ensata 29.08.07, 22:04 Dumacie, dumacie. A ja przed szereg i nowy wątek obfitujący w dzieiaczki zakładam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:05 hahaha, tośmy się razem przed ten szereg piękny tytuł Odpowiedz Link
ensata Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:07 mjulka napisała: > hahaha, tośmy się razem przed ten szereg > piękny tytuł Eeee, licytowały sie laski, a watek jak makaron juz długi Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:09 witajcie w nowiuśkim wątku Ensta - piękny i proroczy tytuł Ciekawe kto i kiedy się zorientuje że już jest nowy wąteczek Odpowiedz Link
ensata Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:12 mercy2 napisała: > witajcie w nowiuśkim wątku > Ensta - piękny i proroczy tytuł > Ciekawe kto i kiedy się zorientuje że już jest nowy wąteczek Jasne, ze proroczy))Ja za Wasze starania toskańskie wino codziennie będe piła Odpowiedz Link
claire_s Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:12 boski tytuł ale mam nadzieję, że na stary ktoś jeszcze zajrzy i może odpowie mi na moje ciągnące się pytanie... Ensata dzięki, zgłupiałam totalnie. Odpowiedz Link
ensata Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:15 claire_s napisała: > boski tytuł > ale mam nadzieję, że na stary ktoś jeszcze zajrzy i może odpowie mi > na moje ciągnące się pytanie... Ensata dzięki, zgłupiałam totalnie. Mówie Ci jajko Ci sie szykuje, ja tak miałam. Zero śluzu, wygrzebałam sobie pod prysznicem jedna, slownie jedna nitke, byłam w szoku, a pozniej okazało sie ze płodne jak w morde były Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:16 Ja Ci odpowiem jak jest u nas Różnie już próbowaliśmy. I z wykresem w ręku, i spntanicznie; I przez rozsądek bo tak trzeba i w różnych momentach cyklu. Ale teraz wiem, zę nic na siłę, bo i Tobie się znudzi i M będzie focha puszczał. Sponton najlepszy. A i tak będzie jak ma być. Bo nasze jajeczko i plemniczory to się nie chcę słuchać nas i same wiedzą kiedy dziłać, niestety. I dlatego jedne chcą i nie zachodzą a inne nie chcą a zachodzą. Chyba nie pomogłam, tak coś mi się wydaje .... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:16 ja sie zorientowałam Claire na starym Ci odpisałam, a ten jeden glutek własnie miałam przed monitowana owu Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:19 dobra odpowiedziałm nie tej co trzeba, chyba już przez zmęczenie niki mi się mylą Jeny, tylko się nie śmiejcie pliz Chyba walnę się wyrka, M juz śpi, bo nie mógł się doczekać aż skończę klikać, hihi. Dobrze, ze owu mam już za sobą Dobrej nocki !!!! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:17 chętnych tyle,ze sie moze ucho od koszyka urwac hehehehe Odpowiedz Link
mysia1807 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 20:41 no witam dziewczyny to ja bym tez poprosila dzidzie z takiego wiosennego koszyczka, znajdzie sie jakas kruszynka dla mnie? tak bym juz bardzo chciala. staramy sie o dzidzie juz 11 cykl i czuje ze @ nadchodzi wiec znowu nic z tego ( obserwowalam cykle mierzylam tenpke wybieralam najodpowiedniejsze momenty <tak mi sie bynajmnie wydawalo> i nic, z niecierpliwoscia czekalam na to czy @ nadejdze czy nie ale za kazdym razem przychodzil. w tym cyklu odpuscilam sobie wszystko bylam na urlopie i nie myslalam o tym ale chyba i tak nic z tego. czemu to takie ciezkie? a kobiety ktore nie chca miec dzieci to bez niczego zachodza w cieze? co my jestesmy winne? my ktore chcemy takiego maluszka, taka iskierke. pozdrawiam i zycze powodzenie wszystkim starjacym sie tak jak ja. buziole razem bedzie nam razniej... Odpowiedz Link
annkys Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie... 31.08.07, 20:51 hej dziewczyny! dopiero z pracy przyjechałam, ale właśnie się dowiedziałam, że w związku ze zmianą pracy należy mi się jeszcze 5 dni zaległego urlopu i już nie mogę się przyszłego poniedziałku doczekać, w końcu będę na bieżąco z forum. Bo tak to, dopiero wieczorkiem czytam, co przez cały dzień nagadałyście... a może w nowej tyrce będę miała więcej czasu na czytanie i pisanie... nie wiem jak wy, ale ja dzisiaj okropnie się czuję, mdli mnie na maksa i w dodatku głowa boli (pewnie pusta i dlatego boli) Wiosenka, jesteś niesamowita! takie dłuugaśne odpowiedzi i do każdego słówko - dzięki, pewnie masz rację, że nie warto starań odkładać przez pracę, ale... cóż nie chcę zapeszać, ale coś mam w tym miesiącu większą nadzieję, że coś ze staranek wyszło (przeczucie czy coś?). Mysiu ja mam za sobą 13 cykli starań, ten 14 pierwszy raz monitorowana owulka (usg i takie tam) zobaczymy za dwa tygodnie czy to coś dało. powiem wam drogie forumianki jedno, bardzo mi się tego dzidziusia chce, ale widzę, że do waszego nakręcenia to mi jeszcze bardzo daleko i rozumiem te co z testowaniem chcą czekać dłużej. Jakoś mi się wydaje, że to nasze nakręcanie i tak nic nie zmieni. Ale i tak bardzo lubię tu zaglądać, poczytać i cosik czasem napisać Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie... 31.08.07, 21:33 A ja wpadłam żeby się pożegnać, odezwę się jutro. Dobranoc i kolorowych snów Wam życzę kochane Odpowiedz Link
tessie124 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie... 31.08.07, 21:50 Mysia a Ty o pierwsze dziecko sie starasz? Jeśli tak to może na bliźniaki się piszesz...? Bo jest tutaj taka lista i można sobie wybrać... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie... 31.08.07, 21:58 słuchajcie dziewczyny, myślałam, myślałam i doszłam do poważnych wniosków słuchać pilnie Ostatnimi czasy na nasz wątek zawitało sporo nowych duszyczek i ten oto fakt dał mi do myślenia Czy nie czas zwolnić miejsce na forum świeżynkom? Moim zdaniem najwyższy, więc II krechy się sypać powinny No chyba, że świeżynkom się posypią... Odpowiedz Link
s.dominika Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:19 To ja zamawiam po jednym dzidziusiu z tego koszyka dla wszystkich ... Odpowiedz Link
ensata Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:23 s.dominika napisała: > To ja zamawiam po jednym dzidziusiu z tego koszyka dla wszystkich ... Kolejka, drogie PanieKosz duży, no chyba ze czyjs dzieciaczek postanowi sobie jeszcze bez Was pobrykac i uzna ze przyjdzie pózniej Ja zawsze mówiłam, ze to dzieci decydują, kiedy do nas przyjda i tak naprawde wiedza skubane, kiedy jest najlepszy moment. Na nic planowanie, mówię Wam....)) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:23 Sdominika doczytałam na starym wątku, my sie troche bawimy na początku cyklu, a później kkilka dni przerwy, i staramy się ze 3 razy przy owu, ale ja mierze tempki, obserwuje sluz, monitoruje cykle, a do tego jeszcze międzyn 17-21dc mam skok-owu, czyli plus minus zawsze trafimy. Im dalej w las, bedziesz wiedzaiła co i jak. maratonu nie polecam, bo wtedy nie ma sie chuci na siebie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:24 Mercy tesi na bank na stary wejdzie, ha ha Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:30 zimno w chacie, grzejemy się, zimno mi w syrki, leca po skarpetki, ha ale nas sporo wieczorową porą ja mojego M zagaduję, czy juz tabletki działaja, on na to że może działają, ale rowy kopie i siły nie ma, chyba mu dawke zwiększeę, ha Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:24 pij, pij Enasta za nas wszystkie Dominika widzisz jaki tu miszmasz piszesz już trzeci raz to samo i zero odpowiedzi Odpowiedz Link
s.dominika Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:25 Takie życie Odpowiedz Link
claire_s Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:33 Wiosenko, niby soczewek jeszcze nie zdjęłam, ale nijak nie mogę znaleźć Twojej odpowiedzi może się gdzieś wkleiła wyżej? szukałam, szukałam i nic Ensata, jeśli owu dopiero nadchodzi to padnę! byłam prawie pewna, że już była, wodnisty śluz (jajka nie było, no ale to pierwszy cykl po pigułkach), piekielnie bóle podbrzusza jak na @, kłucie jajników, no myślałam, że to owu. ale tempka spadła dzisiaj w dól, bez kompensowania zmiany czasu mierzenia było 36,4... Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:36 Wiosenko, a jakie Twój M dostał tablety? Niby mój ma wyniki ok, ale to zdaniem lekarza z Novum, który sie pewno na słabiuchne armie napatrzył i na tle mój to buhaj, ale nie zaszkodziłoby go podrasować Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:49 Claire znalazłam "wcale mnie tam nie zameczasz, myslisz że ja więcej wyciagnełam, ot jeden glutek se wypłynął, ale Twój to gigant 10cm, wow, zapisz sobie W lub E, to jak juz wolisz, ja se czasem tak a czasem tak pisze, E żeby lepiej wygladało, bo cały świat ogląda moje wykresy, no." patzrąc na Twoje temp Claire i obracając je na różne strony, owu jeszcze nie było, a ta niteczka wróży coś dobrego, więc do dzieła Mjulka M bierze Proviron 25, niby M ma duzo plemników, bo w 1ml 125 molionów, ale ten typ A (4%) jest mały procentowo. Choć gin stwierdził, że ktoś może mieć %25 typu A a może mieć ilościowo mniej od mojego M, bo w 1ml bedzie miał 15mln. I wyszło w sumie zadanie matematyczne. Ogólnie stwierdził że zwiekszamy szanse przed clo, więc zapisał i M nawet dzis rano pamietał sam o tabletce. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:50 ha ha mam blisko do Ensaty podjadę i wezmę jednego dzidziora z koszyka, ha ha, mam do Niej 20km Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:51 Tess gdzie jesteś, nie moge poczty odebrać? Dziewczyny czy działa Wam poczta gazetowa? Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:54 sprawdziłam i hula, może Wiosenko nikt do Cie nie napisał po prostu chyba mnie już winko wystarczająco zmuliło, idę w kimę dobrej nocki oby mi się same orgazmy dziś śniły Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:54 na receptę, 20tabl/50zł może i niepotzrebnie się pasie, ale co miałam czekać kolejne 2 tygodnie, a clo za pasem ten lek pomaga nawet jak siusiak dobrze nie hulla, po 40 tez mozna zapodać, dobrze wiedzieć na zaś Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:51 a ten proviron to na receptę tylko? i jak szybko daje efekty? a może Twój M sie już niepotrzebnie pasie, co? Odpowiedz Link
claire_s Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:54 wiecie co, w sumie to jest śmieszne, mam jedno dziecko, zaplanowane i wyczekane, a nie wiem jak to jest z tym śluzem płodnym... ale wtedy dziecko chciałam, ale jakoś potrafiłam kompletnie wyluzować i nie myśleć, w ogóle nie myślałam o tym, który dzień cyklu aktualnie mam, wyłącznie konsumpcja dla przyjemności, udało się w 7 miesiącu starań. kurczę, myślałam że E to oznacza, że to białko kurze cieknie w ilościach hurtowych, a przynajmniej w sporych, póki co nie mieści mi się w głowie, że jeden glutek w niepłodnym śluzie wiosnę czyni (sorry Wiosenko!), ale skoro tak piszecie, to zaraz poprawiam ff. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:58 Dziewczyny a ja jutro chyba musze w jakiejś masce wyjść z młodym do przedszkola bo kobitki się przestraszą. Normalnie syf za syfem na tej mojej twarzycce wyskakuje Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 22:56 wszystkie poszły spać, no własnie hula poczta, ale jak otwieram list to nie moge przeczytać, bo pisze że zerwer cos tam trudno, może jutro mi sie uda dobrej nocki Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:00 Claire jak długo sluz obserwujesz? Ja oprócz jednego glutka widzę jak zmienia się konsystencja, śluz klei się i jest gęsty, a nagle staje sie jakby oleju dodali i robi sie przeźroczysty. Cięzko wytłumaczyc, ale te ocene nabyłam po 5 cyklach. Ja mam Jasia z pierwszego cyklu i z jednego bzykanka, i Aniołka z drugiego cyklu, było mineło, teraz to juz 7 cykl. zastanawiam się czy kiedyś miałam owu co cykkl? na to wychodzi że tak Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:02 Aneczka czyzby na @, buuu. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:05 No właśnie tylko że do @ jeszcze czas, no i dziwne że przed @ bo tak zawsze przed owu było Ej widzę, że czym więcej obserwuję i się zagłebiam w to to wszystko się chrzani<BBBUUUUUUUUUUUUUU> przepraszam juz zmykam Odpowiedz Link
claire_s Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:05 pierwszy raz w życiu Wiosenko, dlatego tak kiepsko mi idzie subiektywnie rzecz biorąc to wtedy gdy śluz mam oznaczony jako W to czułam właśnie naoliwienie i mega otwartość, że się tak wyrażę. teraz absolutnie wcale, stąd padłam zdumiona na widok glutka Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:17 Claire to bacznie obserwuj, to samonauka. Uciekam do spanka, bo rano sie nie dobudzę. Pa. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:19 większość chyba jednak dziecka nie ma, albo jest pół na pół, i te co mają dziecko tu dopiero odkryły co za szczęście mają (ja przynajmniej) Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:25 Święte słowa Wiosenko!!!!!!!! Odpowiedz Link
karpikowa81 idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 08:57 No witam wszystkie dzisiejszego poranka Jak zauważyłyście znalazłam nowy wątek! Oczywiście musiałam najpierw nadgonic zaległosci i od jakiś 45 minut czytam to co wczoraj nakresliłyście. Wkońcu doszłam do konca i mogę sie przywitać. Niesamowite ze ja o tej godzinie dopiero pierwsza jedem. Wiosenka a tak masz racje jakoś to forum mnie wciągnęło ale i tak wieczorkiem za mało siedze. No ale cóż mąż sie strasznie piekli jak to ja siedze przy kompie a nie on) hhe. No a tak wogole to dzić 30dc i @ brak oby tak dalej .... czekam do niedzieli jesli nie dostane to chyba zatestuje. Mam nadzieje ze wytrzymam tak długo. ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 09:01 A tak wogole to co dziś tak cicho i pusto tutaj?? Czyżbny wszystkie odsypiały wczorajsze długotrwające pogaduch??? hmmmmm i kto teraz ze mna bedzie gadać? Jak ja taka samotna siedze w tej pracy?? Szef w turcji? nikt do mnie prawie nie przychodzi bo niby kto? klienci??z nimi to sobie długo nie pogadam. Dajcie znać ze zyjecie plisssss PP Odpowiedz Link
aneczka_78 Piekny poranek 30.08.07, 09:07 Witam Dziewczyny pewnie śpią i śnią o ... i ogórkach A u mnie tempka się pnie w górę Karpikowa no to co czekasz do niedzieli?? A może zatestuj wcześniej bo narazie żadna sie do testowania nie kwapi. Odpowiedz Link
karpikowa81 Aneczka 30.08.07, 09:14 Witam Aneczka. Wiesz chyba wole poczekaść sprawa sie wyjaśni w ciągu kilku dni. Nie chce zapeszać. Ostatnio niby wyszedł pozytywnie a ciąży nie było widać . Prawdopodobnie naturalne poronienie. Wie teraz czekam cierpliwie. Troche mnie ciągnie podbrzusze tak jakby jajniki bolały czy co nie wiem dokładnie dziwnie sie czukję. Dlatego nie mam dobrego przeczucia. czas pokaże.... Odpowiedz Link
aneczka_78 Karpikowa 30.08.07, 09:21 W takim razie trzymam kciuki i jezeli jesteś w ciąży to napewno będzie dobrze. Trzymam kciuki a Ty myśl pozytywnie. A jajniki i podbrzusze w ciązy też bolą. Pamiętam miałam tak z Dawidem i cały czas biegłam do kibelka sprawdzać czy to @. A synek urodził sie o czasie piekny i zdrowy Także głowa do góry i myśl pozytywnie. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa 30.08.07, 09:29 No ja też latam do kibelka czesto. wogóle to mam troche brzuch wzdęty; troche siusiam ale to prawie takie same objawy jak @ wiec narazie czekam cierpliwie. A mój M pierwsze co zrobił jak dzis wstałam to zapytał czy dostałam @. hehe Mówi ze on sie nie przejmuje ale jednak ----- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Karpikowa 30.08.07, 09:51 Rany, ale sei naprodukowalyscie Przeczytalam, po lebkach, ale jednak I spadam, bo za 15 min max wmusze wychodzic, a ja jeszcze nie ubrana do konca. Wiec juz nic nie napisze, buziaki Odpowiedz Link
karpikowa81 Dziewuszki plissssssss 30.08.07, 10:05 No nie r óbcie mi tego ja sie tu zanudzę!!! piszcie cos bo umrę z nudów Czy dzis jakiś wolny dzień jest czy co?? Chyba musze znaleźć sobie coś do roboty Odpowiedz Link
mjulka Poppy:) 30.08.07, 10:23 to widzę, że Wam się rozbierana randka do rana przeciągnęła))) Karpikowa, wszystkie odsypiają wczorajsze pogawędki, zresztą z czasem sama zobaczysz, że forum ma swoje lepsze i gorsze dni A nadchodzą właśnie te lepsze dla jednych ( tych, co jak Ty ujrzą II krechi) i gorsze dla innych (przylezie @ i dół murowany). A że większość dziewczyn jest właśnie tuż PRZED, to się posypią gartulacje i lamenty Odpowiedz Link
mercy2 :) witam :) 30.08.07, 10:30 I ja się dzielnie melduję, choć wczoraj faktycznie przyszalałam. Dotarłam do pracy, a dziewczyny mi mówią że mam oczy czerwone jak królik, rety, noo cóż. Ale warto było, bo wczoraj sie wiele działo, oj wiele Karpikowa - dzielna jesteś. Trzymam kciuki. Ja też mam brzuch wzdęty, sikam co chwila (mam nadzieję, że to znów mój pęcherz się odzywa), oby to co innego Odpowiedz Link
s.dominika Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 29.08.07, 23:15 Ja widzę, że wy i tak w większości jesteście w lepszej sytuacji, bo już macie po dzieciaczku (w większości, nie?) a ja się o pierwsze staram i mam takie parcie, że .......... sobie nie wyobrażacie. A najbardziej mnie denerwuje, że owu jest raz w cyklu, a ja jeszcze mam takie długie cykle To daje tylko około 10 szans w roku. Jakbym miała cykle krótsze - to bym miała 12 szans. Eh głupoty gadam Idę spać, bo jutro do pracy na cały dzień Odpowiedz Link
motylek292 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 09:27 to ja sie dopisze moze cos z tego koszyczka dla mnie wypadnie a moze te odlatujace bociany cos zostawia w kapuscie trzymam kciuki za starania Wszystkich NAS buzka Odpowiedz Link
tessie124 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 10:32 Witam, Ha, znalazłam nowy wątek i stary... hehehehe nie dopisałam się w starym hahaha bardzo funny;-/ Ten kosz to musi być bardzo pojemny, bo dla mnie maja być bliźnięta... I nie buntować się, że zachłanna jestem, ja nawet 1 nie mam;-((( S.Dominika wiem co czujesz... też zrób zamówienie na bliźnięta jeśli chcesz... chociaż to większe ryzyko i trudniej donosić. Jak Wy żeście tyle naprodukowały wczoraj, ja nic nie widziałam a spać z kurami nie poszłam...? Tu jest jakaś ściema, Wiosenka poczty przeczytać nie może, ja znowu postów nie widzę... Dół coraz większy mnie dopada, jutro do pracy i już nie mam siły... Chcę wyjechać z tego dziwnego kraju...przy byle wiadomościach to szlag mnie trafia i nie mogę słuchać... Poczekam do wyborów i wyjadę Ależ się robie wredna małpa.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
karpikowa81 Tessie 30.08.07, 10:46 Tessie ja też chce bliżniaki. Chociaż ostatnio opiekowałam sie 8 miesięcznym synkiem moich znajomych no i w niektorych momentach wymiękałam(panika i te sprawy oczywiście jak płakał) a czesto to mu sie nie zdażało nawet w nocy tylko raz sie obudził hehe No i pomyśleć ze ja chce miec 2 na raz?? troche bedzie ciężko. Ale jak swoje sie od początku zna to sie wie co to dziecko chce jak placze a czyjeś to loteryjka) Odpowiedz Link
tessie124 Re: Tessie 30.08.07, 10:55 Przepraszam, ale bliźniaki to w pierwszej kolejności dla tych co jeszcze nie mają żadnego... Jeśli spełniasz kryteria to proszę bardzo... będziemy zaklinać bliźniaki. Która jeszcze chętna... Jeśli któraś chętna a już ma dziecko w domu to tylko musi nieco dłużej poczekać i najpierw przepuścić te które wcale nie mają... Także Karpikowa, dla Ciebie też się znajdą... ale może październik dopiero przydźwiga.... Nie wiem jak duży jest wrześniowy koszyk.... żeby to była fura a tu mamy tylko koszyk... Ja to jestem już tak zdesperowana, że z 5 na raz bym się cieszyła ogromnie. Odpowiedz Link
istota dzieki za nowy watek :) 30.08.07, 10:34 ale fajnie ze tak duzo piszecie, tylko nie fajnie ze ja nie mam czasu czytac co do przewijania starego watku to jak wy mozecie czytac od najnowszego? to sie przeciez w zadna logiczna calosc nie sklada? o ja durna, wlasnie sie dopatrzylam ze mozna miec usatwione 300 postow na stronie a ja 100 mialam zmienilam ustawienia ale na razie pozostaje przy drzewku nic wiecej nie przyeczytalam wiec w ogole nie wiem o czym mowa, mam nadzije ze wieczorem nadrobie pozdrowienia Odpowiedz Link
mercy2 Re: dzieki za nowy watek :) 30.08.07, 10:41 Oj Tess ni esiej pesymizmu, gdzie Ci tak dobrze jak w Polsce będzie ??? Odpowiedz Link
mjulka Re: dzieki za nowy watek :) 30.08.07, 10:42 Tess, cieszę się, że dotarłaś, juz się martwiłam, że znowu jakiś strajk, albo nie daj Boże dół Ale widzę, że tragedii nie ma. To chyba dobrze, że do pracki wracasz, wiesz wtedy mniej czasu na głupie myślenie, przerobiłam to na zwolnieniu lekarskim Istotka od najnowszego masz po kolei posty, jak Ty się w drzewku wyznajesz? Ja bym połowy nie przeczytała... Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: dzieki za nowy watek :) 30.08.07, 10:48 Istotka zaczynasz od ostatniego ktorego nie przeczytałaś a pozniej jedziesz poprzedni itd lepiej tak bo odrazu widzisz co nowego masz --- Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada ale na tym, że potrafi się podnieść. Odpowiedz Link
wiosenka1 poranek 30.08.07, 10:52 Karpikowa widzę, że już wciągnęłaś się na maksa, pierwsza na wątku. Testuj testuj a co tam. M do Twojego siedzenia na forum, może nie bedzie się przyzwyczajał, chyba że na ciążówkach sie rozgościsz. Ja rano sprawy załatwiałam. Słuchajcie ten Media market to porządna firma, zepsuła mi sie waga elektroniczna, myslałam że 2 tyg poczekam na naprawę, a Ppani dała mi kwitki i wysłała na sale po nową, ale co!!! no szok Ja dziś chumorek do płaczu, byłam w szpitalu, cały miesięczny pobyt w nim z ostatnia dzidzią przypomniał się, ale cóż, byłam bo zabukowałam się na hsg godzina zero to 13.09, czyli w następnym cyklu nie staram się. Tak się tym terminem zdenerwowałam, że aż brzuch mnie zabolał, bo juz czuję jak mi szyjkę rozewrą i jak zawyję, auuuu. Dziewczyny ile ten zabieg trwa? Cześć Motylek, to napisz nam trochę o sobie, jak długo się starasz, czy masz dziecko? Poppy co tak na króciutko, szkoda. Ja dziś tu bede do 17, to full czasu, hurra. Ale od poniedziałku nie ma mnie w pracy, a w domu to mniej piszę, głównie wieczorami. Odpowiedz Link
mjulka Re: poranek 30.08.07, 11:09 Wiosenko, sam zabieg trwa chwilkę dosłownie, gorzej z instalacją oprzyrządowania. Mnie uśpili, więc niewiele wiem, ale naczytałam się na innych wątkach, że da się przezyć, choć do przyjemnych nie należy: ( Ale Ty twarda sztuka jesteś, wydolisz spoko Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: poranek 30.08.07, 11:12 Mi od kilku dni zimno jest - az temperature mierzyłam bo myslałam ze chora jestem. Właśnie wykresiki oglądałam i dopiero załapałam że u mnie już 28 dc. Normalnie szok, jak szybko zleciało Odpowiedz Link
mercy2 Wiosenko 30.08.07, 11:22 chyba coś przeoczyłam ale co to jest za zabieg? Aż mnie ciarki przeszły, ale trzymam kciuki z całego serca A data jest szczęśliwa, wiele osób ma tego dnia urodziny i wiele innych miłych wspomnień. Odpowiedz Link
sotie czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;))))))) 30.08.07, 11:57 cześć kochane! strasznie za Wami tęskniłam!!!!!! czy ktoś może mi streścić co się tu działo? letko jestem nietomna po niemal 50-godzinnej podróży i przeraża mnie czytanie zaległości a wróciliśmy zaledwie parę godzin temu bylo super Krym jest czaderski, czarnych wdów nie było, ino skwar nieziemski. dotarliśmy do granicy z Azją, na zadupie między m. Czarnym a Azowskim, z widokiem na Kaukaz jak się ogarnę to wkleję parę zdjęć widzę parę nowych twarzy, witam cieplutko i życzę powodzenia )) megisa gratuluję!!! i trzymam mocno kciuki! Wiosenko hsg to pikuś, jak poród przeżyłaś, to hsg przy tym jak zastrzyk boli a Mentafolia jeszcze na urlopie? naprawdę mi Was brakowało )) aha, a testa co go z sobą wzięłam, przywiozłam w stanie nienaruszonym, bo 25dc przylazła @, pewno przez wysiłek szybciej. teraz zaczęłam z clo, 4-go mam zamiar zobaczyć się z ginem. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:02 Wiosenka no ja to wieczorem nie bede mogła sie doczekać rana zeby was poczytac i posmiac sie troche z waszych żartów Niezłe teksty nieraz tu padają) No a co do rezerwacji na dzidziusia to ja wolałabym już teraz zaraz natychmiast bliżniaki ale jak ktoś bedzie szybszy to usiąde w kąciku troche pomarudze a pozniej sie bede cieszyc ze komuś sie wkoncu udało!! A posmucic no cóż czasem trzeba. Jak narazie staram sie nie kakrecac i nie nastawiac na ciąze choc wy juz mi ja wmówiłyście ze jestemm... zobaczymy co przyniesie następny dzień Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:04 Aha Sotie witam i myśle ze dziewczyny napewno dla ciebie trzymały rezerwacje na wrzesień. Ja to troszkę sie wepchnęłam w kolejke ale myśle ze mi to wybaczysz. Wiesz jak to jest prawie zawsze każdy najpierw mśli o sobie a pozniej o innych hihihi... hoć staram sie robić na odwrót) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:08 CZEŚĆ SOTIE Odpowiedz Link
mercy2 :) 30.08.07, 12:14 SOTIE witaj wreszcie wróciłaś z wojaży Prześlij fotki to w zamian coś tam streścimy, hehehehe Dziewczynki spokojnie z tym koszykiem, jak tak każda będzie chciała bliźniaki to oby dla każdej starczyło Ale z reguły jesienne kosze są pełne obfitości najróżniejszych Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:15 Sotie Mentaf się jakoś nie odzywa, juz po urlopie, i do pracy pomyka, ale sie nie dozywa????? czemu u mnie monit wykazał pecherzyk, więc były staranka na komendę, czekam efektów, clo zapisane, ale wcześniej jednak robię hsg, mój gin dał skierowanie do szpitala i sam je zrobi, ot i to sie wydarzyło u mnie. Sporo nowych dziewczyn przybyło. Odpowiedz Link
sotie Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:28 dzięki dziewczyny za pocztę, w sensie fotki w końcu widać oblicze Tess!! )) fajne gębusie macie, a aregiec to dziewczątko powabne jak nuluśka chyba? a może Mentafolia się przeprowadza?.... Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:42 Zmykam sie przespać. Pisać tylko nie za dużo żebym mogła nadrobić zanim po młodego do przedszkola pójdę Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 12:56 co Wy takie śpiace? zmiana planów u mnie, nie siedzę do 17, do 14, muszę jechać do domu, bo nie ma opieki dla Jasia, z dziadkiem go nie zostawie, bo ach wczoraj pies nie upilnowany wrąbał mi buty, nie przyszło chłopakom do głowy żeby zamknąć korytarz, w sumie to 6 latek i 80-latek te same umysły ponoć mają, ech szkoda gadać no i podkurzona jestem, bo powinnam siedzieć w pracy, bo to nasz chleb i tyle Odpowiedz Link
tessie124 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 13:28 Kochane, ja robię rezerwacje dla tych co nie mają jeszcze dziecka w domu ani małego ani dużego, to dla tych forumek mam bliźnięta. Dla tych co już mają po 1 dziecku to kolejna jedynka tylko. A jeżeli któraś ma w domu dziecko i chce bliźnięta to musi poczekać cierpliwie na swoją kolejkę... Jeśli która nie ma dziecka a 2 na raz nie chce bo się boi albo coś to może zamienić się z tą która ma dziecko i weźmie bliźniaki. O! Wiosenko, 13.09 to piękna data... ja ostatnio miałam nostalgię bo jakbym teraz w sierpniu zaciążyła to ff wyznaczył mi termin porodu na 13.05. A jak przeczytasz mojego maila to zobaczysz jaka jestem nawiedzona. Ja bym się cieszyła z daty 13.09... może uda się i ja będę miała laparoskopię 13.10? Te daty 13 od maja do października to Fatima jak by która nie wiedziała. I w tym roku mija 90 rocznica objawień. Także Wiosenko, to naprawdę dobry znak... A może nawet nie dojdzie do zabiegu...bo zaciążysz...? Hehehe, ale bym się uśmiała... kto powiedział, że Bóg nie ma poczucia humoru??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 13:43 Tess jak zwykle niezłą teorię wysnułaś, ja tam czekam cierpliwie, nie wyścigać się i nie wpychać. A mail już odebrany. 13.09 ok powiadasz, no dobra, byle by nie bolało za mocno. Co tak tu smutno i ponuro nikt nie pisze, zaraz będę jadła bajaderkę z sowy, mniam mniam, kolega mi przyniesie, i o 14 jadę do dom. Pilnować domu pilnować, bo zaraz cos te 6 i 80 latki zmalują. Odpowiedz Link
mercy2 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 13:47 Hehehehe, dobre, muszisz chłopaków pilnować bo się zapominaja jak raem czas dziadek z wnukiem spędza Ja miałam termin porodu na 13.05 i też byłam pełna obaw, ale Szymek urodził się 8ego w sumie też dobra data Odpowiedz Link
sotie Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 13:56 a ja próbuję czytać stary wątek, ale to mi chyba z tydzien zejdzie stary mi usnąl, a mial iść do sklepu po proszek do prania skubany. jedną pralkę wyprałam a jeszcze ze dwie czekają w kolejce. no cóż poczekają )) mnie się nie chce z pieleszy wyskakiwać Odpowiedz Link
tessie124 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:16 Mercy, toć ja wiedziałam, żeś Ty pokrewna dusza hehehe... Dobra, ja robię listę która na bliźniaki a która na jedno dziecko się pisze... Tylko nie oszukiwać i wpisać się uczciwie... 1 dzidzia 2 (bliźniaki) Tess (0 dzieci w domu) Karpikowa Noemi A może do tego osobny wątek trzeba założyć?? Tylko się wpiszcie... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mercy2 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:23 ja mam w domu 3latka i teraz 1 sztuka mi w zupełnosci wystarczy Teraz Was zastrzelę moim pytaniem. HA! Jeśli moja lutealna wynosi 16 dni, to odliczam od owu 16 dni i @ bęzie dokładnie 16 dnia? Jak to jest. Nic tu sie nie przesunie??? Oświećcie mnie? Bo zaczynam sie nakręcać...4.09 już blisko... Odpowiedz Link
sotie Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:28 Tess, u mnie póki co zero, więc nie mam nic przeciwko bliźniętom mercy, @ chyba 17 dnia, bo 1 dzień @ to już nie lutealna. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:35 No ja oczywiście ze rezerwacja na bliżniaki bo u mnie 0 dzieci Odpowiedz Link
mjulka Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:46 no i mnie jedynka styknie, pamiętam jeszcze jak mi Julka dała popalić I nie pcham się nawet po to jedno, oddaję palmę tym, co wcale nie mają a co! Dobry dziś chumorek mam to i chojna jestem Mercy, chyba Sotie ma rację Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:46 Wyspałam się I staję w kolejce po 1, ale jezeli któraś chce jedno zamiast 2 jestem chętna Odpowiedz Link
mercy2 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:49 Mjulka i Sotie dzięi - cenna uwaga Odpowiedz Link
mercy2 Re: czy ja mam rezerwację na coś z koszyczka? ;)) 30.08.07, 14:52 Aneczka to co ty w nocy będziesz robiła? Albo nam albo M nie pozwolisz pospać Odpowiedz Link
karpikowa81 Rezerwacja :) 30.08.07, 14:56 Niedługo to ja do domku zmykam i dopiero ja rezerwawcje na kompa bede musiała robic Pewnie znowu sobie nie poklikam za duzo. Oby M dłuzo sie kąpałP Odpowiedz Link
aneczka_78 Spać, spać 30.08.07, 14:58 W nocy - będę spała już o 20 jestem chętna do łóżeczka ale młodego trzeba wykapac dać kolację wiec najwcześniej czasami około 21 moge isć Odpowiedz Link
mjulka Re: Spać, spać 30.08.07, 15:00 ło matko, ale śpioch z Ciebie ja też lubię, ale rano dłużej pospać, raczej nocny marek ze mnie Odpowiedz Link
noemi27 rezerwacja 30.08.07, 15:09 I ja i ja i ja!!!!!!! My na stanie mamy tylko 2 psiaki, ale to sie nie liczy prawda??? Więc ja tez chcę bliźniaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mają być i już ! Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: rezerwacja 30.08.07, 15:13 Zmykam. Idę po młodego do przedszkola, odezwę się wieczorem. Bo my taka trasę mamy już obraną. Z przedszkola na plac ( jakieś 2 -3 godz) pozniej do dziadków i jak tatus wraca sciagamy wszyscy do domu. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: rezerwacja 30.08.07, 15:19 No a ja zaraz pakuje sie i zmykam do domciu na obiad. Wcześniej jeszcze po mojego m bo razem jeździmy z i do pracy Odpowiedz Link
noemi27 Wcięło Was? 30.08.07, 15:58 Gdzie Wy się podziewacie, wszystkie obiad gotują czy zakupy robią???? Sama na polu walki zostałam. No dobra, to ja się też za coś zabiorę. Odpowiedz Link
karpikowa81 Wiosenka 30.08.07, 12:17 Wiosenka a co ty tak słabo piszesz?? Mówiłaś ze dziś do 17 morzesz szalec a ty nie za duzo postówP Ja juz poprostu umieram. Chciałabym być już poprostu w domku i sie zdrzemnąc jakoś zmeczona ostatnio jestem. A jak klikam tutaj z wami to jakoś mi czas kepiej leci Odpowiedz Link
mercy2 Re: Wiosenka 30.08.07, 12:25 Karpikowa mam to samo, a tu do 18stej muszę siedzieć w robocie buuuuuu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 11:43 Mjula ja lamentować nie będę, poprostu stwridzę, że M zamiast bzykać mnie na prawym boku, bzykał na lewym. Nastepnym razem będzie na prawym. Tess ja kochana nadal walczę z poczta, nie wiem, chyba zapchana, widzę 2 temaciki. Staram się. Tess mi się w Polsce podoba, tu sie odnajduję, gdzie za fryko bym zrobiła hsg i sama terin sobie mogłam wybrać, troche latałam, z radilogi, na ginekologię, na izbe przyjęć gin i znów na radiologie, ale ogólnie ok. Tess główka do góry. Wszystkie zaskoczymy. Ja bym chciała bliźniaki gdybym miała pewność że donoszę. No i najgorsze że przy blixniakach 20kg wskoczy jak nic. Istotka ja czytam od najnowszego i mam ustawione na 100 postów, zawsze cofam sie i szukam ostatniego postu który pisałam, czasem wlecą przede mnie jeszcze jak za wolno piszę, ale radzę sobie, i od tego ostatniego mojego lecę w góre i czytam, a w razie jak 100 postów przeskoczy, to na dole są cyferki przeca 1-100, 101-200, jakoś tak chyba i klikasz odpowiednio. Myslę że pomogłam. Karpikowa Ty taka nagrzana na nasz wątek, ale Ci mówię, że Ty zaciążona pewnie, no Cię wkręciłyśmy na maksa, oby oby się udało, bo bedziesz płakać, ale cóż my przez to juz przeszłyśmy. Ale lecąc od ostatniego swojego trzeba uważać bo czasem wciskąja się inne posty, bo piszą laski w tym samym czasie, i wówczas jak nie wyłapiesz, to czegoś się nie doczyta. Mjulka obiecałam sobie że nawet nie krzyknę, chyba że zrobię to odruchowo, ależ moi bedzie głupio przy moim ginie, jeszcze w akcji mnie nie widział. Buuuu kto ma urodziny 13.09? Mercy ide na hsg. Czyli clo od paxdziernika. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 11:43 teraz muszę 15 minut popracować, buuu Odpowiedz Link
mjulka Re:Sotie wróciła:) 30.08.07, 11:49 niestety nie w dwupaku, ale z pewnością pełna wrażeń niech foty śle Odpowiedz Link
sotie Re:Sotie wróciła:) 30.08.07, 12:01 jak miło ))))))) no pewno że pełna wrażeń )) foty pośle, jak zgra, bo jeszcze nie zdążyla. póki co świeża i pachnąca w szlafroczku, zażera chalwę i popija kawką )) Odpowiedz Link
noemi27 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 14:06 Dziewczynki, wy tu tak produkujecie te posty i tak fajnie się je czyta Cieszę się że nowy wątek wreszcie otworzony i razem z Tessi walcze o bliźniaki z tego wrześniowego koszyka. Tymczasem muszę zaliczyć doła, bo inaczej się nie da. Właśnie dostałam telefon, że moja znajoma umarła w nocy (po kilku miesiącach walki z rakiem). Zostawiła męża i 3 dzieci. Najmłodsze 6 latek. I nie mogę sobie wytłumaczyć, dlaczego los taki nie sprawiedliwy i tak doświadcza kochające się, normalne rodziny, że nie ma naturalnej selekcji chwastów, które wypełniaja więzienia za nasze podatki dobrze się bawiąc..... Nie mam słów [*] Odpowiedz Link
mercy2 [*] 30.08.07, 14:08 współczuję Rak to okropna choroba i pochałnia tyle ludzkich istnień... Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: [*] 30.08.07, 14:19 Współczuje, ale jedno pocieszające dzieci nie przeżyja tego tak bardzo jakby były starsze i straciły matke sama wiem to po sobie bo moja mama zmarła jak miałam 10 lat moja siostra 12. Fakt działo sie ze mna coś dziwnego bo w dzien pogrzebu wogole bylam wesołaitd nnie wiedziałam czem,u wszyscy tacy smutni sa moja sasiadka powiedziała mi w dzien smierci mamy ze mamusia do aniołków poszła. A w pogrzeb przekroczyłam jedna stopa kaplice i wpadłam w taka histerie ze nie mogli mnie uspokoic prawie nie patrzyłam na mame a co najlepsze to nie poszłam sie z nią pożegnać. Wiecie całe życie ubolewałam i miałam sobie zazłe ze nie pożegnałam jej ale dopiero jak z,marł moj dziadek(ojciec mamy) poczułam straszny ból i okropne przeżycie kiedy dotknęłam jego zimnego ciała... coś okropnego. Wtedy dotarło do mnie ze całe szczezcie ze mnie nikt do tego nie zmuszał bo chyba bym umarła... Pocieszające jest to ze wyrosłam na ludzi i uważam ze co cie nie zabije to cie wzmocni.... Najważniejsze zeby te dzieciaki miały oparce w tacie i ciotkach i babciach itd... a reszta sie jakos ułoży ) Powodzenia Odpowiedz Link
kae1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 16:01 witajcie Kochane, jakoś nie mam czasu na nic, ale.. ale badania zrobiłam i chyba jest ok, przynajmniej hormony u mnie w normie TSH 0,9 (0,25-5) FT4 0,9 (0,7-1,55) FSH 7,43 (2,9-12,00) LH 4,17 (1,5-8,0) Prolaktyna 172,83 (27,3-525) w nawiasie normy dla fazy folikularnej, bo 8 dzień przy cyklach 28- dniowych tak chyba trzeba zakwalifikować jutro badanie nasienia M. ależ chłop ma stresa ! Odpowiedz Link
anitaja Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 16:15 i dla mnie jakies malenstwo moze z tego koszyczka... bo u mnie dzieci brak a po trzydziestce jakos szybciej czas biegnie, wiec jesli jeszcze jakies tam "wolne" dzieciaczki to i ja poprosze Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 16:39 Taaaaaak, tylko ja sama biedulka zostałam na placu boju ??? Gdzie jesteście? Odpowiedz Link
tessie124 TOKSOPLAZMOZA ratunku;-(((((( 30.08.07, 16:56 Odebrałam wyniki wczorajszych badań i nic nie rozumiem. Progesteron 33,21 ng/ml nie mieszczę się w żadnej normie... co jest ze mną??? faza folikularna <1,0ng/ml lutealna 0,37 - 18,4ng/ml menopauza <0,5 ng/ml mężczyźni <0,5 ng/ml I zrobiłam jeszcze chyba z nudów toksoplazmozę...;-( Toksoplasma gondi IgG wynik:13,4 IU/ml norma do 5 IU/ml Toksoplasma gondi IgM wynik: UJEMNY Co znaczy to IgG? Czym się różni od IgM? Błagam odpiszcie, bo tutaj na zawał zejdę;-((( Już mnie wszystko boli... Pozdr Tess. chlip chlip chlip...................... Odpowiedz Link
mercy2 Re: TOKSOPLAZMOZA ratunku;-(((((( 30.08.07, 16:58 Ja Ci Kocana odpiszę, ale na wynikach się zupełnie nie znam. Jeśli Cię to trochę pocieszy to wirtualnie głaszczę po główce, tylko nie płacz plizzzzzzzz... Odpowiedz Link
istota tess 30.08.07, 17:12 i znowu wychodzi ze lepiej by ci bylo w uk mieszkac tu ci zadnych wynikow nie pokzuja, tylko ci przez telefon mowia - sa dwie opcje normal albo nie, przynajmniej bys sie nie stresowala a ja sie wlasnie zdolowalam bo sobie niechcaco przeczytalam watek o takich co to juz 2 dzieci maja a teraz sie o 3 staraja juz pierwszy cykl! holera czlowieka bierze Odpowiedz Link
tessie124 Re: tess 30.08.07, 17:21 Ja bym i na pięcioraczki poszła, ale nie chcę już taka zachłanna być, po za tym trudno donosić a i później ciężko. Przy jednym pewnie pikuś... tylko mnie tu nie pobijcie te co mają 1 dziecko... Ja wiem, że jedno trudno wychować a co dopiero 5 z jednego paku... Progesteron to chyba jak na bliźniaki mam co najmniej, a ta tokso... Jedna to czy przebyłam chorobę i czy mam przeciwciała a druga to czy obecnie nie jestem chora....tylko które jest które... Dzięki za głaski... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
s.dominika Ale macie tempo 30.08.07, 19:36 Ledwo z pracy wróciłam, zjadłam siadłam do kompa a tu już tyle postów. Może lepiej na czacie jakimś, bo to nie ma jak czytać taki hurt Odpowiedz Link
sotie Re: TOKSOPLAZMOZA ratunku;-(((((( 30.08.07, 18:33 Tess, a który masz dc i kiedy ostatnio testa robiłaś??? bo taki prog to jakby cuś ciążowy a tokso, cytuję: IgG (+), IgM (-) ----> oznacza to, że osoba zetknęla się z zarazkiem już wczesniej i jest to późna faza toczącego sie zakażenia lub przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego. Niezwykle ważne jest odróżnienie tych dwóch sytuacji. W tym celu należy ponownie oznaczyć poziom przeciwciał po 3 tygodniach. Jeśli wzrośnie to mamy do czynienia z fazą przewlekłą zakażnia (należy stosować leczenie i kontrolować wynik przed zajściem w ciążę). Jeżeli spadnie lub nie zmieni się, to zakażenie zostało już przebyte i osoba taka nie zachoruje ponownie. Nie ma potrzeby powtarzania badań przed planowaną ciążą. grunt to nie panikować, no i miesiąc znów należy się wstrzymać od starań, zyczę żeby powtórny wynik był ok. Odpowiedz Link
sotie Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 18:40 spojrzałam na wykres i już wszystko wiem, 9dpo - pięknie. zrób mnie tę przysługę i strzel teściora ))))))))) trzymam kciuki baaaaaaaardzo!!! Odpowiedz Link
tessie124 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 18:50 Sotie Ty mnie tu nie nakręcaj bo, ja nie mogę byc teraz w ciąży przez tę małpę tokso... Kobieto, weźże moją kolejkę i mnie tu o zawał nie przyprawiaj... Na testa jeszcze za wcześnie... moge zrobić nawet zaraz tylko po co... Kobieto to teraz mi stresa zafundowałaś... A może to jednak luteina podwyższa poziom progesteronu we krwi... A ja myślałam, że dupek i luteina jako syntetyki nie zmieniają obrazu krwi... Już sama nie wiem... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 19:02 Sotie durny ff zaznaczył mi owul następnego dnia po + teście owul, a w środę jeszcze miałam pęcherzyk bo wyszedł mi na usg 21 mm (test owul+ był w poniedziałek). W najlepszym razie jestem 7 dni po, a to za wcześnie na testa.... Naprawdę niewielkie szanse na ciążę w tym cyklu... Czekam cierpliwie na @. Mam nadzieje nie czekać dłużej niż do 30dc. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mercy2 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 19:08 Ohohoho, ledwie na chwlkę odeszłam od kompa a tu takie newsy. Tess uważaj, nie daj sie wkręcić w za wczesny test Trzymaj się dzielnie ! Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 19:17 No proszę Tess ja też Cię nie wkręcam ale ja bym pewnie rano testa zrobiła. Bo te nasze dziewczynki tutaj mądre są więc wiedzą co mówią. Wróciłam ze spaceru zmarzlam, młody się kąpie pozniej szkoda czasu jak tatus bedzie. Odpowiedz Link
sotie Tess 30.08.07, 20:05 Tess, ja nie chciałam Cie straszyć Boże broń. czym Ty sie tak wystraszyłaś?? z testem rób jak uważasz, może rzeczywiście rozsądniej poczekać jeszcze parę dni. a z toxo postaraj się nie przejmować, bo i tak narazie nic nie zmienisz, a lekarka pewno powie Ci to samo z tym powtórzeniem za 3 tyg. też miałam podobną sytuację, tylko że miałam chyba IgG <5, a IgM (+) o ile dobrze pamiętam i to był wynik, na który rodzinny powiedział, że przechodzę ostrą toxo i kazał właśnie powtórzyć po 3 tyg, potem już IgM byŁo ujemne czyli ok. głowa do góry Odpowiedz Link
wiosenka1 a dla mnie mała produkcja nie mam co czytac 30.08.07, 21:04 prawie jak na NPR, buuu, co za towarzystwo!!!! malutka witam witam Sotie co z Mentaf, odezwała się do Ciebie? czyżby testa pozytywnego zobaczyła? Odpowiedz Link
wiosenka1 uwaga 30.08.07, 21:09 nadchodzi Nuluska, nasz watek zostawia na koniec, bo to najlepszy kasek cześć Nuluska Odpowiedz Link
wiosenka1 będziecie później 30.08.07, 21:12 szkoda, bo mi tak spać się chce od soboty bedę wcześniej chodzic spać, gdyz obżeram się na noc, a to jedyne wyjście w moim przypadku, iść spać niestety moja waga skoczyła do 78! a przed starankami ważyłam 70! wiem na fotach nie widać, ale .... dobrej nocki, jutro w pracy Was poczytam na 18 jadę do Sopot do koleżanki ha na kolacjo-obiad i ciasto mniam bedzie mamm nadzieje że pożegnalne!!!! Odpowiedz Link
annkys jak wy to robicie? 30.08.07, 21:22 hej! witam wszystkich po dwóch dniach przerwy. Jak wy to robicie, że macie czas w pracy na stronkę zajrzeć i jeszcze popisać. Ja chciaż pół dnia przy kompie, to czasu nie mam żeby tu zaglądnąć. A jak w domku zaglądam to zaczynam od czytania poprzednich postów i robi się 10 wieczorem! U mnie jak na razie dzieciaczków niet, ale na bliźniaki parcia nie mam) O orgazmach poczytałąm, ale się uśmiałam... a jeszcze się okazało, że od 17 września do nowej pray idę i chyba wypadałoby starania na przynajmniej 3 miechy odłożyć, a ciężko podjąć taką decyzję, jak się trzydziechę przekroczyło... jakoś mi rozpaczliwie dzisiaj wyszło, a chciałam z humorem... Odpowiedz Link
tessie124 Re: jak wy to robicie? 30.08.07, 21:31 Wiosenko, ja sie nie nastawiam w tym cyklu co to to nie. Najpierw muszę pozbyć się tego nieproszonego gościa toksoplasmy. Ze strachem myślę co będzie jeśli jakimś cudem bociany mi przyniosły a ja taka niewydarzona jestem chwilowo... Może ja od razu cytomegalię walnę a co? Coś jeszcze kobitki powinnam, bo ja to wole na zimne dmuchać.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: jak wy to robicie? 30.08.07, 21:47 No właśnie tak to jest że jak się niechce to wtedy się udaje. Więc może to ten moment Tessi. Odpowiedz Link
nuluska Re: uwaga 30.08.07, 21:50 No pewnie że najlepsze zostawia sie na koniec Kurcze Wiosenka aż się zaczerieniłam )) Odpowiedz Link
mercy2 wątek kulinarny 30.08.07, 22:01 Ufffffffffff, prawie skończyłam. @ gary pełne słoików z leczem właśnei się pasteryzują. Padam ze zmęczenia Tess, ale namieszałaś kobieto Nuluska wreszcie i nas zaszczyciłaś ... gdzie się podziewałaś ... ? Odpowiedz Link
nuluska Re: wątek kulinarny 30.08.07, 22:04 Dziewczyny, no co wy? Jak to wreszcie was zaszczyciłam? Przecież wczoraj pisłam, oczywiście na starym wątku. Czytacie po łepkach? Hęę? Odpowiedz Link
nuluska Re: Interpretacja wyników toxo 30.08.07, 22:05 Tessi znalazłam coś takiego : Interpretacja wyników badań przeciwciał IgM i IgG: a). IgG (-), IgM (-) - brak odporności, badanie kontrolne co 3 miesiące, b). IgG (+), IgM (-) - oznacza przebyte zarażenie, jeżeli IgG znacznie podwyższone, powtórzyć badanie po trzech tygodniach - jeżeli poziom jest taki sam, nie trzeba leczyć, ani dalej kontrolować, jeżeli następuje wzrost, należy rozpocząć leczenie. c). IgG (-) , IgM (+) - jest to wynik nieswoisty, kontrola za trzy tygodnie, jeżeli wynik taki sam - ciężarna seronegatywna, nie wymaga leczenia, wskazana kontrola za trzy miesiące. d). IgG (+), IgM (+) - przy obecności objawów należy rozpocząć leczenie. Odpowiedz Link
sotie Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 19:04 gdybyś była w ciąży z tokso postępowanie jest dokładnie takie samo, ino fakt może byc różnie. nie chce Cie nakręcać, ale jak Cię znam, to i tak strzelisz testa najpóźniej jutro )) ja bym zrobiła, bez napalania, dla świętego spokoju będzie dobrze Odpowiedz Link
tessie124 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 19:11 Nie robię żadnego testa, kurna ale mnie wystraszyłaś... jakbym była w ciąży to na bank z bliźniakami, ale ta cholera się przyplątała... Idę po chleb, bo nie mam w domu.... Jutro do pracy i nie mam czasu rano testem sie bawić... Mam zabawę z toksoplazmozą... Pójdę jutro może mi się uda do mojej dr pierwszego kontaktu. Rozsądna kobieta, na pewno wie jak się to paskudztwo leczy. Bo ja nie mam ochoty czekać 3 tygodnie powtórzyć badanie i dopiero się leczyć... Testa może walnę zanim prochy na tę paskudę zacznę łykać... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Tess, rób kurna testa kobito! :))) 30.08.07, 20:56 wróciłam, było supcio, poczytam jutro w wolnej chwili, ale chyba nie dam rady wszystkiego taka produkcja Odpowiedz Link
ensata Re:żegnam sie do 16 września i trzymam kciuki 30.08.07, 22:10 Jutro rano wyjezdzam, prosze o zaznaczenie na liscieMam nadzieje ze fluidy poskutkuja i po powrocie same zaciazone beda. Chociaz z kim ja wtedy w pazdzierniku sie bede starała, buuuuu Odpowiedz Link
ensata Re: TOKSOPLAZMOZA ratunku;-(((((( 30.08.07, 22:06 tessie124 napisała: > I zrobiłam jeszcze chyba z nudów toksoplazmozę...;-( > Toksoplasma gondi IgG wynik:13,4 IU/ml norma do 5 IU/ml > Toksoplasma gondi IgM wynik: UJEMNY > > Co znaczy to IgG? Czym się różni od IgM? > > Błagam odpiszcie, bo tutaj na zawał zejdę;-((( Już mnie wszystko boli... > > Pozdr > > Tess. chlip chlip chlip...................... Na szybko, to znaczy ze miałąs doczynienia z choroba i masz ciała odpornosciowe. Wszystko oki,) Odpowiedz Link
nuluska Re: I jeszcze o toxo 30.08.07, 22:14 Przeciwciała IgM są wytwarzane już w pierwszym tygodniu zarażenia i ich poziom wzrasta w ciągu kolejnych czterech tygodni a następnie spada i utrzymuje się na niskim poziomie przez różny okres, czasami przez wiele miesięcy. Przeciwciała IgG - w zależności od metody wykrywania - są oznaczane w surowicy krwi 2 do 4 tygodni od zarażenia, następnie ich miano szybko wzrasta do maksymalnego poziomu około 2 do 4 miesięcy od zarażenia, po czym następuje ich powolny spadek. IgG utrzymujące się na stałym poziomie są dowodem "dawnej immunizacji" (zakażenia w przeszłości). To tyle . Tematem byłam zainteresowana bo jak wiecie sama mam w domu kociaka. W pełni zgadzam się z Enststą. Tessi jesteś w komfortowej sytuacji. Bo ja np mam IgG- i IgM-. Czyli muszę uważać i się badać. Odpowiedz Link
nuluska Re: Enstata 30.08.07, 22:18 Niestety ten koszyk może nie być na tyle pojemny, więc będziesz miała się z kim starać. Dobranoc, idę spać. I proszę nie zapominać że tu dzić pisałam. Swoją drogą po odrobieniu zaległości naszego wątku, gdy wreszcie mam czas coś popisać to tu akurat nikogo nie ma i gadam do siebie. Odpowiedz Link
mercy2 Nuluska 30.08.07, 22:23 wcale nie do siebie ja też jestem. A wczoraj oczywiście uważnie czytałam Twój wpis, ale od wczoraj to zobacz ile postów przybyło, toż to wieki całe hihihi Odpowiedz Link
tessie124 Re: I jeszcze o toxo 30.08.07, 22:37 Dzięki dziewczyny... czyli i tak muszę cierpliwie czekać i powtórzyć badanie za 3 tygodnie.... To ja wtedy będę około wrześniowej owulacji! I znowu dupa blada! Sorki. A wtedy to znowu mam zrobić IgM i IgG? Bo wiecie, każde badanie 40 zeta... Może za tydzień uda mi się pójść do mojej gin... I co ja mam teraz zrobić, brać clo znowu w nast cyklu czy nie, skoro i tak mam olać wrześniową owul??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Wiosenkoooooooooo:) 30.08.07, 22:44 Napisałaś gdzieś w międzyczasie, ze lecisz badać prl i prog, po owu I wspomniałaś coś, że catangusa zredukowałaś i dlatego chcesz się przebadać, bo Cię jajnik nasuwa? Tzn, podwyższona prl może się objawiać kłuciem jajek? Mi w Novum prl kazali badać przed owu 11-12 dc. Juz kurna nic nie kumam, a pytam bo i mnie jajnik nasuwa Odpowiedz Link
istota Re: 31.08.07, 00:56 ja tak spontanicznie i brzydko sie wypowiedzialam o tych co sie o trzecie staraja. Niech sie wystaraja, ja im wszystkiego dobrego zycze i forum tez pewnie dla wszystkich otwarte, tylko jakos mi sie przykro zrobilo Poppy dzieki za ta stronke co mi podrzucilas z testami wczoraj popoludniu z glupia zamowilam a juz dzis rano przyszly! co prawda cos sie z M zgadalo o testowaniu i kaze mi nie testowac w zwiazku z tym zatestuje i mu nie powiem Tess ty sie nic toxo nie martw, moje kolezanki dwie mialy straszne stresy bo mialy w ciazy i antybiotyki braly i takie tam i zdrowe dzieci urodzily kolejny powod zeby sie do UK przeprowadzic - jak chcialam zeby mi gp dal skierowanie na toxo to dziwnie na mnie popatrzyl, po czym postukal w komp, poczytal i mowi do mnie "wydrukuje ci co to jest toxo" podziekowalam serdecznie i dalej naciskalam zeby mi to skierowanie dal, nie dal, stwierdzajac "a ile jest tak na prawde osob, ktore mialy toxo?" chyba juz o tym gdzies pisalam, ale to jedna z moich ulubionych historii Odpowiedz Link
istota lista 31.08.07, 01:43 ponawiam liste (na zyczenie z poprzedniego watku) lista nakreconych w tym cyklu: Anitaja – 36 dc Karpikowa81 – 31dc Istota – 28 dc - www.fertilityfriend.com/home/1b5c23 Noemi - 26 dc – www.fertilityfriend.com/home/19f4b4 Mercy – 26 dc - www.fertilityfriend.com/home/1a7506 Wiosenka – 23 dc - www.fertilityfriend.com/home/1b3f61 Mjulka prosze sie okreslic, bo jak na razie i tak na dole listy bys byla to jeszcze masz czas zeby zostac wciagnieta Odpowiedz Link
istota Re: lista 31.08.07, 01:52 cos mnie na listy wzielo wieczorowa pora ale wlasnie sobie poogladalam wykresy i mysle ze ta lista powinna byc ulozona wedlug dpo a nie dc, ale to trudno by bylo zrobic zwlaszcza ze tu i owdzie brak danych i nie rozumiem zupelnie czemu Tessie na tej liscie nie ma poprawka (kolejnosc alfabetyczna): Anitaja – 36 dc Istota – 28 dc - www.fertilityfriend.com/home/1b5c23 Karpikowa81 – 31dc Mercy – 26 dc - www.fertilityfriend.com/home/1a7506 Noemi - 26 dc – www.fertilityfriend.com/home/19f4b4 Tessie – 26 dc - www.fertilityfriend.com/home/1a5947 Wiosenka – 23 dc - www.fertilityfriend.com/home/1b3f61 jak by bylo znowu zle to pliss poprawcie bo juz chyba za pozno jest, nawet na mnie Odpowiedz Link
aneczka_78 Wiosenko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 31.08.07, 06:57 Ratuj. Co ten mój ff wyczynia?? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:14 Ale przykro Neomi, bardzo. Tess ile my tu juz list mamy, ha ha. Masz b. wysoki prg, dobrze że go zrobiłaś, owu miałaś na bank, stad b. wysoka tempka, Gratulacje. IgG to własnie przechodzisz toxo, musisz iść po porade do gina. A IGM to czy przechodziłaś i masz antyciała. I masz babo placek, po co robiła???? Karpikowa nic sobie nie zarzucał dzieckiem przecież byłaś, to zupełnie inna sparwa. Mercy całe zycie miałamrówno 11 dni lutealnej, czyli 11 wyzszych tempek, na 12 dzień przychodziła @, a 12 dzień był juz 1 dc nowego. Więc 16 wyzszych, 16 może juz spadać, a 17dc to @. Ja miałam jak w zegarku, ale to może ulec zmianie, ta liczba może byc +- 2 dni. Aneczka juz do przedszkola, mój w pon do szkoły do zerówki. Kae trzymam kciuki za M. ha ha ale okupacja tych bliźniaków, kurcze zamówienia, może zaliczkować będziemy? jak zapisy to przedpłaty, moge KP wystawiać, albo faktury do odliczeń rocznych Istotko poruszyłaś temat, więc i ja się odezwe, może ze mna się nie zgodzicie, ale forum jest dla tych co staraja się o pierwsze i są zielone dodam na przykład i wcale mnie nie boli jak sie Im udaje za pierwszym razem - z szacuneczkiem Karpikowa ha ha, i forum jest dla tych co staraja się o kolejne ale sa po przejściach. Dziewczyny jaja se robia, a dla kogo forum w nagłówkach napisane. Powiem Wam że na NPR spyatłam Deigratię jak się czuje (zaciążona) dyskretnie odpisała mi na priv, i w porzo to mi się podoba. Forum dla matek jest gdzie indziej!!!! Może i wredna jestem, bo troche jestem. Odpowiedz Link
karpikowa81 Wiosenka :)) 30.08.07, 18:39 To co jakbym zaciążyła to nie moge juz tu byc??( A mi sie tu tak podoba( Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Wiosenka :)) 30.08.07, 18:41 A tak wogole to wy niezłe jesteście już 111 postów a tu wątek dopiero sie zaczął. hmmm chyba tu co tydzień trzebaby było zmieniać bo ile można...P Odpowiedz Link
karpikowa81 Spadam bo m znowu płacze:PP 30.08.07, 18:46 Może wejde pozniej Do zobaczenia. Jeśli nie dziś to jutro z rana) pa Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:16 W domku przed kompem i odziwo M nsie jeszcze nie kąpie oglada tv P Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:21 Tess hallo hallo odwrotnie, IgG masz antyciała, ale doweidz się czemu wynik norme przekracza. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:25 Wiosenka sorki ale nie rozumiem co do mnie napisałaś( Chyba już za bardzo zmeczona jestem i nie pamietam co pisałam i o co wogole chodzi hehe. W domu też nie ma @ tylko martwi mnie ten ból podbrzusza coraz bardziej. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:29 "Karpikowa nic sobie nie zarzucał dzieckiem przecież byłaś, to zupełnie inna sparwa. " o to chodziło? że z mama sie nie pozegnałaś narazie uciekam Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 18:35 Ahaaaa no teraz kapuje ale ze mnie osiołek Wiesz teraz juz mi przeszło jak zmarł dziadek juz 6 latek cholibka to z nim sie pożegnałam i stwierdziłam ze chyba już nigdy znikim sie nie pozegnam i nie dotknę trupa sory ale to było okropne) Teraz to nawet sie z tego ciesze ze nie dotykałam mamy bo to byłaby dopiero trauma pozdrowionka Odpowiedz Link
s.dominika A tak w ogóle 30.08.07, 19:38 Ale jestem padnięta Ale za to mąż pojedzie ze mną na konferencję, jak akurat ma być owu to mi się humor od razu poprawił Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 21:02 Sotie też miałam kiedys prg nawet 43 i niestety ciąży nie było, ot super owulacja i stąd wysoki, niekoniecznie świadczy o ciąży. Ja jutro robie prg i prl, po owu odstawiłam castagnus, znaczy zredukowałam z 2 do 1, i jajnik prawy mnie nasuwa, może jutro wezme 2. Karpikowa możesz zostac, ale z reguły dziewczyny odchodza, bo o czym z nami gadać, chyba nudne sie stajemy. Ty to mi walisz prosto z mostu, i to lubie, najpierw że do Niej pije, teraz ze Ją wyganiam, no widział kto Taka, i wpycha się w kolejkę, ha. Ze 3 wątki w miesiący robimy, a co szalone w końcu jestesmy. Oj Tess żeby to ciąża była, oj żeby, serio trzymam kciuki, i jak tu się nie nakrecać. Ale nie daj się, pamiętaj jak przyjdzie @ masz być dzielna. Tak Tess luteina chyba podwyższa prg, dupek nie. Odpowiedz Link
anitaja Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 30.08.07, 21:59 a'propos wrzesnia, to chyba cos w tym jest, dzisiaj jadac na zakupy ze cztery kobitki w ciazy widzialam, a po ilu jeszcze nie widac u mnie w miescie to chyba bociany poszalaly a moze to mnie sie tylko tak wydaje ale skoro na jesien przylatuja to trzymam za nas kciuki, bo to chyba dobry objaw, nie? Odpowiedz Link
karpikowa81 dzień doberek 31.08.07, 07:39 Ja już w pracy zaraz bede nadganiać azległości od wczowaj. Dziś 31dc i @ brak .... Odpowiedz Link
karpikowa81 POBUDKA!!! 31.08.07, 08:26 co tutaj tak od rana cicho jesuuuuuu i znowu mam sie w pracy zanuddzić? i to nadodatek w piątek?? A może wy juz poniektóre weekend macie i spicie sobie smacznie co? POBUDKA!!!! Odpowiedz Link
karpikowa81 Aneczka 31.08.07, 09:12 Aneczka chyba tylko we dwie tu jesteśmy( Dziewczyny widzialam troche wczoraj pisały może pozasypiały albo wolne sobie zrobiły od forum wkońcu troche trzeba popracować Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Aneczka 31.08.07, 09:24 hehe. A ja uciekam się przespać. Dołącze później, bo zaraz mi głowa na klawiature upadnie Odpowiedz Link
mjulka Re: Aneczka 31.08.07, 09:50 czołem laski Aneczko, Ty normalnie mnie zabijasz swoim spaniem Istota, listę poprawiasz? chleb mi odbierasz... i jeszcze jakieś romaite nowe tworzysz? A może by tak tą drugą nie z dpo zrobić tylko z ddt (dni do testowania)? No i rzecz jasna w osobny wątek ją wkitrać Odpowiedz Link
sotie bry :) 31.08.07, 09:55 Wiosenko, Mentafolia milczy jak zaklęta, aż się zaczynam martwić co z nią... z tym prog Tess, no to wiem, że nie musi być ciąża, no ale może.. )) a ja się dzisiaj byczę na całego, miłego dnia pracusie Odpowiedz Link
mjulka Re: bry :) 31.08.07, 09:59 bry Sotie No i mnie Mentaf martwi, nawet wykresu nie uzupełniła od 2 dni. Pewno @ przeczuwa i w dole potessowym siedzi Odpowiedz Link
poppy76 Re: Aneczka 31.08.07, 10:00 Jak to, toz tu nikogo nie ma. Najwyzej, pogadam chwile do siebieToz to ja na chwile wpadlam na watek. nie bede dodawac, ze spedzilam kupe czasu na czytaniu, wszystkiego nie dalalm rady, mimo ze po lebkach przelecialam. Sotie wrocila Mentafolia, nie wiem, co Ci po glowce chodzi ostatnio, ale przesylam Ci buziaka! Kae, ladne masz wyniki, tez bym chciala takie, wpisze swoje, ale jutro, bo nie mam czasu na szukanie w papierach. Trzymam kciuki za armie! Tess, lapy mi opadly z ta tokso. narzekalam ostatnio, bo tez zrobilam i wyszly mi dwa minusy, a przeciez w domu zawsze tyle kotow i dwa psy. Ze wolalabym miec przeciwciala, ze niby chorowalam i juz nie zachoruje. I powiem teraz, ze na razie to wale. Nie bede robic kolejnych badan co 3 miesiace. Stresowac sie i wywalac ok 60 zeta za kazdym razem, kiedy jestem w Pl. Trzymam kciukasy za Ciebie i wierze, ze wszystko bedzie oki. I nie testuj jeszcze, kochana! Istota, oni sa naprawde baby mad, bo te testy dochodza szybciutenko!! Jeszcze sei z czyms takim ni espotkalam. Mam nadzieje, ze testy sa dobrej jakosci, bo ceny niziutkie, prawda? Trzymam kciuki za liste nakrecajacych sie, i mam nadzieje, ze we wrzesniu oznajmicie, ze macie te wysnione||! U mnie tempka szaleje, jaja niet, w ogole sluzu brak, tylko uczucie wilgotnosci jest. Kolejny test owu negatywny. No chyba tyle Poza tym to czasem wydaaje mi sie, ze nie mamy i nie bedziemy miec dziecka, bo ja sie na matke nie nadaje i natura wiedziala, co robi, ze mi namieszala Odpowiedz Link
meggii791 Re:poppy76,mentafoli 31.08.07, 10:04 a wam co jest kobitki czas buntu juz wyroslyscie chyba z tych lat co wam z tymi dziecmi-pewnie ze bedziecie miec wiosenko wejz je w obroty bo mi serce peka. Odpowiedz Link
mjulka Poppy:) 31.08.07, 10:06 Co też Ty pleciesz? Jakby matka natura taka mundra była i wiedziala, co robi, to ciąży niechcianych by nie było Będziesz mamą, każda z Was będzie I proszę mnie tu po łebkach nie czytać;p! Odpowiedz Link
karpikowa81 Wreszczie ożyło to forum 31.08.07, 10:20 Jak ja na was kochane dziewczyny czekałam. I zaraz na początek wszystkie was opr bo jak wy możecie mowić ze nie zasłużyły ze cos tam znowu..... Same doły u was. Ja nie wiem głowa do góry musi sie udac każdemu jak nie teraz to poźniej czas napewno odpowiedni niedługo nastanie ) Odpowiedz Link
karpikowa81 Wiosenka?? 31.08.07, 10:23 A ty czemu sie nie odzywasz? na naszym wątku? oj nawet sie nie przywitałaśP A co do tego walenia prosto z mostu bez ogródek to ja tak lubie wole mowic to co myśle niż owijać w bawełne. Pózniej jakieś niejasności wychodza a tak wszyscy wszystko wiedzą. MAM TO PO MOJEJ KOCHANEJ MAMUSI!!P Odpowiedz Link
mjulka karpikowa 31.08.07, 10:36 spoko, Wiosenko sobie nasz wątek na deser zostawia zara tu wpadnie, posty przelecie i nikogo w wywodach swych nie ominie Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: karpikowa 31.08.07, 10:50 He mjula pewnie masz racje ona na powitanie zawsze walnie list długi na 100mP Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 11:03 obleciałam wszystkie wątki wszystkie fora i jestem, ale czytam hsg mam przełożone na 11.09, ha gin 13.09 ma wyjazd służbowy, dlam mnie tam rybka kiedy, ale boję sie jak cholera domyslam się co to za ból, ha ha przy porodzie też mi szyjkę naciągali, bo za małe rozwarcie mieli Odpowiedz Link
noemi27 Piateczek ukochany :))) 31.08.07, 11:26 Dzień doberek. Ale wczoraj naprodukowałyście postów. A jak ja chciałam sobie wczoraj pogadać, to nie było nikogo. Faaaaaaajnie. Tessi, nie martw się tokso, mam dokładnie taką samą sytuację, ale gin powiedział,że to oznacza, że w przeszłości zaraziłam się tokso i mój organizm sam wytworzył przeciwciała i że jest ok. Nie panikuj niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze. A co do testa, to też radze troszkę poczekać, choć pewnia sama nie wytrzymam i se jutro walne Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Piateczek ukochany :))) 31.08.07, 11:35 Wiosenka ale mnie zawiodłaś myślałam ze nam jakieś przemyślenia walniesz a tu nic takiego hmmmm. a tak liczyłam ze sobie poczytam co nieco) hehe oczywiście zartuje sobie Odpowiedz Link
mjulka Re: Piateczek ukochany :))) 31.08.07, 11:38 Noemi, a dlaczego dopiero jutro? Wykres wielce obiecujący...;P Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 11:40 Aneczka co Ty tam modzisz na wykresie? Mercy Ty masz piękne te wykresy, serio, lutealna długa i piękna, zaciążysz zobaczysz. A M plemniczki badał, ile się staracie? Annkys ja bym starań nie odkładała w związku z nową pracą, a może własnie uda się, szef przezyje. Tess daj znać co lekarz powiedział na tę tokso? Nie możesz zadzownic do niego, skonsultowac się , jak działać? Właśnie z clo skonsultuj sie ze swoja gin. Wystarczy chyba jak zrobisz IgG, ale niech ona powie Ci co i jak. EEE Nuluska nie czerwień się, nic złego nie zrobiłaś, to ja nuuu nuuu śledziłam Cię. To dziwne Nuluska że mając koty nie zachorowałaś nigdy, ja mam IgG +, IgM -, a koty mamy dopiero od roku, i w sumie są u mamy, pewnie gdzie indziej kiedys złapałam, nawet cytomegalie przechodziłam, a nawet nie wiem co to jest tak do końca? Nuluska pamietam że wczoraj pisałaś, a ja wczoraj spałam jak niemowlę, od 22 dziś do 6 rano, i spałabym dłużej, ale mnie łobudzili. Mjuleczko kochana to jest tak z tą prl, Tobie kazali badać przed owu, bo wysoka przed owu przyblokuje dojrzewanie pęcherzyka, i ta prl przed owu jest ważniejsza w diagnozowaniu braku owu. Dopóki nie brałam castagnusa to jajnik nawal mnie niemal cały cykl, aż kręgosłup mnie bolał, nie wiedziałam co jest grane, a to pewnie dojrzewajace pęcherzyki i pewnie niepekajace tak mnie bolały. Tak sobie wymysliłam, że może prawy jajnik zaczął boleć, bo zrdeukowałam castagnus (ale to moja teoria, pewnie chora), ale w sumie cosik pasuje, owu miałam z lewego jajnika, a juz pomału cos zaczyna dziać się na prawym, nie wiem. Natomiast chciałam iść zbadać prg po owu, a prl robie sobie dodatkowo, zawsze ja robie jak mam okazję, przez cały cykl trzyma mi sie jak narazie w granicach ok 20 jednostek. To tyle. Isotka a mnie wkurzaja takie wątki. Fajna lista, Mjulka twierdzi że nie jest nakręcona, ha ha. AAAA widziałam liste zrobiłaś, ależ Ty długo siedzisz, o której rano wstajesz? No właśnie Aneczko doczytałam, mówisz że to ff, on gópi, bo drugi skok jakbys zaliczyła, zaraz tam polukam dokładnie. Karpikowa rewelacja rewelacja, oby @ nie przyszła, kobieto walnij testa w wc zakładowym. Kurcze co z tą Mentaf, Sotie walnij osobny wątek może sie odezwie, martwimy się. Ha ha więc Tess lepiej nie nakrecajmy tym prg. Poppy co Ty wypisujesz, bedziesz mieć dziecko, Ty sie nie nadajesz, a te "spod płota" co rodzą co rok, te sie nadają? Nie mysl tak nawet, zobaczysz przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie. Meggi przykładem po 4 latach doczekała się. Karpikowa ja kobieta zapracowana, ha rano wiozłam do laba kupy kolegi dzieci, później sama na kłucie jechałam, i czytam i cały czas odpisuję. A ja staram się wiel rzeczy przemilczać w życiu i raz dobrze a raz źle. Samo zycie. Do spokojnych nie należę, niestety. No i doczytałam Karpikowa, ano walnę post na 100m, cóż. Aneczka leca na Twój wykres, przyznam się jie lada wyzwanie, bo jest pojechany. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 11:43 Tess widzisz Neomi napisała o toskso, czytałaś? w pracy bidulka siedzi, buuu Karpikowa, czytaj uważnie, tak, bo Ci nic nie napiszę, toż napoisałam, że czytam, a jak czytam to i leca i odpowiadam. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 11:52 Wiosenka oj przepraszam ze tak szybko straciłam nadzieje na twojego postana 100m) Tak po tajniacku wierzyłam ze coś sklecisz ale nie liczyłam na tak wiele)hehe No wiecie co do testowania to po 1 nie mam testu po 2 zal mi kasy bo jak wyjdzie negatynie? a tak to poczekam do niedzieli i w pn rano sobie zrobie testa) Wtedy chyba bedzie pewność. A Wiosenka co do cytomegalii moja kumpela to ma i jej synek zachorował zaraz po porodzie troche z nim ciężko było bo dowiedziala sie o tym dopiero po urodzeniu(ze jest chora) i mały leżał w zakaźnym jakiś miesiąc. Niewiedzieli co robic z M bo takiemu maluszkowi niebezpiecznie jest dawac leki na to bo moze byc i uposledzony(podobno) i może miec zaburzenia z wątrobą a i cos o utracie wzroku tez mowiła. Natomiast gdyby wiedziala ze jest chora przed to by nie było problemu bo mały dostałby jakis lek zaraz po urodzeniu(wtedy podobno nie ma zadnych powikłan i problemów zdrowotnych taki maluszek). Ja na nieszczescie z ta kumpela pracowałam a moj M pracuje z jej M tak wiec tez chciałam zrobic badanie na cytomegalie ale narazie sie wstrzymałam. Chyba czas zeby porobic te badania hmm az mi wstyd ze tego wczesniej nie zrobiłam ( Odpowiedz Link
wiosenka1 Aneczko moja szklana kula mówi 31.08.07, 11:52 że nawet gdybysmy brali te wysoką tempkę 36.8 z dc 19, bo jej obniżenie i tak na nic by nie wpłynęło (obniżenie gdyby była zakłóconą, ale pewnie nie jest), ta z 18dc i 21dc też dziwnie wysoka w porównaniu z zeszłym cyklem, no ale do znudzenia sama piszę, że cykli nie porównujemy, ha ha ale pytanko, czy od poprzedniego cyklu cos się zmieniło, łykasz coś, zmiana termometru, zmiana godź mierzenia, wstawanie w nocy częstsze? jesli brac tak jak tu wszystko jest, to ja kiedys kiedys sugerowałam się poprostu pierwszą wyższą od wszystkich od początku cyklu, i u Ciebie pierwszą wyższą jest 22dc-36.9, linia podstawowa na pozziomie 36.8 i tak mi pasowało od początku, dziś 8 dzień lutealnej. FF zwariował, bo zaliczyłas drugi podskok, a tempki z fazy I są dość rozjechane, i on sie nie kuma, przypuszczam że gdyby I faza była spokojna, to i z 3 podskokami w lutealnej by sobie poradził. Możesz sama zmienic linie żeby wszystko ładnie wyglądało. Odpowiedz Link
meggii791 Re:wiosenka szaleje 31.08.07, 11:58 i znow za szybko wdusilan enter wiosenko posty wychodza ci dzis wspyniale hahaha Odpowiedz Link
wiosenka1 Re:wiosenka szaleje 31.08.07, 12:04 Mercy to zero zmartwień narazie, gdzieś czytałam że od maja, widzisz umknęło mi, zobaczysz pierwsza zaciążysz. M chyba młodzietki więc plemniory ma pewnie dobre. Odpowiedz Link
mjulka Re:wiosenka szaleje 31.08.07, 12:08 Aha, Wiosenko, czyli tą prl to tak rekreacyjnie badasz Czyli, jeśli u mnie pęcherzyk dojrzewa i pęka, to nie ma co jej badać, tak? dobrze kumam? Czy jeśli jest za wysoka, to po prawidłowej owu też coś może zepsuć? Mercy, a Ty czemu już testa nie strzelisz? W końcu 31, czy 5 co to za różnica? Odpowiedz Link
aneczka_78 Wstałam:) 31.08.07, 12:14 Trochę się wyspałam, chociaż wstałam na siłe bo obiad trzeba zrobić. Co do wykresu wiosenko - jest pojechany jak jego właścicielka, ale nic sie nie zmieniło od tamtego miesiaca (wyglada dyskotekowo) Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Wstałam:) 31.08.07, 12:17 Wiosenko znalazłam mały błąd ( przecież mam termometr 1 miejsce po przecinku) a wpisałam w 25dc tempke 36,95 a powinno byc 36,9. Ale nie wiedziałam, że te 0,05 bedzie miało taki wpływ. No ale wszystkiego się człowiek po malutku nauczy. Przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link
mercy2 Re: Wstałam:) 31.08.07, 12:29 Mjulka testu nie robię-bo jak robię to @ przyłazi następnego dnia, nie wiem może te testy sciągają na mnie potop, zwariować idzie. Wiosenko, ciężko tak powiedzieć staramy się od. U nas to przedłom kwietnia i maja. Więc jak od maja to krócej wychodzi, a jak od kwietnia to dłużej Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Wstałam:) 31.08.07, 12:30 Aneczko dziwi mnie twoje spanie, i FF tez mnie dziwi co za różnica czy taka tempka czy taka. i tak wiemy swoje. Mjulka czy Ty czegos dociekasz? ha tak tak nudzę się to sie troche kłuję, udaję że działam, działam, podwyzszona prl może powodować że czasem Ci nie pęka, jak w zeszłym msc, ale juz po prawidłowej owu czy ma wpływ nie wiem nie wiem, może i tak, bo jak prl za wysoka to może coś z ciałkiem żółtym się dzieje, nie wiem, nie wiem, nie wnikajmy, toż my juz pewnie w ciąży. Idę do rybnego maja dobre papu. no i klienci byli, dali troche roboty, ale będę, czuwam czuj czuj czuwaj. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Wstałam:) 31.08.07, 12:33 wiosenka1 napisała: > Aneczko dziwi mnie twoje spanie, i FF tez mnie dziwi co za różnica > czy taka tempka czy taka. i tak wiemy swoje. Hmmm i teraz mam do myslenia Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 11:56 i ja się witam piątkowo, trochę póxno bo już z rana na zakupach byłam A aneczka to dobra jest-ledwo wstała a juz znów poszła spać, matko Wiosenko-my staramy się od maja o dzidzię, M plemniczków nie badał, bo ja twierdzi jego armia jest zwarta i gotowa i tylko czeka na rozkaz. Ale jak widać coś jeszcze nie zaskoczyło. Zobaczymy może teraz, choć objawów brak Aż sie boję tego 5.09, nie wiem jak ja to przeżyję. Ale dzięki Tobie i tym pogawędkom na forum to się nie przejmuję, jak nie teraz to następnym razem. Odpowiedz Link
claire_s Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 12:34 oj przestalam nadazac za wami babeczki. tzn udaje mi sie przeczytac, ale juz czasu brak na napisanie. ja to z jednej strony chcialabym bardzo blizniaki, ba! marze o tym, ale gdybym rzeczywiscie zaszla w ciaze blizniacza to chyba natychmiast umarlabym ze stresu. jestem straszna panikara, nie potrafilabym nie myslec nieustannie o ryzykach i powiklaniach. takze najchetniej chcialabym blizniaki w efekcie pojedynczej ciazy. ale grzecznie ide na koniec kolejki, to dopiero pierwszy cykl po pigulkach i nie staramy sie jeszcze, chce odczekac 2-3 cykle. dlatego dziewczeta na gorze listy- prosze dzieci z koszyka brac, bo jak nie, to spadacie na koniec listy. nie wybierac plci, nie przebierac w kolorze oczu, prosze brac jak leci, bo kolejka na was patrzy! a tak poza tym to przestalam analizowac juz swoj cykl, bo za trudne to dla mnie. tzn obserwacja sluzu, bo tempki to ok, sa jasne i czytelne. wczoraj znalazlam z 10 nitek przezroczystego, rozciagliwego sluzu, ale nie za dlugich, takich na 3cm moze, a poza tym zero objawow owu, zero naoliwienia, otwarcia czy rozpulchnienia. wiec zobacze co bedzie. aaa, Wiosenko, dzisiaj na forum 'Wielka Brytania i Irlandia' napisala Twoja przyjaciolka Herbal1985 ))) napisala dlugiego posta, zrozumialam tylko ze jest w 5tyg ciazy, poza tym jej belkot byl kompletnie nieczytelny. Odpowiedz Link
istota Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 12:50 Mjuleczko nie obrazaj sie ja sie troche obawialam liste poprawiac, ale sobie pomyslalam ze jak zawody sa kto pierwszy to ja dzis wygram. Znaczy dla mnie to jeszcze wczoraj bylo, bo zanim poszlam spac, ale obiecuje poprawe ddt podobaja mi sie bardzo tylko co zrobimy jak ktos nie chce testowac jak taka jednka Karpikowa? moze bedziemy karne dni do tesowania wyznaczac? Poppy, oczywiscie ze sie na matke nadajesz i bedziesz super mama jak przyjdzie Twoj czas, Trzymam kciuki zeby szybko przyszedl a byl tu kiedys watek w ktorym dziewczyna pisala jak to w ogole sluzu nie miala i zaszla, znaczy sluz niekonieczny jest tez sie troche martwie ze te testy takie tanie i inaczej wygladaja niz te tescowe, ale w odroznieniu od tescowych podaja te jednostki, ktorych nigdy nie pamietam, wiec moze dobre sa Wiosenko, myslalam sobie o wiadomym watku, moze to herbal jest? pod dwoma postaciami? ja na 9 mam do pracy a trzy dni w tygodniu pracuje 5 min od domu, wiec wstaje kolo 8, tak mi sie na stare lata powodzi, ale wolalabym zaczynac o 7 a konczyc o 3 Karpikowa moze sobie kup tanie testy w necie ja zainwestowalam w termometr dla mojej siestry i mi przyslali trzy testy gratis bo moja siostra chce byc ginem i wzwiazku z tym musze ja w npr wyedukowac, bo ona oczywiscie jako swiezo upieczony lekarz nie wierzy w takie rzeczy, wiec ja musze zmusic zeby na sobie przetestowala. Jak nie bedzie dzialac to dopiero jej pozwole potepiac. Hihi ona jeszcze nic o tym nie wie biedactwo a przyjezdza do mnie na pare miesiecy to bede ja miec na oku Karpikowa prosze nam takich strasznych historii nie opowiadac. Mnie i tak gp nie da skierowania na cytomegalie, wiec po co mi takie rzeczy wiedziec i sie stresowac Odpowiedz Link
istota tylko sie nie smiejcie 31.08.07, 12:55 ja sie juz troche przestalam nakrecac i w napieciu oczekuje na @ ale ide jutro na usg i myslicie, ze jakby co to mogloby byc na usg widac? w 11dpo? zwykle mam lutealna 14 chyba testa jutro rano zrobie coby sie przestac na to usg nakrecac, buu Odpowiedz Link
mjulka Re: tylko sie nie smiejcie 31.08.07, 13:02 hahaha żartowałam Istotko, raczej na usg nic nie ujrzysz, ale testa zrób, skoro masz już w domciu. Test 11dpo może wyjść, choć nie musi. To powiedziałam Wiosenko, ano drążę temat, a raczej kompetencje gina sprawdzam. Bo po co mi prl kazał badać, skoro sam widział, że pęcherzyk dojrzał i pękł (na wspomagaczu, ale zawsze). Rozumiałabym gdybym zupełnie naturalnie działa. To co innego, ale na clo i z pregnylem? A jak już zaciążę, to co mnie jakaś tam prl będzie obchodziła. Wysoka, niska co za różnica Odpowiedz Link
aneczka_78 Istota 31.08.07, 13:03 a jaka tempka dziś u Ciebie?? Ja już też żyję sobie na luzie bez stresu i myślenia. Od razu lepiej się czuję A moze druga dzidzia chce urodzić sie w październiku jak "jej" starszy braciszek. Grzecznie poczekam na swoja kolejke Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Istota 31.08.07, 13:11 Istotka no i ja mam sie nie nakręcać?? jak wy mie już uznałyście za zaciążoną!! hehe No a tety to ja sobie kupie jak mi w tym miesiącu nie wyjdzie. Bo po co mi kilka testów jesli mi sie teraz uda?? A w tesco u nas w pl tez sa te tanie testy?? Bo ja nie wiem nawet gdzie tego szukac. Odpowiedz Link
aneczka_78 Ciekawy artykuł 31.08.07, 13:12 Niewiem czy Was zainteresuje i czy mnie nie pogonicie. wiadomosci.wp.pl/kat,48996,wid,9158788,wiadomosc.html?rfbawp=1188543471.940&ticaid=14615 Odpowiedz Link
istota Re: Istota 31.08.07, 13:15 buu ja sie nie uspokoilam, nastawiam sie juz co prawda na @ ale rozczarowanie tez, dlatego juz mysle zeby tego testa zrobic i miec to z glowy, chociaz pewnie jak zrobie to i tak nie uwierze, bo bede myslec, ze pewnie za wczesnie, albo te tanie testy nie dzialaja a jeszcze wczoraj doczytalam ze na usg mozna najwczesniej wykryc ciaze, co mnie dodatkowo nakreca buuu ale strasznie marudze dzisiaj, dzieki za Wasze pocieszenie i wsparcie, chcialabym juz to miec za soba Odpowiedz Link
istota Re: Istota 31.08.07, 13:20 Aneczka nienawidze Parpa, mielismy z nimi duzo problemow w mojej starej pracy w Polsce, mam wrazenie ze to grupa antyalkoholowych nawiedzencow i nie cierpie jak ktos, za przeproszeniem, pieprzy. Patrz: nie ma złudzeń – każda z tych kobiet, bez względu na ilość wypitego alkoholu, mogła narazić dziecko na wystąpienie poważnych, nieodwracalnych uszkodzeń. Cząsteczki alkoholu są tak małe, że z łatwością przenikają przez łożysko. Już pół godziny od wypicia przez matkę, dziecko ma takie samo stężenie alkoholu we krwi jak ona. W efekcie alkohol zabija tworzące się w mózgu dziecka komórki nerwowe lub zaburza ich migrację do właściwego obszaru mózgu znaczy jak wypijesz kieliszek wina i bedziesz miec stezenie 0,00001 promila to tyle samo bedzie mialo twoje dziecko, nie sadze zeby mu to uszkodzilo mozg Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa 31.08.07, 13:25 Też czytałam ten artykuł. I już sama nie wiem.hnmmm a Istotka w pl tez sa w tesco testy dzwoniłam właśnie do nich jaka ze mnie wariatka... I chyba pojade sobie kupic je. tylko nie wiem jeszcze kiedy. Może męzulka nakrece zeby dzis pojechac?? hmmm Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Istota 31.08.07, 13:25 Istota myślę, że masz rację. Ale wiem sama po swoim przykladzie jak na imprezach rodzinnych czy u znajomych wszyscy mnie namawiali na kieliszek wina, piwa itp. Ja jestem przeciwna co do picia alkoholu przez kobiety w ciązy niezaleznie od ilosci. Zawsze zaczyna sie od tego jednego kieliszka. Pamietam jak w rodzine mnie krytykowali że wymyślam i chce na siebie uwage zwrocic (rzuciłam palenie, i nawet łyka alkoholu), pozniej jak mlody sie urodzil to sie smili ze w sterylnych warunkach dziecko chowam i przeginam przy innych dzieciach sie pali a przy twoim nie. Zeszlam z tematu. Oczywiście nikogo niechcialam urazic. Odpowiedz Link
aneczka_78 Karpikowa 31.08.07, 13:27 Jak kupisz to daj znać na którym dziale można je dostac (na aptece??). Ciekawe czy w mojej wiosce mozna kupić. Odpowiedz Link
istota Karpikowa 31.08.07, 13:25 sie mi niechcaco enter nacisnal, ciekawe czy sie pusty wyslal przepraszam Cie bardzo moja droga bo zdaje sie mialam jakis udzial w nakrecaniu Cie, ale co sie mialam sama nakrecac milo bylo sie nakrecac, a jak przyjdzie @ trzeba bedzie plakac, takie zycie co do tesco to u nas jest taki sektor kosmetyczno, witaminowo, lekowy i tam na jednej polce sa prezerwatywy i testy ciazowe i owulacyjne, zawsze mnie smieszy to polaczenie internetowe sa tansze, za dwa tescowe (dwa w paczce, a nie dwie paczki) bedziesz miec online 5 ale nie wiem czy w polsce tak samo Odpowiedz Link
istota Re: Karpikowa 31.08.07, 13:27 ja Ci tu posta wyprodukowalam, a ty juz wszystko wiesz Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa 31.08.07, 13:29 hehehe dzieki istotka. Nie wiem tylko co z tym on-line bo u nas to chyba zakupów w tesco tak nie można robic. Czy chodziło ci o inna firmę. Wiesz wekend idzie i ja zakrecona jestem) Odpowiedz Link
istota Re: Karpikowa 31.08.07, 13:35 nienie, ja je nie w tesco online kupowalam tylko w takim babymad co mi poppy podrzucila, ale to nie Ty mowilas o jakichs tanich na allegro? albo w innych miejscach typu bocian? wrzuc testy ciazowe w google i zobaczysz co ci znajdzie moje juz na drugi dzien przyszly czego sie nie spodziewalam Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Karpikowa 31.08.07, 13:41 Istota zgadzam się z Tobą, że to nie feer stawianie tych co piją non stop a tych co okazjonalnie na jednakowym poziomie. A jeżeli chodzi o mnie to robiła to co ja uważałam za słuszne. Chodziło mi o podejście ludzi. Odpowiedz Link
istota Re: Aneczka 31.08.07, 13:45 ludzie to rozne dziwne pomysly maja, z jednej skrajnosci w druga takze nie ma sie co nimi przejmowac a ja juz wiem czemu dzis nie mam nastroju, pmo czy jak sie tam napiecie przed @ w skrocie nazywa Odpowiedz Link
mercy2 Re: Aneczka 31.08.07, 13:57 Istota, istota-ty niezła jesteś Życzę Ci jak najlepiej kobieto, oby nie przylazła Nie przejmuj się i nie myśl o tym. Ja w pierwszej ciąży poszłam do gina, bo mi się @ spóźniała a był to 8tc, niezła ze mnie giganciara co Ale wtedy ciąża to była ostatnia rzecz, którą podejrzewałam, hihihihi. A teraz to jak by mie isę 2 dni spóźniła to bym chyba oszalała ... Odpowiedz Link
karpikowa81 Istotka 31.08.07, 14:04 Istotka wiesz przez was sie nakrecam i juz nie wiem czy słuchac was i zrobic szybciej test czy poczekac do pn. Przez was chyba zwariuję!!! Ratunkuuuuuuuuu Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Istotka 31.08.07, 14:10 Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić. hehe sama w zeszłym miesiącu byłam już po teście Sama pamietam jeszcze miesiąc temu jak się nakręcałam. Najpierw objawy ciązy za chwilę objawy zbliżającej się @. I tak w kółko a na samym końcu dół i płacz. Karpikowa rób test, nie trzymaj nas w niepewności Odpowiedz Link
istota Re: Aneczka 31.08.07, 14:06 dzieki Mercy dobrze Was miec, co ja bym zrobila bez waszego wsparcia ale latwiej powiedziec niz zrobic, moze bym sie za jakas prace zabrala dla odmiany to bym przestala myslec, tylko ze z moj praca to jest jak w tym powiedzeniu - co masz zrobic dzis, zrob pojutrze bedziesz miec dwa dni wolnego Odpowiedz Link
istota Re: istotko? 31.08.07, 14:10 Mjulke to bardzo ciekawy pomysl jest testa nie mam przy sobie, ale mam tylko 5 minut do domu! a tam testy mam, a na 2ga ide na spotkanie z kilentem a stamtad to juz tylko 2,5 min do domu mam bardzo mi sie ten pomysl podoba, tylko ze w 10dpo to mi pewnie tak czy siak nic nie wyjdzie Odpowiedz Link
istota Re: Karpikowa 31.08.07, 14:11 to co masz jakis sklep pod reka? moze zatestujemy razem? Odpowiedz Link
karpikowa81 Istotka 31.08.07, 14:16 No ja mam zamiar od przyszłego cyklu mierzyc bo od niedawna zaczełam czytac o npr i stwierdziłam ze jak w tym cyklu nie wyjdzie to bede mierzyc. Aha aneczka to ja takie ciążowe objawy widziałam w zeszłym miesiącu w tym przeczuwałam @ jakoś ona sie nie zbliża a dzis to nawet mnie podbrzusze przestało boleć to troche dziwne bo 3 dni pod rząd mnie pobolewało. Hmm wogole ze mna to jakos dziwnie jest po tych ostatnich wariacjach ale ogolnie to bóle miałam tylko 1 dnia @ nigdy przed. Kurde teraz sie ja sama nakrecam!! Istotka jestem sama w pracy nie dam rady wyjsc. Mam jakis market niedaleko ale lipa. Może po pracy... Dam ci znac istotka jakbym kupiła oki?? Odpowiedz Link
istota Re: Istotka 31.08.07, 14:24 Karpikowa daj znac koniecznie jakbys kupila i zatestowala a ja sobie wlasnie uswiadomilam ze kluczy do domu nie mam, a M wroci dopiero za jakies 1,5 godziny, wiec na razie nici z mojego testowania, ale sie do pracy wzielam i mi troche przeszlo tylko mnie cycki bola i sie zastanawiam czy to znak na @ czy nie a co do Twoich objawow to wiesz jak jest, nie ma tak ze 'nigdy' ze zacytuje wiosenke, bo zawsze kiedys musi byc pierwszy raz na nowe objawy Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Istotka 31.08.07, 14:35 Dokładnie dlatego probowałam byc dzielna i sie nie nakecac a tu przyszły mi z pomocę takie kochane dziewuszki i mnie nakreciły!!. Tylko mąz nie chce po pracy jechac do tesco!!. A przeciez musze go godebrac z pracy( hmmm hyba zeby go zostawic i nich dsam autobuskiem wroci a ja w tym czasie pojade sobie na zakupy hihihi. To bym dopiero miala do słuchania w domu ojjjj chyba jednak wole pojechac po niego do pracy. Jak juz jest taki "łaskawy" i pozwali sie odwozic i przywozic spracy na rzecz mojego jeżdzenia autkiem to lepiej nie robic takich numerów ;PP hehehe Gadam bzdury dopra popiszcie cos troche to moze mi przejdzie. A narazie to ja sobie herbatki zrobie ....komu tez??? Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Istotka 31.08.07, 14:37 Kurna wiedziałam za szybko chce pisac i jakies durne rzeczy mi wychodzą "spracy" itp co ja wogole pisze przeciez wiem ze powinno byc z pracy) Odpowiedz Link
istota Re: Istotka 31.08.07, 14:43 ja herbatke poposze najlepiej meliske z pomarancza, jest taka cudna herbatka vitaxu, przywiozlam sobie z polski zapas, ale chyba mi sie szybko skonczy zwlaszcza ze odkrylam ze fajnie sie miesza z Twinings Digestive to moj przepis na odchudzanie caly dzien sie obzerac a wieczorkiem herbatke na trawienie, ale malo skuteczny ten sposob jest a co do Mezusia to skoro TY go laskawie z pracy odbierasz to on powinien z Toba do tesco jechac Odpowiedz Link
mercy2 ;/ 31.08.07, 14:39 o rany laski, nie dajcie się zwariować. Poczekajcie do @ i następnego jak nie będzie to róbcie testy. Ja robię 6.09 Po co się denerwować. A jak Wam negatyw wyjdzie...poczekajcie... Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: ;/mercy 31.08.07, 14:43 mercy ale ja juz po terminie hehe tylko chciałam poczekac bo moze jeszcze przyjdzie czy co. Ale tak mnie nakreciły ze juz sama jestem zakrecona hehehe. Daj spokoj umre niedługo jak tak bede sie nakrecac. Na nagrobku napiszą umarła przez nakrecenie!! hihihi dobre Odpowiedz Link
mercy2 Karpikowa 31.08.07, 14:46 Jesteś rozgrzeszona, jak po terminie to śmigaj po testa i to biegusiem. Na co czekasz??? No ne mam pytań normalnie. A ile po terminie, bo chyba coś niedoczytałam... Odpowiedz Link
karpikowa81 mercy 31.08.07, 14:48 tak teoretycznie ok 2-3 ni hihi ale wiesz moglo sie cos poprzesowac niewiadomo. powinnam dostac 28-19 czyli po 28-29 dniach ale juz 31 jest wiec nie wiadomoco jest) Odpowiedz Link
noemi27 Do Karpikowej 31.08.07, 15:15 Karpikowa, dlaczego się nad nami znęcasz???? Biegusiem po testa pędź do ateki!!! Ja nie mogę, ja już bym 3 razy zatestowała!!! Odpowiedz Link
karpikowa81 Noemi 31.08.07, 15:18 No własnie chetnie bym zrobiła tylko jak czytałas nizej czy wyzej (zależy jak masz forum ustawione) ) nie mam jak kupic tego testuuu. buuuu. moze uda sie popoludniu kupic zobaczymy. W rpracy nuda wiec musze troche pomarudzuc wam)hehehe A tak wogole to jak kupie go dzis to złamie moje postanowienie bo chciałam zatestowac dopiero w pn rano jesli 2 by do niedzieli nie przyszła. hmmm i co ja mam teraz bidulka zrobic?? Odpowiedz Link
noemi27 Karpikowa to Męczyciel 31.08.07, 15:23 Po pracy leć do apteki i zarestuj jutro z rana!!! Ja tu padnę przez Ciebie. A jak chcesz, żeby Ci było raźniej, to ja zatestuję z Tobą jutro, mimo, że mam testować w niedzielę. Co Ty na to?? Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa to Męczyciel 31.08.07, 15:24 No widze kolejna chetna do testowania) hihihi Jak uda mi sie dzis kupic to zatestujemy jutro jak nie to zatestuje razem z toba w niedziele oki?? Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa to Męczyciel 31.08.07, 15:25 aha no i jeszcze Istotka chciała ze mna zatestowac oczywiscie ja tez teba dopisac do listy testujacych Odpowiedz Link
noemi27 No i znowu sama zostałam popołudniu :(((((((((((( 31.08.07, 15:30 Gdzie Wy się podziałyście??? Odpowiedz Link
noemi27 Re: Karpikowa to Męczyciel 31.08.07, 15:26 OKi, to na kiedy się umawiamy??? Bo ja mam wizytację teścia od jutra w południe i na szmacie bedę jeżdzić od rana, więc w zasadzie testa mogę sobie pierdyknąć Odpowiedz Link
karpikowa81 dziewczynki 31.08.07, 14:46 Dobra dziewczynki zrobmy chwile relaksyu zeby mi te 40 minut szybko mineło cobym do konca pracy wytrzymała. Piszcie mi tu szybciutko co bym miala co czytac. Wiecie jak jest nu.... Odpowiedz Link
istota Re: ;/mercy 31.08.07, 14:47 ja wlasnie licze ze jak mi negatyw wyjdzie to sie przestane denerwowac znikam na meeting milego popoludnia Odpowiedz Link
istota Re: Karpikowa 31.08.07, 14:08 oj Karpikowa, jak ja dobrze znam to uczucie a ty tempek zdaje sie nie mierzysz? to do piero bylo straszne, odkad mierze to przynajmniej wiem mniej wiecej kiedy @ przyjdzie, a to dopiero we wtorek buuuu Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: Karpikowa 31.08.07, 13:47 Istotka tak ja na allegro widziałam te tanie testy. Ale wiesz czekać na przesyłke itd w allegro to przez weekend bym nie dostała wiec wole pojsc sama do sklepu. ale zaraz zobacze co mi w google wyskoczy Odpowiedz Link
istota Re: Karpikowa 31.08.07, 13:55 hehe myslalam ze w poniedzialek chcesz testowac, ale fakt mogly by nie dojsc Odpowiedz Link
istota Aneczka 31.08.07, 13:30 Temat jest spoko i ja uwazam ze jak ktos nie chce nawet kieliszka pic to jego wybor i nie mam z tym problemu jeden moj kolega, jak jego zona byla w ciazy, nawet prosil ludzi w barze zeby przestali palic i o dziwo przestali musieli mu sie akurat kulturalni trafic ja to akurat asertywna jestem, wiec by mnie nie szczykalo jakby mi rodzina mowila ze wydziwiam i zdecydowanie nalegalabym zeby przy moim dziecku nie palili i nie pilabym nawet kieliszka jakbym akurat miala takie zalozenie chodzilo mi raczej o to ze artykul stawia znak rownosci pomiedzy tymi co sie upijaja a tymi co pija kieliszek wina od czasu do czasu a to nie uwazam zeby bylo fer Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 15:08 KARPIKOWA PEWNIE DO DOMKU UCIEKASZ, PA PA, SIADŁAM DO CZYTANIA. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 15:10 Wiosenka jeszcze jestem przed kompem i sie nudze bo nie ma co do czytania. Wszystko przeczytałam nudyyyy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 15:39 no to gratulujemy Herbal, mamy sie nie starać i tabletke brać po i zajdziemy - poczytam, nie omieszkam nie Istotko to nie Herbal, oj ta Herbal to ma się, pewnie czeka, dla mnie ten wątek to zero taktu i zdania nie zmienię, a dalej gryzę się w język, od dzis wszystko przemilczam, my też z M późno chodzimy i wstajemy ok 7:30-8 Mjulka mozna tez i mieć prl wysoką a owu mieć. Agafrytka kiedys pisała na NPR że nie ma okreslonej ilości alkoholu która by nie zaszkodziła dziecku, wątek został prawie błotem obrzucony. Jak ktoś chce niech pije. Dobre Mercy dobre, 8tc a ta w niewiedzy. Istotka trzymam kciuki za usg, ale nie nakrecaj się kochana, mi dziś wróżka powiedziała, żę w ciąży nie jestem. Więc ha ha nie liczę juz na nic. Istotka i Karpikowa testujcie razem. Ja nawet testów nie mam doma, jak lutealna się przedłuży to kupie testa. Istota gdzie wsadziłam "nigdy" że mnie cytujesz? Hmmm. No to już wiem że Karpikowa starego wozi, ha ha się obsmiałam, pozytywnie. Oj Wy testujące, ale nerwy macie. $ Odpowiedz Link
mercy2 Wiosenka 31.08.07, 15:50 aaaaaa, bo widzisz Wiosenko tam lepsza historia była. Ja byłam wtedy na wakacjach, szalałam na zjeżdżalniach nie oszczędzałam się. Do tego lot samolotem, a to wyjątkowo wpływa na mój cykl, bo się albo rozciaga, albo kurczy, generalnie szaleje na maxa. Więc przyjeżdżam, luzik taka, wypoczęta idę do pracy, wsiadam do autobusu, gorąc na maxa, bo to wrzesień,a tu mnie mdlina maxa. Ale dobra, myślę, sobie po urlopie, niewyspana, huk roboty na mnie czeka, zmiana klimatu i te sprawy. Ale drugiego dnia lepiej nie jest, wręcz gorzej. No to sobie myślę sptrułam się. I tak się bujałam tydzień. Dopiero kolega z pracy mnie oświecił. Aż mnie w podłogę wbiło, ja po testa, a tam II krechy, grube na maksiora, no to do gina - a on 8 tc. Oczy mało mi z orbit nie wyszły. Na usg tego samego dnia serduszko było widać, ale czad. Tylko się ze mnie nie śmiać proszę ale podróz poślubna była udana. Dobrzem że wcześbo bym sobie nie poszalała, hehehehe. Odpowiedz Link
noemi27 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 16:56 Wiosenko nie doczytałaś, że ja też chcę z nimi testować Ale ponieważ ani Karpikowa ani Istota nie napisały, że się zgadzają, to se sama testa walnę. O! Siedze tu sobie, biedny żuczek w pracy i odliczam minuty do 17:00. Idę na jogę pierwszy raz na 18:00. Ciekawe jak będzie. Odpowiedz Link
mercy2 Noemi 31.08.07, 17:08 mi też nie zaproponowały możesz ze mną testować ale ja dopiero po 5.09, więc jeśli wytrzymasz to będzie mi raźniej Odpowiedz Link
sotie Re: 31.08.07, 17:59 widzę że tu klub nakręcaczek i klub testowaczy nam sie zrobil a my poleźli we dwoje do fryzjera i na zakupki, a teraz się kurujemy, bo jakieś chore wróciliśmy z tych wakacji. wiosenko, a co tam jeszcze Ci wróżka wywróżyła? w sensie ile i kiedy )) do Mentafoli skrobnęłam maila, narazie cisza. Odpowiedz Link
istota Re: 31.08.07, 18:00 nono Sotie, kto wie moze to taka powakacyjna choroba jak swego czasu u Mercy Odpowiedz Link
nuluska Re: 31.08.07, 18:26 Mercy świetna historia Wiosenko ty u wróżki byłaś? Byłam dziś u fryzjera i włoski se ciachnęłam tak do ramienia. Z 10 cm poszło. Nie żal mi bo zniszczone były tylko ciężko mi się przyzwyczaić. Odpowiedz Link
mercy2 Re: 31.08.07, 19:11 ok kusicie, kusicie newat mój M mnie kusi, a ja taka twarda i konsekwentna nie jeste Odpowiedz Link
nuluska Re: 31.08.07, 19:49 Testujcie dziewczynki, testujcie. Chyba dawno tu nie było takiego zbiorowego testowania Ja się już żegnam na dziś. M zaraz wróci. A wiecie dziś 9 dc, więc babcinym sposobem będzie bzyku bzyku. Odpowiedz Link
istota Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 17:55 nono Noemi tylko mi tu nie testuj sama, ja tez mialam plan zeby w niedziele testowac, ale sie juz doczekac nie moge i testuje jutro z rana coby przed usg bylo pasuje Ci? bo u Karpikowej jak rozumiem to zalezy od tego czy test kupi Odpowiedz Link
istota Mercy 31.08.07, 17:58 ty bylas pierwsza na liscie nakreconych, ale do 5go to ja na pewno nie czekam bo juz chce moja jedna kreske zobaczyc i przestac sie stresowac wiec albo testujesz z nami jutro albo sama 5go, chociaz ktos byl chetny na 6go (sorki nie pamietam kto, ale jakos mi sie wydaje ze to Noemi miala byc) wiec jak to nie Noemi to moze sie da na 5 przekonac, ale jak masz ochote jutro z ranca to zapraszamy Odpowiedz Link
istota Re: Mercy - doczytalam 31.08.07, 17:59 doczytalam, to Ty mialas 6go testowac, juz przesuwasz hehe, moze sie dasz na jutro rano skusic Odpowiedz Link
tessie124 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 19:47 Witajcie, Dopiero teraz się dotelepałam z pracy... No po prawdzie to jeszcze u koleżanki byłam (też nauczycielka) i zgodnie stwierdziłyśmy, że za rok do Anglii jedziemy... Ona może uczyć polskiego a tylu już Polaków na wyspach, że spokojnie... A jak nie to w knajpie na zmywaku... a co tam... Właśnie dostałam wychowawstwo i umieram na samą myśl... Ha, nie będę myśleć o @, że przylazła albo nie... Ale na laparo i tak idę, trudno wytnę miesiąc czy ile... zawsze było coś ważniejsze niż ja, moje zdrowie i potrzeby... W październiku to jakoś przeżyją... Do lekarza nie doszłam bo u koleżanki się zasiedziałam, piwka sie napiłam, humor poprawiłam... ha deprecha zacznie się w poniedziałek... o sorki w niedzielę wieczór... Robi mi się jakieś zapalenie... jak mierzyłam tempkę to takie jakieś dziwne uczucie suchości było i zostało. I takie dziwne wrażenie jak bym wpychała bakcyle do środka... Wzięłam rano lactowaginal, ale niewiele pomógł... jakąś maść trzeba by wyszukać. Powinnam mieć clotrimazol... A co do sposobów prababek to wiecie jak one leczyły sobie zapalenia??? Ha ha obrzydliwy sposób się wydaje... ale robiły sobie okłady czy kompresy z... kefiru czy zsiadłego mleka.... Fuj. Nie wiem czy aż w taką desperację popadnę... Nie przeczytałam Was zbyt dokładnie przyznam się... staarłam się przeczytać wszystko co było bezpośrednio do mnie... sorry, że tak wybiórczo, ale nie dałam rady.... Może zdołam jeszcze przeczytać... Dzięki za wszelkie pocieszenia i słowa otuchy odnośnie toksoplazmozy... Uspokoiłam się na tyle, że zapomniałam iść do lekarza hahahaha.. A dla świętego spokoju zrobiłam rano test i negatywny wiadomo, ale też sie uspokoiłam...Ha, chyba mam za dużo testów w domu...)) Pozdr Tess. Odpowiedz Link
anitaja Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:11 tess, ja poo fachu tyle ze pedagozka... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:03 widzę Mjula ze krążysz, dziewczynki nie spicie, ale fajnie ma Megisa, zazdrościmy czy nie? Odpowiedz Link