Dodaj do ulubionych

Kazimierz Dolny

31.05.07, 09:52
Jutro wyjeżdżam do tej miejscowości. Czy ktoś może powiedzieć co warto
zobaczyć a co najczęściej umyka turystom?
Dziękuje bardzo.
Obserwuj wątek
    • beti76 Re: Kazimierz Dolny 31.05.07, 11:08
      obawiam sie, ze ja ci nie pomoge. Byłam tam tak wiele razy, ze spowszedniał mi
      bardzo.
      Najbardziej podobało mi się tam zawsze: rejs po Wiśle, choć troche przydługi i
      nudnawy, widok z gory jakiejśtam, Trzech Krzyży czy cos?, czekolada w kawiarni
      na ul. Krakowskiej, i oczywiście kawa, i łazikowanie bez celu po bocznych
      uliczkach, tam gdzie nie ma hordy turystów.
      • stasi1 Dziękuje bardzo za pomoc ale nistety nieskorzystał 03.06.07, 21:26
        em. Z głupiego powodu, zapomniałem zajrzeć na ta stronę. Rejsu nie udało mi się
        odbyć bo był zaplanowany na sobotę, a w sobotę to padało albo już zaczynało
        padać. Więc nie są to dobre warunki aby mieć jeszcze wodę pod nogami.
        Na góre trzech Krzyży oczywiście wszedłem. Czekoladę na ul Krakowskiej piłem,
        w sumie nie daleko nocowałem. Prawie wszystkie uliczki przeszedłem. I cos
        zrobiłem czego chyba nikt nie robi. Będąc na tamtejszym cmentarzu drogę
        powrotną nie zrobiłem normalnie ulicą ylko udałem się wydeptaną ścieżką w
        stronę Krakowskiej. Co okazało się dość trudna przeprawą, o ile na początku
        ścieżka szła dość dobrze w dół to później zagrodziły jakieś płoty. Więc
        musieliśmy iść wzdłuż tych płotów pewnie z kilometr. Tak że kilka razy musiałem
        w śliskiej glinie wykuwać schodki dla mojej kobiety. Co też ona stwierdziła że
        zamiast zmieniać knajpy jedne na drugie jak prawdziwi turyści to my się
        włóczymy gdzie ludzka noga prawie nie staneła. Ale niestety siedzenie nie dla
        mnie jest.
        Oczywiście z Twojej propozycji noclegu nie udało się skorzystać bo już
        mieliśmy zarezerwowane

> obawiam sie, ze ja ci nie pomoge. Byłam tam tak wiele razy, ze spowszedniał
        mi
        > bardzo.
        > Najbardziej podobało mi się tam zawsze: rejs po Wiśle, choć troche przydługi i
        > nudnawy, widok z gory jakiejśtam, Trzech Krzyży czy cos?, czekolada w kawiarni
        > na ul. Krakowskiej, i oczywiście kawa, i łazikowanie bez celu po bocznych
        > uliczkach, tam gdzie nie ma hordy turystów.
    • beti76 Re: Kazimierz Dolny 31.05.07, 11:09
      a jeśli chodzi o nocleg polecam znajomego: sliwa.kazimierzdolny.pl/
      swietni ludzie, bardzo dobre warunki.
    • monika.p6 Re: Kazimierz Dolny 01.06.07, 08:38
      warto zobaczyć Basztę, Zamek, wejść na górę Trzech Krzyży
      i polecam rejs przez Wisłę do Janowca.
      zajrzyj również tu:
      www.kazimierzdolny.pl/
      • stasi1 Re: Kazimierz Dolny 03.06.07, 21:34
        Zamek widziałem na basztę dało się tylko wejść na wysokość 6metrów (dalej była
        zamknięta bo deszcz padał i podobno było w niej slisko). Rejsu nie dało się
        odbyć z powodu deszczowej pogody. Górę trzech krzyży dało się zaliczyć.Ale
        dziękuje bardzo za Twoje rady.

> warto zobaczyć Basztę, Zamek, wejść na górę Trzech Krzyży
        > i polecam rejs przez Wisłę do Janowca.
        > zajrzyj również tu:
        > www.kazimierzdolny.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka