martucha90 29.08.07, 11:45 Pewnie to niemądre pytanie... Ale jestem ciekawa... Jeśli miałam owu i były starania, a po kilku dniach idę na monit, to będzie widać, czy było zapłodnienie czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik_24 Re: Czy USG pokaże zapłodnienie? 29.08.07, 12:40 U mnie nie pokazało, robota w 11dc, a w 21dc byłam na USG. Gin tylko stwierdził, że "wygląd " w macicy może wskazywać na wczesną ciążę, ale niekoniecznie. Ciąża była Odpowiedz Link
martucha90 Re: Czy USG pokaże zapłodnienie? 29.08.07, 12:50 Dzięki za odpowiedź No to nie mam się co nastawiać. U Was było aż 10 dni, u mnie będzie kilka, może 3 dni. To na pewno nie pokaże. Odpowiedz Link
mjulka Re: Czy USG pokaże zapłodnienie? 29.08.07, 15:06 Martusi, cierpliwości...sama nie raz to powtarzasz a usg pokaże zapłodnienie, owszem, tylko z duuużym opóźnieniem niestety Odpowiedz Link
martucha90 Re: Czy USG pokaże zapłodnienie? 29.08.07, 15:49 No wiem, wiem, cierpliwości... Pozdrawiam Odpowiedz Link
martucha90 to ja już po badaniach 31.08.07, 08:08 No i byłam na monicie. Prawie wszystko OK. - endometrium jest, pęcherzyk dominujący jest, na oko jestem zdrowa. Jedno tylko gin zdziwiło - zero śluzu. Ktoś ma jakąś hipotezę - dlaczego można nie mieć śluzu? Ja nigdy nie mam, kurzego jajka w życiu na oczy nie widziałam, czasem jakiś biały jak mleko glut, przez jeden dzień w cyklu i to na 4-5 dni przed owu, potem zero. W przyszłym tygodniu kolejny monit, żeby zobaczyć, czy pęcherzyk pękł. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: to ja już po badaniach 31.08.07, 11:01 mówił ile pęcherzyk ma mm, jaki wymiar? śluz hmmm może w szyjce był, może jeszcze będzie, jesteś przecież przed owu Odpowiedz Link
martucha90 Re: to ja już po badaniach 31.08.07, 11:29 Pęcherzyk miał 17 mm. To dużo czy mało - ile powinien mieć, aby był gotów do zapłodnienia? Co myślisz wiosenko o tym śluzie? Nie wyciągam nic, choć gmeram usilnie i po szyjce macicy też palcem pocieram. Wyciągam jedynie mokry palec, bez żadnych wydzielin. Przepraszam za dosadność tej opowieści, ale to dla mnie ważne, byś dobrze zrozumiała moją sytuację Odpowiedz Link
mjulka Re: to ja już po badaniach 31.08.07, 12:15 Hej Martusia Pęcherzy jeszcze ma czas. Dojrzały pęcherzyk ma około 23-4 mm, przyrasta średnio 2mm/dobę. Ale trzeba pamiętać, że nie jest to przyrost liniowy. W kązdym razie na moje oko, to za jakieś 2-3 dni będzie owulka, więc i śluz ma czas I tym śluzem też nie przejmowałabym się aż nadto, u mnie go nie uświadczysz (poza uczuciem wilgotności, o którym piszesz) a 2 ciąże mam za sobą Odpowiedz Link
martucha90 pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 10:36 Nie chciałam tworzyć nowego wątku, tu jest moja historia, więc tu bym chciała zadać nowe pytanie. Tak sobie myślę i myślę o różnych rzeczach. Na przykład babcine sposoby na ciążę. Ten z kąpielą to chyba jest dla tych, co mają kłopot z pęknięciem pęcherzyka. A ten z 5-dniową abstynencją to dla tych, co mają słabe żołnierzyki, nie? Ja się o pierwszą ciążę parę m-cy starałam, a potem zaszłam, gdy się bzyknęliśmy po kilkudniowej przerwie właśnie. Teraz się staramy w każdym cyklu co 2 dni (już 11 cykl) i chociaż mam prawidłowe owulacje (robiłam dwa monity), to nie zachodzę. To mi z tych moich przemyśleń wychodzi... no wychodzi niestety, że problem może być z żołnierzykami, nie ze mną! Jak myślicie? Odpowiedz Link
istota Re: pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 12:01 moze M powinien badanie zrobic to by wyjasnilo sprawe, moj dostal skierowanie od lekarza, ale jakos sie nie spieszy, czemu sie zreszta nie dziwie, faceci chyba ciezko znosza ewentualne zle wyniki Odpowiedz Link
martucha90 Re: pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 12:33 Mówiłam M, trochę się speszył Pocieszałam, że przecież mamy dziecko, to źle być nie może. Myślę, że zrobię tak. Na początek poczekam oczywiście do końca cyklu, bo może się udało. Jak się nie udało, to w przyszłym miesiącu umówię się na kilka usg z rzędu w okolicach owu i jak pęcherzyk dojdzie do 23 mm, to wtedy zrobimy staranka po dłuższej abstynencji. 23 mm to dojrzały pęcherzyk - dobrze mówię, tak? Temperatury nigdy nie mierzyłam, a jakbym mierzyła, to kiedy jest owu? Jak jest skok temperatury? Czy dzień po skoku czy jak? (Śluzu nie miewam w ogóle, chyba taka moja uroda, niestety, ale jedno dziecko już mam, to się nie będę przejmowała). Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 15:33 Martusia może tu tkwi problem, tu na starankach taka nagonka na te bzykanka co 2 dni, a my dwa razy zdzaiłalismy dzidzię, przy 4-5 dniowej abstynencji, może w tym tkwi problem. powiem Ci że pomimo tego wysłałam M na badanka, okazało się że trzeba ciut pomóc farmakologicznie, żeby zwiekszyc szanse, M ma sporo plemników, ale tych najwazniejszych-najszybszych ma mało. Dodatkowo dochodzi fakt że ja mam owu jak narazie co drugi cykl. Zwiekszac szanse, zwiększać szanse, tzn drążyć i badać się, jeszcze zalezy kto ile ma lat, ja mam 34 wiec nie czekam, bo jajeczka uciekaja, pozdrówka. Odpowiedz Link
martucha90 Re: pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 15:50 Ja mam 31 lat, więc też niemało chyba. Idę dziś na drugi monit, zobaczyć, czy tamto jajo pękło. Zapłodnienia (ewentualnego) nie pokaże chyba jeszcze, a staraliśmy się co 2 dzień od 10 dni chyba. Teraz myślę, że to be sensu. W następnym cyklu zrobimy wyczekanie na owu. To powinno już na pewno zadziałać Zapytam też o ten brak śluzu. A Ty co myślisz o tym braku śluzu? Nie było go na pewno co dzień sprawdzałam. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: pytanie o żołnierzyki 04.09.07, 20:36 Martusia śluz jesli badasz na szyjce i go nie ma, to zawsze może byc wewnatrz i gin na usg powinien go widzieć że jest, a w sumie, jesli dochodzi do owu to musi gdzie ś być. Ja tez to przerabiałam, nawet codzienne bzykanka, nigdy więcej, mam syna z 2 bzykanek, i zaszłam drugi raz przy jednym bzykanku (oczywiście te w okolicach owu). Daj znać jak usg? Odpowiedz Link
martucha90 Re: pytanie o żołnierzyki 05.09.07, 08:03 USG w porządku. Gin powiedziała, że owu była prawidłowa, pęcherzyk pękł prawdopodobnie w weekend, bo już śladu po nim nie ma, cykle określiła jako regularne (są 26-29). Czyli u mnie super, tylko dzidzi od 11 m-cy niet... Ale może to i dobrze, może dzidzia wie co robi, że tak czeka, bo teraz taką kiełbasę wyborczą szykują, macierzyński 26 m-cy ma trwać! Byłoby fajnie się załapać na taki długi macierzyński Pozdrawiam serdecznie! M. Odpowiedz Link