liivia Re: Co u Zosi??? 17.05.09, 17:47 Zosia szczęśliwa Julia przyszła na świat 15-05, chyba zgodnie z planem ok południa To wieści jakie mam od Zosi, niestety nie wiem kiedy wracają do domu ale pewnie już niedługo... Odpowiedz Link
zyyrafka Re: Co u Zosi??? 17.05.09, 18:35 super gratulacje! a mi sie ubzduralo, ze Zosia bedziec miec synka zwalam to na dekoncetracje charakterystyczna dla 3 trymestru...heh Odpowiedz Link
ziabolka Re: Co u Zosi??? 17.05.09, 22:32 O jak fajnie, no to teraz czekamy na jej powrót i relacje z porodu Odpowiedz Link
agus7 Re: Co u Zosi??? 18.05.09, 10:16 Ja tez zylam w przeswiadczeniu ze chlopczyk ma byc Zosiu, czekamy na Wasz powrot. Serdeczne gratulecje! Odpowiedz Link
bushko Gratulacje... 20.05.09, 21:38 Gratulacje .... a gdzie sprawozdanie? Wszystko ok? Odpowiedz Link
zosienta Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 12:31 Drogie dziewczyny, Dziękuję Wam wszyskim za kciuki i za życenia i gratulacje. Cięcie poszło zgodnie z planem i bardzo ok, w znieczuleniu zo. Lekarz tylko powiedział, że mięsień był cieniutki jak papier i na pewno mnie już bardzo bolały skurcze - owszem bardzo! Po zbadaniu córeczki pani dr pwiedziała mi że 3350g i 52cm, zapytałam o punkty, a ona "chyba 10". I popłakałam się na stole. Niestety nie obyło sie całkiem bez kłopotów, bo małej spadał bardzo cukier (choc jeśli chodzi o urok osobisty to sama słodycz) i ma szmery w serduszku z powodu nie całkiem zamkniętego między przesionkami - ma się samo zrosnąc, kontrola za 3 mce. Przez to dłużej nas przetrzymali, ale już w domu. Mała ma apetyt i wywiązuje się dobrze ze swoich obowiązków; czyli głównie spania, odchudzania mamy, nie dac za długo pospac i zużywania dużej ilości pieluszek A ja nie mogę oderwac od niej wzroku, nawet w nocy. Wszyskim Wam życzę tych chwil, jaknajszybciej. Pozdrawiam, Zosia p.s. Justmaga może potwierdzi, Julia to najpiękniejsze imię dla córeczki, prawda? ---- Dodałam mój wykres do galerii ff - teraz już mogłam na 100% wpisac "pregnant with girl" Mój wykres Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 13:00 Zosiu serdeczne gratulacje Ależ to wszystko szybko przeleciało. Życzę Wam obu dużo zdrowia i samych radosnych chwil. A mam pytanie odnośnie heparyny - brałaś ją do końca? Mój ginek ostatnio powiedział, że zastrzyki bierze się do końca + 2 tyg. po porodzie aby tym razem mnie chroniły. Buziaki. Odpowiedz Link
zosienta Re: o heparynie 21.05.09, 21:50 Też słyszałam, że +2 tyg. Mi zalecono odstawic, czyli ostatni zastrzyk 9.05, 12.05 badanie krzepliwości - wynik ok, 15.05 cc. Powodzenia!!!! ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
liivia Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 13:19 Super, że jesteście już w domu Ponownie gratuluję córci Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 13:42 Trzymajcie się dziewczynki Tobie Zosiu szybkiego powrotu do formy po cc a Malutkiej szczęśliwego życia. Odpowiedz Link
zosienta Re: Jeszcze raz dziękuję za życzenia 21.05.09, 21:54 Bardzo I proszę Was o jedną rzecz, jak ktoś Was pyta o dzieci nie mówcie, że nie chcecie, albo, że możecie. Mówcie "Bardzo bym chciała" - u mnie przyciąganie tzw. dobrej karmy się sprawdziło. Powodzenia!!!! z ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
betka24 gratuluję!! 21.05.09, 22:07 gratuluję z całego serca - dużo zdrowia, szczęścia i radości każdego dnia ... to prawda - Julia to piękne imię dla dziewczynki... Odpowiedz Link
zyyrafka Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 14:11 Zosiu jak znajdziesz chwilke wrzuc fotke na pmg lub gmaila i daj znac Wszystkiego Naj Odpowiedz Link
ziabolka Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 17:38 Zosiu, gratulację!!! Cieszę się bardzo, że już jesteście razem w domku. A jeśli chodzi o imię Julia to sama kiedyś takie planowałam więc jak najbardziej popieram! Odpowiedz Link
agus7 Re: Co u Zosi??? 21.05.09, 17:44 Zosiu, pieknie to napisalas! zycze Wam samych szczesliwych chwil... RAZEM Odpowiedz Link
justmaga Potwierdzam 21.05.09, 23:29 Julia to najpiekniejsze imie dla dziewczynki. W zwiazku z tym wroze,ze twoja Julia bedzie dobra madra i piekna )) Gratuluje ci serdecznie. Albo i jeszcze bardziej. Ps. Tylko nie nazywaj jej Julka. One tego nie lubia ) Odpowiedz Link
lilith76 Re: Potwierdzam 22.05.09, 08:45 To cudnie, że tak dobrze się docieracie z córeczką. Oby tak zawsze. A jak starszy brat reaguje? Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Potwierdzam 22.05.09, 11:26 Zosiu, dziekuję za informacje o heparynie. Tak jak myślałam, co lekarz to inna opinia. Czas pokaże jak to będzie u mnie. Raz jeszcze bardzo serdecznie Ci gratuluje i przyłączam się do prośby o fotkę małej Julki - jeśli chodzi o mnie to poproszę na PMG, bo tylko tam mam dostęp Odpowiedz Link
zosienta Re: Potwierdzam 23.05.09, 19:20 po_trzydziestce1 napisała: > Zosiu, dziekuję za informacje o heparynie. Tak jak myślałam, co > lekarz to inna opinia. Czas pokaże jak to będzie u mnie. Raz jeszcze > bardzo serdecznie Ci gratuluje i przyłączam się do prośby o fotkę > małej Julki - jeśli chodzi o mnie to poproszę na PMG, bo tylko tam > mam dostęp Dodałam 2 fotki do galerii gmaila, na PMG wysłac nie potrafię. Jak to zrobic? Pozdrawiam, z ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
zosienta Re: do Anety 23.05.09, 19:28 Wysłałam Ci fotki na pocztę gazetową. ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
1.madera Re: do Anety 25.05.09, 17:24 Zosiu gratulacje że super wszystko poszło. A jak doczekam córki to też dam jej imię Julia Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: do Anety 25.05.09, 18:48 Zosiu, widziałam - no po prostu cudo i Julka i Ty Obie wyglądacie rewelacyjnie, mała jest przesłodka i patrząc na fotki takich małych, słodkich kruszynek wciąż do mnie nie dociera, że niebawem i ja będę miała taką w swoich ramionach. Rety, ależ to musi być cudne uczucie (tylko jeszcze wcześniej trzeba przeżyć poród) Dzięki Kochana za fotki. A jak się czujesz po cc? Jest bardzo źle? Trzymajcie się zdrowo. Odpowiedz Link