aga.zetka 11.05.09, 13:41 Czy robicie to badanie na czczo? W najbliższym czasie muszę je zrobić... A nigdy wcześniej nie robiłam tego badania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dabrowianka21 Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 13:48 mi sie wydaje ze nie trzeba. Ale na wszelki wypadem mozesz byc na czczo A kiedy robicie bete? Czy 9 dni po owulacji jest juz ok? Odpowiedz Link
liivia Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 14:43 To jest badanie hormonu i nie ma nic wspólnego z tym czy coś jadłaś czy nie, tak samo godzina pobrania może też być po południu, tyle, że wiadomo, że najsilniejsze stężenie jest rano i dlatego zaleca się poranne pobrania szczególnie gdy jest przed terminem @ tak jak u Ciebie Trzymam kciuki !! Kiedy robisz badanie? Odpowiedz Link
aga.zetka Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 14:55 Miałam nie mówić, trzymać w tajemnicy do końca I napisać tylko czy wyszło czy nie. Nie chcę zapeszać. Ale przyznam się jutro idę na to badanie. W 23dc. Jakoś w 9 dniu po owulacji... Odpowiedz Link
agus7 Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 15:20 dziewczyny juz powiedzialy ze mozna robic w dowolnym punkcie dnia i niewazne czy na czczo, a ja sie tylko dopisze z serdecznymi zyczeniami sukcesu. Ten cykl byl chyba w jakis sposob "inny", prawda? Odpowiedz Link
liivia Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 15:51 To tak jak pisałam, trzymam kciuki A wynik będziesz mieć już jutro? Odpowiedz Link
aga.zetka Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 17:25 Tak wynik powinien być jutro. A czy ten cykl był inny? No jest to pierwszy po laparoskopii no i jestem cały czas od 1dc na acardzie. I potwierdzona była owulacja na USG. I starania wtedy były... A co będzie dalej zobaczymy jutro. Odpowiedz Link
ziabolka Re: Odnośnie beta HCG 11.05.09, 18:17 To ja również trzymam kciuki jutro i czekam na pozytywne wieści Odpowiedz Link
aga.zetka Re: Trzymam kciuki 11.05.09, 21:12 Właśnie opuszcza mnie nadzieja na pozytywny wynik... Już bym chciała mieć to za sobą. Dobrze że idę rano przed pracą. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: Trzymam kciuki 12.05.09, 11:10 aga zetaka, ja tez kibicuje i mam nadzieje, ze wynik bedzie wysoki. Ja pierwszy i ostatni raz skusiłam sie na bete w zeszłym miesiacu. Oczywiscie beta mala, ciazy brak . Szkoda nerwów, poczekam jeszcze kilka dni i sikne na test. U nas bete robi tylko szpital, wyniki sa po kilku godzinach, ale nie bede latac co miesiac i robic z siebie wariatki. Te kilka dni i tak mnie nie zbawi, jeśli wynik ma być negatywny. Odpowiedz Link