andrzejlopata 15.07.09, 11:13 Jezioro Białe: od Płocka na Łąck przed Gostyninem w prawo kilka kilometrów najlepiej skręcić na Gorzewo cały czas prosto: woda czysta, nad wodą piasek 83.15.153.174/lopata/jezbial.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kobalt Re: Jezioro Białe IP: *.tktelekom.pl 15.07.09, 20:33 Czy znasz nocleg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jezioro Białe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 20:09 Nocleg też mnie interesuje ale raczej chcę wyskoczyć tam pod namiot (rejony Lucień, Miałkówek, Gorzewo, 3 jeziora). Wiecie coś może o cywilizowanych polach namiotowych, jakieś namiary, czy może lepiej u gospodarza poszukać ??? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbalt Re: Jezioro Białe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:08 pole namiotowe jest w Koszelówce. W Miałkówku nie widziałam. Sprawdż czy jezioro Lucienieńskie jest czyste bo w tamtym roku zamknięto kąpieliska. Na wędrowce do Jeziora Skrzyneckiego widziałam namioty w gospodarstwach. W Soczewce nie przypominam sobie pola namiotowego. Namiot możesz rozbić na Jedrusiowej polanie nad Jeziorem Bialym. Urocze miejsce z czystą plażą.. www.jedrusiowapolana.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jezioro Białe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:03 Koszelówka i jezioro Zdworskie jest całkowicie zamknięte, wykryto bakterie kałowe w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobalt Re: Jezioro Białe IP: *.tktelekom.pl 18.07.09, 13:47 Tubylcy mówią, że Białe jest najczystsze. Dodam Soczewką bo to spiętrzenie czystej rzeki a Skrzyneckie jest i tak pod ochroną. Tam woda przezroczysta. Wzdłuż południowego brzegu jeziora Białego tam gdzie jest Jedrusiowa Polana są tylko prywatne dostępy do wody i wszędzie widać namioty. Byłam tam w sierpniu w tamtym roku kilka godzin na plazy Jedrusiowej Polany. Polecam Soczewkę, tam byłam dłuzej ale nie przypominam sobie namiotów. Odpowiedz Link Zgłoś