wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:27 Sotie ładna wycieczka superek, 2 tygodnie tak? fajnie fajnie, oby pogoda Wam dopisała Kamaz witam Cię czytałam Twój nowy watek, ale ja juz leniwa sie zrobiłam, raczej nasz tylko czytam, serdecznie Cię witam. nawet na NPR rzadko wchodzę, ubolewam nad tym, bo lubiłam sie powymądrzać, ale niestety za duzo czasu siedziałam na forum, a praca stała w miejscu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:29 Sotie ładnie Mentaf Ci napisała, oj jak ładnie, masz dopiero 34 lata, i ja mam dopiero, a ja buuu pamietam jak miałam 19, hi hi To i ja kawke do 1 ogranicze, herbat nie pijam, raczej wode, ale jak mnie najdzie to mam zrywy na jedzenie, trzymam sie 2 tyg na zdrowym, a później też zdrowe jem, ale pcham ile wlezie, no i słodycze, to w sumie niezdrowe, może to też jakis objaw tych moich źle działajacych hormonów, kiedys tak nie miałam? Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:38 no dopiero dopiero ) pogoda zamówiona, tam szczyt sezonu i ciągle powyżej 30 stopni a morze Azowskie chyba najpłytsze na świecie jest, stąd baaardzo ciepłe martwię się trochę, że możemy mieć problem z biletami na pociąg ze Lwowa, bo oblężone i podobno zamawiane z miesięcznym wyprzedzeniem, a my oczywiście kompletnie w ciemno uderzamy i żadnych rezerwacji niet no cóż, będzimy kombinować jak zwykle )) mam nadzeję na dostęp do netu od czasu do czasu, więc będę was informować o przebiegu podróży Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:34 ja z alkoholem mam bardzo dziwnie, lubię go pic w konkretnym celu, czyli na imprezce i jak pic to w sporych ilościach, natomiast jak pojechalismy na narty w lutym to dzie n w dzień było ostre picie, i po powrocie do domu czułam sie jak alkoholiczka, no nie mogłam skończyc, ale obecnie raczej stronie bo przeliczam to na kalorie, i z tego moge zrezygnować, sąsiedzi się wyprowadzają więc w sobotę bedzie impra, a co pęcherzykj trzeba podlać! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:35 Mjulka cały dzionek w łóżeczku i tak na forum bez pikanterii, buuu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:39 syropek Mukolinka taki dla dzieci? tyz mam, tez połykam a co? ambrosol też mam ale on niedobry, choc na alkoholu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:48 Sotie nawet od prywatnego gina dostajesz recepte ze znizkami, więc spok, clo nie jest drogie, tak słyszałam. Ja sie skłaniam do stwierdzenia, że skoro nie zachodzimy, to albo nie owulujemy lub jest pęcherzyk ale licho wie co jest w środku. I faktycznie czasem może to potrwać ze 2 lata. A jak dobrze Sotie przeanalizujesz, to i pewnie z kilka cykli sie zdarzyło że odpuściłaś staranka, albo niewcelowane, albo cos tam jeszcze, wiec spoczko. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:52 tak to juz wiem czym Mentafolia sie zajmuje to sie Sotie pochwal jakims projektem, ja swego czasu pomagałam przy realizacji obiektu AWF w Gdańsku, ale to było sto lat temu, obecnie w zawodzie nie pracuje a Mjulka Ty to chyba zupki gotujesz i w łóżeczku cały dzień leżysz, ha ha, nie pracujesz? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:53 Sotie chyba źle zrozumiałaś mnie, M pójdzie we środe na badanie, a chciałabym pochwalic się 7ml, a jak będzie to nie wiem? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:56 nie Mentafolia nie miga się, czuje powage sytuacji, pewnie że by chetnie nie poszedł, ale ja nie cisne, ale w sumie gdyby wynik wyszedł nie hallo, to bysmy gdybali, że może zmęczenie, że może podróz, a powtarzać hmmm mało który by chciał a i kasa niemała, bo robimy wszystko, te podstawowe, wymaz, morfologie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 21:58 my też jadąc na Słowację dzwonilismy rezerwować kwaterę, marzył się nam hotel, ale cena powaliła z nóg 300zł/doba Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 22:28 Ja tez czasami czuję się, może nie jak alkoholiczka,ale stara pijaczka. A alkohol staraniom niestety nie sprzyja Chociaz powiem Wam,że kiedy zaciążyłam z moją córką to na jakimś balu byłam prawie codziennie. Strasznie mnie to martwiło i nawet zwierzyłam się ginowi z problemu ) Jak usłyszał to się po prostu obśmiał i pytał czy nadal piję..ja,że nie,to powiedział żebym zapomniała i przestała się martwić,bo kompletnie nie ma czym ) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 22:29 Dziewczyny,na 2 są "Czułe słówka". Uwielbiam ten film Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 23:00 my z córą zaczęłyśmy skrzaty kontra elfy oglądać, ale Mała padła i nie dotrzymała mi towarzstwa Wiosenko, dziś w wyrku, bo to niedziela przecie. wyszło żem bezrobotna, hahaha. A zupki rzadko warzę, wolę treściwe obiady Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień````````````` 12.08.07, 23:09 dobry wieczor, chcialam zameldowac ze wrocilismy calo z Bieszczadow i innych takich, a po drodze cala mase bocianow widzielismy i ja po cichu w tym cyklu na bocianowa pomoc licze, czego Wam rowniez zycze 700 postow to w zyciu nie nadrobie, zwlaszcza ze zaleglosci pourlopowe w pracy mam, wiec jestem nie w temacie pozdrowienia dla wszystkich i bocianowe fluidki wam wysylam Odpowiedz Link
sotie Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 08:25 bry dziś ) witaj Istotko, pokaż nam no parę fot z piknych połonin ) Wiosenko, faktycznie coś pokręciłam, w każdym razie życzę piknej armii nie mam na koncie spektakularnych projektów, więc nie mam się czym chwalić, teraz dłubię przedszkole Mentafolia, nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłaś z tym piciem my, może jeszcze nie alkoholicy, ale zdecydowani piwosze.. No, Tess dzis za nas w Fatimie westchnie... mjulka, to czym się zajmujesz oprócz wylegiwania? a u mnie skok dziś i to sporawy, strzeliłam rano testa - cieniutka kreska. i teraz mam pytanie, czy mam zaznaczać + w ff, czy tylko grube?? miłego dzionka everybody ))) Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 09:27 ello Nietomna od rana jestem, dobudzić się nie mogę. Nawet cafe nie pomaga... Ja smakoszka winka, inne alkohole mogą dla mnie nie istnieć. No chyba, że mam zamiar się szybko upić, wtedy wchodzi wsjo. A winko to przecie dla zdrowotniści, nie?;P sotie, powinna być gruba. Ale już kiedys pisałam, ze z tymi testami to różnie bywa. Ale skoro się uparłaś testować, to testuj dalej, do skutku, do grubaśnej. Jak się nie pojawi, w co raczej nie wierzę, to tą dzisiejszą cieniznę zaznacz na "+". A ja tyż na rynku farmaceutycznym się obracam. Choć o lekach wiem, tyle ile ich biorę. Może kolejne zgadywanki, kto kim jest? Studiowałam przez 3 lata budownictwo, ale mnie wykończyło i w porę zmieniłam dziedznę. Nie dla mnie mechaniki gruntów i inne takie No tak, dziś nasze zaokrąglone brzuszki w rękach Tess. Niech wzdycha uparcie i do znudzenia I ja miłego dni życzę Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:06 Dziewczyny, mam glupie pytanie, juz od 5 sie dwa razy budzilam, by zerknac na zegarek, co by mierzenia temp nie przeoczyc, no cholera, snilam o tym non stop, w efekcie zmierzylam i wyszlo 37.37, zawsze mierze o 7rano, wydawalo mi sie, ze to byla 7.20, martwilam sie zaspana, jak to przeliczyc, ale zasnelam, potem mnie budzik o 7 obudzil, bo wczesneij to byla 6.20. No i co? zmierzylam raz jeszcze, bylo 37. 27, a przeciez temp roznie, im pozniej tym wyzej, zmierzylam o 7.30 i bylo 37.31. To skad po 6rano 37.37? nie mam mowy o pomylce, termometr zapisuje ostatnia temp. zazanczylam 37.27 na wykresie. Bola mnie jajniory i szyjka A ff mi zaznaczyl 8dpo triphasic, czyli ewentualna implantcje. Rozmawialam wczoraj z M, w ciaze nie wierzymy za bardzo, bo to zbyt piekne by bylo, ale prawde mowiac, jak dostane @, to sei cholera rozczaruje, bo tyle niedogodnosci, co w tej lutealnej, to w zyciu nie mialam. wczoraj latalam do kibla, sprawdzic, czy mnie nie zalewa, dzis to samo.co za porazka! Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:18 no Poppy, Ty nie dumaj kibieto, nie przeliczaj, tylko po testa leć i sikaj nam tu na szczęście. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:21 Mjuleczko, ja chyba poczekam co najmniej do srody. pare razy myslalam, ze to to, a jak negatywny test wyszedl, to deprecha na pare dlugich dni. niech to cholera! Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:33 Poppy, deprecha jak ma być, to i tak będzie A może okażesz się szczęściarą?, czego Ci tu z pewnościa wszystkie życzymy Odpowiedz Link
poppy76 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:19 PRzepraszam za moje glupie marudzenia non stop, ale jestem tak zestresowana, ze nie mam juz sil Aha, a w naszym lozku szukali pieniedzy, cale przescieradlo zryli, no dupki jedne. Sprawdzilam, wtedy, gdy wyladadowalm u lek z bolem brzucha, to ff mi zaznaczyl ten possibly triphasic, nie wiem, jak to na polskie przetlumaczyc, ale taki kolejny wzrost wystepujacy po owu, czyli zazwyczaj przy implantacji. A z drugiej strony, pisze, ze szanse to mielismy niskie, bo trzy dni przed owu. no i badz tu czlowieku madry. Metafolia, a jakie sa objawy zapalenia przydatkow? musi byc wysoka goraczka? Bo ja w ciagu dnia mam podwyzszona tem tylko. moze to ta grypa zoladkowa? wiem, ze szukam, ale cos musze robic Z tego bolu jak na @ to mam mdlosci chyba. oszaleje!!!! Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 10:42 poppy76 napisała: > PRzepraszam za moje glupie marudzenia non stop, ale jestem tak zestresowana, ze > nie mam juz sil > Aha, a w naszym lozku szukali pieniedzy, cale przescieradlo zryli, no dupki jed > ne. Niech ich szlag trafi, gnoje, nogi z dupy powyrywac im, albo łapę uciąć > Sprawdzilam, wtedy, gdy wyladadowalm u lek z bolem brzucha, to ff mi zaznaczyl > ten possibly triphasic, nie wiem, jak to na polskie przetlumaczyc, ale taki > kolejny wzrost wystepujacy po owu, czyli zazwyczaj przy implantacji. > A z drugiej strony, pisze, ze szanse to mielismy niskie, bo trzy dni przed owu. jakie niskie????Plemnior sobie zyje podobno 3 dni spokojnie > oszaleje!!!! Zrób test, oszalejesz z niepewności, a tak, kawa na ławę. Nie bedziesz, trudno....ale zyskasz spokoj Odpowiedz Link
mentafolia czołem laski 13.08.07, 11:33 Przyznać muszę,że czuję się przy Was jak ostatni leń i śpioch W nocy mogę siedzieć do późna,za to poranki to dla mnie koszmar. No ale w końcu na urlopie jestem Sotie,mam nadzieję,że było coś wczoraj i przedwczoraj? ) Poppy,moim zdaniem masz ewidentnie ciążowy wykres i powinnaś walnąć testa.DD Nie mam pojęcia jak się objawia zapalenie przydatków,chociaz objawy,o których piszesz na moje nielekarskie oko to stresor plus progesteron. A ta podwyższona temperaturę w ciągu dnia to gdzie mierzona? Odpowiedz Link
megisa1 o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 13.08.07, 11:55 w zyciu tego wszystkiego nie przeczytam )) Witam się milusio wróciłam do zycia i do was...ale sie stęskniłam Odpowiedz Link
mercy2 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 13.08.07, 11:58 Megisa !!! Nie mogę uwierzyć własnym oczom Witaj Kochana, witaj ))) Cieszę się, że wróciłaś do nas Odpowiedz Link
tessie124 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 00:32 Kochane, moc garacych pozdrowien od Matki Bozej z Fatimy... Niedawno wrocilismy i ledwo zipie ale pamietam o Was... Wczoraj poszlismy na spacer nad morze, tzn tu jest taka zatoczka jakby, morze wdziera sie w glab ladu i na plaze to trzeba lodka... No i ja patrze a po drugiej stronie tej zatoczki czy jak to nazwac dosyc daleko... 2 bociany na kolacje przylazly i sie opychaja pewnie rybkami...)) ale mnie to nakrecilo, no nie moglam od nich oczu oderwac... Dzisiaj, w drodze do Fatimy z okna autokaru widzielismy najpierw 2 bocki, pozniej znow 2 a w koncu jeszcze jednego... Dalej to juz byly stada cale i nie sposob zliczyc...Dziewczyny jak tu nie wierzyc w takie znaki??? Dotarlismy do Fatimy... och musze tam wrocic.... niestety bylo malo czasu i w koncu nie znalazlam tych figurek do wrzucania, ale przeciez chyba nie jest wazny przesad a DUCH, i to czego nam trzeba to przychylnosc Nieba! Bylismy na mszy, bo dzisiaj 13... i na wiele innego nie bylo szans...ale bylam.. a niewiele brakowalo a nici by byly... Wczoraj o ok.23.00 dowiedzielismy sie , ze wyjazd odwolany (( myslalam, ze rozniose towarzystwo... gdyby nie M to nic by nie wyszlo... On spokojnie w recepcji zaproponowal, sprobowac inne biuro podrozy i udalo sie.. niewiele drozej cos 6 euro trzeba bylo doplacic... ale ja odetchnelam z ulga... Bo juz mialam isc na piechote... Pamietalam o Was, o nas... wierze, ze wszystkie w koncu doczekamy sie upragnionych pieluch i wstawania w nocy... Moze nie wszystkie od razu, czesc w ciagu roku czesc nieco pozniej, ale uda sie! Ja tez szykuje sie ... nie wiem czy w tym cyklu czy jeszcze nie, ale wiem, ze sie uda... Przeczytalam Was po lebkach... i w polowie odpuscilam... nadrabiac bede pozniej... Moja tempka porypana... dzisiaj 13.08 mierzylam o 5.00 rano ...nie wiem co mam dodac czy odjac...? Nastepnym razem uzupelnie tempki... musze wziac ze soba notatki a ja dzisiaj troche na wariackich papierach... Myslimy jeszcze o 2-dniowej Sevilla- Gibraltar czwartek piatek... no ale powrot w sbote do PL... i bedziemy zdechli po takim maratonie a tu jeszcze owul lapac, bzykac sie i jeszcze tempek nie zaklocac... buuu No dobra to chyba tyle... do neta jest kolejka, choc te dzieci to juz spac powinny.... Moze jutro w dzien uda mi sie poczytac Was w dzien na spokojnie... chociaz mialo byc max 500 postow a tu znowu jazda do 1000? No nie... i ktora zaklada nowy watek? Szykowac sie Laski... no, oj posypia sie 2 krechy na jesieni mowie Wam, jak nic otworzymy porodowke i zlobek... Pozdrawiam, caluje, sciskam sle pozytywne wibracje z Fatimy)) Tess. P.S. Mentafolia, to Ty core zagramaniced puszczas a do innego miasta sie boisz??? Kobieto, to w szerokim swiece wiecej niebezpieczenstw na Nia czycha niz w PL... No ale moze to trzeba byc matka, zeby to zrozumiec a ja co bede sie wymadrzac... Odpowiedz Link
ivinka275 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 07:57 Wiosenko, umarłam ;DDD > dzis zakupy były solidne bo lodówka pusta, zakupowalismy żyrandole Ja swego czasu trzymałam w lodówce nożyczki, ale to pikuś przy Twoich żyrandolach Piknie, że nadrabiasz, ja czytam dziś po łebkach, ale staram się staram Mercy, super pogodę na urlopowanie trafiliście, faktycznie, a Twój maluch ile ma lat? Dziękuję za zdjęcia, extra Tess, pary bocianów - wiesz, na co mi to wygląda DD Zwiedzajcie, póki jesteś przed owulacją, a po powrocie dostosuj się do tego, co podpowiadają boćki. Poppy, jak się masz dzisiaj? Mocno zaciskam kciuki. Nuluska, czy dziś świat piękniejszy? Dół zakopany? Sotie, wreszcie u Was ciepło? Hehe. Jak patrzę na pogodę to u Cię zawsze deszczowo i burzowo Właśnie, gdzie jest Silbi? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 08:03 Wiosenko, bardzo fajna Agafrytka, ciepła osóbka, pamięta o specu Wiosence z npr Odezwę się do niej i ja Aregiec, a Ty dzie? Daj Rybka proszę jakiś znak życia, bo się niepokoję. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 08:07 Mentafolia, odpisałaś na innym wątku, że luteina nie podnosi progesteronu. Znów weryfikujesz moją wiedzę A ja myślałam, że tylko duphaston syntetyczny, a luteina naturalniejsza To znaczy, że duphaston to po prostu o wiele mocniejsza luteina? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 08:32 Jak już sama ze sobą gadam to powiem, że wiesiołek zawiesił swoją działalność, 'dry' jak czort, mimo przyjmowania 2x2. Chyba przerzucę się na muko Odpowiedz Link
sotie Re: bry wtorkowo :) 14.08.07, 08:37 hej w końcu namówiłam wczera ema na przytulanki i chyba dobrze zrobiliśmy bo rano test owu - cień cienia. nic z tego nie kumam:[ Tess, dzięki za tego ducha Fatimskiego miłego dnia dziewczynki Odpowiedz Link
ivinka275 Re: bry wtorkowo :) 14.08.07, 08:46 Hehe, Sotie, kolejny bastion padł Nie pomogę w testach, nie wierzę im za grosik Ale co pisały babki, że testy popołudniu się robi, no! Odpowiedz Link
ivinka275 Re: o dżizys ale żeście pojechały... :D aloha :D 14.08.07, 08:30 Wiosenko, bidulko, pytasz, pytasz, a Cię ignorują, hehe. Wyszukiwarka jest tylko na głównej stronie forum DLA STARAJĄCYCH SIĘ, jak wchodzę głębiej w wątki to i ja jej nie mam )) Odpowiedz Link
martucha90 megisa wróciła! 13.08.07, 12:00 Cześć megisa Wróciłaś dziewczyno i się uśmiechasz Dobrze widzieć te uśmiechy Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego życzę M. Odpowiedz Link
mentafolia aloha,aloha :)) 13.08.07, 12:11 Myślałam o Tobie Pisz jak się czujesz i co słychać Odpowiedz Link
megisa1 ;-* 13.08.07, 12:37 dzieki za przywitanko no jestem jestem u mnie wszystko dobrze obyło sie bez zabiegu bo ciąża sie wcześnie zatrzymała i macica oczyściła się sama byłam właśnie w piątek na kontrolce u awaryjnego gienka bo mój nie miał wolnego terminu i wszystko ładnie wygląda jajeczka wróciły do pracy i chyba ??? jeszcze jestem przed owulką choć za cholere nie wiem który to dzien cyklu (w piatek pecherzyk miał 15mm) bo tak sie wszystko rozwlekło ze nie wiem od kiedy liczyć w czwartek ide do mojego gienka i jak bedzie po owulce to zaczynam jazde z zastrzykami z clexanu bo gienek powiedział ze nie ma sensu czekać (znaczy sie psycha mi nie siadła) no i zobaczymy co bedzie dalszy plan jest taki że jak sie uda to już nie duphek tylko progesteron w dupala a jak doczekam sie @ to mam powtórzyć hormonki bo fsh i estradiol mam na granicy wiec gienek podejrzewa ze moze to moje jajko jak juz pęka to nie jest "najlepszej jakości" (czytaj zbuki hehehe) wiec jak tak bedzie to postymulujemy jajniki i poczekamy na genetyczne jesteśmy umówieni na 15.10 ale gienek powiedział ze to raczej formalność bo w zyciu jeszcze nikomu nie wyszły takie wyniki żeby nie było sensu sie starać więc dajemy znowu czadu, fakamy sie jak króliki i czekamy na efekty naszych wypocin )) no i na tyle ))) a wy dziewczynki to widze że sie niesle produkujecie hehe trzeb by równolegle utworzyc forum "dla uzaleznionych" heheh nie wiem czy znajde tyle czasu zeby tu siedzieć od rana do wieczora i wszystko czytać no ale spróbuję Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 12:45 megisa1 napisała: > raczej formalność bo w zyciu jeszcze nikomu nie wyszły takie wyniki > żeby nie było sensu sie starać Megisa, nie kaze Ci czekac 3 miesiecy po poronieniu??????Niesamowite, ja chyba zle zrozumiałam? Odpowiedz Link
megisa1 Re: ;-* 13.08.07, 12:54 cześć ensata chyba sie jeszcze nie znamy nie nie musimy czekać gienek powiedział że 3 miechy to taki standard żeby psychicznie do normy dojść... ale nie widzi potrzeby żebysmy czekali no a inna sprawa że ciąza zatrzymała sie ok 5tc wiec to pikuś jakbym jej duphiem nie trzymała to pewnie by sama poleciała a moze nawet bym sie nie zorientowała )) jakbym tak szybko testu nie zrobiła kto wie takze "praca wre" moze tym razem sie uda Odpowiedz Link
poppy76 Re: ;-* 13.08.07, 13:05 Witaj Megisa Dobrze slyszec, ze ze ktos ma dobry humor))) Ensata, mojej kolezanki mama zaszla w ciaze w nstepnym cyklu po poronieniu, ona ma 44 lata, sprawdzili, czy czysto i kazali sie zabrac do roboty. nie wiem, jak ona to zrobila, to chyba cos ok miesiaca bylo, jak nas powiadomila, ze stracila malenstwo, i ze zaciazyla po raz kolejny. To chyba sprawa indywidualna. i hm zamowilam dzis testy, i owu, i ciazowe. Do srody powinny dojechac, o ile poczta znowu strajkiem nie zarzuci.jak by co, to ktorejs odtstapie te owu Marta, testujesz? Ogladalam wykrsiki, niektore cud i miod Odpowiedz Link
nuluska Re: ;-* 13.08.07, 13:21 Witaj Megisa ) Cieszę się że humorek dopisuje. To fajnie że już działacie. Tak tu powiało optymizmem że aż głupio mi wujeżdżać z moją dzisejszą deprechą. To chyba przez pogodę Odpowiedz Link
megisa1 Re: ;-* 13.08.07, 13:29 u nas tez paskudnie dziś chmury brrr hmmm humor to u mnie chyba standardowy, jakis bez szczególnych ekscesów muszę się wciagnąć w rytm bo jeszcze nie kumam czaczy więc moze napisz co ci lezy na sercu ty sie wygadasz a ja doinformuję )) i od razu bedzie lepiej Odpowiedz Link
nuluska Re: ;-* 13.08.07, 13:23 Kurczę wcieło mi posta No nic Witaj Megisa Laseczki a może by założyc nowy wątek? Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 13:31 poppy76 napisała: > Witaj Megisa > Dobrze slyszec, ze ze ktos ma dobry humor))) ROTFL, po co Ci testy owu?????? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ;-* 13.08.07, 13:39 Zatkało mnie, Megisaaa, z nowymi siłami, witoj witoj i wpisuj się na listę Czekałam na wieści od Cie, dzielna babka jesteś! Odpowiedz Link
poppy76 Re: ;-* 13.08.07, 13:46 Jak to po co? na przyszly cykl, jakby coDD No byly w ofercie10 owu plus 4 ciazowe. Tylko 5 funtow, czyli ok 30 zl. fajnie nie? plus darmowa dostawa) Przeciez zawsze moge odstapic, nie chetnych u nas dostatek. Boje sie jak szlag i sie zabezpieczam w celu ratowania kulejacej psychiki. Ensatko, wiesz, ja bym sie nie bala na Twoim miejscu.moze to lyzeczkowanie nie najlepsze, ale mowie Ci, ze bedzie dobrze Nuluska, co Ci? pisz!!! wysluchamy, a moze i pomozemy Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 13:55 poppy76 napisała: > Jak to po co? > na przyszly cykl, jakby coDD > No byly w ofercie10 owu plus 4 ciazowe. Tylko 5 funtow, czyli ok 30 zl. fajni > e > nie? plus darmowa dostawa) No jak taka okazja i psychike maja podratowac, to fakt, az szkda nie kupic > Boje sie jak szlag i sie zabezpieczam w celu ratowania kulejacej psychiki. Rozumiem Twój strach i rozczarowanie jak sie pojawi 1 kreska, ale.... jeżeli jestes w ciąży, to nie powinnas sie denerwowac. Z drugiej strony, pojawi sie 1, to zabierzesz sie do roboty nad drugą. Młoda D...z Ciebie))dasz radę!Lej na teścisko i powiedz sobie ze zobaczysz jedna, nastaw sie po prostu na jedna kreske i tyle, inny wynik bedzie pozytywnym zaskoczeniem. Kup Qwic viev ( nie wiem jaks e pisze) On przynosi szczeście)No i daj zaraz znac > Ensatko, wiesz, ja bym sie nie bala na Twoim miejscu.moze to lyzeczkowanie nie > najlepsze, ale mowie Ci, ze bedzie dobrze > > > Nuluska, co Ci? pisz!!! wysluchamy, a moze i pomozemy Odpowiedz Link
poppy76 Re: ;-* 13.08.07, 14:06 A te testy to nie powinny byc z porannego moczu? chyba juz za pozno dzis na zabawe? Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 14:12 poppy76 napisała: > A te testy to nie powinny byc z porannego moczu? > chyba juz za pozno dzis na zabawe? W teorii tak, ale ja zawsze sikałam popołudniu, albo wieczorem i wychodziło. Zawsze tez testowałam przed terminem @, najwyzej test zmarnujesz, ale jak jestes w ciazy to wyjdzie, ewentualnie bedzie blada kreska, idz i sikaj, wracaj z dobra wiadomoscia. Nawet 1 kreska bedzie dobra, bo nie bedziesz zawieszona w niepewnosci Odpowiedz Link
mercy2 Re: ;-* 13.08.07, 14:17 też mi się wydaje, że z porannego moczu. Nuluska co Ci? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ;-* 13.08.07, 14:24 Mercy, heeej Opalona? Wypoczęta? Super, że już jesteś, bedziemy rokładać Twój nowy wykres na łopatki Nuluska, właśnie, co Ci? Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ;-* 13.08.07, 14:26 Mjulka, to Tobie cycki rozsadza jeszcze w dniu spodziewanej @? Moje kapitulują dzień przed, a w ostatnim cyklu mnie zoskoczyły, bo bolały jeszcze w 2 dniu @. Hmm. Nie mogę znaleźć zależności... Odpowiedz Link
mercy2 Re: ;-* 13.08.07, 14:33 Pewnie i opalona i wypoczęta. Trafiłam na rewelacyjną pogodę jak na nasze polskie morze-codziennie po 25 stopni i słonko, słonko, słonko. Normalnie zyć nie umierać, aż szkoda było wracać Odpowiedz Link
mentafolia Ivinko 13.08.07, 16:21 Widzę,że z Ciebie mały naukowiec i na wszystko musisz mieć odpowiedź ) W poprzednim cyklu miałaś zastrzyk z pregnylu,tak? A pregnyl to przecież HCG,która podtrzymuje czynność ciałka żółtego,ciałko z kolei odpowiada za poziom progesteronu,który powoduje przerost gruczołów sutkowych. I wszystko jasne ) Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 13:27 megisa1 napisała: > cześć ensata chyba sie jeszcze nie znamy Nie,a le dzielnie Ci kibicowałam > nie nie musimy czekać > gienek powiedział że 3 miechy to taki standard > żeby psychicznie do normy dojść... ale nie widzi potrzeby żebysmy > czekali Widzisz, a mi powiedział, ze to chodzi o hormony, ze jednak to była ciąża i organizm musi dojsc do ładu. Wypytuję się, bo sama poroniłam 28 czerwca i gin mi kazał czekac. W tym miesiacu mogło się zdarzyc, ze mogłam zajsc, bardzo małe prawdopodobienstwo, ale kochalam sie 3 dni przed owu bez zabezpieczenia i teraz strasznie sie boje;-(((ze to bez odczekania tych przepisowych 3 miesiecy;-(Stracha mam ogromnego. Fakt, ja poroniłam w 7 tyg i miałam łyżeczkowanie. Niby jajeczko było ładne w tym cyklu i endo też, ale diabli wiedza jak to w koncu jest. Psychika u mnie tez oki > no a inna sprawa że ciąza zatrzymała sie ok 5tc wiec to pikuś > jakbym jej duphiem nie trzymała to pewnie by sama poleciała a moze > nawet bym sie nie zorientowała )) jakbym tak szybko testu nie > zrobiła > > kto wie > > takze "praca wre" > > moze tym razem sie uda > > > Odpowiedz Link
megisa1 Re: ;-* 13.08.07, 13:36 nie dygaj bedzie co ma być kilka dziewczyn które bardzo szybko zaciązyły po zabiegu bujają już skrzaty w wózkach..a ja dalej się "bujam" będzie dobrze tylko w polandii lekarze kazą czekać głowa do góry Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 13:46 megisa1 napisała: > nie dygaj bedzie co ma być fakt > kilka dziewczyn które bardzo szybko zaciązyły po zabiegu > bujają już skrzaty w wózkach..a ja dalej się "bujam" z takim powerem raz, dwa Ci sie uda > tylko w polandii lekarze kazą czekać Naprawdę?Nie słyszałam nigdy,ciekawe skad sie bierze te magiczne 3 miesiace. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ;-* 13.08.07, 13:40 Ensata Na dochodzenie organizmu do siebie po poronieniu nie ma reguły. Są kobiety,które już po pierwszej @ mają uregulowane hormony,inne czekają na to nawet pół roku. Ważne jest też czy był zabieg,czy nastąpiło poronienie samoistne,ktore jest o wiele korzystniejsze. Jesli organizm jest gotowy to ciążę przyjmie,a odczekiwanie 3-6 miesięcy to w większośći przypadków tylko teoria. Odpowiedz Link
ensata Re: ;-* 13.08.07, 13:42 mentafolia napisała: > Ensata > Na dochodzenie organizmu do siebie po poronieniu nie ma reguły. > Są kobiety,które już po pierwszej @ mają uregulowane hormony,inne czekają na to > nawet pół roku. > Ważne jest też czy był zabieg,czy nastąpiło poronienie samoistne,ktore jest o > wiele korzystniejsze. > Jesli organizm jest gotowy to ciążę przyjmie,a odczekiwanie 3-6 miesięcy to w > większośći przypadków tylko teoria. Pewnie macie racje, ze mnie ostatnio cykor jakis Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 14:23 no właśnie Nuluska, co z Tobą? jejku, jak ja bym chciała już nowy cykl zacząć, dziś świetnie rozumiem Tess. Wiesz, że nie ciąża, a @ złośliwue się opóźnia(( Liczę, że do wieczora się rozkręci, bo brzuch mnie już boli. Oby..., bo cycków mi mało nie rozsadzi Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 16:28 Kurczę myślałam że mi wcieło tamte posty Tak mi jakoś bez sensu dziś. Doła mam paskudnego. Myłam okna i ryczałam nad swoim losem. I teraz widzę że pełno smug zostało Skończyłam antybiotyk na bakterie teraz muszę poczekać na wymaz ale mam przeczucie że na jednej serii się nie skończy Przez te antybiotyki owu nie ma i już pewnie nie będzie. Za to jak na złość jaja u mnie nie brakowało. Ale z tym to ja nigdy nie miałam problemu. Te durne bakterie powstrzymują mnie przed dalszą diagnostyką. Kręćka już dostaję. Najpierw te strajki, potem bakterie a ja kurcze cały czas czekam i czekam. Już mi uszami wychodzi to czekanie. Poza tym gdzie się rozglądnę tam kobieta w ciąży. W piątek byliśmy na zakupach- max godzinka. Po dziesiątej ciężarnej przestałam liczyć. Strasznie mnie to dołuje. Już mi troszkę lepiej. Ciekawe czy mi wyśle tego posta? Buziaki dla was dziewczynki, kochane jesteście Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 16:37 W wymazie z szyjki masz te bakterie? A jakie,jeśli można spytać? Jak już skończysz brać antybiotyki to zaordynuj sobie jakąś dłuższą kurację uodparniającą,to bardzo ważne. Bardzo często ludzie leczą się miesiącami,po jednej serii następuje nawrót choroby i tak w koło macieju...a nikt im nie mówi,że organizm jest tak słaby i wyjałowiony,że byle grzybek mozna spowodowac powazne dolegliwości. Dół wkrótce minie,smugami sie nie przejmuj ,jak się zrobi ciemno,nie będzie ich widać Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 16:50 o mamusiu, dziewczyny, ileż postów.. z grubsza przeczytałam, i dla wszystkich zmartwionych: głowa do góry! w każdym następnym cyklu 40 % szans może nawet mniej, ale zawsze to szansa po poronieniu (samoistnym) też lekarz kazał mi odczekać 3 m-ce, ale były przypadki ciąży od razu w następnym cyklu, chyba nie ma reguły, dokładnie tak samo jak z zajściem.. to sprawa wielu czynników poza tym poronienie w 7 tyg. to wcześnie, organizm nie zdązy się przestawić na ciążę i łatwiej mu wrócić do poprzedniego stanu czeka mnie dziś samotny wieczór, bo eM na jakąś proszoną kolacje się wybiera, więc wpadnę wieczorem do Was, jak mnie moja dziecina nie upoluje ) pozdrawiam serdecznie, fajnie być tu z Wami atmosfera jak na żadnym innym forum (zasłodziłam, ale nie świadomie ) Odpowiedz Link
kae1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 16:56 i witam wszystkie po urlopie ) Wiosenko, dostałaś moją fotkę? mogła się zapodziać gdzieś, bo dawno wysłałam Odpowiedz Link
nuluska Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:04 Mentafolia, tak w wymazie z szyjki. Jest to streptococcus b haemol. z gr.b. Piję citrosept i dużo jogurtów. Czy to wystarczy? Czy radziłabyś coś jeszcze? Może laclovaginal? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:28 Bardzo dobrze,że już to wszystko bierzesz,ale ja myslałam raczej o takim długofalowym uodpornieniu organizmu. Niezłym preparatem (i tanim)jest Immunal -roztwór alkoholowyz jeżówki purpurowej,albo,ten juz droższy,Iskial -olej z watroby rekina. Tylko bardzo ważne:te preparaty są skuteczne pod warunkiem,że przyjmuje się je systematycznie i długo,nawet kilka miesięcy,dzień po dniu,bez przerwy. Moja córka ma łuszczycę.Nie bedę tutaj pisała o tej chorobie szczegółowo,w kazdym razie jest to choroba występujaca przy osłabieniu układu immunologicznego.Przy byle przeziębieniu,anginie czy stresie od razu zaczynał sie wysyp.Odkąd zaczęłam podawać jej oba w/w leki nie choruje WCALE,a i łuszczyca jakoś została uśpiona. Większość bakterii takich jak gronkowce,paciorkowce czy grzyby nie jest groźna dla osób z silnym układem immunologicznym.One zaczynają namnażać się tam,gdzie organizm nie jest w stanie poradzić sobie z ich obecnością. Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:06 Tak z tymi kobietami w ciąży to masakra, gdzie nie sppojrzę to też tylko laski w ciąży. A mnie wtedy krew zalewa. Nuluska głowa góry, niedługo i my będziemy paradowały z pięknymi brzuszkami Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:37 Czesc babeczki! Wrocilam z urlopu! Bylo pieeeeeeeeeknieeeee!!! Gory, morze, bosko! Dla happiest gratulacje, teraz to juz na pewno jest najsczesliwsza z nas! Witaj tez megisko u nas, jak dobrze Cie widziec usmiechnieta! Ja na urlopie nic nie mierzylam, wiec nic nie wiem, kiedy owu i czy w ogole byla, wiem tylko kiedy byl sluz plodny, ale jak na mnie to za wczesnie, wiec znow wiem, ze nic nie wiem A tam, stawiam na to, ze za jakis tydzien @, bo troche malo bylo dzialan w ferworze jezdzenia, wchodzenia na gory i plazowania, sil nie starczalo Moze jutro zmierze tempke to zobacze czy przynajmniej wyglada na II faze, bo juz powinna być conajmniej. Ale z wycieczkami to nigdy nie wiadomo. Poppy, rob test, pikny masz ten wykres! Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:43 Cześć Aguita! No to zmierz jutro i może jakiegoś testa? ) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:11 Ponieważ nie mam nic szczególnego do roboty,to znaczy coś by się znalazło,ale mi się nie chce, to poczytałam forum uważniej niż zwykle. Dotarłam tez do Waszych historii ( szkoda,że zdechł tamten wątek)i dopiero tearz się dowiedziałam,że Mjulka nie ma jednego jajnika Miałaś cp Mjulcia? I przegapiłam polipy Sotie.Na szyjce je Sotie miałaś? Jeśli tak,to wymrażanie mogło uszkodzić śluzówkę macicy i stąd być może problemy ze śluzem.Czyli jednak nic nie dzieje się bez przyvzyny. Bierz Sotie tego wiesiołka,pij oliwę i syrop muko.W ogóle powinnas dużo pić.Tylko nie piwa ),ale wody i soków,żeby maksymalnie nawodnić organizm. Wiosenka we wodzie rodziła!Matko,mnie to by chyba głupio było tak w wannie na golasa siedzieć przy obcych ) Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:28 hehe Mentafolia, to miałaś lekturkę zwykła torbiel mi jajnik rozwaliła, żaden mądry lekarz nie wpadł na pomysł, by dać mi coś na wchłonięcie. Nawet nie próbowali, od razu pod nóż. A że lat miałam wtedy niewiele (20), to byłam pewna, że wiedzą, co robią. Chyba jednak nie wiedzieli, bo o tym, że mi jajnik razem z torbielą usunęli dowiedziałam się na przypadkowym usg. Dlatego teraz tak panikowałam z tym nie pękniętym pęcherzykiem, tym bardziej, że się na clo decyduję Też mnie te ciężarówki wkoło drażnią, ale są takie widoczne, bo to lato. Niebawem się oborduchają po uszy i nie będzie widać, że zaciążone Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:32 Mjulka,co Ty opowiadasz? Szok dla mnie ! I nic nie powiedzieli?No nie mogę uwierzyć... A to konowały.W USA poszliby z torbami,a Ty do końca swoich dni żyłabyś w luksusie. Pójdzie człowiek na urlop i takich rzeczy się dowiaduje... Teraz Twoją panikę rozumiem doskonale. Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:38 wiesz, na wypisie szpitalnym pewnie po łacinie ujawnili swój niecny postępek, ale ja nie kumata w tym jazyku. Cieszę się, że drugi hula jak ta lala, ale muszę o niego dbać Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:41 A owu masz co miesiąc? Odpowiedz Link
rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:55 Witam was wszystkie, mam mały dylemat, poniewaz czekam i czekam na owulke, a ze zmierzonej dzisiaj rano tepki raczej nie wynika. Z ciekawosci zmierzylam ja tez teraz i okazuje sie ze nastapil duzy skok. Czy to moze cos oznaczac, czy nie brac tego skoku pod uwage? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 17:59 Mierzenie popołudniowe sobie odpuść.kompletnie o niczym nie świadczy ) Odpowiedz Link
rogalla Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 18:07 Dzięki mentafolia tak myślałam chociaż i tak sie ucieszyłam z tej wyższej temki, bo w tym cyklu miałam je o wiele niższe od poprzednich. W sumie to nie wiem od czego to zależy, w poprzednich cyklach przed owu średnio 36,6 a teraz 36,2-36,4. Ale zobaczymy jutro... Odpowiedz Link
ivinka275 Mentafolia 13.08.07, 18:34 Mentafolia, wchodzę z Tobą w spółę, masz odpowiedź na każde moje pytanie, nawet to najnaiwniejsze Dziękuję przeogromnie Aguita, witam, widzę, żeś zakręcona z tej niewiedzy w cyklu, kiedy testujesz? Hihi. Odpowiedz Link
rogalla Re: Mentafolia 13.08.07, 18:53 Ale zimno brrr ;-/ nic sie nie chce robic tylko by sie spało, a ja troche roboty mam i wszystko robie zeby sie do niej nie zabrac ;-P Odpowiedz Link
poppy76 Re: Mentafolia 13.08.07, 18:58 U nas cieplo dla odmiany W koncu. drugi dzien w tym roku nosze bluzke na ramiaczkach Odpowiedz Link
poppy76 Re: Mentafolia 13.08.07, 18:57 Ha, wrocilam z zakupoz spozywczych, w mojej lokalnej phrmacy nie mieli testow ciazowych, bo im sie skonczylyDD Beda jutro rano, cale dwa rodzaje. Czyli, juro tez nie testuje, bo od samego rana do poznych godzin mamy stolarza, a samego w chlupie go nie zostawie. M wraca z pracy ok 19.30, pharmacy bedzie zamkniete. Moglabym ewentualnie wyslac M do apteki, ale jak bedzie do pracy szedl, to beda zamkniete, jak wracal tak samo, czyli dupa zimna. Poczekam sobieDDD Co do ciezarowek, to jedna wlasnie spi na mojej sofie, termin za 11 tygodni, nie lubie kobiety, ale przeciez nie wyprosze. Przychodzi ze swoim mezem do mojego M, tzn maz przychodzi, ona do towarzystwa. Kolejna mieszka nade mna, w mieszkaniu obok maluch, to samo na gorze. Wiecie, jak one, te maluchy. placza godzinami, to czasem mam watpliwosciDDD potem bunt trzylatka, przedszkolaka, nastolatka, i tak w kolkaoDDDDDD Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 13.08.07, 19:25 poppy76 napisała: > potem bunt trzylatka, przedszkolaka, nastolatka, i tak w kolkaoDDDDDD Poppy,chyba się za dużo książek o wychowaniu dzieci naczytałaś Co za problem spacyfikować takiego trzylatka? DD Z testowaniem wymigujesz się moja droga pantero,ale trudno,poczekamy Ivinko,do usług Tylko mnie nie pytaj które akcje pójdą w górę Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentafolia 13.08.07, 19:26 Ale jak to obca baba śpi? Przychodzi z mężem i kładzie się spać? A piżamę też zakłada? Odpowiedz Link
mjulka Re: Mentafolia 13.08.07, 19:39 oj, Poppy ściemniasz chyba z tymi testami, ale co tam...poczekać na II kreski warto Aguita witaj w klubie po urlopie Mentafolia, odkąd monitoruję stymulowane cykle, to mam, wcześniej nie wiem jak było. Czasem czułam ból okołoowulkowy, ale z jaką częsttliwością, to nie wiem...nie kontrolowałam tego, bo się nie starałam Odpowiedz Link
mjulka Re: Mentafolia 13.08.07, 19:41 mentafolia napisała: > Ale jak to obca baba śpi? > Przychodzi z mężem i kładzie się spać? A piżamę też zakłada? hahaha, ale się obśmiałam))), ładne macie życie towarzyskie Poppy Odpowiedz Link
poppy76 Re: kto nowy wątek zakłada?:) 13.08.07, 19:52 Martucha? jutro na dzioucha testuje Mantafolia, o to chodzi, ze zadnej ksiazki o wychowaniu nie przeczytalam, ja mam rodzenstwoDDDDDD Odpowiedz Link
poppy76 Re: Mentafolia 13.08.07, 19:49 Nie, no najpierw siedzi i gada, a potem sie kladzie. w ubraniu. i spi. potem sie budzi, a pozniej to roznie bywa, ale na noc nie zostaja nigdyD Zarty na bok, to mnie to wkurza okropnie, nigdy nie rozlozylabym si ena czyjes kanapie bez pozwolenia, nie mam pojecia, to jakies roznice kulturowe chyba. Gdyby baba nie byla w stanie blogoslawionym, to przywrocilabym ja do pionu. a tak? no coz, wygladaloby na to, ze sie denerwuje, bo ona w ciazy a ja nie. Dre koty o to z M. I tak nie zachowuje sie zbyt friendly, ale coz.... Fziewczyny, ciagle mam wrazenie, ze @ tuz tuz. boli. jak cholera. Biust sie zmniejszyl i jakos miekkszy jest, ale za to jak boli, szczegolnie po bokach, nie dam rady spac na brzuchu. Odpowiedz Link
mentafolia Poppy 13.08.07, 20:06 Ale jaja z Twoją lokatorką )) A objawy na @ i na ciążę są prawie identyczne. Nie zwracaj uwagi czy boli po bokach czy po środku,serio. Szkoda że w pharmacy wszystkie testy wykupili Odpowiedz Link
mentafolia Sotie 13.08.07, 20:09 Zrobiłam czekoladę według Twojego przepisu. Mam niebo w gębie i samą słodycz.Pycha! Tylko następnym razem dam mniej cukru,i to sporo mniej ) Odpowiedz Link
rogalla Czekolada ;-DDD 13.08.07, 20:20 Widzę, że nie tylko ja mam dzisiaj ochotę na coś dobrego. Ja już miałam iść do sklepu, ale się powstrzymałam, bo przypomnialam sobie, że mialam nie jeść po 18-tej( Ale jeszcze nic straconego, chyba zacznę od jutra... ;DDD Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 20:31 hejka jak juz o jedzieniu mowa to ja pół melona wtrąbiłam i 2 chlebki ryzowe, kurcze zimno sie zrobiło a ja do cholery w żadne jeansy nie wchodze tak sobie w lecie popuściłam!!! Ale nie powiem baton lezy na stole i patrzy na mnie dziwnie.... Poza tym kolejna laska w pracy w ciazy..... i Zony Odpowiedz Link
mentafolia Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 20:56 Sotie jedzie do krainy czarnych wdów ) czyli nad Morze Azowskie i na Krym. Malutka,przy plamieniach raczej cyto nie powinno się robić,a z drugiej strony to chyba nie tak dawno robiłas,wiec cóć tam moga znaleźć. Odpowiedz Link
kamaz84 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:04 Tak piszecie o tej czekoladzie,że aż samej mnie nazła ochota z tym,że nie mam w pracy(( ale za to wciskam jakieś herbatniki)) to też raczej nie zdrowo hihihi Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:12 mentafolia nie mam plamien tylko taki żółto brunatny śluz, mało go, w sobote był jeszcze bardziej brunatny dzis bardzo malutko, jedna plamka taka beżowa, nie robiłam cytologi kilka lat( tylko nie krzyczcie) miałam robic w ubiegłym cyklu ale właśnie plamienia bóle etc i zrezygnowałam Jutro robie na bank! Musze miec jakies wyniki 24.VIII, jak bedzie kazał powtórzyc cyto to powtórze ale posiewy i inne niech robia i tyle. Odpowiedz Link
sotie Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:19 hej laski dopiero wróciłam do domu po pracy i biegach sportowych po mieście i szamię obiad przy kompie )) witam wszystkie powracające na łono forumowe i te z wojaży i te z dołków mniejszych lub większych Mentafolia, polipy na szyjce miałam trzykrotnie, dwa razy wymrażane, raz łyżeczkowane. syropek zakupiłam, ten abrosan czy coś, golnęłam już w aptece, bo kobita mi poradziła pić do popołudnia, nie na noc, bo kaszel męczy ogólnie chyba piję sporo, wody, soków, trochę mcnej kawki, ale najwięcej to piwa ))) wiesiołek tyż łykam. a nigdy nie pamiętam, żebym bardzo śluzowa była, więc taka może moja uroda. a, bzykanka u nas kilka dni już nie było, hodujemy armię na złoty strzał, liczę na jutro wieczór, choć nie wiem czy jeszcze dziś zdzierżę abstynencję )) a no i nie wiem czy testa jeszcze dzisiaj srzelać czy jutro rano wystarczy? kłucia żadnego ani jajka jeszcze nie mam. Rgalla, na Boga, gzdie Ci zimno???!! u nas masakra dzisiaj, chyba ze 40 stopni byŁo ;] Poppy, a jakichś nocnych z testami u Was nie ma? ) Mentafolia, gratuluję czekolady )) jak to mniej cukru?! skan- dal ) to czekolada nie powinna być słOdka??? aha, nabyłam se drogą kupna strój kąpielowy, będę rządzić na Ukrainie he he jestem zrąbana jak koń po westernie, a Wy kochane ) tak mi się Was dobrze czyta )) malutka, dwa razy kochana Ci pisałam dokąd jadę rany, jutro musze iść do pracy na 7, czyli wstać o 6, buu Odpowiedz Link
sotie Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:24 a gdzie moja siostra bliźniaczka Sil.bi??? na wakacjach czyzby?? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:28 sotie ja tez piwosz okrutny jestem... mój M. tez kurcze namawiam go często na winko zeby jakas odmiana była a on piwo i piwo No a w weekend tak jak wam pisałam wieczorem i w nocy w rzece piwa pływałam i we mgle Odpowiedz Link
sotie Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:38 heh malutka, bo wszystkie piwosze fajne som nam Rumunia nie straszna, byliśmy kilkakrotnie, i Transylwania zjechana, i wybrzeże, i stolyca. czujemy się tam jak u siebie, to chyba najbardziej klimatyczny i zyczliwy kraj z całego bloku wsch- południowego Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:45 Transylwania to jest to!!! bardzo pięknie, wybrzeże to tylko z samochodu widziałam bowiem do Bułgarii zmierzaliśmy a stolice zwiedziłam pędzącą taksówka która wiozła nas na pociąg DD Ale masz rację bardzo życzliwi ludzie bardzo nam pomogli w ubiegłym roku Super z Was podróznicy z tego co czytam, pozazdrościć ja to trochę bojąca dupa jestem Odpowiedz Link
mercy2 :-) 13.08.07, 22:02 Dziewczynki, posłałam Wam fotki z mojego wyjazdu. DFajcie znać czy doszły, a kto nie dostał a chce to też niech da znać Odpowiedz Link
sotie Re: :-) 13.08.07, 22:12 Rogalla, upały dziś na zachodzie )) 100km na wschód od Berlina ino rano mżyŁo, a potem skwar Mercy, ja nie dostałam, a chcę Malutka, znam większych podróżników od nas choć smak przygody bardzo lubimy zaplanowany wypoczynek, nie daj Boże grupowy, na pewno nie dla nas )) kae, namiastka basenu mnie rozwaliła )) słodko dobrej nocki Odpowiedz Link
sotie pomocy 13.08.07, 22:25 kurde felek, czy testy owu to tylko rano trzeba robić?????? zatestowałam przed chwilą i nic nie ma, a rano była cienka kreseczka... no i nie wiem, czy moje plany ze złotym strzałem juz wzieły w łeb? że niby jakaś cichociemna owu była? czy się dziś bzyknąć? czy jeszcze czekać na krechę? pomóżcie, bo od kompa nie odejdę bez odpowiedzi! Odpowiedz Link
rogalla Re: pomocy 13.08.07, 22:33 sotie a może coś piłaś w ciągu ostatnich 2 godz i wynik jest niemiarodajny ? Odpowiedz Link
sotie Re: pomocy 13.08.07, 22:37 no pewno że piłam! dwie szklanki soku chyba... mówisz, że płyny zakłócają odczyt??? ja taka bardziej zielona z tych testach cholerka Odpowiedz Link
mentafolia Re: pomocy 13.08.07, 22:37 Sotie,z tego co czytałam,to raczej po południu testy owu się robi, ale nie wiem tego na pewno. jasne,że bzykac się.Żebyś nie przegapiła jak Mercy w poprzednim cyklu. Idź do M i powiedz,ze kolezanki z forum kazały DD Odpowiedz Link
sotie Re: pomocy 13.08.07, 22:41 heh M to nie ma nic przeciwko, tylko że już mu zapowiedziałam, że dziś szlaban wolałabym raz zgromadzić z miliadr plemiorków i się wstrzelić jak najbliżej w owu, a teraz to już nie wiem. a jak się dziś bzykniemy, to jutro pewno już nie, M sił nie zbierze :[ co robić, co robić? kurczę, chyba zaryzykuję i się wstrzymam hmmm Odpowiedz Link
mentafolia Re: pomocy 13.08.07, 22:43 Dzisiaj Sotie. Pojutrze z rańca poprawka.Co nie zbierze sił:0.juz twoja w tym głowa żeby zebrałDD Odpowiedz Link
sotie Re: pomocy 13.08.07, 22:48 cała głupia jestem, a do tego M mi się zbuntował, mówi, że skoro mówiłam, że jutro, to jutro i tej wersji będzie się trzymał... zwariowac idzie z tymi chłopami ;{ Wiosenka, boski Twój M )) idę spać, co mi zostało... pa i dzięki za rady. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: pomocy 13.08.07, 22:39 sotie testy owu robi sie popołudniu nie rano, przynajmniej tak pisało na moich, pisało tez ze wynik ranny może byc sfałszowany. Odpowiedz Link
malutka1939 TSH, mentafolia pomocY 13.08.07, 22:39 powiedz czy to badanie robi sie na czczo? czy mogę wszamać śniadanko rano? Odpowiedz Link
mentafolia Re: TSH, mentafolia pomocY 13.08.07, 22:58 Malutka,nie musisz być na czczo,pora dnia tez obojętna i dzień cyklu też. Odpowiedz Link
megisa1 NAPEWNO ? 14.08.07, 11:11 mentafolia jestes tego pewna ? gdzies w necie czytałam że wszystkie hormonki zawsze na czczo... Odpowiedz Link
sotie Re: NAPEWNO ? 14.08.07, 11:30 megisa, na pewno z tych powszechnych hormonów to tylko prl na czczo, reszta nie. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:24 widzisz sotie jaka ja ciemna czytam i czytam ale czasem tyle wpisów ze juz nie wiem co czytam a te czarne wdowy to pamiętam Krymu Ci zazdroszczę i podziwiam ze nie boicie sie jechac tym pociągiem ja w ubiegłym roku z Rumunii na Węgry jechałam to miałam cykora ale było w porządku tylko juz się chyba nie zdecyduje, ale to była sytuacja podbramkowa, auto nam zdechło w Bukareszcie i serwis nam nie naprawił ehh szkoda wspominać Ważne ze teraz wakacje nam sie udały) Odpowiedz Link
rogalla Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:51 Sotie u nas dzisiaj góra 20 stopni było do tego szaro-buro i deszczowo. W której części Polski tak ciepło było dzisiaj, szcześciarze...? Odpowiedz Link
kae1 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:51 dziewczyny, czekolady Wam się zachciało na noc? ja wszystkie wkładam, przez te upały, do lodówki i potem tak fajnie chrupią znalazłam na forum kuchnia przepis na torcik gruszkowo-czekoladowy, wygląda bajecznie.. jak mi wyjdzie, to się pochwalę bo niedługo imieninki moje dziecię się pluska w wannie, założyła kostium i pływa w dmuchanym kółku D taka namiastka basenu tempka mi skoczyła jak trzeba, teraz tylko czekać, ff wyznaczył nawet dzień testowania, mądrala obaczymy.. dobrej nocy Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Czekolada ;-DDD 13.08.07, 21:55 też już zmykam kochane, M. zaraz wróci z pracki , tylko nie piszcie dużo w nocy nocne marki ))) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 22:31 cześć dziewczynki ubolewam strasznie, mało czasu mało czasu, biore sie do czytania cześć Mercy własnie fotki dostalam, serdecznie dziekuje, bardzo fajne, na moje ciut poczekacie dzis zakupy były solidne bo lodówka pusta, zakupowalismy żyrandole, które zawsze jedziemy kupować i wracamy z niczym, dziś zakupione, i mozna powiedzieć że kinkietu brakuje u nas w sypialni i beda wszystkie (mieszkamy ponad rok) - tempo zawrotne, Jasiek fajny sobie wybrał-srebrna metalowa rakieta z trzema dopalaczami w formie żarówek, odjazdowy cena tez nie mała 200zł, za to do pokoju w którym spia goscie wyhaczyliśmy rewelacyjny za aż 20zł, przeceniony ostatni, jest normalny, ale z ceny to sie usmialismy po pachy i uważaj Mentafolia, oj teraz to sie zmarszczysz, mój M to odważny facet, był dzis na małym co nieco w Invikcie, taka wczoraj decyzje podjęlismy, że sie nie bzykamy tylko dzis badanko ale jaja mówię Wam, dzowni M do mnie i mówi że chca go kłuc na tę morfologie, więc mu tłumaczę że to morfologia plemniorów, oddał słuchawke pani w labie i z nia rozmawiałam, okazało sie że morfologia jest juz w cenie badania podstawowego, babki ponoc ryły z niego i wyobraxcie sobie, powiedziały mu że wymaz robia tylko do 11, a juz było po 13, gdzieś tam zadzwoniły i zgodzili sie że jak pośpieszy sie to jeszcze zrobią wymaz, biedaczysko miał 10 minut dobra poczytam troszkę Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 22:39 mercy,ja tez dostałam,dzięki. Ale się wyleniliscie ) Nie zapomnij kochana o seksie,bo w ubiegłym cyklu trochę przespaliście sprawę )) Odpowiedz Link
mentafolia wiosenko :))) 13.08.07, 22:41 A to Ci niespodziewajkę Twój M zrobił ) Myslał,że go w wacka będą kłuć? hahaha Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 22:45 Ensata hej jakie kuszenie losu, zdrowa jesteś M też, dlaczego nie możecie mieć trzeciego zdrowego baby, spkojnie, toż ludzie maja i trzecie i czwarte i zdrowe, nikt nie chce chorego dziecka. Nie nakrecajcie Poppy, Poppy nie testuj, to mniej boli, nieważne jaki wynik testu i tak sie denerwujesz, a jak "popłyniesz" to juz złudzeń nie ma. Takie moje skromne zdanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 22:50 spoko Megisa dasz radę przeczytać, ja czasem nadrabiam cały dzień to fakanie bardzo mi sie podoba, mój dzis sam robił sobie dobrze, i powiedział, że dzis nic nie bedzie, bo tyle sie nasłuchał i nameczył, miał badanie nasienia Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 22:56 Megisa dzielna jesteś. Jak M się czuje, oki? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:00 chciałam polukać która sie tu martwi, na Nuluskę, i cóż, hej nie mam Twojej facjaty, i co teraz?????? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:24 Mercy super foty, thx a gdzie bawiliście nad morzem? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:36 Kamaz raczej tu u nas pisz na wątku, bo tu tyle czytania, że ja juz nawet gdzie indziej nie latam. Rety kiedys i na NPR zagladałam i na niepołodność, obecnie wystarcza mi nasz wateczek. Dziewczynki ja Was wszystkie witam po urlopie, alez ja dziś zjechana, mówie Wam marzę żeby iść spać, ale nie moge, bo muszę doczytać. Hi. Wiesz Ivinko na gazeciaka napisała do mnie Agafrytka ale milutko, pyta sie bo zniknęłam. Jeszcze będę na NPR, lubie i tamto forum, ale jak juz sie wszystko uspokoi i goście, i psina wjedzie, i pracka sie wyciszy, bo narazie wymiekam poprostu. Nie wspomnę że okna mam jeszcze niepomyte!!!! I mam to gdzieś. Ale podłoga wylizana a co??? będę sobie żałować. Ano Mentafolia rozkraczałam sie nagolasa na maksa w tej wodzie, miałam to gdzeiś szczertze mówiąc, ale w sumie to w staniczku mozna być. Ale za to jak fajnie Jasio wpłynał do wody. Ale jeszcze jak rodziłam to była metoda że do 2 godzin mozna byc w wodzie, i teraz chyba za to płacę, 2h obecnie to za długo, teraz wolno siedzieć w wodzie max 40min, może to nie było przyczyną, ale po tym porodzie, po 2 tygodniach miałam czyszczenie, coś pozostało w macicy, i po tym porodzie i łyzeczkowaniu nie wróciły mi @. Mozna gdybać, ale... Sotie milutkiego urlopu, bo pewnie niedługo uciekniesz od nas, bedziemy czekać. Poppy a ja do znudzenia, wszyscy mówia testuj, a ja mówie hi hi nie testuj. Kae dostałam fotke, widzisz dobrze że napisałaś, bo wogóle na skrzynke weszłam, juz wiem córcię masz? HEJ CZY NAPISZECIE MI, czy ja taka niewidząca, gdzie teraz jest wyszukiwarka, czy ja jej tylko nie widzę? MALUTKA a czy clo na Ciebie nie działało lub tego typu lek? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:40 Mentafolia z nieba mi spadłaś, ja też mam łuszczyce, tyle że ja mam taką nietypową placki, z 10 szt sie znajdzie, nie mam na łokciach i kolanach, i wiesz kiedy wylazło dziadostwo, jakieś 3 lata temu, jak ginek dał mi hormonki na wywołanie @, i obecnie niby lato powinno się goić, a mnie wyłazi, chyba po dupku. Piszesz że córa te dwa leki zażywa, ano kupie kupie, napisz jak zazywać jak często, najlepiej jedno i drugie? i co 3 miechy i dac spokój, prosze napisz wiecej Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:57 mi sie to nowe forum wcale nie podoba, zmienilam sobie kolor na zielony, ale nie pomoglo i chcialam Wam wyslac zdjecia wakacyjne to mi gupia gazeta powiedziala ze moge max do 10 osob Poppy trzymam kciuki, kto wie, moze to jakas angielska passa najpierw Kawoszek, jakby teraz Ty, to moze jeszcze ja bym sie na nia zalapala a kobiety w ciazy to ja tez wszedzie widze, moj M to chyba mysli ze mam obsesje bo jak sie okazalo ze on zadnych nie widzi, to mu zaczelam dyskretnie zwracac na nie uwage, zwlaszcza w centrach handlowych mialam jakas prace po nocy robic, al chyba zamiast tego pojde odsypiac wakacje, Wam tez dobrej nocki zycze Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:44 a to ja jeszcze uzupełnię opowieść o moich wakacjach, ano Ivinko w Popradzie w aquaparku bylismy, do tatralandi jakos sie nie zebraliśmy, no i bylismy w słoweńskim raju, na szlaku gdzie po drabinkach wchodzilismy, oj ciężko było i jak na mój gust niebezpiecznie z dziećmi, ale ostro tam ludki poginali, a i siostry zakonne, bałam sie strasznie dziwczyny co Wy z tymi brz=uszkami, ja patzrę na ciężarówki uprzejmym wzrokiem, rozmarzam się wtedy, mam błysk w oczach, to cudny dla mnie widok, może dlatego że ja wierzę, bo i tak jak sama nie urodzę, to se posadzę, ha Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:47 Sotie wywal te testy owu i se bzyknij. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień````````````` 13.08.07, 23:50 Mentafolia dałaś czadu "idź do M i powiedz że koleżanki kazały" usmiałam się mój to się wścikał jak w zeszłym cyklu rozprawiałam czy ma iść na badanie czy nie, czy 2 dni czy 5 dni czy 7 dni Odpowiedz Link