Dodaj do ulubionych

Krakowianki gdzie się leczycie?

07.06.09, 10:27
Pytam bo panuje ogólna opinia że w Krakowie nie ma specjalistów od leczenia
niepłodności. Ja leczyłam sie u Janeczko, ale od pierwszej wizyty słyszałam
ciągle o in-vitro. Teraz jestem u Milewicza, który zdiagnozował PCO, ale jakoś
nie mam do niego zaufania.
Czy jest jeszcze jakiś lekarz w Krakowie godny polecenia???
Obserwuj wątek
    • olakrakow1 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 18.06.09, 17:52
      Nie ma. Ja po 8 latach straconego czasu i wydanych pieniedzy - ucieklam do
      Bialegostoku.
      • miceel Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 19.06.09, 08:55
        Ja po 10 straconych latach uciekłam do warszawy. Dzisiaj mam 7 mc córeczke .
        Powodzenia i trafnych wyborów.
    • Gość: smigi Re: Krakowianki gdzie się leczycie? IP: 57.66.197.* 19.06.09, 11:25
      Bylam u wielu w Krakowie, ostatnio u Przybycienia i mysle, ze to
      dobry lekarz, choc nie pomogl rozwiazac mojego problemu.
      Bylam tez na konsultacji u dr Jerzak - Wawa i ostatnio w Bialymstoku.
      Mam problem z poronieniami, i w sumie zaden z tych lekarzy mi nie
      pomogl ani nie zastosowal sensownej kuracji. Ale mysle, ze gdybym
      miala wybrac klinike leczenia bezplodnosci i invitro to bylby to
      Bialystok - taniej niz w Wawie i lepsze opinie co do traktowania
      pacjentek. Ale to wyczytalam na forach, a w Bialymstoku w Bocianie
      jest naprawde milo...
      U Milewicza tez bylam, ale sie troche zrazilam, bo zaczal mnie
      namawiac na szczepienia, ktorych jestem przeciwniczka. Choc to
      napewno dokladny i uwazajacy lekarz.
      • miceel Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 19.06.09, 19:11
        Z poronieniami zdecydowanie wybrałabym się do prof. Malinowskiego do Łodzi. Ja z
        Warszawy byłam bardzo zadowolona i dobrze traktowana.
      • edytka8080 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 22.06.09, 16:00
        Witaj Smigi!Z poronieniami udaj się do dr Wołczyńskiego.
    • Gość: gosc4 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? IP: 66.20.27.* 30.06.09, 14:05
      Ja tez prosze o porade, do kogo sie udac w Krakowie z PCO(S)?
    • Gość: Kara75 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? IP: *.pl 17.05.10, 20:14
      Nie wiem skąd opinia, że w Krakowie nie ma dobrych specjalistów od
      lecznia niepłodnosci?!? Ja właśnie z kliniki z Katowic przeniosłam
      się do Krakowa do Macierzyństwa. Było warto bo teraz jestem mama
      (udało się przy drugiej inseminacji). Polecam dr Szlachcica bo
      dzieki niemu spełniło się moje największe marzenie!!! Mam nadzieje,
      ze Wam równiez się uda. Trzymam kciuki!!!
      Pozdrawiam,
      Kara
      • gato.domestico Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 20.05.10, 09:48
        jesli chodzi o ivf to Krakow to DNO to pewne...Macierzynstwo chyba w
        tym dnie przoduje jak i ww lekarz o ktorym na forach mozna wyczytac
        jedno....(jak ktos czyta -wie)a jesli chodzi o leczenie
        nieplodnosci, bo nieplodnosc to nie tylko sztuczne zaplodnienie to
        mysle ze dobrzy lekarze sa.
        • nin4 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 20.05.10, 19:51
          ja miałam w zeszłym roku ICSI u dr Przybycienia. Niestety nieudane. Faktem jest
          ze jako pacjentka z PCOs powinnam bardzo dobrze zareagowac na dosć małą ilosc
          leków do stymulacji, ale tak nie bylo. Umówiłam sie na wizytę do dr Mrugacza w
          Białymstoku na poczatek czerwca ale tydzień temu jeszcze raz poszłam do dr P. na
          USG zeby dowiedzieć sie co i jak. I zaczynam sie wahac czy zostac u lekarza, u
          którego pierwsze ICSI sie nie udało, ale które mnie zna i wie że reaguje bardzo
          nietypowo na stymulację, czy udac sie do bardzo polecanego lekarza, kóry jest
          specem od trudnych stymulacji (tak słyszałam) ale jednak nie zna mojego
          organizmu i może zareagować standardowo.
          Poradzcie cos prosze.
          • gato.domestico Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 26.05.10, 15:07
            ja bym wziela wszystkie badania, historie leczenia i jechala do
            Mrugacza...to jest moja opinia. Wiem ze BS jest daleko...sama wiele
            razy przeklinalam te odleglosci ale z perspektywy czasu wiem ze bylo
            warto smile
            Ja mialam prosta sytuacje dobre wyniki a problem lezal po stronie
            nasienia, ale wiem ze wlasnie Mrugacz jest swietny w nietypowych
            wypadkach.
            Tak czy inaczej Twoj lekarz tez bazuje na poprzednich wynikach i nie
            jest w stanie na 100% przewidziec jak bedzie wygladala kolejna
            stymulacja.
            • gato.domestico Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 26.05.10, 15:11
              i polecam forum nasz-bocian
              www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=8&t=72228
              to zalinkowane jest typowo bialostockie smile duzo aktualnych
              informacji z pierwszej reki smile
        • Gość: Kara75 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? IP: 91.196.215.* 27.05.10, 12:50
          O każdym lekarzu można znaleźć dobre i złe opinie, zreszta ja nie
          sugeruje się opiniami na forach. Tą klinike poleciła mi moja
          koleżanka i w moim przypadku okazało się że było warto.
          • monia3274 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 02.06.10, 23:28
            a wiecie coś na tema kliniki artvimed w krakowie poszukuje info na
            jej temat
            • nin4 Re: Krakowianki gdzie się leczycie? 30.06.10, 07:11
              wybrałam Białystok i po pierwszej wizycie u dr M powiem że byla to najlepsza
              decyzja. gato domestico dzięki za radę i masz rację, odległosc to pikus w
              porównaniu z profesjonalizmem lekarza.
              • Gość: 1kendry Re: Krakowianki gdzie się leczycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 12:48
                Baza klinik ginekologicznych: www.ekliniki.pl/ginekologia.php
    • kukuleczka-kuka macierzyństwo 03.06.11, 09:36
      Ja się leczę w macierzyństwie i jestem zadowolona. Poza tym znam rodziców którzy po wielu latach starań o dziecko dzięki dr.Szlachcicowi mają cudnego synka
      • miceel Re: macierzyństwo 07.06.11, 22:05
        Niepłodność, 10 lat walki. Najstraszniejsza rzecz w życiu jaka mnie spotkała. CZYTAM i ogarnia mnie chaos , po co czytam ? Nie wiem , bo mam prawie 3 letią core. Dziewczyny dajcie spokój z tym Krakowem. Jest Warszawa, Białystok,Łozdz.Walczcie o szczęście.
        • kukuleczka-kuka Re: macierzyństwo 16.06.11, 13:55
          Ale co jest nie tak? Ja na razie nie mogę mieć zastrzeżeń.
          • miceel Re: macierzyństwo 03.08.11, 22:36
            Ale do czego nie masz zastrzeżeń?
            • chiyo28 Re: macierzyństwo 08.08.11, 11:25
              miceel dla niektórych odległosć ma znaczenie... mam już swoje szczęścia i walcząc o kolejne nie mam zamiaru jechać przez prawie całą Polske. Wole ten czas poświecic dzieciom, które juz mam. Krk mam na miejscu i moge na wizyte wyskoczyc w czasie pracy, a jadac do Bs musiałabym stracić calutki dzien i jeszcze kawałek nocy zarwać. Szczęście, ale nie za wszelka cene i nie kosztem burzenia juz istniejącego ładu i porządku. Nie cierpie osób, które krytykują danego lekarza/klinike. Kazdy z nich ma sukcesy i porażki. Ja chce wierzyć, ze jestem w dobrych rekach i jeśli mam zaciazyc, to klinika jest bez znaczenia.
              • Gość: gato.domestico Re: macierzyństwo IP: *.ghnet.pl 10.09.11, 13:07
                Nie przesadzajmy...mialam 2 programy i za kazdym razem byly to jak "wakacje" mieszkalismy w slicznym supraslu . smile..a ze codziennie wizyty w klinice coz to bylo 15-20 minut zastrzyk pod skore ...wiele osób robi z IVF wielkie Haloo a tak naprawde z perspektywy czasu nie jest zle - wszsytko zalezy od pozytywnego nastawienia smile Jakie burzenie ladu i porzadku smile kazdy robi jak mu wygodniej, ale chyba lepiej wybrac skuteczniejszego lekarza niz klinike i nie szprycowac sie lekami gdzie szansa powodzenia jest nikla. klinika nie ma znaczenia...o czym ty piszesz nie rób dziewczynom wody z mózgu! ;/
      • Gość: Gość portalu Re: macierzyństwo IP: *.ds5.agh.edu.pl 14.09.11, 17:07
        Witam was, Też sie kiedyś leczyłam w tej klinice ale to głownie ze względu na fakt ze mają czxynne w soboty co jest dużym ułatwieniem w momencie gdy w tygodniu ktoś pracuje. W moim przypadku sprawa nie była bardzo skomplikowana i w sumie wystarczyło kilka wizyt, odpowiednie leki i zaszłam w ciążę No a w trakcie ciąży zdecydowałam się żeby tamtejszy lekarz mnie prowadził No i jestem zadowolona.
        • Gość: Illonka Re: macierzyństwo IP: *.acn.waw.pl 17.10.11, 18:21
          Ja też nie rozumiem skąd ten strach przed Krakowem,chyba sprzed wielu lat,
          kiedy rzeczywiście było ciężko. Ja leczyłam się w Macierzyństwie długo, ale skutecznie i nie wierzę, że gdzie indziej mogło by pójść spektakularnie szybciej (że lepiej nie wspomnę bo sukces w tym przypadku jest jednoznaczny). Ponawiam moje pytanie zadane gdzie indziej - ciąża po długiej drodze prowadzona w klinice, czy u "normalnego" gina?
          • endopech Re: macierzyństwo 17.10.11, 19:37
            którą klinikę wybrać ? a jakie jest postępowanie przy endometriozie...chcą leczyć ? czy raczej in vitro ...ciekawe jak jest z inseminacją w takim przypadku jak mój ? mam drożna jajowody...więc może najpierw tego spróbować ...mam total mętlik w głowie..nie chce mieć menopauzy (sztucznej)bardzo źle to znoszę a szczególnie moja wątroba i włosy sad .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka