Dodaj do ulubionych

PGD w Invicta

01.07.08, 14:18
Dziewczyny,

Tak sie zbieram i zbieram zeby napisac ale w koncu jestemsmile. Mam
problem z zajsciem w ciaze, wydaje sie natury psychicznej (mam 2
dzieci, poczetych naturalnie, aczkolwiek problemy zdrowotne
mlodszego synka powoduja, ze na mysl o ciazy cierpnie mi skora i po
prostu nie moge. Dodatkowo nie pomaga mi moj wiek).
Dlatego tez rozpoczynam procedure PGD polaczona z in-vitro w Invicta.

Czy ktoras z Was przechodzila przez ta procedure ?
Jesli tak bardzo prosze o Wasze rady, odczucia, wszystko co moze sie
Wam wydawac wazne.

Z gory bardzo dziekuje
Magda
Obserwuj wątek
    • agunienka2002 Re: PGD w Invicta 11.06.14, 20:12
      Witam serdecznie. Wraz z partnerem jesteśmy przed podjęciem decyzji o wyborze programu w in victa. Rozważamy opcję z panelem pgs, czy są wśród was dziewczyny, które przeszły ta procedurę z powodzeniem? Jest to dla nas spory wydatek, a ja jednocześnie chcielibyśmy maksymalnie zwiększyć nasze szanse. Czy zamrożenie zarodków na 3 tygodnie, w trakcie których czeka się na wyniki badań genetycznych nie osłabia ich? Będę wdzięczna za wszelkie rady i komentarze.

• doo.omi Re: PGD w Invicta 07.10.14, 14:05
        witaj,
        je jestem po pgd z ngs. każde mrożenie zarodków je trochę osłabia..tzn może nie tyle co mrożenie ile przy rozmrażaniu te słabsze mogą się wykruszyć...czas mrożenia nie ma tu znaczenia..jeśli będziesz mieć dobre zarodki to luzik. możesz też zrobić badanie na świeżych, ale to najlepiej jeśli wiesz, że masz komórki dobrej jakości, żeby jak najwięcej zapłodnić....jak masz pytania to pisz smile przeszłam tą procedurę akurat z mrożonych, miałam 7 zarodków badanych z czego 2 były obciążone a pięć zdrowych. I udało się także czekam na pytania smile

agunienka2002 napisał(a):

> Witam serdecznie. Wraz z partnerem jesteśmy przed podjęciem decyzji o wyborze p
        > rogramu w in victa. Rozważamy opcję z panelem pgs, czy są wśród was dziewczyny,
        > które przeszły ta procedurę z powodzeniem? Jest to dla nas spory wydatek, a ja
        > jednocześnie chcielibyśmy maksymalnie zwiększyć nasze szanse. Czy zamrożenie z
        > arodków na 3 tygodnie, w trakcie których czeka się na wyniki badań genetycznych
        > nie osłabia ich? Będę wdzięczna za wszelkie rady i komentarze.
        >
        • baleboste Re: PGD w Invicta 14.12.14, 22:34
          Hej Doo.omi, napisz proszę coś więcej o procedurze. My z mężem będziemy się decydowali w nowym roku bo jestesmy po dwóch ciażach z trisomią 21 i już nie mam sił na starania naturalne. Powiedz prosze w której dobie miałaś badane zarodki? 3 czy 5? bo czytałam, że są dwie opcje. pozdrawiam
    • abrakadabraxyz Re: PGD w Invicta 24.05.16, 15:35
      Najlepszą ofertę na ten moment ma Invicta ale stanowczo odradzam kontakt z ich wrocławską placówką. Obsługa we Wrocławiu jest żenująca, nie odpowiadają na maile, lekarze nie są przygotowani do płatnych telefonicznych konsultacji, zamieszczają pomylone wyniki pacjentów na stronie, kontaktu z nimi nie ma, na wszystko jest totalna zlewka, nie szanują pacjentów i ich czasu i do tego gwiazda - kierowniczka placówki, która straszliwie kłamie. Jak coś chcecie formalnie wyjaśniać - tylko tradycyjne papierowe skargi do zarządu! Rozmowy z nią to strata czasu i kasy, ona jakaś sprawna inaczej jest!
      Kobiety 35+ z niskim AMH - odradzam pakiet All Inclusive. Przepłacicie co najmniej o kilka tysięcy, zwracają tylko 1000 zł za transfer bo zazwyczaj taka procedura kończy się, na poziomie badań genetycznych a blastocyst jest dużo mniej niż 8. Takie pakiety to dobre są dla młodych kobiet, które po stymulacji maja 15 - 20 jajek lub więcej. Tak było w praktyce do tej pory bo jak pisolandia chce robić in vitro na jednej! komórce, to program badań genetycznych zarodków obumrze śmiercią naturalną, tak jak ma to miejsce w przyrodzie z zarodkami pisiaki!
      W Gdańsku jest ok. Poziom obsługi pacjenta wzorcowy - opiekunki pacjenta są bardzo pomocne, profesjonalne, w stałym kontakcie z pacjentem. Lekarka rozumiała, że dojeżdżam z daleka i kumulowała wizyty u wszystkich specjalistów, wszystko poszło błyskawicznie i bez problemów. Reszty placówek Invicty nie znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka