem testowala i juz byl bledszy

na moj gust po wyniku pozytywnym przytulic sie ze dwa razy i juz, kiedy
                            dokladnie? wiesz plemniczki poczekaja, co do godziny celowac eeee, bez przesady
                            • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 11:57
                              Malinka nic nie po ptakach, jesli test wyjdzie intensywny po raz pierwszy to
                              wspolzyjesz kiedy mozecie, np po raz pierwszy intensywny wychodzi Ci rano,
                              wiec przytulanka wieczorkiem, 1)powtorzylas tego wieczorka test i wyszedl Ci
                              juz bledszy kolorek, to znakiem ze ten hormonek LH spada, ale prztulic sie
                              ponownie w nastepny wieczorek nie zaszkodzi lub rano jesli to weekned

2) jesli jednak wieczorkiem pojawi sie ponownie na tescie intensywny kolorek to
                              przytulanka koniecznie kiedy sie da, i rano znow tescik i jesli blady/czy
                              intensywny to analogicznie, poprostu wspolzyc nawet do drugiego dnia wyzszej
                              tempki

ALE NIE WSPOLZYC CO 12 GODZIN, CHYBA ZE MACIE CHECI HI HI

PLEMNICZKI MAJA ZYWOTNOSC MINIMUM 2 DNI, WIEC POCZEKAJA NA OWU

I WYLUZOWAC WYLUZOWAC, bo dobrze wcelujesz a i tak moze nie wyjsc nic z tego,
                              bo taka jest natura, sama musi zaskoczyc

ale madra jestem, a sama czasem dam sie poniesc

na moj gust zacznij testowac jak zacznie sie w miare plodny sluz lub wilgotno,
                              nie ma sensu 9dc, zalezy jakie masz dlugie cykle, napisz prosze?

cieplutko pozdrawiam
                              • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 12:44
                                wszytsko się zgadza, pięknie to wiosenko wytłumaczyłaś. problem jednak tkwi w
                                tym, ze oni o chłopca walczą i lepiej, żeby plemniczki nie czekały na owu, bo
                                wtedy na dziewczynkę szanse się zwiększająsmile
                                komórka jajowa zyje przez jakies 12-24h więc najlepiej cyrklować w samą owulkęsmile
                                • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 12:59
                                  No wlasnie,wlasnie wink a my chcemy celowac w chlopczykawink Wiosenko pieknie
                                  wyjasnione,dziekuje bardzobig_grin Co do cyklu,wiesz to moj pierwszy po tabletkach
                                  wiec trdno mi powiedziec, ile bedzie trwal sad Ostatni,tabletkowy,30dni,
                                  przedtem tez 29 czy 30,wiec mysle,ze lepiej zaczac testy szybciej,skoro i tak
                                  mam ich 20...Caluski
                                  • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 13:08
                                    Malinko, ten obecny cykl sie starasz rozumiem, a poprzedni byl na tabletakach
                                    jeszcze Tak? Niekoniecznie juz w pierwszym wroci plodnosc, spokojnie mozesz
                                    zaczac testowac 12dc.

Celowanie na chlopca: 1) nie ma reguly aczkolwiek czasem sie potwierdza 2) od
                                    intesywnej ostatniej krechy to 24-36 godz do owu, na chlopca dobry moment na
                                    moj gust - ale od ostatniej intesnsywnej krechy i jesli bedzie ona rano, a m
                                    wroci wieczorkiem to na dwoje babka wrozyla, czy plemniczki zdaza, testy
                                    testami, natura natura

ja mam chlopca z przytulanka 2 dni przeed skokiem i dziewczynke Aniolka 5 dni
                                    przed skokiem
                                    • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 15:20
                                      Wiosenko,Twoje rady sa bezcenne smile Dzieki serdeczne smile
                                • daisy1980 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 18:36
                                  mam pytanie, poprzedni cykl 30 dni ten 34, jak wyliczyc owulacje, skoro jest
                                  taka rozbierznosc?
                                  • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 20:13
                                    4 dni to zadna rozbieznosc, 14 to tak

najlepiej gdybys po @ zaczela mierzyc tempki, rano o tej samej porze, przed
                                    wstaniem z lozka, w pochwie, odbycie lub w ustach, polecam to piwresze,
                                    przytulanka podjac najlepiej co 2 dni od pojawienia sie plodnego sluzu, mozesz
                                    tez stosowac testy owu

nie znam dlugosci twojej fazy lutealnej, to nie takie proste wyliczyc kiedy owu
    • daisy1980 Re: MAJOWE starania :-) 01.05.07, 18:34

• alutka80 Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 00:04
      Witam
      Dzisiaj 2 maja zrobilam test w 25 dc moje cykle sa 28 dniowe. Test wyszedl
      pozytywny.Odrazu wzielam acard oraz pobieglam do lekarza po skierowanie na bete.
      Zrobilam bete dzisiaj, nastpna w piatek i w poniedzialek, nastepna wizyta 9 maja
      (wtedy poznam wyniki). Wiec czeka mnie tydzien czekania, zeby dowiedziec sie czy
      wszystko jest ok. Czy beta dobrze przyrasta. Po testach widze ze jest ok,
      poniewaz test nawet po poludniu wychodzi pozytywny z widoczna druga kreska.
      Mam tez skierowania na serie innych badan.
      Teraz czeka mnie najgorsze w zyciu trzy miesiace.Poronilam trzy razy wobec tego
      rozumiecie dlaczego sie tak boje. Nie bede narazie przesylac fluidow poniewaz
      chce byc pewna ze beta dobrze przyrasta. Odezwe sie 9 maja, dam znac czy
      wszystko jest ok.
      Pozdrawiam serdecznie i zycze grubasnych dwoch kreseczek.
      • ola_mi81 Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 10:40
        oj, trzymam kciuki!!! Będzie dobrzesmile)
        serdecznie pozdrawiam
        • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 10:54
          ja też trzymam kciuki mocno!!!
          na pewno wszysko będzie OKsmile
          my dopiero dziś zaczniemy starania. Wczoraj byłam na monitoringu i mam 3 piękne
          pęcherzyki (i czuję się dosłownie jak kwokasmile). Lekarz określił owu na piątek.
          Kazał zacząć kochanie bladym świtemsmileAle my startujemy już dziśsmile: 1. wolę
          córeczkę, 2. niech żołnierzyki mają czas dojrzeć i dotrzeć na miejsce zanim
          jajeczka się powykluwająsmile3. ryzyko, że owulka wypadnie wcześniej.
          Dziś z rana pięknie mi też wyszedł teścik owu, ale to zasługa pregnylusmile.
          Mój M strasznie się wnerwia, że tak matematycznie do tego podchodzę...widać
          jemu mniej zależy (albo zły był, że mu wczoraj dałam kosza, coby na dziś
          zbierał siły)i tak biedny pości już od sobotysmile)hehe
          • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 11:02
            niech posci na zdrowie wyjdzie, hi hi

Mjulka czy moze byc tak ze wszystkie 3 pecherzyki zostana zaplodnione, wowczas
            zamawiam jednego, co za duzo to niezdrowo
            • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 11:11
              może może... chętnie się podzielę. mnie wystarczy 1 całe i zdrowesmile

no i wczoraj wypuściliśmy sie za miasto w poszukiwaniu boćkow. I myśleliśmy
              już, że na Mazowszu nie urzędują i kiedy zrezygnowani wracaliśmy do domciu,
              oczom naszym ukazał się słup telegraficzny a na nim gniazdo z małym bociankiem
              czekajacym na rodziców. A jakies 500 m dalej kolejne... tez z małymsmile
              1 bociek mój, drugiego oddam w dobre ręcesmile
              • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 12:32
                Dziewczeta,zapraszam na stronke: www.bociany.edu.pl/index.php Sa juz
                dwa jajeczka od wczoraj smile) Ja sledze bocianki i mam nadzieje,ze "pomoga" w
                naszych starankach,u mnie dzis 8dc i na weekend zaczynam testy owu smile
    • alutka80 Pomylilam watki 03.05.07, 13:27
      Chcialabym przeprosic ale dopiero teraz zauwazylam ze pomylilam watki, mialam
      swoj poprzedni post napisac w majowych testowaniach a napisalam w majowych
      staraniach.
      Zakrecona jestem.
    • pati291 Re: MAJOWE starania :-) 03.05.07, 15:50
      Dziś mam 11dc i od dziś zaczynają się dni płodne. Mam normalnie jakąś obsesję,
      wciąż ciągnę mojego M. do łóżka. Na szczęście się nie opiera. I wybrałam już
      imiona. Na szczęście moja połówka to bardzo dobrze znosi. A to dopiero trzeci
      cykl starań.
      • ola_mi81 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 09:56
        ja mam 14dc, kochamy sie codziennie, wczoraj nam się tylko usnęło. Nietstey
        moja obsesja objawia sie tym,że już od roku mam imiona, wybrany wózek itakie
        tam...a teraz szaleje w srodku bo nie dopuszczam do siebie myśli,że moglibysmy
        kilka miesięcy sie starać. Chyba łapie jakiegos potwornego doła i zaraz mnie
        stąd wyrzuciciesmile
        pozdrawiam
        • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 14:38
          Dziewczyny,chyba dzis nie wytrzymam i zrobie test owu.mam 9dc i kurde tepmka mi
          jakos podskoczyla z rana.osttanie 3 dni byla 36.4 a dzis 36.65. Hmm,czy to
          jakis konkretny wzrost? Dodam,ze wczoraj po wyposzczeniu bylo male
          przytulanko,no ale wierzyc mi sie nie chce zebym tak szybko miala owu! Czy
          myslicie,ze ta tempka cos oznacza,ja juz swiruje chybawink Zrobie ten test i
          zobaczymy,i chyba juz od dzis bede robic co dzien,co? Nie wiem jak dlugie beda
          moje cykle po odstawieniu tabsow,wiec wole sie nie spoznic z testami.Nie wiem
          tez czy pozniejsz tepmka sie liczy, z ciekawosci zmierzylam w poludnie,36.94.
          Jestem w kropce,poradzcie cos dziewczyny,oswieccie mnie wink
          • luna67 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 15:13
            Malina.majka, a jak dlugie mialas @ przed tabsami?
            Po odstawieniu, owu moze sie przesunac nawet o tydzien, gdyz twoja gospodarka
            hormonalna musi nagle sama sie wysilac do produkcji naturalnych (swoich) hormonow.

Zeby stwierdzic czy owa tempka jest skokiem, musicz najpierw znac swoja normalna
            temp. podstawowa, dla jednych kobiet 36,65 jest niska temperatura w I fazie,
            gdyz w II fazie wynosi 37, a znowu u innych kobiet temp. w I fazie wynosi ok. 34
            a w II fazie 36,6.

Temperature mierzy sie o tej samej godzinie i w tym samym miejscu, gdyz temp. z
            godziny na godzine rosnie w ciagu dnia, wiec dlatego po poludniu wynosila u
            ciebie 36,94.

Ps
            No to i ja sie do was wpisuje, widze, ze tu pracowite kobitkismile jest to moj 7
            dc, przy norm. 25 dc (biore drugi mies. CLO, wiec teraz podejrzewam przy 29 dc).

Powodzeniasmile
            • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 15:24
              No i nie wytrzymalam,zrobilam,testowa tak blada ze prawie niewidoczna,uff,chyba
              nic nie przegapilamsmile Co do dlugosci,hmm,osttanie 3 byly regularne,okolo
              30dni,a przedtem to hulaly jak chcialysad @ razy myslalam,ze bylam w ciazy,bo
              nie mialam @ przez np 2,3 m-ce,a potem dostawalam i trwal 2 tyg,cerazzete
              robily mi rozne niespodzianki,no a teraz ten ostatni cykl 30d,i dzis ten
              negatywny test,wiec nast zrobie jutro wieczorkiem,zobacze tez jak jutro z ta
              tempka bedzie,mierze co dzien w ustach o 7 rano termometrem elktr.
              • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 19:54
                Malinka jesli jestes niedoswiadczona w pomiarkach tempki to usta niezbyt dobre
                miejsce, juz na NPR dwom poczatkujacym poprostu wykresy nie wychodzily, buzi
                nie mozna wietrzyc, zawsze w tym samym miejscu pomiar, pod jezykiem.
                Dziewczynom w ustach wychodza wykresy, ja poprostu nie mam przekonamia.

Tempka 36.65 to moze byc II fraza, ale nie sadze, bo jesli to 9dc, to cykl
                bylby b. krotki ok 23 dni, ale wszystko mozliwe??? czy zauwazylas juz plodny
                sluz? bo to w sumie jest najwazniejsze, jesli narazie masz sucho sucho to testy
                owu bym robila co 2 dni, nie wiesz jaki bedzie dlugi cykl!

prosze nie steresuj sie tak tym zachodzeniem, bo im wiecej sie nastawiamy i
                celujemy to naprawde organizm i psychika nawala, i nasze starania schodza na
                inne tory, dajemy znak ze jestesmy zestresowane, niegotowe na poczecie

ale sie rozpisalam, luzik, obserwuj sluz, mierz tempke, jak bedzie plodny sluz
                przytulanka co 2 dni, jak sie nie uda, to nastepna proba, nie ma lekko, czemu
                tak krotko chcecie byc na forum, tu jest przemilo, hi hi

D
                • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 20:26
                  Eeee,kto sie stresuje? Ja?? Nie,co Ty,ja juz mam jedna core i po prostu chce
                  kolejne co nie oznacza,ze musze zajsc teraz,przeciez to dopiero 1 cykl!
                  Najbardziej to mi zalezy na wstrzeleniu sie w owu,wcale nie mam zamiaru co 2gi
                  dzien sie kochac,chce tylko probowac na synka i tyle tongue_out Poki co sucho,czekam smile
                  • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 20:36
                    to ok, za duzo nas, wiec nie nadazam
              • luna67 Re: MAJOWE starania :-) 05.05.07, 01:06
                tak myslalam z tym testem, twoja owu mozesz sie spodziewac (jak bedzie po
                tabsach) ok. 10.04, ale nie predzejsmile

Wpisz tutaj (jak chcesz) dzien po dniu twoja tempke, wiosenka ma juz chyba w tym
                rutyne wiec moze razem podpowiemy (kiedy owu)smile
    • pati291 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 21:07
      Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że w pierwszym cyklu mi się nie udało bo byłam
      chora, w drugim, bo chyba źle wyliczyłam dni płodne (zawsze miałam cykle 30
      dniowe a tu był 28 a na mierzenie temperatury za leniwa jestem), to może będzie
      do trzech razy sztuka.
      W ogóle to jakoś dzisiaj wielką optymistką jestem. Aż całe mieszkanie
      wysprzątałam, tak mnie energia rozpiera.
    • pati291 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 21:07
      Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że w pierwszym cyklu mi się nie udało bo byłam
      chora, w drugim, bo chyba źle wyliczyłam dni płodne (zawsze miałam cykle 30
      dniowe a tu był 28 a na mierzenie temperatury za leniwa jestem), to może będzie
      do trzech razy sztuka.
      W ogóle to jakoś dzisiaj wielką optymistką jestem. Aż całe mieszkanie
      wysprzątałam, tak mnie energia rozpiera.
      • ola_mi81 Re: MAJOWE starania :-) 04.05.07, 21:54
        ..życzę "owocnego" przytulania,działajciesmile))
        pozdrawiam
        P>S. ja mam dzisja 14dc zaraz biegne rzucic się na mojego " biednego" męża,
        póki co nie narzekasmile)
      • luna67 Re: MAJOWE starania :-) 05.05.07, 00:58
        pati291 napisała:

"Aż całe mieszkanie
        > wysprzątałam, tak mnie energia rozpiera."

No chyba sie uda!smile porzadkujesz swoje gniazdko na jajeczkasmile
        • lavazza2 Re: MAJOWE starania :-) 05.05.07, 12:47
          cześć dziewczyny!
          zaczynam majowe starania z wami,pozdrawiam.
          • ola_mi81 Re: lavazza.. 05.05.07, 15:50
            ..widzę,że ostatni cykl ci się jednak przedłuzył tak jak mi ( jak nigdy mi sie
            przesunął 5 dni), robiac nadziejesmile))może traz się udasmile)
            pozdrawiam
            • mjulka Re: lavazza.. 05.05.07, 17:01
              no widzę, że rośnie nasze grono baaardzo. I fajnie. Im nas więcej tym więcej
              ciąż będzie w wąteczkusmile

my juz starania zakończyliśmy (teraz możemy wreszcie kochać się dla
              przyjemności hihihi)
              Fajnie było... od czwartku wieczór do póżnego piątku nie wychodziliśmy z łóżka
              (zalety wolnego długiego weekendu) eh, rozmarzyłam sie na samo wspomnieniesmile
              no i w piątek nasuwały mnie jajniki na maxa, tak więc owulka w terminiesmile
              martwi mnie tylko fakt, że mi tempka nic nie wzrosła, ale i mierzę tak dość
              nieobowiązkowosmile
              14 dc dopiero...i najgorsza faza cyklu przede mną, eh
              • wiosenka1 a jak sluzik 05.05.07, 21:02
                Mjulka, czy byl juz dzoien szcytowy w ktorym byl sluz dobrej jakosci? i ta 37
                stopnia to rozumiem zaklocona tempka? ja bym staranka kontynuowala, do 2 dnia
                wyzszej tempki moze byc owu, z reguly owu jest w dniu szczytu sluzu, ja mialam
                jeden cykl taki ze sluz robil mi podejscie do owu, a owu sie przesunela, sluz
                ustal i znow ruszyl, cuda mi sie dzieja jak sie staram, bo za duzo o tym mysle,
                i organizmn figle plata, albo obecny cykl, przez 15 lat tak nie mialam, szczyt
                sluzu mialam zawsze przed skokiem tempki, a tu masz szczyt sluzu w dniu skoku
                tempki!!!
                • malina.majka Re: a jak sluzik 05.05.07, 22:04
                  Dziewczeta,ktoras z Was zaproponowala zebym wstawila swoje tempki tutaj,co tez
                  czynie i z gory dziekuje za zerkniecie na nie wink
                  1dc-36.4
                  2dc-36.24
                  3dc-36.68
                  4dc-36.4
                  5dc-36.4
                  6dc-36.4(sucho)
                  7dc-36.34(sucho)
                  8dc-36.4(sucho)
                  9dc-36.65(sucho)
                  10dc-36.56(mleczny)
                  Bede dopisywac tempki bo wiem,ze to jeszcze za malo zeby cos wywnioskowac,ale
                  rady bardziej doswiadczonych sa zawsze bezcennesmile Dzis odpuscilam sobie
                  robienie testu owu,myslalam ze mam 20 a mam tylko 9 jeszcze i dopiero zrobie
                  jutro wieczorem.To bedzie 11dc,no a pozniej co 24h tak?
                • aanetkaw74 wiosenko 05.05.07, 23:12
                  co tam u ciebie słychać testujesz chyba 13? trochę jeszcze czasu?
                  • wiosenka1 Re: wiosenko 05.05.07, 23:39
                    Tak Anetko testuje 13.05 i ani grama wczesniej,. a gdzies wyxczytalam ze
                    zatestowalas jednak 6 dpo i wyszlo Ci pozytywnie? Pozdrawiam serdecznie,
                    trzymaj sie pisz do nas czasem jak sie czujesz.

Malinko wrzucaj tempki bede lukac, ja Ci proponuje zaczac testy owu jak sucho
                    zmieni sie w wilgotno i konsystencja sluzu zamieni sie w luzniejsza, z tego co
                    pamietam to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, moze byc roznie, cykl moze
                    byc dlugi, kurcze ciut duzo testow moze zejsc, w razie co nie wcelujesz, ale to
                    tylko sie cieszyc, ze plodnosc tak szybko wrocila.

pozdrowiuonka dziewczynki.
                    • aanetkaw74 Re: wiosenko 07.05.07, 11:58
                      rzeczywiście testowałam kiedyś w 6 dc i test wyszedł pozytywny ale niestety
                      późńiej dość szybko poroniłam. ale co ciekawe wtedy wszystko było nie tak w
                      ogóle mój organizm nie zareagował na tą ciąże i przy badaniach beta hcg miałam
                      ich bardzo niski pozim jak na stan mojej ciiąży. czyli reasumując test mi
                      wyszedł pozytywny w 6 dniu przy obniżonym beta hcg. ale wiesz jak to jest
                      później się martwisz do pierwszej @
                      ja się do niczego nie nadaję wymituję i mdleję odwołałam wszystkie spotkania,
                      wczoraj zaczęłam plamić, byłam u gine podobno wszystko ok ale ja się martwię.
                      no i to by było na tyle
                      pozdrawiam ciepło i zycze cierpliwości ; )
                      • wiosenka1 Re: wiosenko 07.05.07, 14:25
                        Anetko odnosnie tych plamien, rety ile ja plamilam, pozniej nawet krwawilam, to
                        nic strasznego, w kazdym razie koniecznie popros gina aby zrobil wymaz
                        bakteriologiczny, to tez moze byc przyczyna plamien, nie koniecznie niskiego
                        progesteronu!
                        Mierzysz tempke, Agafrytka o tym pisala, ze warto do 3msc, widac wowczas czy
                        tempka nie spada ponizej krechy podstawowej.
                        I po plamieniu, jak sie skonczy, albo raz w tygodniu, warto robic irygacje,
                        delikatnie z kwasu bornego, w aptece sa irygatory, ja mialam plamienia,
                        wszystko w srodku rozpulchnione,nie oczyszczalo sie, tylko tak tkwilo, ble,
                        warto przeplukac

wspolczuje mdlosci i tych omdlen, utrudniaja zycie, ja bardzo czekam na
                        dzidzie, ale jak mnie poloza od poczatku to nie wiem jak to bedzie, jestem
                        zatrudniona w m firmie i kaszana, dobra nie gdybam wszystko bedzie dobrze

Anetko pisz tu koniecznie do mnie co jakis czas, gdzies mnie zawsze tu zlapiesz

przytulam Cie mocno, dzidzie ciut lzej, trzymaj sie robaczku, Twoja mam jest
                        super, ma domek, wiesz, bedziesz mial wszystko, a tata sluchaj jak bedziesz
                        corcia, to Ci buzke ostrzyka, zebys piekna byla

pa pa
                        • aanetkaw74 Re: wiosenko 07.05.07, 20:15
                          a ty się z moich ostrzykiań śmiejesz : )
                          byłam dzis u gine i pwiedziała że po acardzie można troche podplamieć trochę mi
                          ulżyło. chyba troszkę za mało tego na płukanie ale dzięki. aczkolwiek mam nie
                          miłe dośwaiczenia jśli chodzi o irygacje. kedyś dostałam jakiegoś paskudnego
                          grzybka a ze miałam na drugi dzień jechać z moim m na urlop wymarzony
                          dwutygodniowy na którym wreszcie moglibyśmy się przytulać (wtedy były nici z
                          sexu bo pracowałam w wawie a m w krak) tak więc lekarz zalecił irygacje z kwasu
                          mlekowego żeby szybciej prywrócic mnie do stanu używalności hihi tylko ja sobie
                          żle przeczytałam i zastosowałam irygacje dość mocno stężonym kwasem. myślałam
                          że już po mojej .... : ) wypalłam się nieźle tak że ne mogłam siadać. no już
                          nawet nie wspominając o przytulankach...
                        • aanetkaw74 Re: wiosenko 07.05.07, 20:19
                          acha odnośnie mierzenie temp jest sens jak hrmonów się chyba nie zażywa no bo
                          jak ja codziennie pakuję w siebie progesteron no to temp i tak będzie w górze,
                          a tak czy inaczej to mierzenie jest bez sensu bo wstaję od połowy nocy
                          copochwilę to żygam, to mdleję albo po prostu siusiu. dziś od 4 do 6 leżałam
                          sobie w łazience na dywaniku żeby mieć bliżej przy następnych wymiotach, m się
                          zlitował i włączył ogrzewnie podłogowe echhh życie,
                          pozdrwaiam serdecznie i czekam na wynik testowania
                • mjulka Re: a jak sluzik 06.05.07, 15:20
                  u mnie śluzik niw jest wymiernym wskażnikiemsmile Po stymulacji niestety jest z
                  nim problem - właściwie to nie ma go wcale, za to po owulce zalewa mnie biały i
                  gęstysad temperatura też mnie zawiodła... ale podobno po pregnyl tak działa, że
                  tempka szaleje. No i fertility owulki w związku z tym mi nie pokazało. A ja
                  wiem, że była w piątek. I ból owulacyjny był i monitoring był i po zastrzyku
                  małe szanse, żeby nic nie pękłosmile
                  no i ciesze się, że teraz przez 2 tygodnie mogę sobie (jak co miesiąc)
                  poudawać, ze jestem w ciążysmile
                  • wiosenka1 Re: a jak sluzik 06.05.07, 16:51
                    Mjulka teraz wszyustko rozumiem, kurcze tak nas duzo i fakt nie mozna byc na
                    biezaco. Szkoda szkoda.

Olu w moim poscie chyba sie domyslilas, ze tu mialam na mysli "bez stresa"
                    >Olu tu dziewczyny poca sie z termometrami i testami owu, ale z reguly staraja
                    sie dluzej niz jeden cykl, widze ze bez stera podchodzisz do sprawy i wiem z
                    doswiadczenia ze wtedy w 1 lub 2 cyklu sie zachodzi<
                    • mjulka Re: a jak sluzik 06.05.07, 17:02
                      no ja też sie gubięsmile
                      któras tu kiedy liste proponowała...smile
                      może zaczniemy się po kolei dopisywać - łatwiej będzie ogarnąćsmile
                      • wiosenka1 Re: a jak sluzik 06.05.07, 17:21
                        ja tu tylko goscinnie, bo zakonczylam staranka majowe i testuje w amju, mam
                        nadzieje ze staranek majowych nie bedzie, hi hi
                    • ola_mi81 Re: wiosenka.. 06.05.07, 19:06
                      he,he ja bez stresa??chiałabym, niestety stres , panika wszystko razem, więc
                      rozumiem,że wieksze prawdopodobieństwo,że nic nie zdziałamy...bez stresa to
                      podchodziłam miesiąc temu ,a teraz jakoś tak mnie naszło,żr nir będę mogła
                      zajsć...szkoda gadać.
                      pozdrawiam
                      • mjulka Re: wiosenka.. 06.05.07, 20:17
                        taszczerze mówiąc, to każda z nas na tym forum ma w penym sensie stresa.
                        Przecież inaczej byśmy tu nie zaglądały, nie? I jednak wielu dziewczynom udaje
                        się zaciązyć.
                        To tak na pocieszenie, że stres nie odbiera szansysmile
                        I gadania, że nie należy o ciąży myśleć intensywnie, bo wtedy kłopot z
                        zaskoczeniem tez ma sie nijak do rzeczywistości. przecież nie wszystkie poczęte
                        fasolki są nieplanowanesmile
                        Myślę, że nie należy się nastawiać, tylko i wyłącznie ze względu na
                        rozczarowanie, a nie na zmniejszanie sobie szanssmile
                        no...i ja się właśnie staram nie nakręcać, by 20 maja nie mieć smutnej minkismile
                        • wiosenka1 ale napisalam 06.05.07, 20:30
                          oczywiscie zakonczylam staranka kwietniowe a nie majowe

stres nie stres, nie ma reguly, na nic nie ma reguly, ale nie szalec, ja
                          obecnie spokojnie, ale to nie znaczy ze nie mysle, i z usmiechem przyjme
                          negatywa, oj na pewno bedzie mi smutno

ale jak przypomne sobie poprzedni cykl, codzienne staranka, to chce mi sie
                          smiac dalam sie zwariowac, bo jaks dziewczyna akurat wtedy zaszla w swoim 114
                          cyklu staran, i wlasnie codziennnie sie przytulali, RETY
                          • mjulka Re: ale napisalam 06.05.07, 20:40
                            właśnie nie ma reguły, ani przepisu...a szkoda wielkasmile
                            no cóz czekamy więc cierpliwie na rozwój wydarzeń.
                            Cieszę się w kazdym razie, że mnie pracowite 2 tyg czekaja i może przygotowania
                            córci do komunii odciągną moją uwagę od myślenia o testach, wynikach, becie,
                            kreseczkach...smile
                          • ola_mi81 Re: ale napisalam 07.05.07, 11:46
                            my tak się stramy cały miesiąc, wczoraj ledwo juz moglismy na siebie patrzec i
                            pekalismy ze smiechu, bo ile mozna...tak więc szlag mnie chyba trafi, cały
                            miesić pójdzie na marne. Boje sie rozczarowania, więc na razie sie próbuje nie
                            nakrecać, chociaz trudno. Dzeciątko planujemy od 1,5 roku, ale ciągle coś..w
                            końcu chcielismy to zgrac z moimi studoiami itd.a teraz jak sobie pomysle,że
                            duuzo mozna sobie planować, a natura i tak sama to zweryfikuje..pociesz mnie
                            fakt,że jest takie forum i fajne kobietki, które przeżywaja to samosmile))
                            pozdrawiam
            • lavazza2 Re: lavazza.. 06.05.07, 08:46
              czesc.no tak przedłuzyl sie robiąc nadzieje ale miejmy nadzieje,ze w maju sie
              nam uda,pozdrawiam!
    • ola_mi81 Re: owulacja... 06.05.07, 10:29
      dziewczyny czy od pierwszego cyklu starań mierzycie temperature, robicie testy
      owu? ja założyłam sobie,ze będę obserwowała sluz i generalnie zawsze mam bołe
      przy owulce, ale może Was taka metoda zawiodła? jeśli teraz nam sie nie udało,
      pokusze się o jakies bardziej sprawdzone metody..napiszcie czy od poczatku "
      tak sumiennie" przykładacie się do starań?smile
      pozdrawiamsmile
      • wiosenka1 Re: owulacja... 06.05.07, 10:39
        Olu tu dziewczyny poca sie z termometrami i testami owu, ale z reguly staraja
        sie dluzej niz jeden cykl, widze ze bez stera podchodzisz do sprawy i wiem z
        doswiadczenia ze wtedy w 1 lub 2 cyklu sie zachodzi.

Oczywiscie celujcie z przytulankami przy plodnym sluzie, jesli masz bol
        owulacyjny to git, tempki mozesz sobie mierzyc, bo to fajna sprawa, jesli nie
        to dopiero przy ktoryms podejsciu, z serduszka zycze abys nie musiala.

Tempke warto mierzyc gdyz ustalasz sobie w danym cyklu linie podstawowa, przez
        pierwsze 3 msc ciazy temka nie ma prawa sp[asc ponizej tej lini, jesli jednak
        spadnie trzeba zaczac brac sztuczny progesteron.
        • ola_mi81 Re: owulacja... 06.05.07, 12:24
          jak sie teraz nie uda, to zaczne mierzyć..i wtedy zdam sie ( jako
          niedoświadczona) na Wasze rady, chociaz również mam nadzieje,że wyladujecie na
          jakiomś forum dla oczekujacych dzieciętka.Ale nic, na razie czekamy...
    • annimek77 Re: MAJOWE starania :-) 06.05.07, 13:50
      Witam, ja również jestem nowa smile
      Planuję starania ok 17 maja. Mam nadzieje że się uda, ale staram się dużo o tym
      nie myśleć. Nie chcę rozmawiać o tym ze znajomymi ponieważ denerwuje mnie ta
      presja otoczeniasmile Najbliższe koleżanki mają już dzieci i te ciągłe pytania...
      Cieszę się że mój partner zdrowo do tego podchodzi, czyli jak się uda to super
      a jak nie to staramy się dalej smile Pozdrawiam wszystkie dziewczyny
    • claudiak Re: MAJOWE starania :-) 06.05.07, 21:47
      Witam !

Jestem kolejna w kolejce po 2 krechy smile
      Od 9 maja gin i monitoring, zobaczymy czy to coś da smile oby

Pozdr
      • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 06.05.07, 22:04
        Claudiak trzymamy kciukasy

rety co ja wypisuje ostatnio, jaki 114 cykl!!!! o zgrozo, 14 to był cykl
        staranek

jutro do pracki i juz mniej czasu na forum, buuuu
        • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 07.05.07, 10:14
          jeju, jak mi się dziś nie chciało do pracy przyłazić. Koszmar istny. I korki od
          rana... co ja bym dała, by na zwolnienie z powodu ciąży już iśćsmile
          • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 07.05.07, 10:23
            Dziewczeta dzis zglupialam zupelnie,zobaczcie o co chodzi z ta dzisiejsza
            temperatura ?
            1dc-36.4
            2dc-36.24
            3dc-36.68
            4dc-36.4
            5dc-36.4
            6dc-36.4(sucho)
            7dc-36.34(sucho)
            8dc-36.4(sucho)
            9dc-36.65(sucho)
            10dc-36.56(mleczny)
            11dc-36.59(mleczny rzadki)
            12dc-36.72(mleczny rzadki)
            Dodam,ze rano zrobilam test owu z tego zdziwienia z tempki no i wyszedl tylko z
            kreska testowa.Ten,co robilam 9dc o 14 mial te druga kreske b b bladziutka.O co
            chodzi??Moze spojrzcie na wykres,prosze:
            www.fertilityfriend.com/home/19efda
            • ewinka22 Majowe starania:) 07.05.07, 15:40
              No i cóż melduję się na majowych staraniach...włśnie dzisiaj przyszedł okres i z kwietniowych staranek nic nie wyszło jak się okazałosad No dlatego przeszłam do Wassmile To będzie mój 14 cykl starań,bez żadnych leków, trzeci po wyleczeniu torbieli na jajniku. Mąż dzisiaj do Gdańska wyjechał na jakieś 8 dni i tak mi smutnosad No ale jak wróci możemy się zacząć starć smilehihi Pozdrawiam Ewa
              • baka1baka Re: Majowe starania:) 07.05.07, 16:03
                Hej, ja sie też dopisuję. Jestem przed owu w tym cyklu. Jest to 3 cykl po ciąży
                biochemicznje, pierwszy cykl bez sztucznych hormonów.
                • zandaria Re: Majowe starania:) 07.05.07, 20:53
                  Witajcie wszystkie.Ja się dopisuję.Jestem nowa,mam 26 lat,mężuś 27-jesteśmy 8
                  miesiecy po ślubie,to będzie nasz czwarty cykl starań o potomka.Głowa do
                  góry-mam juz plan uwiedzenia własnego męża.W najbliższy weekend będziemy po raz
                  pierwszy całkowicie sami w domu,z imienin została w lodówce butelka dobrego
                  czerwonego winka,zrobie lasagne-mam nadzieję,że będzie to owocny
                  weekend...Powodzenia nam kochane!!!!!!!!!!!!!!!
                  • wiosenka1 Re: Majowe starania:) 07.05.07, 21:09
                    Zandaria u mnie 3 cykl staranek, czekam na testowanie 13.05, trzymam kciukasy
                    za Ciebie

Anetko tak krotko bo leca na film, nie smieje sie z ostrzykiwac, cos Ty, ciut
                    tylko, ojej jak ja Ci wspolczuje z tymi omdleniami, Rybka trzymaj sie, a spytam
                    sie na NPR, czy cos daje mierzenie tempki przy sztucznym progesteronie, moj
                    organizm sie juz chyba przyzwyczail, tempka wcale nie szaleje

pozdrowuionka
            • luna67 Re: MAJOWE starania :-) 08.05.07, 10:05
              Z twojego wykresu wynika, ze owu byla 7-8 dc (?). Ale jak teraz tempka spadnie
              ponizej 36,5, tzn. owu jeszcze nie bylo (gdyz cos ze sluzem nie pasuje).
              • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 08.05.07, 10:20
                Luna tytułuj o co chodzi, chyba o Malinki tempki pytasz?

tutaj to było roztrząsane
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=61894148&wv.x=2&v=2&s=0
                • luna67 Re: MAJOWE starania :-) 08.05.07, 10:35
                  i znowu jestem do tylu z wiadomosciamisad Kurna, malo czasu na sledzeniesmile

Tak, to bylo do Malinki.

Jestem zdolowana po wczorajszej wizycie u lekarza, powiedzial, ze jedyna szansa
                  na ciaze jest in Vitr. albo inseminacjasad po 18 cyklach staransad.

Pecherzyk wczoraj 17mm (jak zwykle ksiazkowo), ale cos jest nie tak i on nie ma
                  juz pomyslow co jest przyczyna braku ciazy (nie wie juz, jak i na co ma mnie
                  leczyc).

Poprostu poddal sie, nawet mi nie zaproponowal sprawdzenia czy peknie, gdyz jest
                  na 100% przekonany ze peknie (bo zawsze pekaly).

Dal mi adres do kliniki, kopie wszystkich badan do reki i sie pozegnalismysad((
                  Chce mi sie wyc, chyba odpuszczesad gdyz na klinike nie mam teraz czasu (przez
                  kilka miesiecy), gdyz rozbudowuje druga filiale mojej praktyki.

Ps
                  ide do pracy sie odreagowac
                  • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 08.05.07, 11:38
                    Luna wcale sie nie pogubilas, poprostu problem Malinka wrzucila na innym forum,
                    na NPR, a ze bylam w temacie to posunelam Tobie.

Jesli jeden gin wyczerpal swoje pomysly, to wpierw polecam luzik-odreagowac, a
                    pozniej po nabraniu sil, uderzc gdzie indziej, moze kto inny cos wymysli.

Przytulam i dodaje otuchy.
    • ola_mi81 Re: długie starania.. 07.05.07, 21:20
      ..dziewczyny, czym u was spowodowane sa długie starania?oczywiście zdaje sobie
      sprawe,że naturka i te sprawy, ale tak jak czytam część z Was bierze jakies
      tabletki, hormony...tak mnie to jaos męczy..
      pozdrawiam
      • ewinka22 Re: długie starania.. 08.05.07, 09:05
        Wczoraj właśnie rozpoczął sie nasz 14 cykl starań o dziecko. W między czasie leczyliśmy torbiele na moich jajnikach, dwukrotnie. Ładnie się wchłaniały po 2-3 miesięcznej kuracji tabletkami antykoncepcyjnymi. Nie miałam wtedy owulacji i miesiączkę musiałam wywoływać luteiną, bo sama nie przychodziła. Poza tym nie zawsze mam skok temperatury. Rok temu w wakacje brałam CLO+luteinę, ale bez efektów w postaci ciażysad Mąż robił badania nasienia i wszystko w normie poza ruchliwością w klasach A i B (czyli najwazniejszymi)ma 30% ruchliwości a norma to powyżej 50%, i upłynnienie nsienia dopiero po 60 minutach.

W sumie to u nas tyle. Mierzę temperaturę od kwietnia 2005r. Teraz zaczęłam 3 cykl bez wspomagania lekami i dwa ostatnie były ze skokiem, ale znów ciąży braksad No nic trzeba sie trzymac i wierzyć, że w końcu się uda bo co nam moje drogie pozostało?smile Aha , staramy sie o pierwsze dziecko i mamy 24 i 26 latsmile Pozdrawiam Was wszystkie Ewa
        • wiosenka1 Re: długie starania.. 08.05.07, 09:37
          niestety tak jak pisze Ewinka to sie czasem wydluza, sa dziewczyny co maja
          cykle 60dniowe i wiecej, wtedy starania to dopiero maraton

u mnie coz historia dluga, ale w skrocie, ciaza 7 lat temu (1 cykl), wszystko
          ksiazkowo-synek 6 lat, po pierwszym porodzie i łyżeczkowaniu @ nie wrocily
          wogole, ale cykle normalne, ale zaszlam w druga ciazę ok 1,5 roku temu (2 cykl)
          i tu Aniołek (30tc-infekcja łozyska), po tym porodzie wrocily male plamienia i
          w sumie caly czas to sie lepiej rozkreca, bo obecnie biore duphaston i to moj 3
          cykl staranek, nie staram sie jeszcze dlugo

ale pytasz o te lekarstwa, jesli nie ma u Ciebie zadnych podstaw do ich
          przyjmowania, to lepiej nie, bo niby po coz?
          ja lykam duphaston bo: na wszelki wypadek bo w drugiej ciazy i plamilam i
          krwawilam, mam 11 dniowa faze lutealna, czyli troche malo, duphaston mi ja ciut
          wydluzyl, i mam slabe endometrium ok 8mm, jak w tym cyklu nie zajde, to zbadam
          sobie to endo w nastepnym cyklu, moze tez po owu pojde zobaczyc czy pekly
          pecherzyki, ot i tyl;e

pozdrowionka
          • malina.majka Re: długie starania.. 08.05.07, 11:44
            Dziewczyny,dzis tepmka 36.68 ,jestem zawiedziona,bo z tego co wynika
            prawdopodobnie "przegapilam" owu,tzn nie myslalam,ze moze sie pojawic zaraz po
            @ i pewnie gdybym wtedy zaczela robic testy cos by sie okazalo. A tak to
            uwazam,ze nawet to nasze jedno jedyne przytulanko w 8dc to za malo,i pewnie za
            pozno sad Jestem zla,ze tak sie hamowalam z tym seksem,zeby czekac na jakies
            syndromy owu,a tu wyszlo,ze ona sobie byla i po ptakach...No coz,zobaczymy za
            jakies 2tyg co z tego wyszlo...
            • wiosenka1 Re: długie starania.. 08.05.07, 11:57
              Malinka hej a kto by przewidzial ze tak szybko, hej hej to nie forum do złotych
              strzałów. czemu chcesz tak szybko stąd uciekac, tu jest fajnie.

Pozdrowienia dla Majki i jej butow, o rety.
              • malina.majka Re: długie starania.. 08.05.07, 12:18
                Dzieki Wiosenko za pozdrowienia wink Ja nie mowie,ze tu niefajnie,tylko ze
                wolalabym wiedziec,ze byla owu i ze sie nie udalo,niz nic nie wiedziec uncertain
                • baka1baka Re: długie starania.. 08.05.07, 12:42
                  Hej, mnie dzisiaj brzuch jakby lekko poboluje z prawej strony. Tem. niska 36,3,
                  czekam na owu. Tylko sluz mnie niepokoi, bo według mnie to dobrej jakosci był
                  kilka dni temu, a teraz to nie bardzo.
                  • ola_mi81 Re: długie starania.. 08.05.07, 14:42
                    ja nie zamierzam na razie żadnych lekarstw brać, chyba że kilka cykli będziemy
                    się starać i jesli lekarz tak poradzi.ale trzeba wierzyć, może teraz się
                    uda...a kiedy robicie testy? ja chyba jutro dostane moje zamówione, zobaczymy
                    jak długo poleżą w szufladziesmile)
                    pozdrawiam
                    • mjulka Re: długie starania.. 08.05.07, 14:48
                      ja 20 maja mam planowaną baaaardzo niechcianą @, więc będę testować pewnie w
                      tych okolicachsmile
                      • wiosenka1 Re: długie starania.. 08.05.07, 22:00
                        ja w sumie za 2-3 dni termin @, ale testuje po 10 duphastonie, czyli 13.05
                        czyli za ok 100 godzin
                        • malina.majka Re: długie starania.. 08.05.07, 22:18
                          Znowu prosze o rade smile Dzis od poludnia boli mnie podbrzusze,taki ciagnacy
                          bol,bardzo podobny do tego przed @,plus bol krzyza. Z ciekawosci zbadalam tez
                          szyjke,czego nigdy nie robilam i tu moje pytanie:kiedy wloze srodkowego palca
                          to jest ona (chyba)nisko,jest miekka (chyba) i moge jakby przejechac palcem
                          naokolo niej. Nie wiem,nie znam sie czy jest otwarta czy zamknieta. Jaka
                          powinna byc szyjka po owu i czy moja spelnia te warunki? No i ten bol
                          podbrzusza-co moze oznaczac?
                          • aguita5 Re: długie starania.. 09.05.07, 10:34
                            Malino, ale czy Ty czasem nie pisalas, ze 8dc akurat byly przytulanka? Jesli to
                            sie zbieglo z owu, a tak wycglada Twoj wykres, to te obecne bole moglyby byc
                            jakims ciekawym objawem ... wink Noe chce cie nakrecac, ale te Twoje bole idealnie
                            pasuja rodzajem i czasem po owu. Jak szyjka jest nisko to znaczy ze jestes
                            nieplodna, tak jest po owu (no i dlugo przed owu tez, ale jak owu sie zbliza to
                            szyjka sie podnosi, a po zwnowu opada). Jak jest nisko to powinna tez byc
                            twarda, ale jesli tego wczesniej nie robilas to nie masz porownania, mi tez sie
                            zdawalo ze jest zawsze miekka, ale tak naprawde w srodku jest twarda, troche tak
                            jak czubek nosa. Co do otwarcia to nie mam pojecia, podobno jak jest otwarta to
                            mozna wyczuc zaglebienie na srodku, ja tego nigdy nie czulam...
                            A ja w tym cyklu odpadam, przepuscilismy owu i to w dodatku taka wyrazna, jak
                            nigdy, z plamieniami i bolem piersi - nie bylo warunkow do przytulania, no i w
                            dodatku sie poklocilismy, takze w tym miesiacu bede doprowadzac swoje nerwy
                            zszargane schizami do stanu uzywalnosci wink Jade nawet na urlopik wiec znikam z
                            forum, nie bede tez juz raczej mierzyla tempek do @ bo i tak wiem, kiedy ma
                            przyjsc,a na urlopie sie przynajmniej wyspie ...
                            Szkoda, pojawie sie pewnie na starankach czerwcowych, i mam nadzieje, ze Was juz
                            tam nie zobacze!!! Oczywiscie dlatgo ze bedziecie wszystkie na "lutówkach" (tak
                            to sie mowi?) big_grin
                            Powodzenia, cierpliwosci i nagrody w postaci II kreseczek!!!

• aanetkaw74 znalazłam poleczkę na styczniówkach 08.05.07, 22:21
                          nie wiem czy się wam chwialiła bo nie czytam wszystkiego u was dokładnie ale
                          wczoraj do nasna styczniówkach dołączyła do nas poleczka pamiętacie to dzielne
                          dziewcze z trzójką dzieciaczków planującą czwarte : )
                          • wiosenka1 Re: znalazłam poleczkę na styczniówkach 08.05.07, 22:34
                            wiesz co przykro chyba niektorym czytac te Poleczke, sory Poleczka jak czytasz,
                            ale to forum jest, jak w naglowkach napisane!!!

Anetko mam nadzieje ze jeszcze Cie zlapie, czy myslisz ze ja powinnam acard
                            łykac, przy tych moich problemach z @ i jednym obumarciem plodu w 30tc, ale to
                            byla infekcja lozyska. Kurcze Megiska dala mi do myslenia, mam stalego gina,
                            zna moja sytuacje, ufam mu, ale teraz sie glowie?

rety ja o sobie, jak sie czujesz Rybka, ,mialas juz takie omdlenia w
                            poprzednich ciazach, pewnie jesc nie mozesz, nie martw sie, tez sie swego czasu
                            nazygalam, z pracy przychodzilam, jadlam obiad, ale jak rzucalam sie na niego,
                            a pozniej rundka do klopika, i spac o 19 zeby nie zygac, na szczescie w nocy
                            mnie nie meczylo.
                            Trzym sie i tak jestes dzielna.
                            • aanetkaw74 Re: znalazłam poleczkę na styczniówkach 08.05.07, 22:55
                              nie rozumiem o co chodzi z P?
                              broń boże nie łykaj acardu : )nie wiem kto ci co doradzała bo juz nie nadążam
                              za wszystkimi wątkami, wtrącam się tam gdzie myślę że mogę coś pomóc, wiem że
                              ja już o trochę innych tematach foruję i nie chcę co poniektórym głowy truć : )
                              żeby nie było ciężej. No bo ciężko się cieszyć z cudzego szczęści jak się ma
                              samemu problem wiem to dobrze : )
                              słuchaj wiosenko, ja poroniłam 2 ciąże w 1 trymestrze. ty ani jednej w tak
                              wczewsnym okresie. std w ogóle nie ma podstaw żeby podejrzewać u ciebie zespół
                              antyfosfolipidowy albo toczeń a tylko wtedy się daje acard, więc się ciesz : )
                              u cebie ewidentnie są jakieś problemy hormonalne a przynajmniej były no a poa
                              tym odchodzanie, tj organizm pamiętając co się stało po prostu sobie myśłi że
                              może jeszcze ni może sobie pozwolić na ciąże. ja na przykład specjalnie się
                              trochę zaczęłam tuczyć nie mówiąc już o tym że się nie odchudzałam. organizm
                              średnio "przychodzi" do siebie po "zaburzeniach" po minimum 6 miesiącach ale
                              może i więcej.
                              ty się dopero starasz drugi cykl!
                              Zdrugiej jdnak strony nie zaszkodzi czasami póść na konsultacje do innego gine
                              no a jak ci się bardziej spodoba to sama zadecydujesz. ja poszłam 2x i tylko to
                              zwięszyło moje zaufanie do obecnej gine.
                              powtórz sobie może jeszcze raz hormonki jakby teraz wyszła @ (czego nie
                              zyczę : )) może coś wyjdzie a jak nie to po prostu trzeba dalej próbować!
                              możnaby jeszcze pomyśleć o tej histerioskopii czy jak to się\nazywa, patrząc
                              jakie miałaś przeżycia no bo grubośc endometrium miałaś chyba już ok?
    • anulka80 Troche z innej beczki... 09.05.07, 07:48
      Dziewczyny ja z trochę innej beczki:
      Spóźnia mi sie okres juz jakies 10 dni, test z moczu robilam 4 dni po
      spodziewanej @, oczywiscie negatywny, a jej jak nie widać tak nie widać, tempki
      róznie na poziomie linii podstawowej no o dziwo dzis nagle tempka wzrosla o 0.3
      Jutro chyba zrobnie bete ale zastanawiam sie czy jest sens skoro test sikaniec
      wyszedl ujemny no i niskie tempki???
      • aguita5 Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 10:40
        Powtorz sikaniec, teraz juz powinien wyjsc, jesli nie wyjdzie pozytyw to chyba
        trzeba zalozyc ze owu sie przesunela. Obwersujesz cykl? A moze i tak warto
        zrobic bete dla pewnosci, skoro jest skok tempki to w kocnu szanse sa, nawet jak
        wczesniej byla na podstawowej, w koncu ta podstawowa to jest sztuczny wymysl dla
        orientacji, a nie jakas wyrocznia. Trzymam kciuki!
        • aanetkaw74 Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 10:53
          zrób sobie od razu betę zaoszczędzisz kasy no bo jak ci wyjdzie pozytywny z
          moczu to i tak trzeba poprawić betą na tym etapie a jak ci wyjdzie ujemny to
          dla większej pewności i świętego spokoju to pewnie też zrobisz betę
          • anulka80 Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 11:14
            Dzieki dziewuszki jutro pojde na betesmile
            Obserwuje cykl i w 20 dc cyklu byla owulacja wg moich obserwacji (tempka sluz,
            piekny spadek w 19dc cyklu a potem wzrsot ponad linie podstawowa)
            W tym cyklu w ogole jakis dziewne rzeczy sie dzieje tempka rosnie potem spada i
            znowu rosnie i tak w kolko dzis 42dc
            Koniec gdybania, jutro pojde zrobic bete i bedzie wszystko wiadome jasno czarno
            na bialym
            Dzieki
            • aguita5 Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 11:38
              No racja z ta beta, ale ja chyba bym nie wytrzymala i zrobila sikany i tak wink
              Twarda jestes! To trzymam kciuki!
              • anulka80 Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 12:10
                Wiesz co Aguita, bo jakos tak nie chce sie rozczarowac, przeciez test byl
                negatywny wiec sobie tlumacze brak @ stresem, ale zeby az 10 dni po i
                nic...sikanca nie robie bo po co gdybac, od razu chce wiedziec konkretnie tak
                czy nie!!!
                • mjulka Re: Troche z innej beczki... 09.05.07, 12:12
                  ja tez zdania jestem, że beta najpewniejszasmile
                  Kciuki ściskamsmile!!!
                  • malina.majka hmmmm 09.05.07, 12:59
                    Aguita5, tak przytulanko bylo w 8dc,zupelnie nie nastawione na splodzenie
                    potomka hihi bo myslalam,ze to duzo za wczesnie,wiec zero myslenia o tym,a
                    raczej "obawa" ze zwiekszamy szanse na dziewuszke wink No a plany sa na chlopca
                    (choc teraz to juz nie tak waznesmile No ale wczoraj i dzis obserwuje maly spadek
                    temko,co w korelacji z moimi wczorajszymi bolami MOGLOBY wygladac na spadek
                    implantacyjny-czy dobrze mysle? No i juz sie nakrecam smile)) Wiec teraz
                    dziewczeta powiedzcie,kiedy najszybciej moge zrobic test big_grin ?
                    • aguita5 Re: hmmmm 09.05.07, 20:16
                      No widzisz, co CI pisane to Cie nie minie, a nuz splodziliscie potomka i to
                      akurat trafilas w owu wiec aczej chlopak, ale bylby numer. Ja Cie nie chce
                      nakrecac, bo meisiac temu bylam pewna ze megisa w ciazy a potem nic z tego i sie
                      zalamala, ale ja na Twoim miejscu juz chyba wychodzilabym ze skory, bo wszystko
                      pasuje!!! Oczywuscie wiesz, ze co miesiac mozna miec wszystkie obajwy ciazy i
                      potem miec @, takze postaraj sie zchowac zimna krew. Jak wroce z urlopu to
                      dopiero bede miala zaleglosci, chyba sie przysse na caly dzien do kompa (na
                      szczescie wracamy rano w niedziele)!
                      Co do testu, rob najlepiej w dniu spodziewanej @, a jesli nei wiesz ile u Ciebie
                      trwa II faza to w 18dc powinnas, bo to juz w zasadzie gwarancja ciazy, jesli owu
                      jest dobrze wyznaczona, a tempka do tej pory nie spadnie. Tylko jak wytrzymac 18
                      dpo to nie wiem wink) Powodzenia!!!!
                      • malina.majka Re: hmmmm 09.05.07, 22:01
                        Dziekuje Ci,jestes kochana smile)) Tez nie wiem,jak wytrzymam,a dzis znow mnie
                        boli podbrzusze,wiec juz nie wiem ... Czekanie mi pozostalo smile Sciskam!
    • annimek77 Re: MAJOWE starania :-) 09.05.07, 16:28
      Witam dziewczęta, planuje starania ok 17 maja. To będzie drugi cykl starań, ale
      przyznam szczerze że ostatnio chyba się za bardzo nie staraliśmysmile Jeśli się
      uda to chciałabym dziewczynkę, a jeśli nie to chłopiec też super. Bardzo proszę
      o wskazówki: czy ilość śluzu sugeruje o odpowiednim dniu na starania? Czytając
      kwietniowe starania okazuje się że nie koniecznie. Mój cykl trwa max 25 dni, a
      @ zaczęła się 5 maja. Może uda się testowanie w maju? smile pozdrawiam smile
      • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 09.05.07, 17:42
        Annimek proponuje staranka co dwa dni przy plodnym sluzie, jego szczyt to z
        reguly owu, warto poprawic nawet do 2 dnia wyzszej tempki, niegdy nic nie
        wiadomo, z tym trafianiem z synkiem czy corcia to tylko fart, pierwsze moje
        starania akurat wspolzycie mialo miejsce 2 dni przed skokiem i jest synek, ale
        to byl przeciez przypadek, bo skad mialam wiedziec ze za 2 dni bedzie skok,
        kiedys nawet sluzu nie obserwowalam, a drugie starania to akurat bylo 5 dni
        przed skokiem tez tylko raz, i nawet mowie do m, ze moze powtorzymy, ale to tak
        nawet checi nie bylo, i coz byla corcia, ale Aniolek

zmierzam do tego ze blisko owu to fakt chlopak, dalej owu to dziewuszka, ale
        wez utraf jak masz np rozrzut w cyklach

Anetko to moj 3 cykl staranek, ja z tym acardem dalam sie zwariowac, troche
        poczytalam i tak mi sie wydawalo ze to przy czestych poronieniach, pogubilam
        sie, a kolezanka nic mi nie na sile, tylko poprostu napomknela ze moze powinnam
        brac, wiec stad moje pytanie padlo do Ciebie. Bardzo Ci dziekuje za odp.
        Sluchaj jesli nie chcesz pisac tu o wiadomo, pisz mi na skrzyneczke czasem
        wiesci, nie chce wchodzic na grudniowki i podczytywac, bo kuirde i tak za duzo
        foruje, ja tam spoko, powiem Ci ze mam narazie dobre nastawienie do calej
        sprawy, cierpliwie czekam, dam sobie jakis czas, gdybac tu nie bede, gina mam
        przetestowanego, wiadomo ze kazdemu za bardzo nie chce sie wnikac itd, ale ja
        go zdrowo cisne, to tyle. Jesli chodzi o P to niestety ale ja mialam niesmak
        ogolny, mialam na mysli tematyke forum "Forum dla starających się o dziecko po
        raz pierwszy i po przejściach". ale porzucmy juz ten temacik.

Aquita nie kłóc/kłuc rety nie wiem jak sie pisze, moi znajomi kłótliwi
        zachodzili przez kłótnie 2 lata, bo zawsze humory byly w owu. Hi hi owocnego
        urlopiku.
        • annimek77 Re: MAJOWE starania :-) 09.05.07, 19:17
          Dziękuje wiosenko za odpowiedź winkZa tydzień zacznę starania, mam nadzieje że
          się uda.
        • aanetkaw74 Re: MAJOWE starania :-) 09.05.07, 22:03
          wiosenko przeczytałam dziś że fsh ma związek z @, bada się ten hormon u kobiet
          z wtórnym zanikiem @, po odchudzaniu jak nie mogą zajść itp od razu pomyślałam
          o tobie choć uważam że ty takie psikusy tu piszesz a już jesteś zaciążona : )
          pozdrawiam : )
          • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 09.05.07, 22:26
            obys wrozka sie okazala, obys

zapamietam sobie to FSH, to moje odchudzanie i tak waze 70! jestem spora, @
            zniknely 6 lat temu, natomiast odchudzalam sie pol roku temu

ja jakos nie mam przekonania do badanmia hormonkow, narazie przynajmniej

Anetko i jak tam, czy juz ciut lepiej?

ciepplutkie pozdrowionka
            • malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 11:27
              Dzis tempka znow troszke spadla www.fertilityfriend.com/home/19efda i
              juz trace nadzieje,bo chyba powinna byc wyzsza przy ciazy,prawda? Caly czas
              jednak boli mnie podbrzusze i plecy,lykam nospe i czekam na nastepne temki,moze
              jeszcze wzrosna...pozdrawiam
            • aanetkaw74 Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 19:24
              trochę lepiej nawet dziś wreszczie wyszłam z domu na spotkanie, z drugiej
              strony ostatniej ciąży jak się zrobiło lepiej to już było po tak więc sama nie
              wiem co wolę. za tydzień idę na usg zobaczymy
              jak tam starcza ci silenj woli żeby wcześniej nie testować : ))
    • baka1baka Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 11:28
      Hej, u mnie nadla tem. niska 36,4. Lekki ból brzucha wczoraj, do tego wrażliwe
      piersi (czyli mój objaw owu) i białawy juz śluz, a skoku jak nie ma tak nie
      ma...
      • ewinka22 Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 15:43
        Dziewczynki ja co prawda dopiero 4dc ( strasznie skąpa miesiączka w tym cyklu) pierwszy raz w życiu taką mam, w sumie maiłam bo dzisiaj to już plamienie małe. No ale piję siemię lniene od wczoraj (kiepsko u mnie ze śluzem) i jeszcez mieszankę ziółek ze sklepu starania, może to wszystko jakoś nam pomoże w tym cyklusmile Planuję jeszcze zakupić winko czerwone i orzeszki bo endo też zawsze miałam 7mm. No nic to ja narazie tyle i czekam cierpliwie na efekty nas wszystkichsmilePozdrawiam Ewa
        • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 15:49
          Malinko poki nie spada pod linie jest ok.

Ewinko przy 7mm mialas normalne krwawienia miesieczne?

Ja sama nie wiem ile mam teraz, moze jakies 8mm, ale tylko plamie.
          • ewinka22 Wiosenko.. 10.05.07, 16:22
            Wiosenko na USG lekarz mówił kilka razy że endo ma 7mm, a krwawienia były krwawieniami. Nie "zalewało" mnie ani nic z tych rzeczy, ale były krwawienia. Co prawda słabsze i krótsze niż kilka lat tamu. W ogóle od kilku miesięcy kiedy mam "naturalne" miesiączki zauwazyłam , ze są skąpsze i krótsze niż dawniej (5 lat tamu) zanim brałam tabletki anty. No ale teraz to pierwszy raz w życiu coś takiego. W sumie to dzisiaj 4 dzień a ja lekko plamie a poprzednie dni to też nie krwawienie ale takie ciemno brunatne skrzepy, a tylko trochę jasnej krwi. Sorki za dokładnre opisywink

Nie wiem co o tym mysleć...

Pozdrawiam Ewa
            • wiosenka1 Re: Wiosenko.. 10.05.07, 19:29
              Ewinko czy Ty juz bylas w ciazy, czy rodzilas, lyzeczkowanie jakies mialas?
              Widze ze ztym endo mamy podobnie, tyle ze Twoj organizm jeszcze ciut krewki
              upuszcza, u mnie bardzo malutko, cos niby jest, moze bym - juz tak obrazowo -
              przez 3-4dni mam na malutkich wkladkach male plamki, raz braz raz czerwien,
              takie tam byle co.
              U mnie juz cos zaczelo sie dziac przed pierwsza ciaza, jakies 8 lat temu,
              kiedys mocno krwawilam, a pozniej to tylko 2 dni dosc dobrze, a kolejne 5 dni
              plamienia, ale do gina z tym problemem wogole nie chodzilam, z synkiem zaszlam
              normalnie i donosilam, a po porodzie mialam ostre lyzeczkowanie i wtedy
              nastapil zanik @ (po odstaw mlodego od piersi), dlugo nic z tym nie robilam, bo
              mi sie nie chcilalo, w koncu poszlam do gina, ale nic i tak nie poradzil
              (bralam hormonki na wywolanie@) i w sumie po drugim porodzie i lyzeczkowaniu
              cos sie ruszylo i tak trwa, od 3 msc lykam duphaston.

Czy dobrze kojarze starasz sie juz kilkanascie cykli i chyba odstawilas leki
              wszystkie, powiem Ci tak, ze leczenie duphastonem ma efekt wierze w to, pol
              roku lykania jego, rozpulchnia pogrubia endo, warto przyjmowac duphaston, nie
              luteinke bo jest za slaba, tyle ze pamietaj zawsze po owu przez 10dni, nie jak
              gini zalecaja od 16-25dc.
              • wiosenka1 Re: Wiosenko.. 10.05.07, 19:30
                Anetko czekaj
                • wiosenka1 Anetko 10.05.07, 19:33
                  pisalam do Ewinki a Ty w miedzyczasie, Rybka nie zamartwiaj sie, jejciu tak bym
                  chciala tej dzidzi dla Ciebie, juz dosc sie nacierpialas, uwierz ze sie uda.
                  piszesz ze czarna porzeczka, w sumie na dokrwienie to i watrobka dobra, surowa,
                  mniam mniam pychota
                  to zart oczywiscie ble ble
                  sluchaj no korci mnie strasznie zatestowac ale nie dam sie, korci mnie bo juz
                  by u mnie spokojnie wyszlo, dzis 11 dpo, ale co z tego, wyjdzie blade i bede
                  dumac a moze tak a moze nie

trzymaj sie cieplutko Rybka, wesolo u Was na styczniowkach, fajne laski?
        • aanetkaw74 Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 19:26
          to orzeczki robią dobrze na endomerium? czego to się człowiek nie dowie na tych
          forach.... : )
          • ewinka22 Wiosenko i nie tylko... 10.05.07, 21:42
            Wiosenko droga dobrze pamiętasz to nasz 14 cykl starań. Nigdy nie byłam w ciaży jeszcze ( no chyba, że się nie zagnieździła), ale przyjmuję, że nie byłam. Zadnych zabiegów nic z tych rzeczy nia miałam. Napiszę moją historię a moze ktoś sobie poczytawink

Okres dostałam w wieku 12 lat zawsze cykle ponad 30 dniowe czasami nawet 60dniowe ale raczej rzadko. Zadnych bóli przed okresem, nabrzmienia piersi nigdy nia miałam i w ogóle nie wiem co to syndrom napięciua przedmiesiączkowego ( czy to dobrze?). Krwawienia zawsze były moim zdaniem normalne trwały 6 dni i to na pewno były krwawienia, beż plamień. W wieku 18 lat zaczęłam stosować tabletki anty Mercilon i brałam je regularnie przez 3,5 roku do kwietnia 2005, kiedy to z narzeczonym stwierdziliśmy, ze je odstawiamy aby przed ślubem się wszystko uregulowało i wtedy się zaczęło...
            Oczywiście od razu zaczęłam się obserwować mierzyć tempkę, badać śluz. pierwszy cykl 30 dni bez skoku, następny 130dni!!!Wtedy wywoływano mi okres zastrzykami z progesteronu i okazało się, że mam po jednym tporbielu na każdym jajniku 3,5 i 4 cm. Oczywiście temperaturę cały czas mierzyłam i cały czas była nisko ( w między czasie wyszłam za maż)hihi Dostałam tabletki anty aby wchłonęły się torbiele. Brałam je 5 cykli i torbiele zniknęły. Był luty 2006roku i zaczęliśmy od razu starania o dziecko.
            1 cykl 30dni (naturalny) ze skokiem
            2 cykl 36dni (naturalny) bez skoku tempki
            3 cykl 56dni (z luteiną na wywołanie miesiączki) skok przy liuteinie
            4 cykl 29 dni z clo i luteiną
            5 cykl 31 dni z clo i tutaj piękny skok bez luteiny faza lutealna 14 dni
            6 cykl 32dni (naturalny) ze skokiem
            7 cykl 34dni (naturalny) ze skokiem
            8 cykl 42 dni (naturalny) ze skokiem
            9 cykl 33 dni ( z luteiną na wywołanie okresu) wykryta 3,5cm torbiel na lewym jajniku
            10 i 11 cykl z tabletkami Milvane torbiel się wchłonęła
            12 cykl 29dni (naturalny) ze skokiem
            13 cykl 36dni (naturalny) ze skokiem
            14 cykl obecnie 4dzien (naturalny)

Jak ktoś to przeczytał to gratuluję wytrwałościwink Jak już wcześniej pisałam endo miało po 7mm na badaniach usg. Krwawienia teraz są krótsze i słabsze niż kiedy byłam nastolatką przed tabletkami.
            Wyniki M są w sumie ok, ale mogły by być lepsze (jadł salfazin), ja jutro odbieram wyniki hormonków (pierwsze w życiu) napiszę wiec co i jak, a tak poza tym to nie wiem no staramy się dalej, a chcę z wynikami w przyszłym miesiącu iść do innego ginekologa żeby popatrzył na całą historię i wyniki i może jakieś nowe, świeże spojrzenie na sprawę? Może coś zasugerujęsmile Żadnych innych badań oprócz wczorajszego: fsh,lh, testosteron, estradiol i prolaktyna to nie miałam. @ miesiące temu tsh 2,2 w normie.

No nic Dziewczyny moja epopeja skończonasmileufff...Nadzieja mnie nie opuszcza, czasami tylko musimy wierzyć bo to nam pozostałosmile

Pozdrawiam goraco Ewa

p.s.
            Wiosenko czekaj cierpliwie z tym testem do 13tego i życzę tłuściutkich dwóch kreseczeksmile)
            • wiosenka1 Re: Wiosenko i nie tylko... 10.05.07, 22:10
              Mjulka jaki wzrost u siebie masz na mysli, ja mam lutealna 11 dni, i 12 zawsze
              tempka spadala, a z duph jeszcze sie trzyma dluzej jako wyzsza, i wazne zeby
              duph zaczac lykac po owu, np na 3-4 dzien po skoku, czy tak łykasz? a to czy
              tempka w trakcie lutealnej skacze do 37.1 bo moze o tym mowisz, to
              niekoniecznie duph az tak ja podnosi, takich rzeczy nie da sie przetestowac

pozdrowionka
              • mjulka Re: Wiosenko i nie tylko... 10.05.07, 22:20
                oki, to już załapałam.
                właśnie zdziwiona byłam, że mi w poprzednim cyklu nie spadała, mimo że @ była
                za pasemsmile
                duph łykam po owu 16-25dc i zastanawiam się, czemu napisałaś, żeby brać 10
                tabletek?
            • wiosenka1 Re: Wiosenko i nie tylko... 10.05.07, 22:34
              Ewinko na moj gust to tak wszystko bylo cacy do momentu brania tabs (ja na
              szczescie nigdy nie wpadlam na ten pomysl). Pierwszy cykl ok i szkoda ze jakis
              madry lekarz ingerowal w ten 130dniowy cykl, najlepiej gdyby plodnosc wrocila
              naturalnie, ale z drugiej strony pewnie te torbiele powstaly przez ta cala
              burze.

Jak na moj gust teraz wszystko sie ladnie wyklarowalo, ale jak pojdziesz do
              gina, niech zmierzy teraz endo, jesli bedzuie male ja bym tam brala duph, on
              nie zaszkodzi, ale to gin musi zadecydowac.

Ja jeszcze wierze ze kiedys wroca mi w miare norm @, choc gin powiedzial, ze
              tak niektore kobitki maja, zachodza, rodza zdrowe dzieci i zyja.

Trzymam Rybka kciukasy, ja hormonkow nie robilam, wzbraniam sie przed tym, bo
              ogolnie w to nie wierze, tzn nie wierze ze okreslenie ich pomoze w moim
              przypadku, mam dziecie i bylam w drugiej ciazy, bardzo polegam na moim ginie,
              on mi daje taka mala stabilizacje, na razie jestem na duph i choooolera boli
              mnie brzuch, oby to rozciagajaca sie macica. AAAAAAAA wytzrymac do niedzieli.
        • mjulka Re: MAJOWE starania :-) 10.05.07, 21:33
          miło Cię widzieć Ewinkosmile już 4dc, zobaczysz do owu zleci jak z bicza, gorzej
          lutealna...

Wiosenko Cię podziwiamsmile ja tak cierpliwa nie jestemsmile
          A w ogóle to nie miałam zilonego pojęcia, że duph podnosi tempkę. To z czego ja
          się głupia cieszyłam, że mam wzrost?smile
    • baka1baka Re: MAJOWE starania :-) 11.05.07, 15:22
      Dziewczyny, nie spimy! Piszemy!

U mnie 24 dc, temp. niby w górę ale tylko o 0,1 więc o skoku to chyba nie ma
      mowy, ale przy moich 40 dniowych cyklach to jeszcze jest szansa na skok. Póki
      co męczę mężasmile
      • ewinka22 Moje wyniczki:)) 11.05.07, 16:10
        Dziewczynki odebrałam właśnie wyniki i wrzucam od razusmile

Był to 3 dzień cyklu

FSH 5,75mIU/ml
        -faza folikularna 2,8-11,3

LH 5,02mIU/ml
        -faza folikularna 1,2-11,6

Estradiol 21,5 pg/ml
        -faza folikularna do 160

Testosteron 74,7 ng/dl
        -kobiety owulujące <20-80 ng/dl
        -kobiety po menopauzie <20-62 ng/dl

Prolaktyna 24,61 ng/ml
        -norma 5-35ng/ml

Może któraś bardziej fachowym oczkiem zerknie i coś podpowie?smile W sumie chyba nie jest źle jak na moje oko. Tzn nie wiem tylko czy estradiolu nie powinno być więcej i prolaktyna czy nie za duża, w sumie testosteron też chyba wysoki co Wy na to??Wielkie dzięki za wszelkie uwagismile
        Pozdrawiam Ewka
        • aanetkaw74 Re: Moje wyniczki:)) 11.05.07, 16:45
          jak dla mnie to wszystko ok,prolaktyna powinna być na 2/3 normy i ta chyba
          jest, testosteron blisko górenj normy ale w normie na jego temat to nie wiem
          nic pozostałe ok. no to jeszcze progesteron ci został?
          jak dla mnie to w twoim leczeniu brak jakiejś metody nie jestem endokrynologiem
          ale żeby jakikolwiek cykl ię uregulował to albo potrzeba go zostawić zupełnie
          samemu sobie przez jakiś czas albo stosować coś w miarę reularnie. wydaje mi
          się że u ciebie dobrze byłoby brać sobie duphaston poowulacji przez 10 dni
          tylko nie wiem czy to jest wakzane jak masz skłonność do torbieli na jajniku.
          no i ewentualnie jakieś przeciwciała antyplemnikowe? może powinnaś
          zmienić\sobie ginekologa, albo cho0ciaż tyko pójść do kogoś innego na
          konsultację?
          daj znać jaką podejmiesz decyzję? pozdrawiam : )
          • ewinka22 Re: Moje wyniczki:)) 11.05.07, 18:17
            Dzięki Anetko. Dokładnie jest tak jak piszesz, progesteron zrobię jakoś w 6-7 dniu wyższej temperatury. Zdecydowana też jestem na konsultację u innego ginekologa może on jakąś "nowością" dla mnie strzeli?smile No zobaczymysmile W kiażdym razie dzięki za odpowiedź i na pewno dam znać co i jaksmile Pozdrawiam Ewa
    • pysioleczek Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 08:26
      to i ja sie dopiszę. mamy już 16 miesięcznego syneczka, któremu przydałaby sie
      już siostrzyczka ;p za pierwszym razem nie wyszło - mam teraz @ ;/ ale jak tylko
      sie skończy to próbujemy znowu smile mam nadzieję że się uda. powodzenia wszystkim.
      • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 12:21
        Pysioleczek wiec Cie serdeczniucho tu witamy.

Ewinko jak bedziesz u gina to koniecznie pytaj o to czy jak robisz prolaktyne w
        6-7 dpo to czy ma sens jej robienie skoro np lykasz duphaston, choc nie
        bedziesz lykac to prosze spytaj dla mnie?
        Ja tez swojego spytam, i chce porownac ha ha odpowiedzi, dzieki.
        A kiedy idziesz do tego nowego gina? Ewinko a ile dni po owu masz, pogubilam
        sie.

• malina.majka Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 12:27
          Witajcie,u mnie 17dc,tepka fajnie wzrosla,ludze sie,ze to bym "spadek
          implantacyjny" i czekam na nast weeekend na testowanie. A Ty wiosenko juz
          jutro ! smile Czekamy na wiesci smile Ps.Mam pytanko,czy jesli dzis obudzilam sie o
          6 i nie moglam zasnac (w miedzyczasie zmierzylam tempke bylo 36.66 o 6.10 i nie
          wstalam z lozka) pozniej mi sie przysnelo i o 7 zmierzylam jak zwykle i bylo
          36.69) to czy dobrze ze wzielam pod uwage te tempke o 7 rano,mimo ze nie spalam
          jakies 30min przed pomiarem? Tak czy siak wzrosla od czasu tego"nizu" i to mnie
          cieszy wink
          • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 12:51
            Malinklo poczytaj wateczek kto po owulce, ja juz nie testuje bo cykl sie
            skonczyl.

Z ta tempka, tez tak robilam, 10 razy pomiar, nie ma nic gorszego, zmierzyc raz
            i koniec, i jesli zmierzony jest o innej porze to trzeba go odpowiednio
            przeliczyc. Ale i tak ten pierwszy dla mnie bylby wazniejszy, nawet jesli nie
            wstawalas przed drugim, organizm sie wybudzil.
            Ale w sumie to malo istotne skoro jestes po owu.
            • aanetkaw74 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 15:05
              z tego co wiem nie ma przeciwskazań do robienia prolaktyny przy zażywaniu duph
              • wiosenka1 Re: MAJOWE starania :-) 12.05.07, 17:50
                dzieki Anetko, Rybka jak Ty sie czujesz, kiedy usg, bo nie pamietam? Zobaczysz
                swojego kochanego robaczka
                • ewinka22 Wiosenko zapytam... 12.05.07, 18:22
                  nie ma sprawy zapytam pani gin. Idę do niej albo w tą albo kolejną środę, w zależności od tego kiedy mnie przyjmie. A ja dzisiaj dopiero 6dc więc an owulację to sobie kjeszcze poczekam, zwłaszcza, ze mam ją najwcześniej w okolicach 17dnia cyklu:0

Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka