viktoria1980 14.07.08, 10:14 właśnie mam najnowsze wieści od naszej Ptaszyny Jest pęcherzyk! 14x18x20, jutro rano będzie Pregnyl a uwaga uwaga w środę po południu iui!!!! już chyba można zacząć trzymać kciuki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betka24 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:16 no pięknie!!! już zaciskam mocno kciuki )))))))) na pewno będzie dobrze!!!! Odpowiedz Link
kalahora Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:19 ja też trzymam !! chucham se w pięści i zaciskam Odpowiedz Link
rewolka404 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:25 to trzymamy kciuki! Pęcherzyk piękny Odpowiedz Link
martucha90 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:28 Och to środa będzie Wielkim Dniem Będzie się działo! Pamiętnik pisz Uccellino! Odpowiedz Link
asica.p Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:32 Bardzo,bardzo mocno trzymam!!! Odpowiedz Link
chealsyka27 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:33 Uccellino jestem z Toba...!) Odpowiedz Link
oli.2 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:41 Ja tez trzymam kciuki! Powodzonka Czeekamy na groszka Odpowiedz Link
justmaga Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 10:47 Juuuupiii trzymam kciuki i jestem jak najlepszej mysli..) Odpowiedz Link
uccellino Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:23 Ale mi miło )) Zaraz tu wszystko opiszę, tylko robię 14 rzeczy na raz - leje Kreta do zlewu, wieszam pranie, uruchamiam służbowego kompa, co by sprawdzić, co tez musze w środę odwołać, odgrzewam resztkę musaki... Zaraz wracam ) Ale ładny urósł, no nie? D Odpowiedz Link
kalahora Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:25 no ba ! rób co trzeba i wracaj opowiadać Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:32 czy IUI to inseminacja? Sorki, że pewnie się teraz błaźnię przed Wami, ale nie chce mi się szukać info w necie Odpowiedz Link
uccellino No dobra... 14.07.08, 11:50 Będzie pewnie chaotycznie, gdyż wydarzenia dzisiejszego poranka są chaotyczne, ale pewnie dzięki opisaniu tego, sama sobie w głowie poukładam. Jedno jest pewne: 14 x 18 x 20 - moja kruszynka )) Chaos zaczyna się potem. Karwacka ledwie dała mi zejśc z fotela i mówi, że rekomenduje pregnyl. Ja sie trochę dziwie, bo cykl miał być naturalny, ale z drugiej strony, za pięć dni lecę do Wielkiej Brytfanki, a jak nie pęknie??? Przekonała mnie tym, że jak będę czekać, to owu może być w nieprzewidzianym momencie, trzeba będzie jeszcze monitorować, robić testy. A jak zrobimy zastrzyk, to bedzie można się konkretnie umówić. No a w tym tygodniu mąż ma na uczelni jakieś szaleństweo z komisją rerutacyjną, własciwie nie wiadomo, jak miałby to zrobić, zeby się stamtąd urwać (UW to zorganizowana grupa wyzysku młodych pracowników naukowych). Więc wykoncypowałam, że możliwość umówienia się na zabieg wtedy, kiedy on może, zaoszczedzi nam stresu. I jutro rano robię zastrzyk. Zdecydowałam, Karwacka wzięła się za wypisywanie papierków. W związku z zastrzykiem dała mi dwa - jeden, żeby mi położne lek wydały, a drugi, żeby zrobiły zastrzyk. No i sie potem pyta: woli pani duphaston czy luteinę? Ło matko, a to ja mam coś woleć, myślę sobie??? A ona się niecierpliwi: no co pani woli? Duphaston, mówię szybko - zawsze to lek oryginalny, a ja w oryginalnej firmie farmaceutycznej robię )) poza tym wygodniejszy sposób podania. Dobra, ten dramatyczny wybór mam za sobą. Mówię, że mąż miał być przy zabiegu, taka umowa z Ziółkowską. A ona, że nie wolno, zakaz w całej klinice. Krótko podyskutowałam, ale dałam spokój. Żegnamy się, zbieram papierki, jestem w drzwiach, a ona woła: a zgodę na iui pani podpisywała? Nie. No to mi jeszcze wlepia formularz zgody. Idę do położnych, odbieram ampułkę. Jade tramwajem, a Karwacka dzwoni: zapomniała mi dać recepty na duphaston, zostawia w recepcji. I jeszcze żebym miała pełen pęcherz do iui. I dawkowanie duphastonu mi tłumaczy... Matko!... Jadę dalej, zaglądam do pudełka z ampułkami, a tam dawka 5000. Taka też pamiętam ze zlecenia na odbiór (chyba), ale na zleceniu na zastrzyk mam 10000!!! Dojeżdżam do domu, dzwonię, żeby sprawdziły, co jest na zleceniu na odbiór. 5000. Jutro rano będę wyjaśniać, ile mam w końcu dostać... Żeby było jeszcze ciekawiej, zapłaciłam chyba za 10000 - pewnie w recepcji pokazałam ten papierek, na którym tyle było... Jestem zdruzgotana poziomem chaosu. Czytałam na forach, że Karwacka jest skuteczna, ale roztargniona... To nie lekarz dla mnie. Uccellino potrzebuje popytać, przemysleć, oswoić się... No i teraz tak: jutro jadę tam na 8.00 na zastrzyk, na 9.00 mam aku, z której nie chcę rezygnować (poproszę, żeby mi powbijał na uspokojenie, a w piątek będziemy szykować implantację )), potem pracuję z domu. W środę idę juz do pracy, mąż ma być w klinice po 16., ja po 17.30. Odwołam terapię, którą mam na 20. Muszę zerknąć, co miałam w robocie zaplanowane na środowe popołudnie - chyba niestety ważne spotkanie rekrutacyjne. Lecę sprawdzac, to może jeszcze da się przesunąć... Odpowiedz Link
e-dziunia Re: No dobra... 14.07.08, 12:34 rzeczywiście strasznie to chaotycznie wszystko wygląda.... Ale jedno jest najważniejsze: 14 x 18 x 20 DD No a w środę będziemy razem z Wami )))))))) Odpowiedz Link
betka24 Re: No dobra... 14.07.08, 12:39 Uccellino wszystko się super układa! jeszcze raz POWODZENIA!!!! ))))) Odpowiedz Link
kalahora Re: No dobra... 14.07.08, 13:41 no faktycznie młyn jak cholera ale wszystko w dobrym kierunku idzie !! cieszę się i ja Odpowiedz Link
dottie001 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:31 wow! aż mnie przeszedł dreszczyk! ))) uccellino - trzymamy kciuki! Odpowiedz Link
zosienta Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:44 Trzymamy mocno!!! ---- Moje starania z wykresem ff Odpowiedz Link
mjulka Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 11:46 Widzisz jak go piknie wyhodowałaś))) strasznie się ciesze i kciuki trzymam tez Odpowiedz Link
groszkowa74 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 12:22 Uccellinko, ale sliczna ta Twoja kruszynka, co jeszcze nie pekla Trzymam kciuki! --- Czekając na Groszka Odpowiedz Link
uccellino O jak dobrze! 14.07.08, 12:32 Rekrutację w środe kończe o 17.00 ) Nie musze nic przy tym majstrować, normalnie rekrutuję, wychodze i jestem na czas w klinice ) Odpowiedz Link
agi_78 Re: O jak dobrze! 14.07.08, 12:45 Trzymam kciuki Pamietaj, podobno na poczatku był chaos , więc moim zdaniem to dobrze wróży na powstanie nowego człowieka na ziemi Odpowiedz Link
uccellino Re: O jak dobrze! 14.07.08, 12:47 > podobno na poczatku był chaos , więc moim zdaniem to > dobrze wróży na powstanie nowego człowieka na ziemi ) A może Bóg stworzył człowieka przez inseminację, nie przez in vitro? ) Odpowiedz Link
zosienta Re: O jak dobrze! 14.07.08, 13:05 O nie, nie zgodzę się. Manipulacje genetyczne uprawiał więc musiało być In Vitro. Chociaż niepokalane poczęcie to już mogło być IUI !!! ---- Moje starania z wykresem ff Odpowiedz Link
uccellino Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgody? 14.07.08, 12:53 "Odbyłam wyczerpującą rozmowę z dr Karwacką dotyczącą powyższych zabiegów. Podczas tej rozmowy miałam mozliwość zadawania pytań, na które uzyskałam szczegółowe odpowiedzi i wyjaśnienia." To ja mam podpisać. A ona podpisała się pod tym: "Podałem pacjentce i jej partnerowi wyczerpujące ustne informacje na temat leczenia i wszelkich mozliwych powikłań i jestem przekonany, że w pełni je zrozumieli." Jak ona może się z czystym sumieniem pod tym podpisywać po tym, jak mnie dziś wsadziła na taki rollercoaster??? Odpowiedz Link
martucha90 Re: Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgod 14.07.08, 12:58 Przekreśl od "Odbyłam" do "Karwacką" i wpisz: "Przegadałam sprawę w tę i we wtę na forach poświęconych zagadnieniu niepłodności oraz przekopałam w tym celu Internet". Potem przekreśl "tej rozmowy" i wpisz "tych rozmów i lektury". I podpisuj w zgodzie z sumieniem )) Odpowiedz Link
asica.p Re: Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgod 14.07.08, 13:01 a ze po tym chaosie to juz tylko dobre wiesci!!!ba,nie moze - napewno!!!!!! Odpowiedz Link
uccellino Re: Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgod 14.07.08, 20:31 > Przekreśl od "Odbyłam" do "Karwacką" i wpisz: "Przegadałam sprawę w > tę i we wtę na forach poświęconych zagadnieniu niepłodności oraz > przekopałam w tym celu Internet". Potem przekreśl "tej rozmowy" i > wpisz "tych rozmów i lektury". I podpisuj w zgodzie z sumieniem ;- ))) Dobre! Ale nie będę komplikować chyba... ) Odpowiedz Link
agi_78 Re: Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgod 14.07.08, 13:02 No, ja tez sie dziwie. Dla niej to pewnie rutyna, a nie bierze pod uwage, ze dla pacjentow to bardzo powazne decyzje i chca wiedziec wszystko. Odpowiedz Link
zosienta Re: Wiecie co jest napisane w tym formularzu zgod 14.07.08, 13:11 A tam wiedzieć, nie wiedzieć. Może to nie w stylu Uccellino, ale być może jej niepoczętego jeszcze dziecka, kto wie? Aby się udało!!!!! ---- Moje starania z wykresem ff Odpowiedz Link
uccellino Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 14:18 Napisałam jej SMSa o tych dawkach. Napisała, że przeprasza i że położne wydadzą mi drugą ampułkę. Wnioskuję, że 10000 to właściwa wersja... Odpowiedz Link
koralik00 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 16:57 Uccellino w srode trzymam mocno kciuki za twoje zagroszkowanie - musi sie udac!!! Odpowiedz Link
gatta28 Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 21:10 Od dziś rozpoczynam trzymanie kciuków!!! I nawet praca mi w tym nie przeszkodzi ! Odpowiedz Link
mamaruda Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 14.07.08, 23:36 I ja trzymam kciuki mocno Odpowiedz Link
uccellino Re: wieści od Uccellino!!! IUI w środę!!!! 15.07.08, 06:42 No i gdzie ja znajdę takie wsparcie, jak tu? )) Odpowiedz Link