ewa210 30.06.04, 12:08 Szukam bardzo cichego i spokojnego miejsca do 200 km od W-wy, najlepiej w lesie, jakaś rzeka, jeziorko. Dojazd samochodem. Czeka na ciekawe miejsca i dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.gizycko.mm.pl 30.06.04, 14:52 Sama tam jeżdzę i polecam : KARWICA między Rucianem Nida a Piszem. Spokojna i urokliwa miejscowosc na Mazurach. Blisko jezioro oraz Puszcza Piska ok. 200 m. Kwatery agroturystyczne oraz domek do dyspozycji tel.087 4256010. Odpowiedz Link Zgłoś
juzkak Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy 05.07.04, 09:47 Polecam pensjonat Kaczorek (mały)Ruciane-Nida ul.Krótka 10 tel.(87)4231448 kom.504551007.Plaza około 200 metrów,las i cisza choć wszędzie(czyli do centrum rozrywkowego)blisko.Fajni właściciele polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 24.08.04, 12:00 Aniu! Uważam, że Twoja wypowiedź może wielu ludzi wprowadzić w błąd! Po jej przeczytaniu skusiłem się i pojechałem na wakacje do Karwicy. Nocowałem właśnie u p. Władysławy Wróblewskiej. Wrażenia moje są mieszane: 1. Nocleg jest w porządku, dobre warunki w cenie 20 zł/osobę/dobę 2. Pani Władysława jest bardzo miłą i uprzejmą osobą, czego nie można powiedzieć o jej córce prowadzącej bar ?Pod Lipą?. Córka p. Władysławy moim zdaniem jest osobą strasznie zakłamaną, na dodatek posiadającą jakieś uprzedzenia do mężczyzn (czyżby jakiś uraz z dzieciństwa?). 3. Niedaleko jest dość dobrze zaopatrzony sklep spożywczy, więc nie ma problemu z kupnem potrzebnych artykułów. 4. Ceny serwowanych posiłków w mocno zachwalanym barze ?Pod Lipą? są wysokie, np. te same potrawy zamówione w barze w Mikołajkach kosztują prawie 50 % mniej. 5. Teraz trochę o samej miejscowości: to prawda, że Karwica posiada swoisty urok i jest tam bardzo spokojnie. Ale dla amatorów wodnej kąpieli miejscowość ta nie jest zbytnio atrakcyjna. W pełni korzystać z wypoczynku tutaj mogą jedynie miłośnicy żeglarstwa. Specjalnie dla nich są przeznaczone pomosty ? z zakazem wstępu innym (pewnie uważanym za ?gorszych ludzi?). A co pozostaje dla reszty? Pozostają mocno zarośnięte brzegi jeziora, brak jakiejkolwiek plaży czy kawałka kąpieliska ? jeżeli ktoś ma ochotę po prostu swobodnie popływać zmuszony jest szukać dalej dogodnego do tego miejsca. Jakieś 3-4 km dalej na północ jest miejscowość Krzyże i tam można właśnie znaleźć kąpielisko i kawałek plaży. Moje zdanie o tej miejscowości jest więc takie: Karwica nie posiada jakichś specjalnych zalet, których nie mają inne miejscowości (nie tylko na Mazurach). Jeśli ktoś chce tylko odpocząć od zgiełku dnia codziennego nie musi wcale wybierać się do Karwicy. Wystarczy pojechać nad dowolne ładne jeziorko, znajdujące się w lesie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plociczno Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy 01.07.04, 08:51 260 km od w-wy: www.tobolowo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.gizycko.mm.pl 02.07.04, 09:47 SZeroki Bór to miejscowość położona w sercu Puszczy Piskiej, ok. 6km na południe od Szlaku Wielkich Jezior Mazurskich.Leży bezpośrednio nad jeziorem Jaśkowo Duże, w odległości ok.5km od miasta Ruciane-Nida, ok.12 km od miasta Pisz oraz ok. 3km od miejscowości Wiartel. KONTAKT: Ewa i Wiesław Dębek Snopki 52, 12-200 Pisz tel. (87) 423 53 50 tel.kom. 0-600 97 32 14 mazury.info.pl/domki/szeroki-bor2/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.acn.pl 16.07.04, 10:10 Na lato serdecznie polecam ośrodek wypoczynkowy w Łupkach nad jeiorem Roś. jest to osrodek wypoczunkowy ,,Wodnik" Łupki 11 koło Piszu Informacje namaila anisia@aster.pl lub gg 1475322 :D . jest tam duza restauracja gdzie mozna zamowic posiłki...(pyszne ) jezioro Ros jest na terenie osrodka,wiec bardzo bliziutko jest mozliwosc wypozyczenia łodek wjeziorze sa ryby:D Domki spore dobrze wyposażone .Jest takze pole naiotowe Serdecznie polecam. TANIO !!! Anita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka66 Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:35 polecam ślesin Ślesin jest miejscowością o turystycznym charakterze w okresie letnim w jeziorze jest ciepła, czysta woda, plaża zapewnia łagodne, piaszczyste zejście do jeziora dla dzieci i miłośników pływania. Z kolei wędkarzom, nie tylko w lecie, ale przez cały rok jezioro zapewnia obfitość i różnorodność ryb ośrodki wczasowe, dyskoteki i wypożyczalnie sprzętu sportowego to atrakcje, które zapewniają świetną zabawę. Okoliczni rybacy i wędkarze zapewniają o mnogości ryb; można także zamówić wybrany gatunek w pobliskich wędzarniach. dla lubiących aktywny wypoczynek proponuję dobrze utrzymane boiska do koszykówki i piłki nożnej. Miłośnikom spacerów i grzybobrania okolice Ślesina oferują rozległe lasy z dużą ilością grzybów. W niedalekiej okolicy znajduje się także stadnina koni. Ślesin stanowi znakomitą bazę wypadową także do wycieczek samochodowych. Zaledwie w odległości 6 km znajduje się bazylika w Licheniu, a planując dalsze wycieczki można zwiedzić tereny gdzie narodziła się państwowość polska - Kruszwicę z jeziorem Gopło, Gniezno czy wiele starych klasztorów i pałaców magnackich.Jestem tam co roku i zawsze świetnie sie bawię.Zapraszam Was do tego magicznego miejsca.Domy wczasowe sa dobrze utrzymane z szczególnością polecam willę "Słoneczne Wzgórze"- to wysoki standart za niską cenę.Gości przyjmują cały rok,nawet zimą nie będziesz się nudził. Gwarantuję!!!Jak ktoś chce namiary to piszcie aneczka66@gazeta.pl mogę przesłać parę zdjęć z wakacji, sami zdecydujecie. Zapraszam do Ślesina!!Naprawdę warto!!! W sezonie letnim od maja do września: - pokoje z widokiem na ogród i jezioro - 40 złotych od osoby - pozostałe pokoje - 35 złotych od osoby - dzieci do lat 3 - gratis (o ile nie zajmują dodatkowego miejsca do spania) - dzieci do lat 3 - 7 - 50% - całodzienne wyżywienie - 35 złotych od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
alusia74 Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy 13.09.04, 21:37 A ja zawsze polecam pensjonsat U BarBary. Niedaleko Brodnicy (180 km od W-wy). Ciche miejsce na uboczu piekne jezioro,lasy, mili gospodarze, smaczna kuchnia - nawet bardzo, ladne pokoje z lazienkami.Podstawowa zaleta jak dla mnie - nie ma szumu miasta i go nawet nie slychac. Pieniedzy tez sie nie wyda za duzo bo do sklepu trz3eba dojechac albo dojsc dosc dlugim spacerkiem. Jezdzimy tam jak tylko mamy troszke wolnego czsu i gotowki. ceny jak na warunki umiarkowane i uwazam ze naprawde warto. www.zbiczno.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek31 Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: 148.81.192.* 02.11.04, 17:22 >alusia Rzeczywiście fajne miejsce "U Barbary". Ale to zasługa miejsca a nie samych gospodarzy. Dom super położony w lesie nad brzegiem jeziora. Standard pokoju dobry w swojej cenie. Ale na ciszę nie zawsze można liczyć. W pokoju słychać każde tupnięcie po schodach i do tego zakrapiane i śpiewane imprezy w jadalni. Jedzenie kiepściutkie za te pieniądze. Do tego gospodyni nieprzyjemna i chłodna dla gości niewykupujących jedzenia. Tacy są traktowani jak goście II kategorii. Gospodarstwo nastawione na Niemców z grubumi portfelami.ALe z braku laku biorą pod dach także polskojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.ny325.east.verizon.net 19.09.04, 03:56 Bardzo fajne miejsce niedaleko Warszawy (80km) to Kozienice.jest tam jezioro,domki kempingowe i pensjonat,korty tenisowe,pomosty,niedaleko las.Dobre miejsce na weekendowy wypad we dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zaza10 Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy 11.11.04, 02:46 Przepiękna miejscowosc Stare JabLonki około 180 km od stolicy sA droższe i tańsze ośrodki hotel ąnders <drogi> dobry np.naświęta i sporo tańsze campingowe ośrodki jak np Elemis tuż obok Andersa a też cudny na lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Fajne miejsce do 200 km od W-wy IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 12:20 wiem, że to nieco dalej niz 200 km ale wg mnie warto sie tam wybrać Wilkasy koło Giżycka www.wilkasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś