Dodaj do ulubionych

dr Gontarek w Łodzi

19.03.08, 09:48
Dziewczyny mam do ?Was pytanie odnośnie tego lekarza.Jakie są Wasze opinie na
jego temat. Ja mam znajomą, która pracuje jako pieleęgniarka na oddziale
ginekologicznym i bardzo sobie jego chwali.Oczywiście w innym szpitalu niz
ona. Ale zna to środowisko.Miała wykonywany zabieg ICSI i oczywiście z
powodzeniem (ciąża bliżniacza) podobno doktor zabiera także pary na zabiegi
poza granice Polski.Zastanawiam się czy nie spróbować tego zabiegu u goktora
gontarka >Dodam że jesem po dwóch nieudanych ICSI TESE i to w renomowanych
klinikach.Niektórzy tu piszą że dr. przyjmuje w bloku więc warunki niezbyt,
podobno maja się w tym toku przenosić. Mysle że najważniejsze jest fachowość i
zaangażowanie i wynik końcowy a nie to jak wygląda gabinet.Sama już nie wiem
co robić. Dziewczyny, które do niego jeżdzicie odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: migdał Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 19.03.08, 21:03
      to najgorszy wybór, na jaki mogłabyś trafić, jak chcesz to jedź
      sobie za granice sama, po co Ci dr, który skasuje za to kasę, nie
      znam, żadnej osoby której sie tam udało, a w środowisku dr nie ma za
      dobrej opini (moja siostra pracowała na przyrodniczej). poczytaj
      sobie opinie na Bocianie, chyba żadnen lekarz nie ma gorszych.
      Zaangażowany to dr moŻe i jest, ale z fachowością to już fatalnie.
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Kliniki&file=oceny&opshockceny&kid=41
      jeżeli Ci sie nie udało w jakiejś dobrej klinice, to zmień ją na
      inną ale dobrą. Bo u dr wpadłabyś z deszczu pod rynnę, co tam rynna
      po prosu wodospad.
    • Gość: migdał Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 19.03.08, 21:09
      Teraz doczytałam, ze jesteś z Łodzi, masz tam Salve i Gametę. Leczę
      sie obecnie w Salve (wcześniej krótko u dr Gontarka brrrrrr...).
      Jeszcze nie zaszłam w ciążę, ale to niebo a ziemia. Wierzę, ze mi tu
      sie uda. Jest jeszcze Gameta, nie mam opini, ale też sporo dziewczyn
      chwali.
      • joanna9629 Re: dr Gontarek w Łodzi 26.03.08, 09:31
        Migdał, dziękuję bardzo za odpowiedż.Nie znam Gontarka, miałam zamiar wybrać sie
        do niego na wizytę.Koleżanka,która wszędzie próbowała pomocy
        zgłosiła się właśnie do niego i on jej pomógł. Ja wiem że każdy chwali tego
        lekarza u którego mu się udało.Ja też próbowałam w Gamecie i niestety nic z
        tego.Byłam także parę lat wstecz w Novum i też nic z tego. Zostało mi jeszcze
        Salve nad którym też się zastanawiam, ale teraz nakręciła mnie ta koleżanka na
        Gontarka.Juz sama nie wiem co robić. Proszę jeszcze o jakieś opinie na temat
        tego lekarza.Na piątek umówiłam się wstępnie na wizytę.Nie wiem co robić.
      • kolitka Re: dr Gontarek w Łodzi 26.03.08, 10:27
        Każdy popełnia błedy, idź, na wizytę, tylko nie licz za dużo, bo dr
        nie ma swojego banku nsienia, zabiegów też nie wykonuje, uciekłam od
        niego po tym jak zaczał stymulację a póxniej, chciał pobierać płyn
        na badanie histopatologiczne. Wrzuć w wyszukiwarke, nie ma tam
        dobrych opinii o tym doktorze. Odradzam.
        Ps Gametę też przerobiłam, aktualnie jestem po transferze mrożaków,
        jeśli się nie uda idę do Salve. smile
        • joanna9629 Re: dr Gontarek w Łodzi 26.03.08, 11:09
          Dzięki za odpowiedz.Czyli rozumiem z tego ze doktor nie za bardzo zna się na tym
          co robi.Zauważyłam ze jest tu bardzo mało dobrych opii na temat tego lekarza.
          Chyba szkoda mojego czasu, a przede wszystki pieniedzy.Zastanawiam się również
          nad Salve i dr. Sobkiewiczem. Może to lepszy wybór.Sama już nie wiem. Chyba
          odwołam tę piątkową wizytę u Gontarka.
          • joanna9629 Re: dr Gontarek w Łodzi 26.03.08, 14:22
            Poproszę jeszcze o jakieś opinie na temat lekarza Gontarka.Może jakieś pozytywy
            ktoś ma na temat tego lekarza.
    • biszkopcik11 Re: dr Gontarek w Łodzi 27.03.08, 09:06
      Joanna9629 potwierdzam to co pisza dziewczyny, nie spotałam się na
      tym forum (choć jestem tu już praktycznie 4 lata) z dobrymi
      opiniami.
      • joanna9629 Re: dr Gontarek w Łodzi 27.03.08, 09:34
        Biszkopcik 11 dziękuję Ci bardzo za odpowiedż. No ja też nie widzę tutaj zadnej
        pozytywnej opinii i dlatego odwołałam tę jutrzejszą wizytę u Gontarka.Zapisałam
        się za to do Salve do dr. Sobkiewicza.Na piewrszą i drugą wizytę z NFZ, następne
        płatne.Nie wiem jak wyglądają te wizyty z NFZ mam nadzieję że nie gorzej niż te
        typowo p[rywatne a z kasą nie za wesoło.Biszkopcik11 to chyba z Tobą rozmawiałam
        na tyemat inseminacji u dr.Sobkiewicza, tylko nie wiem czy to z banku nasienia
        chyba tak.U nas też albo ICSI z pobraniem plemników z jąder albo inseminacja z
        banku nasienia.Tylko z tym drugim mój mąż jakoś ni chce się oswoić, a ja juz
        samam nie wiem.Co innego jak oboje tego chcemy i się wspieramy anie tylko ja
        naciskam w tym temacie na niego. Zobaczymy co czas przyniesie.Z tego co pamiętam
        to Ty jesteś po drugiej udanej insminacji u dr..Mam nadzieję ze wszystko
        przebiega prawidłowo.Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.Mam nadzieję ze
        mój wybór tzn. dr.Sobkiewicz okaże się trafny.Dziękuję i pozdrawiam.
        • Gość: haniaga Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.08, 21:39
          Witajcie dziewczyny!!! Ja trafiłam do dr Gontarka w 2004 roku i ... jestem z Nim do dziś ... w drugiej ciąży. Pierwsza ciąża po pół roku leczenia - trafna diagnoza, laparoskopia z elektrokauteryzacją jajników przeprowadzona bez zbędnej zwłoki (i wyciągania kasy), ciąża w następnym cyklu (troskliwie prowadzona i odebrana przez pana doktora). Po 2 latach druga ciąża (jeszcze przed rozwiązaniem smile). Cóż mogę dodać? Ja doktorowi zaufałam, a to chyba połowa sukcesu w leczeniu. I nie jestem jedyna - koleżanka, która mi Go poleciła - szczęśliwa mamusia po ICSI. Trzymam za Was kciuki!!! Pozdrawiam!
          • Gość: gość Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.toya.net.pl 08.05.08, 12:54
            Ja zaczęlam leczenie u tego lekarza..na razie nie moge osobiscie wam nic
            powiedziec ale staram sie byc dobrej mysli...w moim otoczeniu dr pomogl paru
            osobom...wiem, ze kazdy chwali swojego wiec na razie mimo mieszanych uczuc
            zostaje u niego...zobacze co bedzie dalej, ale podobno najgorzej to skakac z
            lekarza na lekarzsmile pozdrawiamsmile
            • Gość: Zocha Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 09.05.08, 21:11
              Wiesz, co jest najgorsze, trafić na niekompetentnego lekarza, który
              zmarnuje Ci czas i pozbawi kasy. A u tego dr jesteś na najlepszej
              drodze do tego.
              • Gość: mariola Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.centertel.pl 14.05.08, 12:05
                sobkiewicz by mnie wysłał na tamten świat
                • czarna_123 Re: dr Gontarek w Łodzi 16.06.08, 06:42
                  To może napiszcie proszę kogo z Łodzi polecacie? Gdzie przyjmuje itp. Dziekujesmile
                  • Gość: zocha Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 16.06.08, 09:00
                    Tylko nie Gontarka, ja leczę się u dr Banaszczyk w Gamecie, ale na
                    razie bez efektu, myślę o przejsciu do dr Sobkiewicza, wiele osob go
                    poleca, od niedawna przenie,sli sie, na Szparagowa naprzeciwko
                    Carrefura.
                  • czarnulkaaa2 Re: dr Gontarek w Łodzi 17.06.08, 12:10
                    Wkleję to, co niedawno pisałam o Sobkiewiczu smile
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=747&w=79009852&a=79284633
                    • Gość: Stepiek Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.08, 14:39
                      Witajcie dziewczyny! Ja leczę się od ponad pół roku u dr Gontarka.
                      Jestem wściekła na tego lekarza. Przez pół roku badał tylko mnie,
                      przedłużał i przeciągał, aż w końcu zlecił badanie nasienia mojego
                      meża. Wynik męża był negatywny. Jestem zła na siebie, że wcześniej
                      nie wymusiłam tego badania na nim. Całe to pół roku i kasa która
                      poszła okazały się stracone,bo przecież jeśli mój mąż nie ma
                      plemników to nic by i tak nie pomogło wcześniej. Ten lekarz
                      specjalinie wymusza i przedłuża badania,aby wyciągnąć kase od
                      pacjentów. Szczerze nie polecam tego lekarza. To zwykły
                      naciągacz.Może pomógł paru osobom,ale teraz wybudował nową klinikę i
                      potrzebuje zwyczyajnie kasy.
                      • Gość: LolA Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 12:03
                        Ja też uważam, że Gontarek to mega naciągacz. W salve w Łodzi jest o
                        wiele taniej. Poza tym Gontarek badania zleca w złej kolejności,
                        zeby naciągnać na kase. Być może pomógł wielu osobom, ale na
                        pierwszej wizyscie pyta się czy się pracuje i jaką ma sie pracę.
                        Myślicie, że czemu o to pyta?
                        • Gość: Anna Re: dr Gontarek w Łodzi IP: 62.87.192.* 21.08.08, 14:03
                          Też mam takie zdanie naciągacz, jak usłysząłam o cenach leków w jego
                          gabinecie to mało z krzesła nie spadłam, w innych klinikach jest o
                          wiele taniej, o fachowości już nie wspomnę.
                          Ale jeśli chodzi o pytanie o prace to uwazam to za normalne, mam za
                          sobą 2 ginów akyualnie lecze się u trzeciego ale każdy pytał o
                          pracę, sądze że jest to zwiazane z tym , ze lekarz chce wiedzieć w
                          jakich warunkach sie pracuje, czy nie jest sie narażionym na jakieś
                          szkodliwe czynniki itp. To chyba standard takie pytanie.
                          • goldenmoon1 Re: dr Gontarek w Łodzi 26.08.08, 21:11
                            mam takie same zdanie jak przedmówczynie, cwaniak i zdziera kasę. Poszłam do
                            niego z polecenia innego lekarza, ale po pierwszej wizycie zaniemówiliśmy z
                            mężem, jak wyliczył nam za jedną inseminację 3600, w salve za to samo jest koszt
                            1300. Koszt jednej ampułki u niego to cena 120 zł, a w salwie za to samo cena 58
                            zł, Cena już mówi sama za siebie to co za człowiek. Jak dzwoniłam, aby się
                            umówić na wizytę to Pani też powiedziała, że nie ma problemu bo dużo Pań się
                            wycofało, kolejny powód aby sobie pójść
                      • ika_5 Re: dr Gontarek w Łodzi 30.09.08, 15:48
                        Witam, ja jestem byłą pacjentką dr.Gontarka. Wcześniej leczyłam się
                        przez 2 lata, jedno poronienie.Byłam też na 1 wizycie u
                        dr.Sobkiewicza, wywarł na mnie tak złe wrażenie, że drugi raz nie
                        poszłam.Między innymi dlatego, że bezprzetwy przekładano mi
                        wizyty.Dr. Gontarka poleciła mi moja p.ginekolog. Zdiagnozowanie nas
                        z zajściem w ciążę zajęło MU pół roku.Wszystko odbywało się w
                        spokojnej, miłej atmosferze. Nie uważam też zeby wyciągał kasę. A co
                        najważniesze mam 14 miesięcznego synka !!! pozdrawiam
                      • Gość: ika Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.pai.net.pl 20.04.09, 11:30
                        Witam ponownie, a ja chcialam pochwalic Dr. po raz drugi.Tym razem
                        pomógł mojej kuzynce. Będą bliżniakismile. Pozdrawiam
              • Gość: ewcia Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.10.08, 21:22
                witaj
                ja leczyłam sie u Gontarka prawie dwa lata , kasy straciliśmy mnóstwo, miałam
                robioną dwa razy inseminacje i zawsze nic z tego nie wychodziło.po laparoskopii
                która miałam zlecona nie miałam okresu prze 4miesiace a dr, uważał ze to
                normalne. Jak mówiłam mu o badaniach immunologicznych to powiedział ze to szkoda
                kasy.za namowa koleżanki poszliśmy do innego lekarza który od razu skierował
                mnie na te badania i wiecie co wyszło ze wytwarzam przeciwciała i dlatego nie
                zachodzę. Teraz leczę sie u profesora Tchórzewskiego i mam nadzieje ze będzie
                teraz już dobrze. A Gontarek- to szkoda kasy i czasu!!!!!
                • Gość: aana Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.net.euron.pl 11.12.08, 20:37
                  Leczyłam sie i nadal leczęu dr. Gontarka - fachowa obsługa,miły kontakt - każda pacjentka traktowna jest w sposób podmiotowy. Po roku leczenia w Salve, kliku lekarzach po drodze...u Gontarka udało mi sie zajść w ciążę już po kilku miesiaćach,potem prowadził mnie azdo porodu a teraz przygotowuje do następnej ciąży! POLECAM tego Doktora jak najbardziej!!!Co z tego jest troche droższy od Salve skoro jego leczenie jest profesjonalne, skierowane na pacjentkę i co najważniejsze - SKUTECZNE!!!
                  • Gość: Tomasz Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 12.12.08, 23:18
                    Gontarek - "specjalistą", a leczenie "profesjonalne" - hehehe, ktoś
                    chyba żartuje. A ciekawe skąd Aana wie jak traktowana jest każda
                    pacjentka, takie stwierdzenia w stylu "każda pacjentka traktowana
                    jest podmiotowo", "leczenie skierowane na pacjentkę" brzmi jak
                    slogany z reklamy (a może autoreklamy?)
                    Moja żona ani ja nie byliśmy traktowani profesjonalnie, a już
                    napewno nie podmiotowo i intymnie.
                    • Gość: aana Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.net.euron.pl 15.12.08, 22:17
                      Oj! Już nie można wypowiedzieć się o kimś pozytywnie, bo od razu cie ośmieszą! Panie "Tomku" wyraziłam swoje zdanie na temat dr Gontarka,jeśli "pan"ma inne- prosze je przedtawić w sposób kulturalny - na tym chyba polega dyskusja, nie na naśmiewaniu się i obrażaniu!
                      Kilka lat pozostaje pod opieką ww. doktora i nigdy nie spotkałam się ze złym traktowaniem, znam również wiele osób,które leczą się w jego klinice - stąd moja o nim opinia.Jeśli "pan" prezentuje takie podejście do tematu dyskusji i wymiany zdań - nie dziwi mnie "głębia i wnikliwość" pańskiej oceny.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Tomasz Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 16.12.08, 19:23
                        Droga Aano, moją opninię o tym panu przedstawiłem kulturalnie,
                        niokogo nie obrazałem, stwierdziłem tylko, że to nie jest dobry
                        lekarz, zdaje sie , ze inni mają podobne opinie, jakoś ten pan nie
                        nalezy do lekarskiej elity. Ale jak poczytasz sobie na portalu znany
                        lekarz, to zobaczysz, ze po tym, co ten człowiek zrobił złego innym
                        ludziom i jakim jest "fachowcem"
                        www.znanylekarz.pl/lekarz-17241-gontarek-ginekolog-lodz.php
                        Fajna lekturka
                        • Gość: a Re: dr Gontarek w Łodzi IP: *.toya.net.pl 17.07.09, 17:18
                          tomasz masz racje odradzam tego lekarza . zaczyna robic in vitro tzn
                          uczy sie . nie ma zadnego cennika moze ktos wezmie sie za tego
                          pana .wydalam tyle pieniedzy , nasłuchałam sie bajek o lekarzach z
                          wiednia do ktorych lekarz wozi pacjentki o zgrozo ale przekonajcie
                          sie sami ale naprawde szkoda zdrowia agnieszka
                          • rudik123 Re: dr Gontarek w Łodzi 30.07.09, 07:52
                            Myślę, że z dr. Gontarkiem jest jak z innymi lekarzami...komu pomógł ten go
                            chwali, jak nie wyszło - odradza. Ja pomimo różnych negatywnych opinii
                            postanowiłam mu zaufać i dziś mam śliczną córeczkę. Osobiście jestem zadowolona
                            i polecam, choć rzeczywiście pieniążków trochę wydaliśmy....ale było wartosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka